Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 14 mai 2011

Problema de metafizica------------------sau cum se transforma hotii de struguri acri, in hoti de curcani dolofani--------------------------------------------------By Cezar!


                                Anumite postari de pe internet, au trezit in mine nostalgia anilor  cand copil fiind traiam
 ,,adevarata viata de la tara" intr-un satuc uitat de lume.........
           Eram deci, cam prin clasa aVIII a. Satul, frumos asezat la poalele unor dealuri impadurite,era intr-o perioada fasta, ca sa zic asa.
           Ii rupeau cu munca la colectiva.Totusi, oamenii fiind in puteri si usor entuziasmati, nu simteau greul.Se pare ca era o perioada mai destinsa,in care locuitorii comunei, mai aveau parte si de unele bucurii,, particulare""
Cardinal           Una dintre acestea,era facutul tuicii,din prunele si alte fructe, stranse de prin gradinile personale. Activitatea se desfasura ,oarecum sub  control,in sensul ca nu producea  fiecare pe unde dorea!  La mine in gospodaria parinteasca ,era un cazan autorizat. In marinimia, mai marilor din judet si comuna,s-au aprobat inca doua cazane, care sa functioneze la mine acasa ,sub supravegherea parintilor. Era asa zisa ,Baterie de cazane"-de care,al meu tata,veteran de razboi,ranit la Cotul Donului, era tare mandru!.
            Este de la sine inteles ca la mine in curte si prin imprejurimi ,atunci cand incepea productia ,era mai ceva ca-n gara!  Zi si noapte.   Pentru noi, copiii, era o atmosfera placuta ! Noaptea mai ales, cand stateam la focuri . Mai coceam pe jar cate un porumb, un peste sau raci si cascam gura la cei mai in varsta care ,...bineinteles,  toti erau binedispusi si foarte ,foarte veseli!
             Eu aveam mai multi prieteni. Dintre acestia, unul Mitica,imi era mai apropiat. Dintr-o familie saracuta, statea mai mult cu mine, decat pe la el pe acasa..Dormeam impreuna, in podul de langa fanarie . Cu acesta  impartaseam  toate bucuriile si toate necazurile!. Cu el planificam si executam, cele mai nastrusnice aventuri. El era depozitarul tuturor secretelor,unele de importanta deosebita!
              Maica-mea, foarte severa in fapt,aproba aceasta prietenie ,cu atat mai mult, cu cat Mitica, ma ajuta mai tot timpul sa-mi rezolv sarcinile primite ..si nu erau putine.!   Seara, cand intunericul punea stapanire peste sat si doar focurile de la cazane, aruncau limbi rosii de lumina peste zidurile caselor,ca niste balauri ce se luau la tranta, noi urcam in mod demonstrativ-sa ne vada mama, pe scara in pod, la culcare.  Asteptam putin sa se lase linistea si apoi, pe partea cealalta a grajdiului, unde aveam aranjata o iesire, ce dadea fix peste o gramada de paie ,balegar si alte resturi,cu o franghie, coboram in rapel(nu stiam atunci ca asa se zice) si dusi eram! !!Functie de ce aveam in program,bateam satul in sus si in jos.Mama, era conviinsa ca, nazdravanii ei copii, dorm linistiti, in pod- in fan.

