Google Website Translator Gadget

luni, 4 iulie 2011

Colegiul militar -Breaza------------------------------------------------------------------ By C zar -------------------------------------------------------- Bac 2011-O catastrofa nationala ?

Fotografia mea



             Undeva, prin Oltenia,un satuc pierdut printre dealurile impadurite . Itindu-se  de printre stanci , serpuia repejor , un fir de apa  cristalina  ! Satenii munceau din greu in c.a.p.-ul local. In fiecare familie , copii erau ajutoare de nadejde  ! Scoala - desi nu o spuneau direct , era  mai mult un moft , o pierdere de vreme.
 Mai des   auzeai - ei lasa ca doar nu o sa va faceti toti popa !  Mai trebuie si oameni la c.a.p, sau care sa pazeasca oile din gospodarie  . Mai rar - pune mana si invata !                                                                                      Dimineata , cum soarele aparea , turma de vite si pe deal . Dupa amiaza , la scoala. Este de la sine inteles ca temele trebuia sa ti le faci pe camp . Un ochi in carte , altul la vite , sa nu ramai fara ele!
                  Eu - cu capul si sufletul plin de aventurile capitanului Roman , a lui Haralamb Zinca , hotarasc sa devin- ofiter ! Singurel  prin gara din Drobeta , nimeresc trenul si iata-ma ajuns , dupa ce am dat prima proba de aptitudini sportive - urcand vestitele trepte din gara Breaza - la portile Colegiului Militar ,,D.Cantemir". O alee luunga , marginita de plopi inalti si frumosi , care ,parca ajungeau in cer.! Nici nu ma gandeam , la cat de mult ii voi blestema in urmatorii patru ani ! ! !  Toamna devreme , frunzele incepeau sa pice  acoperind aleea . In fiecare dimineata , noi , proaspetii boboci ai Colegiului , incepeam batalia fara nici-o sansa de izbanda , in a strange acel covor de frunze ruginii . La capatul aleii- ce parca nu se mai termina , o cladire maiestoasa  imbracata in iedera . Era frumoasa , era impunatoare si ma simteam mic , mic , atunci  cad treceam pe langa.. Nci nu stiu cum au trecut toate:vizite medicale , teste psihologice , probe sportive , examene la materiile de baza , admis , reusit si..burta pe carte. .........
                    Suntem pe platoul Colegiului : plutoane , companii, batalioane-doua batalioane -.Viitoarea promotie de elevi a Colegiului militar D.Cantemir-Breaza.
       Dupa cum lesne se observa , o promotie  consistenta. Ma regaseam si eu, pe undeva prin B2 .- Cp.6
 Comandantul colegiului, un general inalt , cu o voce grava , ne vorbeste cu ocazia inceputului de an scolar:
       -Dragi elevi  .....................si toate cele care se spun, cu o asemenea ocazie. Incheie cu:
       -Pe intreaga Vale a Prahovei , nu exista liceu mai bun! Sa nu ma faceti de rusine!
                                  -  VA  ORDON:  SA ,, MANCATI CARTEA'' !!                                                      
         Nu  am inteles pe moment , cam cum ar trebui traduse cuvintele generalului !  Nu va trece mult  insa si semnificatia celor ce auzisem , ne va bubui in urechi si in suflet-mult prea tare!!
            Ziua 5-6 ore de curs.  De la 8 la 14 ,inclusiv sambata. Dupa masa de prinz ,1-1.5 h odihna. Dupa amiaza ,studiu individual , la clasa pana la ora 20. Obligatoriu , controlat si directionat de profesori , ofiteri si elevii din an mai mare , desemnati in acest scop.
        Profesorii, responsabili cu materiile de baza, adica :mate, romana, fizica ,limbi straine(latina , engleza,rusa),chimie, stiinte naturale-asigurau prin rotatie, dupa amiaza , ore de consultatii.
