Google Website Translator Gadget

marți, 21 iunie 2011

DUMNEZEU ITI DA , DAR . . . . !!! __________________________ By Stelian P.


                           Norocul japonezilor si ghinionul romanilor…. Bunul Dumnezeu a revarsat cornul abundentei de mai multe ori in capul japonezilor spre deosebire de romani pe care i-a uitat cu desavirsire. Iata doar citeva exemple: -                                                                                                                                             japonezii au de toate: o tara impartita in mii si mii de insulite, un sol impecabil fara nicio urma de minereuri, uragane la fiecare luna si cutremure de toata frumusetea (cel putin o data pe saptamina) urmate de adevarate dezastre, valuri uriase care bat toate recordurile si matura tot in locul locuitorilor, incendii superbe ( gindirea limitata nu-i lasa sa renunte la casele din bambus). Ca sa fie tacimul complet, norocosii astia au pierdut cu succes un razboi mondial, au incasat (pe gratis !) doua bombe atomice, sunt condusi de un imparat, nu de un presedinte, trenurile lor nici sa intirzie nu stiu si in plus traiesc sub o crunta ocupatie americana. Cu tot imensul noroc pe care il au, mentalitatea japonezilor e de tot risul. Ei fac greva toata saptamina (cu o banderola alba pe mineca ) si vai, ce oroare !, ies la manifestatii doar duminica, cica sa nu incurce circulatia. In plus, la ei politia bate rau de tot ca sa-i scoata din fabrici si sa-i trimita in concediu.                                                                                                                                  - romanii sunt saraci lipiti: pamintul musteste de tot felul de minerale complet nefolositoare,aveam doar doua insule din care una am dat-o pe gratis iar cealalta am inundat-o, uragane nu avem, valuri nu avem dar avem alge in locul lor, cutremure doar o data la 40 – 50 de ani, razboaie nu am pierdut niciunul (dar am platit din greu despagubiri) , cu bombardamentele stam cam prost si atunci cind le-am avut au tras hitleristii in avioane, bombe atomice nu am incasat dar putem face cite vrem, ne-a ferit bunul Dumnezeu de monarhie si avem presedinte ales (prin frauda ordinara, evident !), trenurile noastre depasesc de departe precizia celor japoneze, grevele le facem asa cum scrie la carte, adica le incepem luni dis-de-dimineata pe la 12.00 si le terminam vineri, tot dimineata dar pe la ora 09.00 ( nu incurcam simbata si duminica circulatia cu tot felul de manifestatii). La noi, politia ii cauta pe romani ca sa-i duca la lucru.                                                                                                                                                In concluzie- romanii sunt mult mai inteligenti decit japonezii dar totusi ceva ne desparte. Ghinionul ?

16 comentarii:

  1. Buna dimineata la toata lumeaaaaa!
    @Tiger -Two sper ca nu fugi de raspundere!!! esti cot la cot cu don Stelian in preferintele publicului.
    Multa sanatate ,drum bun si sa ne trimiti cate o vedere de la macaronari! Numai bine
    @Don Stelian-multumesc! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN
    Stelica,

    Mai ,tu uiti,ai mai postat chestia asta,ce Dumnezeu, esti Ghita Pristanda,unu'la primarie,doua la prefectura,trei la scoala de fete,sau era cate unu' la fiecare!!!!!HA,HA,HA!!!!
    Asadar,Stelule,ce-ar fi sa te gandesti ,cand mai scrii ceva despre distinsul domn DOREL,erai foarte indignat de limbajul folosit in loc de doamne vai,rautaciosul a folosit babe,,,,vai,vai!!!!!In antiteza cu tine,distinsul Dorel e mic copil,tu folosesti instrumente de tortura clestele ptr.taiat limba ascutita la doamne,asa ca Stelule,nu este deontologic cum procedezi tu!!!!! Este foarte simplu si usor sa dai 20 la fundu' altuia dar barna din ochisorii tai sa n-o vezi!!!!!Ti le-am spus nu-i asa ,ca-ti plac dreptatea,onoarea,fair play-ul si alte delicatese din sistemul tau de operare!!!! A,si ai infinita rabdare,si nu esti dependent de 'psi',ar face bine,'psi' sa fie dependent doar de cardul si farmecul tau personal!!!!! Stii ce cred eu? Ca de dai zmeulet doar pe forum,acasica cu d-na GENERAL,nu misti in front!!!! ASA-I??????
    O ZI EXCEPTIONALA STELICA!!!!!
    RUGAMINTE:Nu mai posta vechituri,deja indosariate si citite de multeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oriiiiiiiiiiiiii de noiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
    Suntem relativ tineri si cu memorieeeeeeeeeeee lungaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian P.
    @CEZAR
    Placerea e de partea mea. Am doua rugaminti:
    - ai putea sa pastrezi in postarea ta forma in care am editat eu mesajul ? Dispar aliniatele si au si ele rolul lor.
    - te rog sa-mi comunici cu o zi inainte cind e cazul sa pregatesc urmatorul text. In plus ar fi cazul sa nu-i plictisesc prea tare pe fanii mei si ma gindesc sa postezi si tu ceva, sau altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    TIGRISOR2,....vargat si dungat
    Drum bun,la mafioti,sa va intoarceti sanatosi s-auzim de bine!!!!!T2,daca te intalnesti cu SOPHIA LOREN SI GINA LOLOBRIGIDA,sa nu le ignori adica ignore,suspend,cancel,sa ne povestesti cum a fost!!!!
    Aveti grija de voi!!!!Doamne ajuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @STELIAN-Goagal este de vina!Face economie in prima faza a postarii. Este necesar sa reiau eu textul pentru aranjare in pagina. azi dimineata am fost cam grabit ,asa ca, scuze!
    Despre plictiseala cititorilor? Sondajul vorbeste!!! O zi super si multumesc din nou!
    Sper ca cei care vor citi ,vor reflecta, macar un piculet !

