Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Mic tratat de -medicina comparata

        In valul turbat, al reformei originale, a intrat iata si sistemul de Sanatate!
 Pana acum,sa fim corecti si sa recunoastem - s-a dat de ceasul mortii(na ,ca am nimerit-o),Raed(olteanul nostru, cu mintea bine mobilata). A mai facut ,una,alta. A facut rost de un elicopter,cateva  fete curajoase si baieti la fel. A bagat notiuni noi in sistemul de sanatate romanesc  bine anchilozat , gen ambulanta aeriana  , interventie rapida SMURD si altele
       Olteanul nostru, cu numele de Arafat, se misca bine,spre stupoarea si nelinistea unora !
      Demersul lui insa, era unul limitat. Domnia sa ,nu avea ca obiectiv, sa faca reforma in sistemul national de sanatate. El, a dorit si spre cinstea sa, a reusit,sa aduca un pic de culoare. Un pic de noutate si dinamism. Un pic de atmosfera militara(sa nu ziceti ca nu-i asa) in acest sistem, mult prea incorsetat in halatul musai alb si stetoscopul atarnat de gat. Sper ,sa faceti un mic  efort si cu ochii mintii ,sa-i vedeti pe tinerii, frumos colorati, cu grade pe umar ,agitandu-se pe langa un elicopter-SMURD
        Pana la REFORMA, mai era insa mult.. Era necesara si musai  o politica guvernamentala. Era nevoie de viziune si de un ministru, desigur.
         Cum suntem o natie, in vinele careia, sangele clocoteste si niciodata nu am avut linistea de a sta pe loc-ganditi-va numai la dansurile populare,calusarii in mod special,si nu trebuie sa spun mai multe.-
                   Am gasit si ministrul potrivit. Potrivit si cu viziune. Ghinion- tot un oltean! Unul Kelem...nu- nu-i asta ,. asta-i parca in alta parte. La cultura..porumbului!. Trebuie sigur sa fie Borbely...Nici asta.! Aaa.. da, asta-i cu rablele.Intre noi fie vorba ,.Borbely e tare. A initiat singurul program guvernamental,care merge ca pe roate. Merge chiar si ..fara roti. Asa mi-am schimbat si eu masina. Drept urmare, domnul Borbely poate candida oriunde. Are votul meu, fara discutie!!
                   Totusi, cine-i la sanatate? Da ce ,mai are vreo importanta?. Important este ca-i oltean, firar al dracului si ca are viziune.
                   Viziunea lui s-a materializat intr-o clipita, cand a spus:                                                                         - RADETI  TOT! Banii trebuie folositi cu cap. Nu in spitalele, pe care nenorocitii de  comunisti(aiurea comunisti) au avut tupeul si nesimtirea sa le imprastie prin tara. Cum adica ?In orice orasel sau comuna mai rasarita, nenorocitii aia -pe care nici nu pot sa-i mai amintesc-sa toarne un spital? Asta-i politica de sanatate ? Acum ,cand suntem integrati pana peste cap si ne iese pe ochi? Noi nu avem bani  pentru campania ce urmeaza(nu va speriati fratilor,nu va bag in nici-un razboi,. e vorba de campania electorala) si voi vreti sa platiti medici si asistente medicale? Le-am aratat directia -mai ceva ca Lenin-Italia,Spania,Franta,Anglia si lumea-i mare.Nu au plecat inca ?Sa le fie de bine.                    Iar voi,care tipati cu hartia in mana,ca vreti spital mai aproape,sa faceti bine -SA NU VA MAI IMBOLNAVITI!!  Asta-i  adevarata politica de sanatate - Daca, totusi se intampla?
          -Daca totusi se intampla,nu-i nici-o problema. Avem spital in ..Austria. Nu ati primit exemplu de la cel mai ridicat nivel?  Mai este si varianta, desigur,de nedorit:- MURITI PE MARGINEA SANTULUI., DE REGULA, IN FATA SPITALULUI CE A FOS INCHIS!-Asta-i important, pentru a va gasi urgent ,elicopterul lui  RAED si a constata DECESUL!
                               Reforma merge inainte. Sunt cautati oamenii cu viziune. De regula sa fie olteni!!

93 de comentarii:

  1. Nu puteai sa postezi asta in locul aleia cu profesorii?? Ramineai cu guvizii toti,nu se lua nimeni de lenjeria nepoatelor si nici nu-ti puneai in pericol scafirlia.Acuma sa te vaz cum o scoti la vopsea cu oltenii tai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crezi ca aia a stricat? Spune ce am gresit.
    Daca toti m-ar lauda, sigur m-asi plictisi czar

    RăspundețiȘtergere
  3. O vorba spune:
    Cine inchide un spital deschide un cimitir!
    Cate cimitire a deschis guvernul base-n boc prin ministrul de la cele ude mereu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Oblete n-ai auzit de MEDEVAC? Daca n-ai auzit intreaba-l pe pretinul tau bashinescu sau pe celalat Dobri-tzoiu! Da cel mai bine e sa-l(i) intrebi pe chigri2...