           Incepem foarte rapid, sa luam primele contacte cu profesorii.                                                          Cat eram de pufosi, realizam foarte clar un lucru : am cam sfeclit-o. Fiecare in parte , de prin locurile  din care veneam , eram , ca sa zic asa , vedete locale. Adica , premianti!! Acum realizam , ca foarte putini vom promova anul aici !!!
           Intra proful de mate(casalotul-botezat de noi) Nu prea inalt , brunet-brunet , pretentios in tinuta si coportament.
           - Buna ziua elevi , cu mine veti face timp de patru ani-cei car veti rezista- matematica. LA MINEE ,TRECE DOAR CINE STIE!!. Cu astea fiind zise , sa mearga la tabla X,Y,Z.  Ies condamnatii . Don profesor isi baga nasul intr-o culegere de probleme si zice;
             -Scrie ba ...si incepe sa turuie... Saracutul de la tabla, nici macar sa noteze enuntul exercitiului  nu mai putea.... Cert este ca, asa cu bunavointa inceputului, s-au pricopsit cu cate un 4 si al destept ..un 5
    In felul acesta, a debutat intalnirea cu spaima colegiului !!     Situatia cam asa va fii , ridicata insa pe trepte superioare , timp de trei ani si jumatate . Ne vom mai intalni cu personajul respectiv in  aceasta poveste., EL, este omul care mi-a produs cosmaruri timp de 4ani de zile si apoi inca, sa zicem 30 de ani dupa.!!
              Intra in scena , Marioara, profa de rusa. Numele este real. Ma abtin sa-i scriu si celalalt nume , desi tare as  vrea!!   Nu am mare incredere in talentul meu de povestitor  si mi-ar parea rau, sa-i terfelesc numele - cu rezonanta literara.  Deschide usa si ramanem toti siderati.! Parca a intrat un inger ! Frumoasa de traznea!
              Nenorocirea insa, avea sa se abata repede pe capul nostru!. Deschide gurita si incepe sa vorbeasca ,cu o voce...doamne ,ce minune!   Ce minune , dar ce nenorocire-vorbea NUMAI in ruseste-Dumnezeule mare! La finalul orei , face efortul si trece pe limba neaosa . Cu gurita ca o garoafa , zambind distrugator, ne spune suav ca :                - La orele mele ,vom vorbi ,NUMAI  in limba rusa !  Aoleo , mama!. La cata rusa stiam eu, bineinteles ca nu pricepusem nici macar o iota ,din ce gangurise frumoasa, aproape o ora.       Intre paranteze, trebuie spus ca, datorita unei situatii familiale, in clasa a VI-a  am schimbat localitatea . Am venit cu franceza  , a trebuit sa continui cu rusa.  E de la sine inteles ca nu stiam nici una , nici alta ,. pentru nivel avansat! 
              Este timpul sa vedem, cu cine voi face si limba romana. O domnisoara dragutica, pretentioasa si la care aveam oarece ..trecere. Vorbeam bine ,scriam cat de cat corect (nu ca acum),ma descurcam onorabil la gramatica.
    Problema -i ca,dupa o perioada , a fost inlocuita.  Nu definitiv. Va reveni.  A fost inlocuita cu ..Acceleratul !!
  Un tip inalt,dezordonat!   Nicio data nu-si facea pantofii. Erau scalciati,ca niste barcute.!    La ora 8 fara 4 minute, era in capatul platoului.
La 8si un minut, intra in clasa. Potriveam ceasurile dupa el. Tipul era cu aerul curat . Indiferent de vreme ,vara, iarna ,geamul de langa catedra trebuia sa fie deschis larg.
     Cu el ora se desfasura cam asa :
            -Ce avem azi? Deci ,,Baltagul"  Daa  ...X  -ai citit romanul?  -Stiti ..nu tot! Stai jos nota 2.Y  -ai citit?   nu! Stai jos nota 2
             -La revedere, ne vedem data viitoare !  Pleca la fel de vijelios ca un ..accelerat.!
      Stiintele naturii. Specialitatea dirigintelui, adica mai concret spus  a lui,,Mitocondria" sau ,,Caramida de baza a vietii:"dupa caz   . Un om foarte spilcuit , pretentios, dar cu un suflet mare!
       La fel ca toti ceilalti insa , materia lui era cea mai importanta , era baza. Drept urmare, va spun fara nici-o exagerare ca, replicam ADN -ul chiar daca ma sculai in miezul noptii. Combinam grupele sanguine , faceam operatii pe celule , incrucisam rase si specii, mai ceva ca savantii ce cauta acum viata in cosmos- desi este evident si pentru un fotbalist ,ca nu o vor gasi !!!
