Google Website Translator Gadget

luni, 5 martie 2012

Vezi ce tip de motor duce la apariţia cancerului

Un nou studiu apărut în Statele Unite doreşte să evidenţieze faptul că expunerea îndelungată la gazele emanate de un motor Diesel creşte riscul de apariţie a unei forme îndelungate de cancer şi poate duce chiar la deces
Rezultatele au reieşit în urma unei cercetări realizate pe 12.315 de mineri care au lucrat în mine de zăcăminte nemetalice, notează publicaţia "Los Angels Times".

Datele colectate au ţinut cont de expunerea muncitorilor la diverse elemente chimice din momentul în care companiile miniere au introdus primele echipamente cu motorizare de tip diesel (între 1947 şi 1967) şi până în momentul finalizării studiului, în anul 1997.
Cercetătorii au descoperit un risc ridicat de apariţie a cancerului printre minerii expuşi la elementul carbon care e prezent şi în gazele unui motor Diesel. Acei mineri care au fost expuşi cel mai mult au prezentat un risc de trei ori mai mare de a dezvolta o formă îndelungată de cancer în comparaţie cu cei care au fost expuşi mult mai puţin.
Chiar şi muncitorii care au fost expuşi foarte puţin prezintă un risc cu 50% mai mare decât în mod normal pentru apariţia bolii. Mai mult, minerii care au dezvoltat cancerul în urma expunerii la gazele de evacuare Diesel ajung în foarte multe cazuri să moară mai rapid decât alţi bolnavi.
Gazele evacuate de acest tip de motor au fost considerate de mult timp factori care pot duce la apariţia cancerului.
În acest context, la sfârşitul anului, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului se va reuni pentru a stabili dacă va schimba clasificarea acestui tip de motor. Dacă acum el este clasificat ca un “probabil carcinogen”, acesta riscă să fie reclasificat ca un “cunoscut carcinogen”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!