Google Website Translator Gadget

marți, 12 aprilie 2011

Va ordon:mancati cartea..

............suntem pe platoul,colegiului,in formatie de plutoane ,companii,batalioane-doua batalioane .Viitoarea promotie de elevi a Colegiului militar D.Cantemir-Breaza.
       Dupa cum lesne se observa ,o promotie  consistenta. Ma regaseam si eu pe undeva prin B2 .-Cp.6
 Comandantul colegiului, un general inalt,cu o voce grava ,ne vorbeste cu ocazia inceputului de an scolar.
       -Dragi elevi  .....................si toate cele care se spun, cu o asemenea ocazie. Incheie cu:
        -Pe intreaga Vale a Prahovei , nu exista liceu mai bun! Sa nu ma faceti de rusine!
                                  -  Va ordon- sa mancati cartea !!!
   Nu  am inteles pe moment, cam cum ar trebui traduse cuvintele generalului !  Nu va trece mult  insa si semnificatia celor ce auzisem,ne va bubui in urechi si in suflet-mult prea tare!!
   Ziua 5-6 ore de curs.  De la 8 la 14 ,inclusiv sambata. Dupa masa de prinz ,1-1.5 H odihna. Dupa amiaza ,studiu individual , la clasa pana la ora 20. Obligatoriu ,controlat si directionat de profesori,ofiteri si elevii din an mai mare,desemnati in acest scop
        Profesorii, responsabili cu materiile de baza, adica :mate, romana, fizica ,limbi straine(latina,engleza,rusa),chimie, stiinte naturale-asigurau prin rotatie, dupa amiaza,ore de consultatii.
           Incepem foarte rapid, sa luam primele contacte cu profesorii,Cat eram de pufosi, realizam foarte clar un lucru : am cam sfeclit-o. Fiecare in parte, de prin locurile  din care veneam ,eram,ca sa zic asa, vedete locale. Adica ,premianti. Acum realizam ca ,foarte putini vom promova anul ,aici.
           Intra proful de mate(casalotul-botezat de noi) Nu prea inalt,brunet-brunet,pretentios in tinuta si coportament.
           - Buna ziua elevi ,cu mine veti face timp de patru ani-cei car veti rezista- matematica. LA MINEE ,TRECE DOAR CINE STIE!!. Cu astea fiind zise ,sa mearga la tabla X,Y,Z.  Ies condamnatii .Don profesor isi baga nasul intr-o culegere de probleme si zice;
             -Scrie ba ...si incepe sa turuie... Saracutul de la tabla, nici macar sa noteze enuntul exercitiului  nu mai putea.... Cert este ca, asa cu bunavointa inceputului, s-au pricopsit cu cate un 4 si al destept ..un 5
    In felul acesta, a debutat intalnirea cu spaima colegiului ,Situatia cam asa va fii ,ridicata insa pe trepte superioare  fo 3,5 ani. Ne vom mai intalni cu personajul respectiv in, aceasta poveste., EL este omul care mi-a produs cosmaruri timp de 4ani de zile si apoi inca, sa zicem 30 de ani dupa.!!
    Intra in scena,Marioara, profa de rusa. Numele este real. Ma abtin sa-i scriu si celalalt nume,desi tare asi vrea.Nu am mare incredere in calitatea povestilor mele si mi-ar parea rau, sa-i terfelesc numele-- cu rezonanta literara. Cum deschide usa ,ramanem toti siderati. Parca a intrat un inger!Frumoasa de traznea. Nenorocirea insa, avea sa se abata repede pe capul nostru!. Deschide gurita si incepe sa vorbeasca ,cu o voce...doamne ,ce minune!   Ce minune ,dar ce nenorocire-vorbea NUMAI in ruseste-Dumnezeule mare! La finalul orei, face efortul si trece pe limba neaosa . Cu gurita ca o garoafa,zambind distrugator, ne spune suav ca :                - La orele mele ,vom vorbi ,NUMAI  in limba rusa !  Aoleo,mama!. La cata rusa stiam eu, bineinteles ca, nu pricepusem nici macar o iota ,din ce gangurise frumoasa, aproape o ora.       Intre paranteze, trebuie spus ca, datorita unei situatii familiale, in clasa a VIa  am schimbat localitatea. Am venit cu franceza ,a trebuit sa continui cu rusa.E de la sine inteles ca, nu stiam nici una nici alta . Pentru nivel avansat. 
    Este cazul, sa vedem cu cine voi face si limba romana. O domnisoara dragutica, pretentioasa si la care aveam oarece ..trecere. Vorbeam bine ,scriam corect (nu ca acum),ma descurcam onorabil la gramatica.
    Problema -i ca,dupa o perioada ,a fost inlocuita.  Nu definitiv. Va reveni.  A fost inlocuita cu ..Acceleratul !!
