Google Website Translator Gadget

miercuri, 18 aprilie 2012

Buna seara din nou, domnule Stelian._____________________By Bogdan S.Iancu


          
România


http://inpascani.ro/wp-content/uploads/2011/09/drapel-romania.jpg                                              Prin urmare discutia noastra se refera la traditia tradarii la romani. Este de discutat mult, nu pentru ca ar exista ambiguitati in aceasta privinta, ci pentru ca sunt atatea subiecte deschise intr-u polemica incat ne va lua ceva timp.
Nu intru abrupt in subiect, constat ca pareri ca ale doamnei profesoare de limba romana nu sunt luate in seama. Cred ca gresiti! Sunteti, si este o mare onoare pentru dumneavoastra, sunteti un model. In plus, armata are o cota de incredere uriasa. E o incredere care trebuie sa va apese pe umeri. Nu conteaza deloc?
Apoi, un tanar se revolta patriotic (nimic peiorativ in ce spun, dimpotriva), in 9 mai 2011, si nimeni nu-i raspunde. Iar parerile lui, ca de altfel si ale distinsei profesoare de limba romana sunt de bun simt. Si de necombatut…                                              [Imi permit o paranteza, strecor un prim raspuns pentru domnul Corleone, pe care, cred ca il pot identifica drept un artilerist de antiaeriana, acesta este motivul pentru care m-am simtit dator sa declar ca sunt un neavenit, civilia mea, precum a doamnei profesoare care nu a beneficiat de o similara atentie din partea membrilor acestui blog…]                                                     Insa nu parerile noastre conteaza, ci adevarul si modul cum ne raportam la noi insine.
Cum ne vedem pe noi si cum ii lasam pe altii sa ne vada…
Prin urmare, romanii tradeaza, sunt lasi, nu te poti baza pe ei. Fac apel la exemplul cu fiul acelui colonel din Wermacht. Vedeti care este imaginea noastra? De tradatori! L-as putea intreba, asa cum am mai facut-o in alte ocazii, cu altii, ce cauta tatal sau aici? L-am invitat eu? (Eu romanul)
Ori partea de vest, bucata de Transilvanie, plecata la Unguri, cunoscuta drept dictatul de la Viena, s-a numit act de prietenie? Puteti riposta ca nu ne-am aparat, n-am facut scandal, nu am luat arma in maini, si in acest caz, si in cel al Basarabiei. Da, dar nu este subiectul discutiei acum.
Revin. Cum l-am tradat, eu roman pe neamt ? Nu pricep. Dar ce nu pricep cel mai mult este de ce noi, si aici ma refer si la dvs, domnule Stelian, fredonam melodia asta perpetuu. Daca un neamt ne spune ca suntem tradatori, hop si noi, ca asa e. Stop. Doua variante de raspuns, culpa colectiva sau personala.                             Prin urmare discutia noastra se refera la traditia tradarii la romani. Este de discutat mult, nu pentru ca ar exista ambiguitati in aceasta privinta, ci pentru ca sunt atatea subiecte deschise intr-u polemica incat ne va lua ceva timp.
Nu intru abrupt in subiect, constat ca pareri ca ale doamnei profesoare de limba romana nu sunt luate in seama. Cred ca gresiti! Sunteti, si este o mare onoare pentru dumneavoastra, sunteti un model. In plus, armata are o cota de incredere uriasa. E o incredere care trebuie sa va apese pe umeri. Nu conteaza deloc?
Apoi, un tanar se revolta patriotic (nimic peiorativ in ce spun, dimpotriva), in 9 mai 2011, si nimeni nu-i raspunde. Iar parerile lui, ca de altfel si ale distinsei profesoare de limba romana sunt de bun simt. Si de necombatut…
[Imi permit o paranteza, strecor un prim raspuns pentru domnul Corleone, pe care, cred ca il pot identifica drept un artilerist de antiaeriana, acesta este motivul pentru care m-am simtit dator sa declar ca sunt un neavenit, civilia mea, precum a doamnei profesoare care nu a beneficiat de o similara atentie din partea membrilor acestui blog…]
                                        Insa nu parerile noastre conteaza, ci adevarul si modul cum ne raportam la noi insine.
Cum ne vedem pe noi si cum ii lasam pe altii sa ne vada…
Prin urmare, romanii tradeaza, sunt lasi, nu te poti baza pe ei. Fac apel la exemplul cu fiul acelui colonel din Wermacht. Vedeti care este imaginea noastra? De tradatori! L-as putea intreba, asa cum am mai facut-o in alte ocazii, cu altii, ce cauta tatal sau aici? L-am invitat eu? (Eu romanul)
Ori partea de vest, bucata de Transilvanie, plecata la Unguri, cunoscuta drept dictatul de la Viena, s-a numit act de prietenie? Puteti riposta ca nu ne-am aparat, n-am facut scandal, nu am luat arma in maini, si in acest caz, si in cel al Basarabiei. Da, dar nu este subiectul discutiei acum.
Revin. Cum l-am tradat, eu roman pe neamt ? Nu pricep. Dar ce nu pricep cel mai mult este de ce noi, si aici ma refer si la dvs, domnule Stelian, fredonam melodia asta perpetuu. Daca un neamt ne spune ca suntem tradatori, hop si noi, ca asa e. Stop. Doua variante de raspuns, culpa colectiva sau personala.
                                        *                    *                            *

                                                        Mi-as fi dorit din suflet sa puteti intreba un oarecare domn capitan Apostolescu despre onoare, demnitate si curaj. Aici este un subiect pe care cred ca si pe domnul Corleone l-ar interesa. Este vorba despre un artilerist de antiaeriana. A scapat de la Stalingrad. Dar ce a facut acolo si mai ales cum, depaseste puterea mea de intelegere. V-ar fi putut relata, daca ati fi reusit sa treceti de bariera modestiei si deminitatii sale. Va las dumneavoastra, domnilor, placerea de a-l descoperi…
                          Domnule Stelian, pentru orice cuvant de-al meu care v-a adus atingere sufletului, imi cer iertare! Cuvinte mult mai dure am adresat prietenilor buni din motive similare. Nu este ceva de care sa ma mandresc, nici macar ca strategie de convingere… Cuvantul Tara reverbereaza insa prea puternic in mine pentru a mai tine seama, cateodata, de bunul simt. Am pacate si eu…
Mai adaug ceva despre armata; un prieten drag mie, ofiter superior, la cicalelile mele referitoare la nevoia armatei de a fi…armata, imi spune: “pe intelesul tau, pe scurt ar fi nevoie de doua lucruri, dotare si doctrina.”
Fac ochii mari si insist: “doctrina, adica la fel ca-n comunism?”
“Da!” raspunse prietenul meu. “ Dar asa au si americanii, stii, aia cu cea mai puternica armata…”
Poate ca are dreptate, ce zic poate, sigur are, ca e specialist. Si poate ca asa ar trebui reinvatate si generatiile tinere. Cine suntem, cu adevarat, de ce suntem, care sunt greselile, cu ce ne putem mandri, etc. Doamna profesoara de limba are dreptate! Nepotul dumneavoastra are nevoie sa afle! Si are incredere in dumneavoastra. In ce-i spuneti. Bunicul nu minte! Nu are cum! Bunicul este un model. Vedeti ce responsabilitate aveti? Ce responsabilitate avem?
                Cum o sa-i explicati nepotelului ca i-ati lasat o tara vraiste si nu ati luptat pentru ea? V-ar apasa in acea clipa sentimentul tradarii colective romanesti? Veti spune, nu am iesit in strada sa protestez ca mi se incalca drepturile, pentru ca nu au iesit si altii? Sau va veti considera tradatorul familiei? Vedeti cate puncte de vedere se pot obtine daca ne dorim sa aflam putregaiul peste tot? Am pus aceste intrebari pe care doresc sa le considerati retorice pentru ca am convingerea ca va nemultumeste, ca pe majoritatea, decaderea Roamaniei. Sunt in aceiasi conditie ca si dumneavoastra…
                                           In concluzie, nu stiu cine si cum a reusit sa va convinga sa sustineti ceea ce ati scris. A face analiza istoriei este foarte dificil. Nu exista fapte bune si rele, albe sau negre. Am invatat insa un lucru, exista interesul natiunii. Nu se poate trece peste el. Iar interesul natiunii este ca nepotelul dumneavoastra trebuie sa traiasca mai bine decat copiii dumneavoastra si decat ce ati trait pana acum. Asta e interesul national. Si nepotelul trebuie sa stie cine este el, de unde vine, si cum poate raspunde unui eventual stranepot al colonelului nazist. Dar pentru asta trebuie sa stie. Adevarul. Oricare ar fi el. Nu trucaje, nu exagerari de neexplicat, nu omisiuni, nu fantasmagorii.
Va spune asta un tradator! Eu!
Pentru ca si eu, ca si dumneavoastra, daca nu ma insel, am depus un juramant, acela de a apara si comunismul. Si nici unul dintre noi nu am facut-o!              ,,  Armata a 4-a a

participat la Bătălia de la Odessa, unde a dus lupte sângeroase între 6 august şi 16 octombrie 1941, însemnând pentru unităţile acestei armate 17.792 morţi, 63.345 răniţi, 11.471 dispăruţi, în total 92.608 oameni.
În anii 1941 şi 1942, unităţile române, operând sub comandament general german, au luat parte la bătăliile din Crimeea, Caucaz, la Cotul Donului şi Stalingrad.-Czar !""



  1. planesSpitfireColectiva: nemtii ne-au luat Ardealul, ne-au strans cu usa, si cand am avut ocazia, i-am rugat sa plece naibii, ca ne vin ceilalti nebuni peste noi. Rusii adica. Nemtii, au ascultat rugamintea noastra, au zis, da, plecam, dar au bombardat Bucurestiul, unde domnule Stelian, mama dumneavoastra si a mea au fost omorate, tatal meu si al dumneavoastra au fost omorati, sotiile, fii si ficele, prietenii, ne-au fost omorati. Si atunci am inceput, dificil din punct de vedere moral, mai ales ca se legasera si prietenii adevarate, sa-i vanam pe nemti.                                     Unde e tradarea romanului? O tara mica spre medie, obligata la razboi, s-a comportat ca cel caruia i-a intrat in casa un individ cu forta si l-a dat afara cand a avut ocazia, a facut-o impuscandu-l cand acesta s-a revoltat ca este invitat afara… Prin urmare, fiilor tuturor coloneilor din “neinvinsa” armata a Reichului le pot spune ca au fost banditi la drumul mare, adica mi-au furat o parte din casa, din avere, m-au bagat mai mult sau mai putin in rahatul de razboi mondial ca aveau nevoie de petrolul meu si ca atunci cand l-am poftit afara, mi-a omorat pe cei dragi mie.
    Si conform logicii pe care o acceptati si o perpetuati si dumneavoastra ca suntem tradatori, pot da replica in ceea ce ii priveste, privindu-l in ochi pe fiul colonelului german spunand ca ei sunt criminali in serie, ucigasi de copii, si de oameni, in general, fara aparare. Si in acest caz, as perpetua aceasta anatema care a planat asupra lor zeci de ani dar de care, iata si bravo lor, au scapat.                  


       Fiul colonelului nazist nu gandeste asa. Dar isi permite sa gandeasca asa despre noi pentru ca dumneavoastra, militar al armatei romane, ii permiteti. Pentru ca din ce in ce mai multi romani spun ceea ce spune fiul colonelului nazist. Inca ceva despre culpe comune, cum de a ajuns mai mult de un sfert de Germanie dintr-o data, comunista? S-au batut pentru nimicirea comunismului bolsevic si brusc au inceput din 1945-1947 sa-l iubeasca pe Stalin? Pai nu seamana cu ce ati spus ca am facut si noi?
    Nu! Nu pot da un astfel de raspuns si nu pot fi de acord cu vreo culpa colectiva.
    Culpa individuala. Hitler ne-a luat Ardealul in intelegere cu Stalin care ne-a rapit Basarabia cu o luna si jumatate mai devreme. Punct. Asta e pe foarte, foarte scurt. Putem face istorie contrafactuala cata doriti. Putem sa-i spunem atat suveranului Romaniei, Carol al II-lea cat si Consiliului de coroana, post-factum si post-mortem, cate dorim. Asta e adevarul. Ce ati fi facut in locul lor? Nota bene, Carol a dorit lupta si evident ca ar fi fost si mai onorabil pentru noi. Ca am fi murit cu totii, asta e. Ne vedeati batandu-ne cu URSS si Reichul deodata? Daca da, va felicit, si eu am viziuni din acestea pe alaturea cu drumul…
    Derulam imaginile si ne regasim in ’44. Vedeti vreo tradare in actul aproape singular al Majestatii Sale Regele Mihai? Caci el a ordonat arestarea maresalului Antonescu. Lucrurile se complica cand aflam ca niste militari au dus la indeplinire ordinal. Caci era ordinul comandantului intregii ostiri si nici un militar nu s-a gandit sa nu urmeze acele odine care au urmat… Pe langa regele Mihai, ostirea a fost tradatoare? Va da mana sa sustineti asta?
  2.                                          (Lansez o rugaminte, daca dumneavoastra sau altcineva crede ca Regele Mihai a comis un act de tradare sau are vreun comentariu negativ la adresa Majestatii Sale, sa o faca cu decenta si demnitatea cuvenite. Este plin netul de insulte si calomnii la adresa acestui om deosebit. Eu unul il consider capul statului roman, de drept.)
    Noi romanii nu suntem doar tradatori, mai suntem si indolenti. Spuneati dumneavoastra ca Valea Prahovei a fost aparata de artileristii germani. Doar de ei. Serios, domnule Stelian, este acesta un tip de umor atat de fin incat sa nu il inteleaga nici macar un constipat ca mine? De Carol Anastasescu ati auzit? Dar de Dan Vizanty? Nu erau nemti si nu erau artileristi. Va obliga cineva sa sustineti aceste lucruri? Daca asa este, va rog sa-mi faceti, la figurat, semn dintr-un ochi, lansati-mi un cod de avertizare si vin de va salvez. Este fiul colonelului german in spatele dumneavoastra si va obliga, cu arma la tampla sa va calcati in picioare istoria, sa scuipati pe eroii romani? Vin si va salvez! Din nou.
    Iertati-ma! Imi pierd firea.
                                   Probabil este un subterfugiu, dupa ani de militarie, observand lipsurile, acesta este de fapt protestul dumneavoastra la adresa nedreptatilor impotriva neamului si armatei.
    Recunosc, sunt ironic si sar calul, dar unde ati citit, pe cine ati intrebat, ce ati studiat de ma buimaciti in halul asta, cu parerile si informatiile acestea? De unde le luati?
    Pentru ca ele nu exista, ele sunt create, unele in cancelarii straine, altele la colt de strada si multi, cred ca e o moda, se iau dupa aceste palavre. Dar dumneavoastra domnule Stelian, nu aveti dreptul asta. Dumneavoastra aveti dreptul si obligatia sa stiti, sa aflati, sa va informati. In permanenta. Sa fiti un burete care este insetat de cunoasterea istoriei, mai ales a celei militare. Si sa nu divulgati niciodata nonsensuri, istorii falsificate, si interese meschine. Va doresc sa fiti asemenea fiului colonelului nazist, acela nu va spune nimic defaimator despre Germania. Pentru el, Germania este Uber Alles. La fel este sau trebuie sa fie si Romania pentru dumneavoastra. De ce mama naibii ei nu-si injura neamul? De ce noi nu pierdem nici un moment sa o facem?
                                                 Mi-as fi dorit sa gasesc aici dorinte despre ce ar trebui imbunatatit, despre ce s-ar fi putut intampla pe nu stiu care front daca nu stiu ce ordin ar fi venit. In nici un caz nu credeam ca ostasul roman este atat de dezamagit de el insusi. Si de neamul lui.
                                                                                                                     Bogdan Serban Iancu

166 de comentarii:

  1. Stelian P. a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "ISTORIA NEROMANTATA ________________________...":

    In primul rind nu as vrea sa generalizam. Textele mele au o forma hazlie si in general nu-i acuz pe toti romanii. De regula adaug de multe ori expresia UNII.
    In legatura cu tradarea am inceput de mai mult de un an un text in acest sens pe care il doream de citeva pagini. Am inceput cu Burebista si cind am ajuns la Vlad Tepes aveam peste 30 de pagini. Cautati pe Google TRADAREA LA ROMANI si o sa va ingroziti de ce o sa gasiti. Practic NU EXISTA EVENIMENT IMPORTANT in istoria noastra care sa nu fie legat de tradare. Istoria noastra e o insiruire de date pline cu acte de tradare, crime politice, atentate, turnatorii la portile inalte, intoarceri de arme etc. In fiecare caz, cu toate ca noi suntem faptasii, cautam cu disperare vinovati, oriunde mai putin la noi. Asa cum exista un caracter al fiecarei natiuni (de exemplu nemtii sunt foarte muncitori si precisi in munca lor, japonezii sunt exagerat de muncitori etc.) si romanii au o trasatura de caracter ca popor: tradarea. Nu toti, UNII, dar ei sunt majoritatea.
    Recent pe un blog se discuta despre crima comisa de unguri, care l-au ucis pe Mihai Viteazul. Asa este. Nimeni insa nu pune niste intrebari de bun simt:
    - cine l-a pazit pe domn ?
    - ce atitudine a luat ostirea romana care se afla aproape de locul crimei ?
    Poate mai discutam aceasta problema.
    In legatura cu colonelul german despre care faceam vorbire imi puneti o intrebare care ma ingrozeste:
    ..."ce cauta tatal sau aici? L-am invitat eu? (Eu romanul)"
    Acel ofiter a fost INVITAT aici, impreuna cu multi alti colegi, de catre guvernul roman. E specific romanilor sa nu-si respecte conducatorii (din pacate) dar puneti-i intrebarea asta unui japonez. Intrebati-l, tu japonezul te-ai aliat cu Hitler ? Sau intrebati cetateanul oricarui stat civilizat si astfel o sa aflati de ce romanii sunt priviti cum nu ne dorim.
    Mine un alt roman o sa intrebe:
    - eu i-am invitat pe americani ?
    In acest sens americanii au dreptul sa se intrebe:
    - ce garantii avem ca miine nu ne tradati si pe noi si deveniti brusc aliati cu islamistii ?
    De ce avem conducatori daca le negam dreptul de a ne conduce ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14:44

