Google Website Translator Gadget

vineri, 22 iulie 2011

TRAGAND DIN GREU!!!!!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Cum să-ţi cumperi două vile din meditaţii la matematică
22 Iulie 2011
Casa de pe strada Maria Hagi Moscu, în apropierea Guvernului, are un gard de 4 metri (Foto: Andrei Tudor Dumitru)
Vila de pe strada Gala Galaction este situată într-o zonă selectă a Capitalei, Piața Domenii (Foto: Andrei Tudor Dumitru)
"Consider că cele menționate în declarația de avere sunt justificate pentru două persoane (n.r. - el și soția) care au împreună peste 80 de ani de muncă."
Ion Popescu
Dintr-un salariu de sindicalist şi din meditaţiile la matematică ale soţiei se pot cumpăra două vile în centrul Bu­cu­reştiului. Aşa explică preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, cum şi-a dobândit averea. ANI susţine însă că între veniturile acestuia şi proprietăţile cumpărate este o discrepanţă majoră şi a început o anchetă.
Preşedintele Con­fe­de­raţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, şi-a trecut în declaraţia de avere nu mai puţin de patru locuinţe: un apartament situat în vecinătatea Primăriei Sectorului 1, despre care sindicalistul spune că l-a primit moştenire în 1979 şi trei vile achiziţionate în perioada 2001-2003. Două dintre case sunt în proprietatea familiei Popescu în proporţie de 100%, iar cea de-a treia - 50%, restul aparţinând unor rude.
În afară de aceste proprietăţi, sindicalistul nu a mai declarat alte  bunuri. Popescu nu are astfel maşini, plasamente financiare şi nici împrumuturi de la bănci sau de la persoane fizice. Cu toate acestea însă, averea preşedintelui Confederaţiei Meridian a stârnit atenţia inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Asta pentru că liderul de sindicat nu poate să dovedească şi sursele de bani cu care şi-a cumpărat casele respective. Diferenţa dintre valoarea proprietăţilor şi veniturile familiei Popescu (salariul de sindicalist şi pensia soţiei, în total aproximativ de 1.300 de euro lunar) este considerabilă. Concret, inspectorii ANI au constatat că în perioada 2001-2010, veniturile familiei sindicalistului au fost în jur de 70.000 de euro, în schimb valoarea caselor este aproape dublă. În plus, sindicalistul ar fi constituit în această perioadă depozite bancare la diferite bănci de peste 100.000 de euro.
Vile roz bine păzite
Pe strada Maria Hagi Moscu, din sectorul 1 al Capitalei, foarte aproape de sediul Guvernului, se înalţă una din casele lui Popescu, care, deşi nu impresionează printr-un stil arhitectural ieşit din comun atrage ca un magnet privirile trecătorilor. Unul dintre motive este culoarea imobilului, roz strident, iar al doilea - înălţimea de patru metri a gardului, deasupra căruia au fost sudate nişte ţepuşe.
Cealaltă casă a lui Popescu este situată tot în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Gala Galaction, pe lângă Piaţa Domenii. Interesant, şi această casă are tot culoarea roz, iar gardul, ceva mai mic în înălţime, 2,5 metri, este dotat cu un rând de ţepuşe ameninţătoare. Cele două proprietăţi, cu terenurile aferente, în jur de 550 de metri pătraţi, au fost evaluate de către experţii ANI la peste 150.000 de USD, conform preţurilor de la începutul anilor 2000. Suma depăşeşte de aproape două ori veniturile declarate ale familiei sindicalistului.
Banii? „Din meditaţii la matematică"
Întrebat de unde a avut banii pentru achiziţia celor două vile şi jumătate, Ion Popescu ne-a explicat: „Pe mine m-a prins Revoluţia cu cel puţin 600.000 de lei bani cash, în casă. Eu n-am avut maşini, tablouri şi nici nu m-am dus în excursii în străinătate. Împreună cu soţia am făcut meditaţii la matematică cu elevi. Chestia ne-a mers foarte bine, până prin 1998, când Remeş a dat o lege prin care a încercat să reglementeze această activitate". Ion Popescu spune că a câştigat foarte bine din meditaţii şi că a fost un om chibzuit, care şi-a pus banii deoparte.
Specialist în vânzări anterioare
Liderul de sindicat mai spune că a cumpărat după Revoluţie trei apartamente, pe care le-a vândut succesiv, iar din banii rezultaţi şi-a achiziţionat vilele. „Sunt cinstit ca lacrima. Eu n-am avut firme prin care să fac afaceri cu statul şi să mă îmbogăţesc. Eu nu mi-am bătut joc de patrimoniul sindical ca alţi lideri. Deşi puteam să ies de zece ani la pensie şi s-o cumulez cu salariul de lider sindical, am preferat să primesc doar salariul de la confederaţie. Să ştiţi că sunt un om modest, care nu le are cu restaurantele şi cu excursiile", explică Ion Popescu.
Când l-am întrebat despre cei peste 100.000 de euro rulaţi prin conturile familiei în ultimii ani, liderul sindical a părut iniţial pus în încurcătură, după care şi-a revenit şi ne-a precizat: „Nu cred că am avut atâţia bani, dar orice e posibil. Vreau să vă spun că nu eu mă ocup de banii familiei, ci soţia mea. Ceea ce este cert, acum nu mai avem nici un ban în conturi".
t.