  Un tip inalt,dezordonat. Nici-odata nu-si facea pantofii. Erau scalciati,ca niste barcute.    La ora 8 fara 4 minute, era in capatul platoului.
La 8si un minut, intra in clasa.Potriveam ceasurile dupa el. Tipul, era cu aerul curat . Indiferent de vreme ,vara iarna ,geamul de langa catedra trebuia sa fie deschis larg.
     Cu el ,ora se desfasura cam asa :
            -Ce avem azi? Deci ,,Baltagul"  Daa  ...X  -ai citit romanul?  -Stiti ..nu tot! Stai jos 2.Y  -ai citit?   nu! Stai jos 2
             -La revedere, ne vedem data viitoare !  Pleca la fel de vijelios ca un ..accelerat.
      Stiintele naturii. Specialitatea dirigintelui, adica mai concret spus  a lui,,Mitocondria" sau ,,Caramida de baza a vietii:"dupa caz   . Un om foarte spilcuit,pretentios, dar cu un suflet mare!
       La fel ca toti ceilalti insa,materia lui era cea mai importanta,era baza. Drept urmare, va spun fara nici-o exagerare ca, replicam ADN -ul chiar daca ma sculai in miezul noptii. Combinam grupele sanguine,faceam operatii pe celule,incrucisam rase si specii, mai ceva ca savantii ce cauta acum viata in cosmos , desi este evident si pentru un fotbalist ,ca nu o vor gasi .
      -Sa nu uiti elev Mitocondria -caramida de baza a vietii!  Si noi promiteam solemn, ca nu vom uita. Drept urmare,ca sa fim siguri ca nu vom uita l-am botezat-Mitocondria.
       Limba engleza. O doamna venerabila. Dupa doi ani ,ne conversam fara probleme in engleza. A iesit la pensie si a inlocuit-o V---t. .Domisoara ,tanara absolventa,frumoasa si apropiata de sufletul nostru.
       Pot spune, fara ezitare, ca o iubeam. Nu doar eu ,toata clasa si nu numai! Ne aducea magnetofonul pentru lectii. Puneam muzica si toti gramada in jurul ei la catedra. Garantat in urmatorii doi ani(3-4) am uitat tot ce invatasem in anul1-2. Dar era cert. Toti o iubeam!
========    Chimie - dumnezeu s-o odihneasca. Am aflat ca s-a stins, desi nu era chiar in varsta. Numai de bine. Sigur, toti o pastram in  gand ,ca pe o persoana deosebita. +.
              Revenim la mate.:
                      Casalotul , avea pentru noi doar doua cuvinte de mangaiere: prost si destept              Sa nu va imaginati ca ne impartise in juma /juma. Nu . Azi erai  prost,maine destept,dupa caz.. Sigur, predomina prima varianta  . Voi rezuma :rezolvai manualul, atingeai la sfarsit de trimestru/ an ,mult ravnitul 5  ca sa treci clasa . Lucrai ceva de prin culegerile de probleme, de care cred ca nu se despartea nici in somn , erai elita 6-7 .Aveam in clasa doi  maxim trei care puteau spune ca scot media 7
         In anul I sapte repetenti. Dintre acestia -un copil de colonel de securitate si unul de ambasador. Nu conta la Casalotul.Nimeni nu intervenea la acesta!
          In anul II inca cinci repetenti. Va imaginati ce insemneaza asta? In LM nu se repeta anul. Ramaneai -plecai.
          Pe la inceputul anului III Casalotul ne face o marturisire.
             -  Voi  veti absolvi!! Daca eu, v-am adus pana aici, insemneaza ca meritati sa absolviti.
         Nu stiu cum sa va spun . Parca a rasarit un curcubeu peste capul nostru.A urmat studiu nu gluma si in urmatorii ani,dar nu mai era nenorocita de sabie de-asupra capului.
           Trece timpul si vine bacul  - Mate ,Romana,Biologie-am ales eu, sa-l fac fericit pe diriginte!
        Comisia era formata din profesori straini ,chiar si din Bucuresti.
            Limba Romana,trec fara probleme cu note mari scris si oral. Biologia-nota maxima cu felicitari din partea profesorului examinator.
           Mate scris-merge.Subiect din manual,deci fara probleme deosebite .
           Mate oral. Casalotul, rasturnat intr-un scaun, doar ne privea printre gene. Nici-o vorba. Trag biletul.
           Subiect usor,din manual.Umplu tabla ,mai dau si in gropi in viteza si exuberanta.Profesorul examinator-strain de liceu ,zice:
                    -Felicitari, nota 8
           Casalotul,se misca in scaun si zice rar:
           -La mine, asta a fost doar de   5,30    . Examinatorul consternat:- Nu se poate! - Intreaba-l
!!                         Carcotasi - postez oricand  DIPLOMA DE BAC
  