    RăspundețiȘtergere
  5. Citat din Cezar:

    @TIGRII-2 -NU te supara. Zice fiecare cat il duce tartacuta PS. Vezi ca eu sunt Cezar-ARMYA nu Plano 10(la mine poti scrie ce doresti.La Plano poti lasa o bombita incendiara cu fosfor)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine mă puse pe mine,
    Să viu seara pe la tine?
    Cine mă puse pe mine,
    Să viu seara pe la tine?
    M-ai ofticat, vai de mine,
    M-ai ofticat, vai de mine!
    C-am venit seara la tine,
    C-am venit seara la tine!
    Cine mă puse pe mine
    Să pui casa lângă tine?
    Cine mă puse pe mine
    Să pui casa lângă tine?
    Ies afară, dau de tine,
    M-ai ofticat, vai de mine!
    Ies afară, dau de tine,
    M-ai ofticat, vai de mine!
    Multe fete ard în foc
    Când aud de Zavaidoc!
    Multe fete ard în foc
    Când aud de Zavaidoc!
    Zavaidoc, guriţa dulce
    De la el nu te-ai mai duce!
    Multe fete ard în foc
    Când aud de Zavaidoc!
    Spune, neica, ce-ai băut
    De n-ai mai îmbătrânit?
    Spune, neică, ce-ai băut
    De n-ai mai îmbătrânit?
    Am băut vin mult cu gheaţă
    Şi-am dormit la puica-n braţă!
    Şi-am mâncat boboci de raţă,
    Şi-am mâncat boboci de raţă!
    Şi-aşa toate m-a ţinut
    De n-am mai îmbătrânit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Medevac(Medical evacuation), M*A*S*H'(Mobile Army Surgical Hospital)...Om fi in razbel cu careva si a uitat ala sa ne spuna(ca la noi parlamentu-i pentru hodina dupa plimbarile electorale si nu numai).
    Oricum o pui trebuie musai niste hominizi care se pricep la ce fac ,niste mijloace de transport ,scule si leacuri,ceva corturi si mult loc pentru cimitire !

    8

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim 14.58- Plano 10 si chiar eu ,avem umor spre deosebire de tine.Efortul tau fu degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nik-si eu partial sunt de acord cu tine. Din mesajul meu ,care s-a vrut si un semnal de atentionare pentru cei implicati,am vrut sa se inteleaga ceva asa ..mai subtil--In brambureala numita reforma educatiei-profesorilor- sau cel putin la o mare parte le-a placut. Elevii au fost marii perdanti. Acum se pare ca incepe sa nu le mai placa>
    Unii au inteles altii se pare ca nu. poate am fost prea criptat
    Voi relua subiectul cu mai multe detalii,cand.... mi-o pica bine !

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cezar,
    Sorry, tu ai umor, Plano 10 este doar un propagandist al PSD-ului, partid care este principalul vinovat pentru falimentul Romaniei. Mineriade, Bancorex, Petrom, Sidex,resursele naturale, fregatele etc. Dar cel mai mare rau pe care l-a facut PSD-ul a constat in confundarea social-democratiei cu politica POMENILOR. Tot poporul asteapta o pomana de la guvernanti.

    RăspundețiȘtergere
  11. @anonimica 17.24
    Nu stiu cine aste in spatela indicativului ,,Plano10" ,dar stiu ca-mi inspira mai multa incredere decit ,,analistul" pe care il reprezinti! N-ai ce-i face,ratiunea este importanta,dar nu este totul.

    RăspundețiȘtergere
  12. ano-nimica- dezvolta subiectul. nu am priceput ce-ti pofteste inimioara

    RăspundețiȘtergere
  13. @NIKK- Stai linistit. Baloane de sapun.Furtuni(tzunami)in olita de noapte.
    Pe de alta parte cei 85% carora li se face dreptate ,ar fi cazul sa mai deschida si ei gurita si sa ceara raspicat doar APLICAREA LEGII IN VIGOARE_doar atat nu au mai mult de facut!!Ps. sindicat care sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cezar,
    100%, FELICITARI!
    Viata in Romania este complicata!
    Trebuie vazuta din toate punctele de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ BURCU V.- MULTUMESC DON.PROFESOR,sper sa nu va rusinati cu mine!
    Multa sanatate si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Vertebra -one cred ca ai probleme cu filtru Goagal. Mai vezi pe la setari. Simt lipsa comentariilor tale pline de ..substanta,Cred ca si cititorii la fel Czar

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai inteligentule,daca am probleme cu filtrul bip bip,tu de unde bip bip stii ca am comentat?