      Stimate domnule Cezar,
      Acum am vazut raspunsul dvs.
      Tehnic, aveti dreptate. dar "ofiterul german" se afla in Romania doar pentru ca deja raul fusese facut si noua ni se impusesera niste conditii de grele. Nu mai intru in amanunte, concluzia este ca Romania nu a dorit un razboi, cu nimeni. S-o fi gandit Romania inca din inceputul anilor '30 precum URSS sau inspre finalul acelorasi ani, precum Germania, va are de gand sa purceada la lupta? Nu. Tot ce s-a intamplat a fost dorinta si impunerea altora.Nu contest, aici si acum, in discutia pe care am purtat-o, rolul conducatorilor. Nu intra in chestiune, acum.
      Am putea rasfira la nesfarsit aceste intrebari si raspunsurile eventuale despre tradare, dar cred ca pana nu epuizam subiectul, ne pierdem...
      Dar sunt tentat sa dau cateva: ce ii va oprii pe americani sa nu ne tradeze rusilor in urma unor noi interese care vor aparea? (sau contrar tuturor exemplelor istorice, aliantele lor sunt valabile inclusiv pentru viitoarele ere?)
      Nu am auzit niciodata un roman, asa cum spuneti sa se intrebe de ce am initiat si reusit sa facem mica intelegere, spre exemplu, sau sa se intrebe de ce optiunea pentru o alianta si nu alta. Americanii nu sunt aici in acelasi sens in care erau ireprosabilii germani.
      Iar o vina pentru care spuneti ca cetateanul civilizat ne priveste asa este si pentru ca noi avem despre noi parerea pe care o emiteti, pe cand el, cetateanul civilizat, facand parte dintr-o lume in care tradarea nu s-a inventat inca, ne blameaza.
      Daca nu m-am facut inteles e vina mea si numai a mea. Cel care emite comunicarea si nu se face inteles este cel care greseste. Imi cer scuze.
      O sa sintetizez intr-o propozitie ce doream sa spun: Este prea multa patima romaneasca, de neineles pentru mine, in a ne invinovatii pentru ceva ce nu noi am inceput. Nici primul nici al doilea razboi, nici macar comunismul! Restul e istorie. Sau tacere.
      In ceea ce priveste TRADAREA LA ROMANI, va sugerez cu deosebit respect sa rasfoiti istoria Angliei. Va veti ingrozi! Dar nu prea auzi vreun englez care sa umple paginile presei ori ale netului "laudandu-se" cu asa ceva. Nu aud un cuvintel rostit de vreun nipon despre crimele barbare pe care le-au infaptuit. Cat despre francezi, marea natiune este un concept pe care il invata si acum pustii din hexagon.
      In ceea cel priveste pe Mihai Viteazu', ideea de roman, ca de altfel a oricarei natiuni, nu exista. Iar o crima se poate infaptui, daca tot insistati si cu acest cliseu, aparat fiind de Secret Service. Putem cauta nod in papura la orice.
      In schimb, aici, printre militari, exista un consens, suntem de rusine. Si fiecare isi sustine "teza" mai mult sau mai putin pasional. Nici asta nu cred ca ar fi vreun rau, dar cand apar insulte, cum am citit in postarile de ieri si alaltaieri, intre colegi care au mancat la "aceiasi popota", unele exprimate anonim, aflu raspunsul intrebarii care ma roade de decenii, de ce romanii sunt dezbinati, mai ales cei din diaspora.
      Imi doream, in fine, inca imi doresc, mai ales dupa onoranta invitatie de ma primii "in randurile dvs" sa avem un schimb de idei bazate, firesc, pe impresii dar si pe studiul istoriei. Daca as dorii sa schimb ceva in lumea asta, ar fi sa avem posibilitatea de a ne "razboi" doar in cuvinte alese. Atunci, probabil, ce ne dezbina, ne va unii.
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
    2. Anonim14:45

      Pentru domnul Stelian, "adversarul" meu direct: iar ati strecurat chestiunea cu bombardamentele si apararea executata de 'hitleristi" in textul despre o Romanie locuita de japonezi. Daca istoria si mai putin raspunsul meu nu va starneste in a afla ce s-a intamplat in "Cazanul Iadului", putem s-o ducem asa la nesfarsit. In cel mai pur stil anti-japonez, al nostru. Acolo domnule Stelian au luptat cu ferocitate piloti romani eroi. V-am si sugerat sa cautati doua nume, nu le repet. In plus, pentru a putea face comparatia dintre Romania si Japonia, mai ales la mentalitate, dar si comparatia cu alte natiuni, mari, va sugerez spre lectura cartea " O istorie sincera a poporului roman". Autor Florin Constantiniu. Va va plimba prin doua milenii, va veti face o idee si despre mentalitatea paguboasa.
      Tot repetati exemplul Diviziilor Tudor Vladimirescu, Horea, Closca. Dar depre comunizarea Germaniei de est ce parere aveti, nu e tot una?
      Sau eroica lupta a polonezilor impotriva Germaniei si URSS-ului, care au sfarsit imbratisand comunismul, asta nu suna tot a duplicitate, conform logicii dvs?
      Atat de mare este greutatea "stapanirii" americane asupra japoniei, incat sunt liberi sa cumpere lumea intreaga daca vor. E simplu sa denumesti ocupatie ce fac americanii in Japonia. Ce stim cu adevarat despre asta?
      Iata ca si eu pierd firul rosu al discutiei noastre.
      Si, cu tot respectul, repet rugamintea pentru toti cei care isi doresc sa isi exprime ideile si raspunsurile, sa o faca civilizat. Sunt constient ca pot exista animozitati vechi, dar schimbul ideilor nu se poate realiza jignind. Este ca si cum ne-am impune ideile cu ajutorul ciomagului izbit in teasta. Acest lucru este valabil, evident, doar pentru aceia care isi pierd controlul in exprimare...
      Unele dintre tezele sustinute de catre dvs se regasesc in razboiul psihologic impotriva Romaniei, razboi pe care URSS l-a declansat de la inceputul existentei sale. Aceste deja clisee le regasesc in ceea ce spuneti dvs dar si in ceea ce spun multi cunoscuti de-ai mei.
      Pentru a va contracara aceste impresii pe care, iata, serviciile secrete straine le-au implementat cu succes, va sugerez sa cititi si manualele destinate pilotilor americani care descriu Romania si cetatenii ei, manual folositor in caz de capturare.
      Din fericire, istoria se face prin documente si interpretarile acestora, nu dupa ureche si ce credem ca ar fi bine ori nu sa fie...
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
  2. Stelian P.09:29

    Am incercat un alt raspuns dar nu am reusit. O sa mai incerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Stelian - L-am considerat un prim raspuns si l-am adus aici ! Daca-i o problema sa-mi semnalati ! Oricum sunt cam zapacit ! Am si motive cred ca sunteti de acord!!

      Ștergere
    2. Stelian P.09:48

      @CEZAR
      Ai facut foarte bine. Am incercat in vechea locatie sa postez o continuare si am primit un mesaj de eroare. Vad ca aici functioneaza.
      Am sa raspund in continuare deoarece este mult de discutat.

      Ștergere
  3. Stelian P.10:21

    "Cum o sa-i explicati nepotelului ca i-ati lasat o tara vraiste si nu ati luptat pentru ea? V-ar apasa in acea clipa sentimentul tradarii colective romanesti? Veti spune, nu am iesit in strada sa protestez ca mi se incalca drepturile, pentru ca nu au iesit si altii? Sau va veti considera tradatorul familiei?"

    Sunt un fericit care si-a folosit pasaportul foarte mult si am vazut multe tari (citeva inainte de 1989 si multe, dupa). Pot face o comparatie si va sigur ca Romania nu este vraiste si nici nu a decazut. Nu este cum o vrem multi dintre noi iar eu sunt chiar foarte grabit caci virsta nu iarta.
    Am scris mai de mult un text comparatie intre noi si japonezi. Am sa-l repostez mai jos in ultima versiune si el poate va va da unele raspunsuri.
    Din fericire nu am luptat in razboi pentru tara mea dar am stat in stare de alarma in 1972 la debarcarea in Cipru, am luptat la cutremurul din 1977, la multele inundatii si am luptat de multe ori la culesul recoltei. Eu cred ca mi-am facut datoria si am executat toate ordinele pe care le-am primit, intocmai si la timp.
    Rolul armatei este sa fie o institutie cu o disciplina de fier gata sa execute in orice moment misiunile pentru care este dotata si instruita.
    Militarii nu trebuie sa iasa in strada si sa-si conteste conducatorii chiar daca in particular nu-i iubesc.
    Ce ati spune daca o parte dintre militari ar lupta ca sa-l dea jos pe Basescu iar o alta parte ar lupta ca sa ramina la putere ?
    Asa o armata va doriti ? Va dati seama de consecinte ?
    Abia in acest moment m-ar apasa sentimentul tradarii si sper sa nu-l mai traiesc.
    Eu imi educ nepotelul ca sa rspecte legile tarii sale, sa-si respecte familia, sa respecte autoritatea indiferent unde se manifesta ea. Daca cunoaste legile o sa afle cum poate sa lupte pentru drepturile sale si prima conditie in lupta sa o sa fie sa nu incalce drepturile altora.
    Cind mi se incalca drepturile e posibil sa ies si in strada dar deocamdata am suficiente posibilitati ca sa le apar pe cale legala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stelian P.10:34

    Cititi cu bunavointa textul de mai jos si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:
    - cum ar arata Romania daca ar fi locuita de japonezi ?

    Norocul japonezilor si ghinionul romanilor….Bunul Dumnezeu a revarsat cornul abundentei de mai multe ori in capul japonezilor spre deosebire de romani pe care i-a uitat cu desavirsire. Iata doar citeva exemple:
    - japonezii au de toate: o tara impartita in mii si mii de insulite, un sol impecabil fara nici o urma de minereuri, uragane la fiecare luna si cutremure de toata frumusetea (cel putin o data pe saptamina), valuri din alea mari cit casa si centrale atomice care explodeaza cind ti-e lumea mai draga, incendii superbe ( gindirea limitata nu-i lasa sa renunte la casele din bambus), trenuri care intirzie cu zilele, automobile care abia se tirasc pe niste sosele de tot risul si ma opresc aici din mila fata de ei. Ca sa fie tacimul complet, norocosii astia au pierdut cu succes un razboi mondial, au incasat (pe gratis !) doua bombe atomice, sunt condusi de un imparat, nu de un presedinte si in plus traiesc sub o inrobitoare ocupatie americana. Cu tot imensul noroc pe care il au, mentalitatea japonezilor e de tot risul. Ei fac greva toata saptamina (cu o banderola alba pe mineca ) si vai, ce oroare !, ies la manifestatii doar duminica, cica sa nu incurce circulatia. In plus, la ei politia bate rau de tot ca sa-i scoata din fabrici si sa-i trimita in concediu.
    - romanii sunt saraci lipiti: pamintul musteste de tot felul de minerale complet nefolositoare,aveam doar o singura insula si pe aia am dat-o pe gratis, uragane nu avem, cutremure doar o data la 40 – 50 de ani, valuri mari nu avem nici de saminta, razboaie nu am pierdut niciunul , cu bombardamentele stam cam prost si atunci cind le-am avut au tras hitleristii in avioane asa ca am intors armele sa se invete minte, bombe atomice nu am incasat dar putem face cite vrem, ne-a ferit bunul Dumnezeu de monarhie si avem presedinte ales (prin frauda ordinara, evident), grevele le facem asa cum scrie la carte, adica le incepem luni dis-de-dimineata pe la 12.00 si le terminam vineri, tot dimineata ( nu incurcam simbata si duminica circulatia cu tot felul de manifestatii). La noi, politia ii cauta pe romani ca sa-i duca la lucru iar medicii nu indraznesc sa le dea macar un certificat medical pe saptamina. In concluzie romanii sunt mult mai inteligenti decit japonezii dar totusi ceva ne desparte. Ghinionul ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim11:04

    Cetzarushule , reluind prostiile steli p-ulei nu faci decit sa demonstrezi cit de destept esti si tu ... Mintea steli p-ulii este wiki si , mai nou , "goagalul" ... si pica-n cur , ca proasta- tirg , de cit de multe "date" despre "TRADAREA LA ROMANI" gaseste acolo ... Spune-i tu ca "goagalul" arata toate "informatiile" care cuprind cuvintele cerute de utilizator ... Daca acele cuvinte sint utilizate de niste utilizatori IDIOTI , ca si el , de foarte multe ori , acele cuvinte vor fi "descoperite" de goagal ca fiind foarte multe ... Daca oamenii normali ar poasta de mai multe ori "ONOAREA LA ROMANI" , atunci acestea ar fi cele mai numeroase ... dar oamenii normali cred ca este normal ceea ce este normal ... nu ceea ce gaseste steli p-ulea pe goagal (acesta fiind stadiul maxim de educatie pe care i l-a recomandat "comandantul lui suprem") ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine te opreste ,sa-i spui tu ? Hai incearca sa depasesti......sindromul pensiilor ! Vezi si tu ca avem un musafir...care vine cu parerile lui ! Tu nu poti face asta??

      Ștergere
    2. Stelian P.12:44

      Multumesc pentru aprecieri. Comentariul tau o sa apara la loc de cinste in noul meu text intitulat "Inteligenta si toleranta la romani - un exemplu pentru popoarele Europei".
      Cit despre onoare.....

      Ștergere
    3. Hurziceni16:01

      Pentru ca era batran, Tigrisor!

      Ștergere
  6. Ma alatur celor scrise de Bogdan Iancu ca replica la eseurile istorice ale domnului Stelian.
    Domnul Stelian poate fi apreciat ca poate sa indrazneasca opinii cu privire la trecutul nostru istoric spre deosebire de cea mai mare parte a pensionarilor militari care tace ca o mare muta.
    Deranjant este că multi pensionari militari se feresc sa-si exprime opiniile si mai ales sa aiba atitudini politice, ca un reflex prost ramas din perioada de activitate.

    Onoarea se exprima fata de interesele Patriei. Nimic nu este dezonorabil daca foloseste interesului tarii tele.
    Popoarele care n-au respins prin sacrificii interesele straine au sfarsit prin a iesi din istorie.

    -Cat de onorabili au fost nemtii fata de romani cand au semnat Pactul Ribentrop-Molotov prin care s-a dat mana libera URSS sa ocupe Basarabia si Bucovina de Nord?
    -Cat de onorabili au fost nemtii si italienii cad au impus Dictatul de la Viena privind retrocedarea Ardealului catre Ungaria?
    -Cat de onorabil a fost Churchill cand a lasat Romania in sfera de influenta Sovietica in 1945?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.13:29

      Pentru inceput sa citim o definitie (nu e singura):

      ONOÁRE f. 1) Demnitate morală, care caracterizează conduita; cinste. ◊ De ~ a) demn de încredere; b) care angajează cinstea cuiva; c) onorific. Pe cuvântul meu (tău, lui etc.) de ~ (sau pe ~ea mea (ta, lui etc.) formulă folosită pentru a confirma ceva sau pentru a garanta respectarea unei promisiuni. 2) Autoritate morală de care se bucură cineva. 3) Amor propriu. *Gardă de ~ gardă simbolică instituită în semn de respect cu ocazia unei solemnități. 4) Semn distinctiv care se acordă cuiva pentru merite
      recunoscute; cinste. A munci pentru ~. [G.-D. onoarei] /<lat. honor, ~oris, fr. honneur, it. onore

      Onoarea militarilor se judeca de catre popor, daca acestia si-au respectat sau nu juramintul (ma refer la militarii activi care au obligatii mai multe decit rezervistii) nu se clameaza de catre unii sau altii care isi permit sa vorbeasca in numele militarilor.
      Daca tot vorbim despre onoare sa ne amintim un fapt pe care il stiu si copiii. Armata romana se mindreste cu doua divizii (adica de 2 x 10.000 de oameni) de tradatori: diviziile "Tudor Vladimirescu" si "Horia Closca si Crisan". Acei aprox. 20.000 de romani au cazut prizonieri sau au dezertat la rusi si-au calcat Juramintul militar, au imbracat uniforma inamicului si sub comanda ofiterilor sovietici au intrat cu arma in mina in propria lor tara. "Onoarea se exprima fata de interesele Patriei." Aici despre ce onoare vorbim mai ales ca ei au ales calea cea "dreapta" a comunismului ? Stiau ei ce scria in pactul Ribentrop-Molotov si actiunea lor a folosit interesului tarii lor ?
      Oare daca nu aveam atitia tradatori credeau rusii ca pot intra ca in brinza in Romania ? Cine le-a facilitat intrarea triumfala fara sa traga prea multe focuri, nu cumva romanii ?
      Stiau atunci romanii ceva despre pactul mai sus amintit sau despre onorabilitatea lui Churchil ?
      Care a fost decizia romanilor fata de impunerea Dictatului ?
      De ce arunci si tu vina pe altii pentru faptele noastre ?

      Ștergere
  7. Stelian P.13:48

    "In concluzie, nu stiu cine si cum a reusit sa va convinga sa sustineti ceea ce ati scris."

