Google Website Translator Gadget

luni, 14 mai 2012


Dr Larry Watts despre Cazul Tismaneanu vs Prof Giurescu si istoriografia romaneasca, cu o incursiune in Arhivele KGB

“De fapt, istoriografia româneasca de la Gheorghiu-Dej si pana in anii ’80, nu numai ca a atras admiraţia internaţionala pentru calitatea performanţele sale – nu in mica parte si din cauza frecvenţei cu care a aderat la standardele occidentale de metodologie -, dar şcoala românească de istoriografie a fost alesa pentru a conduce Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice din 1980 pana in 1985, o reuniune de prim rang a istoricilor profesionişti” – Larry L Watts
Conferinta profesorului Larry Watts sustinuta saptamana trecuta la Institutul de Sociologie al Academiei Romane, ne-a dat prilejul abordarii istoricului american si pe teme mai recente, care s-au dovedit insa cu radacini in acelasi trecut trist al Romaniei. Rugat să comenteze un fel de “recenzie” a cărţii sale, de fapt un atac ridicol lansat de ideologul post-comunist Vladimir Tismaneanu (oare cat va mai fi “uitat” in capul la CPEx al CC al IICCMER?) asupra reputaţiei lui Larry Watts şi a oricui s-a întâlnit cu el, cu tinta directa asupra istoricului academician Dinu C Giurescu, fiind vizat colateral si regretatul profesor Florin Constantiniu,  profesorul Larry Watts ne-a oferit un raspuns lamuritor si ne-a indreptat atentia (tot) spre documente. “Totul s-a mai scris deja”, a afirmat dr Larry Watts, trimitandu-ne catre colectia de foste documente secrete si strict secrete scoasa la lumina din arhivele KGB de la Chisinau de catre istoricii basarabeni Elena si Gheorghe Negru.
Intr-adevar, conspectand impresionanta lucrare “PCM si Nationalismul (1965-1989)” cuprinsa intr-un volum al publicatiei de inalta tinuta “Destin Romanesc” (o prezentare mai veche aici, din pacate revista nu are pagina de internet) nu mica ne-a fost placerea sa descoperim confirmarea documentata ca “argumentele” folosite azi de dl Vladimir Tismaneanu impotriva unor mari istorici romani ca academicienii Dinu C Giurescu si Florin Constantiniu sau a lui Larry Watts si a celor care i-au organizat lansarile, de la profesorul Gheorghe Buzatu la guvernatorul BNR Mugur Isarescu (despre “listele neagre” si schreib-kampfului lui Tismaneanu in curand o noua analiza Roncea.Ro), sunt desprinse aproape cuvant cu cuvant din directivele Moscovei date prin intermediul Centralei KGB “tarilor fratesti” (vasalele RP Ungara, RP Bulgara plus ocupata RSS Moldoveneasca) pentru a contracara “nationalismul romanesc” – expresie folosita de sovietici in sens peiorativ – din anii ’80.
La vremea respectiva, Chisinaul bolsevic a raspuns imediat ordinelor si, astfel, intr-un document secret (clasat drept Doc 46) al MAE al RSS Moldovenesti si al CC al PCM, intitulat DESPRE UNELE TENDINŢE ÎN ISTORIOGRAFIA ROMÂNEASCĂ CONTEMPORANĂ si datat 22 iunie 1983 (interesanta coincidenta datei), se conspecteaza de-a fir a par “tendintele” istoriografice “nationaliste” si “ceausiste” (“national-comuniste”, cum ar zice dl Tismaneanu) privind «legalitatea formării „României Mari” la 1918 , învinuirea de expansionism a „imperiilor vecine”, menţionarea „meritelor deosebite” ale României în cel de-Al Doilea Război Mondial ş.a.m.d.».
In Raport apare chiar si actualul consilier al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, ca promotor al “motivelor” de continuitate romaneasca in spatiul carpato-danubiano-pontic. «Pentru reinterpretarea istoriei ţării din Evul Mediu se pronunţă şi un alt istoric, Dinu Giurescu, în interviul acordat ziarului Flacăra (nr. 9, 1983)», se consemneaza atent in document. Iar despre profesorul Florin Constantiniu se spune ca «Multe învinuiri s-au adus în adresa Rusiei ţariste în legătură cu aniversarea a 124-a unirii Moldovei cu Valahia. De pildă, ziarul Scânteia din 16 ianuarie 1983 a publicat articolul doctorului în ştiinţe Constantiniu, în care se spune, în special, că vecinătatea marilor imperii – Otoman, Habsburgic şi Rusia Ţaristă –, politica lor de expansiune şi ingerinţă în viaţa poporului român au creat dificultăţi în dezvoltarea procesului de formare a statului naţional. Sub ochii şi în umbra marilor puteri, care preferau o Românie dezbinată sau în calitate de armă a lor, subliniază autorul, românii au reuşit să creeze un stat modern datorită faptului că ei au fost uniţi în gând şi în simţire». Nici marele istoric roman Vasile Parvan nu scapa de criticile ante-post-comunistilor: «Judecând după toate acestea – se mai sustine in document -, în RSR continuă activitatea de căutare şi elaborare a surselor istoriografi ce şi arheologice care să confirme tezele cu privire la aflarea „multimilenară”, permanentă” a „românilor” în arealul carpato-danubian-pontic. Ştirea despre editarea – după o întrerupere de 57 de ani – a cărţii Getica, al cărei autor este „întemeietorul arheologiei româneşti” Vasile Pârvan, a fost prezentată în presă drept un eveniment de o importanţă deosebită în istoriografia românească. După cum se comunică în presă, V. Pârvan cheamă în cartea sa „să se purceadă la studierea materialelor arheologice între Tisa, Nistru şi Dunăre începând nu cu anul 700 î. Hr., ci încă din anul 1000 î. Hr. (Flacăra, nr. 3, 1983), ceea ce, probabil, le este necesar adepţilor contemporani ai „învechirii” istoriei românilor».
Si-acum iata opinia prof dr Larry Watts, insotita de documentul desecretizat la care face dansul referire – Doc 32 (Documentul in sine are si o nota simpatica, daca facem o analogie la recomandarile date de agentul KGB al Ambasadei URSS in vederea contracararii Congresului International al Istoricilor care urma sa se tina la Bucuresti, si indicatiile similare pe care, probabil, le primesc chiar azi istoricii rusi care se deplaseaza zilele acestea catre Chisinau si Iasi pentru Conferinta Stiintifica Internationala “Basarabia – 1812. Problemă naţională, implicaţii internaţionale”):