    RăspundețiȘtergere
  18. Desteptule,primesc un mesaj de avertizare in maya.zice asa: atentie marita ,Ai un neam prost pe fir si ..dispare

    RăspundețiȘtergere
  19. Bravo la magari.Nu vezi ca-s ,,no name,,?

    RăspundețiȘtergere
  20. Mei, mei ţe vă ţertaţi voi pe-aţilea. UUUU, da ţe-i cu putoarea aţta, i-aţ vărţat cumva oliţa cu caca în capu lu Obleţu? Nu-i frumoţ mai aleţ că Ţezar faţe parte împreună cu alţii de pe aiţi din ţei 85%. Ţe mai, ei ţunt coloana vertebroaţă a armatei...dacă nu erau ei era vai de noi ţi de noi. Da o ţă aibă grijă de ei băţeţcu ţel golan ţi beţiv, icoana la care ţe închină. Dar băţeţcu o ţă le ţpună ţe le-a ţpuţ ţi profeţorilor după ţe le-a promiţ că le va creţte leafa, adică că era beut...

    RăspundețiȘtergere
  21. Primesti mesaj de avertizare in "maya"! Pai bine mai Oblio tu chiar esti un fel de mayas-papuas...
    Si ca sa nu uit...inca nu a fost descifrata scrierea mayasa-intreaba-l pe Burcu! Poate si tu oi fi un fel de Champollion-bulion...

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa fi tu sanatos eu o citesc de muult!!
    TETEitule iti dai seama daca noi cei85-90-95 % stranutam spre voi--ramaneti fara pene Czar

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi pare rau ca trebuie sa va spun de-a dreptul!
    Au aparut postari ce descalifica total pe cei ce se considera militari
    s-a ajuns la o asemenea decadere morala incat pot spune linistit ca va caracterizeaza pe deplin zicala urmatoare
    “am fost ofiter bai!!,am cultura ce p..la mea!!
    SA VA FIE RUSINE!LA VARSTA VOASTRA VA COMPORTATI MAI RAU CA ULTIMUL BOSCHETAR AMETIT CU PRENADEZ
    akord75

    RăspundețiȘtergere
  24. Ţezare voi nu puteţi produţe când beheiţi decât muţi ţi nimic mai mult. Poate ţeva viruţi de dzenul anemiei infecţioaţe cabaline. Ţi mai produţeţi ţeva da mi-e ruţine ţă ţpun!

    RăspundețiȘtergere
  25. Akord baiete, am vazut ce cultura ai sub basca...Cat despre ce-i al tau/ta pastreaza-ti-o ca s-o folosesti pe post de maner al periutei de dinti.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa vezi ce scandal am pornit cu o gaura!S-a inchis triunghiul de aur: Zavoranu,Columbeanu,Ga urea nu .
    acelasi alt om

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna dimineata! Au inflorit ciresii! Am unul pe care-l ingrijesc .Sub fereastra apartamentului de la bloc. Este o tara, care in fiecare an, are Sarbatoarea Ciresilor-anul asta insa ,din pacate ...Czar

    RăspundețiȘtergere
  28. Este punctul meu de vedere constant exprimat pe acest blog in sensul ca, per ansamblu, Legea 119/ 2010 este mai dreapta decat L 164"
    Susţin în totalitate afirmaţia ta. Oricare militar, rezervist sau activ, dacă pune mâna pe condei şi are cunoştinţe minime de aritmetică, constată acest lucru. Aproape toţi rezerviştii au punctul de pensie peste 3 şi ne bate cel de sus dacă nu recunoaştem asta, comparabil cu alte entităţi! Pentru foarte mulţi care au/am fost la RO-Navy, legea este mana cerească coborata din cer, este recunoştinţa pentru viaţa desfăsurată timp de zeci de ani pe "galere", în condiţii deosebite şi speciale. Vis a vis de cei disponibilizaţi nu pot spune decât atât: şi-au făcut-o şi cu mâna lor(detaliile chiar nu contează ! ), iar pentru mulţi dintre ei care au "ţinut" capul pe umeri, a fost un pas înainte.
    PS..SCMD nu mă reprezezintă şi nu voi căuta sprijin de la această "organizaţie" care a huiduit drapelul de luptă şi imnul naţional de ziua naţională.
    10 aprilie 2011, 12:05

    RăspundețiȘtergere
  29. @CZar
    Vezi ca prin ,,distrugerea"unor comentarii denaturezi ,,cursul istoriei",ceea ce poate duce la concluzii false,de genul “am fost ofiter bai!!,am cultura ..."
    vertebrosul

    RăspundețiȘtergere
  30. Vertebra -One; Fi mai explicit. Daca s-au rezolvat problemele cu ,,butoanele"-bip,bip si consideri ca merita, te rog reposteaza comentariile pierdute. ar fi pacat ca istoria, cum zici sa nu le consemneze,-Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  31. @akord si alte intelighentze,daca nu va convine limbajul folosit de noi de ce h-aia mea nu scrii la Viatza Literara ,sau pentru aia esti prea prost si te dai cocos la noi pe blog.?

