Google Website Translator Gadget

miercuri, 4 ianuarie 2012

Pentru toti fostii colegi, care au crezut in ,,TABELE FACATOARE DE ...PENSII MAI MARI !!!

12 comentarii:

  1. La mulţi ani, Cezărică!
    Cu toate că nu mă număr printre cei care au crezut în "tabelele făcătoare de pensii... mai mari", susţinând că acestea sunt făcătoare de pensii mai mici (mă refer la pensia mea), am ascultat cu plăcere melodia. Că doar nu taraful lui Ionel Tudorache i-a cântat lui Oprea... în strune.
    Să ai o zi minunată! Şi să ne mai (în)cânţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani don Biliuta!! Scuze dar acum vazui!!

      Ștergere
  2. Anonim18:51

    preluare SCMD-doar astea doua sunt....replica si contrareplica,...si de la cineee:):)
    hai sa va dau de "clantanit"


    În data de 3 ianuarie 2012, 23:08, Dan Florea a scris:
    Buna seara d-le Dogaru,
    In urma APELULUI dvs, transmis de fostii colegi prin toate canalele, mi-am permis sa va solicit unele lamuriri fara de care nu as putea sa va urmez mai departe.
    Numele meu este Dan Florea. Sunt colonel in rezeva, doctor in stiinte militare si am servit patria aproape 35 de ani, din care 30 la M.Ap.N. si 5 la M.A.I.. La recalculare am primit 300 lei in plus. Nu am facut sluji fierbinti nimanui, nu sunt membru vreunui partid(nici al SCMD) si nici nu am fost activist de partid inainte de 1990.
    Va inteleg zbaterea pentru bunastarea noastra, a vechilor cadre militare dar nu pricep care este finalitatea acesteia. Mai clar, ar fi bine sa ne spuneti, dupa ce il omorati pe Basescu si clica lui sau dupa ce o sa castigati alegerile din 2012(poate ne spuneti si noua cu cine sa votam) ce veti face dvs. in calitate de senator, deputat sau ministru pentru aceasta categorie de oameni ai societatii romanesti?
    Am inteles ca vom merge cu lozinca JOS BASESCU pana acesta isi va termina mandatul sau pana cand il vom omora. Dar mai departe ce ne veti aduce? Pensii mai mari? Accesul la un loc de munca corespunzator capacitatii si competentelor de care mai dispunem? Sejururi gratuite in statiuni balneoclimaterice din tara si din alte zone de pe Glob? Asistenta sanitara si medicamente gratuite numai pentru pensionarii militari? Calatorii gratuite pe toate mijloacele de transport, oricand si oriunde? Cantine gratuite si sanatorii pentru cei care nu se mai pot intretine? Cata miere va curge pentru noi militarii activi si in rezerva dupa ce dvs si apropiatii dvs. vor ajunge la putere?
    Spuneti-ne acum d-le Dogaru ca stim si noi pentru cine votam.
    Nu-i ridic osanale lui Basescu pentru ca nu merita. Dar nici celor dinaintea lor nu am avut motive sa o fac. Veniti cu o noua formatiune politica si noi nu am auzit de ea. Ati fabricat-o peste noapte la Moscova, la Budapesta, la Tel Aviv sau la Beijing?
    Lamuriti-ne domne sa stim si noi ce avem de facut.

    Cu deosebit respect,
    col.r. dr. Florea Dan

    PS Apropos! Sa stiti ca doctoratul l-am luat pe bune, transpirand al dracului de tot cu mintea nu cu sacosa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim18:51

    Unul din raspunsuri:(de fapt singurul-verificati)

    La multi ani, domnule Colonel Dan Florea, sa aveti un An Nou bun, cu sanatate si bucurii!