Ceea ce sovieticii defineau drept “nationalism” in sens peiorativ era folosit de Occident in sens pozitiv
Dr Larry Watts: “Există, evident, o dificultate în a distinge între principalele teze ale istoriografiei pre-comuniste şi universale în ceea ce priveşte România – cu alte cuvinte, istoria scrisă în conformitate cu standardele de metodologiei din Vest, în care situaţiile faptice au o bază de probe care indruma istorici diferiti sa traga conluzii  similare,  pe care istoricii români au fost autorizati să le urmareasca şi să le dezvolte, după programul de de-rusificare lansat de către Gheorghiu-Dej la începutul anilor 1960 – si “toate tezele PCR legate de Istoria Romaniei”,  probabil referindu-se la istoriografia de tip Lysenko, un stil impus de Stalin în care ideologul proclamă pur si simplu versiunea cea mai potrivita pentru “progresul orientarii clasei muncitoare si a revoluţiei mondiale”.
Dar de fapt, istoriografia română de la Gheorghiu-Dej si pana in anii ’80, nu numai ca a atras admiraţia internaţionala pentru calitatea performanţele sale – nu in mica parte si din cauza frecvenţei cu care a aderat la standardele occidentale de metodologie -, dar şcoala românească de istoriografie a fost alesa pentru a conduce Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice din 1980 pana in 1985, o reuniune de prim rang a istoricilor profesionişti. Mai mult decât atât, românii au fost, de asemenea, votati, de către comunitatea internaţională de istorici – cu exceptia celor din lumea comunistă ideologic-restrictiva -, pentru a conduce o jumatate de duzină din secţiunile sale. Problema, conform auto-proclamatului “centru conducator” al lumii comuniste, a fost că istoriografia românească era prea strâns aliniată cu “istoria burghez0-occidentala”, pe care autorităţile sovietice şi acoliţii lor din blocul sovietic au etichetat-o “naţionalistă”, în sens peiorativ, dar pe care la randul lui Occidentul o numea “naţionalistă”, în sens pozitiv, asa dupa se referea pentru a-si descrie propriile istoriografii naţionale. Desigur, au existat si alte “şcoli”, care operează pe mai multe linii ideologice, şi chiar si în cadrul şcolii românesti trebuie sa admitem ca au existat tendinţe ideologice diferite, filosofii, atitudini, interpretări şi abilităţi, care variază în funcţie de individ.
Următorul raport de la Ambasada sovietică din România catre Moscova, descoperit în arhivele secrete din Republica Moldova de către Elena Negru şi Gheorghe Negru, şi publicat recent în Destin Românesc, revista publicata cu sprijinul Institutului Cultural Român, discută nu doar unele dintre aspectele legate de “protocronism” şi cultul personalităţii lui Ceauşescu referitor la istorie, dar, de asemenea,  mult mai “periculoasa” “similitudine sau identitatea de opinii româneşti moderne cu aprecierile istoriografiei burgheze occidentale vis-a-vis de multe momente ale relatiilor ruso-române şi sovieto-române”, care, evident, necesita un răspuns coordonat al Uniunii Sovietice, Republicii Populare Ungară şi Republicii Populare Bulgaria.
Iata Documentul:
[Documentul nr. 32]
Secret
Ambasada URSS în RSR
nr. 91
31 ianuarie 1980
[Moscova]
CU PRIVIRE
LA UNELE TENDINŢE NOI ÎN ŞTIINŢA ISTORICĂ ROMÂNEASCĂ ÎN LEGĂTURĂ CU PREGĂTIRILE ÎN RSR CĂTRE ÎMPLINIREA A 2050 DE ANI A PRIMULUI STAT DAC CENTRALIZAT ŞI CĂTRE CONGRESUL INTERNAŢIONAL AL ISTORICILOR
În România se încheie pregătirile pentru sărbătorirea a 2050 de ani a „primului stat dac centralizat şi independent”. Principalele măsuri ale jubileului menţionat, orientarea lor au fost desemnate într-o hotărâre specială a plenarei PCR din octombrie 1977, în care formarea statului lui Burebista a fost califi cată ca „momentul de cea mai mare importanţă în istoria poporului român”.
Planificând atât de devreme festivităţile dedicate formării statului geto-dac centralizat, care a lăsat în istorie urme destul de vagi şi ambigue, conducerea PCR s-a străduit să ducă nu doar o simplă campanie istorico-politică de activizare a „educaţiei patriotice, revoluţionare a tineretului, a tuturor cetăţenilor” ţării, deşi acest scop deţine un loc important în calculele sale. Anul 1980 a fost ales ca an jubiliar în legătură cu realizarea unui alt scop, mai important: a utiliza desfăşurarea la Bucureşti a Congresului internaţional al istoricilor pentru a propaga pe toate căile în plan internaţional concepţia despre evoluţia istorică a poporului român, revăzută în întregime în ultimii 15 ani de pe poziţii naţionaliste.
La drept vorbind, de aici a decurs întregul program de activităţi prevăzut în hotărârea CC al PCR, care nu s-a limitat la evenimentele de acum 2052 de ani, ci a cuprins întreaga istorie a României; prin aceasta se explică acel termen îndelungat care a fost pus la dispoziţie pentru pregătirea jubileului statului lui Burebista, stabilit arbitrar pentru anul 1980.
În doi ani şi jumătate, care s-au scurs după adoptarea hotărârii CC al PCR cu privire la sărbătorirea a 2050 de ani a creării primului stat dac centralizat şi independent, istoriografi a românească s-a completat cu aproape treizeci de monografii consacrate epocii lui Burebista şi Decebal, cu sute de articole pe tema dată. Afară de aceasta, în perioada respectivă au mai fost elaborate activ ideile menţionate în documentul CC al PCR cu privire la „lupta perseverentă şi neîntreruptă a poporului român pentru existenţa sa, pentru păstrarea limbii şi a pământului strămoşesc” împotriva „valurilor de popoare migratoare, iar mai târziu – a cotropitorilor şi agresorilor de tot soiul, împotriva dominaţiei străine”; cu privire la „importanţa istorică a formării naţiunii şi a statului naţional în progresul social general” ş.a.m.d. Cu alte cuvinte, evenimentele cu o vechime de 2050 de ani au fost strâns legate de etapele ulterioare ale dezvoltării social-politice şi economice a populaţiei pe teritoriul României; din această epocă îndepărtată, au început să se contureze trăsăturile caracteristice ale concepţiei istorice moderne a RSR.
