Google Website Translator Gadget

miercuri, 30 martie 2011

De acum- comanda la VM


 ........asadar, cu o greutate in gat si putin mai in jos, am urcat in trenul, ce avea sa ma duca din Timisoara si pana la Predeal.
         Drum lung. Incercam sa-mi imaginez, cam ce-o sa ma astepte. Mai participasem la activitati cu vanatorii de munte dar, numai ca spectator. De fiecare data  ,vazandu-i la treaba,nu am putut sa zic decat atat -astia nu-s normali !
         Acum, dintr-o data, perspectiva se schimba la 180de grade si ..cateva secunde. Sub comanda acestora ,de-acum trebuia sa-mi perfectionez pregatirea. Sa conduc si sa duc actiuni de lupta in teren muntos!! Vai mama -ma si vedeam agatat pe o cordelina, intr-o surplomba. In sus, piscul muntos, care parca sta sa-ti vina in cap! In jos... ei bine, in jos- abisul.  Era deja o problema de optiune personala -in ce directie s-o apuci!!
          Noroc cu ..trenul !. Mai lua cate o curba in viteza si zgomot de roti metalice si ..ma trezeam.
    Ei na ! N-o fi dracul atat de negru!O voi face si pe asta!.Ma voi  descurca!
    Seara incepea sa se lase. Trenul gafaind, obosit parca, oprea in gara Predeal .Cu inima indoita, taram dupa mine un geamantan si ma gandeam, in ce directie s-o apuc. Nu reusesc sa ma dezmeticesc bine ca ,se infige in fata mea o dragutica- maruntica si cu o pereche de ochelari pe nasuc .
    - Domnu vreti o...masina?
     -Da ,papuso.Ai vreuna pe aici, pe aproape?
     -Haideti cu mine,zice fata .Pana sa-mi ridic geamantanul , fata disparuse!
      Cu pas domol,sa nu ma impiedic,dau ocol garii si intru intr-o mica parcare. Zbarnaie un claxon si fata imi face amical semn cu mana, dintr-o Dacie verde. Ochelarii cu multe dioptrii, erau garantia ca nu gresesc. Pe mine ma claxona.
      Imi inghesui geamantanul in portbagajul deschis cu amabilitate,apoi ma instalez in scaunul mortului. Imi tot puneam intrebarea-oare cine va conduce masina?     Draguta ,ma trezeste din visare:
       - La care cabana va duc?
       - In mod normal ,ti-asi raspunde ca, la care doresti!In situatia de fata insa, la... hotelul militar!
       -Aha ,ati venit la curs...
       - Cum de-ai ghicit asa repede? (in treacat, trebuie spus ca eram in blugi si jaca- tinuta ai in care nu da nimeni doi bani pe tine)
         -Apoi, am mai dus vreo 3-4 si tot asa de.... jmecheri!
         -Sar"mana domnisoara. Esti maritata? Poti sa-mi lasi un numar de telefon? Poate mergem sa-mi arati si mie care-i cea mai tare cabana de pe aici.
         -  Da!. Daca aveti nevoie de masina ma sunati aici...
         - Sigur ca da,daca oi mai apuca.... Intre timp,ne apropiem de hotel. Apare o ghereta ,din care iese amenitator un sergent. Soferul meu, nici gand sa incetineasca. Baga un claxon si cu doua degete, bate cu autoritate, umarul ei stang. Drept urmare, sergentul se opreste si primesc un salut militaresc, cum nu mai primisem pana acum(in blugi si jaca) .Se infige fata cu Dacia ei verde ,drept in usa hotelului si glasuieste :-Am ajuns!. Sper sa nu va deranjeze  faptul ca,nu v-am lasat dincolo de ghereta!!??. Ce sa mai zic? Ma achit onorabil de datorii. Fata face o intoarcere, intr-un nor de praf si imi arunca pe geam:
        - Daca mai aveti nevoie de masina sa ma sunati...
Oarecum contrariat si uimit, cat de instruiti sunt si taximetristii pe aici,intru in hotel .Primesc o cheie si un numar de camera . Ajung cu greu pe la etajul 3-4 .In camera, bine instalati,gasesc  doi viitori colegi  . Prima intrebare din partea lor :.
         -De unde esti colega?   -Timisoara ,zic eu ,cam fara chef   -Oa ,Timisoara,hai sa ne povestesti.! -Dar voi de pe unde?-Moldova -.unul Iasi, altul Focsani.
  Moldovenii ,destul de bine incalziti,gramada peste mine
            - Timisoreanule , hai ia o gura de aici si povesteste.Cum fu cu revolutia?
            - Bine,bine,eu o sa va povestesc din revolutie dar,numai daca si voi imi povestiti ,cum a fost cu Moldova ,Transnistria si alte alea..
