Google Website Translator Gadget

marți, 30 august 2011

APA SI ASPIRINA!!


De retinut :
Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati  eficacitatea ei pentru corpul uman.  
-  Doua  pahare  de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.           
-  Un  pahar  de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
-  Un  pahar  de  apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.           
-  Un  pahar  de  apa  inainte  de  culcare.  Ajuta la evitarea  unui atac cerebral sau de cord.
Trimite, te rog, acest mesaj celor pe care ii cunosti...

Rolul unei aspirine

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
  Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce  survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.
 IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
 Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotite de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.
 Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.

  FII VIGILENT!
 Un cardiolog afirma ca daca fiecare dintre cei care primesc acest mesaj ar informa alte 10 persoane, o viata va fi, cu siguranta, salvata.

  EU MI-AM FACUT DATORIA!

SPER CA SI TU VEI PROCEDA  LA FEL !
        Sursa-E-MAILL

34 de comentarii:

  1. Ce dracu' , bre Cezare , numai cu vechituri ... 'noutati' de mult 'fumate' ... Ca nu te duce mintea , stim ... dar de ce ne probaluiesti pe noi ca sintem timpiti ? Nu vezi ca nimenea nu mai vine pe la tine ? Las-o dracului ... si uneste-te cu curileonul pe infomondo ... impreune cu timpitul (de-al vostru) de stelip-ul ala ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cap,pentru cap nu ei nimic?Atit mai blochezi si deblochezi accesul incit incep sa cred ca ai nevoie !
    Girneatza

    RăspundețiȘtergere
  3. @Don Ilie de la SCULA rie-nu-i pentru destepti ca tine (care dau in gropi),e pentru oameni normali!
    Mai citeste si tu contorul si apoi emite sunete !!
    @ Garneata-aspirina(acid acetilsalicilic-pentru tine)e buna si pentru bostan.Ia cu incredere,mai rau nu are cum sa-ti faca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frăţioare fii cuminte că îndat îţi scot un dinte! Aşa te porţi tu cu mosafirii? Dă-o-n brînza măsii de treabă! Aşa te-a educat bunelu? Ia vezi, nu te-ntrece cu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba frai-miu-bunelu mi-a zis ca neamurile proaste sa nu le primesc in casa! Eu i-am primit ..totusi!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hm !
    Esti cam nevricos.
    Ia,vezi ce ai...
    ====
    http://www.meentzen.de/Produktserien/

    RăspundețiȘtergere
  7. "AMPULLEN-KUR"? Ăsta-i medicamentul pe care i-l recomanzi? Are cumva şi efecte adverse?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cezare, buna ideea cu sfaturile despre prevenirea atacului de cord sau a celui cerebral.Exista in comert Aspirina Cardio, costa vreo 9 ron, 30 capsule.In Occident este recomandata tuturor celor care au un job suprasolicitant.Multi cardiologi romani au inceput sa o recomande, o pastila pe zi.FACE MINUNI.Parintii mei sunt cardiaci cu state vechi, by-pass-uri si stent-uri, stiu ce vorbesc.O zi buna, Cezar.Croncanitorul.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Corbul-multumesc pentru vizita! Sincer-o surpriza placuta!!
    Da,sfatul ta este si mai bun!
    Eu sper sa mai mearga si cu aspirina ,,saracului"-tinand cont ca am si o pensie mai modesta! O zi super! Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  10. Jvekule , eu nu ti-am vrut raul ... tu de ce esti 'borcos' la gura (ca tot fuse nunta lui Porcea ala ...) .