    RăspundețiȘtergere
  32. @ 13:42
    Sa nu exageram!Putem afla lucruri noi din sfera actualilor sau fostilor purtatori de uniforma,sa mai fim rautaciosi,sa glumimim(uneori chiar macabru),sa facem pe detectivii,sa ne dam ,,destepti",dar pentru mai mult depuneti banii in contul Spritu Halit ...sau participati la doctorat, la CNAp

    RăspundețiȘtergere
  33. iubea pârjolitor, pentru vitalitatea ei imposibil de egalat, prințesa s-a dăruit nepământește într-o iubire eterică, în domeniul transcendental al spiritului, din care cei doi s-au hrănit, hăituindu-se, șapte ani.
    A încercat de câteva ori să se sinucidă.

    RăspundețiȘtergere
  34. Ei ce ziceti ? asa ar merge? cine vrea sa adoptam stilul sa voteze!!PS. Puneti tot textul intre ghilimele ,nu-mi apartine.

    RăspundețiȘtergere
  35. Akord baiete, am vazut ce cultura ai sub basca...Cat despre ce-i al tau/ta pastreaza-ti-o ca s-o folosesti pe post de maner al periutei de dinti.
    9 aprilie 2011, 23:06

    si eu vad lipsa ta de scoala ELEMENTARA!!
    daca poti scrie in asemenea hal"pastreaza-ti-o"
    sa nu zici ca e greseala de tastatura,e de lipsa de altceva...!!

    RăspundețiȘtergere
  36. @ano 21.57
    "grecotei cu nas subtire"

    RăspundețiȘtergere
  37. postez preventiv ca precis vine madama si pe aici sa p..se ochii un pic

    @EC(ano 11.21)
    Cu exceptia faptului ca va dau dreptate in privinta celor ce semneaza sub anonimat,trebuie totusi remarcat faptul ca nu v-a invitat nimeni sa va varsati lacrimile de crocodil aici.Daca postati este OK,dar de ce va plangeti ca postati si primiti si raspunsuri care nu va convin.Asa cum AM MAI SPUS,iarasi vreti sa "impacati"pe toata lumea??(a se citi "a sta cu fundul in mai multe luntri")Ati reusit sa insiruiti o groaza de intrebari retorice si fara rost.Sunt sigur ca nimeni nu are nimic cu dvs
    Cat despre asertiunea dvs
    "E viata mea si fac ce vreau cu ea fara sa dau socoteala cuiva."
    Am mai auzit-o si la alte persoane de sex feminin(pe la TV si ziare de scandal) dar zau ca nu le facea cinste.In alta ordine de idei faceti ce vreti,nu intereseaza pe nimeni,dar de ce va victimizati si va "bagati in seama" si cand nu este cazul??Sunteti narcisista?
    P.S.Pana la urma explicati-mi si mie si poate si lu' plano 10(ca el a devenit absurd de partinic) despre uriasa importanta de nivel mondial a maretei CONFERINTE DE LA MANGALIA care in curand va "eclipsa" conferintele tinute la Geneva,New York,Tokio,Londra,samd(ca de trei zile se vorbeste numai despre acest "maret eveniment" adica vorbesc vre-o 2-3 ametiti
    de remarcat ca participarea primarului din localitate v-a dus automat la concluzia"Si PSD-ul a participat deci e cu noi"Ce mai, e de ras!
    Si dvs acum sunteti in scmd;
    -(membru de rand dupa cum sustineti???! dar trimisa la conferinta??)
    -reprezentant al scmd(cu ce functie??)
    -membru de partid/e??(cel putin Alina Gorghiu are optiuni clare si se stie despre cine si cum e vorba-demna de admirat verticalitatea)La dvs cred ca n-o sa va mai ajunga nici luntrile de pe Amazon.deceptionant!!

    RăspundețiȘtergere
  38. Puteai sa semnezi anonim,ca-ti cunoastem scrisul!

    RăspundețiȘtergere
  39. Ia de aici si comenteaza Cezare ca ai ce!
    akord75 spunea.....
    ce credeti plano10 a coborat cu picioarele pe pamant sau "drege busuiocul" la ordin de partid??
    Pfuiii ce se mai suceste!!...ca un serpalau.(ca sa fiu elegant)

    Plano10 spunea...
    @All
    Si din comentariile anterioare se vede cat de inechitabila a fost Legea 164/2001. A durat mult, 7-8 ani, pana au fost inlaturate unele dintre ele.
    10 aprilie 2011, 14:12

    RăspundețiȘtergere
  40. semnatura se adresa unor prieteni nu....nevertebrosilor care se baga in seama singurei.
    "Sa vorbeasca nea Ion ca e si el om"

    RăspundețiȘtergere
  41. http://www.trilulilu.ro/mariuscelemen/b7648f82f49fd6

    RăspundețiȘtergere
  42. @ACORD75
    Nu te obosi sa fii uricios.Iti reuseste si fara!
    In ultima vreme pe unde apari imediat ...apare si soarele.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bravo Cezar! Reusita satira. Jos palaria!
    Vezi ca ti-am dat un fel de raspuns pe blogul meu la intrebarea "ce vor profesorii"?

