Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 31 decembrie 2011

A S T A ............ E S T E !!

Armata României, câştigătorul anului 2011

PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT. Militarii români n-au ratat, anul acesta, niciunul dintre obiectivele asumate pe plan extern şi intern.

Partenerii externi au numai cuvinte de admiraţie şi de laudă pentru militarii români prezenţi în teatrele de operaţiuni de pe glob şi consideră că Armata României a devenit un corp de elită, cu adevărat profesionist. Deşi criza a muşcat şi din bugetul alocat apărării, nici un om nu a plecat din Armată în anul care se încheie. Problema spinoasă a pensiilor s-a rezolvat mai mult decât onorabil. 88% dintre români au încredere în militari, procent care situează armata pe un onorabil loc doi în preferinţele lor legate de instituţiile fundamentale. Iată câteva argumente pentru care EVZ consideră că Armata României merită respectul tuturor şi titlul de câştigător al anului 2011.

După un recul în încrederea populaţiei la debutul lui 2011 – datorat scandalului pensiilor militare - Armata României a revenit spectaculos, în vară, la procentele care au consacrat-o în conştiinţa românilor. În tradiţionalul sondaj anual realizat în 19 ţări de compania de cercetare GFK, militarii români s-au menţinut pe locul al doilea în preferinţele românilor, cu 88 %, devansaţi cu cinci procente de pompieri. La acest sondaj, biserica a fost exclusă din chestionar, fiind testată încrederea europenilor în instituţiile laice. Doar Turcia devansează România la capitolul "încredere în armată", cu un procent de 90%.

Un corp de elită respectatPotrivit partenerilor NATO, Armata României s-a dovedit un corp de elită, care poate acţiona ca o echipă profesionistă, poate lucra integrat, reuşind să pună în valoare calităţile individuale ale fiecărui militar. Chiar şi în condiţiile unui buget de criză, Armata României şi-a îndeplinit obiectivele asumate, în ţară şi în afara ei. În prezent, aproximativ 2.000 de militari sunt desfăşuraţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest, iar pe parcursul anului 2011, peste 5.000 de militari au participat la diverse misiuni sub mandat NATO, ONU şi UE.

Graţie negocierilor dintre ministrul Gabriel Oprea şi omologul său american, trupele româneşti din Afganistan au fost dotate cu 75 de vehicule blindate cu cel mai înalt grad de protecţie, rezistente la mine şi dispozitive explozive improvizate, utilizate de militarii americani. În teatrul de operaţiuni din Afganistan, în premieră, România a devenit prima ţară care a preluat comanda Aeroportului Internaţional din Kabul, prin Forţele Aeriene Române, pentru o perioadă de un an, în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate aflată sub comanda operaţională a NATO.

Fregată în Libia

Nu în ultimul rând, fregata "Regele Ferdinand" a participat, vreme de trei luni, în perioada aprilie - iulie, la misiunea de impunere a unui embargou asupra armelor împotriva Libiei, în Marea Mediterană, în cadrul operaţiei "Unified Protector". Fregata a parcurs peste 17.400 de mile marine, cu peste 700 de misiuni, salvând peste 150 de refugiaţi africani. În octombrie 2011, la sediul MapN, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a recunoscut meritele armatei române în operaţiunile Alianţei Nord-Atlantice, spunând că militarii români sunt un model pentru colegii lor din alte ţări. Şi parteneriatul strategic cu SUA pe palierul militar s-a extins în 2011. Armata va fi vioara întâi în participarea românească în dezvoltarea scutului antirachetă în Europa.

Recent, ministrul Gabriel Oprea şi ambasadorul Mark Gitenstein au parafat amendarea, în conformitate cu noile proiecte din parteneriatul strategic, Acordului dintre guvernele României şi SUA referitor la măsurile de protecţie a informaţiilor militare secrete de stat, semnat în 1995 la Washington.

Motive de mândrie


În februarie 2011, după deteriorarea situaţiei din Libia, guvernul României adopta decizia de a evacua cetăţenii români aflaţi în această zonă de conflict. Ca urmare, echipajele de pe aeronavele noastre militare au efectuat şapte misiuni de evacuare a peste 300 de persoane, avioanele străbătând peste 29.000 de kilometri în 76 de ore de zbor. Misiunea Forţelor Aeriene ale Armatei României este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial.

În martie 2011, la uzina "Automecanica" Moreni a fost lansat programul naţional de interes strategic "Transportor blindat pentru trupe 8x8", primul dintre proiectele concepute pentru revigorarea industriei naţionale de apărare, prin care se va asigura dotarea Armatei cu un produs performant, cu grad de protecţie de nivel 3, mobilitate şi capacitate de luptă ridicate, competitiv pe plan mondial, dar şi un produs pe care să-l şi putem exporta, în beneficiul statului român.