Struguri de masă LORA
Uite asa intr-o seara, mai spre sfarsitul verii,cand strugurii incepeau sa se parguiasca, conform programului  bine stabilit,eu si Mitica, trebuia sa facem o vizita,  la gradina unui vecin . Observasem noi cu alta ocazie ,ca vecinul  avea in gradina ,aproape sub geam, cativa busteni de vie,mai deosebita. Noi ii ziceam- altoita .Cum era si normal, trebuia musai, ca subsemnatii sa vedem si sa incercam-gustam, calitatea strugurilor!
   Dupa tipicul deja cunoscut ,facem un pic de demonstratie- sa vada toata lumea ,  cum noi copii cuminti si obositi de munca de peste zi , urcam in pod la culcare.!!!  
                                        Urcam dar, nu stam prea mult. Aveam ceva in program si venise vremea sa bifam activitatea. Coboram in rapel pe gramada de balegar si paie, punem cate o toala inchisa la culoare pe noi(eram atenti la detalii) si ne indreptam, pe trasee numai de noi stiute,catre obiectiv. La cateva case departare, era obiectivul nostru.!
                            Ajungem fara nicio problema. Deja satul dormea adanc si linistea era stapana deopotriva cu intunericul de zmoala!. Doar un vanticel ratacit in noapte,facea sa se miste, intr-o adiere lina ,varfurile plopilor inalti ce strajuiau raul. Discret,parca in surdina, susura apa raului ce alerga peste niste pietre mai mari. Din cand in cand ,cate o pasare de noapte trecea filfaind sinistru! Luna dormea si ea ,ascunsa dupa un nor. Arareori, mai trimetea cate o geana de lumina,peste satul disparut in bezna!!                                                                      Ne furisam (infiltram se zice in militarie) printr-o mica tarla cu porumb inalt,care ducea aproape pana la obiectivul nostru. . Ajungem pas,pas si....surpriza! .Stapanul zonei, inca nu adormise. Cu o lanterna(periculoasa scula) verifica ceva pe la cotetele cu gaini. Nu-i bai,  zicem noi. Ne retragem strategic cativa pasi mai in spate si una cu pamantul  intram in program de urmarire si asteptare(stand by)
        Trece timpul ,omul termina de numarat, asigurat orataniile si intra in casa. Noi ,cu meseria in sange ,stabilim doar prin semne(ghionturi) ca asteptam pana stinge lumina si apoi, inca un pic .
         Cum stam asa cu ochii holbati pe lampa omului,numai ce auzim ceva miscare si un marait de caine, peste gard la celalalt vecin!
         - Cutu,cutu hai javra mica sa vedem a picat ceva in laturi- auzim o voce care ,clar- vorbea cu un catel!
  Intre vecini ,era un gard despartitor ,din asta mai saracacios:2-3 fire de sarma ghimpata si impletit cu maracinis. Fiind aproape de padure ,vecinul punea capcane (laturi) si mai prindea cate o jivina (vulpe,jder,iepure) .Ei bine, sistemul nostru de cercetare -informare, a dat gres.Nu stiam de obiceiurile lui nea Gheorghe de as  verifica , impreuna cu javra,  la asa ore tarzii -capcanele!
         Constienti de dezastul care putea sa urmeze, deja intrasem o palma in pamantul nisipos. Nu cred ca mai respiram,sau oricum ,foarte rar si pe rand, sa nu facem zgomot!
        -  Cutu ,cutu,hai vino-zice nea Gheorghe. Uite al dracului, aici nu-i nimic-raporta el, catelului.Mai verifica ,mai raporteaza si se tot apropie in mod primejdios de noi !!
         -Mrrrrrrr-zice javra si incepe sa se foiasca. Ne luase deja mirosul,ne descoperise !!!!
          -Cutu, cutu,ce-i ma? A dat ceva?   Se apropie si mai mult...!   Javra ,deja se pusese pe un latrat salbatec,ca la lup!. Nea Gheorghe, verifica si urmatoarea capcana si ..nimic. Javra dracului, latra sa moara.! Trece prin gardul de maracini, se posteaza la 3-4 palme de capetele noastre  si latra frate  de rasuna valea.!
          Nea Gheorghe, convins ca-i ceva vanat ranit dincolo de gard,isi face curaj si incaleca maracinii din gard sa treaca pentru a verifica. Noi,  la 2-3 pasi cu javra disperata langa cap!
          Cand am vazut ca nea Gheorghe incaleca gardul, ne-am zis- la trei, am zburat, in directii diferite. Urma sa ne vedem la baza..  Vorbeam prin semne  desigur,adica prin ghionturi.                                                              Nea Gheorghe deja era calare pe gardul din sarma ghimpata si maracini. Il imboldesc pe Mitica cu degetul.-.unu,doi ,trei....si decolam mai frate cu ..postcombustia aprinsa - cum ar zice Tigrii-2 sau Puiac!
          Mai reusim doar sa-l  auzim pe saracul om  ,  cum trage un ragnet de spaima,asemenea unui bivol injunghiat si se prabuseste gramada peste gardul maracinos. Isi revine insa destul repede si incepe sa incurajeze javra, care se tinea de urmele noastre!
         -Pe ei ,pe ei  mananca-i ...... dumnezeii mami lor de banditi............
    Javra dupa noi., cand la picioarele unuia, cand la celalalt. Cu dintisorii ei micuti , nu facea nici-o paguba.! Ne deconspira insa traseul si nu era bine deloc!. Cum cu retragerea strategica, stateam foarte bine, ii soptesc lu Mitica:
      -  Trecem raul si scapam de potaie!. Executia ca la carte si javra pacatoasa, ramane pe malul apei schelalaind.  Nu era loc si timp de bucurie sau odihna .Trebuia sa ajungem la locul de statie ,adica in pod, pana nu se dadea alarma in sat. Continuam deci deplasarea superrapida, facem o urcare pe coarda si  in culcus, in pod  -liniste deplina.!
            A doua zi, pe seara,vine nea Gherghe pe la cazan si dupa ce gusta 1-2 pahare, incepe sa se vaite.
            - M-au calcat hotii ieri noapte! Au venit sa-mi fure curcanii.....!!!
            -Doamne fereste, se cruceste o femeie care facea tuica la cazan!!da Marioara ,da Marioara , vina repede sa auzi minune- o cheama pe mama!
             Eu si Mitica, bineinteles cu gura cascata, sa nu scapam nimic....
          -Bai fratilor,zice nea Ghiorghe- pe la mijlocul noptii ,doua matahale ,gata ,gata sa-mi ia curcanii!!
        Noroc ca i-a simtit cainele si am iesit cu toporul la ei. I-am gonit cu cainele, pana i-am trecut apa. Au fugit in directia satului vecin(v-am spus de strategie- nu?) Cred ca aia ..ai lu....trebuie sa fi fost. Baaa-- ii omoram daca-i prindeam!
           Femeile: -Doamne fereste Gheorghe, da nu ti-a fost frica?!
                         - NUUU,pai cu cainele langa mine, ii omoram de-i prindeam!!
          