               S-au mai temperat moldovenii mei  si au lasat-o mai moale cu insistentele. Acum, eu cu ce ma durea mai tare:
               -Ce ziceti? Ne mananca fripti, padurarii astia ? Mai avem fo sansa sa ne intoarcem intregi acasa?
 Liniste deplina. Fiecare se autoevalua si in final,cate unul rabuvnea:
              -  Fratilor, daca si astia sunt la fel de N.P. ca si caprarii nostrii, am dat de belea.Ne vor gasi la primavara ,odihnind in vre-o rapa cu verdeata ..... Cu aceste ganduri optimiste, adormim bustean.
     Dis de dimineata ,ne trezim , ne facem frumosi si din balconul hotelului admiram Clabucetul. Aerul tare cu miros de rasina de brad, ne spargea plamanii.   Savuram o cafea si nu puteam sa ne mai oprim din exclamatii-; e nemaipomenit,e fantastic, Toti ajungem la o concluzie:orice si oricat vom patimi-merita, numai pentru a trai o perioada, in acest peisaj de basm.
      Coboram hotarati .Pe platoul unitatii, ne regasim cu totii.Vreo 20,catane mature, cu grade si functii onorabile-la noi acasa. Aici, doar cursanti.
       Osteni cu experienta,realizam rapid o formatie, dupa inaltime. Delegam comanda celui mai dotat cu ..grade si functii si asteptam sa vina zbirul, cu savarina pe-o ureche.Eram hotarati sa impresionam,sa nu lasam loc de interpretari fata de pregatirea noastra militara. Ne aflam doar, pe teritoriu strain si potential ..periculos.
        Apare, domnule!! Savarina,asa cum am mai zis, pe-o ureche. Bocancii maronii, cu ciorapi din bumbac, albi, formand un guler incofundabil, peste . Nu incapea nici-o indoiala.! Era Vanatorul,Padurarul,Zbirul care urma sa ne scoata ficatii ,in urmatoarele doua luni si sa-i serveasca, probabil la masa de dimineata.
        Seful nostru,patruns de faptul ca, de el depindea soarta a o gramada de pifani, comanda cu o voce bubuitoare - Plutoooon .........si se infige cu trei pasi de defilare......
           -Domnule maior ,plutonul de ofiteri (cu grade mai mari decat ale tale,il sustineam noi in gand)....
      Omul nostru ,adica Vanatorul de munte,luat putin pe neasteptate,pare usor descumpanit--
            -Haideti domnule ....ce dracu.? Va bateti joc de mine?  Seful nostru,inflexibil..... sa-i dea inainte cu raportul....
       -Domnilor colegi!Gata, am inteles.Asa se face pe la dvs! Aici, sunt alte reguli. Suntem colegi si ca atare ,fara formatii ostasesti  ,fara rapoarte...Suntem colegi, ce naiba?
        Ne-am revenit cu greu. Am stricat formatia ,am dat mana, ne-am cunoscut si in cea mai neprotocolara  forma de deplasare, ne-am indreptat spre sala de clasa.Aici, probleme de organizare, specifice unui curs de profil.
        De a doua zi, au inceput iesirile in teren. Nu voi insista pe ceia ce faceam. Vreau sa spun insa, ca Don profesor se straduia sa vedem tot ce-i mai frumos prin Predeal. Ma refer la frumusetile naturale. Era criza de carburant. Don. profesor, scotea masina (nu am idee cum realiza) si ne ducea pana la baza muntelui. Acolo, ne astepta. Noi, o luam la picior si urcam, sus,sus  , unde era programata sedinta de pregatire.  Vedeam grija in tot ceea ce era legat de noi .Sa nu patim ceva ,sa nu ne ratacim,accidentam... Era o atmosfera de vis. Nu realizam ca suntem la un  curs .Natura era de o frumusete  aparte . Peste tot numai brad.Doua luni nu am vazut alt arbore. Brad si iarasi brad. Am facut si un pic de alpinism. Am inceput cu- stanca prostului - din cazarma . Cine a mai trecut pe acolo si-o va aminti, cu siguranta. Am executat si trageri reale, in poligon de munte. Am avut ocazia sa demonstram ca, stim si noi cate ceva
         Ca de obicei, ce-i bun si frumos se termina repede. A venit si vremea despartirii. Don profesor, nu ne-a lasat nici atunci. A facut rost de masina si pe grupuri ,in functie de tren, ne-a condus personal pana la gara.Am ramas impresionat. I-am multumit atunci,   ii multumesc si acum lui si tuturor VANATORILOR DE MUNTE DIN PREDEAL