    Am citi contorul si am vazut ca ai 157 deschideri de pagina pe zi (adica 6 pe ora) ... dar am mai citit si contorul unui blog (pe unde te mai faci de ris si tu) si am gasit 2858 deschideri de pagina pe zi (adica 119 pe ora ) ... asa ca , iar iti spun , las-o dracului de blogareala , ca nu te duce mintea s-o faci ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonime croncanitor ...
    Buna publicitatea pentru Cardio (din strainezia)... mai ales ca pretul este de 0,3 lei/100 mg ... iar aspirina aia (folosita si la muraturi) din 'Romanica' nu este decit 0,03 lei/100 mg ... Da , dar la asta si cutia nu este atit de frumoasa ca la cea 'straineasca' ... cum dracu sa fie buna asta romaneasca ...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Scula de ilie:
    1 Ala-i blog de curve(si dupa cum ai vazut curvele vin ca mustele)
    2. Trebuia sa ma compari cu un militer-apropiatii tai de ex. Vis,NeaCisu !!
    3 Vin pe blogul tau sa mai invat-pune adresa

    RăspundețiȘtergere
  13. Bei aspirina, asparagus, aspartan si ce mai esti. Stai dracului la tine pe blog si nu te mai foi atit pe INFOM, c-ai vazut ce ti-o trag aia! Daca-ti strica aia rozeta sa stii ca nu te putem trata cu haspirina...
    Ciomlu

    RăspundețiȘtergere
  14. InfoM....blog de ciorditori.
    Au fost 5,au ramas 3 si posteaza "din an in paste"
    Noroc cu cezar, cu mafiotu'si cu stelian P ca-i mai"excitam/resuscitam" din cand in cand.Ia sa vedem daca facem embargo!!
    O sa moara "trishtii" aia intre ei si tu o sa fii pe acolo "stimate" ano..kk ;22:55
    Chiar ce ar fi sa-i lasam pe trishti s-o ia un pic la..la intre ei acolo singurei HI,HI!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stelian P.
    @Don Corleone
    Eu i-am lasat o perioada singurei si rezultatul e ca au inceput sa creada cu tarie ca Ei sunt cei sacrificati si ca merita pensii NATO tocmai Ei , da Ei cei care au fugit de NATO. Pai merita sa-i lasam singuri in naivitatea lor ?

    RăspundețiȘtergere
  16. @stelian P
    Pai merita ca oricum nici nu POT si mai ales nici nu VOR sa priceapa.Se mai uita din cand in cand la banuti si brusc ii apuca textele cu "demnitatea si onoarea" la care mai asorteaza niscaiva chinuri,lupte si greutati ale vietii.
    De parca nu in armata am fost cu totii si nu am fi stiut ce ne asteapta.Ca doar n-a fost pension si am stiut asta.
    Nu vad rostul acestei vesnice vaicareli
    Daca mergeau la "scularie" ca ILIE ar fi vazut atunci si pensii si salarii pe masura.....

    RăspundețiȘtergere
  17. TOP GUN
    Cezarica,bun gasit tuturor,implicit si tie in calitate de amfitrion!
    Da-o incolo de apa si aspirina,trololol,eu zic,dimineata de buna dispozitie sa incepem cu tuica de prune d-aia de la DON CORLEONE,pe la pranz un vin de TOKAI,sa ne punem bine cu Tigrisor vargat si zbuciumat,mie imi place BUSUIOACA DE BOHOTIN,e mai trendy si mai flendy,iar seara s-o terminam cu un cockteil MOJITO.Intre mese s-o mai dregem cu un rom cubanez ca pe vremuri SAU O SAMPANIE marca DOM PERIGNON,ce numai Borcea sa ne oftice???? si sa vezi atunci buna dispozitie!!!!!!!!!!!!Uitam de boc,de base,de pensii si subventii la caldura!!!!!!Ma gandeam la decanul de varsta si morala STELICA,STELUTZA BULINUTZA,ce-o fi pe capu' si pe portofelu' lui,ca se dadu startu' la promotii, la rechizite,ca doar incepe acu; scoala si doar un nepotel are!!!!! Stelica ,sa nu te scumpesti la tarate,hai, fa o fapta buna si cumpara-i tot ce vrea nepotelul!!!!!!!!!!!!!!!!
    O ZI EXCELENTA TUTUROR!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Salutare la toata luuuumea!!
    Don Corleone spunea...