    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.
    @CEZAR
    Nu stiam despre chestia cu Goagal. Oricum nu e cazul de scuze si nici de multumiri. Asta vreau si eu, sa provoc la reflectie si daca reusim amindoi poate o sa ne multumeasca altii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cezare, scoate ”gunoiul” din sondaj! Vei castiga mai multi cititori .Oricum, doar unul la suta prefera stilul lui belicos, majoritatea prefera ratiunea lui Stelian si umorul lui Tigri.

    RăspundețiȘtergere
  8. TOP GUN

    STIMATE ANONIM,


    Se vede ca iti lipseste sangele din instalatie si din cauza sondajului si a 'gunoaielor' (de,cu ceva procente,)neuronii n-au mai rezistat si au dat batalia finala......Au dat bir cu fugitii!!!!,saracii,intuiau ei,ce cazne ii asteapta!!!!,de la un astfel de posesor...... !!!!
    Daca ai fost nitelus atent,ai fi observat si din avionul cu reactie,ca si eu si DON CORLEONE,am avut voturi,nu de postari pe prima pagina,dar am obtinut putine,da,infime,da avem si noi trecere la o anumita categorie de cititori!!!! E corect,e democratic,intreaba-ti 'RATIUNEA' adica pe Stelul nostru,nu cred ca-ti face cinste tie, si dupa aia noua,banuiesc ca si tu esti un OM,nu un rahat,nu un GUNOI,ai si tu vulnerabilitatile tale,emotiile si destul umor sa ne accepti cum suntem noi ,cu defecte o mie si ....o calitate.
    Esti capabil sa ne accepti si pe noi asa cum suntem???????Si tu poti sa-ti exprimi si sa postezi ce vrei,fara atac la persoana,cu argumente,daca nu-ti place de cineva!!!! Ti se pare imposibil?????
    O ZI EXCEPTIONALA,votul a fost pe bune,nu l-a matrasit Cezar,nu m-am votat eu,asa ca poti fi linistit,vrei nu vrei bei agheasma,sa te pui bine si cu sfintii,chiar daca nu crezi in nimeni si nimic!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. TOP GUN

    Cezarica,te rog frumos sa dai rezultatul sondajului,cu procentele obtinute de fiecare si sa le explici tu in calitate de sef de trib ,cum e democratic ,ca sa n-avem vorbe la proces!!!! HI,HI,HI.... Tu cred ca ai facut identificarea anonimului si stii cine este,eu banuiesc ,dar nu-i face cinste,infiptul pe la spate a cutitului!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineatza,inca nu am plecat ,abia fac pregatirile.in legatura cu articolul ,aveti perfecta dreptate Stelian P.,zonele unde abundenta este din belsug determina oamenii sa fie mai delasatori dar asta nu inseamna ca noi romanii suntem mai prejos decat galbejitii sau altii,nicidecum ,te rog sa te documentezi si vei observa ca avem mult mai multe [si mai valoroase inventii] decat oricine[raportat la nr.de locuitori]doar ca sistemul si sistemele ce ne conduc nu dau legi si nu iau masuri economice corespunzatoare punerii in aplicare a descoperirirlor[nu au feeling economic],sunt hoti ,sperjuri si incapabili.Un singur exemplu,edificator,calculatoarele s-au introdus mult mai tarziu in mediul elevilor romani si am ajuns sa avem cei mai tari hackeri si cei mai buni in domeniu,apoi la NASA sunt peste 40 de savanti romani,la Acceleratorul de particole avem cel mai mare procent de ingineri si specialisti,etc[Mesterul manole,Vlaicu,Vuia,Coanda,etc]tigri2

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P.
    @tigri2
    Nu am cifrele la care faci trimitere dar mi-ai dat o idee foarte buna. Inca nu stiu unde sa caut dar promit sa ma documentez. As fi foarte bucuros daca primesc sugestii in acest sens de la toti cititorii. Sper, pina ne revedem cu impresiile din Italia, sa am un text cu aceasta tema.