    Nu m-a convins nimeni si nu ma plateste nimeni pentru ce scriu. Sunt convingerile mele dupa 32 de ani de cariera militara si dupa ce am avut ocazia sa compar tara mea cu alte tari, calatorind foarte mult.
    Dupa 1989 am vazut imediat o simpatie deosebita din partea strainilor fata de noi. Pur si simplu ne opreau pe strada si ne intrebau care este situatia in tara ?
    Hoardele de mineri (oare erau romani barbarii aia ?) ne-au aruncat inapoi in "iepoca de aur".
    Prin 1995 vorbeam cu ofiteri straini care imi spunea:
    - OK, in 1991 ati aprobat prin referendum o Constitutie de tip capitalist. De ce va incapatinati sa votati ca presedinte un fost prim-secretar al PCR ?
    Puteau occidentalii sa creada atunci in votul nostru si in dorinta de a intra in UE si NATO ?
    Trebuia cineva sa ma convinga despre ce vedeam cu ochii mei ?
    Stiati ca pina la sfirsitul anului 1996 Romania a figurat oficial pe lista statelor inamice fata de SUA ?
    De ce nu aveau americanii incredere in noi si in promisiunile noastre ?
    Oare acuma au incredere deplina ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Stelian
    D-ta, in numele militarilor vezi tradare numai la romani, Steliane?
    Unul care, toata ziua, pe unde poate sa scrie, defaimează mai tot ce este traditie si patriotism la romani, poate fi foarte usor manipulat sa tradeze.
    Tradarile fata de Romania, acelea care au fost si mai sunt, trebuie condamnate.
    Daca la romani ar fi predominat doar tradarile crezi d-ta ca mai ramanea ceva din tarisoara asta, Stelica?
    Sa multumim celor care s-au jertfit pentru ca tara sa supravietuiasca fie si in granitele actuale.
    Prin ce am scris mai sus voiam sa subliniez ca lipsa de onoare, in sensul pe care o intelegi d-ta, este prezenta si la case mai mari.

    @Stelian
    Misiunile din strainatate ti-au schilodit simtirile romanesti?
    E treaba americanilor cum voteaza romanii?
    Americanii au continuat sa ne considere adversari, pana prin 2000, datorita unor „trimisi” ca si d-ta care defaimau tara pe motiv ca simpatizatii lor politici au pierdut alegerile din 1990 si pe cele din 1990.
    Sarmanii de voi! Credeati ca americanii isi schimba perceptiile proaste, pe care le-ati cultivat, imediat ce opozitia de atunci ajunge la putere? In plina guvernare CDR-ista americanii s-au opus intrarii Romaniei in NATO.
    Tot asa zisii comunisti au semnat intrarea in NATO si UE.
    Si ziceai ca nu faci politica, Stelian!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.14:52

      "D-ta, in numele militarilor vezi tradare numai la romani, Steliane?"
      NU, dar aici vorbim despre tradarea LA ROMANI. Cind o sa vorbim despre tradarea la altii o sa comentez cu placere. La tine pe blog am invatat sa nu comentez of-topic, acum te lepezi de sfaturile tale ?

      Misiunile din strainatate nu mi-au schilodit simtirile romanesti ci mi-au permis sa le compar cu simtirile altora si sa vad ca avem multe de invatat.
      Este treaba americanilor cum voteaza nu numai romanii ci toti aliatii lor. Ai citit ceva despre derapajele italienilor spre stinga, dupa razboi si despre eforturile pe care le-au facut americanii (nu tocmai ortodoxe) ca sa impiedice asta ?
      Imi pare rau ca nu intelegi simtirile militarilor. Dupa 1989 am jurat ca nu mai fac politica si nu am facut.
      Americanii s-au opus intrarii in NATO nu din cauza guvernarii CDR-iste ci din cauza ca armata romana nu indeplinea cerintele NATO. Trebuie sa-i multumim lui Ben Laden ca din septembrie 2001 americanii au avut nevoie de un cap de pod in plus la marea Neagra, nu fostilor comunisti pe care ii aperi tu cu inversunare.
      Tot multumita lui Ben Laden a pus Bush jr. o vorba buna pentru noi la UE si crede-ma ca nu de dragul supusilor lui Iliescu.
      Incearca sa nu vezi evenimentele exclusiv prin prisma politica. Exista foarte multi militari (marea majoritate) care nu isi indeplinesc misiunile de dragul lui Basescu sau cu lacrimi in ochi dupa Iliescu.

      Ștergere
  9. Stelian P.15:05

    P.S.
    Apropo de simtirile romanesti. Am invatat de la ofiterii straini ceva ce initial m-a uluit:
    - ei, cei care se laudau cu experienta lor democratica nu isi criticau guvernul si nu isi injurau ministrul nici cind depaseau bornele la bautura. Crezi ca ei traiau sub dictatura ?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Stelian
    Prin tradare, cosmopolitism si snobism nu se cladeste o tara. Inaintasii nostri au construit n-au daramat. Noi am cam inceput sa daramam.

    Din moment ce esti impotriva unor politicieni si a unor partide, asa cum nominalizezi mai sus, se cheama ca faci politica, nu mai face pe ipocritul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.16:43

      Sa critici sau sa-ti spui parerea nu inseamna sa faci politica. Deviza "cine nu este cu noi este impotriva noastra" a apus de mult. Pur si simplu ma informez caci altfel cum as putea sa votez si cu cine, daca nu discut si nu ma informez ?
      Ca am cam inceput sa darimam sunt de acord cu tine. Sa te intreb cine darima ? Iar ajungem la tradare.

      Ștergere
  11. @Stelian
    Imi pare rau ca n-ai invatat de la aceia cu care ai discutat ca nu trebuie sa-ti defaimezi tara fata de straini si nici conducatorii ei, indiferent ca i-ai votat sau nu.
    O fac cu prisosinta in discutiile dintre ei.
    Nici nu trebuie sa te mai intreb ce a fost la gura d-ta fata de Iliescu si fata de „comunistii” lui care conduceau dupa 1989.

    Acei straini erau onorabili fata de tara lor, @Stelian, nu se plang strainilor de conducatorii lor. Ii auzi in schimb criticand vehement pe posturile lor de televiziune.
    Asa isi respecta ei tara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.16:52

      Te inseli amarnic. Tocmai asta am invatat. Eu il bagam in....pe Iliescu si ei m-au invatat ca un militar nu are voie sa-si injure superiorii indiferent cine sunt ei, deoarece au fost votati de un mare numar de oameni si asta ar insemna sa-i injur si pe votanti. Aveau dreptate si am invatat lectia. M-ai vazut tu undeva sa-i injur pe conducatori sau din contra, am pledat mereu pentru un limbaj civilizat ?
      Daca ii critic acuma pe romani (pe UNII, nu pe toti) o fac aici, in tara mea, nu la masa cu strainii. Nu pot sa-i critic in secret dar am dreptul sa spun ce cred in tara mea.

      Ștergere
    2. @Stelian
      Daca ai procedat asa imi retrag cuvintele de mai sus.
      Vrei sa spui ca esti un Cioran ramas in tara. :)
      Din dragoste pentru romani ii critici atat de tare si le arati metehnele.
      Cat despre convingerile politice, intre noi n-ar trebui sa ne reprosam nimic. Pretinsa lipsa de convingeri ar fi de luat in discutie.

      Ștergere
  12. Anonim15:43

    @plano10
    La tine toate sunt bune si frumoase,dar daca zice cineva ceva de iliescu(cucuveaua de la cotroceni)gata iei foc rau de tot.Numai soacra-mea mai gandeste asa dar pe ea o inteleg,n-are scoala,e usor de manipulat si se apropie de 80 de ani.....ohoo,pai cand au venit minerii la buc. sa planteze panselutze,era foarte fericita socrela.
    dar tu plano ai o problema,o mare problema.Iti e frica de faptul ca oricine aduce in discutie pe tov.iliescu automat se duce cu gandul si la "puisorii" pe care i-a "educat" si crescut politic pana acum in 2012.De asta ti-e frica de fapt tie plano10.
    Sa incepem cu P Roman? sau sa-l sarim si sa trecem la urmatorii in ordine cronologica

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dezacordatule
    Aici se discuta polemic despre ce inseamna sa reprezinti cu onoare tara in strainatate! Acolo nu faci politica partizana, faci politica Romaniei.
    Pe tine te depasesc aceste subiecte grele. Esti un fel de soacra-ta la 80 de ani, fara cultura politica, cu deosebirea ca ea, saraca, este pesedista. La fel gandesti si tu, doar ca esti antipesedist.

    RăspundețiȘtergere
  14. ilie de la scularie16:51

    Bine si frumos le mai zici matale , bre Planule...
    Numa' ca matale te faci ca nu intelegi cu cine vorovesti ... Iacata ce-o zis si popa de la noi din sat dispri aceste fiinte :
    - cel mai tare ii sparie pe ei gindul ca cind o veni pesedeul la putere , are sa le micsoreze pensiile pentru care au mincit atita cu gura ... si nu-i de şagă cu treaba aiasta ...
    - si iara ii sparie pe ei gindul ca pesede-l de azi ar mai fi tot pesedeul de pe vremea lui Iliescu (cu "meseriasi" intr-ale politichiei)... nici macar atita nu-i duce mintea , ca pesedeul de azi ii un fel de caca-maca fata de acela ...
    - fiintele aiestea sint dintre telectualii de dupa '90 ... telectuali care au stiinta de carte facuta cu wikipedia ... Iara unii dintre aisti telectuali au stiinta adunata de la goagal , asa cum le-o dat ordin seful lor ... Aistia pot fi pusi alaturea de adevaratii intelectuali ... tot asa cum si privata , din fundul ograzii mele , poate fi pusa alaturea de Cetatea Neamtului ...
    - tot la facerea aistor telectuali a muncit si Europa Libera care era , si avea ca ascultatori , la vremea ei , ezact ce-i OTV-ul de azi ... Iara aisti telectuali uita ca si americanii s-au rusinat de prostiile Europei Libere ... si au desfiintat-o , ca-i facea si pe ei de ris ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Stelian P.17:14

    "Pentru ca si eu, ca si dumneavoastra, daca nu ma insel, am depus un juramant, acela de a apara si comunismul. Si nici unul dintre noi nu am facut-o!"

    Asa este dar trebuie totusi sa clarificam ceva. In armata RSR militarii aveau dreptul si chiar OBLIGATIA sa nu execute ordine ILEGALE.
    Daca primeam ordin sa apar o zona anume impotriva unui inamic o faceam fara ezitare. Dar cind am primit ordin sa ies in strada si sa trag impotriva vecinilor mei, a cunoscutilor pe care in vedeam si care ma vedeau, a sotiei care plecase si ea in oras....ce trebuia sa fac ? Avea armata misiunea sa lupte cu romanii IN STRADA sau asta era misiunea MAI ?
    N-am avut curajul sa ma opun pe fata unui ordin ilegal, am iesit in strada, dar nu am facut exces de zel asa ca acuma am constiinta curata. M-am limitat sa-mi apar obiectivele si militarii mei nu au ucis si nu au ranit pe nimeni. Credeti ca sunt un tradator ?
    Era mai bine daca foloseam tot armamentul si aparam comunismul ? Era mai bine daca executam un ordin ilegal ?

    RăspundețiȘtergere
  16. ilie de la scularie17:50

    Si , uite-asa , se duce- popusoi vorbeala ...
    Asa face-ntotdeauna ... cind n-are scris ce sa zica ... trage vorbeala acolo unde mai are cite ceva scris ... pina-i trimite "ispravnicia" ce sa zica mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahhh Ilie,,, ce noroc ai !!!!

      Ștergere
    2. Salut pe toata lumea !
      Interesante puncte de vedere !Multumesc autorului pentru materialul deosebit , pe care a avut amabilitatea sa ni-l puna la dispozitie ! Daca aveti probleme legate de editare, va rog sa nu ezitati sa-mi transmiteti observatiile !
      O singura subliniere :se foloseste un cuvint care zgarie rau ..timpanul - tradare!! Nu cred ca-i cazul aici si acum !!
      Sa-l acuzam pe Eminescu de tradare cand spunea :....,,ai nostrii tineri la Paris invata....." sau pe Caragiale cand lua in ,,balon" tarele unei societati ?
      Cred ca mai degraba sunt valabile cuvintele ....,, din bube , mugegaiuri si noroi...."
      Am drepul sa va cer sa simtiti mai intai ,,ironia si amaraciunea inabusita - din comentariile lui Stelian!

      Ștergere
    3. Anonim11:46

      Domnule Ilie, de fapt ce cautam noi pe acest blog ?
      Pe mine, sincer, m-a atras tema dezbaterii trimise de B.S.Iancu.Insa, vazand nume CELEBRE, precum Don Corleone, am avut o ezitare in ceea ce priveste nivelul discutiilor..Din pacate, nu m-am inselat.
      M.

      Ștergere
    4. @ M. - astept cu interes o invitatie pe blogul tau ! Sa mai invat!!

      Ștergere
    5. Anonim13:53

      Nu am blog, dar te invit la o palinca.Facuta de mine din fructe culese de mine, din pomi saditi de mine.
      M.

      Ștergere
    6. @M. Teoretic poti considera ca am spus -Cu mare placere!
      In mod practic, cine mai stie..!!

      Ștergere
  17. @ Am postat pe Plano 10 un text care se potriveste subiectului discutat ca o manusa.....

    @ La articolul meu de cinstire a pozitiei maresalului Antonescu care sa impotrivit nebuniei lui Hitler salvand de la moarte intreaga populatie evreiasca din teritoriul regatului Romaniei am primut urmatorul mesaj
    Anonymous has left a new comment on your post "INTREBARE CRUCIALA PENTRU REGELE MIHAI : ROMANII I...":
    CINSTE SI URARII DE BINE DOMNULE!
    Posted by Anonymous to Robert Horvath-Deva at April 18, 2012 12:28 AM
    Nu acelasi lucru al merita probabil domnul Lupus care preia un text de propaganda al industriei holocaustului specializat de a stoarce bani din cea mai mare minciuna din istorie ............
    Precizez
    " ROMANII LUI ANTONESCU NU I-A TRIMIT PE EVREI LA HOLOCAUST....CI I-AU SALVAT DE LA HOLOCAUST !
    Am confruntat direct pe membrii celebrei comisii antiromanesti Wiesel ....cu documente la New York trimitindu-i acasa cu coada intre piciare,
    /www.plano10.com/2011/09/robert-horwath-neaga-holocaustul-in.html
    Istoria este facuta intodeauna de invingatori si de partea lor se situiaza surprinzator domnul si sper prietenul Lupus.
    Al doilea razboi mondial a fost un monument al atrocitatilor . Zeci de milioane de civili au fost ucisi fara vina de ambele parti ale conflictului.
    Amintesc doar Auschwitz, Dresda.,Hirosima.............
    Pe frontul din rasarit luarea de ostateci si uciderea lor era un fapt curent
    infaptuit de nemti, romani, rusi .....
    Selectarea momentului Odessa ridica intrebari.
    Se urmareste aruncarea cu gunoi pe uniforma ostasilor romani si dece ?
    Cu tot respectul pe care al am pentru noul proprietar al blogului Plano
    inchei spunand ....
    M-ati dezamagit .....rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Prin istoria noastra ,,circula" o poveste cum ca o unitate sau ma rog o parte dintr-o unitate , a fost surprinsa de inamic in izmene sau poate chiar si fara , in timp ce facea baie ! Se zice ca ostasii, au pus mana pe arme si au ,,zdrobit" inamicul care , nu-i asa, a avut tupeul sa-i deranjeze !!
      Faceti-ma tradator,dar eu va voi spune ca din punct de vedere militar, a fost o gafa impardonabila ! Nu faptul ca faceau baie ,ci ca nu si-au luat masuri de siguranta , incat la prima aparitie a unei casti germane ,ostenii sa fie alarmati sa se echipeze si sa-si ocupe in ordine pozitiile pentru lupa ce avea sa urmeze!!! Cu asa ceva nu ar trebui sa te lauzi!!!

      Ștergere
  18. MILITARII LA ORA ADEVARULUI !

    @ Stiu ca risc spunand adevarul
    Cineva spunea UN POPOR FARA ISTORIE ESTE O TURMA .
    De prea mult timp se arunca cu gunoi pe uniforma ostasilor romani si nimeni nu misca in front. Aceasta tacere a umilintei este o forma grava
    a tradarii.
    Am publicat nu de mult :

    Stimati militari
    Semnati scrisoarea deschisa Regelui Mihai care are datoria morala de a salva
    demnitatea armatei si memoria celor ucisi in timpul celui de al doilea razboi mondial.
    Robert Horvath Deva cineast New York
    “ Ostasii românii, criminali sau eroi?”

    Scrisoare Deschisa
    MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI
    http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/intrebare-cruciala-pentru-regele-mihai.html

    Trimiteti semnaturile la
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG

    Spre dezamamirea nimeni nimeni nu a semnat pana acum........
    Presiunea a zeci de militari in uniforma sau in retragere poate schimba istoria minciunii si a reda demnitatea tuturor. Copii romanilor puteau sa se intoarca de la scoala cu fruntea sus afland ca bunicii lor au fost eroi si nu criminali !
    Treziti-va domnilor militari.
    Daca nu vreti sa faceti nimic pentru voi faceti macar ceva pentru copiii vostrii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim23:00

      de ce dracu ai impresia ca numai tu spui adevarul?Esti bolnav!!

      Ștergere
  19. Anonim19:04

    @plano10&co
    CULMEA IPOCRIZIEI!!
    citat din plano10:

    "Imi pare rau ca n-ai invatat de la aceia cu care ai discutat ca nu trebuie sa-ti defaimezi tara fata de straini si nici conducatorii ei, indiferent ca i-ai votat sau nu."

    ..."indiferent ca i-ai votat sau nu."

    Pai domnuuuu'plano10 alooo'!!! ai si uitat ce articole postai pe propriul blog aproape zi de zi+ca erau garnisite si cu poze de-a dreptul jignitoare pentru orice om nu ca ar fi chemat-o udrea(in fundul gol)basescu,boc si atatia altii.

    Mare ipocrit esti plano

    http://www.plano10.com/2012/02/vom-avea-pensii-marite-prin-revizuire.html

    http://www.plano10.com/2012/02/cand-se-majoreaza-cu-05-punctajul.html

    http://www.plano10.com/2012/02/udrea-transmite-mesaje-criptate-pe.html

    http://www.plano10.com/2012/01/ce-lucruri-traznite-mai-spus-vra-ja.html

    sunt doar cateva articole din "animalul politic" plano 10(debordeaza de inteligenta)
    Din 224 de pagini in acel blog nu gasesti una fara de bataie de joc.
    Plano10 cu regret iti spun....ESTI MAI POLITRUC DECAT POLITRUCII ANILOR '50
    si nici macar nu realizezi acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  20. @dezacordat
    Hai sa-ti desenez ce-am zis, mai sus, lui @Stelian.
    Nu-ti critici conducatorii cand esti in strainatate, in misiune, precum @Stelian, si nici in tara in fata strainilor.
    Asa face orice cetatean care isi iubeste tara sa.Intre noi, romanii , suntem liberi la critica.