52 de comentarii:

  1. Pt.ca-ti sunt dator cu-n raspuns de pe postul de dinainte:
    Pifa, regina era infanteria iar regele era artileria si banuiesc ca stii de ce. Daca nu, iti explica baiatul imediat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna regele "e deasupra"...Ha, ha, ha! Vrei sa intru in detalii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata Cezar!
    Imi place cum scrii. Serios, ai talent. Am citit si ce-ai scris in celelalte postari. Singura problema ar fi ca, scriind direct, nu te mai corectezi ulterior (greseli de tastatura -mi se intampla si mie des).Povestirea aceasta cu vanatorii de munte mi-aduce aminte de perioada cand si eu incercam pentru prima data coarda si cordelina, coboram in rapel, traversam haurile cu "funicularul" sau cum infigeam disperat pioletul in cremenele stancii, sa nu cumva sa-mi testez rezistenta cordelinei. Asta se-ntampla prin 1978! Doamne cat a trecut de atunci! In acea perioada i-am cunoscut pe cei de la VM. Unii colegi si mai tarziu prieteni, altii instructori. Sa "pomenesc" cativa: Faicec, Domnisoru, Nicut, Vatamanu ....si-mi cer iertare pentru cei uitati doar ca nume.
    Ce vremuri frumoase am trait atunci cand ne pregateam pentru cercetare - diversiune! Parasutism, arte mariale, supravietuire, radiotelegrafie (bateam si receptionam cu 15 grupe pe minut)si cate alte cele!
    Sauzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata! Multumesc pentru aprecieri. Am inteles :voi fi mai atent cu ortografia.Nu ma pot abtine sa nu-i dau drumul si apoi imi dau palme ..pana mai fac unele corecturi.
    Am ramas impresionat de VM.Probabil viata grea,conditiile aspre ii fac sa fie alfel-prieteni adevarati,camarazi adevarati care nu pun pret pe festivisme- Tuturor o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim-09.18- Nu ai fost convingator.In vremurile astea moderne se pare ca totusi reginele sunt ,,deasupra"
    Sa traga artileriaaa -striga pifanii inainte de a ataca pozitiile inamice
    ....daca stii completeaza raspunsul(artilerule)

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca Oprea se da la Baselu!

    Comunicatul nr. 38 din 31.03.2011



    Comunicat de presă


    Ministerul Apărării Naţionale a solicitat, săptămâna trecută, Ministerului Finanţelor Publice majorarea bugetului instituţiei, începând din anul 2012, la 2,38 la sută din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului, ca la ieşirea din criza economică bugetul Apărării să se situeze la acest nivel.