103 comentarii:

  1. Ai fi putut ajunge ,,om".Cind colo,ce sa vezi? Ai ajuns... tzezar!

    RăspundețiȘtergere
  2. ..asta cam asa este!!
    PS. felicitari ca te-ai logat,Teteistule

    RăspundețiȘtergere
  3. Falţ Hobleţe, falţ nu ţunt eu "muschetele"! Da cate carţ ai papat pana acum de ai adzunţ aţa hom mare? Ai papat ţi carţ de ţeptic cumva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze m-a pacalit,puslamaua . Este primul in 40 de ani. Musai sa-i dau un premiu. Acu sa nu raman total fript faua si tu . Hai ca se poate
    Alea la care te referi le-am halit in Academia trup. Terestre .voi povesti pe scurt

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu Cezare! Tu ai terminat Şc.Of.Inf. Nicolae Bălcescu nu West Point! Fii rezonabil dragă...

    RăspundețiȘtergere
  6. @CeZar
    Aia din sat cred ca au rasuflat usurati cind te-au vazut prima oara imbracat in ,,zeghe".

    RăspundețiȘtergere
  7. Ţezare ţi-ai facut ţcrob din manualele ţcolare?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facut LMul la C-lung Moldovenesc,si tin minte ca la romana o aveam pe diriga ,iar in primele lectii aveam despre clasicii literaturii universale si a spus sa-i citim noi .Eu ,baiat sarguincios am "tocit" lectia si am ridicat mana ,am spus exact cum se citeste Goethe,Shackespeare,etc,eu facusem L.rusa in generala.A izbucnit un ras general si profa zice;ia uitete la dansul cum vorghieste ,stai jos tri.Dar eu :pai domnuca draga eu am invata ca in carte.Eram un biet elev venit dintr-un sat din Bistrita -Nasaud tigri2

    RăspundețiȘtergere
  9. Cititi ce spune Dogaru pe blogul SCMD,eu suntstupefiat,oare ce urmeaza?Ceva de genul "Traiasca ...si capitanul"tigri2

    RăspundețiȘtergere
  10. DA .Dar sc, of. inf. NB.= Acad. Trup. Terestre diferit de W. Point!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ave Caesar! Morituri te salutant!
    Daca la noua comentarii, m-am prapadit de ras, iti dai seama ce urmeaza...
    La erata nu ma mai bag, ca ti-am promis.
    S-auzim numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  12. Salutare Victor! ma bucur pentru ca,ai trecut. Daca ai ras bine e..bine !Mi-am atins scopul!!
    PS. E in lucru,mai corectam ,mai punem ..totul sub ochiul CITITORULUI-O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  13. Hoblete ţi-ai mâncat cumva vizitatorii blogului, adică "persoanele interesate"? CHANIBALULE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cineva baga sarmulite . altfel nu se explica!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai dreptate! Mi s-a intamplat si mie ieri. Suspect!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Vert..bai schimba-ti numele asta ca suna ca dracul!
    Nu stiu de ce zici zeghe? Uniforma de LM.era chiar draguta. Printre altele aveam la pantalon o vipusca lata cam cum au generalii acum.Sa vezi consternare printre batranii satului(unii facusera razboiul) Eu la 15 ani -general!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @cezare,cred ca nu baga nimeni sarmulite,sarme,shufe sau alti moldoveni,dar ai atatia smecheri in jur care stau la panda cu gura cascata precum puii de vrabie ,doar doar o aparea vre-un guvid sa-l tabere si sa-si dovedeasca sublima intelighentie vin fata micimii gandirii si pozitiei noastre.noi ne mai intalnim la clubul pensionarului si discutand cu unul cu altul ,unii spun ce sa scriu mai la ingamfatii aia ca te iau la misto,sau MM si subofiterii ,pai ce eu pot sa zic ceva ca sar aia sa-mi arate "gradel".Fratilor,coloneilor,S-A TERMINAT nu mai sunteti in fata frontului sunteti niste bieti mosnegei si multumiti-va ca va mai saluta cineva sau va mai raspunde la salut ,sau de aia vreti redarea onoarei de militar eventual si un ecuson pe piept cu Gradul si functia .Pa,pa ,pe unii va pandeste popa.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  18. Tigri22 Ma faci sa rad. Eu sunt colonel, dar sunt de-o varsta cu Cezar. De unde ai dedus tu ca sunt mosneag? Gradul de colonel l-am obtinut la varsta de 45 de ani. N-am nicio problema cu gradele nimanui. Nu am respectat niciodata gradul, ci, cand a fost cazul, pe omul care l-a purtat! Mi-esti simpatic, tigri2. Nu-mi deveni antipatic! Nu judeca militarii, dupa gradele si functiile avute, in activitate sau in rezerva. Iar misto-uri, de la mine n-ai sa vezi.Tin la poante, ma bag la o "caterinca" dar, nu sar calul. Sa fii sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  19. Va salut pe toti, dupa un ras cat cuprinde!
    Vad ca a luat-o razna platforma blogger, dupa ce i-am laudat numa-numa ieri! M-am interesat! E de bine! E temporar si la toata lumea! Lucreaza saracii de se spetesc (precum noi admin-ii), sa o faca mai buna, mai performanta! deci ... sa fim intelegatori si cu ei! De regula, nici pe ei nu-i plateste nimeni! Asa sunt unii nascuti; sa fie sufletisti!
    P.S.: 1. Bravo CEZAR! Felicitari!
    Pastreaza-ti stilul!
    2. Ică Şt. O. Victor ! Atentie, e un blogger cu experienta, merita citit! Felicitarile mele!
    O zi buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  20. 2 lei cu cap de musca-Hakord si Chigri2! Hakordeonu un smecheras din Trivale "naturalizat" in Brasov, iar Chigri2 nasaudean "neutralizat" prin horasul lui Urzica! Vai de ei...cum apar pe undeva gata s-a rupt filmul si s-a dus linistea dracului linistea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Fiti intelegatori ! fiecare are supararile lui si momente mai proaste.