    Blogul meu este pentru romani, nu pentru straini.
    Tu faci colectie de articole critice la adresa lui Base?
    Iti pierzi timpul baiete!

    @Stelian
    Sunt de acord ca, in 1989, Armata nu avea ce sa caute pe strazile Timisoarei.
    Trebuiau lasate trupele de securitate(actuala Jandarmerie) sa incerce restabilirea ordinii. Puteau, nu puteau, cel putin alea erau instruite sa duca lupte de strada si nu faceau victime printre demonstranti, asa cum n-au facut nici la Brasov, in 1987.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Plano - Trupele de Sec+militie au fost depasite rapid de anumite comandouri urmate de cei culegeau din magazine etc,etc si acum au indemnizatii babane ! Primele misiuni ale armatei au fost sa-i scoata pe acestia din mana ,,revol.pasnici"
      Nu inteleg nici acum de ce aveau capetele sparte,hainele(uniforme militare) facute ferfenite ,ochii scosi la propiu...!!!

      Ștergere
    2. Anonim23:06

      @plano 10
      esti o supercurva politica extraordinara.Crezi ca magariile tale scrise pe cel putin 224 de pagini unde ii ridici osanale lui iliescu si lui miki spaga+hrebenciuc nu trec granitza RO.Ce faci iti impusti propriile postari ca sa nu le vada planeta tov. politruc PCR

      Ștergere
  21. Anonim21:00

    Stimate Domnule Stelian,
    Nu cred ca m-am facut inteles. Sub nici o forma nu discut despre ce ar fi trebuit sa faceti sau nu. Despre legaliatea unui ordin sau nu.
    Este vorba doar despre principiu. Cineva, luati-va drept exemplu, va dorii in viitor sa spuna iarasi ca noi, romanii, prin tot ce facem suntem tradatori. Si evident va ajunge si la momentul revolutiei. Sau ce Dumnezeu o fi fost... Si va putea, subliniez, va putea spune ca amandoi, si dumneavoastra ca militar de cariera, cat si eu, catana oarecare, am tradat ceea ce am jurat sa aparam. Nu contest gestul dvs domnule Stelian. Nu acesta este subiectul discutiei noastre, ci faptul ca prea repede spunem ca tradam si ne sucim. Atat.
    Astept in continuare punctele dvs interesante de vedere.
    Revolutia, ca sa acceptam termenul acesta, poate fi un alt subiect de discutie. Important este ca opiniile si mai ales informatiile sa fie dezvaluite cu respectarea normelor de civilizatie si bun simt. Este suficienta, cred eu, dezbinarea si tensiunea din societate, ca s-o regasim si aici.
    Bogdan Serban Iancu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.07:53

      Inteleg bine ce spuneti dar nu pot expedia subiectul intr-un mod prea simplu. Incerc mai pe larg sa-mi justific opiniile. Am mai spus si aici (cred) ca nu toti romanii sunt in viziunea mea tradatori. Pur si simplu cei care tradeaza trebuie sa aibe fie acces la putere, fie acces la anumite informatii, deci din start NU TOTI romanii trebuie sa se simta lezati de afirmatiile mele. Tradatorii sunt putini dar efectele faptelor lor sunt dezastruoase si ne afecteaza pe toti.
      In limita timpului am sa merg in continuare cu raspunsurile mele. Materialul dvs. e amplu si necesita din partea mea si documentare suplimentara.

      Ștergere
  22. Anonim23:10

    tovarasu' plano10 a mai scos una

    "Blogul meu este pentru romani, nu pentru straini."

    deci MAREEE ATENTIE!! verboten la citit!!acest blog este strict delimitat la granitele RO....internetul nu exista in mintea politrucilor

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim23:25

    BSI
    Poate gresesc,dar am plecat din oras pe 17 dec '89 si m-am intors acasa cam pe la sf lui martie '90
    dupa 3 luni de zile si mii de ore de inregistrari pot spune cu certitudine...a fost circoteca,lovilutie spuneti-i cum vreti dar nu revolutie.Pur si simplu jigniti dpdv istoric alte revolutii autentice(cea franceza,sau 1848 etc)
    si de ce??? doar pentru "legitimarea emanatului" iliescu

    PS Cat a durat pana la urma "revolutia lu peshte" in RO? 7 zile,10 zile?? Sunteti oameni seriosi?recititi macar revolutia franceza si despre un oarecare domn "guillotine"
    numai fsn-ul v-a bagat asa ceva in cap si ati uitat istoria universala
    plano10 e aici si imi va da dreptate(haida de) despre marele manipulator iliescu(cu gasca de complici desigur)

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim23:56

    completare
    ma refer la mii de ore de inregistrari in doar 3 luni deoarece acestea se faceau simultan pe 16 canale/24din 24 ore(audio) plus cele video din complexul RAA
    Ce s-a intamplat cu ele ulterior...ohooo tov ilici si plano10 stiu mai bine

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Corlleone
    Dece nu semnzi scrisorea deschisa ? Se pare ca gura bogata bate mintea si paralizeaza mana.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Corlleone
    Dece nu semnzi scrisorea deschisa ? Se pare ca gura bogata bate mintea si paralizeaza mana.

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim02:13

    Da, cam asa e cum doriti sa spuneti, la care adug o reocupatie sovietica pana in octombrie 90 cand au fost invitati sa plece toti "turistii sovietici' ce si-au prelungit sederea aici.
    Il astept pe donul Stelian in continuare...
    Cu drag,
    Bogdan Serban Iancu

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Cezar
    Riscati sa deveniti cel mai bun si interesant blog romanesc . Oameni inteligenti si cultivati. Nu doar suiete politice si limbaj
    de mahala. Jos palaria!,,,,,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @/ Eu nu risc ! imi cunosc limitele !
      Colaboratorii,comentatorii si cititorii mei sigur DA!Va multumesc tuturor !

      Ștergere
  29. Anonim02:58

    Pentru domnul Horvth

    Tineti-mi pumnii si poate, la vara voi obtine un interviu cu Majestatea Sa Regele Mihai si pe aceasta tema. Totul e sa pot ajunge la Aubonne-Elvetia (adica finantare)

    Bogdan Serban Iancu

    RăspundețiȘtergere
  30. @. Mult stimate domn
    Nu laud usor si nu lingusesc. Textul dumneavoatra.....bine inteles periat.....are o importanta istorica. Este
    cel mai adanc text citit de la revolutie. Nu ma intereseaza ce gandesc sau spun altii.
    Sunteti omul venit la timpul si la locul potrivit. Puteti schimba .....lucrurile. Voi revenii.

    RăspundețiȘtergere
  31. Stelian P.13:28

    ... "Nemtii, au ascultat rugamintea noastra, au zis, da, plecam, dar au bombardat Bucurestiul, unde domnule Stelian, mama dumneavoastra si a mea au fost omorate, tatal meu si al dumneavoastra au fost omorati, sotiile, fii si ficele, prietenii, ne-au fost omorati. Si atunci am inceput, dificil din punct de vedere moral, mai ales ca se legasera si prietenii adevarate, sa-i vanam pe nemti."

    Trist dar....foarte, foarte subiectiv.
    Ignorati in mod voit un fapt pe care il cunoaste toata lumea si mai ales militarii:
    - bombardamentele au inceput DUPA ce noi am dat (a cita oara ?) un nou inteles cuvintelor ALIANTA si PRIETENIE si le-am infipt miseleste cutitul in spate militarilor germani.
    Chestia cu rugamintea sa plece e o frumoasa poveste in care am crezut si eu pina am imbracat vestonul de elev in scoala militara. Dvs. stiti cite mari unitati (M.U.) ale armatei germane erau in Romania ? Stiti ce inseamna deplasarea unei singure unitati printr-o tara devenita brusc inamic, stiti ce masuri impune o asemenea deplasare si de cit timp este nevoie ?
    Actul de la 23 august a fost un exemplu tipic de tradare pe plan extern si o lovitura de stat pe plan intern.
    Sa nu ne spalam din nou pe miini aruncind vina pe alte natii. Regele Mihai era nascut in Romania deci este roman cu acte in regula. Sefii partidelor cu care a complotat impotriva lui Antonescu si impotriva aliatilor erau si ei romani. Armata fiind in stare de razboi si lipsita de orice informatii din partea regelui s-a trezit sub foc.
    Am sa fac mai jos o paralela intre modul in care s-au comportat ungurii cu aliatii lor (si invers) si modul in care ne-am comportat noi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Stelian P.14:02

    Ungurii erau condusi in razboi de catre amiralul Miclos Horty despre care noi spunem ca e amiral de Balaton, ignorind faptul ca si-a primit gradul in calitate de comandant al flotei austro-ungare inca din timpul primului razboi mondial.
    Ungurii au luptat alaturi de aliatii germani pina la capat si poate din cauza asta au in Occident o imagine mult mai buna decit a noastra. In momentul cind au suspectat o eventuala tradare nemtii l-au chemat la o intrevedere cu fuhrer-ul si l-au retinut 2 zile apoi a revenit in Ungaria dar cu puteri limitate.Da "criminalii" germani l-au eliberat, nu l-au ucis si nu l-au ucis nici "barbarii" aia de unguri.
    Oare asa ar fi patit si Antonescu ?
    Ca urmare a tradarii Romaniei, in mod preventiv, Horty a fost arestat de nemti (din nou nemtii nu l-au ucis asa cum au facut cu mamele fiicele noastre sub bombe) si in 1945 a ajuns in mina americanilor. A murit in 1957 in patul lui.
    Oare Antonescu nu merita o soarta asemanatoare ? NU, au zis decidentii romani.
    Antonescu a fost arestat de "seful" lui, regele Mihai,dat pe mina dusmanilor sai de moarte , comunistii si predat ulterior pe mina altor dusmani, rusii.
    Siguri pe loialitatea romanilor rusii l-au stors de informatii apoi l-au trimis acasa unde conationalii lui l-au supus unui proces umilitor apoi l-au impuscat. Acelasi rege i-a refuzat cererea de gratiere.
    Ce s-ar fi intimplat cu Romania daca macar acuma nu recurgeam la tradare ? Nu stiu si istoria nu se face cu speculatii. Ne ramin doar faptele si fiecare le judeca cum doreste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim15:13

      Dar pe Ceausescu de ce l-au omorat?Ca sa fie siguri ca pun mana pe putere,Iliescu & Co;au pus mana pe putere si au distrus [toooot], cu ura proletara.

      Ștergere
    2. Anonim15:14

      Dupa caderea comunismului,ce tara din jur si-a macelarit presedintele??/

      Ștergere
  33. Stelian P.14:08

    Repet ce am spus undeva mai sus.
    Nu toti romanii sun tradatori. Nu pot sa fie.
    Tradatori pot fi acei romani care detin secrete, care asigura paza unor persoane sau bunuri, care in general detin puterea de decizie intr-un domeniu.
    In concluzie nu trebuie sa ma acuzati ca jignesc poporul roman.
    Daca gena tradarii e mai accentuata la romani decit la alte popoare asta e o problema pe care doresc sa o discutam cu calm, in mod civilizat si cu argumente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim15:35

      Domnule Stelian,
      Ma zapaceste amplasarea raspunsurilor in pagina, e drept nici eu nu sunt vreun cunoscator in detaliu al acestui instrument numit computer. Scuze, dar v-am raspuns mai sus la cateva dintre cele semnalate de dvs, aici o sa raspund la celelalte.
      Chestiunea tradarii Regelui Mihai este un cliseu. De ce il numesc asa? Din cauza patimii care insoteste acest aspect, in general. In afara de lectura cartilor de istorie, mai noi, am avut sansa sa discut fata in fata cu Majestatea Sa si despre acest lucru. Nu o sa va dau aici si acum contra argumente la tot ceea ce sustineti. Constat ca imi doresc din ce in ce mai mult sa va intalnesc, pentru a putea discuta fata in fata toate acestea. In scris, simt ca nu am controlul total si din pricina timpului scurs intre raspunsuri, si pentru ca se sare de la o idee la alta, toate acestea acumulindu-se...
      Asa cum faceti apel la cutume aduc si eu in dicutie legea. Nu putea sa-l gratieze pe Maresal. Pueti accepta acest lucru sau continuati sa sustineti ceva ce nu stiu de unde ati auzit?
      Raspunsul este ca gratierea se facea in urma unei cereri. NU A EXISTAT O ASTFEL DE CERERE. E de discutat si in ceea ce priveste tara devenita brusc inamic. Repet intrebarea, ce naiba cautau aici? A, dragostea fata de noi, am uitat... Nu, nu eram inamici in momentul cand le-am sugerat sa plece, eram in armistitiu sau daca vreti in ceva asemenator unei neutralitati. Iarasi am implantat cutitul in spatele bunilor germani. Daca vreti, pot raspunde si subiectiv, am dat un nou sens ALIANTEI si PRIETENIEI dupa ce ALAITUL si PRIETENUL german ne-a luat Ardealul.
      Discutia poate merge la nesfarsit. Constat ca nu pot convinge si nici face apel la istorie. O tineti pe-a dumneavoastra, am facut si am dres prost si ticalos.
      Bun.
      Dar discutia noastra a avut de la inceput urmatorul sens principal, insa sufocat de exemple: de ce vorbim cu atata patima despre nenorocitii de noi, in asa fel incat deja se "scrie" o istorie paralela? Tot dvs ati dat exemplul cu strainii care v-au socat ca nu vorbesc de rau tara lor. De ce nu le urmati exemplul?
      Iar acuza ca ati fi platit de "cineva" era doar o exprimare a suferintei asa cum ati si inteles. Suferinta cauzata ca aflu pareri exprimate atat de usor peste tot, recreindu-se, asa cum am mai zis o istorie paralela, acre in lipsa lecturilor adecvate va triumfa precum adevarul ca Germania si nu URSS a inceput razboiul sau ca URSS nu ar fi fost pregatita de razboi, etc.
      Da, spuneti ca nu toti romanii sunt tradatori, dar daca vom repeta toti ceea ce sustineti dvs, si altii ca dvs, in mentalul colectiv, romanii vor fi TOTI tradatori.
      Va rog sa cititi si raspunsul de mai sus.
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
    2. Anonim15:45

      Revin, chiar daca ne paste pericolul sa ne peirdem in detalii. In ceea ce priveste caracterul ungurilor, va recomand un capitol al cartii lui Larry Watts, fereste-mo Doamne de prieteni! Cum au contribuit la efortul de razboi si cum ii menajau sovieticii. Nu o sa va vina sa credeti. Dar deh, istoria are ca si viata mii de aspecte pe care un istoric trebuie sa le ia in considerare.
      Noi insa, apelam cu frenezie la clisee. da, ma repet cu acest termen, dar asa este.
      Bogdan serban Iancu

      Ștergere
  34. Cred ca putem rezolva cu comentariile !!Sa nu mai raspundem la interpelare ci sa folosim rubrica ..puneti un comentariu ,adaugand cui se adreseaza ! Este posibil sa mearga in ordine cronologica ! Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  35. ISTORIA ESTE SCRISA DE INVINGATORI ! COMPARATIE INTRE ANTONESCU SI HORTY. ROMANIA A CASTIGAT TOTUL IN LIMITA CIRCUMSTANTELOR ISTORICE ....UNGARIA A PIERDUT TOTUL !
    @ Stelian
    Nu neg pretuirea pe care o am pentru dumneavoastra. Nu pun la indoiala patrotismul su cunostintele de istorie.
    Ca un militar cu experienta puteti analiza situatia frontului si consecintele frontului. Din pacate marsa de manevra a Romaniai a fost si este limitata. Aflata intre marile puteri geniul ei a fost supravietuirea nationala..... si in limita posibilitatilor integritatea teritoriala.
    Dela 1300 incoace toata istoria nationala a fost decisa de factorul extern. A te lupta cu turcii ,rusii, germanii cu fortele proprii este o iluzie necesara propagandei si nimic mai mult. In istoria curenta Yalta, 89, intrarea in NATO.....Uniunea Europeana etc totul a fost decis si inpus din afara,
    Lasand la o parte conflictul romano maghiar comparatia intre Horty si Antonescu este in favoarea celui de al doilea.
    In ambele conflagratii mondiale in limitele inpuse de circumstante Romania a iesit victorioasa in timp ce Ungaria a pierdut totul. ...................
    ...............Ne aflam spre sfarsitul razboiului. Axa filo germana se destrama. Atat Horty cat si Antonescu inceaeca sa incheie o pace separata cu aliatii. Antonescu a incercat si el sa-l tradeze pe Hitler dar sa lovit de refuz.

