Google Website Translator Gadget

duminică, 19 februarie 2012

ROMÂNII AU SPERIAT VESTUL.!!!

 Anglia se teme de “un val de criminalitate”, în Franţa românii i-au depăşit la furat pe algerieni, iar Olanda are bancomatele sub asediu

de Andrei Luca POPESCU Postat la: 18.02.2012 18:24 Ultima actualizare: 18.02.2012 18:28
Numărul infracţiunilor comise de persoane de naţionalitate română în statele din Vestul Europei a crescut îngrijorător în ultimii ani, după cum arată statisticile forţelor de poliţie occidentale
Numărul infracţiunilor comise de persoane de naţionalitate română în statele din Vestul Europei a crescut îngrijorător în ultimii ani, după cum arată statisticile forţelor de poliţie occidentale. În Londra, românii sunt depăşiţi doar de polonezi la infracţiuni. Situaţia britanicilor nici nu se compară însă cu ce se petrece în Franţa, unde în doi ani infracţiunile românilor s-au dublat în volum. În Olanda, românii şi-au adjudecat locul întâi la infracţiunile bancare, folosind carduri false.
În 2011, numărul infracţiunilor comise de est-europeni în Londra a depăşit 11.000, iar străinii au ajuns să fie acuzaţi de 25% din infracţiunile comise în capitala Marii Britanii, relatează Daily Mail, citând statistici ale Poliţiei Metropolitane londoneze, obţinute de BBC 1. Străinii sunt autorii a 9 din 10 infracţiuni care implică droguri, iar suspecţii de infracţiuni sexuale sunt o treime străini.
În Londra, anul trecut, străinii au fost acuzaţi de 46.588 de infracţiuni, iar britanicii de 149.126 de infracţiuni.
Cu patru ani în urmă, străinii erau responsabili doar de una din cinci infracţiuni în Londra, evoluţia criminalităţii alimentând teama britanicilor faţă de "un val de criminalitate a imigranţilor". Cazurile care au oripilat opinia publică în ultimul an au fost comise de cele mai multe ori de imigranţi.
La Londra, anul trecut, românii au fost suspecţi în 3.952 de infracţiuni. Ei au fost depăşiţi doar de polonezi, care au fost suspectaţi pentru 4.742 de infracţiuni. Topul ţărilor din care provin cei care comit cele mai multe infracţiuni la Londra continuă cu Lituania, Irlanda, Jamaica, India, Somalia, Franţa, Italia şi Portugalia.