O atenţie deosebită s-a acordat, totodată, argumentării câtorva momente foarte importante, din punctul de vedere al României.
În primul rând, este vorba despre noţiunea aşa-numitului „spaţiu românesc” în care românii s-au constituit ca popor. În prezent, în literatura istorică a României sunt stabilite nu numai hotarele geografice ale acestui spaţiu (la Est – pe Nistru şi la gura Bugului), ci este calculată şi suprafaţa lui – 500 mii km2 (pentru comparaţie, putem spune că teritoriul Principatelor unite în 1859 constituia 137 903 km2, iar teritoriul „României Mari” la 1918 avea 195 045 km2). Astfel, „spaţiul românesc”, în interpretarea sa actuală, include părţi considerabile din teritoriile URSS, RPB, RPU, RSCS.
În al doilea rând, în geneza poporului român este scos în prim-plan elementul geto-dac. În legătură cu aceasta, „vechea civilizaţie a dacilor” este ridicată până la nivelul celei romane; Burebista este caracterizat ca un om de stat de talia lui Iulius Cezar, iar românii s-au transformat în „unul dintre cele mai vechi popoare din Europa”.Astfel, a fost simplificată teoria caracterului autohton al poporului român – „stăpânul dintotdeauna al spaţiului carpato-danubian-pontic”.
În al treilea rând, în lucrările istorice ale autorilor din RSR, apărute înainte de jubileu, este susţinută consecvent teoria continuităţii românilor pe toate aşa-numitele „pământuri româneşti”. Din acest unghi de vedere sunt examinate preponderent materialele arheologice şi etnografi ce, sunt tratate izvoarele scrise vechi, sunt supuse criticii concluziile şi aprecierile istoricilor străini, inclusiv ale celor sovietici. Teoria continuităţii le permite autorilor români să califi ce aşezarea în sec. V–VIII a slavilor pe teritoriul României contemporane drept „invazie străină”, iar popularea Transilvaniei de către unguri drept „cotropirea pământurilor româneşti” etc.
În al patrulea rând, descriind activitatea lui Burebista ca pe una de unire a pământurilor româneşti într-un „stat centralizat independent”, actualii autori din RSR consideră istoria tuturor formaţiunilor statale de pe teritoriul României din toate timpurile drept reflectare a „voinţei nesecate a tendinţei” românilor spre unitate, spre crearea propriului stat naţional, acestea stând la baza unirii Moldovei şi Valahiei în 1859 şi realizându-se pe deplin în 1918. O astfel de abordare a problemei lasă, în fond, „deschisă” chestiunea referitoare la „străvechile teritorii româneşti” – Basarabia şi Bucovina de Nord –, a căror istorie este oglindită de RSR de pe poziţii neprietenoase faţă de URSS.
În această ordine de idei, nu există dubii că opiniile şi concepţiile menţionate mai sus, împreună cu altele, strâns legate între ele prin interpretarea naţionalistă a istoricilor români, vor sta la baza rapoartelor şi comunicărilor numeroaselor conferinţe şi simpozioane care vor avea loc în RSR în legătură cu împlinirea a 2050 de ani ai statului Burebista, vor deveni laitmotivul diferitor expoziţii tematice şi muzeistice care se organizează, vor determina caracterul planifi catelor activităţi culturale şi de masă, vor fi reflectate în activitatea mijloacelor de informare în masă. După cum mărturisesc unii interlocutori de-ai noştri, festivităţile principale din România cu ocazia celor 2050 de ani a „statului dac unitar centralizat şi independent” se vor desfăşura în aprilie-mai a.c. Unele modifi cări în privinţa termenelor desfăşurării lor, care anterior erau legate nemijlocit de Congresul internaţional al istoricilor, se explică prin decizia conducerii PCR de a marca pe larg în luna iulie a.c. cea de-a 15-a aniversare a Congresului IX al partidului.
Asemenea consecutivitate a două campanii politico-propagandistice permite părţii române să pregătească baza materială, să mobilizeze opinia publică a ţării, să o familiarizeze cu concepţiile de bază ale întregii istorii a României, de la „epoca lui Burebista” până la „era Ceauşescu”, după cum este numită deja aici perioada ultimilor 15 ani de dezvoltare a RSR; să determine acţiunile mijloacelor de informare în masă pentru ca să ducă o muncă diversă şi bine orientată în rândurile participanţilor la Congresul internaţional al istoricilor. În acelaşi timp, după cum afi rmă unii conlocuitori de-ai noştri, savanţii din RSR au primit indicaţia de „a propaga cu îndrăzneală noile realizări ale istoriografi ei naţionale”, „a aproba gândirea creatoare românească în domeniul istoriei”, „a demasca hotărâtor denaturările istoriei României, existente în literatura străină” în rapoartele prezentate la Congresul internaţional al istoricilor, în lucrările care vor fi difuzate printre participanţii la acest Congres.
Persoanele cu funcţii de conducere de la Academia de Ştiinţe Sociale şi Politice a PCR nu ascund faptul că partea română atribuie o mare importanţă politică desfăşurării Congresul internaţional al istoricilor de la Bucureşti, de aceea în procesul pregătirilor către acesta sunt implicate aparatul de partid şi de stat, toate organele şi organizaţiile care îşi pot aduce contribuţia în demonstrarea înfl oririi ştiinţei şi culturii româneşti contemporane, a progresului în dezvoltarea social-economică a RSR. Potrivit unor date, pregătirile pentru congres decurg sub controlul nemijlocit al preşedintelui României N. Ceauşescu, care se consideră istoric de specialitate. Astfel se explică încrederea în editarea tuturor publicaţiilor prevăzute pentru congres, inclusiv Istoria României în 10 volume, cu toate că, până acum, a fost editat doar primul volum.