    RăspundețiȘtergere
  36. Operatia Margareta 1
    Horty este gata sa sa incheie o pace separata. Incearca sa-i salveze pe evrei.
    Nemtii alarmati al chema la Berlin si al aresteaza. Consecintele pentru Ungaria sunt fatale . Germania invadeaza in forta tara. Este instalat un guvern fascist. Absolut toata populatia evreiasca inclusiv cea din Ardealul de Nord este trimisa....... si decimata in lagarele mortii. Razboiul se desfasoara pe teritoriul national aducand moarte si dustrugere. Ungaria jucand o carte pierzatoare ca si in primul razboi mondial pierde Ardealul si alte teritorii cu tarile invecinate. 10 milioane din unguri traiesc in afara granitelor. Visul Ungariei mari este pierdut pentru vecie.
    Operatia Margareta 2
    Antonescu stie ca razboiul este pierdut. Duce tratative pentru o pace separata la Stokholm cu rusii si la Istambul
    cu anglo americanii. Hitler afla totul. Al chama la Berlin sa-l aresteze. Antonescu joaca pentru timp pretextand ca este bolnav. Refuza cateva ori invitatia . Rusii se apropie de Prut. Jocurile sunt ca si facute. Antonescu pleaca la Berlin. I se pune pe masa amanuntele tradarii. Are o discutie cu Hitler. Acesta ai cere doua lucruri ....Predarea evreilor si desfintarea monarhiei. Antonescu cu pretul vietii refuza. Rusii sparg frontul. Germanii in disperare avand nevoie de armata romana si de petrol ai dau voie sa plece. Operatiunea Mrgareta 2 esuiaza, Rusii trec Prutul. Americanii cu regele Mihai realizeaza actul dela 23 August . Rusii si comunistii sunt Cu doua zile inainte de discursul Regelui 12 fortarete zburatoare sosesc in Romania transportand spre libertate prizonierii de razboi americani .
    Regelui i se promite un statut similar cu Austria cu trupe americane, rusesti , engleze si franceze schimband garda in fata palatului regal . TRADAREA S-A FACUT LA YALTA SI NU LA BUCURESTI !
    Concluzie si comparatie intre Ungaria si Romania
    Romania castiga totul iar Ungaria pierde totul. Antonescu salveaza intreaga populatie evreiasca in timp ce incercarea lui Horty esuiaza. Razboiul se duce pe teritoriul Ungariei. Ostasiii unguri mor fara nici un sens sau scop. Datorita Regelui Mihai Romania este invitata la masa invingatorilor recuperand Ardealul. Ungaria pierde teritorii cu toate tarile vecine ....si jumate din populatie.
    Din pacate pentru ambele tari rusii inainteaza si cuceresc rasaritul Europei. Ungurii sunt primii care dau semnalul
    revoltei anticomuniste in 56 atragand simpatiei intrgii lumi. Acelasi lucru il fac romanii in 89 ......
    Aceasta este adevarata istorie pe scurt. O istorie dramatica cu bune si rele.
    PS
    Horty este inmormantat ca un erou . Inmormantatrea este transmisa prin tv in jurul lumii. Participa 40 de rabini
    care lauda incercarea sa de ai salva pe evrei.
    In schimb ce EROUL ROMANILOR ION ANTONESCU care a incercat sa intregeasca tara si i-a salvat pe evrei ....este inpuscat ca un ....caine.
    Istoria ca si viata este nedreapta si este scrisa todeauna de invingatori.

    RăspundețiȘtergere
  37. Domnule Bogdan
    Cu tot respectul. Caracterizarile stereotipice ca " caracterul ungurilor " sau caracterul " romanilor "
    nu ar trebui sa faca parte din arsenalul dumneavoastra intelectual.
    De alfel
    cartea sponsorata de SIE este doar un materia de propaganda oficiala.
    Printre altele caracterul ungurilor sa vazut ....si in 56.
    Vinile colective nu fac parte din arsenalul gandirii "democratice'
    Romanii si ei pot sa fie de toate felurile...eroi sau tradatori....
    Sper sincer sa nu fi inteles ce vreti sa spuneti.....
    Cu sinceritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim22:30

      Aveti dreptate! Imi cer scuze, ma mai aprind si eu. Nu este corect ce am zis.
      In acelasi timp dvs spuneti mai jos: "Romanii apleaca capul si nu misca in front. Lasitatea si lipsa de curaj ai face sa scape din maini,tot ce au castigat". Vedeti, scapam haturile amandoi. Nici cu asertiunea cutitul la carmb nu sunt de acord, implica ideea ca unu-i razboinic, pe cand celalalt, vai de el. Astept mea culpa si din partea dvs.
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
    2. Anonim00:02

      Stimate domnule Horvarth,
      Revin.
      Orice poate fi contestat, mai ales daca nu ne convine. Sponsorizata de SIE? Aveti informatii care lipsesc tuturor celorlalti?
      Da, ungurii in 56 au fost de laudat. La fel si romanii in '68, cand o natie intreaga s-ar fi luptat pana la sacrificiu suprem cu rusii. Cel putin asa arata documentele si marturiile. In arsenalul meu intelectual sunt si reziduuri, recunosc, dar fara suparare, suferiti de aceleasi greseli, involuntar ii subapreciati pe romani. Si folositi aceiasi termeni necuvinciosi.
      Sper ca cele scrise de mine sa nu le interpretati in sens negativ, ci hai sa spunem, biblic, parabola lui Cristos in cazul Mariei Magdalena, sa arunce piatra cel nevinovat...
      Va salut si va doresc tot binele.
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
  38. Stelian P.16:51

    "Tot repetati exemplul Diviziilor Tudor Vladimirescu, Horea, Closca. Dar depre comunizarea Germaniei de est ce parere aveti, nu e tot una?"

    E intr-adevar prea mult text. Haideti sa discutam punctual.
    1. Vorbim despre Romania sau despre Germania ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Am posta acuma cateva zile cateva randuri la adresa sciitorului prieten
    alex parolea-moga se pare ca ele se potrivesc si dumneavoastra......

    RECUPERAREA ISTORIEI DUPA CONVENIENTA !
    Maestre
    Pornesc la un atac prietenesc facand doua precizari. Sunt impotriva discriminarii pe criterii etnice . Conducerea maghiarilor trebuie sa stea in primul rand alaturi de ministrii romani in banca acuzatilor in procesul dezastrului national. UDMR trebuie desfintat si trecut in ilegalitate.
    Toata conducerea ei este formata din securisti activi in serviciile romanesti
    sau maghiare sau in ambele. Romania este indivizibila iar granitele nu sufera discutie. Dar de aici pana la isteria anti maghiara este cale lunga.
    Ungaria nu va ataca niciodata Romania fiind o tara mica sub 10 milioane de locuitori, iar locuitorii Covasnei nu se vor retrage in munti devenind partizani . De la un om de mare talent sofisticat si calatorit ma astepr la mai mult. Traim in Europa si dusmani de moarte ca francezii si germanii
    au devenit cei mai buni prieteni. Animozitatea si nationalismul prost inteles nu foloseste decat politicienilor din ambele etnii. Romanii si maghiari pot si trebuie sa traiasca impreuna. Alternativa nu exista.
    Dupa o introducere mai lunga trec la subiect. Nu ma pronunt despre validitatea afirmatiilor istoricului in dicutie. Dar istoria nu se poate trata subiectiv ca o carte scrisa de tine sau un film facut de mine. Ce argumente factuale aduci impotriva tezelor introduse de istoric.
    Istoria nu este o carte de fictiune sau o poveste de dragoste. Ea cuprinde
    maretie si uratenie....curaj si lasitate. Vrei o istorie dupa convenienta. Poti s-o ai dar nu este istorie. De unde stii ca acest istoric este un tradator ? Ai vreo proba sau numai .....supozitii
    De la acest baiat simplu si nu prea educat
    nu ma astept la mai mult. De la tine maestre ....da.

    RăspundețiȘtergere
  40. HUNGARIAN MANIFESTO- JOS REGIMUL BASESCU!
    APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
    PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!
    HUNGARIAN MANIFESTO !
    Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
    dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
    Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,..... am fost impreuna si frati.
    Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare
    adevar. '' fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate .....dar m-am inselat...... Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
    Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
    Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
    mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange....... de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
    Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
    Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune " Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! "
    .....aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
    Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
    Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar ,care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
    Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
    RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
    Robert Horvath DEVA Cineast USA

    RăspundețiȘtergere
  41. UN PARADOX AL ISTORIEI : GENIUL TRADARII SALVEAZA ROMANIA
    @ Stelian @ Bogdan
    Ceace dumneavoastra tradare eu numesc maleabilitate istorica. Popoarele vechi sufera de aceasta calitate
    sau daca vreti defect,
    " Capul plecat sabia nu-l taie " a salvat neamul romanesc dela pierire si i-a dat continuitate in istorie.
    Pe scurt
    Ungurii gura mare si brigeag la caramb ce au realizat ? Au pierdut jumate de teritoriul si 10 milioane traiesc in afara Ungariei. Romanii sunt smecheri si ascutiti la minte. Au acest geniu care a-i salveaza de la pierire. Pana la urma si todeauna ei sunt castigatori. Au fost castigatori in ambele razboate mondiale si vor fi. Jos palaria!

    Dar exista exista si fata opusa a monedei. Romanii apleaca capul si nu misca in front. Lasitatea si lipsa de curaj ai face sa scape din maini,tot ce au castigat. Fiecare popor ca si fiecare om....cu bune si rele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.18:02

      Pai...daca scapa din miini TOT ce au cistigat, unde e cistigul ?

      Ștergere
  42. @ Stelian
    Sintetizind. Toate cuceririle si victorile natiei nu au fost folosite. Capitalismul nu functioneaza . Coruptia este
    generalizata etc etc etc
    Romanul este deosebit de talentat si ascutit la minte. Smecher . Dar de obicei...se fenteaza singur.
    Nu a-si apara drepturile , nu protesteaza si lipsa de coloana vertebrala al face sa stea....cu capul plecat.
    Din nefericire cum bine spui....Nu este nici-un castig.

    RăspundețiȘtergere
  43. Stelian P.19:20

    @Robert
    Imi permit o divagatie ca tocmai am venit din Ungaria de la cumparaturi. Da-mi si mie niste raspunsuri vis-a-vis de ungurii astia despre care tu spui ca sunt niste perdanti iar noi niste vesnic cistigatori:
    - de ce produsele din Ungaria sunt mai ieftine decit cele de la noi ?
    - de ce de sarbatori ei ieftinesc produsele iar noi le scumpim ?
    - de ce drumurile lor sunt mult mai bune decit ale noastre ?
    - de ce au mult mai multe autostrazi decit noi ?
    - de ce au salarii mai mari decit noi ?
    - de ce lor nu le cere nimeni viza pentru USA iar noua ne cere ?
    - de ce ei au intrat inaintea noastra si in UE si in NATO ?
    -.....nu era mai bine daca eram si noi niste perdanti ?
    Daca ai sa-mi vorbesti despre coruptia de la noi atunci te intreb:
    - cine sunt strainii care practica la noi coruptia ca romanii nu cred ca sunt in stare de asa ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim11:34

      Ai uitat, nea Steliane, o intrebare:
      DE CE ei sunt in Schengen si noi NU?DE CE?
      M.

      Ștergere
  44. @Stelian
    Eu traiesc in Japonia jumate de timp. Sunt cetatean Nipon prin casatorie. Informatile dela fata locului sunt
    poate mai interesante......Despre Ungaria? Am stat doua zile la Budapesta ....extraordinar de civilizat.
    Ca la Amsterdam. Un oras frumos.....deosebit de frumos. Despre situatia reala si la zi tu esti mai informat.
    Ca grneralizare....
    Raspunsul este mai simplu. Civilizatia austriaca. Dece Transilvania este mai desvoltata decat restul tarii. Gospodaria unui taran roman din regiunea Brasovului se deosebeste putin de a unui sas. Relitati istorice..............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.19:39

      Si atunci noi cui ii dam lectii ? Sau de ce le dam lectii altora dar nu vrem sa primim lectii de la nimeni ?

      Ștergere
    2. Anonim22:41

      Domnilor, va rog, pierdem esenta.
      Nu cred in civilizatii superioare, pot aduce argumente ( intre noi fie vorba, nu stiu cine o sa le ia in seama)
      Va propun sa incheiem subiectul cu tradarea. Eu unul nu am sentimentul ca exemplele mele au fost macar citite, acceptate si mai putin, iar apelul la cartea de istorie, ignorat total.
      Exemplul cu Germania a fost dat din exasperarea cu care cautati, gasiti si exemplificati nenorocirea noastra, ticalosia care ne "caracterizeaza".
      Poate ma simt bine stiind ca pe planeta asta nu sunt singurul ticalos/tradator, ci si vecinii mei apropiati, ori de pe alte continente sunt la fel... Cu siguranta la fel.
      In schimb, va rog sa ma credeti ca jubilez dintr-un alt punc de vedere, acela ca nu va este straina si indiferenta natia. Se simte din ofurile dvs.
      Domnul Cezar are dreptate, si vine intr-u catva si in sensul celor cerute de mine, sa ne pastram pe subiect.
      Deci, consideram ca tradarea e epuizata?
      Trecem la un alt capitol?
      Il alegeti dvs?
      Sau continuam pe tema aceasta?
      Va astept propunerile si va rog sa primiti salutul meu de prietenie!
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
    3. Stelian P.02:21

      As fi fericit sa cred ca tradarea e epuizata. Accept orice capitol.

      Ștergere
    4. Anonim02:34

      Domnule Stelian, nu aveti nici un motiv de fericire, tradarea nu se spala cu clor. amaraciunea dvs ma determina sa nu inchei, cu acordul dvs, capitolul.
      Astept in continuare "faptele" pe care le vom trece in malaxorul ideilor.
      Dar va implor nu mai repetati nimic despre artileristii germani care au facut treaba la Ploiesti, ca ma veti avea pe constiinta...
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
    5. Stelian P.07:46

      O.K. continuam, dar pentru inceput am o rugaminte:
      - spuneti-mi, in afara de problema cu artileristii, ce nu mai trebuie sa abordez ? Am prea multi dusmani, suparati in cel mai pur simtamint democratic pe ce imi permit sa spun impotriva convingerilor lor, ca sa mai imi fac unul.

      Ștergere
    6. Anonim20:49

      DomnuleStelian,
      Am ajuns deja sa va pretuiesc, cum m-as putea supara pe dumneavoastra? Sunt obligat prin toate legile moralei sa va accept opiniile. Dvs stiti ceva, eu cred ca stiu altceva si asta este. Puteti sa-mi povestiti despre nemtii artileristi, daca inchid ochii si imi amintesc despre experienta mea ca pifan artilerist la 01047-Craiova, s-ar putea sa-mi faca ceva placere. Insa, acolo au fost piloti romani, pe langa cei germani, Grupul 6 Vanatoare este unul dintre exemple. Nu stiu cum putem sa-i scoatem din istorie.
      Si apropo de ce ati afirmat mai jos, nationalismul nu trebuie condamnat, inseamna doar ati iubii natia, asa cum patriotism se refera la patrie!
      Prin urmare, nu pot si nu imi permit sa va spun eu ce nu trebuie sa abordati. Totul trebuie abordat!
      Cu flexibilitate si respectul reciproc!
      Si din dorinta de a afla!
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
  45. Anonim00:40

    si ca sa incheiem "apoteotic" cu super ghilimele
    remember!!
    daca aveti rabdare,traducerea e simpla

    http://www.historia.ro/video/bombardarea-ploiestiului

    si dedicatie pentru nostalgicii nazistilor
    urmariti filmul(gasiti si alte sute de ore de film)

    http://www.adevarul.ro/exclusiv_adevarul/VIDEO_Lagarele_de_concentrare-_locurile_in_care_oamenii_au_mers_la_moarte_0_221978250.html#


    http://www.historia.ro/video/lagarele-concentrare-naziste


    CINE UITA ISTORIA E CONDAMNAT SA O REPETE (oare cine o fi spus-o??)

    RăspundețiȘtergere
  46. Stelian ....Spuneti
    Si atunci noi cui ii dam lectii ? Sau de ce le dam lectii altora dar nu vrem sa primim lectii de la nimeni ?      Raspunsul este simplu.
    Romanii se cred centrul pamantului si chiar al univesrsului. Ei stiu totul si chiar marile puteri sunt preocupate
    zilnic de soarta lor. Cred ca una din cauze porneste de la Ceausescu .....care se credea....
    Un alt motiv este complexul de inferioritate care care se inverseaza.
    Un caz concret. Dupa multi ani m-am intors in Romania. Un coleg operator sef la Buftea m-a imvitat la el acasa.
    Desi nu calcase pe aici niciodata, a inceput sa-mi povesteasca si sa ma informeze despre America. Nu a incetat cateva ore. Avand spritul in nas am inceput sa fiu derutat. M-am ciupit....Nu mai stiam daca eu sunt in vizita sau el.....
    Va deranjez cu o intrebare.
    Dece desi publicat pe Info Militar si mai toate blogurile militare scrisoarea mea catre Regle Mihai nu a fost consemnata de nimeni. A disparut cu totul spiritul patriotic la militari sau persoana mea nu suscita inredere .
    Sau ambele cauze. Cineva spunea ca o natiune care a-si pierde istoria si cultura este numai o turma de oi. buna de manipulat si tuns.......Sper din tot sufletul ......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.08:10

      Cam asa patesc si eu asa ca sunt obisnuit. Oriunde merg in tara, cind fac greseala sa spun ca locuiesc in Timisoara sunt nevoit sa ascult ore in sir de explicatii si descrieri in amanunt cu ce a fost aici in dec. 89. Ei imi explica mie ce am vazut cu ochii mei.
      In legatura cu scrisoarea ta am o posibila explicatie. Ideea de monarhie, cel putin acuma, nu are viitor. Timp de 45 de ani am invatat pina la saturatie ca regele era reprezentantul celor care au supt singele poporului (apropo, in Japonia tot asa ceva se spune despre Imparat ?), ca a plecat din tara cu un tren plin cu bogatii (oare de ce l-au lasat sa plece ?), ca a militat pentru reinstaurarea in Romania a exploatarii capitaliste etc., etc.
      Dupa 1989 romanii au aflat ca prin votul lor pot schimba presedintele asa ca nu accepta, cel putin deocamdata, un sef care nu poate fi ales prin vot direct. Interesant este faptul ca isi aleg presedintele pe baza unui program prezentat de acesta, iar cind alesul incearca sa-l puna in aplicare (cum altfel decit numindu-si oamenii in care are incredere, gata, avem DICTATURA !)
      Daca dupa 23 de ani marea majoritate confunda anarhia cu dictatura, iar oamenii politici le repeta asta zilnic, ne trebuie mult pina o sa intelegem deosebirile dintre un regim prezidential (vezi SUA), semiprezidential (vezi Romania) si o monarhie (vezi Anglia, Suedia...)
      Poate doar nepotelul meu si generatia lui o sa inteleaga deosebirile.
      Spiritul patriotic la militari nu a disparut, problema este ca il confunda cu nationalismul.

      Ștergere
  47. Greseala de neiertat ....AM VRUT SA SCRIU...
    REGELE MIHAI IDOLUL SI EROUL GENERATIEI MELE !