      -Sa nu uiti elev 
mitocondria -caramida de baza a vietii!  Si noi promiteam solemn ca nu vom uita. Drept urmare , ca sa fim siguri ca nu vom uita , l-am botezat-Mitocondria.!
       Limba engleza. O doamna venerabila. Dupa doi ani , ne conversam fara probleme in engleza. A iesit la pensie si a inlocuit-o V---t. .Domisoara , tanara absolventa , frumoasa si apropiata de sufletul nostru!
       Pot spune, fara ezitare, ca o iubeam!!  Nu doar eu , toata clasa si nu numai! Ne aducea magnetofonul pentru lectii. Puneam muzica si toti gramada in jurul ei la catedra. Garantat, in urmatorii doi ani(3-4) am uitat tot ce invatasem in anul 1-2. Dar era cert,  toti o iubeam!
========    Chimie - dumnezeu s-o odihneasca! Am aflat ca s-a stins, desi nu era chiar in varsta. Numai de bine. Sigur, toti o pastram in  gand ,ca pe o persoana deosebita. +.
              Revenim la mate.:
                      Casalotul , avea pentru noi doar doua cuvinte de mangaiere: prost si destept              Sa nu va imaginati ca ne impartise in juma /juma. Nu . Azi erai  prost , maine destept,dupa caz.. Sigur, predomina prima varianta  . Voi rezuma :rezolvai manualul, atingeai la sfarsit de trimestru/ an , mult ravnitul 5  ca sa treci clasa . Lucrai ceva de prin culegerile de probleme, de care cred ca nu se despartea nici in somn , erai elita 6-7 .Aveam in clasa doi  maxim trei care puteau spune ca scot media 7
         In anul I sapte repetenti. Dintre acestia - un copil de colonel de securitate si unul de ambasador. Nu conta la Casalotul! .Nimeni nu intervenea la acesta!
          In anul II, inca cinci repetenti.! Va imaginati ce inseamna asta? In LM nu se repeta anul. Ramaneai - plecai.
          Pe la inceputul anului III Casalotul ne face o marturisire.
             -  Voi  veti absolvi!! Daca eu, v-am adus pana aici, inseamna ca meritati sa absolviti!!
         Nu stiu cum sa va spun . Parca a rasarit un curcubeu peste capul nostru. A urmat studiu nu gluma si in urmatorii ani , dar nu mai era nenorocita de sabie de-asupra capului.
           Trece timpul si vine bacul  - Mate , Romana , Biologie-am ales eu, sa-l fac fericit pe diriginte!
        Comisia era formata din profesori straini , chiar si din Bucuresti.
            Limba Romana , trec fara probleme cu note mari scris si oral.   Biologia-nota maxima cu felicitari din partea profesorului examinator.
           Mate scris-merge. Subiect din manual , deci fara probleme deosebite .
           Mate oral. Casalotul, rasturnat intr-un scaun, doar ne privea printre gene. Nici-o vorba. Trag biletul.
           Subiect usor , din manual! Umplu tabla ,mai dau si in gropi in viteza si exuberanta. Profesorul examinator-strain de liceu , zice:
                    -Felicitari, nota 8
           Casalotul , se misca in scaun si zice rar:
           -La mine.... asta a fost doar de   5,30  !!  . Examinatorul consternat: - Nu se poate! - Intreaba-l......
!!                         Carcotasi - postez oricand  DIPLOMA DE BAC
        PS. Este de la sine inteles ca eu am prezentat doar o fotografie din activitatea colegiului. Cate ar mai fii de spus!!  Profesorii sunt mult mai multi:de mate trei , de fizica trei,  de sport doi si tot asa. Nu am vorbit  despre olimpicii liceului care, la toate materiile dominau Valea Prahovei si nu numai.
      Nu am vorbit despre activitatile gospodaresti. Nu aveam femei de servici , noi faceam totul!
              Fiecare absolvent de colegiu ar putea spune cate ceva inedit!!
=========================================================================
    