Astfel, savanţii sovietici care vor sosi la Congresul internaţional al istoricilor se vor întâlni aici nu numai cu activitatea destul de intensă a românilor de a propaga în cadrul şedinţelor ştiinţifi ce ale forului menţionat puncte de vedere care nu coincid cu ale noastre, iar, în anumite cazuri, sunt chiar neprietenoase faţă de ţara noastră, dar se vor afla în atmosfera unei intense campanii politico-propagandistice, desfăşurate în afara congresului. Aceste două circumstanţe condiţionează, în opinia noastră, necesitatea unei pregătiri bine determinate din partea reprezentanţilor URSS care vor pleca la Bucureşti pentru a participa la Congresul internaţional al istoricilor.
În domeniul pregătirii ştiinţifi ce este oportun de a concretiza întreaga listă de concepţii cu care pot evolua la congres istoricii români şi care vor necesita din partea noastră un răspuns sau o explicaţie califi cată. În acest caz, trebuie avut în vedere că nu sunt excluse deloc şi unele alocuţiuni care vor conţine teze ce nu sunt încă în general acceptate de istoriografi a românească, aşa cum este punctul de vedere al lui I. Moldovanu referitor la civilizaţia tracică ce a dat naştere culturii Egiptului antic, a Greciei şi Romei; opinia unor specialişti despre limba geto-dacă ca limbă protoromanică, fapt ce permite de a explica „enigma” romanizării rapide a populaţiei Daciei etc. În acest context, pentru participarea la lucrările congresului trebuie atraşi cei mai buni savanţi, specializaţi în istoria României începând cu perioadele ei cele mai vechi şi terminând cu epoca contemporană.
Fără îndoială, reprezentanţii sovietici trebuie să sosească bine pregătiţi la Congresul internaţional al istoricilor, pentru a expune opiniile noastre pe marginea chestiunilor conexe vizând URSS şi RSR. După toată probabilitatea, românii, ca partegazdă, sunt puţin interesaţi în dezvoltarea unor discuţii ample asupra unor subiecte, însă este la fel de adevărat şi faptul că ei nu se vor da în lături de a se expune în forma  care este caracteristică pentru lucrările româneşti publicate în ultima vreme. Apropierea sau identicitatea opiniilor moderne ale românilor cu aprecierile istoriografiei burgheze occidentale vizavi de multe momente ce ţin de relaţiile ruso-române şi sovieto-române sporeşte probabilitatea apariţiei unor situaţii care să necesite reacţia de răspuns din partea noastră, drept care fapt caracterul şi conţinutul lămuririlor ce urmează a fi oferite de savanţii sovietici trebuie să fi e aprobate din timp. Acest lucru poate fi coordonat cu savanţii din RPU şi RPB în legătură cu orientarea antiungară şi antibulgară a unor concepţii din ştiinţa istorică contemporană a RSR.
Participanţilor sovietici la Congresul internaţional al istoricilor trebuie să li se recomande să abordeze o linie de conduită activă, singura care le-ar permite să facă uz pe deplin de autoritatea ştiinţei istorice a URSS, de bogatul potenţial creator al acesteia. În legătură cu aceasta, trebuie să acordăm o deosebită atenţie utilizării în rapoartele şi comunicările reprezentanţilor noştri a tezelor metodologiei ştiinţifice marxiste în domeniul cercetărilor istorice, fapt ce ne va permite să demonstrăm, evitând deschiderea discuţiilor privind chestiunile particulare, netemeinicia abordării româneşti a mai multor probleme ce ţin de istoria proprie şi cea mondială. Totodată, numeroasele comunicări la congres ale istoricilor români pot fi combătute în fiecare raport sovietic printr-o evaluare minuţioasă a succeselor întregii istoriografii a URSS într-o problemă sau alta, concretă sau de ordin general.
Cât priveşte acele condiţii comune, în care se vor afla reprezentanţii sovietici la Congresul internaţional al istoricilor, ar fi oportun ca fiecare dintre ei să fi e familiarizat, într-o formă sau alta, cu specificul „cursului special” al conducerii româneşti, mai ales cu poziţiile sale vizavi de problemele internaţionale actuale, cu momentele principale ale relaţiilor sovieto-române la etapa actuală. Trebuie prevăzut şi faptul că, în timpul aflării în RSR a savanţilor străini renumiţi, românii vor organiza cu aceştia interviuri pe care le vor folosi ulterior în scopul propagării „cursului românesc special” în interiorul ţării şi în afara ei. De aceea este necesar de a stabili din timp spectrul de chestiuni şi caracterul aprecierilor cu care trebuie să opereze reprezentanţii Uniunii Sovietice în asemenea cazuri. Membrii delegaţiei sovietice la congres trebuie să fie pregătiţi şi pentru conversaţii particulare cu istoricii burghezi, care vor instiga discuţiile privind divergenţele dintre savanţii din URSS şi cei din RSR vizavi de diverse chestiuni istorice; vor tinde să le dea un caracter de contradicţii insurmontabile. În astfel de situaţii, trebuie reieşit din inoportunitatea generală a acţiunilor care pot contribui
la apropierea specialiştilor români cu colegii lor din ţările occidentale.
Ambasada URSS în RSR va informa şi în continuare despre activităţile concrete întreprinse în România în legătură cu sărbătorirea a 2050 de ani a „statului dac unitar centralizat şi independent”, despre măsurile întreprinse de partea română în vederea pregătirii către Congresul internaţional al istoricilor.
Primul secretar al Ambasadei URSS în RSR
M. Muntean /semnătura/
Exp. 1 ex. în dosar
Distribuire:
1 – DP a MAE al URSS (pentru secţia CC al PCUS)
2 – CC al PC al Moldovei (tov. I.P. Calin)
3 – AŞ a URSS (academicianului V.N. Jukov)
4 – Institutul de Economie a Sistemului Mondial Socialist (IESMS) al AŞ a URSS
5 – OE a MEA al URSS
AOSPRM, fond. 51, inv. 54, dosar 7, fi lele 13-19