    RăspundețiȘtergere
  44. Cititi acest comentariu postat de mos alecu pe blogul lui plano10 si va veti da seama cu usurinta ce grad si functie a avut si a cui interese apara. In ierarhia intocmita de domnia sa, maiorii si lt.coloneii sunt ofiteri cu nivel de pregatire medie /responsabilitate mai deloc / si care datorita faptului ca faceau munca de jos au beneficiat de incadrarea in conditii de munca deosebite de cele normale. Acestora , subofiterilor si maistrilor militari le vor creste cuantumul pensiilor revizuite . Probabil ,dl. General(sau colonel) ignora voit faptul ca daca nu am fi fost noi …,nu prea ar fi avut obiectul muncii…., aleia de mare raspundere. Astept reactia celorlalti ,,amarasteni”.
    Semneaza un,, parlit” de lt.col (r).
    mos alecu spunea…
    Toate discutiile referitoare la 'bunaciunea' introducerii pensionarilor militari in rindul pensionarilor de orice alte feluri ( mai putin magistrati , avocati , cler ) sint interesante si ,in general , bazate pe intelegerea limitata a efectelor in timp a acestei masuri .
    Intr-adevar L.119/2010 produce efecte benefice pentru unii dintre fostii pensionari militari de stat ... mai ales pentru cei care au avut norocul/lipsa de pregatire sa ramina la nivelele minime/medii (subofiteri , MM , ofiteri pina pe la gradul de mr./lt.col.) ale ierarhiei militare . Aici au beneficiat de conditii de munca deosebite de cele normale care le sint favorizante in calcularea/recalcularea/revizuirea pensiei.

    Pentru cei care au avut dorinta/ambitia/hotarirea de a munci mai mult/de a se pregati suplimentar/acceptarea de raspunderi suplimentare (cu eforturile si renuntarile inerente) pentru a urca mai sus in ierarhie , situatia ia o intorsatura interesanta : au ajuns pe functii care nu mai sint categorisite ca avind conditii diferite de cele normale ... situatie in care pensia nu prea mai reflecta evolutia sa in sus... In timp acestia isi vor da seama ca mai bine ramineau undeva jos in ierarhie , si aveau o pensie mai mare ...
    10 aprilie 2011, 17:35

    RăspundețiȘtergere
  45. Ce ai facut nene/? nu era specialitatea blogului. acum mi-l aduci pe preacuviosul Mos peste mine! ...sa vina ,daca voi il vreti si apoi om mai vedea

    RăspundețiȘtergere
  46. Trazneste a hexogen flegmatizat.Moroiul a trecut si ,,prin Mehedinti".Nu trintiti usile.Pericol de explozie!

    RăspundețiȘtergere
  47. @NikkA
    Vezi ca,,MOSUL" a fosr rapit si adus aici cu forta;cred ca a fost un pic si transportat in timp. Nu mai ai cai la bicicleta?

    RăspundețiȘtergere
  48. O prima constatare.
    Anonim de la 20,50, care preia comentariul lui @mos alecu de pe blogul meu, este tocmai @Nikk!!!!:):)

    RăspundețiȘtergere
  49. Buuuuna dimineata la toata lumea.Fiti linistiti m-am trezit mai demult, dar abia acum am ajuns la comp.
    Cam liniste .Un pic de munca de detectiv facuta de plano si cam atata.
    @ Plano -Nu trebuie sa fi suparat pe Nikk daca el mi-a adus pleasca" dimpotriva. Mos Alecu spune asa ABERATII ca merita sa le vada si scuipe chiar toata lumea(probabil varsta-i de vina)
    O saptamana SUPER TARE la toata lumea!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Oblete se vede că te-ai molipsit de la "vecinii tăi psihopaţi". E grav. Ştii doar că pt. astfel de boale nu egzistă leac...Da cine ştie? Poate mama hominida te lecuieşte şi-ţi dă în gât de gâlci, în fund de brânci, în cap de mătreaţă şi-n ochi de albeaţă.

    RăspundețiȘtergere
  51. Ţezare mai ai rabla aia de FIAT LINEA? Mai bine păstrai MOBRA. Era mai bună.

    RăspundețiȘtergere
  52. @Cezar
    Iti sta bine cu olita in cap,dar rasuceste-o cu toarta in fata,sa nu te jeneze la salut !