. . . . .
. . . . .
. . . .

                                              Bac.2011-o catastrofa nationala?
            Nici nu poate fi vorba de asa ceva!
       Este o realitate perpetuata de peste 20de ani. Este o realitate cunoscuta de catre toti  .
             Asa cum sublinia o absolventa de nota 10-este bine ca in sfarsit s-a ridicat covorul de pe gunoi.
       Ce ar trebui facut? Nimic mai simplu-trebuie pornit de la principiul sanatos ca, intr-o societate normala nu toti sunt licentiati.
        Cei mai multi trebuie sa PRODUCA. Ei trebuie sa foloseasca ceea ce,, elita" pune la dispozitie!
        Deci primul pas-revenirea la examene pretentioase pentru a urma cursurile unui liceu.!
                          pasul 2 revenirea la examen pentru a urma o facultate!
                          pasul 3 licee specializate in adevaratul sens al cuvantului(elevul sa iasa cu o calificare bine determinata)
                          pasul4 -revederea tuturor programelor si inlaturarea balastului
                           pasul5 responsabilizarea cadrelor (pe principiul echipelor de fotbal-nu de la noi;ai rezultate esti pastrat in sistem,bine salarizat etc. Nu -nu!)
          Obligatoriu trebuie pornit de la principiul  ca nu toti trebuie sa fie licentiati. Dragoste cu forta nu se face ,nici  invatamant.. Cei care au aplecare pentru studiu sa fie directionati, cei care nu sa fie directionati in ceea ce vor si sunt capabili sa faca.
           Legat de isteria(politizata) in care traim azi,aceasta trebuie sa inceteze.
            Situatia se va desfasura cam asa: multi nici nu se vor mai prezenta la examen. Isi vor cauta de munca aici sau aiurea.
            Cei care au luat bacul vor urma o facultate(cu dosarul) si cu foarte mici exceptii ,vor mai pierde patru ani
            Cand vor cauta un loc de munca este posibil sa dea peste un angajator-care nu a mai dat bacul si sa nu-l angajeze,pentru ca nu are ..experienta!
            Oricum trebuie terminat cu isteria asta nebuna-ar mai lipsi un val de sinucideri,depresii etc.
                   

41 de comentarii:

  1. Stelian P.
    Felicitari, nota 10. Ordinul generalului "- Va ordon- sa mancati cartea !!!" trebuie scris cu litere de tipar si asta chiar azi cind zeci de mii de tineri ii injura academic (ajutati de "parinti") pe nemernicii astia de guvernanti care nu-i lasa sa copieze si fac TARA adica PATRIA de risul lumii.
    Ma bucur cind vad si asemenea ordine, cam rare la noi.
    "Muie Funeriu !" - si asta tocmai in Timisoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN

    Cezarica,nota 10 cu felicitari,mi-au placut randurile inserate de tine,ptr.o clipa am avut senzatia ca citesc CISMIGIU & COMPANY a lui Grigore Bajenaru!!!!
    Ce amintiri ,ce vremuri!!!!!
    Ce carte se facea in vremurile alea,toceam si invatam, sa nu mi-o ia altcineva inainte, laudele, imi gadilau frumos urechile si ce mai speculant eram eu, cu ai mei ptr fiecare nota super!!!!
    Cezarica,bravo si felicitari!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR
    P.S. Eu n-am avut parte de activitati gospodaresti spre norocul meu,ca nu-mi plac deloc!!!!Ma descurc, dar n-as face o pasiune ptr ele

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Stelian; @Top Gun-Multumesc pentru aprecieri! Sper ca ati fost .exigenti !Declar public ca nu v-am mituit cu nimic, nici macar virtual.
    Ps. daca mai este ceva pe la sertar ,cu cea mai mare placere . O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stelian P.
    @CEZAR
    Eu sunt exigent tocmai pentru ca nu dai nimic asa ca poti sa declari public ce vrei. Glumesc, evident.
    Am ceva nou la sertar dar nu stiu ce sa aleg. Am un text despre noi si unguri si unul despre romani si telefoanele mobile. Pina joi dimineata (e bine ?) ma mai gindesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. @cezar,esti tare,m-am regasit,mai ales la rusa ,si eu am fost la avansati si o faceam cu unul ,filo-rus Debren Oleh[teroare,mai ales pentru mine ]La mate eram olompiadist asa ca ...Baravo,aceleasi ore si profesori si la C-lung Moldovenesc.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  6. @Tige-two-Salut macaronare. Ce-ti pasa. Te plimbi pe aceiasi strada cu Berlusconi!
    Ai fost tare la mate,eu nu ma pot lauda decat ca am reusit sa nu raman repetent! Salutare