51 de comentarii:

  1. SENZATIONAL SI TERMINAL !

    IMINENTA ARESTARE A SPIONULUI VLADIMIR TISMANEANU !


    Tismăneanu a intrat in SUA cu un paşaport şi un nume fals!

    AMBASADA ROMANIEI IN SUA!
 Ministru Consilier
 Domnule Cristian Gaginsky Vă rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document. Presedintele Romaniei Traian Basescu! Excelenta !Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El reliefeaza pentru prima data faptul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea s-a produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta, va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca în calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti. Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare. Robert Horvath-Deva, cineast USA DESCHIDETI:... editat*devanewyork.*editat**editat*) DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) - Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea s-a facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola,cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR. In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste în vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. (Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.). Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta....etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela, dupa ce i s-a refuzat initial viza de intrare in SUA. De abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. Pentru a intra in SUA agentului Volodya i sa creat o noua biografie, i sa dat un nou nume si un nou pasaport. PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA FIT NEW YORK. DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cezar
    Scrisoarea mea catre ambasadorul SUA este un document oficial.
    El reprezinta opinia mea despre prezenta americana ....in Romania.
    Materialul a fost remis ambasadei. El nu se poate restructura.
    Comentariul ar trebui introdus de tine.
    El poate deschide discutii pro si anti americane. Din surse precise analistii de la
    ambasada citesc comentariile mele ...inclusiv cei de la Romanian Desk al Departamentului
    de stat SUA. Poate in acest fel americanii ar putea citi opinii ale militarilor romani..si
    ar putea da un semnal de alarma ....
    De altfel
    Scrisoarea mea catre ambasador a fost editorialul principal pe prima pagina in Tricolorul
    iar cel cu Tismaneanu a fost editorial in Cotidianul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un cineast din S.U.A. îi cere lui Mark Gitenstein ... - Ziarul Tricolorul
    www.ziarultricolorul.ro/.../un-cineast-din-sua-i-cer... -
    22 Sept 2011 – Tricolorul nr 130 ... Este cazul şi momentul să vă daţi demisia! ... demisia! ROBERT HORVATH DEVA, cineast, preşedintele DEVARTES FILM ...
    Articol vizualizat de 2103 ori

    RăspundețiȘtergere
  4. @
    Cezar
    Eu ba sunt asociat cu ungurii, cu americanii si nu demult cu chinejii.
    Maine cu extra terestrii. Cetatenii americani pot avea opinii personale......
    Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara .....este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
    In cazul in care te intereseaza subiectul .....pregatesc o noua scrisoate
    Te asigur ca materialele redactorilor....sunt mult mai interesante si mai pe intelesul decat articole de prin presa. Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  5. AM TRIMIS ACEST TEXT AMBASADEI SUA LA BUCURESTI
    TE ROG PREZINTAL CA EDITORIAL.....
    VREAU CA LA SCRISOAREA CATRE OBAMA SA ATASEZ OPINII PERTINENTE SI CIVILIZATE ALE
    MILITARILOR ROMANI....INCLUSIV DOMNUL COREOLONE !


    Ambasada SUA
    Ambasador

    RUSINE DOMNULE AMBASADOR SUA !
    Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara .....este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
    Am trimis o scrisoare presedintelui Obama pe aceasta tema.
    Va fac raspunzator moral pentru moartea tinerilor romani si va cer....demisia !

    Românii i-au aşteptat mulţi ani pe americani. Acum îşi doresc să plece. Comportarea reprezentanţilor diplomatici ai S.U.A. la Bucureşti, şi în special a dvs. , a contribuit la această stare de spirit. Atitudinea împotriva intereselor românilor de rînd contribuie la exacerbarea antiamericanismului şi a antisemitismului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat război poporului român şi dvs. îl sprijiniţi aproape necondiţionat. Ruşine, domnule ambasador! Este cazul şi momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cetăţean al Statelor Unite, ţara care rămîne o ultimă speranţă pe acest pămînt. Comportamentul dvs. le răpeşte acestă speranţă cetăţenilor României. Am votat pentru Barak Obama, un om care promite demnitate şi o viaţă mai bună nu numai americanilor, ci şi românilor. Ce demnitate au aceştia din urmă, care au ajuns cerşetori în propria lor ţară? Plecaţi, domnule ambasador! Faceţi de ruşine America! Este momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cineast şi ziarist. Am văzut la Televiziune un cunoscut actor de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care este muritor de foame. Statele Unite ajută şi vor ajuta asemenea oameni. Dvs., în loc să-i aplaudaţi pe artişti, îi aplaudaţi pe cei care îi fac să moară de foame.
    Ruşine! Este cazul să plecaţi şi să lăsaţi locul unui trimis diplomatic al Washingtonului care să reprezinte o naţiune plină de umanitate, un model pentru întreg mapamondul, o naţiune şi un experiment unice în Istorie. Este cazul să vă daţi demisia, domnule ambasador!
    Am ajuns în America printr-o scrisoare a preşedintelui Jimmy Carter către Nicolae Ceauşescu. Acea scrisoare mi-a salvat viaţa. Am fost acuzat de trimiterea unui material filmat despre dictator în S.U.A. Am trăit „visul american " şi sînt mîndru că sînt cetăţean al Statelor Unite. Dar nu uit de unde am plecat, cum faceţi dvs.
    Am trimis aceste rînduri preşedintelui Obama şi membrilor nou aleşi ai Congresului S.U.A. Plecaţi, domnule ambasador, pînă nu veţi fi trimis acasă de alţii! Românii i-au aşteptat pe americani şi sper ca, după plecarea dvs., visul lor să se împlinească, de data aceasta cu adevărat. Domnule ambasador, vă rog să vă daţi demisia!
    ROBERT HORVATH DEVA, cineast, preşedintele DEVARTES FILM INTERNATIONAL.
    (New York - Tokyo)

    RăspundețiȘtergere
  6. BOMBA ATOMICA ROMANEASCA ?

    Cand am vorbit de bomba A romaneasca am fost declarat nebun de legat.
    Cand am vorbit de ingrijorarea occidentului.....si bomba Basescu la fel.
    Va rog cititi :

    E bomb Romania. Arma cu puls electromagnetic romaneasca!
    ROMANIA MILITARY
    E bomb Romania. Arma cu puls electromagnetic romaneasca!Posted on mai 14, 2012 by George GMT
    La realizarea modelului experimental au participat cercetatori de la

    Academia Navala Mircea cel Batran, Academia Tehnica Militara, ICPE-SA,

    ICPE-CA si Universitatea Politehnica Bucuresti.