    RăspundețiȘtergere
  12. @stelian P
    Si uita-te te rog si la romanii care lucreaza in Silicon Valley(cati sunt in ce procentaj si ce rezultate au)Bill Gates a facut referire la ei acum mai putin de sase luni
    Ai sa vezi ce surprins ai sa ramai si tu si altii!!

    RăspundețiȘtergere
  13. @stelian P
    Poate te ajuta link-ul de mai jos cat de putin sa incepi cu inceputul!
    Mult succes!

    http://think.hotnews.ro/generatia-%E2%80%9Esilicon-valley%E2%80%9D-de-romania-dupa-50-de-ani.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelian P.
    @Don Corleone
    Multumesc, am pus link-ul la sertar. Deocamdata am inceput sa studiez Lista cronologica a inventiilor de la Wiki si am cerut ceva relatii si la OSIM.
    Am impresia ca ma depaseste nivelul de informatii dar sper sa ma descurc mai ales ca romanii sunt imprastiati in toata lumea. Poate era mai bine sa traim pe niste insule izolate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stelian P.

    Prietenul tigri2 mi-a lansat o provocare si anume... "ca avem mult mai multe [si mai valoroase inventii] decat oricine[raportat la nr.de locuitori]..." Am acceptat-o cu placere si pentru inceput am studiat Lista cronologica a inventiilor publicata pe Wikipedia. Lista incepe in paleolitic si se termina in 2007 si cuprinde inventiile cu caracter deosebit. Iata care este scorul:

    - Romania 25
    - Japonia 5

    Le redau acum cronologic mai intii pentru Romania:

    - Mileniul al IV-lea î.Hr.
    **statuete reprezentând oameni care gândesc în România,Cultura Hamangia,** 1555 racheta cu mai multe trepte Conrad Haas[117] Austria, Romania,** 1827 stiloul Petrache Poenaru, **1880 automobilul cu abur Dumitru Văsescu***1886 barca cu motor cu reacție Just Buisson Alexandru Ciurcu***1903 decolarea Traian Vuia***1910 motorul cu reacție Henri Coandă***1912 magnetonul Ștefan Procopiu***1916 dispozitiv de tragere sincronizată a mitralierei Gogu Constantinescu***1921 insulina sintetică Nicolae Paulescu***1918 sonicitatea Gogu Constantinescu***1922 pila termoelectrică Nicolae Vasilescu-Karpen***923 racheta cu combustibil lichid Hermann Oberth***1923 racheta cu combustibil lichid Hermann Oberth[238] ***1924 automobilul cu formă aerodinamică Aurel Persu***1926 cutia de viteze automată Gogu Constantinescu***1927 puterea reactivă și puterea deformantă Constantin Budeanu***1930 cabina catapultată Anastase Dragomir***1934 instalație de foraj rotopercutant Ion Șt. Basgan***1936 mezonii Alexandru Proca***1952 vitamina H3-produs geriatric Ana Aslan***1956 aparatul individual de zbor Justin Capră***1970 sistem de comunicații în mină Gheorghe Cartianu-Popescu***1994 motorul fără perii fără crestături Nicolae Vasile***

    Si acum Japonia:

    • 10.500 î.Hr.: prima atestare a ceramicii în lume - Japonia, peștera Fukui***1971 calculatorul Corporația Sharp[305] ***1980 Compact Discul (CD)[322] - Philips Electronics
    - Sony Corp Olanda Japonia***1983 videocamera Sony Japonia***2007 (aprilie) masele plastice semivegetale reciclabile firma Sharp

    Faptele sunt indiscutabile. Intrebarea mea de la sfirsitul articolului ramine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Stelian P.
    Citesc in Gindul un articol scris de un roman care traieste in Japonia. Intre altele el spune:
    "Dacă lucrează într-o corporaţie, un japonez are concediu legal de 20-21 de zile din care, din bun simţ, îşi ia patru pe an."
    Sa fie un raspuns la intrebarea mea ?

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!