    InfoM....blog de ciorditori.
    Au fost 5,au ramas 3 si posteaza "din an in paste"
    Noroc cu cezar, cu mafiotu'si cu stelian P ca-i mai"excitam/resuscitam" din cand in cand.Ia sa vedem daca facem embargo!!-O PARERE EXCELENTA! Erau pe moarte! Sa-i lasam sa-si dea duhul!!AMIN!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Top G. Bine ai revenit!!Te-ai plimbat nu gluma!!
    Indicatiile tale terapeutice sunt bune ,fara indoiala!
    Obligatoriu insa trebuie si,, Aspirina Saracului"
    @Don Stelian-va salut! Daca pe la sertar mai apare ceva ...e liber la publicare!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Stelian P.
    @CEZAR
    Deocamdata in sertar sufla vintul. Am un text mai vechi despre unguri dar vreau sa mai surubaresc la el ca imi iau patriotarzii in cap.
    Problema nr. 1 deocamdata e ca incep scoala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Stelian P.
    PS Ideea lui Don Corleone e buna dar mie imi pare rau de invinsi. Are si concurenta rolul ei mai ales ca ELENA ramine fara ingerasii pazitori si fata e inca in gasca noastra. (daca nu a reusit ea, poate o intoarcem noi)

    RăspundețiȘtergere
  22. TOP GUN
    Se intelege ca 'ASPIRINA SARACULUI' ,e de baza,fara ea,am ajunge sa ne confesam pe site-ul duduii disperate si al sufletului ei chinuit,iti dai seama sa prestezi o asa munca ingrata si chipurile ,sa-ti lingi ranile sub diverse panseuri,gen :mai bine amanta ,decat sotie,jalnic,neimplinirile si esecurile unora ,ne fac si pe noi sau pe unii, sa gandim ca ei !!!!!!!!!!
    LOL,cat de sonny trebuie sa fii, sa gandesti ca vei fi vesnic tanar si ferice si mai ales competenta pe o plaja de la RITZ ,sau SAINT TROPEZ!!!!!FOR EVER.Daca facem un sondaj de opinie asa repede, nici un ipochimen n-o sa vrea o tarfa de profesie,o consumabila ieftina sau o tarifata cum ar spune un bun amic de-al meu!!!!!! La urma urmei,in viata avem optiunea alegerilor si a liberului arbitru si eu chiar cred ca dam socoteala mai devreme sau mai tarziu ,undeva acolo sus.........evident ptr.minunatele noastre fapte.....Sa-l lasam pe Stelica al nostru sa surubareasca ca un MINITEHNICUS in actiune sa nu-l presam cu sertarul vesel si zglobiu(STELUTZA BULINUTZA,SPER CA AI SIMTUL UMORULUI)??????,ca el e foarte pragmatic si calculat si oricum face ce vrea si mai ales ce stie,asa ca..........cat despre patriotarzi,nu garantez ca li se mai inflacareaza mintile ,e un concept desuet!!!!!!PAROL,sa furam ROMANICA si s-o vindem la pret de dumping,ha,ha,hi,hi !!!!!!!
    EVIDENT,O DUPA AMIAZA EXCELENTA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. ...sunt incantat ca mi-ai luat urma! vezi de cand am inceput si ce lupte am dus!! se pare ca am obtinut ceva rezultate(deconspirarea autorului si schimbarea mesajului)
    Intra si tu in lupta,caci altii mai gomosi-puritani ,s-au marginit sa hlizeasca doar!
    Este chiar interesant sa descoperi un mod aberant de a gandi....