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Tige-due-macaronare Ciao. Che te ne frega. Si cammina per le strade stesso con Berlusconi!
    Si erano difficili da compagno, non posso lodare che non ho soggiorno ripetitore! Saluto

    RăspundețiȘtergere
  8. Stelian P.
    Daca vreti sa rideti putin pe tema bac-ului:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/VIDEO-Hitler-rezultatelor-Bacalaureat-YouTube_0_511149421.html

    RăspundețiȘtergere
  9. m.adevarul
    Pravda : Băsescu nu este un lup singuratic. Nu poate fi eliminat prea uşor, “are sprijin politic”

    RăspundețiȘtergere
  10. TOP GUN
    Cezarica,declar public ca nu m-ai mituit nici macar virtual,nu suntem aplaudacii de serviciu ,eu personal am avut meciuri mai cu toti,ba cu tine,ba cu Stelica,ba cu Tigrii2,ba cu Don Corleone,asa ca, stii ca-mi place sa le spun in fata cu orice risc!!!!!
    Am ras putin pe tema bac-ului, asa ca Stelica te asteptam cu materialele alea,daca-i de rau de unguri poti sa le postezi primele ,ca n-or fi romanii oaia neagra mereu......!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P.
    @TOP GUN
    Multumesc pentru parere. Daca e mai de rau pentru romani ce sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Stelian P.
    NEWS:

    "Pregatiti-va hardurile si softurile necesare vizionarii viitorului post de televiziune al SCMD"

    Cu softul e clar dar ma ajuta cineva cu mai multa scoala sa-mi spuna ce trebuie sa pregatesc la hard ?

    P.S. Domnii de la SCMD sunt romani, ca nu vreau sa fiu acuzat ca am ceva impotriva romanilor ?

    RăspundețiȘtergere
  13. @CEZAR
    Se pare ca ti-au trecut nervii pe "imbuibatii poporului" cu vile cu multe camere si masini de lux si ai revenit la lucruri ... pamantesti.

    1. Asculta (da zici ca e din partea mea) melodia Amintirile + Ani de liceu. Cauta-le tu!

    2. Si tu si Dorel Pietrareanu, cu scrierile voastre, mi-ati umblat la "cutiuta cu amintiri" si asa imi vine sa ma apuc de scris, cum faceam odata! Iti dai seama ce-as putea scrie eu despre o scoala militara mixta? O scoala in care nu eram deloc protejate, ci faceam si instructie si carte ... ca la carte?

    RăspundețiȘtergere
  14. TOP GUN
    Stelica, fa ce-ti dicteaza tie constiinta,ca doar n-oi fi stapanul si seful tau si nici atunci,...un mic dictator nu am ajuns.!!!Fiecare are libertatea alegerilor ,asa ca Stelutza pe cai,ca te-ai odihnit suficient!!!! SCRIE,SCRIE,SCRIE!!!!!!Mai edulcoreaza si tu nitel realitatea, ca-i un pesimism general si un fiasco unilateral si bilateral si colateral !!!!
    Situatia e grava si prezinta umflaturi!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA !!!!!
    P.S. Sper ca stii de gluma???!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Stelian P
    Probabil ca iti mai trebuie inca un HDD de vre-o 500Gb dedicat doar postului TV,ca la cate prostii ai sa auzi si vezi trebuie capacitate de stocare nu gluma.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ELENA-ha,ha,ha,-cred ca sunt victima unei regretabile confuzii!
    Eu ii iubesc pe imbuibatii cu vile si masini.ca doar le-au facut din munca lor,mai ales cei care au lucrat la stat!!!???
    Ma oftica cei care se mai si vaita!
    PS. Eu zic sa incepi sa scrii.personal mor de curiozitate !!
    Vei avea o pagina la dispozitie(ca tot te-ai laudat ca ma bagi in faliment)
    Multumesc pt. postare si o zi super-tare!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Don Corleone-Kali ini kita mesti menyedari bahawa Helen adalah ... di atas kamu! Saya berharap anda melakukan sesuatu untuk membetulkan situatiunea!