Au mai trecut anii si mama tot mai tinea minte.- Sa inchizi bine curcile,ca lu Gheorghe era sa i le fure banditii.!!
   Cum intr-o seara(deja aveam in dotare stelute si nu mai era pericol de cotonogeala)- eram mai bine dispus ii zic
     -L-au calcat hotii pe naiba! Eram eu si cu Mitica ,la strugurii  lui tanti LENA!!




  
              Mama, isi face cruce de doua ori  si zice in stilul ei caracteristic
     -  Nenorociti de copii! Daca va prindea Gheorghe  ? Va omora cu zile.......iar pe noi ,ne faceati de rasul satului!!

28 de comentarii:

  1. Nana, Bravo!
    Lasa dracului Lenea din tine, si pune Burta pe scris! Felicitari! Inca o Bucata, Buna rau!
    Sunt nascut, crescut la tara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bre Cezari acuma îmi dau io sama câ di nic ierai atras di căzănelu cu ţuicâ. Ai ramas cu microbu în sîngi talhariule!
    Da gîndeşti-ti oleacâ câ dacâ omu cela ave un dulău cum ari iasta PKM în fotografii dădeţ di dracu! Sîgur rămâneţ fărâ bulendrili di pi voi...asta în primâ fazâ!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ADMIN- multumesc pentru aprecieri!Daca sunteti nascut si crescut la tara ,cu siguranta intelegeti mult mai mult decat ce am spus in cateva cuvinte1
    @danila-te salut! Ai dreptate. mult timp si noi ne-am tot pus intrebarea -ce am fi facut daca avea un dulau mai serios? cred ca ne predam!
    Nu le am cu alcoolul,dimpotriva.conduc masina si nu se potiveste. O zi super la tooata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Danila , de cind s-a introdus regula de a se scrie cu "p" din "u" si "l" din "a" s-a spus ca "î" la inceput sau sfirsit de cuvint se scrie din "i" ... iar in interiorul cuvintelor (nu a celor compuse) se scrie "â" .