    RăspundețiȘtergere
  24. TOP GUN
    Cezarica,eu nu intru in lupta atunci cand cauza e deja pierduta,pur si simplu sa o faci pe bani ma dezgusta si imi repugna!!!!!! Nu ca as fi vreun pudibond dar educatia bunicilor mei si mai presus credinta mea in Dumnezeu nu ma lasa s-o iau pe cai gresite!!!!! CRED SI MAI ALES RESPECT, INSTITUTIA CASATORIEI,cred in sufletul pereche,imi place sa cred ca vom imbatrani frumos si decent alaturi de consoarta mea ,asa ca lupta cu o cauza pierduta n-are rost!!!! Nu m-am hlizit,e chiar de compatimit duduita,probabil a avut vreo deceptie,nu e de condamnat!!!! DP .meu de vedere,ma feresc de etichetari si pronosticuri atata vreme cat eu nu ating perfectiunea!!!!!!!!!M-as bucura daca, am aduce pe cineva pe calea cea buna,dar din pacate cel rau e mai puternic ptr cei slabi si usor de anihilat!!!!!!Si apoi e democratie fiecare gandeste ce vrea si mai ales isi poate bate joc de ce are in dotare,chiar daca asta aduce atingere fiintei lui !!!!!!!!Daca asta-i cea mai buna optiune,be my guest!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Top G.-esti putin in eroare!
    1.Duduita cum ii zici nu-i duduita ci un MASCUL(IOANIDE)
    2.Nu pe duduia vrem s-o aducem pe drumul drept ci pleiada de fufe care-i ling din palma!Una daca se trezeste si tot e bine!! Gandeste ca ai o fata care da peste ,,duduita"si filozofia ei de viata!!

    RăspundețiȘtergere
  26. TOP GUN
    P.S. SI IADUL E PAVAT CU BUNE INTENTII!!!!!,nu-i asa???????
    Cezarica,cat despre luatul urmei,sa fim seriosi ce ai impresia ca-s vreo MATA HARI,????? nu stiu daca mi-ar place,ramane in discutie MIZA sau REPRIZA SAU SURPRIZA ???? hai ca mi-a iesit si rima,pseudo-poetilor!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. In cazul unui infarct[eu am avut unul sever]apar urmatoarele simptome:durere in zona sternului[este punctiforma /dar nu obligatorie]dureri in zona ambelor brate[asemanatoare cu durerile reumatice],iar durerile sunt persistente.cea mai buna este aspirina tamponata,cea romaneasca [5 lei =30 pastile].infarctul poate aparea datorita unor acumulari tensionale si datorita depunerilor pe vasele de sange[stress,grasimi,tensiuni nervoase,socuri].Vad ca sunt destui :"mistocari"si le transmit cas nici in gluma sa nu persifleze aceasta boala,din doua motive:1.oricer manza ajunge gloaba;2.Cand vrea Domnucu'saracu' dintr-un pumn iti umple sacu'.Asa ca nu glumiti ,mai ales.pe seama celor loviti .Sanatatos!tigri2

    RăspundețiȘtergere
  28. TOP GUN
    Bietul IOANIDE,dupa un scriitor celebru,tu vorbesti serios, e barbat???????????????????????????????///////,o fi transexual,sau nitel dezaxat,cat despre nebunii din zilele astea,numai spitalul 9 e eficient!!!!!!,saracu ,eu credeam ca-i vreo gonzesa sau vreo tipesa,pe bune?????????Fereasca DUMNEZEU ,dar daca asta ii e scris in soarta,karma destin,se pare ca iadul e aici pe pamant!!!!!!
    Pauvre Ioanide,de ce face asta???????o fi luna plina si are refulari masochiste,e plina lumea de nebuni,precum consilierul lui Lazaroiu BLEEN,ALT BLOGGER TROLOLOL!!!!!!,prescurtare LOL

    RăspundețiȘtergere
  29. @stelian P
    Hai ca poate te ajuta la inspiratie!


    Clasa de maghiari la ora de limba româna : „Gyury, spune, te rog, o propozitie!”
    - "Duminica me duc la pedure".
    - Gyury, draga, nu-i bine.
    - "Atunce no me duc".