    Ministrul apărării naţionale a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 - 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securităţii naţionale şi pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale, în calitate de membru NATO. În acest context, M.Ap.N. a reamintit faptul că, în conformitate cu responsabilităţile asumate de România faţă de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naţionale trebuie să reprezinte 2,38 la sută din PIB.

    Ministerul Apărării Naţionale a informat comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor asupra solicitării făcute Ministerului Finanţelor Publice.

    Ministrul Gabriel Oprea îşi exprimă speranţa că Armata României va primi sprijinul tuturor forţelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional.
    Biroul de presă

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar cam fi vremea! vorba ceia-are si cu ce!Czar

    RăspundețiȘtergere
  8. Cezar, cred ca ai fost prea dur cu d-na profesoara! Ea sincer credea in ceea ce spunea!
    Poate ca, daca i-ai trece pragul, ti-ai schimba parerea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pragul i l-am trecut de mult.Vedeti profilul meu.O am printre blogurile preferate.,, Ea sincer credea in ceea ce spunea!"-vreti sa fiti mai explicit-poate nu am inteles eu. De fapt am si rugat-o sa confirme Ironia-si nu a negat. A raspuns diplomatic
    PS. Nu doream decat sa-i fac o comparatie intre o saptamana de munca a unui sublocotenent(22ani) si un profesor de, sa zicem Romana cu o vechime intre10-15ani, cu toate gradele luate. Dupa asta asteptam cu interes ironiile

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum ceva timp imi trimise unul care e general de justitie un sms. Ti-l redau ''mot -a-mot:''- ''Poti sa pierzi zile si ani,
    Poti sa pierzi averi si bani,
    Poti sa pierzi bobul din spic,
    Daca p..a ti se scoala,
    Parca n-ai pierdut nimic!"

    RăspundețiȘtergere
  11. HA.HA.HA- HO.HO.HO Partea proasta stii care-i?. Cand incep- Pierderile- se tin lant
    Se duc anii,se duc banii, se duce sanatatea si ca un corolar ...Te face de ras si te lasa si....Czar Ps. singura mangaiere e ,ca-i contagioasa si -i pentru toaaaata lumea ( vezi Columbeanu) Czar

    RăspundețiȘtergere
  12. Patrunjelu (Cezare) nu-ti mai da pretinul Boc pensia marita c-ai auzit ca nu mai iesiti din criza...Ales bules!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai spanac,tu nu esti in criza numai noi? Czar

    RăspundețiȘtergere
  14. Patrunjelu gata a zburat puiu cu ata! La munca ca vaz ca esti tinar, chipes...şi ai toate calitaturile. E frumos sa stai ca milogu cu mana intinsa la boc? Ia zi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bai spanac ! cine sta cu mana intinsa? Czar

    RăspundețiȘtergere
  16. From: Elena Dragusin
    Subject: [roarmy230] Plafonarea salariilor profesorilor
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Date: Friday, April 1, 2011, 1:23 AM


    Buna diminea,
    Credeti ca noi (daca vom castiga in instanta) vom avea alta soarta decat cea a profesorilor? Sa nu ne amagim nici macar cu schimbarea la gvernare! Sa nu uitam ce s-a intamplat saptamana trecuta la Senat dupa toate promisiunile celor care se "tavaleau" de grija noastra!!! Este un circ, o mascarada la care, din pacate, foarte multi acceseaza.
    Am mai trait aceste vremuri cand "se murea cu dreptatea in mana"! In prezent este numai o libertate controlata cu multa abilitate. Suntem tinuti in "lesa" iar lungimea acesteia depinde de interesul celor care au puterea.
    Afirm, fara teama de a gresi, ca tehnicile de manipulare a maselor si-au atins scopul, dar indraznesc sa mai cred in trezirea la realitate!
    Este punctul meu de vedere.
    Toate cele bune,
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  17. Ica St. O. Victor1 aprilie 2011 la 11:35