    Eu nu sint de acord si nu aplic aceasta "regula" tembela stabilita de niste taranisti ramasi pe vremea scolii ardelene ...cind se scria cu "î" si din "e" , si din "o" , si din "a" , si din "i" ... culmea , si la cuvinte (si astea sint o majoritate covirsitoare) care nu proveneau din latina ... A se vedea si punctul de vedere al Institutului de lingvistica (al Academiei Romane) care n-a fost de acors cu aberatia ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci neta cum zîci sâ scriu pânâ la urmâ? Nu di alta da nu vreu sâ sî supiri Şcoala Ardeleanâ şî mai ales ardelenii iştia, fraţî noştri câ-s cam fudui ei ş-aşa di feliu lor. Uiti dacâ sî supârâ Cezar ci ma fac, nu-i aşă câ mă dă afarâ di pi blog?...Şî dacâ sî supârâ di nervi uitâ sâ mai deie di mâncari la purcica ceia a lui cari-o primit-o di la naşu-su NeaCîşu, iar la iarnâ nu mai mâncăm nici slăninâ nici cîrnaţ...Aiasta-i treaba, na amu zî cum sâ fac şî ieu câ uiti nu mi-s nici di Atheneu nici di muzeu!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Danila -Stai si combate linistit. Te tap afara numai daca faci ca AK-47-adicalea ma faci prost la foc automat si pe mine si pe cei care citesc ce scriu io.
    Nu-i cazul la tine!

    RăspundețiȘtergere
  7. @adica tu m-ai dat afara??????
    PUR SI SIMPLU EU NU TE BAG IN SEAMA!nici nu se poate cand din 9 postari mari si late in total, 5 ti le scrii singur ca sa te citesti si sa te admiri ce blog bogat ai in postari
    auzi obraznicie!!
    L-am dat afara.hi hi

    RăspundețiȘtergere
  8. @cezar
    si esti cam barfitor dupa cum vad
    Ia uite te-ai mai "scos" de doua postari
    restu' scrieti-le singur si apoi admira-te
    P.S.poti fi pe langa atatea pseudonime cate ai chiar si anonim,asa ca poti umple blogul de o multime de anonimi
    spor la treaba ca pana ajungi la cateva sute ca alte bloguri ai mult de scris

    RăspundețiȘtergere
  9. Lasa mai moale Hacordeoane mama.dupa ce jignesti oamenii,te dai la provocari marsave ,nu-ti place cand o iei peste bot.
    este cumva un blog de unde sa nu fii fost gonit cu parul si cu haita de caini?

    RăspundețiȘtergere
  10. Stelian P.
    Update la update:

    Romanii si protestele….Dupa vaicareala si injuratul conducatorilor romanii mai au o preocupare importanta : protestele.
    La inceput fuhrer-ii sindicali anunta cu ajutorul vuvuzelelor o cifra amenintatoare : de la 20 - 30.000 in sus. Reporterii cred ca este vorba despre numarul participantilor dar in realitate fuhrer-ii se gindesc la cistigul lor zilnic.
    Singurii care iau in serios cifrele sunt jandarmii, dar din cauza stupidelor prevederi regulamentare. Si ei sunt romani si stiu foarte bine ca la sfirsit o sa regrete ca au carat tone de scuturi, casti si gaze.
    Dupa ce isi fac incalzirea cu o bere (vodca nu pot ca ei mor de foame) romanii incep protestul, adica o cascada de lozinci educative in care mamele guvernantilor sunt cele mai des invocate.
    Politisti in uniforma dau cu caschetele dupa presedinte demonstrind ca oricum nu au ce sa acopere cu ele.
    Pensionarii militari sunt mult mai educati decit politistii. Sub comanda ferma a fostilor activisti PCR ei executa un dans razboinic la umbra portretului in flacari al comandantului suprem, facindu-i sa paleasca de invidie pe colegii lor din jungla ecuatoriala. O alta metoda mult mai eficienta pentru a-si demonstra inteligenta este fluieratul pe timpul intonarii Imnului national.
    Pentru victoria sau esecul acestor guvernanti la ultimele alegeri, aceiasi romani se bateau intre ei sau cu jandarmii. Acum tot ei ii injura.
    Efortul este atit de mare incit pe la ora 16.00 manifestantii se retrag epuizati la o alta bere.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P.
    Nu eu am postat textul de mai sus dar imi apartine.

    RăspundețiȘtergere
  12. INCREDIBIIIIIIL.Lumeeee,lume!:
    _____
    COMUNICAT SCMD: "La al XV- lea Congres, Emil Boc reales!"
    Data publicarii: 14.05.2011 19:32:00
    .......
    Pentru toate acestea si pentru multe altele, Sindicatul Cadrelor Militare Disponilizate (SCMD) a organizat la Bucuresti o mare adunare populara, in fata locatiei Congresului PDL. De asemenea, adunari populare in fata sediilor PDL din localitatile unde SCMD are filiale, concomitent, in ziua de 14 mai, la ora 11.00. ca să-şi manifeste ”recunostinta fata de politica inteleapta a realesului Boc si a stapanului sau, noul geniu carpatin, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica". Un alt motiv puternic care a determinat această manifestaţie a fost, conform comunicatului, acela "de a arata stapanilor FMI ai Romaniei si slugilor lor din tara ca Romania nu mai este un sat fara caini de paza, ca in Romania exista o forta capabila sa apere dreptul la viata al natiunii romane si dreptul la existenta a statului roman – SINDICATUL MILITARILOR”

    http://www.certitudinea.ro/articole/info/view/comunicat-scmd-la-al-xv-lea-congres-emil-boc-reales
    ___________
    Cine nu ma crede, il rog sa CITEASCA originalul!

    RăspundețiȘtergere
  13. Manifest pentru Romania

    I.Motivatie

    În urma analizei situaţiei interne şi externe actuale şi a semnalelor primite de la colegii din UE, am decis să ne implicăm la nivel naţional şi local pentru restabilirea statului de drept şi a democraţiei in România prin sprijinul efectiv al opoziţiei, care în percepţia populară este şansa României de a scăpa ţara de conducătorii aserviţi străinătăţii.
    Demersul nostru nu vizează interese personale şi privilegii şi este bazat pe realitatea din teren, realitate constatată pe baza informaţiilor culese în urma discuţiilor cu oamenii, evenimentelor organizate de filiala noastră cât şi de la membrii de sindicat membri ai partidelor politice şi care arată oportunitatea şi necesitatea asocierii SCMD cu opoziţia actuală pentru creşterea şanselor de revenire a ţării la normalitate.
    Deasemenea avem datoria morală şi camaraderească faţă de colegii noştri din UE care prin semnalele de solidaritate transmise ne obligă să continuam lupta impotriva abuzurilor de orice fel, deoarece la nivel internaţional, actuala putere, a creat precedente şi experimente periculoase.(L119/2010, L263/2010, L329/2009, reducerea salariilor cu 25%, codul muncii şI al dialogului social, legea învăţământului ş.a.m.d.).
    Am conceput ca Manifestul pentru România să cuprindă măsuri organizatorice, admistrative şi legislative care să fie prezentate liderilor opoziţiei(USL) şi care să constituie coordonatele unui protocol cu USL şi începutul luptei commune USL+SCMD.
    Ne propunem să atragem atenţia USL că a sosit momentul să-şi asume responsabilitatea istorică de a se implica în preluarea puterii. Fără concentrarea tuturor eforturilor pentru înlăturarea lui Băsescu şi a clanului său mafiot, întreaga clasă politică este compromisă total iar ţara se va adânci în dictatură şi izolare internaţională.
    Vom acţiona cu mijloacele şi resursele pe care le avem pentru manifestarea voinţei noastre şi informarea corectă a opiniei publice interne şi internaţionale despre situaţia reală din România şi opţiunile reale ale poporului român.