    RăspundețiȘtergere
  18. Stelian P.
    @TOP GUN
    Stiu de gluma dar nu imi place sa indulcesc ceeace miroase de iti muta nasul. Prea ne-am obisnuit sa ne credem un fel de buric al pamintului si din cauza asta incasam soc dupa soc. Daca am fi fost corecti si am fi recunoscut ca avem si pete in CV am fi fost ajutati sa le stergem (nu sa le maturam sub pres). Nemtii si nu numai ei au avut curajul asta si sunt tratati ca un popor harnic, corect, meticulos si al dracului de punctual. Asta vreau si eu pentru poporul meu, nu il critic pentru ca ii sunt dusman.

    RăspundețiȘtergere
  19. în cap când a aflat că a luat nota 2,95 la matematică și a ratat Bacaleureatul

    08:37Tânărul avea 19 ani și a folosit arma de vânătoare a tatălui lui. Cosmin Vlad Oneșan e a decis să încheie orice socoteală cu viața la scurt timp după ce a aflat că nu a luat examenul. Articol complet
    Asta-i tragedia adevarata...........?

    RăspundețiȘtergere
  20. Un elev din Arad s-a împușcat în cap când a aflat că a luat nota 2,95 la matematică și a ratat Bacaleureatul

    RăspundețiȘtergere
  21. Psihologul Tudorel Butoi despre elevii care au picat la BAC: "Unii îşi pun pistolul la cap, alţii merg şi beau whiskey"

    Acum 2 oreDrama elevului care s-a împuşcat cu o armă de vânătoare după ce nu a promovat Bacalaureatul trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinţii care le induc odraslelor ideea că eşecul de la examenul naţional este o catastrofă. Articol complet

    RăspundețiȘtergere
  22. TOP GUN
    STELICA,
    Uite,ptr. ca stii de gluma ,avem pete in CV ptr.ca nu-i asa,avem PEDIGREE SI SUNTEM DE RASA!!!!
    Stelica ,nu cred ca romanii se cred buricul pamantului,dar chiar suntem la SUPERLATIVUL ABSOLUT,dpv al inventiilor!!! Imi place cum gandesti,esti un patriot adevarat,dar esti prea patimas,prea sobru,prea dur!!! Zau ,daca eram presedinte,tu erai unul din consilieri!!!! FARA GLUMA!!!!
    Nu-ti modifica calculatorul,ce-ti trebuie sa te enervezi cu prostioarele lui Mircica si Valerica,A SAU GATA COTIZATIILE STIU S-AU DUS PE POSTUL TV.Mai sa fie, hai ca gasiram explicatia !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Taica-su este inspector silvic>stiti ce e aia si cu ce se mananca??Ia ganditi-va un piculet,picut,micut.

    RăspundețiȘtergere
  24. <>
    ba a aparut unul dupa un timp... constantin brancoveanu ii zicea... din curtoazie o sa zic ca a fost doar la fel de bun!...

    RăspundețiȘtergere
  25. @CEZAR
    Daca poti, te-as ruga sa imi dai add pe messenger la id: yo_stefy_yo@yahoo.com deoarece am sa iti pun o mica intrebare!
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog pune intrebarea ! Daca pot iti voi raspunde cu plaqcere!

      Ștergere
  26. Salut Cezar! Iarta-ma ca te deranjez, dar as vrea sa te intreb ceva. Eu in momentul actual sunt pe clasa a 8-a si doresc din tot sufletul sa ma duc la Liceul Militar Breaza. In momentul actual am media generala aprox. 9.50, insa eu de fel sunt foarte emotiv. Si am citit in randurile scrise de dumneavoastra despre ,,Domnul profesor de matematica'' cum ca este de fel o fire mai posesida. Intrebarea mea este daca acest domn profesor inca mai este in Liceul Militar (sa nu credeti ca mi-e frica de matematica, dar eu de fel sunt mai emotiv...) si daca ati putea sa imi impartasiti cateva sfaturi despre ,,viata la Liceul Militar''. Va multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut SamSon - Nu ma deranjezi deloc ! Ba chiar imi faci o mare si placuta surpriza !
      Casalotul(proful de mate) nu mai preda. Acum el,la fel ca toti ceilalti sunt la pensie !
      Atmosfera este mai relaxata...aveti si fete in colegiu !
      Trebuie sa faci ceva cu emotivitatea ta (si eu am fost la fel)
      Te invit sa vii pe pagina ,,la zi" ca sa zic asa si vei primi multe sfaturi si de la alti fosti LM _isti( vezi tigri2) Te salut !