    Da, Nadia ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ica St. O. Victor1 aprilie 2011 la 11:44

    Buna dimineata Cezar! Tie si celor care trec pe aici!Iti spuneam ieri de greseli de tastatura. Ma uit pe postarea mea prin care-ti atrageam atentia, si ce constat? Ca am scris arte mariale in loc de martiale, iar cratima nu s-a "prins" la s-auzim numai de bine!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut ICA St. --o adevarata surpriza.Fii inca odata binevenit, cu aceasta identitate arhicunoscuta. Am citit multe postari care-ti apartineau, cu informatii adevarate ,calde si de la sursa. Sper sa ne mai dai!
    La mine erorile de ortografie si topica sunt reale. 2-3 zile tot corectez si imi imaginez ce gratulatii primesc de la primii cititori. asta e.Daca mai, trec vor observa ca mai dispar din greseli, se mai cizeleaza si textul. Nu pot sa tin ciorna si sa fac corecturi,Le fac in vazul lumii ,,S-auzim numai de bine!cum bine zici

    RăspundețiȘtergere
  20. Ică Şt. O. Victor1 aprilie 2011 la 15:53

    Salut Cezar! Ma bucur ca m-ai "recunoscut".
    Stau pe-aproape, cu ochii pe blogul tau... si nu numai!
    In ceea ce o priveste pe d-na profesoara, eu te-am rugat sa nu mai fii dur cu ea! Spun asta pentru ca si eu am o sora profesoara tot de (Limba romana)care dupa 40 de ani de activitate cu toate gradele posibile, a iesit cu o pensie de 1400 lei. Sa facem un calcul: 40x 8 (clase)x 4 (ani fiecare clasa)x 30 (elevi media) = 38400!!!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, nici ca se putea mai bine!
    Profa cu pricina este ,,activa" si ironia doamnei m-a zgaraiat tare(doamna-i spune metafora-e cam acelasi lucru)Asi fi preferat sa ne spuna cum lupta EI cu puterea pentru drepturile ce li se cuvin.nu e de nici-un folos sa se uite in alta gradina,sa faca comparatii unde Nu se pot face.Ar mai fi multe de spus dar..ma opresc
    PS.UN sublocot. 6 zile x 9h=54h+27h(un serv. de garda)=81h/saptamana
    Un prof.5zile x 4h=20h/sapt.
    Fie si numai din acest ex. sper sa inteleaga ca nu cu Armata trebuie sa se compare. Tu poti completa cu brio cam ce mai este pe langa aceste ore. Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  22. @pai daca ma apuc io de completat...Aoleu!!
    In alta ordine de idei:
    excelenta ca de obicei povestioara cu VM...super!!
    desi sunt aici la 2 pasi de ei de o viata intreaga pur si simplu nu am avut tangente de nici un fel.se pare ca am pierdut,dar sigur si noi aveam cu ce sa le starnim admiratia.
    Doar pt.cezar(ceilalti sa nu citeasca).
    Spune-i lu'svejk sa nu ma mai intarate cu RAsCHETA ca le mananc ficatii alora care ne fac de rasu'lumii

    RăspundețiȘtergere
  23. @Akord- Cooperarea intre arme se realizeaza in multiple feluri. Daca e nevoie chem si aviatia. O zi buna. Multumesc pt. aprecieri !!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ică Şt. O. Victor1 aprilie 2011 la 17:47

    N-am zis ca se compara cu noi (cu nimic nu se poate plati starea de semilibertate a unui militar de cariera) ci ca merita inteleasa! Sora mea nu mi-a reprosat niciodata diferenta dintre pensiile noastre! Dimpotriva.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Ica St.-De cand am trecut in pensie,foarte repede am putut sa ma conving de un lucru:
    Civilii, cel putin cu care am venit eu in contact si fara discriminare de profesii aveau urmatoarea irationala optiune: putini sau foarte putin ar fi facut serviciul ca militari activi. Toti se cred indreptatiti sa primeasca pensie ca un militar sau daca nu si mai buna. Asta e

    RăspundețiȘtergere
  26. @CZar
    ,,Toti se cred indreptatiti sa primeasca pensie ca un militar sau daca nu si mai buna."
    Varza,dar tu nu ai fost profesor?Ma rog,educator, instructor...,specialist militer?
    Doar diversionist si Cc?
    Nasol.