Pe 25 octombrie 2011 s-a înfiinţat Brigada 6 Operaţii Speciale la Târgu Mureş, România fiind printre puţinele ţări din lume care au astfel de mari unităţi de forţe speciale. Militarii acestei brigăzi participă deja la misiuni internaţionale.


Împreună cu primarul sectorului 4 al Capitalei, ministrul apărării naţionale a sprijinit, prin contribuţie financiară personală, ridicarea Monumentului eroilor militari români căzuţi la datorie
FOTO: MApN

RECUNOAŞTERE LA NIVEL ÎNALT

"Ţara dumneavoastră are o tradiţie militară faţă de care aveţi toate motivele să fiţi mândri, iar Armata României a jucat un rol important în multe dintre operaţiunile desfăşurate de Alianţă, cum ar fi Afganistan, Kosovo sau Libia. În fiecare dintre aceste misiuni, militarii români au făcut dovada excelentei lor pregătiri şi a profesionalismului la cele mai înalte standarde. Toate aceste exemple ale implicării şi participării Armatei României în misiunile conduse de NATO sunt tocmai acele modele de care avem nevoie în cadrul Alianţei"

Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO

"Niciodată, probabil, vreo instituţie a statului român nu va ajunge la nivelul de recunoştinţă pe care românii îl au faţă de Armată. (...) În acelaşi timp, trebuie să vă spun că ştiu foarte bine că şi Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor, privaţiuni generate de o criză economică pe care nu a dorit-o nimeni şi care nu îşi are originile în România. Pentru demnitatea cu care treceţi prin aceste momente dificile, dar şi pentru eroismul cu care vă îndepliniţi misiunile în afara frontierelor ţării ţin să vă mulţumesc astăzi, de ziua voastră."

Traian Băsescu, preşedintele României

"Peste 600.000 de soldaţi s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României, la care s-a adăugat, în 27 martie, în acelaşi an, 1918, Basarabia şi în 28 noiembrie 1918, Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul şi a reflectat dorinţa poporului. Considerăm că şi astăzi, ca întotdeauna, trebuie să apărăm integritatea naţională, integritatea demnităţii noastre româneşti şi integritatea spirituală a poporului român"
.
ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

"A fost un an greu. Dar, la final, pot să spun cu toată hotărârea că a fost un an în care Armata României şi-a făcut datoria faţă de ţară".

Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale

13 comentarii:

  1. GFK este incomparabil mai serios decat alte "slugi de sondare a opiniei publice"
    Daca citeste dogaru articolul iar il apuca pandaliile...ca'l apuca periodic:):)Oricum dogaru la ora asta e manga.Poate la anu' hi,hi
    LA MULTI ANI CU SANATATE!! tuturor

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca luati de bune laudele din Evz ... va meritati soarta ...

    RăspundețiȘtergere
  3. "stimate" anonim
    eu am spus GFK; sau te-ai lovit la cap?
    repet "stimate" ca ii "iubesc" pe anonimi
    Tu cand te uiti in oglinda te vezi?.Nu cred

    RăspundețiȘtergere
  4. D.C. La multi ani ! @Micutzu-La multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Brava armata romana cu izmenele gaurite...

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani,Cezare! Un an nou de poveste!

    RăspundețiȘtergere
  7. @IubyCvis-La multi ani ! Cu sanatate si multa fericire ! Buburaza ta ,semnifica ceva bun,bun,bun...moldovianca draga!