      Ștergere
    2. WOW! Nu ma asteptam la asemenea raspus! Urmeaza ca zilele acestea (luni sau marti) sa imi completez fisa medicala, mai exact analizele la Liceul Militar din jud.Arges.
      Deci pe ziua de astazi mi-ai dat cea mai buna veste! Nici acum nu-mi vine sa cred ceea ce imi spui! Sa-ti dea D-zeu sanatate!
      Dar...de curiozitate, dvs. cand ati terminat ?

      Ștergere
    3. ...a trecut ceva timp ,de cand am terminat !
      Iti doresc succes si sa nu eziti sa mai pui intrebari!

      Ștergere
  27. aici examenul pentru sgp se ia dak cade zaru pe tn dak nu p...a respins asa e sistemul in romania

    RăspundețiȘtergere
  28. Posibil ..acum ! Cand am dat eu nu !

    RăspundețiȘtergere
  29. Am trecut proba fizica, acum urmeaza proba scrisa, imi place textul tau si daca as putea tias da 11, nu 10, dar nu pot din pacate, aceste text cred eu, ca va fi un fel de refer la ce fel de viata ne asteapta, bineinteles daca reusim sa intram...

    RăspundețiȘtergere
  30. Οn manу levels, I am morе mоre offenԁed by the “generic commenter” than I am by the mоre obvious ѕpammеr.
    Why? Because аt leaѕt the spammeг
    is morе oρen and hοnest with theіr spamming!
    Ӏ knοw what they are doing. The generic spаmmеr is a liaг and a faker!
    Yοu cаn ρrobably spot thаt I hаve
    very strong towards these tyρe of charlаtans
    Visit my web-site :: adult Height Increase

    RăspundețiȘtergere
  31. When someone writes an article he/she keeps the thought of a user in his/her
    brain that how a user can understand it. Thus that's why this paragraph is outstdanding.
    Thanks!

    Here is my website - ClarenceTCeruantes

    RăspundețiȘtergere
  32. What i don't realize is in reality how you are not really a lot more neatly-favored than you might be now.
    You're so intelligent. You already know thus considerably when it comes to
    this topic, made me in my opinion imagine it from so many varied
    angles. Its like men and women aren't interested except
    it's one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs great.
    Always deal with it up!

    Also visit my blog post :: SigneKKnoy

    RăspundețiȘtergere
  33. Hey there just wanted to give you a quick heads up.
    The words in your content seem to be running off the
    screen in Internet explorer. I'm not sure if this is a
    formatting issue or something to do with browser compatibility but
    I figured I'd post to let you know. The design and
    style look great though! Hope you get the issue resolved soon. Thanks

    Also visit my website LoiseSNilges

    RăspundețiȘtergere
  34. Evocarea amintirilor din coperta dezvaluie un caracter discret, atent la toate detaliile, o memorie dezvoltata in profunzimea intelegerii lumii inconjuratoare in care traim toti si a personajelor intanlite in timp si spatiu, modestia omului ridicat de jos si ajuns prin multa munca si carte pana spre azimutul implinirilor personale, o placuta ironie in relatari si dialog si un rafinament intelectual si cultural pe care nu-l detin cei care si-au obtinut succesele si cariera cu spagi si relatii, asa cum sunt foarte multi dintre criticii lui Cezar si i se cred superiori!
    Daca ar fi perseverent sa dezvolte ideile de mai sus, am putea avea un nou Zaharia Stancu, un oltean ca si el care a uimit lumea literara prin curajul de a relata Adevarul prin scris intr-o vreme de crunta cenzura! Tine-o tot asa, Cezare, si te voi sustine, fiind alaturi de cutezanta si curajul tau, simplu dar dar care poate incurca cugete incarcate de greutatea rautatilor! Succes!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!