Infografic: Daily Mail
Un fost infractor polonez le-a povestit realizatorilor de la BBC că sistemul legal britanic este slab şi că infractorii polonezi consideră închisorile engleze ca pe un fel de "spa", în comparaţie cu cele de acasă.
Legile europene nu permit stoparea imigranţilor care au cazier la graniţă şi nici expulzarea lor, după ispăşirea pedepsei cu închisoarea. Cu toate acestea, un străin care a stat la închisoare mai mult de un an în Marea Britanie este automat recomandat pentru deportare, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră britanice.
Faptul că sistemul legal al Marii Britanii poate fi cu uşurinţă păcălit pare să fi fost descoperit şi de români, care profită masiv mai ales de sistemul de ajutoare sociale din Anglia. Dacă fac dovada că au un domiciliu stabil şi că au încercat să-şi găsească un loc de muncă în Marea Britanie, românii, ca de altfel orice alt imigrant, are dreptul să ceară ajutor de şomaj şi ajutor de întreţinere a copiilor.
Cazul celebru al Firuţei Vasile, mamă a patru copii care a obţinut într-o instanţă britanică până şi ajutor social de locuinţă, în plus faţă de cele 25.000 de lire sterline pe an pe care le primea deja de la asistenţa socială britanică, a scos la iveală cum românii, în special cei de etnie romă, au parazitat sistemul de vânzare a revistei "Big Issue", rezervat persoanelor fără adăpost din Marea Britanie, care sunt ajutate astfel să câştige ceva bani şi să aibă dreptul la ajutor social, pentru că muncesc.
Franţa: Numărul hoţilor şi tâlharilor români s-a dublat în doi ani
Un raport intitulat "Observatorul naţional al delincvenţei şi a reacţiei penale", întocmit în Franţa şi dat publicităţii în această săptămână, arată că numărul străinilor acuzaţi de infracţiuni asupra bunurilor a crescut cu aproape 50% din 2008 în 2011. În fiecare an, infracţiunile comise de străini cresc cu 10% faţă de anul precedent, mai arată studiul, care este realizat anual, începând din 2006.
În 2011, numărul infracţiunilor comise de străini în Franţa a crescut ameţitor, arată raportul citat de Le Figaro . Numărul spargerilor a crescut cu 79%, iar cel al furturilor cu 105,5%. Forţele de ordine au acuzat de infracţiuni un număr de 52.751 de persoane străine.
"Numărul persoanelor de naţionalitate română, acuzate de furturi de către poliţia naţională s-a dublat între 2008 şi 2010 şi a crescut cu peste 95% în baza de date a Jandarmeriei", arată raportul.
În doi ani, 4.977 de români au fost acuzaţi de furturi, iar alţi 1.489 de tâlhării. Numărul spargerilor comise de români s-a dublat şi el, crescând de la 3% din total în 2008 la 6,5% în 2010.
Spre comparaţie, în doi ani doar 4.900 de algerieni au fost acuzaţi de poliţie pentru infracţiuni similare, iar creşterea este de doar 30%. În aceeaşi perioadă, numărul infracţiunilor comise de ex-iugoslavi (bosniaci, croaţi, kosovari, macedoneni, muntenegreni, sârbi şi sloveni) a crescut cu 67,8%.
Olanda: 36 milioane de euro furate de români prin skimming la bancomate
Numărul românilor suspectaţi de infracţiuni în Olanda s-a dublat între 2007 şi 2009, arată un raport al Institutului pentru Probleme Multiculturale FORUM din Utrecht, Olanda.
Cei mai mulţi români care comit infracţiuni în Olanda se află însă în trecere sau sunt stabiliţi în alte state europene. Infracţiunea preferată de români, în perioada respectivă, era skimming-ul (montarea de dispozitive la bancomate, prin care sunt copiate informaţiile de pe carduri, precum şi codurile PIN).
Conform Procurorului General din Olanda, la acea dată aproximativ 60% din infracţiunile de skimming erau comise de reţele de români, care produseseră o pagubă de 36 de milioane de euro în 2009.
Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul

21 de comentarii:

  1. Nu-i rau ca fura de la altii si aduc acasa ,e rau ca sunt mai prosti ca dihorii care nu fura de la casa unde isi au domiciliul.Macar cu ce fura prin strainataturi sa ajute la dezvoltarea Romaniei ,necazul este ca fura si in Romania,sau isi construiesc palate inutile.Iar tarile respective "ciocu'mic"ca dea lungul istoriei au furat si jefuit alte popoare de zeci de ori mai mult decat tziganii nostri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nenorocire-i ca astia se specializeaza si apoi vin acasa si ne reguleaza!!
      Atentie cum umbli cu cardul!!

      Ștergere
  2. Anonim03:38

    Cezar, acasa s-au specializat pe noi romanii. O saptamana frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian P.08:23

    Apropo de carduri.

    @2012-02-20 07:44:53
    „sunteti niste jigodie ca platesc toti romini cu cardul eu am unul pe care scot salarul dar cred cami bag piciorul in el ca am fost obligat ca sami ea hoti comision.”
    Comentariu in Adevarul

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim10:45

    Ba vezi ca printre "indienii" aia romani de sperie portofelele englejilor e si pretinul tau T2. Asta are experienta la greu, ca doar s-a calificat la locul de munca, la el acolo la Hurziceni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ...pretini!!La subsolul paginii gasiti ceva very,very nice!!

      Ștergere
    2. Anonim11:25

      Cezare si vrei sa te credem cu LINEA? Ha, ha, ha! Pai mai omule, nu ziceai pe Mehedinti ca "garantia" la "societatea de consum" e de 5 ani? LINIA aia a ta citi ani are? Vezi ca s-ar putea sa ajungi tot la Mobra; asta in cazul cel mai fericit!