    Dupa datele gasite pe Internet, o arma de acest tip valoreaza 700 000 – 800 000 de euro.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bucureştiul inițiase proiectului realizării armei nucleare în anul 1976. Pentru fabricarea acesteia a fost format un grup de fizicieni, care lucrau într-un centru secret din oraşul Măgurele.

    Aşa cum este astăzi în cazul Iranului, oficial, lucrările erau realizate în domeniul energeticii nucleare. Rezultatele pozitive i-au permis lui Ceauşescu să declare oficial în mai 1989 despre faptul că, din punct de vedere tehnic, România este capabilă să producă arme nucleare. În decembrie 1989, Ceauşescu a fost înlăturat şi executat. În zadar s-a lăudat. Pentru crearea bombei nucleare românii mai aveau de lucrat încă zece ani. Se lucreaza si acuma !!!!!!!!!

    Roman povesteşte că cei doi generali GRU nu au plecat la Moscova după asasinarea lui Ceauşescu. Împreună cu grupul spionilor militari din Grupul de Sud al forţelor militare sovietice, au trecut din Budapesta la Bucureşti. Au început căutările contactelor printre fizicienii români.

    Desigur, sovieticii nu aveau nevoie de secretele legate de producerea armei nucleare. Nu era nevoie decât înlăturarea oricărui pericol de scurgere a informaţiei legate de tehnologiile nucleare din România. Cu ajutorul CIA, această problemă a fost rezolvată.

    Peste doi ani, în 1991, noua guvernare a României a acceptat să supună sub controlul absolut al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Nucleară obiectele şi centrele de cercetare nucleară. Pentru o perioadă îndelungată, în România s-au aflat 13,5 kg de uraniu îmbogăţit (80 la sută). Iată de ce în 2003, în colaborare cu CIA şi Serviciul de Informaţii Externe a Federaţiei Ruse, au organizat o operaţiune secretă de transportare şi neutralizare în Rusia a materialului nuclear. Acesta a fost adus la Bucureşti cu un transport militar, încărcat în Il-76 şi transportat la uzina de concentrate chimice din Novosibirsk.

    Transportarea a avut loc la comanda Agenţiei Internaţionale pentru Energie Nucleară şi finanţată de Ministerul Energeticii al SUA. Operaţiunea a fost executată de Comisia Naţională pentru control asupra activităţii nucleare a României. Ministerul industriei nucleare a Federaţiei Ruse a executat funcţia de coordonator al operaţiunii. Totuşi, aceasta a fost monitorizată şi de experţii americani.

    Inspecţiile obiectelor nucleare efectuate de Agenţia Internaţională pentru Energia Nucleară au scos la iveală faptul că începând cu anul 1985 România a efectuat experimente chimice secrete în scopul obţinerii materialelor necesare creării unei bombe nucleare. Potrivit estimărilor experţilor, Ceauşescu ar fi reuşit să obţină bomba nucleară către anul 2000. Aceste planuri au fost zădărnicite de conspiraţia serviciilor secrete.

    RăspundețiȘtergere
  8. BOMBA ATOMICA DE LA CEAUSESCU LA BASESCU ! ( Aceleasi inalte aspiratii - acelas dramatic sfarsit )
    ROMANIA DETINE BOMBA ATOMICA / CASA ALBA SE PREGATESTE SA ANCHETEZE REGIMUL DE LA BUCURESTI
    Materialul pe care vi-l prezent in premiera, este de o gravitate exceptionala si a fost furnizat de catre o sursa din Ambasada SUA (agent AIEA in Romania) .Sursa afirma ca Romania detine arme de distrugere in masa, iar combustibilul nuclear a fost si este produs la Combinatul din Pitesti, intr-o sectie secreta unde „angajatii” sunt doar experti in domeniul atomic.
    Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 2009 de catre agentii AIEA in Romania confirma desfasurarea - incepand cu a doua jumatate a anilor 1990, a unor experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata, inca de pe vremea comunismului, de catre Occident, de faptul ca Nicolae Ceausescu a avut propriul program secret de inarmare nucleara.
    Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania a avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa.
    Rapoarte CIA, confirma, de asemenea, ca Romania a fabricat arme nucleare in anul 2000.
    Un recent accident la Bucuresti (in care victima era un cetatean american), fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington DC, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de toate regimurile postdecembriste.
    Asadar, in Pitesti a fost creata, pe vremea lui Ceausescu – si acum functioneaza la capacitate maxima – „o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, care se foloseste apoi ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD, de productie proprie romaneasca.
    Pana anul trecut, la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 2008, Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul Rusiei, „se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras”.
    Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Pe de alta parte, „in perioada aprilie-mai 2009 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Bucuresti”. Despre toate acestea, specialistii AIEA au intocmit un raport detaliat ce a fost trimis atat Casei Albe, cat si Parlamentului European, iar regimul de la Bucuresti va trebui sa dea explicatii.
    Robert Horvath special for Nippon News DESCHIDETI
    http://www.nymagazin.com/
    http://www.nymagazin.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim09:18

    Si ce daca ar detine ? Scrie undeva ca doar SUA si Izrael au voie ?

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Anonim
    Un interesant punct de vedere. Poate aflam si parerea altora.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Horwatt
    Sa fii tu sanatos de cand produce Pitestiul combustibil nuclear pentru Centrala Atomo- Electrica Cernavoda!
    Iar cu apa grea de la Turnu Magurele sa te speli tu pe dinti, aiuritule!

    RăspundețiȘtergere
  12. PLANONORIST FSN
    Ce importanta au afirmatile tale ? Au vreo legatura cu continutul problemei ?
    Inainte de a comenta este nevoie sa gandesti. Invers nu e bine....deloc

    RăspundețiȘtergere
  13. @ DECE SE FAC CERCETARI PENTRU BOMBA E ROMANEASCA ? ACEASTA TEHNOLOGIE MILITARA FACE SENS
    NUMAI CONTEXTUL BOMBEI ATOMICE !