    II.Măsuri organizatorice

    1.Stabilirea partenerilor sociali şi încheierea protocoalelor de colaborare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuie sa fim seriosi si sa recunoastem:Boc din greseala si fortat a avut o singura realizare ..pozitiva L-119
    Numai cu aceasta floricica(care de fapt s-a dorit sa fie urzica) nu poti face primavara de la..Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Salutare Cezar!
    Stau si ma minunez, cum de la cazane, tuica, struguri, capcane si curcani se ajunge la politica! Asta-i farmecul blogului tau! Comentariile il fac delicios!

    RăspundețiȘtergere
  16. Te salut Victor! zici ca ....nu la o cafea,dar ai vrea ? da doamne sa citeasca si Doamna!
    Ps. Explicatia-i simpla-Contorul din dreapa sus e..divina!Iti sugerez sa-l afisezi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Skiuc spunea...

    @ akord: serbane, ce dracu nu intelegi? sunt file din decizia mea... unde vezi tu manipulare? chiar asa ti se nazare? cat despre monitorul tau "alb-negru" mai lasa dracu carciuma din colt si cumpara-ti unul ca lumea, chiar daca ar fi second-hand ca tine! iar cu soacra-ta care e problema? esti petitor pentru ea acum? daca si Cezar ti-a dat eject de pe blogul lui acu vreo 3 zile iti dai seama ce valoare reprezinti plimbaretule prin CCCR...

    RăspundețiȘtergere
  18. Skiuc spunea...


    @ akord: la nesimtire si pupincurism, chiar daca depun eforturi nu te pot depasi! tu sa fii sanatos! si soacra, ea n-are nicio vina, saraca! dar n-ai raspuns totusi: unde am manipulat??? incep sa dau dreptate unui anumit coleg de-al tau care spunea ca esti un mare mizerabil; sa caut postarea lui si sa o scot la suprafata? vrei?

    RăspundețiȘtergere
  19. Deh! Sa zicem ca-i bine cand apare si parerea unei terte persoane!!!
    Buna dimineata si o zi buna la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  20. @skiuc ,vorbesti cam urat pentru pretentiile pe care ti le atribui ,cu nonsalanta,mai ales cu aerul pe care ti-l dai [sau ti le dai] cand critici si dai afaturi altora.Fii baiat rezon si fara atacuri la persoana si mai ales la parinti,nu prea ai "herbach'[un fel de cei sapte ani de acasa pe la nemti].tigri2

    RăspundețiȘtergere
  21. Cezar" Multumesc de sfat. Deocamdata nu-l afisez ca n-am decat vreo 5200 afişări de pagină şi vreo 520 vizitatori unici. Ideea este ca nu ma consider in competitie cu nimeni. Scriu, dar mai ales, comentez din plăcere!
    Pentru doar 6 săptamâni de la "lansare", mi se pare ok. Tu ce zici?
    PS Am trecut la diacritice. Dacă sunt erori scuze!