      Ștergere
  5. @Hanonim 12.45 daca ai curajul sa vii in urz si sa treci prin Barbulesti sau ando Urziceni ramai descult[sau esti?]fara sa simti cand iti iau sosetele[daca le mai ai]si-ti fura si cei doi neuroni care vad ca ti-au mai ramas asa ca sezi cuminte in baraca ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu: "Guvernul apreciază înţelegerea militarilor faţă de 'trecătoarele restricţii' economice"
    Prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu apreciază că personalul din armată este înţelegător cu "restricţiile" impuse de actualul context economic, dar care sunt "trecătoare".


    "După ce aţi avut un an solicitant, greu, îmi este mie o datorie să fiu atent faţă de personalul acestui minister şi nevoile sale (...) Suntem într-un context economic, financiar delicat, sunt conştient de toate aceste dificultăţi şi apreciez înţelegerea pe care o manifestaţi faţă de aceste trecătoare restricţii. Fiţi convinşi că atenţia noastră se îndreaptă către găsirea unor soluţii care să fie mulţumitoare pentru toţi, în condiţiile în care această ţară îşi va recupera energia economică pe care a pierdut-o în anii trecuţi. Sper ca în viitorul previzibil să putem identifica soluţii la cele mai stringente probleme ale personalului ministerului, ale armatei române în general", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, prezent la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Apărării Naţionale în 2011.


    El a precizat că armata română va rămâne şi anul acesta implicată în operaţiunile din Afganistan şi în procesul de securitate regională, potrivit Mediafax.
    Ma gandeam ca va intereseaza! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super tare Cvis!
      Da cand l-ai auzit zicand pe nenea ,caci vaz ca militerii nu au bagat de seama!
      De, ei cu Ciumpalacule..etc,eytc..!!

      Ștergere
  8. Azi cica a zis nenea asta! :) Mai bine ca nu au bagat de seama ca nu vreau sa stric buna dispozitie a nimanui! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tooooata Armya Romana iti multumeste!!! Cand mai ai noutati ...de pe front sa ne anunti si pe noi!!
      Si nepoatele mele de la ..subsol iti multumesc!!
      O saptamana super!!!!

      Ștergere
    2. :) Va anunt!Vis e la datorie! :D
      Ce zburdalnice sunt nepoatele...:)

      Ștergere
    3. @Cvis-Doamne ajuta! Ne bazam pe tine!!
      PS. Fete bune,fete cu suflet mare! Ma ajuta sa-mi revin din depresia ,cauzata de culoarea....zapezii!!
      Din pacate ne cam inghesuim in Linea,dar asta-i situatia, pana ne aranjam cu ceva confort sporit!!!

      Ștergere
    4. PS. Pentru merite deosebite te-am ridicat in grad!! Ai 2 stele galbene ..Felicitari!!!

      Ștergere
    5. Nu ma plang eu de inghesuiala din RATP si tu te plangi de inghesuiala din Linea...Frumos asa?! :D

      Ștergere
    6. Yuuupy!!!Ci dragutz din partea ta!Multumesc!Ci zambareata sunt! :D :D

      Ștergere
  9. Anonim17:41

    TOP GUN
    Cezarica,
    Toate ca toate ,dar sa nu ni-l 'miroasa' hotomanii astia si sa nu ni-l rapeasca pe Stelica,ca bani de rascumparare nu avem!!!!!Stelica,mare atentie,or fi mirosit hotomanii ca tu esti smecher natural!!!!!Stelica,te-or fi mirosit astia ca esti un nestemat neslefuit,asa ca ATENTIE MARE!!!!!!Ce ne facem noi fara tine???????,fara umorul si perlele tale,mai punem de-un umor,de-o caterinca,asa... sa ne mentinem in forma si sa fim bine dispusi!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI!!!!!
    P.S. Ce naiba Stelica,tu spargi paharele in restaurant,doar sa atragi atentia si sa te dai mare in fata viitoarei tale Cosanzene????Mare ti-e gradina ta Doamne,dar sa-ti faci publice si nebuniile si fantasmele si amintirile ,asta-i prea de tot!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!