    RăspundețiȘtergere
  53. TeTE-1400-Turbo-110Cp-aer conditin.geamuri electrice ABS_EBD-FCMP_DPTR-GDS-si ce drac o mai avea-E de vis(intreaba nepoatele)

    RăspundețiȘtergere
  54. @Cezar
    Da mai zidarie,uite asa am bagat potentialul tarisoarei in viitorul oxid de fier.Cind nu vom mai merge la umblatoare de foame ne vom usura pe ,,banii investiti"!

    RăspundețiȘtergere
  55. Ţi puturoaţă foc. FIAT-ul în ultimii 20 ani n-a produţ decât ţiurucuri...vai de mamiţica lor!

    RăspundețiȘtergere
  56. Oblete mai bine vorbeste cu Puiac poate-ti face el rost de o turbina de aia de pe MIG 21 ca s-o montezi pe jaful ala al tau...sa zici si tu ca ai masina nu motoscuter.

    RăspundețiȘtergere
  57. INVIDIOSII-luati-va voi numai Jipanuri ca si Columbeanu(si tot ramaneti fara MonY) Czar

    RăspundețiȘtergere
  58. Cezare mai bine scriai un tratat de ginecologie ca vaz ca te pricepi vericule!

    RăspundețiȘtergere
  59. CEZAR spunea...

    Nu mai socotiti si calculati ca-i tardiv. MOSU ar fi trebuit sa se evidentieze prin 2001.L-a durut in basca-- ca pe toti ceilalti.acum se dau de ceasul mortii sa ne arate ce si cum,dar au de fapt un singur obiectiv.SA IMPIEDICE aplicarea L119. Ei nu se gandesc ca cei 80-85-90% care aproba L119 daca stranuta catre ei raman fara..pene. o concluzie ii clara NE_AU FURAT ca-n codru!!
    11 aprilie 2011, 11:34
    Avram Iancu spunea...

    @cezar Adevarat graiesti ,colega.tigri2
    11 aprilie 2011, 12:44

    RăspundețiȘtergere
  60. Care-i tembelul care tot cara apa-n ciur?

    RăspundețiȘtergere
  61. Ia nu va mai luati de Oblete ca-i ruda cu Boc StatuPalmaBarbaCot calare pe-un shoshoi shchiop. In tineretile sale Cezar pashtea gashtele impreuna cu titanul din Rachitele iar dupa aia s-au cumetrit amandoi.

    RăspundețiȘtergere
  62. @ALL- +++PRIMUL AVERTISMENT+++Pentru ca a aparut o inflatie de N.P.
    Criticati, fiti duri, dar cu argumente. Argumentati de ce ati avea voi dreptate si nu noi!
    La urmatorul avertisment ,pun lacatul pe usa si vor mai comenta doar cei logati

    RăspundețiȘtergere
  63. Adica tu,parosul si ala cu ciurul!

    RăspundețiȘtergere
  64. Cititi si asta ...
    mos alecu spunea...

    Un colonel mai 'vechi' ne spunea noua , tinerilor locotenenti : "Ma minjilor ... cind va vor lauda dusmanii sa stiti ce ceva este in neregula ... ati facut ceva gresit !"
    Acum un grup de 'purtatori de mesaje' de pe un blog pe altul ma fac 'praf' peste tot pe unde gasesc usi deschise ... Atita timp cit prostii nu ma lauda ci ma crtitica ... inseamna ca n-am gresit cu cele spuse ... Totusi , cititi cu atentie cele spuse de mine in comentariul incriminat ... incercati sa va puneti la treaba neuronii/neuronul ...
    11 aprilie 2011, 08:27

    RăspundețiȘtergere
  65. ZBATERE INUTILA!!---VIN DECIZIILE__
    Astazi vecinul meu a primit decizia. Totul complet,detaliata cu tot,tot......O crestere de aprox. 200.00 lei. Sa fie sanatos si pensie luunga caci nu-i prea batran. 50 si un picut Czar

    RăspundețiȘtergere
  66. PS. Stati linistiti.. gradul militar ii scris cu majuscule si innnngrosat(deci nu ni l-au luat)

    RăspundețiȘtergere
  67. Oblete nu cumva sa te bată gândul să-nchizi triscoteca că te "lăudăm" pe alte bloage! Ai băgat la tărtăcuţă?