    RăspundețiȘtergere
  27. Cezar pe vremuri ca şi Akord pe vremuri, lucrau la AA. Păzeau mierea de muşte cu praştia!
    ..........
    Dormi guvide?????

    RăspundețiȘtergere
  28. Salutare la toata lumea!
    @ Anonim19.45 M-ai obligat sa completez saptamana de lucru a unui sublocotenent,deci :1.Pregatire tactica;2.Instructia tragerilor cu 6 categorii de armament;Pregatire fizica(muult mai complexa decat intr-un liceu),Topografie; Supravietuire, ANM(arme de nimicire in masa) si ma opresc. Toate sunt predate de sublocot. cu plan conspect(de desfasurare)si nu intr-o sala de clasa in care nu bate nici vantul si nici ploaia. Afara in poligon indiferent de timp ,anotimp sau stare a vremii.De cati profi ar fi nevoie intr-o scoala? cel putin 5-6!!? in plus sublocotenentul trebuie sa formeze si un colectiv puternic sudat cu care la o adica si sub a lui comanda sa ,,moara" pe campul de lupta-Compri?

    RăspundețiȘtergere
  29. @Anonim22.53 -Nici gand. Esti total in eroare. tot ce am scris pana acum ,,sunt traite pe viu "de mine-daca nu ai inteles -I am Sory! zice olteanul

    RăspundețiȘtergere
  30. @Cezar
    Ai stabilit, cu CERTITUDINE, pe care crenguta este asezata pisica in copacul din poza de pe blogul doamnei profesoare? Poza cu catei care stau in/la coada. :)

    RăspundețiȘtergere
  31. ....nu inteleg ..metafora!Czar

    RăspundețiȘtergere
  32. @CZar
    ,,M-ai obligat sa completez saptamana de lucru a unui sublocotenent".
    Peste ,,taiztel",ceilalti nu au nimic de facut?
    Sa ramina atunci numai ,,taitzeii",retul ,,mars" in civilie !

    RăspundețiȘtergere
  33. Ha,ha,ha,se vede ca nu le ai!! Dupa 3-4 ani daca sublocot.e competent si are ,,ghinionul" sa promoveze in grad si functie va avea de 3-4X atata in efective,tehnica ,armament etc plus 4-5 sublocot.pe care sa-i conduca,preg. pentru lupta-e complicat crede-ma!Czar

    RăspundețiȘtergere
  34. @CZar
    Sa zicem ca te cred.Dar ofiterii,,mai superiori" nu pot pleca acasa, ,,ca coloana vertebroasa"si muschele este in in subofiteri si ,,taitzei"?

    RăspundețiȘtergere
  35. ..Nici gand,iubirea mea! Pana acum a fost ca sa zic la fel ca tine ,,muschetele"-adica forta direct si nemijlocit luptatoare. De-acum urmeaza creierele-adica Napoleonii-mai mici sau mai mari dupa caz!-E complicat crede-ma
    PS. cu ce ma recompensezi pt. ca ti-am dezvaluit secretele ARMYEI _Czar

    RăspundețiȘtergere
  36. @CZar
    Avem deci ,, coloana vertebroasa", ,, muschele " si ,,creierele".Asa de curiozitate,sexul,sexul armatei,cine este?