    RăspundețiȘtergere
  8. ***AJUTOOOR !
    Durere la Urziceni.pe 26 noiembrie eram la beci,puneam varza,cica asa sta varza mai bine daca o pui de Sf.Dumitru.numai ce aud soneria,urc repede cu cutitul in mana cand colo langa usa un popa tanar ,gras si frumossi cu barba-i lucind de grasime si bunastare alaturi cu un baietan pricajit si cu o galeata in mana>Incearca sa zica ceva si eu ma scuz spunand ca sunt de alta confesiune.Intelege si se repeda la usa vecinei ,suna ,bate ,da cu crucea de pamant ca usa nu se deschide.Intreb pe cineva si-mi spune ca asa umbla astia la sfarsit si inceput de sezon ,de Paste si de Craciun,deci de vreo patru ori pe an.Zic mai ai dreacu',zice da si trebuie sa le dai cel putin 10 lei,iar daca iti zice ceva vorbe prin casa taxa este de 50 de lei.OK.Vine 1 decembrie ,coroane,scandal,politruci fatarnici[polihoti practic]seara ma uit la tv ,pe toate posturile +la radio,frigider ,masina de spalat,bazinul de la closet, orice deschid numai despre scandalurile iscate cu aceasta ocazie.Cand sa ma intind si eu ,putin ,tarrr soneria,ma reped la usa ,cand colo vreo sase gealati proaspatbronzati,croncane la usa;ne dati ori nu ne dati..Zic mai :voi cu ce umblati.Cu SfNicolae ,zice unul mai sfrijit si mai rupt dar in timp ce noi va tinem de vorba fratii mai mari va opereaza pe la beciuri mai ceva ca Ciomu,va lasa fara ...castraveti si alte muraturi pe iarna.
    Si iac'asa incepe calvarul care se va termina colo de paste.Am decuplat soneria,credeti ca am scapat,iti fac praf usile si peretii,trebuie sa umbli prin bezna ,sa nu vada ca esti acasa.
    ne-a batut D-zeu,suntem inconjurati de tzigani,vreo sapte opt blocuri,ne-a pricopsit fosta primarita prin '86,era de-a lor i se spunea Laleaua Neagra,a zis ca-i baga intre blocurile de militieni si militari poate ii mai civilizam ,de unde ne-au tziganit ei pe noi ca s-au inmultit precum iepurii sau cainii dingo din australia.Nu mai poti pune o rufa pe sarma ,sau sa lasi covorul pe batator ,nici presul de la usa nu rwezista ,de papuci ce sa mai vorbim,Fura si distrug toti precum lacustele sau omizile.Intre blocuri exista un parculet plin de pomi fructiferi,i-au jumulitpe toti,de cum dau in floare pana prind ceva fruct,tot rontaie .Acum e pustiu si gunoaie de- ale lor,ca ei nu se obosesc sa duca gunoiul la tomberon ,arunca pe geam.Ciorile stau toata ziua si joaca barbut,beau si planuiesc hold-up uri cu pustanii pe langa ei.Cand vre-un croncan mai batran nu mai are parai indeamna vreo doi trei puradei sa rupa o crenguta dintr-un pom si sa se repeada pe la usile noastre cu uratul>Mergeti la aia ca au ,sa nu veniti fara bani.Cand crezi ca s-au mai linistit vin unii cu niste tabele,cu poze si icoane de la cine stie ce fundatii[cersetorie ascunsa]ca are nu stiu cine nevoie de ajutor.apoi se perinda popii si tine-o tot asa.Ai facut imprudenta sa deschizi,ti-a trantit crucea in fata si incep sa cante pe nas,practic mizeaza pe rusinea si bunul tau simt,ceea ce ei nu au.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  9. Ban la ban si paduche la golan!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Odata, CEZAR o maimuta din Evul anecdotic.., Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic, A EXPLODAT:

    ”Oroare!” sunt foarte ofensat,.. Ca-n jungla de giubenuri si de beton armat,
    A aparut o teza vadit malitioasa,.. Cum ca omul ar descinde din buna noastra rasa…
    Eu Cezar protestez salbatic, umflat de entropie,.. C-am auzit in lume asa “darwinarie”…
    Nu sufar comparatii, sper sa nu ajung uman; Sunt multumit ca totusi, sunt pur urangutan..
    Si cum Programatorul, maimuta m-a facut... Sper sa n-ajung ca Omul un josnic involut…

    Deh! S-a auzit vreodata la noi atata ura? Oare la noi se minte, se junghie si se Fura?…
    Ati pomenit vreodata Divorturi printre noi?... Copii lasati pe drumuri sau imnuri de razboi?
    Nu veti vedea cat timp purta-vom coada… Gorile divortate sau prunci lasati pe strada!…
    Cine-a vazut la noi in hoarda, curleoni bolnavi mintali... Drogati, lacomi de carnuri si homosexuali?…
    Excroci, banditi, gherile sau vreo tutungerie? In neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!…
    Ati intalnit pe-o creanga vreun cimpanzeu betiv? Gibon care sa-njure sau pavian parsiv?…

    N-avem orfelinate, nici penitenciare. Si n-am trecut la porno caci nu citim ziare…
    Noi nu ascundem droguri, nu traficam munitii. N-avem asa "stiinta"…n-avem nici superstitii…
    Nici carciumi, nici spitale, nici case de nebuni, Si nu platim pe nimeni sa faca rugaciuni…
    Nu veti vedea vreodata cat soarele si luna, O minte de maimuta dospind in ea minciuna!…
    Cati cersetori in hoarda si cati pomanagii, Bordeluri si boutique-uri ticsite cu prostii!…
    Cati prizonieri pe viata ai sticlei si tigarii, In neam la noi vazut-ati vanduti necumpatarii?…