    RăspundețiȘtergere
  22. Hai noroc Cezhare ca te iubesc manca-ti-as inmioara si ranza fripta pe carbuhni de vitza de vie. Vreau sha te ihau de bharbat frumosule, Halain Dehlonule, Tharzane ce esti dah nuhmai cu cununie shi sha avem amindhoi machar vreo 7 purandhei chit o hechipa de handbal. Lu cel mai mahre sa-i zhicem Trahian de la safu cel mahre, iar lu hala mic Emil ca ii mai debhil.
    A ta haleasa viitoare shoata/hoata,
    Mama Hominida, vara de-ha-ntailea cu Mama Homida.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai intai proba si zestrea blondino. daca treci de probe ma uit ce ai si in lada de zestre,mancate-asi

    RăspundețiȘtergere
  24. Ţezare de la Mitocondrie ţi ţe tradze, dzău aţa! Dacă nu greţeau ăia, coledzii tăi la laborator diţecţia broaţtei (amphibian) cu garide (crustaţeu), adzi nu erai hobleţ.
    Eţti ţlab, credeam c-ai făcut Româna cu Dzebeleanu...

    RăspundețiȘtergere
  25. Cehzare, barbate io vin cu cocosheii da tu cu ce vhii ca nici macar ala hal tau nu functioneaza calumea.
    Mama Hominida

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu, rusa. Talentul si intelghentia crezi ca-i de la mitocondrie? cred ca ai dreptate. czar

    RăspundețiȘtergere
  27. IO viu cu iubirea blondino!O sa ma tii minte!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ioh vin Cehzare cu bahlada haia frumoasa a lu Topharceanu! Ca sa vez ce fhac ieu pentru thine...

    RăspundețiȘtergere
  29. Hai fugi de aci blondino balaochesa. Dac vreau sa mananc literatura pe paine sar gardul la doamna. cu incertitudini. Tu sa vi cu Mertanul si sacu de euroi sa avem de gaz. pricepi comoara mea din caruta cu coviltir.ps. Fi atenta aici sa nu te necajesti sa faci galbinare ,Pe MH. io am zas hoooo-czar m-am referit la aia de mai sus,da a iesit ca dracu.czar

    RăspundețiȘtergere
  30. catre- mos alecu
    Parerea mea este ca ,in rationamentul facut ,folositi doar elementele care va convin pt.a va duce la rezultatul dorit.In primul rand ,eu n-am auzit ca M.M si subof. sa aibe indemnizatie de comanda.In al doilea rand ,de ce este musai ca M.M si maiorii sa fi lucrat in conditii deosebite si speciale iar coloneii ,doar in conditii normale.Daca a ajuns la gradul de colonel,probabil ca a si comandat ceva (grupa ,pluton companie,batalion etc.)ori asta inseamna ca a lucrat in conditii deosebite cf.anexei 1 din ord. M.Ap.N. M.116/2001.Tot in conditii deosebite este considerata si functia de sef stat major,loctiitor cdt.sef birou etc.Asa ca, va rog sa refaceti calculele folosind corect elementele pe baza carora se calculeaza pensia.
    13 aprilie 2011, 13:09

    RăspundețiȘtergere
  31. Daca a intrat pe filiera indirecta Nu prea au mai comandat. Direct maior in biroace la umbra ,colonel si apoi la penzie-vezi Dogaru si multi altii.

    RăspundețiȘtergere
  32. "scriiam corect" ... se vede ...

    RăspundețiȘtergere
  33. numai asta-i gasit? mai cauta trebuie sa mai fie,doar am publicat la prima citire.Nu-i nici-o suparare,ofticosule. Ma ajuti ,doar!

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu stiu ce-l deranjeaza pe 'amicul ' anonim care se da tzigan si chiar este ,imi pare rau ca a ajuns in halul asta si ca a fc un LM [la Breaza] sa-ti fie rusine pentru varsta care o ai si pentru comportamentul de "carcotas de 2 lei"deocamdata accesul la acest blog nu este limitat,iar daca ar fi ceva de comentat lasa-l pe Cezar s-o faca .Oricum ,indiferent cine ai fi ,ca te ascunzi sau nu te ascunzi dupa anonimat in realitate esti descalificat ca OM ,cel putin in ochii mei ,iar daca cei ce te cunosc vor afla cine esti o sa ai aceiasi consideratie din partea lor.personal am terminat cu de-alde coate goale ca tine.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  35. Chigri2 the vad dragu nost zburator cu negre pehne...Multumesc phentru complimenthe frumhosule da stii ca has putea sha te dau in judhecata pt. apelhativul de "tzigan". Ham si eu un stranehpot din Hordou care esthe cumatru cu thine. Ia vez cha sunthem chiar rudhe mhai Mi8/Hip-Hop...

    RăspundețiȘtergere
  36. @tigri2 ora21.59
    ce bine ca ai scris exact ce gandeam si eu!

    RăspundețiȘtergere
  37. Hakordeoane da tu gandesti bascosule?

    RăspundețiȘtergere
  38. Ţi uite aţa Ţezărel a păpat cartea. Ţi-a pus între foile manualului de maţematică de claţa a 12-a câte o feliuţă de ţalam ţi câte-o frundză de ţalată verde ţi gata a terminat-o ţi pe aţta!