    RăspundețiȘtergere
  22. TOP GUN,
    TIGRI2,
    Va rog sa mai scrieti despre intalnirile de gradul 3 de la padurea Baciu.
    Sunt ahtiat dupa paranormal,extrasenzorial si evident senzational.... Imi place cum scrieti si dvs.si domnul Stelian P.
    O ZI EXCELENTA!!!!
    Ce parere aveti de Strainu si Corut????/

    RăspundețiȘtergere
  23. victoria victris a scris:


    Pentru nedumerire. Faptul ca v-ati adresat in mod civilizat va face cinste, motiv pentru care incerc sa va raspund. Analizati tabelele publicate de MApN cu pensiile in plata in dec 2010. Cateva ex sunt cred eu edificatoare…TABELUL 3- pensii de peste 3000 lei, vechime completa…poz .108, general de brigada, 3620 lei/dec 2010; poz. 109, general de brigada , 11.818 lei/dec 2010(si nu cred ca e vorba de magistrati care au fost exceptati de la recalculare- la ei totul e neconstitutional, coane fanica!)…poz. 768, colonel, 4576 lei/dec 2010; poz. 764, colonel, 9291 lei/dec 2010.deci mai mult decat dublu……oare ce brigada a condus cel de la poz. 109? Brigada diverse in actiune? Sau brigada de dansuri artistice? Diferenta e uluitoare…..Dupa cum veti observa din TABELE….recalcularea vine sa aseze cat de cat lucrurile cu Pretul corect! TABELUL 4- Pensii de peste 3000 lei, cariera militara incompleta-poz. 23, c-amiral, 54 ani, 4829 lei/dec 2010; poz. 1915, colonel, 48 ani, 7074 lei/dec 2010; deci colonelul are aproape dublu fata de c-amiral care are 6 ani in plus munciti. Ia ganditi nu numai munciti, nu e ceva putred? In schimb la poz. 1917, colonel, 53 ani, 3427 lei/dec2010….Si acum vin greii….poz 1997, colonel comandor, 47 ani, 12.216 lei/dec 2010-SA TRAIASCA ! ; poz. 2009-2010, 2 colonei comandori gemeni.., 47 ani si 53 ani….cu 14.024 si 14. 408 lei/dec 2010, readusi la realitatea zilei…..cu 4236, respectiv 4229 lei….La poz. 2034 un comandor , la 50 ani iese cu 8947 lei …..SA TRAIASCA NASUL CARE I-A FACUT PENSIA !!!!!!Desigur, a fost si el adus la normal, adica la 3738 lei….poz. 2169, capitan comandor , 46 ani, 9551 lei/dec 2010…..poz 2174, capitan comandor la 51 ani….3810 lei/dec 2010….de unde oare diferenta? unul iese la pensie la 46 ani, altul la 51 ani, cu acelasi grad…unul ia aproape de 3 ori mai mare.si iese la 46 ani……..LA MAI MAREEEEEEEEEEEEEEEE…….si ex pot continua……..VIVAT REVIZUIREA !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Toate calculele sint facute la plezneala, in deplin dispret.
    O seara frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  25. Am râs cu lacrimi!
    p.s.ce nu înțeleg este de ce vă tot„împungeți„ unii cu alții, așa tam-nisam, altfel ar fi un loc simpatic în care , ca la han- nu al Ancuței, drumeții stau la un păhărel, povestesc, ascultă, retrăiesc amintiri colbuite...
    Parcă așa se întâmpla în jurul căzănelului..

    RăspundețiȘtergere
  26. Sar"mana doamna profesoara- Daca ati ras insemneaza ca mi-am atins scopul!!
    In rest Invidia doamna.....invidia...!
    Ps. Fara intepaturi cred ca ar disparea farmecul si nici eu nu as mai fii atent la ce scriu! Multumesc pt. vizita si aprecieri! o zi super

    RăspundețiȘtergere
  27. Great information. Lucky me I found your blog by accident (stumbleupon).

    I've saved it for later!

    Here is my webpage; HubertPConteras

    RăspundețiȘtergere
  28. Ahaa, its nice conversation about this article here at this webpage, I have read all that, so at
    this time me also commenting at this place.

    Feel free to visit my homepage - ColleneSTomaselli

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!