    RăspundețiȘtergere
  37. Bai cezare (da e fara litera "capital", ba da tu cati muschi la creier ai avut de-ai ajuns un parlit de lt.col. ai? Nu mai da tu retete culinare de la Terezia ca nu e chiar asa! Gustere nu te supara dar nu toti cei care termina o scoala e musai sa ajunga si ministri!
    ...Si ca să nu uit: trebuie sa eziste in lumea asta vreun precedent ca sa infiintezi un partid al exmilitarilor? E nevoie ca atunci cand tragi un partz sa ceri aprobare de la Wasghinton DC sau de la Moscova? Ei iti cer cumva aprobarea pt. asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  38. Probabil ca tu oi fi vreun maresal!
    Daca tu sustii viabilitatea unui partid exmilitar cu respect iti spun ca ai probleme la capitolul analiza si sinteza.
    De curiozitate lumineaza-ma si pe mine cu: cine-l voteaza,ce doctrina si ce ideologie ar putea sa aibe. Eu nu am zis sa ceri aprobare ,eu am dat un exemplu de cum au facut altii cu fo 200de ani de democrates.

    RăspundețiȘtergere
  39. 2Anonim21.33- incet incet ai ajuns de fapt la ce te interesa cel mai tare! Puteai spune de la inceput Czar

    RăspundețiȘtergere
  40. @CZar
    ,,2Anonim21.33- incet incet ai ajuns de fapt la ce te interesa cel mai tare! "

    Interesul meu este inca ,, tare!"
    Astept raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  41. Bine. De armasarii lui Coman -ai auzit ? Czar

    RăspundețiȘtergere
  42. @CZar
    ,,armasarii lui Coman ?"
    Cai verzi pe pereti!

    RăspundețiȘtergere
  43. @CZar
    Nu te supara frate,caii-s cai...
    @All
    http://www.plano10.com/2011/04/mausoleul-eroilor-de-la-mateias.html

    vertebrosu

    RăspundețiȘtergere
  44. ...Si nu mor caii cand vor cainii!(nustiu cine zicea)czar

    RăspundețiȘtergere
  45. @CZar
    http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/gand4.php

    vertebrosu

    RăspundețiȘtergere
  46. @CZar
    Dar si mai bine:
    http://www.romanianvoice.com/sounds/nichita/Nichita_Stanescu-Gand_04.mp3

    vertebrosu

    RăspundețiȘtergere
  47. Se pare ca s-a nascut un nou personaj: Vertebrosu- fii binevenit(a) dar te rog nu ma mai omori cu linkuri

    RăspundețiȘtergere
  48. @CZar
    Cu ...curara nu vrei.Lasa ca da ,,governol" o noua ordonanta de urgenta de vei spune,,nu ma mai omori cu linkuri " ,ca ma omor singur!
    vertebrosu

    RăspundețiȘtergere
  49. Verteb.... nu te lasi! Daca tii neaparat, voi servi si curara dar, obligatoriu de pe ..buzele tale!
    Daca stii ceva ,fa-ne fericiti. Detaliaza subiectul,nu fi egoist(A)

    RăspundețiȘtergere
  50. ,,...Si nu mor caii cand vor cainii!(nustiu cine zicea)czar "
    3 aprilie 2011, 20:19
    ,, te rog nu ma mai omori cu linkuri "
    4 aprilie 2011, 13:46


    /Nichita_Stanescu-Gand_04.mp3

    http://www.romanianvoice.com/sounds/nichita/Nichita_Stanescu-Gand_04.mp3

    vertebrosu

    3 aprilie 2011, 20:50

    ,,3364 Nu mor caii cand vor cainii, nici cainii cand vor stapanii."

    CeZarica,proverbul este...un proverb.

    Celebru a ajuns datorita lui:
    1- Babi MINUNE 2-
    Florin Salam
    3-Nichita Stănescu

    vertebrosul

    RăspundețiȘtergere
  51. I think this is one of the most important info for me.
    And i'm glad reading your article. But should remark on some general things,
    The web site style is wonderful, the articles is really nice : D.

    Good job, cheers

    My page - YulandaYMinerd

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!