    RăspundețiȘtergere
  39. Victore, am bănuit eu că eşti tânăr şi-n putere şi-ţi miroase a... muiere, de-aia am şi revenit aseară la Marcus. Da' cred că tu nu ai mai citit cele scrise de mine. Cine ştie pe unde umblai, neicuşorule, la ora aia târzie. Acum, când am confirmarea, chiar din gura ta (răspunsul pentru Tigri 22), mă bucur că nu m-am înşelat. Aşadar, iată ce-i ziceam lui Marcus în legătură cu tine:

    Revenire

    Mă gândii io, ca nărodu, şi zisei să-ţi dau dreptate.
    Dă-i lu Ică păsărica! El e tânăr, io-n etate.
    Şi mai este o problemă! Nenea Marcus, mi-e cam silă
    Să mă joc cu păsărica jumulită de… Chiombilă.

    Fane Sucitu

    RăspundețiȘtergere
  40. @BILIUTA- SUPER-TARE!!da pentru Cezar nu ai nimic? Chiar daca ai gresit Aeroportul-esti binevenit,balizele sunt aprinse si te mai asteptam

    RăspundețiȘtergere
  41. Ţezare laţ că pt. tine avem noi ţeva tare puţ la păţtrare!

    RăspundețiȘtergere
  42. @biliuta,Care-i treaba mai frati / dusmani,cu ce va incurc ploile ca mai spun si eu una alta pe net?V-am deranjat cu ceva sau ce nu va convinede va tot legati de persoana mea ,sincer vroiam ,credeam ,ca mai schimb si eu o parere cu fostii colegi sau ma rog colegi de breasla ,dar vad ca nu se poate sunteti rai,bine fratilor nu o sa va mai deranjez,va las in celula voastra.pentru tine Cezare toata stima ,si pentru akord la fel .tigri2

    RăspundețiȘtergere
  43. @ Anonim:
    N-am înţeles nimic, serios. Eu am făcut trimitere la Tigri22, pentru că am citit un comentariu al lui Victor (cel referitor la vârstă). Ca să fiu şi eu băgat în seamă, am folosit acest pretext pentru a posta catrenul care îl viza pe Victor. Departe de mine gândul de a supăra pe cineva cu ceva, mai ales că eu sunt nou în această reţea.
    Dacă, totuşi, am făcut-o, nu-mi rămâne decât să îmi cer scuze.
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  44. @ Cezar:
    De aterizat, am aterizat bine. Venisem pregătit să-mi arăt şi eu, ca tot omul, interesul pentru acest blog, înregistrându-mă la "persoane interesate" (cum altfel?), dar, surpriză!, am văzut că se repetă situaţia de acum două zile.
    Ca să nu spun că am venit degeaba până aici, am "frunzărit" şi eu însemnările tale, să văd cum se mânca, pe vremuri, cartea la Breaza (eu am mâncat-o la Câmpulung). Aşa am dat şi peste comentariul lui Victor şi am profitat de ocazie, postând catrenul dedicat acestuia. Nu ştiu însă de ce s-a supărat domnu Anonim...
    O să mai trec pe la tine. Îmi place.
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  45. @biliuta,s-ar putea sa fie o confuzie de-a mea ,dar ma iritat chestia cu tigri ,tocmai avusesem o discutie neprotocolara cu un anonim si de aceea ,si eu am fc la Clung,promotie'75.Scuze pentru neintelegere.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  46. "Tigri2" ştii ce este enervant la tine (ca de altfel şi la Akord)? Faptul că luaţi mult prea "personal" toate postările, indiferent de blog! Voi nu aveţi oare "un pic" de simţ al umorului? De ce atâta încrâncenare în postările voastre? Ce vreţi ca toată lumea să plîngă că le creşte pensia, sau toţi să râdă că le va scade? Acest lucru nu se poate dragule...De mult am ajuns la concluzia că dacă încă ne uneşte ceva, acel ceva este o poantă, o poezie, "o bucurie sau o nenorocire comună". Şi tu şi eu şi Ţezărel şi toţi cei care am postat şi încă mai postăm pe blogurile lui Burcu, Ţezar şi mai nou ale lui Ică şi Biliuţă suntem parte dintr-o poveste al cărei final nu-l cunoaştem încă şi poate nu-l vom cunoaşte niciodată. Aşa că stai aici pe aceste bloguri şi comentează prin prisma propriilor tale interese/simţăminte dar cu mai puţin patos decât până acum.

    Uite de aia îmi place mie de Hobletele Ţezar că ştie de glumă! Mânca-l-ar mama Hominida şi întreg tribul căldărarilor să-l mănânce de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  47. @Cezar
    Tu ai fost si fotbalist?
    De ce zici ca, dupa studierea stiintelor naturii,ai ajuns la concluzia ca nu exista viata in Cosmos?

    RăspundețiȘtergere
  48. Plano 10 da tu nu ştii că după Laika şi Gagarin, Cezar a fost primul batracian lansat în Cosmos? De acolo, de la hubloul capsulei spaţiale a privit hobletele nemărginirea înstelată, s-a gândit la ce-a învăţat el despre mitocondrii, s-a scărpinat în chelie şi a zis: Eu sunt Alfa, Beta şi Omega, după mine nu mai există şi alţii!