15 comentarii:

  1. Poezii

    ,, Ai sa ramai cu gandurile tale,
    Si sufletul, plimbandu-se-n regrete,
    Iar noptile vor scutura din poale,
    Umbra dorintei tale, pe perete.

    Dar tu tacerea ei n-o vei atinge,
    Nici lacrimile, incercand cu mana,
    Iar ingerul pe perna ta va plange,
    Si uite-asa, va trece saptamana.

    Ne pierdem viata-n imaturitate,
    Si ne intoarcem in copilarie,
    Cu florile iubirii refuzate,
    Luate de altii-acum in custodie.,,

    poezie de ION VANGHELE


    EEE ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Debutantul cu nota 1-Frumoasa suma de bani la sfarsitul anului 1989 in numerar (cash) in casa d'lui profesor, 600.000 lei. Oare in aceasta perioada unde a fost ilicitul. Si mai ales in numerar tinuti acasa.A avut d'l profesor pe tata socru care a lucrat ca gestionar la Agrocoop,magazin Gostat, Aprozar, Cantina Partidului?Suma mi se pare cam mare pentru vremurile acelea???Sau a castigat banii la Caritas??? Si mai ...

    RăspundețiȘtergere
  3. TOP GUN
    In ceea ce priveste treaba asta cu vilele, eu stiu doi gradati mai seriosi. Unul e milionar in dolari din spagile luate pentru a declara oameni inapti, pe vremea cand era armata obligatorie. Celalalt are o firma de constructii. N-avea prea multi angajati, da’ frate, construiau soldatii aia cu o viteza, ceva de speriat.
    WEEKEND EXCELENT!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. @TG-se pare ca nu-ti place subiectul!
    Baga-i pe teava daca stii
    PS. nu prea as avea curajul sa dorm intr-o casa construita de soldati!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    Mai Cezarica,
    Din pacate sunt si gradati care nu fac cinste armatei,2,ii stiu eu!!!!!!
    Discutia pe aceasta tema se incheie aici,punct...!!!!1
    Asta ptr.ca sunt si oameni cinstiti si d-ailalti........!!!!!Noroc ca eu stau la bloc,ce-i mai minunat sa te trezeasca in creierii noptii dusul lui x,zici ca-i cascada Niagara,sau bormasina de duminica fix la 8,vecini de vecini am,a si mai baga careva vreo manea pe la 12 noaptea,asta asa de distractie si antren!!!!!
    Cat despre ce-mi place,next!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Micutzule- mie imi scrii versuri? Doar nu te-ai indragostit!!
    Vezi ca doamna-i la un clik distanta!
    Da sunt,nu am zis ca nu! Legea sa-si spuna cuvantul!!
    Apropo si eu stau la bloK !

    RăspundețiȘtergere
  8. @TG Da sunt,nu am zis ca nu! Legea sa-si spuna cuvantul!!
    Apropo si eu stau la bloK !
    22 iulie 2011, 15:07

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Cezare
    Bai, treaba este nasoala rau. Adica tu ataci profesorii ,hai sa zic si liderii de mafiosindicate si ei isi pierd increderea in tine. Pai acum isi vor pierde increderea in toata tagma cazona. Mai versurile sunt pentru impacare. Sociala.
    Cat despre casa , nu inteleg ce va lamentati asa. Curaj baieti, lasati viata de la bloc , vindeti apartamentele , faceti un credit la banca si gata casa. Grija la franci helvetici ca sunt periculosi. Dar casa la tara, ca daca va uitati dupa terenuri prin urbe ramaneti doar cu privitul. Hai ca pensii aveti ...
    Da si ce daca ti/as scrie poezii ce ar fi?
    La New York s/au casatorit cateva sute de cupluri....
    Ptiu ! Piei Satana !

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am prea inteles! Adica erau mana in mana?
    Daca ai pe langa tine o casa mai misto,vin si-o cumpar. Banii jos,am de pe vremea luI nea Nicu! Obligat sa aiba macar 2 etaje si 15 camere,un lac in curte baban si sa nu fie din chirpici bai ca ...a ta(hi,hi,hi)
    Am oftica pe Elena si vreau s-o intrec!
    Ea cica are doar 12 camere,iar balta pe care face schii cam cat o copaie ! Are insa un dud din care se aproviz. toata iarna!
    Eu vreau un curmal ,asa de-al dracului!
    Bai mai lasa-o dracu cu versurile ca oricum nu suntem in America falimentara cica(ho.ho-s-o vad si pe asta)

    RăspundețiȘtergere
  11. Casa de vanzare este, chiar langa mine. la rosu . Nu se incadreaza chiar in pretentiile tale cu 1.5 camere si copastie de piscina, dar pana iti faci te primesc la mine.
    Despre poezie , nu gasesc nimic nicaieri.
    Despre Elena , cine se ...iubeste se tachineaza. De , pacatele tineretilor. Tu o crezi ? Ce ai mancat vreun carnacior la ea ?
    In seara asta nu mai postez. WEEKEND fain la tat romanul !

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu mai tin minte am aprobarea sa iau un art.? Il iau deocamdata pe acesta. Daca refuzi.....:)))
    Un sfirsit de saptamina asa cum iti doresti,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  13. Am pus deocamdata pe http://singurafelina.blogspot.com/ Papapa

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) cum sa iti iti doua vile?=)))
    care mai face meditatii,,,,sa le faca gratis:))))

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!