    RăspundețiȘtergere
  48. @ Bogdan
    Multumesc pentru atentie ....scuze....si atac
    Sunt calatorit . Am posibilitate sa fac comparatii. Desi ma intereseaza
    individul nu putem scapa de caracterizari generalizatoare. Sunt popoare pricepute in mizica, altele in afaceri...etc. Romanii au multe calitati si defecte . Cred ca sunt inteligenti si mai cultivati decat majoritatea popoarelor. Sunt lenesi si nu i-au nimic in serios . Pe aceste meleaguri nici comunismul nici fascismul nu a functionat. Aceasta neseriozitate este salvarea sansa.....si nesansa natiei. In eternitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim21:14

      Domnule Horvath,
      Multumesc si eu pentru raspuns si atentie. Si eu, la fel ca si dvs sunt atent la detalii, cat pot.
      Iata: "Domnule Bogdan
      Cu tot respectul. Caracterizarile stereotipice ca " caracterul ungurilor " sau caracterul " romanilor "
      nu ar trebui sa faca parte din arsenalul dumneavoastra intelectual."
      Apoi:"Desi ma intereseaza
      individul nu putem scapa de caracterizari generalizatoare."
      Vedeti? La asta ma refeream.
      Of, am multe de spus, aveti si nu aveti dreptate, sunt si lenesi sunt si harnici, sunt ca toata lumea, dar comunismul si nazismul sunt doua chestiuni incompatibile cu sufletul romanesc. Sunt anti-omenesti, d-asta cred ca nu ar functiona bine aici, ca de existat, 43 de ani i-am simtit...
      Cred ca defectul caracterizant este indolenta! E mai rau decat sa fi lenes. E mai periculos decat sa fi tradator, e mai dureros decat sa fi canalie. Pentru ca e autodistructiv!
      Si impotriva acestei autodistrugeri duc "lupta" mea aici cu domnul Stelian, pentru ca orice lucru negativ repetat ajunge sa fie crezut. Acum, dar mai ales mai tarziu.
      Va felicit pentru optiunea promonarhica!
      Cu stima,
      Bogdan Serban Iancu

      Ștergere
  49. @ Trimit un nou subiect. El poate creia noi discutii interesante si injuraturi
    la persoana.

    MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !
    PRINTUL NICOLAE VIITORUL REGE AL ROMANIEI

    Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial.
    Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si
    barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric.
    Primul pas care trebue facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate. In momentul
    in care constututia adusa pe turela tancurilor sovietice a fost abrogata intrarea in normalitate ar fi insemna intoarcerea la un document esential al democratiei romanesti, Constitutia din 1923. Securistii si comiunistii dupa cucerirea puterii economice dupa Revolutie,
    au creiat insa un document care ar fi trebuit sa le dea legimitate. Maculatura din 1991 a fost adusa prin tarnacopurile minerilor si bagata pe gatul romanului, prin tortura, batai si manipulare. Aceasta "democratie originala" isi gaseste continuitatea si in zilele noastre. Daca lumpenul sovietic ,ajuns presedinte ar fi cerut un referendum pentru a decide forma de guvernamant, ar fi pierdut. Ar fi castigat oamenii binelui. Astazi Romania ar fi fost o tara prospera si civilizata. In aceste conditii am fi intrat in Europa demni si prin usa din fata. Pentru a demonstra ca securitatea putea fi alungata si nu ar fi astazi peste tot ,sa vedem ce sa intamplat la cateva luni dupa care Monitorul Oficial anunta victoria republicana.In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. "Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar.

    RăspundețiȘtergere
  50. Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste,are 23 ani, si traieste deocamdata la Londra.
    Printul Nicolae de Romania, viitorul rege este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor
    Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti.
    Regele Mihai este rege prin vointa natiei deci Legea Fundamentala nu poate suferii modificari. Monarhul constitutional nu are in prerogativele sale reviziurea constitutiei. Pentru ca urmasii tronului trebue sa fie pe linie
    masculina Printul Nicolae este singura persoana imaculata, demna de a ocupa tronul Romaniei, ca urmas al M.S Regelui.
    Constitutia din '23 

Despre Rege. 

Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. 
Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului.
    Art. 85.-Nici o modificare nu se poate face Constitutiunii.
    Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron.

    Ordinea la Coroana Romaniei
    > 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; Art 77 - SUCCESIUNEA ANULATA ANULATA
> 2. ASR Principesa Elena a Romaniei (a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana); ART 77-SUCCESIUNEA ANULATA
> 3. Nicolae de Roumanie Medforth Mills (fiul Elenei, nepotul Regelui, care va deveni ASR Principele Nicolae al Romaniei la 1 aprilie 2010, la implinirea varstei de 25 de ani); ART-77-SUCCESIUNE DINASTICA LEGALA SI CONSTITUTIONALA .

    RăspundețiȘtergere
  51. Trebue sa luam totul de la inceput. Nu avem dreptul de a ne amagi sau a minti pe altii altii. Cu tote ca ideia monarhica este adanc inradicinata in constinta nationala, sansa reveniri la tron al regelui Mihai este nula. Pentru o intreaga generatie care a fost convinsa ca caderea comunismului era sinonima cu restauratia monarhica dezamagirea este profunda. Dela un milion de oameni inbracati de sarbatore. care scandau "Regele si Patria" si printre lacrimi "Majestate nu pleca, asta este tara ta" pana la grupul politicos de batranei si cativa copilasi zgribuliti in in port national, stransi in gara de la Savirsin, este un drum lung. De la cea mai mare adunare populara spontana, care a avut loc pe pe pamintul Romaniei, pana la singuratatea Pelisorului este un drum si mai lung. Daca perioada mentionata a reprezintat un vis monarhic, este sansa noastra acum, sa-l transformam in realitate.
    Nici o fosta tara comunista nu a vut sansa ca in fruntea unui miscari cu caracter anticomunist, sa fie o personalitate istorica. Multe voci din tara au incercat in decursul anilor sa-i diminueze rolul, sau sa-l faca tradator de tara. Au facut-o din necunostinta de cauza , revansa, sau manipulare politica. Adevarul este diferit. In conditile in care razboiul era pierdut oricum pentru membrii axei, Regele a facut totul pentru a salva tara de un razboi devastator si de ai da un viitor. Cautand date pentru filmul meu"Razboiul rece a inceput la hotelul Ambasador" ( documentarul se ocupa de Actul de la 23 August si confruntarea dintre serviciul american si sovietic de pe teritoriul Romaniei, pana la abdicarea regelui) am dat de niste noi documente extraordinare, despre aceasta perioda. Ele dezvalue faptul ca intoarcerea armelor a fost organizata de Rege in apropiata colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei actiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operatia a purtat numele de cod HAMMERHEAD Trebue remarcat ca comunistii au fost anuntati si integrati cu trei zile inainte de complot. Promisinile si garantiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliatilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea in fata Palatului Regal a steagului american,englez,francez si sovietic. Deci vanzarea tarii sa facut nu la Bucuresti ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation). In vederea acestui film am contactat Asociatia pensionarilor de la C.I.A. pentru a gasi martori oculari ai evenimentelor. Toti participantii mi-au vorbit cu emotie "de regele tinar si viteaz" facand eforturi sa-si ascunda lacrimile. Discutand cu acesti oameni cunoscatori, am ajuns la concluzia ca pierderea Romaniei a fost o infrangere dureroasa, un prim Vietnam. Am inceput sa fiu convins ca elita acestei organizatii abia asteapta sa gaseasca ocazia, de asi lua revansa. Din pacate nu sa intamplat asa. Greseli si gafe monumentale au facut ca credibilitatea si popularitatea monarhiei sa se subtieze cu timpul, ajungand astazi in desuetitudine, la marginea rizibilului. Totul a inceput cu vizita de Pasti cand Regele nu a raspuns cererii multimii si a dat bir cu fugitii. Coabitarea si chiar colaborarea cu comunistii a deluzionat si indurerat pe toti. Daca ideia irationala de a lasa ca mostenitor al tronului pe cineva care nu are dreptul sa mosteneasca, poate sa ne lase cu gura cascata, un Duda print consort a pus capacul.

    RăspundețiȘtergere
  52. Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic, social si rasial. Suntem numiti Tiganii Europei.
    Un popor, cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinare isi pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devenind usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana, interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent, cand o natiune europeana, in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, isi refuza geografia si destinul istoric.Criza economica a schimbat peste noapte toate datele ecuatiei .Din cauza mizeriei si a tensiunii etnice (vezi Italia ,Spania) si a coruptiei generalizate, Romania a devenit un butoi de pulbere gata sa explodeze. Pentru ca are nevoie de o oaza de liniste si de stabilitate Occidentul sprijina actiunea noastra. Efortul de revenire la civilizatie este sprijinit de Casele Regale europene.
    Romanii sunt inteligenti si au inceput sa inteleaga despre ce este vorba. Este ultima noastra sansa. La o rascruce a destinul trebue sa decidem daca continua destinul nostru european, sau devenim un fel de tara orientala.
    In incheiere va dau o veste buna. Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram"Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor."
    "Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Horvath
      Iote, na, nu stiam cine se lamenteaza si cine dramatizeaza in asa hal situatia Romaniei.
      Maestre, trebuia sa ne tavalesti prin asa mizerii ca in final sa ne spui ca Niculaita ala al tau e os domnesc?
      O fi el pregatit de cineva dar romanii nu sunt pregatiti sa-l accepte.

      Ștergere
    2. Depinde ...CU CE VINE!!!!!!!

      Ștergere
  53. @ Am primit un mesaj de incurajare

    Anonymous has left a new comment on your post "INTREBARE CRUCIALA PENTRU REGELE MIHAI : ROMANII I...":

    Fuck you Holocaust denier! You should rot in your little conspiracy theories concrete like balloon.
    Goonhead, stop being a fucking kiss ass!

    RăspundețiȘtergere
  54. Anonim16:50

    Ha ,ha, ha !Horty nostru nu este nebun,este regalist convins si a reusit sa va pacaleasca cu o bombonica, doua.omul a aruncat undita printre stabilopozi si "rechinii"de acolo au fost '"prinsi".

    RăspundețiȘtergere
  55. Plano 10
    Aud in premiera ca situatia in Romania este OK. Probabil esti unic......
    Propunerea mea monarhica este singura aplaudata de tot occidentul.
    Sunt in corespondenta de mult cu Printul Charles.
    Avantajele pentru Romania sunt evidente.
    Toate experimentele cu Escu au esuat...................

    RăspundețiȘtergere
  56. UN IMPORTANT MESAJ DE LA PRINTUL CHARLES

    Stimate domn
    Ideia instaurarii monarhiei prin Printul Niculae este valoroasa si merita analizata
    cu toata atentie. Este evident ca va fi sprijinita de toate curtile regale.
    Varul meu Nicolae a-mi este foarte apropiat. Este un tanar educat ,inteligent si onorabil. Face eforturi laudabile sa invete romaneste si sa fie pregatit pentru aceasta misiune atat de importanta.
    Am avut discutii indelungate pe aceasta tema cu el.
    Situatia din Romania poate fi inbunatatita spre binele general. Romanii, care a-mi sunt atat de apropiati merita tot binele.
    Dar totul depinde de alegerea si vointa natiei.
    Va multumesc pentru vorbele calde.
    Printul Charles

    RăspundețiȘtergere
  57. @ Cezar @
    Unul din avantajele evidente este imbunatatirea imaginii Romaniei care este la pamant.
    Vom putea prezenta lumii fata adevarata si luminoasa a tarii. Eu personal m-am saturat de manelisti,
    coreolonisti si scuipatori de seminte.
    Este nevoie de o noua inversare de valori. Elita sus ....neamul prost jos.

    RăspundețiȘtergere
  58. @ Armata a fost prea mult umilita si batjocorita.
    Va asigur ca ARMATA REGALA ROMANA va fi pretuita si onorata.

    RăspundețiȘtergere
  59. @ An....
    Asociatia mea cu Horty este ieftina. Toti nationalistii romani ma stimeaza.
    Sunt luat in brate de Coja, Tudor Vadim, Goma etc.
    Printre altele sunt corespondentul extern al Tricolorului si Romaniei Mari.
    Nu cred ca " tribunul " accepta un hortist.
    Esti penibil......

    RăspundețiȘtergere
  60. INTERZICEREA FOLOSIRII LIMBII ROMANE LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DIN NEW YORK
    In prezent traiesc in America un milion de romani. O mare parte sunt concentrati in New York. Dupa caderea lui Ceausescu. pe timpul careia romanii ocoleau ingroziti cladirea sinistra de i6 etaje a diplomatiei romanesti, ei au inceput sa se adune la centrul cultural aflat in cartierul diplomatic. la doi pasi de cladirea ONU. ICR are la dispozitie unul din cele mai frumoase galerii de arta ,cu doua uriase vitrine de sticla care dau in strada si o frumoasa sala de spectale. De si suspiciosi de eterna prezenta a securistilor si a noilor activivisti culturali, care nu se deosebeau de cei vechi doar prin faptul ca furau mai mult, ei au inceput sase adune, considerand acest loc al lor. Arta prezentata era modesta si de multe ori evident propagandistica. Totusi oamenii nostrii de toate categoriile treceau peste toate si se adunau pentru a se simtii mai aproape de tara. Intelectualii subtiri de si strambau din nas umpleau salile centrului. Cei mai multi veneau pentru a se simtii acasa , a intalni un prieten si cand bugetul permitea chiar sa bea un pahar de vin si sa manance cateva sarmale de sarbatori. Au inceput sa apara si vechi diziidenti , dusmani ai comunismului care au intrat in imeduat in conflict cu agentii culturii in civil. Toate, cu bune si rele aveau ceva totusi in comun. Se petreceau in mediul si mentalitatea romaneasca. Era o oglinda aburita a unei tari care incerca sa se desprinda de comunism si a se intoarce in civilizatie. In curand aceasta oglinda a fost sparta in bucati, cioburile ei ranind pe toti care au ceva in comun. 
La o saptamina dupa numirea ei in calitate de director al ICR, urata si mereu transpirata Corina Suteu declara transant nu avem nevoie de sclerozata comunitate romaneasca care vine la manifestarila culturale sa mananca fursecuri 
Pentru a da greutate noului directorat. la prima actiune anticulturala ai fost trimisi pe banii romanilor, insasi vice presedintele ICR, Mihaesimpreuna cu politrucul cultural pe nume T.Morar. Dupa ce sa transmis un fel de mesaj patapievician din partea preseditelui onorific al ICR , Traian Basescu, sa anuntat ca se vorbi de acum inainte numai in engleza. Primul lucru care ma uimit, a fost faptul ca in sala nu se afla nici un strain. Al doilea lucru era ca nimeni nu vorbea aceasta limba de circulatie internationala pentru ca nu o cunosteau de loc. Un american nimerind la acesta aunare ar fi cerut cerut precis un translator. Vazand ca Corina Suteu a fost trimisa sa reprezinte sa reprezite cultura romana in USA, fara sa cunoasca doua boabe de americana iar Mihaes sa citeasca de pe o foaie de hartie balbaieli neinteligibile, in fata unei sali de romani americani, am incercat sa protestez. Interventia mea a fost deosebit de scurta probabil cateva secunde. Dupa ce am cerut reitroducerea limbii romane Mihaes a cerut sa fiu dat afara. Morar a cerut interventia politiei iar directoarea Suteu a inceput sa ma traga de de pulovar spre iesire. Din cauza ca am cerut sa se vorbeasca si romaneste pe teritoriul Romaniei ( ICR are aceasta calitate ) mi sa interzis participare la la orice activitate la ICR de si sunt artist , ziarist si cetatean roman. Imediat dupa acesta intamplare T. Morar la intoarcerea in tara, a descris cele intamplate in articolul UN PAPAGAL UNGUR BRUIAZA ARTA ROMANREASCA LA NEW YORK.
    Robert Horvath cineast New York
    http://devanewyork.blogspot.com/ 


    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  61. @ IN CURAND BOMBA BOMBELOR
    VICTORIE !
    O DELEGATIE DE GENERALI VETERANI DE RAZBOI CER REGELUI MIHAI
    SA SPUNA ADEVARUL DESPRE ASA NUMITUL HOLOCAUST ROMANESC.

    RăspundețiȘtergere
  62. @Robert Horvath - Parca era clar ,ca in Romania nu a fost Holocaust ! Si asta nu pentru ca o spune unul sau altul, ci pentru ca o spune DEX!!!

    RăspundețiȘtergere
  63. HOLOCAUST (‹ fr.; {s} gr. holo + gr. kaustos „de ars”) s. n. (REL.) Sacrificiu practicat în Antichitate de unele popoare (evrei, asirieni etc.), care consta în arderea integrală a animalelor pe altar. ♦ Spec. Exterminare (prin diferite metode) a unei mari părți a populației evreiești (c. 6 mil.) din Europa (în Germania, precum și în terit. ocupate vremelnic în timpul celui de-al doilea război mondial) de către naziști și aliații lor. În prezent, se folosește tot mai frecvent, termenul de shoah (în ebraică „nimicire, distrugere”). ♦ (În prezent) Ucidere în masă datorată unor motive politice, religioase sau ca urmare a unor cataclisme provocate de om (ex. h. ecologic, prin distrugerea mediului înconjurător sau h. atomic, prin consecințele nefaste ale unui război nuclear).
    Sursa: DE (1993-2009) | Adăugată de blaurb | Se.S.

    RăspundețiȘtergere
  64. @ HOLOCAUSTUL ROMANESC : SA ADAUGAT UN ZERO !
    ENCICLOPEDIA IUDAICA : ROMANIA 40.OOO VICTIME LOCUL 11
    COMISIA WISEL : 400.OOO DE VICTIME LOCUL 1 ( LA PARITATE DE POPULATIE ) UCISI IN PRIMELE 2 LUNI
    DEPASIND GERMAMIA IN CRIMA..............