    Deoarece domnul Col. Dogaru este foarte ocupat in aceasta perioada, o sa-i rugam pe membrii de sindicat sa va raspunda la intrebarea dvs. care poate fi sintetizata astfel: ce doreste SCMD sa se intample in Romania?
    Noi, simpli militari, cu sau fara titluri stiintifice, care am slujit tara, ca si dvs. aproape o viata, dar care am primit pensii diminuate, ne bucuram ca dvs. sunteti printre fericitii ai caror pensii cresc. Va dorim viata lunga si sa va bucurati de pensia dvs., alaturi de cei dragi dumneavoastra!
    Trebuie sa stiti insa ca, in timp ce dvs. va bucurati ca ati primit cativa creitari in plus la pensie, pe o perioada de timp pe care noi o anticipam foarte mica, foarte multi camarazi ai nostri traiesc adevarate tragedii si se indreapta catre faliment, neavand alta vina decat aceea ca si-au dedicat aproape toata viata profesiei de militar! ...
    Suntem convinsi ca, in majoritatea lor, chiar fara a fi transpirat pentru obtinerea unui doctorat in stiinte, majoritatea rezervisilor militari, in consonanta cu marea masa a poporului roman, stiu ce este bine sa se intample in Romania, acum si in vecii vecilor!
    Personal, sunt unul dintre acei militari declarati cu o pensie "nesimtita" de mai putin de 1700 de lei/luna si va spun ca as fi fost (si sunt inca) in stare sa fac si foamea si sa renunt de buna voie la aceasta pensie, daca puterea politica actuala mi-ar fi dovedit ca este solidara cu mine si cu Tara, daca nu ar fi trimis-o pe Eba in Parlamentul European si daca nu ar fi uns-o pe Udrea mare ministru care imparte banii pubici - deci si pe cei luati de la gura familiei mele - la clientela de partid, cu eficienta zero pentru economia romaneasca.
    Aceasta Putere politica nevolnica ne-a adus si ne mentine in coada tarilor civilizate ale Europei. Aceasta Putere politica este corupta pana in maduva oaselor!...
    M-as dispretui pentru tot restul vietii daca as accepta fara sa cartesc acest mod grobian de gestionare a problemelor tarii, daca as acepta ca tara mea sa fie condusa la nesfarsit de catre acesti impostori politici care au acaparat-o.
    Daca dvs. ati inteles ca Sindicatul Cadrelor Militare a luat fiinta si se lupta doar pentru pensii mai bune si pentru alte facilitati de acest gen, inseamna ca ati obtinut acel doctorat, cu care va laudati, transpirand precum Elena Udrea in incercarea de a ajunge doctor in stiinte militare!...

    Toate cele bune!

    Lt Col (r) Dumitru Rinciog
    Membru al SCMD
    Publicat de Administrator la 15:01

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim18:52

    Ce nesimtit e ranciog asta.L-a jignit pe col comparandu-l cu udrea .De ceeee??
    Asa faceti toti mai dogarienilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim21:10

    @ Smecherul care scrie porcarii- Mori ma !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.07:31

    @CEZAR
    Buna dimineata ! Incep sa postez textul. Sper sa reusesc in doua parti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stelian P.07:32

    SCMD A ZDROBIT DICTATURA ! DEFINITIV !
    SAU CU ALTE CUVINTE DESPRE
    Decizia Nr. 29 din 12.12.2011

    Vestea a picat ca un traznet, in ziua de 12.12.2011 in jurul orei 16.00, pe blogul sindicatului:
    „12.12.2011
    Victorie definitiva!
    Dictatura a fost zdrobita”

    - Uraaaaaa ! – sar in sus ca muscat de sarpe – bietii nord-coreeni au scapat……dar….pe blogul sindicatului….nu, o nu !, in Coreea de Nord e bine, e democratie, e libertate,…. este vorba despre dictatura singeroasa din….Romania ! Ce credul pot sa fiu in luna asta a cadourilor si a lui Mos Craciun. (Mos Gerila, la sindicat)

    Citeva zile plutesc in nesiguranta dar spre sfirsitul anului, in Monitorul Oficial, apare Decizia de zdrobire a dictaturii. (asa credeam cind mi-am pus ochelarii pe nas dar pina la urma am inteles ca sindicatul e cel care si-a zdrobit ceva, dar sa lasam ouale in pace ca e off-topic)
    Textul e excesiv de lung si plin de cuvinte misterioase menite sa le demonstreze celor straini de justitie ca magistratii au o meserie grea si plina de secrete, care merita o retributie pe masura si o pensie cel putin la fel.
    Impanat fiind cu citate din jurisprudenta CEDO (na, ca m-am molipsit si eu) , textul devine si mai inccesibil, dar permite in final, fiecarui justitiabil, sa inteleaga ce vrea el si muschii lui.

    („JURISPRUDÉNȚĂ, jurisprudențe, s. f. 1. Totalitatea hotărârilor pronunțate de organele de jurisdicție într-un anumit domeniu; spec. ansamblu de decizii ale unui tribunal; felul în care judecă în mod obișnuit un tribunal un litigiu. 2. Știința dreptului. – Din fr. jurisprudence, lat. jurisprudentia.”
    Sursa: DEX online)

    Incerc mai jos sa exprim concis, adica militareste, ce am inteles si eu:

    1.-instantele noastre au stabilit ca ingerinta statului in stabilirea tipului de pensie (adica de la pensie speciala la pensie simpla) este LEGALA ” întrucât este reglementată de Legea nr. 119/2010, şi urmăreşte un „scop legitim“, de utilitate publică, în deplină concordanţă cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (de exemplu, Cauza Wieczorek împotriva Poloniei din 8 decembrie 2009, § 59), constând în necesitatea reformării sistemului de pensii, reechilibrarea sa, eliminarea inechităţilor existente în sistem şi, nu în ultimul rând, situaţia de criză economică şi financiară cu care se confruntă statul, deci atât bugetul de stat, cât şi cel de asigurări sociale.”
    In concluzie, realizarea de economii e mai la urma necesitatilor, nu este prima, asa cum se vaicaresc in cor dogarienii care mor de grija PATRIEI si nu sunt interesati, nici sa-i pici cu ceara, de ochiul dracului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stelian P.07:34