    RăspundețiȘtergere
  68. Da pentru marea masa a pensionarilor [cei care au depus cereri de recaslculare] deciziile o sa inceapa"sa curge"trebuia pana la o1 martie s-a prelungit pana la 01 aprilie[=pacaleala]sa mai prelungit o luna.Dar mai am o problema pentru care ti-as cere un sfat ,o parere,o sugestie.Am strabatut tara in lung si-n lat cu elicopterul ,la aplicatii ,la miontat stalpi de nalta tensiune pe munti,la carat puiet de pastravi pe toate coclaurile ,lansari de parasutisti ,transport de arme si munitii ,alimente,si barosani si am observat o chestie-chiar si la Timisoara ,pe la aplicatii,fiecare zona are "smecherii'ei cativa care se "dau"mai rotunzi decat suntsi care ii privesc pe semenii lor cu un aer de guru local[asta s-a intamplat si pe la Bacau la curs-alde Salam si altii]si mai ales la Craiova.Dar cand veneau pe la anumite adunari sau consfatuiri prin capitala ,dintr-o data deveneau mielusei ,ba chiar niste bieti tzaranusi cu traista-n bat,iar pe la licwentze sau aplicatii erau cam cei mai nepriceputi.De ce spun toate astea -fiindca asa procedeaza si acum ,pe bloguri de dau "mari",superiori / atoatestiutori=INGAMFATI,dar daca-i scuturi bine sunt niste bieti mosnegei cam nebagati in seama de marea masa.Ar fi bine sa fim mai modesti ,sa-i lasam si pe altii sa se manifeste si sa traiasca alaturi de "majestatea noastra'.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  69. @ ANONIM 21.27-Fi linistit!de-ar fi sa raman eu cu tine si tigrii-2 si tot no-o inchid! Sa treaca odata nebunia asta,sa intre lucrurile in firescul lor si apoi o sa ne distram si noi. Nepoatele abia asteapta
    @Tigrii2-ai dreptate. Am invatat si eu insa, destul de tarziu CA NU TREBUIE SA CEREM cuiva aprobarea sa traim. Poate lui Dumnezeu!Dar atat
    O ZI BUNA TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
  70. Ave Caesar! Am trecut sa te salut si sa ma mai amuz de comentariile cu anonimii tai simpatici1
    M-am distrat, ce mai. O zi buna, tie si tuturor vizitatorilor tai!

    RăspundețiȘtergere
  71. Mulţumim Don Ică, mulţumim. Noroc cu eleftricianu de serviciu că-i repară blogu obletelui că făcu ăstă (Cezar) scurt/lung circuit printre fire!

    RăspundețiȘtergere
  72. S-a aprins becul! Multumiri tuturor elctricienilor care au intervenit !!Czar

    RăspundețiȘtergere
  73. Te-ai speriat de pomana!
    NET-ul ... mai face p'al dreak uneori!
    Platforma Blogger, este extrem de stabila!
    Poate chiar cea mai buna! De 5 ani o folosesc!
    Mai mult, am TESTAT si altele! NU MI-AU PLACUT!
    Hai ca-i bine!

    RăspundețiȘtergere
  74. Hobleteeee!!! Ai luat cumva pauza de masa si noua nu ne-ai spus?

    RăspundețiȘtergere
  75. Ntz!A cazut intr-o groapa,in Mehedintzi.Norocul lui ca nu se asfalteaza inca.

    RăspundețiȘtergere
  76. HOblete mai bine scrie un "Pseudokinegeticos" ca vaz ca te pricepi si minti...de ingheata apele; ca ala de tot scurta coada la vulpe.

    RăspundețiȘtergere
  77. Mai ca sa vezi...am incercat la rama, la mamaliga, la carcalete, la motz de caca-o si tot nu vrea sa traga hobletele...
    PS. Am uitat: i-am dat si mamaliga cu shofran si boilies, da degeaba ca s-a racit apa si boartza a intrat in hibernare.

    RăspundețiȘtergere
  78. OAMENII-mai si muncesc,nu stau toata ziulica cu batul in apa.!!

    RăspundețiȘtergere
  79. Pentru ca si pe aici sint oameni 'suparati' pe mine ...
    mos alecu spunea...

    Adaptindu-ma si eu 'modei' portarii comentariilor de pe un blog pe altul...
    mos alecu spunea...

    Pentru toti cei suparati pe mine pentru cele spuse la 'mos alecu 10 aprilie 2011, 17:35 ' ... cum ca la pensie (in situatia modului de calcul actual) sint favorizati categoric cei de la nivelele minime-medii ale carierei , prezint situatia soldelor (implicit a punctajului de pensie) calculate dupa algoritmul L.138/99 (valabil cel putin in perioadele in care ei au fost in activitate). Sint prezentati coeficientii de ierarhizare care conduc la valoarea soldei (indiferent de valoarea de referinta sectoriala) . Subofiterii (MM) si maiorii sint pe functii cu indemnizatie de comanda (si cu conditii de munca diferite de cele normale ; avind la pensie si o majorare a punctajului de 25 sau 50%) si au si solda de merit ; coloneii au fost 'promovati' in functii fara indemnizatie de comanda (vestitii 'ofiteri cu numar') , deci avind conditii normale de munca (fara majorare la pensie) , si au solda de merit .
    ..........subof.+MM.......mr.........col.....
    Grad.....1,25-1,45.......1,65........1,8.....
    Funct....1,8 -3,2 .....2,4-2,7.....3,5-4,3...
    I.cda...0,72-1,28.....0,96-1,08... nu are ..
    13 aprilie 2011, 08:36
    13 aprilie 2011, 09:11

    RăspundețiȘtergere
  80. mos alecu spunea...