    RăspundețiȘtergere
  65. Ei da! Asta chiar ca-i hilar - am depasit Germania !
    Probabil i-am depasit si in constructia de ..autoturisme!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. UN APEL DISPERAT.....
    @ Cezar si toti ceilalti.......
    Puteti cu ajutorul acestui blog sa schimbati istoria. Fac apelul la patriotismul dumneavoastra.
    Este ultima sansa. Majestatea sa Regele Mihai va pleca in curand dintre noi.
    El are datoria sa spuna ADEVARUL. Oricare ar fi el.
    Calitate de fost sef al statului ai da autoritatea morala si legala.
    Cu alte cuvinte....el trebuie inpins sa spuna adevarul.....
    Va rog publicati impreuna cu colegii dumneavoatra militari un Apel
    care sa fie semnat de ofiteri si militatari activi si in rezerva
    Trebuie creiat o miscare de masa in randurile militarilor pentru recuperarea istoriei
    si demnitatii armatei romane.
    Am mare incredere in dumneavoastra .
    Asa sa va ajute dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Robert Horvath Spunea - ,,Majestatea sa Regele Mihai va pleca in curand dintre noi.
      El are datoria sa spuna ADEVARUL. Oricare ar fi el.
      Calitate de fost sef al statului ai da autoritatea morala si legala.
      Cu alte cuvinte....el trebuie inpins sa spuna adevarul."
      UN LUCRU NU PRICEP EU ; DE CE TREBUIE SA FIE IMPINS???!!
      CA ROMAN ,FOST SUVERAN ETC. NU AR TREBUI SA_L IMPINGA CONSTIINTA SI SA SPUNA ADEVARUL?? Please ! Scoate-ma din dilema aqsta!!

      Ștergere
    2. Stelian P.08:39

      @Robert
      De acord cu CEZAR. Nu poti sa ajuti un om daca nu cere el ajutor sau este in imposibilitate s-o faca. De unde sa stim noi ca un fost sef al statului are nevoie de ajutor ? Nu are acces la telefon, nu poate sa-si exprime singur vointa ?

      Ștergere
  67. UN APEL DISPERAT
    Puteti prelua la dorinta fragmente din scrisoarea mea adresate regelui.
    MILITARII LA ORA ADEVARULUI !

    @ Stiu ca risc spunand adevarul
    Cineva spunea UN POPOR FARA ISTORIE ESTE O TURMA .
    De prea mult timp se arunca cu gunoi pe uniforma ostasilor romani si nimeni nu misca in front. Aceasta tacere a umilintei este o forma grava
    a tradarii.
    Am publicat nu de mult :

    Stimati militari
    Semnati scrisoarea deschisa Regelui Mihai care are datoria morala de a salva
    demnitatea armatei si memoria celor ucisi in timpul celui de al doilea razboi mondial.
    Robert Horvath Deva cineast New York
    “ Ostasii românii, criminali sau eroi?”

    Scrisoare Deschisa
    MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI
    http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/intrebare-cruciala-pentru-regele-mihai.html

    Trimiteti semnaturile la
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG

    Spre dezamamirea nimeni nimeni nu a semnat pana acum……..
    Presiunea a zeci de militari in uniforma sau in retragere poate schimba istoria minciunii si a reda demnitatea tuturor. Copii romanilor puteau sa se intoarca de la scoala cu fruntea sus afland ca bunicii lor au fost eroi si nu criminali !
    Treziti-va domnilor militari.
    Daca nu vreti sa faceti nimic pentru voi faceti macar ceva pentru copiii vostrii !

    RăspundețiȘtergere
  68. @Robert Horvath Spunea - ,,Majestatea sa Regele Mihai va pleca in curand dintre noi.
    El are datoria sa spuna ADEVARUL. Oricare ar fi el.
    Calitate de fost sef al statului ai da autoritatea morala si legala.
    Cu alte cuvinte....el trebuie inpins sa spuna adevarul."
    UN LUCRU NU PRICEP EU ; DE CE TREBUIE SA FIE IMPINS???!!
    CA ROMAN ,FOST SUVERAN ETC. NU AR TREBUI SA_L IMPINGA CONSTIINTA SI SA SPUNA ADEVARUL?? Please ! Scoate-ma din dilema aqsta!!
    Ştergere

    RăspundețiȘtergere
  69. REGELE MIHAI LA ORA ADEVARULUI ! SOSESTE ULTIMA ORA.....MAINE VA FI PREA TARZIU !
    @ Am avut o lunga corespondenta cu majestatea sa. Ultima mea expozitie persinala a fost dedicata.......
    http://www.devagallery.com/
    Deschide la Exhibition
    Am pregatit un film impreuna.....etc
    Am avut sansa sa-l cunosc mai bine. Istoria este facuta de invingatori.
    Este cred timorat si infiltrat. Duda are o influenta nefasta.
    Totusi sunt sanse. Majestatea sa tine infinit la poporul sau....si la armata sa
    Trebuie totusi " ajutat " sa spuna Adevarul ..........

    RăspundețiȘtergere
  70. @ Cezar
    La discursul Regelui din Parlament nu s-a vazut nici o umbra de militar. Veteranii Armatei regale au refuzat
    sa participe. Motivele sunt evidente. Regele are se pare regrete.... i vrea .....dar are ezitari. Sa-l ajutam.

    RăspundețiȘtergere
  71. @ ROBERT- Se zice ca deasupra regelui ,mai este doar Dumnezeu!!
    SA-L AJUTE DUMNEZEU!!!

    RăspundețiȘtergere
  72. @ Cezar
    Aici nu este vorba de personalitatea regelui. Intra-m pe un drum gresit.
    Se joaca o ultima sansa. Fara sa exagerez.....
    Este vorba de recuperarea istoriei si iesirea din minciuna.
    Las constintei tale drumul de urmat
    Sper ca cel de sus sa-ti indrumeze calea .....

    RăspundețiȘtergere
  73. Anonim23:22

    @RH

    desi nu vreau sa-ti fac reclama vreau sa te intreb ce inseamna"exhibition"??

    "http://www.devagallery.com/
    Deschide la Exhibition"

    iti recomand si eu pornhub....tot un fel de exhibition, hi,hi,

    rudotel ai luat sau ti le-a furat vadim pe toate?

    RăspundețiȘtergere
  74. Anonim23:24

    @RH
    nu-ti face iluzii,nu voi folosi niciodata link-ul si nu voi deschide site-ul,indiferent cata reclama nesimtita ii faci.O fi si asta un fel de spital de nebuni virtual

    RăspundețiȘtergere
  75. Don Corleone

    Stimate nedomn
    -Insinuati ca vreau sa-mi fac reclama ......
    Nimeni nu va opreste sa dati si dumneavoastra adresa exacta a satrei in care locuiti. Puteti sa dati un link al site din fund de curte de unde postati.....cu capac sau fara.

    - Intre dumneavoastra si Tudor Vadim este o diferenta remarcabila
    Dansul este Tribun iar dumneavoastra Tribunal !!!

    - Nu intrebuintezi medicamentele pe care le recomandati. Traiesc in Japonia si sunt adeptul medicinei orientale.
    Am studiat acupunctura si luptele martiale. Specialiatea mea este energia universal QI si distrugerea adverarului
    de la distanta.....chiar mare distanta.
    http://www.qi-energy.info/
    http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=21

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.08:36

      "Specialiatea mea este energia universal QI si distrugerea adverarului
      de la distanta.....chiar mare distanta"

      Robert tu ai notiunea spuselor tale ? Spui cu gurita ta ca te ocupi cu distrugerea adevarului si te miri ca nu iti raspunde nimeni la apelurile tale ?

      Ștergere
  76. Stelian P.08:54

    "Si apropo de ce ati afirmat mai jos, nationalismul nu trebuie condamnat, inseamna doar ati iubii natia, asa cum patriotism se refera la patrie!"

    Sa facem o deviere de la subiect si sa analizam un termen drag multora dar (cred eu) inteles gresit. Este vorba despre NATIONALISM.
    Am sa postez mai jos toate definitiile din DEX, spre analiza tuturor, apoi dupa citeva ore (am citeva obligatii de onorat) am sa revin. M-as bucura sa citesc pina atunci si alte pareri.

    NAȚIONALÍSM s. n. Doctrină politică bazată pe apărarea (uneori exagerată) a drepturilor și aspirațiilor naționale. [Pr.: -ți-o] – Din fr. nationalisme.
    Sursa: DEX '98 (1998)

    NAȚIONALÍSM n. Atitudine care are în vedere, în primul rând, apărarea drepturilor și aspirațiilor naționale (însoțite, în anumite împrejurări, și de xenofobie). [Sil. -ți-o-] /<fr. nationalisme
    Sursa: NODEX (2002)

    NAȚIONALÍSM s.n. Ideologie și politică care urmărește întreținerea izolării și ațâțarea neîncrederii și urii între diferite naționalități. ♦ Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. nationalisme].
    Sursa: DN (1986)

    NAȚIONALÍSM s. n. politică și ideologie care urmăresc întreținerea izolării și ațâțarea urii de rasă și naționalitate. ◊ tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. (< fr. nationalisme)
    Sursa: MDN (2000)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule ..c.etatean ...NATIONALIST a fost si "NICOLAE IORGA" poate fi acuzat ca era un nebun sau un facist ??? Domnule Cetatean "Stelica" cum va numea ex-prietenul dvs., dan iosif ...santeti o fantosa ...o greseala ...apropo la CNSAS nu aveti nimic ??? Asa o intrebare. Nu va salut.

      Ștergere
  77. @ Stelian
    Nu voi intinde coarda. Daca credeti ca copilul sau nepotelul dumneavoatra
    trebuie sa vina de la scoala cu ochii plansi afland ca bunicii lui au fost niste criminali....nu semnati. Nu va consider tradator.......mult mai putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.09:01

      De data asta intinzi coarda chiar prea mult. Nepotelul meu merge deja la scoala cu ochii rizind si stie ca bunicii lui nu sunt criminali. Cind ajunge sa invete istoria Romaniei sper sa o invete pe cea adevarata.

      Ștergere
  78. Stelian P.08:57

    Spre comparatie postez si definitia patriotismului.

    PATRIOTÍSM s. n. Sentiment de dragoste și devotament fată de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei. [Pr.: -tri-o-] – Din fr. patriotisme.
    Sursa: DEX '98 (1998)

    PATRIOTÍSM n. Sentiment profund de dragoste și devotament față de patrie și popor. [Sil. -tri-o-] /<fr. patriotisme
    Sursa: NODEX (2002)

    PATRIOTÍSM s.n. Dragoste, devotament pentru patrie și pentru popor. [Cf. fr. patriotisme].
    Sursa: DN (1986)

    PATRIOTÍSM s. n. sentiment de dragoste și devotament față de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei. (< fr. patriotisme)
    Sursa: MDN (2000)

    RăspundețiȘtergere
  79. Domnule Iancu
    Va deranjez cu o intrebare. Cine plateste cartile lui Watss. Credeti ca occidentul este interesat de subiecte romanesti. Ma faceti sa zambesc.
    Poate va va lamurii Ungureanu......Primul ministru evreu al Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  80. CIZMAR, TIGAN, GOLAN, REGE !

    Pentru o schimbare de imagine revenirea la monarhia constitutionala prezinta un avantaj evident. Aducerea pe tron a Printului NICOLAE varul printului CHARLES va schimba multe lucruri. O lustratie corecta ar elimina 95 la suta din clasa politica actuala. Aceasta lustratie va contine si anumite elemente economice. In acest fel triungul securitate, lumea interlopa, clanurile tiganesti va fi alungat de la putere. Noua restaurare politica nu este a unei revanse. Cei ce au gresit vor avea acelasi drepturi si indatorii ca si ceilati dar nu si avantaje nemeritate.
    Se spune ca fiecare popor are conducatorii care ai merita. Sper ca Romania merita mai mult. De la un cizmar, tigan, golan..... la un rege este cale lunga. Romanii sunt un popor inteligent. Ei nu vor scapa ultima sansa printre degete. Am trimis in aceste zile o scrisoare viitorului rege al Angliei Printul Charles care ma onorat cu un raspuns.
    ,,,,," ideia este foarte interesanta si surprinzatoare, dar in ultima instanta totul depinde de poporul roman".

    RăspundețiȘtergere
  81. @ STELIAN

    Majestate
    Dar nimic nu depăşeşte în gravitate faptul că toţi copiii învaţă la şcoală că fac parte dintr-o naţiune de criminali. Aici nu mai este loc de întors, pentru că se merge prea departe. Fiecare părinte, indiferent dacă este român, ungur, evreu sau ţigan (ordinea nu contează), are datoria morală să rupă paginile pline de minciuni ordinare din cartea de istorie în faţa copiilor şi a întregii familii. Fiecare profesor are datoria să vorbească despre omenia şi curajul românilor care au salvat de la moarte o jumătate million de oameni nevinovaţi, chiar dacă această lecţie nu face încă parte din programul de învăţământ. În acest fel, vom face un prim pas spre recâştigarea demnităţii noastre, iar copiii noştri se vor întoarce de la şcoală cu fruntea sus.

    RăspundețiȘtergere
  82. @ Va raspund pentru ca sunteti un om de bine.
    In rest nu va deosebiti de altii.......

    RăspundețiȘtergere
  83. @ Deosebire
    Domnul Iancu este un om al sperantei. Incearca sa faca ceva pentru altii.
    Nu se ascunde dupa vorbe si lozinci. Incearca sa amestece vorbele cu faptele. Incearca sa obtina o audienta la Regele Mihai rugandul sa salveze istoria si onoarea armatei. O face pe banii lui.
    Cand multi vor fi ca el viitorul este salvat. Ai urez succes si sanatate,
    Multumesc lui dumnezeu care i-a luminat calea.

    RăspundețiȘtergere
  84. @Robertica
    Tineretul de astazi a inceput sa-si acuze predecesorii nu de crima ci de prea multa lasitate si toleranta fata de strainii care s-au oplosit in teritoriile locuite de români.
    Ce te deranjeaza pe tine cartile scrise de politologul american Watts ? Nu corespund cu „Erdély Története” scrisă de Academia de la Budapesta?

    RăspundețiȘtergere
  85. @ Planorica
    Nu cunosc cartea academiei. Tu nu esti tanar ci mai batran decat tatal meu . Cine este Plano 1O ?
    Cati sunt si cate planoare au ? Wats este agent SIE si a fost coptat de tradatorul de tara Razvan Ungureanu. din gasa evreilor rosii oplositi in aceasta tara.
    PS Sa nu fiu gresit inteles. Sunt simpatizant al eveilor care citesc biblia ....nu si biblia marxist leninista.
    Ungurii au venit calul, tiganii cu satra iar acestea pe tancurile sovietice.........

    RăspundețiȘtergere
  86. @Coreolone
    Si voi aveti rege....pe nume Cioaba.

    RăspundețiȘtergere
  87. Erata
    Din gasca evreilor rosii Tismaneanu, Patapievici, Ungureanu.....

    RăspundețiȘtergere
  88. @ Planorel
    Diversiunea ta este penibila si subtire ca si planorasul tau. Nu am lagaturi cu Academia Ungara iar despre Academia Suiedeza intreaba-l pe Coreolone !

    RăspundețiȘtergere
  89. DREPT DE REPLICA TERMINAL
    Planor
    Ai numesti pe blogul Plano 1O pe romani " blegi."
    ..............................
    Singurul roman bleg estu ...cu planor cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  90. @ Corcodel militar
    Sunt militari cu doi epoleti ....sau fara epoleti.
    Singurul militar cu un singur epolet si cu cascheta de tanchist pe o ureche
    esti dumneata. Caz unic in NATO ,,,,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  91. PRINTUL NICOLAE NOUL REGE AL ROMANIEI VA SCHIMBA IMAGINEA ROMANIEI IN LUME ....SCRIE PRINTUL CHARLES !

    Stimate domn Robert Horvath Deva
    Ideia instaurarii monarhiei prin Printul Niculae este valoroasa si merita analizata
    cu toata atentie. Este evident ca va fi sprijinita de toate curtile regale.
    Varul meu Nicolae a-mi este foarte apropiat. Este un tanar educat ,inteligent si onorabil. Face eforturi laudabile sa invete romaneste si sa fie pregatit pentru aceasta misiune atat de importanta.
    Am avut discutii indelungate pe aceasta tema cu el.
    Situatia din Romania poate fi inbunatatita spre binele general. Romanii, care a-mi sunt atat de apropiati merita tot binele.
    Dar totul depinde de alegerea si vointa natiei.
    Va multumesc pentru vorbele calde.
    Printul Charles

    RăspundețiȘtergere
  92. Anonim18:16

    UN ALUPIGUS PROASPAT PT. TINE CEZARE!Asta ca sa nu faci negi pe coor cind stai pe scaun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TIME OUT !! Un sondaj pe strada:
      - Fiti amabil ! Unde ati petrecut ultimele concedii ? In tara sau in
      strainatate ?
      - Acum doi ani am fost la Vama Veche ...
      - Si ati fost multumit de conditii ?
      - Nu prea. Dupa doua zile au intrat niste derbedei peste noi in cort,
      m-au batut, mi-au furat camera video si apoi au violat-o pe
      nevasta-mea.
      - Oh, ce tragedie !
      - Da. Si anul trecut am fost tot acolo si am patit la fel.
      - Imi pare rau ! Anul acesta unde intentionati sa mergeti ?
      - Pai tot la Vama Veche, ca acolo vrea nevasta-mea ...

      Soţul unei blonde se întoarce din deplasare şi găseşte în pat un tip
      gol. Deschide dulapul şi dă de soţie:
      - De câte ori să-ţi spun, draga ?... El trebuie să se ascundă, nu tu !

      Noapte de iarna, viscol teribil. Un brutar tocmai voia sa inchida
      pravalia, cand intra pe usa un client infrigurat ce voia sa cumpere un
      cozonac .
      - Sunteti insurat, domnule? intreaba brutarul.
      - Bineinteles! Dar ce, credeti ca mama m-ar fi trimis la cumparaturi
      pe o vreme ca asta?!


      Un roman naufragiat de ani de zile pe o insula pustie, vede intr-o zi
      - cu mare incantare - o nava si apoi o barca apropiindu-se de tarm.
      Cand barca ajunge la tarm, unul din ofiteri ii inmaneaza bietului
      naufragiat un teanc mare
      de ziare si-i spune:
      - Capitanul vrea sa citesti toate ziarele astea si apoi sa ne anunti
      daca mai vrei sa fii salvat !