    PS. Cică Hobleţu participă la programul ăla românesc "Arca" care a păpat o groază de bani şi care este sponsorizat şi de MApN. Rezultatele?...Uită-te pe hublou şi-o să le vezi atât de mărunţele...

    RăspundețiȘtergere
  49. @ALL-Va salut cu respect!Mai sa fie, se pare ca atunci cand lipsesc, apar cele mai consistente comentarii. Pai atunci am sa dispar mai des!!
    Acum sa facem si putina ordine totusi:
    @PLANO-nu-i nimic daca NU AI INTELES-se mai intampla. Eu nu am zis ca nu poate fi viata in Cosmos! Am zis ca --NU O VOR GASI prea curand(mai vorbim peste 50.000 de ani)
    @ANONIM 11.30- NICI TU NU AI INTELES NIMIC,DAR NU_I BAI- Numai pentru tine voi repeta: Nu am vrut sa transmit ca eu sunt..asa si asa ci ca DACA EU, CARE NU AM EXCELAT MAI IN NIMIC M_AM DESCURCAT ASA ITI DAI SEAMA COLEGII MEI!!! VALORI BAI ,VALORI AUTENTICE!! SA auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  50. http://youtu.be/t4H_Zoh7G5A-- NOUTATI..NOI

    RăspundețiȘtergere
  51. Da ţe hobleţe vrei ţă te apuţi de procţenetiţm?

    RăspundețiȘtergere
  52. ...trebe sa mai suplimentam si noi renta ,macar cu rata inflatiei,nu? czar

    RăspundețiȘtergere
  53. Se retrage personalul de la Casa de pensii sectoriala, care a introdus datele in baza de date, si se detaseaza altii pentru verificarea pensiilor rezultate, probabil in vederea emiterii noilor decizii.

    Colonelul florea de la Pitesti este un nesimtit arogant, un lacheu portocaliu care crede ca unitatea e mosia lui. Sa ii fie rusine cum trateaza cei 1200 de soldati veniti la recalculare, ca pe sclavi. Pe slugoiul asta cine il mai pune la punct? Vrea sa fie avansat general la exceptional pe spinarea oamenilor ca el recalculeaza pensiile?

    ha , ha …. asta inghititi-o pe asta :de vreo doua luni se lucreaza la pensiile militare la greu , la arhivele militare , lume multa ce sa mai , din toata tara detasati, in misiune, etc. cum ii sade bine militarului, toate bune si frumoase dar …..totdeauna exista un dar …..libere ioc , adica se lucreaza pe doua schimburi ca , de e lume multa, de luni pana luni ? adica o persoana lucreaza de luni pana duminica inclusiv schimbul 1 , si in continuare ca sa nu se plictiseaca de luni pana duminica schimbul 2,fara liber ca de militarul se plictiseste daca are liber, si tot asa mai departe, cica e “orden” de la ministru , si asta nu e tot din cate stie je , adica eu ,lucrul in arhive are “neste” conditii speciale ca pe usile de la intrare e un nene desenat cu o masca pe figura si scrie sub el TOXIC , si dupa unele cunostinte ale mele ar cam trebui sa beneficieze oamenii astia de niste zile libere , sau ore mai putine sau antidoturi lapte , citrice ,sau sporuri nu stiu de ce sa zic , acum vine si intrebarea intrebataoare , ce fac oamenii astia au ceva drepturi ori ba dvs ce ziceti

    RăspundețiȘtergere
  54. Hai c-am venit Cezare! Brrrrrr ce frig e pe-acilea şi niciun invitat...Tot zgârie brînză ca Neacşu ai rămas! Nici măcar o măslină, un minut ceva acolea pe masă...nimic...

    RăspundețiȘtergere
  55. Da la tine la block Ţezare cum e "viaţa fără apă caldă"?

    RăspundețiȘtergere
  56. ..hai lasa vrajeala si zi;
    Ciordisi cupola lu don Ica? vreau 60%

    RăspundețiȘtergere
  57. La mine la vila curge calda tot timpul.Am de aia solara. Deci treaba-i rezolvata..pe cand te astept? Ochioaso-blondino de semeni cu ministresa ,dintr-o parte!!

    RăspundețiȘtergere
  58. Nu omule că-i numa spoită! N-ai ce face cu ea...

    RăspundețiȘtergere
  59. De ploaie frumhosule, de ploaie de haia ţi se-nmoaie! Încearcâ mâncate-ar păduchii sî te mănînce cu hapă tare ca sî ţî să-nţăpinească...

    RăspundețiȘtergere
  60. Uithe frumhosule undhe am fost io chând iera bunica fatâ:http:
    //www.romania-israel.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=604
    Haceia cupolâ di ciordit frumuşaţa naturii. Câ templu ălha Bahai din Haiffa îi acoperit cu foiţ di aur. Şhî io l-am văzut în 2000 şhî sî-ţ spun câ au traducător şî-n romanes şî-n românî Halain Delonule!

    RăspundețiȘtergere
  61. Hobleţu mai bine aţteptai puţin ţă-ţi dea băţeţcu ţi oprea penţia aia graţă ţi-ţi luai un Ferrari F450 nu o dzioarţă puturoaţă de Fieţel...