    Si iata inca una din lumea lor de jos, La noi nu se intampla razboi religios!…
    Nici ordini mondiale, nici nationalism, si nici vreo indoiala ce duce-n ateism…
    Caci noua bazaconii, nu ne-au iesit din gura…Eu va invit pe toate acum la ratiune…
    In veci sa nu admiteti asemenea minune!…Caci noi nu punem carnuri nici alcool pe masa,…
    N-avem partide, dogme, nici lupte mari de clasa,..La mondiale suntem cu mult in urma noi,..
    Inca n-am pus in scena nici chiar un prim razboi,..Lipsesc si teroristii, n-avem eroi, nici duri,
    Nici regi nici prim-ministrii pe care sa-i injuri…

    ..Cat am batut eu jungla scuzati…n-am observat, In obstea simiasca cocotier privat…
    Nici garduri si nici paznici,nici pui murind de foame,, Sau omorati in taina de asa- zise “mame”!
    E drept n-avem militii in jungla, dar nici mafii, n-avem un staff al mortii,n-avem nici macar stafii!.
    Chiar dac-as fi silita de vreun laborator n-as devenii “port-bata ``si nici informator..
    E trist s-ajungi vreodata privit la zoo-parc, dar maxima rusine-i sa-i pui pe altii-n tarc!..

    Noi n-am avut ev mediu,ci numai mediu pur,..Lipsit de inchizitii,de orizont obscur,..
    Noi n-avem sfinti pe ruguri,nici libertati in lanturi,..Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri!,..
    Pe noi nu ne pandeste o noua cruciada,… Spre convertirea hoardei in monstrii fara coada;…
    Tot ce-am vazut la oameni mai crud si mai pervers,E constiinta-n lanturi si dogma pusa-n vers,
    Religia iubirii nascanda din Scriptura,,Prin secole-au-redus-o la datini si CULT-ura…
    Incat crestinatatea,pagana sau atee, Se joaca tot de-a mortii cu sfinti si dumne-zmee…

    N-o sa-ntalniti in hoarda vre-un cimpanzeu corupt, Avem miscari rapide dar nu pe “dedesupt”…
    Si daca facem salturi nu trecem peste legi, Ca bi-ologii lumii,metempsi-hoti strategi!..
    De veti vedea vreodata c-am coborat din pom,..Maimutarind faptura care isi zice “om”
    Umbland cu baliverne, cu vre-o gainarie, Scotand ciudate izme-asa din palarie,..
    Sa ma opriti la vreme sa nu evoluez, Si ajungand ca omul sa nu stiu ce sa crez… Iar de-ntalniti prin jungla niscai pitecantropi, Puteti cata banane,mere,nuci pana si-n plopi!

    E-adevarat ca omul –a coborat ca soi--.
    DAR NU! FITI REZONABILI! N-A COBORAT DIN NOI!! "
    CEZAR from Banat

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai mandru si falnic ficior din Banat
    Cu ochi verzi,par negru,lucios si bucalat
    Vad ca tare esti dotat
    In rime de mare stat,sigur nu le-ai copiat
    Chiar si minte-mi loc mi-a stat.
    Bravo Cezare,frumos,de aia te dai tu cu toate poetaresele si striptiscriitoarele.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  12. @CEZAR
    Textul AJUTOR al prietenului tigri2 eu il vad ca pe un semn de revenire.

    @tigri2
    Mi-a placut textul si sper sa recidivezi si cu povestirile tale de la mansa. Ai talent (o spun cu invidia de rigoare) si ai ce spune.
    Ca sa-ti fac putin in ciuda afla ca voi sunteti fericiti daca aveti voie sa puneti o rufa pe sirma sau sa scoateti covorul pe batator. Aici e VERBOTEN asa ca sotia mi-a ordonat sa-i cumpar doua uscatoare pliabile si dupa ce spala o tura cu masina de spalat apartamentul meu arata ca o uscatorie. Noroc ca mai avem voie pe balcon, cind timpul tine cu noi.
    Si batutul covoarelor e VERBOTEN din motive de poluare sonora si cu mult praf asa ca am primit un alt ordin strict de la jumatatea mea sa-i cumpar un aspirator PHILIPS (firma aia care ne livra scrumiere la unitate) cu tot felul de dotari (sper ca nu are si microfoane).
    Dupa cum vezi la voi e democratie.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!