    RăspundețiȘtergere
  14. TERIFIANT : BOMBA ATOMICA Al QUEDA !
    SENZATIONAL TERIFIANT DAR ADEVARAT
    AL QUEDA A DETONAT O BOMBA ATOMICA IN MINIATURA
    IN AFGANISTAN. BOMBA A FOST CONSTRUITA DE SPECIALISTI
    ROMANI SI URANIUM ROMANESC !
    Nu demult Mahomed El Baradey, fost şef al agenţiei nucleare ONU, a consideratRomania ca un pericol nuclear. comparabil cu Iranul.

    TERIFIANT PENTRU INTREAGA LUME.
AL QUEDA A DETONAT O BOMBA ATOMICA IN MINIATURA
IN AFGANISTAN. BOMBA A FOST CONSTRUITA DE SPECIALISTI
ROMANI SI URANIUM ROMANESC !


    Nu demult Mahomed El Baradey, fost şef al agenţiei nucleare ONU, a considera Romania ca un pericol nuclear comparabil cu Iranul. Intr-un interviu pentru publicatia Al Hayat el spune “some 100 nuclear material trafficking incidents (no time frame was mentioned) had involved Romania”
ElBaradei speculated that they could obtain nuclear material for tainting conventional explosives to build “dirty bombs.”
Transferul de tehnologie nucleara si furtul de uranium se desfasoara sub umbrela servicilor romanesti.
O parte din conspiratie este desvaluita de sefului inspectorilor ONU Scott Ritter.
Iata ce spune inspectorul sef despre actiune CIA purtand numele cod Tea Cup:
“I carried out under Tea Cup was aimed at disrupting efforts to obtain ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company. Intercepted conversations between the Iraqi team, headed by Dr. Hamid, and his Romanian intermediary ( Basescu ) pointedly referred to the oil-for-food program as a means of facilitating the transfer of nuclear goods from Romania ”
Furturile din ultima perioadă continua tot mai clar acest scenariu: în urmă cu câteva luni au dispărut documente strict secrete ale tehnologiei româneşti de fabricare a combustibilului nuclear, iar ieri a apărut informaţia furtului a 73,5 kg de minereu de uraniu.
Alarma occidentului este totala. Sosirea secreta a unui avion cu specialisti si agenti americani poate insfarsit insemna sfarsitul regimului Basescu.
    BOMBA RADIOCTIVA ROMANEASCA DETONATA IN KUNAR
AFGANISTAN !
    “By 2000 bin Laden had hired a large number of atomic scientists from Romania for $5,000 a month ” “They working in a highly sophisticated and well-fortified laboratory in Kandahar, Afghanistan.”
Oamenii de stinta din Romania au lucrat intr-un program creiat de Sadam Hussein pentru creiarea unei bombe nucleare portabile. Programul a fuctionat pana la bombardarea facilitatilor de catre israelieni. Reintorsi in Romania ei au fost reactivati acum doi ani si trimisi in provicia Kunar. Actiunea a fost corelata de armata ” secreta a lui Basescu ” ofiterii arabi ai serviciilor romanesti.
Specialistii romani au lucrat in laboratoare secrete alaturi de oameni de stinta rusi ,pachistanezi si turcmeni. In timpul experientelor un roman si-a pierdut vederea si alti doi au fost grav iradiati. Testul a fost un succes
The report was based on previously undisclosed evidence released by the U.K. authorities, including intelligence reports from British agents who had infiltrated al Qaeda training camps in Afghanistan.
MESAJUL ADRESAT CATRE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU DE CATRE PRESEDINTELE OBAMA:
DOCTRINA AMERICANA ESTE CLARA. CINE SPRIJINA, ASCUNDE SAU INARMEAZA PE TERORISTI ESTE CONSIDERAT TERORIST SI VA FI PEDEPSIT CONFORM LEGILOR SUA !
    Robert & Kiyoko Horvath Special for Nipon Press

    RăspundețiȘtergere
  15. RH+ Minciunile tale nu sunt suficiente,pentru ca unchiul Sam sa ne "mangaie " un picut asa ca pe Irakieni. Mai sunt necesare si minciunile serviciilor de toate felurile, americane - ca si in cazul Irakului !( vezi armele nucleare chimice bacteriologice etc pe care nici dupa 10 ani nu le-au gasit !
    Deci Rh+ incearca sa schimbi ,,tactica" in a ,,ajuta" Ro, tara ta iubita !!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Cezar
    Eu incerc sa spun adevarul. Serviciile analizeaza informatii....si gresesc de multe ori.
    A numi comentariile mele minciuni....trebuie sa aduci argumente. A lipi pe fruntea mea pe unchiul
    Sam este ridicol . America este un continent extraordinar cu bune si rele. Despre prezenta SUA
    in Romania mi-am exprimat opiniile in scrisoarea adresata ambasadorului. Despre bomba atomica...
    Romania este singura tara care are tehnologia necesara....si creiaza suspiciuni. Deci terog sa explici dece se fac
    cercetari pentru creiarea bombei E ....deschide INFO MONDO MILITAR ! Cine stie poate"adevarurile" tale
    vor deveni minciuni..........

    RăspundețiȘtergere
  17. Dublarea sa facut fara voia mea >>>>>>>

    RăspundețiȘtergere
  18. RH+ De ce sa nu ne mandrim ca avem cercetatori de calibru in domeniul nuclear ? Romanii au fost pionieri in multe domenii (din pacate am folosit mai putin noi si mai mult altii!!) Avem centrala nucleara ,vrem sa mai facem - nu ne trebuie specialisti sa nu faca bummm??
    Poate ca RO. va pune la punct FUZIUNEA cu energie nelimitata pentru toata lumea . De ce trebuie iute sa ne speriem ca Ro face bomba atomica ??
    Poate facem una si mai ......tare (cu antimaterie -ce zici?)-glumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Cezar
    Aceasta este o discutie interesanta. Dece nu introduci un editorial. Bomba atomica....nu are intrebuintare.
    El este un deterent. Ceausescu a cazut se pare din cauza bombei atomice. Fara falsa modestie am contribuit
    .....Ceausescu era la cativa ani de a avea bomba atomica. Eu nu cred ca Romania a renuntat. Nimeni nu stie precis.
    Anul trecut au disparut sute de documente de la un institut de cercetare. Ele au fost furate de americani tocmai ca sa se raspunda la intrebare. POT DOCUMENTA FAPTUL CA OAMENII DE STINTA ROMANI AU PARTICIPAT LA EFORTUL
    LUI SADAM DE A AVEA BOMBA ATOMOCA ..... LUCREAZA PENTRU TALIBAN...... SI A POT AJUNGE SI IN IRAN !
    Mafia romana de arme prin sume uriase la dispozitiesi are in buzunar serviicile....... cu Basescu cu tot !