    Lectie de gramatica la Târgu-Mures ... Profesoara le explica elevilor despre gradele de comparatie ale adjectivelor. Dupa ce termina, vrea sa vada ce au înteles copiii si le cere sa dea exemple :
    - Ionel, spune profesoara, da un exemplu de adjectiv la cele trei grade de comparatie. Se ridica Ionel si spune: frumos, mai frumos, cel mai frumos.
    - Bravo Ionel, spune profesoara, ai înteles perfect. Ai nota 10! Ia sa vedem acum daca Anisoara a înteles cum e cu gradele de comparatie.
    Se ridica Anisoara si spune : înalt, mai înalt, cel mai înalt.
    - Bravo Anisoara, ai si tu un 10!
    - Ia s-o vedem acum si pe Ildiko. Se ridica Ildiko si începe : adânc, mai adânc, ..ioi!

    "Directorul unui internat îi previne pe baieti:
    - Daca da dracu' si-l prind pe unul din voi în dormitorul fetelor, îl amendez cu 10 Euro, a doua oara îl ard cu 20 de Euro si a treia oara cu 40 Euro !
    Din spate, o voce timida :
    - Dom' director, da' un abonament cât costa?"

    RăspundețiȘtergere
  30. @Tiger -Two Salut ! Unde ai fost omule?
    Lasi ,,Armya" fara acoperire aeriana?

    RăspundețiȘtergere
  31. TOP GUN
    Eu as fi facut abonamentul in forinti sau lei ,ca saracii -s prea sarmani ptr euroi!!!!!!
    Mai Tigrisor2,hai ca nu suntem mistocari,zau asa noi stim prin ce-ai trecut tu,si ca esti bolnavior,dar se pare ca tu ne urmaresti cu pliciul lui Prigoana,ai tot timpul impresia ca te asteptam la colt sa-ti dam in cap!!!!! VORBA cantecului,gasca mea nu poate sa stea nici o clipa.......si tu stii ca eu sunt mai zbanghiu si nebunatic,marea provocare e sa ne acceptam aproapele cu micile lui defecte!!!!!
    Tu chiar imi esti simpatic,tin la tine ca la un frate mai mare,la tine tin,la Cezar.la STELUTZA,BULINUTZA,LA DON CORLEONE,CE dUMNEZEU SUNTEM O GASCA DE NEBUNI SIMPATICI si optimisti la MR.Danila,la Admin,de pe mh,BAIETI hai ca vrem sa destindem atmosfera,e minunat sa ai prieteni virtuali,haiosi si cu umor,chiar trebuie sa dovedim prin forta,limbaj indecent,ca l-am anihilat pe aproapele nostru!!!!! Eu stiu ca sar calu' mai tot timpul,dar serios eu tin la voi si va apreciez!!!!!! Mai glumim,chiar nu v-ati plictisit de dume,cutume,rigiditate???????
    Serios,nu e nici un misto la adresa nimanui,asa sunt eu,imi place sa glumesc,intentia nu e sa ranesc pe nimeni,nu arunca manusa,nu scoate sabia,mai bine fumam pipa pacii!!!!!
    M-am adresat lui TIGRISOR2,and company,nu ATENTIE,............ CLONELOR!!!!!
    SA FITI IUBITI DRAGII MEI !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Stelian P.
    @tigri2
    Ma bucur sa te revad. Ai adus ceva din Italia ?

    Don Corleone
    Bune ! Mai ai ?

    RăspundețiȘtergere
  33. Stelian P.
    @tigri2
    Ma gindeam la niste povestiri de calatorie, eventual cu poze.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu-i banca ci doar banc!! Potrivit mediafax, vineri, senatorul PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat, într-o conferință de presă la Craiova, că "extremiștii maghiari se pregătesc să emită o monedă, denumită SIC, care să circule strict în Ținutul Secuiesc", ea criticând Guvernul Boc pentru că nu a luat atitudine.
    Reacția UDMR: Sâmbătă, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureș, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei că intenția de înființare a unei "așa-zise bănci secuiești" este mai degrabă "un banc, nu o bancă" (v. mediafax).-trebuie sa recunoastem simtul umorului!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!