    .............subof.+MM.......mr.............col.....
    S.merit..0,36-0,64....0,48-0,54...0,7-0,86..
    Total....4,13-6,57 ..5,49-5,97....6,0-6,96...
    Punctaj de pensie aferent majorat cu...(sau nu):
    cu +25%..5,16-8,21.....6,86-7,26...6,0-6,96...
    cu +50%..6,19-9,86.....8,24-8,96...6,0-6,96...
    Am inclus procentul de majorare a punctajului (datorata conditiilor de munca) in solda (urmind ca aceasta solda sa fie impartita la salariul mediu pe economie) deoarece este acelasi lucru cu majorarea punctajului rezultat din impartirea soldei (nemajorate) la salariul mediu pe economie , urmind ca rezultatul sa fie majorat . La colonei nu s-a majorat deoarece au conditii normale de munca .
    De aici rezulta ca punctajul coloneilor fara indemnizatie de comanda (implicit si fara conditii de munca diferite de cele normale) va fi calculat la solde corespunzatoare coeficientilor de ierarhizare de 6,0-6,96 , pe cind la ceilalti aceste solde vor fi pentru coeficienti mult mai mari ( spre 8,21-9,86 la MM si subof. , si 6,86-8,96 la maiori )...
    13 aprilie 2011, 09:01
    13 aprilie 2011, 09:12

    RăspundețiȘtergere
  81. mos alecu spunea...

    In concluzie ... prin comentariul meu nu am criticat/desconsiderat pe nimeni ; am incercat sa prezint un punct de vedere asupra efectelor aplicarii noilor legi ale pensiilor , asupra fostilor pensionari militari de stat ... Situatia mi-a fost sugerata de o reanalizare a tabelelor prezentate de MApN , tabele in care am observat o inserare masiva a subofiterilor , MM si ofiterilor cu grade mai mici printre colonei ... iar un raspuns la intrebarea 'de ce?' ar putea fi cel prezentat ...
    13 aprilie 2011, 09:09
    13 aprilie 2011, 09:13
    mos alecu spunea...

    mos alecu spunea...

    A... si sa nu uit ... si punctajul maiorilor este ceva mai mare decit al coloneilor in discutie (6,86-8,96 fata de 6,0-6,96) ...
    13 aprilie 2011, 09:15
    13 aprilie 2011, 09:16

    RăspundețiȘtergere
  82. Unde ati vazut maiori cu punctaj asa mare ?Cred ca nici comandor,nu am vz asa ,chiar ne jucam cu cifrele precum ziaristii si porezentatorii tv ,care nici nu stiu tabla inmultirii?Asta inseamna intre 50-66 mil
    ceea ce la maiori si lt c-dori nu este
    real este in jurul 3,8-5,numai vaddim ,pardon dogaru lanseaza asemenea zvonuri alarmiste.Hail !!!

    RăspundețiȘtergere
  83. @Anonim 13 aprilie 2011, 09:54 :
    Daca citeati macar ,(nu neaparat cu atentie) vedeati ca este vorba despre "Sint prezentati coeficientii de ierarhizare care conduc la valoarea soldei (indiferent de valoarea de referinta sectoriala) ."... nu despre puncte de pensie ...

    RăspundețiȘtergere
  84. @mos alecu ,scuze dar nu stiu despre ce coeficienti de ierarhizare este vorba in metodologia de rec a pensiilor conform OUG1/2011.Eu stiu doar despre punctul de pensie :lunar,anual final[general].

    RăspundețiȘtergere
  85. @Anonim spunea... 13 aprilie 2011, 12:33 :
    Mi s-a mai intimplat sa fac greseala de a crede ca toata lumea stie cum se calculeaza punctajul pentru pensie ...

    "Sint prezentati coeficientii de ierarhizare care conduc la valoarea soldei (indiferent de valoarea de referinta sectoriala)...(urmind ca aceasta solda sa fie impartita la salariul mediu pe economie)" ... si astfel rezulta punctele de pensie ...salariul mediu pe economie , la un moment dat , fiind acelasi pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  86. In trecere, dupa o murare strasnica, intr-o ploaie caineasca, toata ziua, spun gazdei ziua buna!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  87. Hi there, its nice post on the topic of media print, we
    all know media is a fantastic source of data.

    My site - BretZSaddat

    RăspundețiȘtergere
  88. I do believe all the ideas you've introduced on your post.
    They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for newbies.
    May you please extend them a bit from subsequent time?
    Thanks for the post.

    Also visit my page :: AlishiaWHullings

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!