      O tânără, proaspăt căsătorită, vine în lacrimi la maică-sa:
      - M-a bătut soţul.
      - Cum?... Doar a plecat ieri în deplasare!
      - Si eu am crezut la fel!

      - Domnule judecător, spune soţia la divorţ, eu şi soţul meu nu am
      mai avut relaţii intime de foarte mult timp.
      - Este adevărat? De ce?
      - Este adevărat, domnule judecător, pentru că nu mai pot, recunoaşte
      soţul umilit.
      - Auzi la el, spune soţia, jumătate din oraş poate, şi el nu mai poate!

      Ștergere
    2. Sa vezi ce va zice RH: Cu asa lepre nu se mai pricopseste tara!!

      Ștergere
    3. PS .. i-am raspunslui AnonimApr 21, 2012 08:16 AM

      Ștergere
  93. FASCISMUL ROMAN ANTI ROMAN
    Propun un subiect nou in discutie. Asistam la un curent natonal inedit. Romanii se ridica impotriva Romaniei.
    El apare mai pe toate blogurile romanesti la diferite nivele. Blogul Plano 10 pare specializat. Doar in ultimele trei
    editoriale este atacat Antonescu, Regele Mihai iar despre romanii de azi se spune ca " au o atitudine execrabila "
    " sunt pierduti " "tigani " " blegi ". Uneori acest curent este acompaniat paradoxal de un anti sovinism isterizant
    Dar lucrurile raman pe o linie....roman anti roman. Eforturile mele de a recupera istoria si demnitatea armatei se
    lovesc de un zid. Romanii sunt declarati ca infaptuitorii celui mai mare genocid din istorie si parca abia asteapta
    sa mai primeasca o palma si un nou sut in fund. Aici la New York sunt singura persoana careia ai este interziza participarea la ICR . Vina mea este cererea de a se vorbi romaneste la centrul cultural. De necrezut dar adevarat,


    FASCISMUL ROMAN ANTI ROMAN

    Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit. Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda fiindu-i rusine sa fie roman. Desfintarea culturii nationale este institutionalizata, devenind politica de stat. Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desăvarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism sau au putina demnitate, sunt declarati dizidenti. Ei trebuie desfiintati” Nu intamplator conducatorii acestui fascism sint grupul de intelectuali antiroman din lurul presedintelui Basescu .........

    RăspundețiȘtergere
  94. BASARABIA
    CRIMINALUL BASESCU RECUNOASTE LIMBA MOLDOVENEASCA
    ( articol piblicat acum doi ani )

    Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu si ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, au reusit sa provoace recunoasterea din punct de vedere juridic a existentei “limbii moldovenesti”, inventie stalinista utilizata ca argument al ocuparii Basarabiei. Cei doi reprezentanti ai statului roman au fost de acord ca in subsolul Acordului de facilitare a regimului de vize semnat intre Republica Moldova si Comisia Europeana sa apara formularea “limba moldoveneasca”, realizand astfel din prostie sau cu intentie unul din obiectivele strategice ale agenturii ruse din Romania.
    Reprezentantii diplomatiei din Romania(pentru ca romane este greu sa-i spui), au acceptat acordul prin care cetatenii moldoveni primesc facilitati de calatorie incepand cu 1 ianuarie 2008 lasand ca in final ca sa apara precizarea: « documentul a fost redactat in limbile statelor UE si in limba moldoveneasca ».
    Se stie ca politica externa a Romaniei este coordonata de Presedintele Romaniei. A stiut acesta de facatura rusa, prin diplomati romani, de la Bruxelles. Daca da, este grav ca nu a luat masuri. Daca nu, inseamna ca serviiciile sunt si ele bagate in facatura si atunci trebuie sa raspunda impreuna cu diplomatii « unelte » ale altora. Asa s-ar intampla intr-un stat democratic, membru NATO care stie sa-si apere interesele nationale. Este Romania un asemenea stat ?

    RăspundețiȘtergere
  95. S.O.S ROMANIA
    BASESCU PE URMELE LUI CEAUSESCU CONSTRUESTE O BOMBA ATOMICA ?
    Voi fi acuzat ca creiez panica. Sarcina principala a unui ziarist este sa spuna adevarul si daca este posibil sa salveze vieti omenesti. Materialul meu trimis catre Nipon Press si care poate fi citit pe Blogul Robert Horvath Deva Blog este bazat pe un raport CIA de ultima ora. Tinand seama ca avem un guvern incompetent si un presedinte alcoholic este cazul ca oamenii treji sa-si spuna cuvantul . Ei trebue sa faca acest lucru de mare urgenta inainte ca Bucurestiul si locitorii lui sa devina o amintire .Un recent accident la Bucuresti , fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington si in cancelariile occidentale, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor din satelit se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman.Ea este plasata pe soseaua Oltenita si poarta numele Centrul de cercetare stiintifica pentru aparare nuclearo-bacteorologico-chimica. Raportul CIA remarca ca pozele din satelit sunt probe definitive a unui posibilitati de explozie si contaminarea unei mai parti a teritoriului. Problema pericolului niclear dela Bucuresti a facut parte din tematica discutilor secretarului de stat Clinton cu omologii rusi. Mentionez ca am trimis in cursul zilei de ieri o nota oficial guvernului roman. Am primit in cursul acestei zile de ieri urmatorul raspuns

    Stimate domnule Horvath,

    Autorităţile române abilitate au luat notă de elementele prezentate în scrisoarea adresată de dumneavoastră Ambasadei României la Washington şi au dispus verificarea şi analizarea acestora în vederea formulării unui răspuns documentat.Cu stimă,

    Adrian Tudorache
    Secretar III
    Ambasada României la Washington
    Cinismul si lipsa de responsibilitate a acestui guvern este evidenta.

    URMARITI
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  96. Anonim22:22

    @RH
    Nu insinuez ca iti faci reclama,ci chiar iti faci si cu multa foarte multa nesimtire
    Dintre sute de exemple,doar unul
    Robert HorvathApr 21, 2012 11:24 AM( zis si micul Horty)
    "URMARITI
    http://devanewyork.blogspot.com/"

    RăspundețiȘtergere
  97. Anonim22:38

    @RH
    Na ca era sa uit!
    Te adresezi aici cuiva spunand ca tatal lui e mult mai batran ca tine.
    Pai baaa tovarase capitan de securitate...tu vorbesti ,cel care in 1977 la varsta de 33 de ani,aflat la post in misiune de spionaj,ai tradat si ai cerut azil politic americanilor....oare ce varsta ai acum?Cumva ai intinerit?
    Indiferent ce regim era la putere in RO TRADAREA RAMANE TRADARE!!!!!
    iar americanii iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori(ca toata lumea de altfel)si te-au lasat sa te descurci prin tomberoanele de gunoi dupa ce te-au stors de informatii.
    Ti-am mai spus-o de cateva ori dar te faci ca nu vezi postarile respective.
    De ce ai tradat?Pentru bani,iar acum te dai ...rahat cu perje tradatorule
    Hai in vizita in RO si tine o conferinta de presa cu cat mai multe televiziuni cu textele dumitale.Ai curaj apatridule?Vrei sa-ti platesc eu biletul de avion.Sa stii ca o fac costa doar 1078$ la clasa economic dus-intors
    Dar nu ai sa vii,nu ai curaj sa-ti privesti concetatenii in ochi
    PS.L-ai taiat pe niculae ala la vene ca sa vezi daca are sange albastru dupa ce a iesit din gaura de principesa?Ai spus ca daca are singe rosu ca noi toti tu te spanzuri.Eu aduc funia si sapunul...ok?

    RăspundețiȘtergere
  98. UN ROMAN SADEA ANTIROMAN !
    DREPT LA REPLICA
    Domnule Plano 10
    Va spun prieteneste. Nu tine. Dumneavoastra scrieti un editorial ca sa criticat pe comandantul trupelor de la Odessa? Nici vorba. Ce aveti cu acest comanant. Este in afara discutiei Cine a auzit de el ?. Vreti sa loviti in eroul neamului Antonescu. Nu ma luati de prost. Nu ne luati de naiv.
    Fiecare rasuflare este impotriva monarhiei care a facut atatea pentru neamul romanesc.
    Tam nesam fara nici-o o legatura ma declarati minoritar. Minoritar sau nu...... sunt mai patriot decat dumneavoastra.Sunteti de parerea celor care inventeaza Hocaustul Romanesc. Cea mai mare minciuna din istorie.
    Romanii sau saturat de clasa politica reprezantand clica de securisti care au preluat puterea in Romania. Singura forma de lupta democratica este lupta pentru ciolan care a inceput cu un minoritar rosu numit Ion Iliescu. El este romanul care ca place care impreuna cu altii minoritari ca Brucan si Roman au pus baza CONTRAREVOLUTIEI ROMANE
    .Nu ma sperie banarea sau cenzura. Adevarul trebuie spus. MI-am facut-o singur todeauna. Am riscat mai mult decat banarea depe un blog. Singurul care se asociaza cu dumneavoastra este lumpenul militar coreolone. Concluzie Sunteti un roman sadea...antiroman. Din pacate nici primul ....nici ultimul

    RăspundețiȘtergere
  99. Anonim23:55

    @RH
    Dupa cum bine zici"MI-am facut-o singur todeauna"Eu zic sa "ti-o mai faci" si chiar de mai multe ori,dar totusi gramatica ta e exasperantaaaa!!!!!
    Cum ramane cu anul 1977 varsta de 33 de ani si gradul de cpt. securitate tov.RH????

    RăspundețiȘtergere
  100. @Puradel militar
    Daca sunt securist .....dece colegii dela SIE mi-au spart studioul din NY de doua ori. Dece sotia mea este urmarita la Tokyo....?
    Uiti si peste doua randuri ma declari spion american. Lipsa de materie cenusie creiaza lipsa de ratonament.
    Cazul meu este public ....si este cunoscut de toti colegii de la televiziune etc . Sau scris studii legate de bomba atomica Ceausescu si chiar o carte ....
    DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII scris de V. Nicolae.
    Schimba placa si sosetele. Miros dela distanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stelian P.08:28

      @Robert
      Eu zic sa schimbi placa. Nu uita ca esti pe un blog al militarilor care au idee cum se culeg informatiile. "Colegii" de la SIE sau alte servicii cu care te lauzi tu isi urmaresc sursele ca sa afle daca nu sunt tradati. Le insceneaza anumite legende ca sa-i apere. Cazul tau e public si faptul ca nu iti raspunde nimeni e dovada ca nu mai prezinti interes pentru nimeni. Nu te imbata cu apa rece si mai ales nu ne vinde noua apa pe post de vodca.

      Ștergere
  101. Anonim00:10

    si mai ales cu tradarea cum ramane?

    RăspundețiȘtergere
  102. Anonim00:11

    @RH
    vino in RO si vorbeste la tv.Eu iti platesc biletul de avion

    RăspundețiȘtergere
  103. @ Ciordel
    Tu a-mi platesti banii de drum ? Din ce bani ? Din salariul de bugetar militar sau din ciordit ? Accept propunerea ta cu o conditie. Pune fotografia
    ta pe acest blog.....ca sa te recunosc printre alti blonzi la aeroport.

    RăspundețiȘtergere
  104. @ Domnule Coreolone
    Accept propunerea dumneavoastra. Dar ma indoiesc ca serviciile sunt de acord. Prezenta mea la TV
    ar putea sa duca la caderea regimului.
    Am avut o scurta colaborare cu Antena 3 care a zguduitul palatul Cotroceniului din temelii.
    Eu sunt creatorului scandalului ICR New York.
    http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12:53

      Cum sa-l primeasca la TV,daca musca pe cineva de urechi,poate in camasa de forta .

      Ștergere
    2. Anonim13:03

      Eu nu am pomenit nici un nume de tv.In RO sunt cu zecile si RH isi poate alege pe oricare inclusiv "euforia tv"(ca denumirea i se potriveste dupa ce "trage pe nas"),sau oricare altul......

      Ștergere
    3. Anonim13:05

      ce modalitate idioata de a repeta la infinit:"Eu sunt creatorului scandalului ICR New York."

      Ștergere
  105. @ Cezar
    MULTUMESC SERVICIILOR ROMANESTI DE PREA MULTA ATENTIE SI COLABORARE !
    Eu le dau de lucru. Sa deschis un departament special prin care serviciile
    pot verifica echipamentul si tehnologia de filaj. Spargerea studioului meu sa obtinut printr-o colaborarea stransa cu lumea interlopa locala.
    Serviciile au o cladire de 15 sau 21 etaje. Au un laborator special de trucajefoto.
    Puteti aprecia singuri un montaj in care eu apar alaturi de Andrei Badin fost Antena 3,.....desi nu l-am intalnit niciodata in viata......
    DESCHIDETI
    http://devanewyork.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html

    UN WATERGATE ROMANESC

    ATAC BANDITESC ORDONAT DE BASESCU LA NEW YORK Cu doi ani in urma Basescu a ordonat un atac banditesc la New York. In stanga acestui articol se vede fotografia sustrasa din seiful studioului meu de film din New York. Dupa o saptamana de la incepererea scandalului ICR New York pentru a fi discreditat ( conspiratie cu Antena 3 ) fotografia apare trucata pe un blog creiat de servicii. Se poate observa montajul fotografic unde apar alaturi de ziaristul Andrei Badin. Trebue mentionat ca nu m-am intalnit cu aceasta persoana niciodata. Fiind jurnalist de investigatii ma fotugrafiez extrem de rar. De la venirea in USA nu cred sa posed mai mult de 6-8 fotografii. Fotografia pe care sa executat triucajul a fost facuta pe Aeroportul Louis Amstrong din New Orleans de sotia mea Kiyoko. Am pastrat fotografia intr-un plic in seiful studiolului si am notat disparitia ei imediat fapt relatat detectivilor politiei. ( Negativul fotografiei a fost gasit in Osaka la sediul studioului meu din Japonia. In momentul in care fotografia furata a aparut pe un blog strain am cerut o ancheta la FBI. Ea continua si azi si va lua sfarsit numai prin punerea lui Traian Basescu dupa gratii. PS. Memorile adresate autoritatilor romane au ramas pana in ziua de azi fara raspuns.

    Domnule Cezar
    Deranjez cu o rugaminte. Postati cele doua fotografii. Specialistii militari pot urmarii cu ochiul lor montajul extraordinar realizat de tehnicienii SIE
    Profesionalim si patriotism/

    RăspundețiȘtergere
  106. @ Plano 1O Planorist FSN

    ROMANIA SE TREZESTE !
    OFITERUL ALEXANDRU GHEORGHE VIITOR PRIMAR DE SIBIU
    SI VIITOR PRESEDINTE AL ROMANIEI.
    CLASA POLITICA MULT CANTATA DE PLANO 10 ESTE TRIMISA LA WC PUBLIC....
    ROMANII TRAG APA !
    Amintesc mesajul mei publicat pe INFO MONDO MILITAR
    ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK Says:
    ianuarie 23rd, 2012 at 9:43 pm
    UN ANUNT DE IMPORTANTA MAXIMA
    ANUNT SFARSITUL REGIMULUI !
    Ora 2.38 pm New York
    UN OFITER AL ARMATEI ROMANE IN UNIFORMA APARE IN PIATA
    UNIVERSITATII !
    DESCHIDETI :
    http://devanewyork.blogspot.com/2012/01/cia-prevede-revolta-armatei-romane.html

    ianuarie 24th, 2012 at 1:38 am
    A sosit un inger in Piata Universitatii inbracat in uniforma millitara .
    Cu ajutorul lui DUMNEZEU am trait si asta. Am trait multe si am vazut
    multe dar niciodata un asemenea moment de eroism Poate sunt prea
    dramatic….dar prin acest tanar am invins.
    Dece am invins ? Pentru ca gestul lui face cat zece milioane de protestatari
    Am o dovada .
    Dupa douazeci de ani DUMNEZEU si-a intors obrazul si catre noi.

    RăspundețiȘtergere
  107. CIA A LUAT PLASA.
    ARMATA ROMANA NU SA REVOLTAT ! MAMALIGA NU A EXPLODAT !
    SECURITATEA CU NUMELE SCHIMBAT A PRELUAT PUTEREA POLITICA....
    UNGUREANU UN NOU PUTIN PENTRU LINISTEA ROMANIEI !

    C.I.A : SEMNALE DE REVOLTA IN ARMATA ROMANA RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
    Se observa la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva. ................................. In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. In manifestul politic al ofiterilor se spune :
    "Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare?
    Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere........

    RăspundețiȘtergere
  108. GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNEMilitarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:- dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;- dreptul de a desfasura activitati economice;- dreptul de a lucra doar 8 ore;- dreptul de asociere, crearea de sindicate Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi ! REVOLTA MILITARILOR DISPONIBILIZATI
    Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.în anul 1998: 36.500 ofiteri;- la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;Nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare în anii de dupa revolutie! CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA. Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Politica de desbinare a lui Basescu in loc sa atenueze tensiunile in zona militara le accentuiaza. Prezenta militarilor activi sau in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim profund nepopular.

    RăspundețiȘtergere
  109. Anonim02:05

    I'm not positive where you are getting your info, however great topic.
    I needs to spend a while studying more or understanding more.
    Thank you for magnificent information I was looking for this info for my mission.

    Feel free to visit my blog post: RosetteMHartz

    RăspundețiȘtergere
  110. Anonim11:00

    I constantly spent my half an hour to read this web site's content everyday
    along with a cup of coffee.

    Review my homepage; LindseyLHazle

    RăspundețiȘtergere
  111. Anonim19:35

    Spot on with this write-up, I seriously think this website needs
    a lot more attention. I'll probably be returning to read
    more, thanks for the info!

    Also visit my site JannetteKAllaway

    RăspundețiȘtergere
  112. Domnule Bogdan serban oancu ...va cunosc bine, foarte bine si ma bucur sa va re-gasesc pe net, ma gasiti pe facebook cu id-ul Krystyan Keller, va rog s aimi dati un semn de viata ..."Arta Aparari"i a fost emisiunea dvs., si eu am aparut la un moment dat in ea. As dori sa am un dialog cu dvs aveti si emailul meu: ca951570@gmail.com si tel. 0730.735.750. Va multumesc, Cristian

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!