    RăspundețiȘtergere
  62. Blondino-ochioaso este minunat. recomand intrati pe link-ul de mai sus . Dati klik pe poze pt. marire.
    PS. Hochioaso da caruta ta cu coviltir nu era??!!

    RăspundețiȘtergere
  63. Nu frhumuseţî a nathurii că ham mers cu Merţedesu nu cha tini chu uhn pîrţhâit di fihat...

    RăspundețiȘtergere
  64. Da ?! Din ala ,foor- hand ,de nu l-au mai primit hitleristii nici la programul rabla?

    RăspundețiȘtergere
  65. Taci guvide că te-aude CNA-ul şi te bagă la beci şi bastoanele gardienilor, 10 ani o să le freci!

    RăspundețiȘtergere
  66. Da ce am zis rau bre? daca erau de pe vremea lu al doilea razboi nu e firesc ca hitleristii se ocupau de ele?

    RăspundețiȘtergere
  67. Hîn haşteptarea hapariţîiei lu Hakord pregăţî-vâ ca la Fokushima. Luaţî-vâ halealâ şî hapâ pentru vreo 2, 3 zîle şî fiţ gata s-o tuliţ!

    RăspundețiȘtergere
  68. Cezare,diploma de bac arata-o lui canaCheu!

    RăspundețiȘtergere
  69. Da de unde diploma de BAC1-11 c-a pus-o pe borcanu cu gogonele!

    RăspundețiȘtergere
  70. Ţezare eu cred c-ai terminat Academia de Poliţie (partea a 3-a) ştii tu care..

    RăspundețiȘtergere
  71. Mei Kant-ule de la 07:43 ia spune-ne tu ce-ar trebui să discutăm? Poate despre Quasari şi găuri negre, sau despre Cosmos? Hai vino cu o ideie că de pensia ta amărâtă m-am săturat să tot vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  72. A fugit cu to cu comment talharu de la 7,43...

    RăspundețiȘtergere
  73. Ave Caesar! Salutare tuturor!
    Anonimilor, sa nu va mai luati de cupola mea, ca are drapelul national postat pe ea si puteti comite un sacrilegiu. De acolo, de sus, vine "lumina licuriciului"!
    N'teles?
    Sa aveti o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  74. Cezare, daca tot m-ai sfatuit sa postez fara filtru, tu de ce nu scoti literele acelea de verificare? Serios, se pierde timp.

    RăspundețiȘtergere
  75. Că hobleţu-i mai oţ şi-i mai cu moţ...

    RăspundețiȘtergere
  76. Salutare la toaaaaata lumea!
    @Anonim 09.59- I-am dat o zmetie peste bot!Multumesc ca ai sarit in ajutor!!
    @Victor-Ma bucur ca te vad.Literele sunt de la G.ceva antispam-cred.Nu tin de mine(noi)
    Un sfarsit de saptamana, cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  77. Nu Ţezare în ţetările blogului hai opţiunea de care dziţe Ică, incluţiv ţi opţiunea de a comenta numai daca eţti logg-at (ca la dzgârie brîndză de Neacţu văru-tău)!

    RăspundețiȘtergere
  78. Poate merge asa:
    1. click butonul Design;
    2. click pe butonul Comentarii;
    3. Alege optiunea "Nu" la intrebarea, "Vreti sa afisati verificarea cuvintelor pentru comentarii?"
    4.click buton "salvati setarile".
    5.vizualizati blogul.
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  79. Mai lingze blide ,nu te duci s-o consolezi pe Columbeanca,sau sa apelezi la Herr Dogarru sa mearga cu gasca,pentru a o ajuta sa-si ia fetitza.Cred ca la asta te-ai pricepe,sa-ti iei si "satra"cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  80. Te iau ţi pe tine la remorca cu coviltir?

    RăspundețiȘtergere
  81. Cine-i seful "Staborului"?Mos Alecu,cumva?

    RăspundețiȘtergere
  82. Citesc pe INFOMONDOM si ma crucesc. Este unul din motivele pt. care am depanat unele amintiri din LM. Vor fi si din SC.de OFITERI!
    Doamne, cum ajung unii ofiteri superiori si generali -Acum ,fara o sc. militara !!
    E Nedrept,frustrant si foarte nasol pentru Armata Romana

    RăspundețiȘtergere
  83. Nu! Cihheva din zhona Ghorjului luh Cehzărel chî acolo îs thăţ shăfii noşthri cei mhari, acholo au hei palatili. S-har pute shî-l chunoascâ pi alesu hinimii mele Cehzărel.
    Mhama Hominida ce haleasâ sortitâ luh Cehzar shî-i fie mireashî!

    RăspundețiȘtergere
  84. Ţezare dacă am foţt fraieri amândoi...da tu cred că mă întreţi acuma! Ţcuză-mă da aţta eţte realitatea. La ţe ne-a foloţit atâta chin ţi ţcoală ţi ţectoare ţi aplicaţii ţi tradzeri hobleţule?

    RăspundețiȘtergere
  85. Asa este. dar daca ajungeam in situatia pt. care-i armata, macar ne vindeam scump pielea si nu duceam oamenii la moarte chia asa usor si fara ca inamicul sa simta.

    RăspundețiȘtergere
  86. Mei Ţezare acuma inamicu ne uţide prin înfometare. Nu mai eţte nevoie de gloanţe!

