Google Website Translator Gadget

joi, 10 martie 2011

Atunci l-am inteles pe Creanga

Undeva prin Oltenia,un satuc pierdut printre dealurile impadurite . Itindu-se  de printre stanci, serpuia repejor, un fir de apa cristalina.Eu ,cu capul si sufletul plin de aventurile capitanului Roman, a lui Haralamb Zinca,hotarasc sa devin ofiter.Singurel  prin gara din Drobeta,nimeresc trenul si iata-ma ajuns,dupa ce am dat prima proba de aptitudini sportive,urcand vestitele trepte din gara Breaza-la portile Colegiului Militar ,,D.Cantemir".O alee luunga, marginita de plopi inalti si frumosi, care ,parca ajungeau in cer.!Nici nu ma gandeam, la cat de mult ii voi blestema in urmatorii 4 ani.Toamna devreme, frunzele incepeau sa pice, acoperind aleea.Iin fiecare dimineata,noi, proaspetii boboci ai Colegiului , incepeam batalia fara nici-o sansa de izbanda ,in a strange acel covor de frunze ruginii.La capatul aleii ce parca nu se mai termina,o cladire maiestoasa  imbracata in iedera.Era frumoasa,era impunatoare si ma simteam mic,mic cad treceam pe langa..Nci nu stiu cum au trecut toate:vizite medicale,teste psihologice,probe sportive ,examene la materiile de baza ,admis ,reusit si..burta pe carte. .........Continua cu -Va ordon mancati cartea

7 comentarii:

  1. Băi frate iar ai pierdut comentariile? OFFFFFFFF Cezare ne-ai înbolnăvit cât le-ai tot foit pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  2. DAAAA? dar este ca in felul acesta nu va ...plictisiti??ha,ha,ha,
    PS.am vrut sa face ceva destept,dar nu stiu:ori eu i-am cerut prea mult lui Google asta si l-am incurcat,ori am amestecat comenzile!!! Problema e ca VREAUU COMENTARIILE INAPOI!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @all
    Va rog mai multa intelegere pt cezar!
    Una este sa ai talent la scris si cu totul altceva sa te descurci in chestiile tehnice de gestionare ale unui blog.Hooo ca nu dau turcii!!
    Cezar e la inceput si usor usor le va descalci pe toate
    Imi aduc aminte ca dupa ce am invatat de am rupt la RAA(si practic si teoretic)timp de 2 ani,in momentul in care am intrat in cabina cu aparatura(nu conteaza care dintre ele) ma simteam absolut pierdut.Si invatatu' la greu abia atunci a inceput,printre ore de instructie trageri de inf. in poligon,sedinte de partid(fir-ar ale dracului)serviciu perativ in SLP si multe multe altele.
    Da cel mai mishto era ca se termina tura(24 ore-si pana pe la 2-3 noaptea invatam)si dimineata and sa pleci la controlul functional aparea DEFECT.Ce mai incepea nebunia,telefoanele urlau in draci de la Buc.Cand e gata?ce are?de ce nu e operativ,cat mai dureaza,nu pleaca nimeni din unitate(nici macar bucataresele-serios),sa preia Puiac zona de responsabilitate aeriana! etc,etc,etc.
    sau cand ieseai din tura te anuntau ca nu pleci acasa ca urmaeza tregeri,iar in ziua a 2-a este adunare PCR si in ziua a 3-a ghici??intrai iar in tura.Iar ca bonus la plecare o luai pe jos peste dealuri cate 7-10 km fie vara fie zapada sau ger pana la sosea de unde luai autostopu'(daca te lua si el pe tine) si ajungeai acasa pe la ora13-14-15 cadeai lat la somn dupa care de la capat

    RăspundețiȘtergere
  4. @cezar
    las ca in anu 4 la LM eram 'boieri'atat cat se putea in conditiile date.Singura MARE GRIJA ramasese BACU'.mamaaaa ce frica mi-a mai fost!!
    stii tu...Baghina,Tarala,Capra,Chioru'(Boieru,dirigintele meu) si sa nu uitam pe Zuzu si pe Nour

    RăspundețiȘtergere
  5. Saru"mana nasule. Astia mai sa ma confunde cu nea Burcu!PS.Da de ce nu va dotati si voi cu de ala de teren moto..nustiu mai cum! de se plimba basse pe la munte!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Akord- ce m-ai nimerit! cu adevarat in anul 4 eram bastani.Cea mai tare fericire si usurare venea de la faptul ca Tomita-Mate. nu mai lasa ..repetenti
    am fost la intalnirea de 30 ani-a fost super tare.I-am reantalnit dar nu pe toti!Fi atent:
    Baghina,Tarla erau bine.Capra si Filozoafa ==D-zeu sa le odihneasca==Nour(col)mi-a povesti ca Noureasa a fost pe moarte ,se mai intremase
    Ilina-dirg. meu grav bolnav. Ceeeel mai bine arata si se tinea ..cosmarul tineretii mele Toma(el) Balena(Toma) D-zeu s-o odihneasca. Jebi Maria -bolnava rau -- Blonda de fizica -la fel de draguta ,aceiasi cofiura.Bai frate cum a trecut timpul!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @cezar
    Eheeee.....!!
    e valabil pt.ultimele 2 poatari ale tale

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!