    [- E un drept cistigat, e un drept cistigat ! – ciriie papagalul amplasat strategic in virful bradului. Nu e al meu (papagalul) caci are mai mult rosu in el decit portocaliu si il suport doar ca gazda temporara.
    - Te-ai inscris si tu in sindicat ? – il intreb cu speranta ca o sa inghita pina la urma beculetul pe care il roade de 10 minute. Oratania ma ignora cu superioritate si se uita gales la papagalita care se admira, pe drept, in oglinda.
    Nu vreau sa le stric idila asa ca sa revenim a nos moutons.]

    2.-de aici (adica de la punctul 1, nu de la diversiunea cu papagalii) rezulta o alta concluzie, cea mai importanta pentru noi si anume ca valoarea (cuantum-ul) pensiei NU este un „drept cistigat”, asa cum explica apasat juristii de frunte care lucreaza cu norma intreaga in restaurantul „La GIL”.
    Avind in vedere ca doamna MONICA C. „Sef departament juridic”, este prezentata de o alta doamna care se autointituleaza „mama sindicatului”, drept lucratoare competenta care presteaza munca voluntara, ma intreb cit valoreaza stiinta doamnei SEF daca il lasa pe fuhrer-ul suprem sa bata cimpii cu „pensiile NATO” sau cu „natura juridica a pensiilor noastre, cu alte cuvinte, statutul de militari in rezerva/retragere din care decurge totul (si cuantum, si respect si aliniere la omologii europeni, si asistenta medicala gratuita si dreptul de a munci dupa trecerea in rezerva si dreptul nestirbit la proprietatea legal dobandita”.
    Mare e gradina Ta, Doamne ! si multi dogari se plimba prin ea fara sa fie internati.
    [Apropo de „mama sindicatului” imi amintesc cu placere de doua expresii intr-o limba moarta:
    -„Mater semper certa est” si „pater semper incertus est”.
    Nu-mi cereti traducerea ca nu o mai stiu.]

    3.-instantele judecatoresti „NU erau în drept să facă aprecieri asupra unor critici de neconstituţionalitate, sub aspectul respectării principiului neretroactivităţii legii, formulate de părţile din litigiile deduse judecăţii şi care au fost soluţionate diferit.”
    O noua palma zdravana data juristilor de „La GIL” care urla intre doua pahare despre neretroactivitatea legii si despre „dreptul lor”, cistigat pe vecie.

    4.-o alta problema importanta se refera la „raportul de proportionalitate”, adica (mai pe romaneste) intre ce limite poate stabili instanta daca pensia a fost afectata prin recalculare/revizuire astfel incit sa nu se respecte o anumita proportie iar cel afectat sa sufere mai mult decit era normal. (din nou se spune ca cineva poate modifica in sus sau in jos „dreptul cistigat”)
    Spre disperarea unora, faptul ca au rate la banci nu inseamna ca pensia le-a fost afectata disproportional, iar proportia asta se stabileste comparativ (pentru fiecare caz in parte) cu pensia unui militar care a lucrat in conditii similare cu reclamantul. Altfel spus, cei afectati au dreptul sa se adreseze instantelor nationale INDEPENDENT, nu cu gloata, si pot spera la o alta suma daca „raportul de proportionalitate” le este favorabil.

    „Doamne ajuta! Pe ei!...” suna ordinul fuhrer-ului suprem.
    Ce se intimpla daca Domnul nu executa ordinul si nu ii ajuta ? N-as vrea sa fiu in pielea lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim22:18

    mai papagalilor se vede ca ati trecut in reyerva degeaba,nu ati invatat nimic,sunteti batrini,tembeli si plini de ura,tiai dat doctoratul? nu se vede,de astia ca tine am vayut ff multi.dute tu in locul lui d.l Dogaru si sustine sute si mii de pensionari din tara aceasta,care sunt umiliti de actuala putere.dar nu poti,nu esti in stare dar de latrau esti bun.stai in banca ta si asteaptati pensia marita datorita Dogarienilor cum va place sa etichetai.vam dus pe ff multi in spate noi cei mici si niciodata nu va durut capul de noi.PS.voteaya cum iti dicteaza constiinta,cu cei care tin si cu noi,care neau dat putin cite putin nu cu cei care au luat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Amin ! De unde ai mai aparut si tu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim09:43

    @CEZAR
    Las' ca macar "iese" de un curs de alfabetizare.
    Poate tot raul e spre bine:)
    M-am uitat si cu lupa si n-am vazut nici o cratima,nici macar una "de samanta"!:)

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!