    RăspundețiȘtergere
  87. hai totusi sa nu exageram-Supermarketurile sunt Pline. Ai uitat cad stateai pentru un pui si 3 oua 6 ore la rand. Ca sa aduc o paine la copii trebuia sa merg 5 statii cu tramvaiul si sa stau la coada si tot asa.. Alta-i problema si noi suntem boi...

    RăspundețiȘtergere
  88. @Cezar
    Olteanu tot oltean!Nu puteai merge pe jos 5 min dus si 5 intors.Iar chestia cu 3 oua n-o iteleg nici mort.Dupa capul meu oualelele trebuie sa fie 2*n

    RăspundețiȘtergere
  89. Lasa-l frate ca in loc sa faca economie pe vremea aia sa-si ia si el macar un Trabant a cheltuit banii pe tramvai de i-au mai ramas numai de o MoBRA/HoiNAR.

    RăspundețiȘtergere
  90. @Inainte femeile nu aveau voie sa faca avort asa ca mai exista o solutie ,sa renunti le riconelul drept si asa rezulta 2n+1[in considerentul ca are doua perechi-de olteanu'...tigri2

    RăspundețiȘtergere
  91. 2*n+1, cu n tinzind la 0 fac 1, deci tot un drac numa ca se scarpina-n fund in loc de cap!

    RăspundețiȘtergere
  92. Hopa!v-am bagat in ceata. Nu merge decat cu o INTEGRALA-Czar
    PS.1. puteti lua in loc de 3oua
    10
    2.5min. pe jos=/ 5 statii de tramvai(cel putin in TIM) Hai la treaba ,ca ne grabim

    RăspundețiȘtergere
  93. Bai Cehzare acum se vede ca profu de mate din LM ti-a dat 5 pe merit...Pai vericule ca sa fie integrabila tre sa fie diferentiabila, iar ca sa fie diferentiabila tre sa fie continua stimabile. Bai ai grija si nu te juca cu lucruri serioase ca te las repetent. Daca in limbi esti tare (mai ales la cea romana), la mate ai toate sansele sa ajungi un Mogorogea de-a lu Creanga si Ion.

    Pune burta pe carte brabete si nu mai pierde vremea!

    RăspundețiȘtergere
  94. Atentie!La 15 aprilie 2011 am lansat expresia,,are broaste in dulap".
    ,,Oracaiala" este protejata,similar behaielii ,,_iji _ecali"!

    RăspundețiȘtergere
  95. Azi, acum cateva minute:

    http://mhblogonline.blogspot.com/p/9-new-comunitatea-bloggerilor-militari.html

    O seara de ... Bun lucru!

    RăspundețiȘtergere
  96. Hai prietene CeZAR c-am venit sa te incorporez...la parasutisti! Pregateste-te!

    RăspundețiȘtergere
  97. Hai odata, fa-ti bagajele mai repede...

    RăspundețiȘtergere
  98. Neata frumosle nu te-ai trezit inca?

    RăspundețiȘtergere
  99. Cred ca a stat in biscoteca pina ...dimineata tirziu,ca nu i se integrau oalelele!

    RăspundețiȘtergere
  100. În data de 12.04.2011 în cauza care face obiectul Dosarului nr. 6500/108/2010, Curtea de Apel Timișoara a statuat definitiv și irevocabil, anularea deciziei de recalculare a pensiei emise în temeiul Legii nr.119/2010 și Legii nr. 263/2010, fiind astfel prima hotărâre judecătorească din țară, definitivă și irevocabilă, care dă câștig de cauză reclamantului.
    Obiectul cauzei este similar cu acțiunile membrilor SCMD.
    Avocatul care l-a reprezentat pe reclamant în instanță este d-l av. Balaș Petrică, acesta fiind totodată și avocatul care reprezintă interesele membrilor SCMD Arad în procesele de anulare a deciziilor de recalculare a pensiilor militare.

    RăspundețiȘtergere
  101. Toata lumea sa traiasca ,numai noi sa nu murim.Sincer m-as bucura ca toti sa iasa bine cwei ce ar pierde sa raman cu cea mai mare iar cei cu alea mici sa le creasca[si chestia] dar sa nu ne facem iluzii ;doar sperante .Boc a zis clar -nu sunt bani si la principiul contributivitatii nu renunta .chiar daca in comisia de munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor s-a hotarat ca pensiile mai mari raman in plata,inca nu s-a votat in plen si cu parere de rau nu se va vota.Cu privire la promisiunile celorlalte partide =promisiuni electorale ,nu or sa dea nimic ca nu au de unde,le-ar sari in cap celelalte categorii si daca ar incerca.Iar in anumite hotarari judecatoresti nu trebuie sa avem incredere
    cum poti anula o lege organica cu o hotarare judecatoreasca ?Asta poate in vre-un trib din Amazonia.Sa dea Domnul sa fie bine pentru toata lumea,si nu as dosui sa moara capra vecinului ca nu paste pe pasunea mea.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  102. 1. asa cum zice si tigrii2 instanta nu poate susp. o lege organica
    2. Ar fi si suspect de repede . abia au inceput sa vina cate o decizie.Asadar....poate ai confundat

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!