Google Website Translator Gadget

marți, 21 februarie 2012

HOTI ADEVARATI , NU CIORDITORI!!!!

Cum a ajuns Europa să ne sisteze accesul la fonduri
Fraudele prin POSDRU au ajuns până la nivel de ministru


Comisia Europeană a informat oficial autoritățile române că a întrerupt plăţile în cuantum de 3,5 miliarde de euro destinate României în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) după descoperirea unor deficienţe majore ale sistemului de management şi control.
Fraudele prin POSDRU au ajuns până la nivel de ministruȘtiind ce avea să se întâmple, Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut săptămâna trecută ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii. Ca urmare a acestei cereri, șefa de la AMPOSDRU a demisionat din funcție.
Carmen Ionel fusese numită la conducerea AM POSDRU la începutul lunii mai 2011.
Pe 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, făcea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar în momentul numirii sale ca ministru şi care, spunea el, s-a dovedit a fi "o femeie competentă", obţinând un punctaj foarte mare la concursul pe post.
Neregulile legate de derularea POS DRU nu sunt însă o premieră și nu sunt legate doar de numele fostei șefe a AMPOSDRU. Și alți înalţi funcţionari ai statului, propulsați în funcție de actuala Putere, au fost implicaţi în scandaluri legate de finanţările pe POS DRU, scrie rtv.net.
Anul trecut şeful ANOFM Silviu Bian şi alţi doi directori din Agenţie (Alexandra Maria Ţichindelean, Cristache Ristea) au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi complicitate la această faptă, după ce Bian ar fi primit mită de la 8 angajaţi din cadrul unor proiecte POS DRU.
Miza: 2 proiecte prin POS DRU. Mita: peste 270.000 de euro.
Din 1 iulie 2010, la Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov se aflau în derulare 2 proiecte finanţate prin POS DRU, "Pregătirea aprofundată, continuă în serviciul public de ocupare - PACSPO" şi "Învăţământ continuu aprofundat pentru România - ICAR". Fiecare dintre ele a fost finanţat cu 5 milioane de euro (alocarea maximă per proiect prin POS DRU).
În intervalul decembrie 2010-octombrie 2011, şeful ANOFM Silviu Bian a fost acuzat că a primit peste 270.000 de euro de la 8 angajaţi în cadrul proiectelor antemenţionate în schimbul acordului său că va vira echivalentul a 25% (cofinanţarea) din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Dacă Bian nu ar fi furnizat cofinanţarea (din fondurile ANOFM) pentru cele 2 proiecte, ele ar fi fost întrerupte, şi cei 8 angajaţi nu ar mai fi fost plătiţi în cadrul proiectelor prin POS DRU.
Alexandra Maria Ţichindelean, director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), a fost acuzată şi ea de luare de mită, în acest caz. Ţichindelean ar fi primit mită 10.000 de lei de la un angajat al firmei partenere în cadrul aceloraşi 2 proiecte POS DRU, folosite ca pretext pentru mita în formă continuată furnizată lui Bian. Ea ar fi luat banii, după efectuarea unui control la firma respectivă pentru a o favoriza/"proteja" în cazul unor controale viitoare.
Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, instituţie aflată în subordinea ANOFM, a fost acuzat pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, în acelaşi caz. Ristea e acuzat că ar fi colectat lunar mita de la cei 8 angajaţi în cadrul proiectelor prin POD DRU şi o dădea mai departe lui Bian. Bian este cercetat penal în stare de libertate
Al doilea caz: fostul ministru al Muncii Ioan Botiş. Acesta găzduia în casa sa un ONG care a atras 500.000 de euro prin POS DRU. Şi în care, întâmplător, lucra soţia sa.
Ioan Botiş declara în 2011 la Realitatea TV că soţia sa lucrează în cadrul unui ONG din Bistriţa, care funcţionează temporar în casa lui, şi care a atras 500.000 de euro prin POS DRU, program pe care îl gestiona chiar ministerul pe care îl conducea.
Este vorba de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa (APEB), înfiinţată pe 14 septembrie 2007.
Botiş a argumentat că nu există niciun conflict de interese în faptul că finanţarea primită de ONG vine prin POSDRU, program coordonat de ministerul pe care îl conduce.
În septembrie 2010, deputatul PDL Botiş a fost numit ministrul Muncii. În octombrie acelaşi an, ONG-ul soţiei sale a depus dosarul pentru accesarea fondurilor europene prin POS DRU. Într-o lună, ONG-ul a primit 450.000 de euro nerambursabili, plus 187.700 de lei de la bugetul de stat.
ANI s-a sesizat din oficiu pe 19 aprilie 2011 cu privire la nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Botiş, în mandatul de ministru al Muncii (3 septembrie 2010-20 aprilie 2011). ANI susţine că sunt indicii temeinice că fostul ministru Ioan Botiş ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese.
Botiş şi-a dat demisia de onoare.
Accesări: 324

3 comentarii:

  1. ar trebui demisi TOTII din functii de la cei mici la cei mari totii au firme ascunse totii maninca din banii publici si se falesc cu case masinii luxoase si rad de cei care muncesc pe un salariu de 750lei totisunt hotii la zid cu ei SA VINA STRAINI SA CONDUCA TARA SI SA DEA LEGI,,SI PENTRU NOI ASTEA SARACI,,de exemplu taxa auto,,masinile scumpe nu platesc ,pentru ca au doar eii hotii cei mari ,si cei care au masini de 2-3000 platesc alti 2-3000 sa o inscrie,,este doar una dintre legile care e doar pentru ei rusineee ,nu stiu daca o sa citeasca cineva dar este adevarul JOS CU EI,,

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN
    Cezarica,
    Stelica, a innebunit de tot,ideea e ca nu pot sa-i raspund pe infomil,asa ca nu vreau sa fiu egoist si doar eu sa fiu in culmea extazului,il iau si pe Stelica pe post de prezervativ,va fi un menage a trois sau quatre!!!!(Menage in franceza are un accent,da va las pe voi sa-l depistati)
    Stelica,cum tu nu esti mit, doar carabina engleza e mit si nici in logomahia prezervativului nu vreau sa ma lansez ,glisez mai la deal si-ti dau un sfat:
    Sucul de rosii nu se asorteaza cu micii,eventual berea,vinul sau sucurile de fructe!Cum te-o fi suportat Cosanzeana ta, o existenta searbada si insignifianta ,in calculele tale,locul ei era pe post de bona,baby sitter,menajera!!!!!Banii de care s-a bucurat au fost un pret foarte mare ptr nefericirea de a fi doar un decor in viata ta!!!!!!
    I'M KIDDING,personajele sunt imaginare,nu-i asa ??????
    O ZI EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI
    P.S. Stelica,lasa-i pe cei doi M & V,ca oricum sunt mai tineri decat tine si cred ca sunt in carti, sau ma rog, fac fata oricaror provocari de orice natura,pe cand tu.... doar contempli!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu dispera, incearca in continuare. Dupa ce bocesti pe toate blogurile ai sa reusesti PRECIS sa-mi raspunzi si pe Info (am vorbit eu cu ei). Pina atunci vaicareste-te si la ONU, Consiliul de Securitate si in final la Spitalul 9.
      Ar mai fi o solutie dar necesita uriase eforturi intelectuale si nu cred ca le faci fata:
      - scuteste-ma de glumele tale.

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!