    RăspundețiȘtergere
  20. PS Bomba atomica nu poate fi un deterent impotriva rusilor. Intrebuintarea
    ei ar insemna stergerea Romaniei depe suprafata pamantului. Ce parere ai ?

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Anonim
    Daca SUA nu ar dispune de bomba Romania ar fi una din republicile sovietice.....sau ruse.
    Iar Israelul nu poate accepta un nou Holocaust. Ce face Romania cu una doua bombe atomice ?
    Astept raspuns urgent !

    RăspundețiȘtergere
  22. @CEZAR
    Eu raspund la intrebari. Ai onoarea si raspunde.
    Dece statul roman finanteaza cercetari in realizarea Bombei E ....se pare ca singura intrebuintare este cea militara conectata de bomba atomica ?
    Ingrijorarea nu este a mea. EU POT DOCUMENTA TRIMITEREA DE TEHNOLOGIE PENTRU RACHETELE IRANIENE,,,,ESTE UN SECRET DESCHIS
    DECE NU SI TEHNOLOGIE NUCLEARA.
    Eu nu sunt specialist dar altii da.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Cezar
    Editorialul de mai sus este o lunga frecangiala. Toata lumea stie ca Tismaneanu este spion,
    Am vrut sa predau poza lui cu Fidel Catro in timpul unei vizite in Cuba,inainte de a intra fraudulos in SUA, autoritatilor romane,
    Fara rezultat.
    @Culmea....serviciile occidentale incep sa sprijine pe Basescu ! Intrarea Romaniei in spatiul de influenta rusa nu va fi aceptata.....chiar daca niste militari nostalgici depe acest blog vor acest lucru.
    Ei au psedonime ciudate ....de tigri,planoare si de gangsteri sicilieni. La ei se adauga militari cu doi epoleti la suprafata si doi acoperiti. Ei semneaza anonim............. desi sunt cunoscuti de toata lunea !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. erata
    ....... cunoscuti de toata lumea . Acoperiti, neacoperiti, anonomi, planoristi
    toti au ochiul foarte albastru chiar daca poarta lentile noi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ti-a fost rusine de ce ai zis?

      Ștergere
    2. Lupuș a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. " Dr Larry Watts despre Cazul Tismaneanu vs Prof Gi...":

      Aiuritule RH
      Nu cred ca cei de la Ambasada SUA nu stiu, cum nu stii tu in documentul inventat, ca la Turnu Magurele se produc ingrasaminte chimice nu apa grea.

      Romania a iesit din sfera ruseasca inaintea Ungariei.
      Nu mai inventa tu, om instruit de AVO, tradari romanesti!
      Se vede de la o posta de ce scrii tu impotriva lui Larry Watts.

      Nu am idee de ce a intrat la Spam!Czar

      Publicat de către Lupus

      Ștergere
  26. PONTA A URINAT IMPOTRIVA VANTULUI CARE BATE DINSPRE APUS ! CONSECINTE TERMINABILE !

    Incep sa-l suspectez pe Coreolone de inteligenta ....sau de bun simt,
    Primului ministru cam necopt i sa intins o cursa. S.I.E Melescanu stia ca
    Marga este agentul Moscovei. A cerut si opinia americanilor care au confirmat legatura. Ponta a fost tinut in necunostinta.
    Telefonul lui Obama a involvurat dramatic apele. El a confirmat sentimentele pro occidentale si a pus sub semnul intrebarii fidelitatea lui
    Ponta. Aceasta greseala al va costa cariera, postul.
    Basescu va flutura in curand steagul american....si va castiga partida.
    Ponta a facut pipi impotriva vantului si va suferii consecintele.
    Pacat....mare pacat.

    RăspundețiȘtergere
  27. PONTA A URINAT IMPOTRIVA VANTULUI CARE BATE DINSPRE APUS ! CONSECINTE TERMINABILE !

    Primului ministru cam necopt i sa intins o cursa. S.I.E Melescanu stia ca
    Marga este agentul Moscovei. A cerut si opinia americanilor care au confirmat legatura. Ponta a fost tinut in necunostinta.
    Telefonul lui Obama a involvurat dramatic apele. El a confirmat sentimentele pro occidentale si a pus sub semnul intrebarii fidelitatea lui
    Ponta. Aceasta greseala al va costa cariera, postul.
    Basescu va flutura in curand steagul american....si va castiga partida.
    Ponta a facut pipi impotriva vantului si va suferii consecintele.
    Pacat....mare pacat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim08:29

    Ma mir cita rabdare aveti cu acest rh...
    Unii , se pare , chiar citesc interminabilele rh-isme ...

    RăspundețiȘtergere
  29. Ne mai amuzam si noi!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Cezar
    Ai inceput sa vorbesti despre tine la plural. Forma de cezarism destul de avansat
    @ Toti leii mioritici, gangsteri de magala, mosi onanisti, planoristi cu o aripa rupta semneaza Anonim !
    Mai mult curaj degradatilor !

    RăspundețiȘtergere
  31. EXPLICATIE
    MAHALA + MANGLI= MAGALA

    RăspundețiȘtergere
  32. PLANO 1O
    Dragostea ta cu bunicuta rosie devine incestuoasa. Ai teminat cu poponel?
    Partid unic fundangiu.
    Pana si depravatul de Coreolone fuge de voi ...cu satrament cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  33. @ Spre amuzamentul lui Cezar ?

    SIE a preluat MApN ? | Ziua Veche
    Acum 6 zile ... SIE a preluat MApN ? zvonul zilei ... PRELUAREA DE CATRE SECURITATE ( S.I.E ) A ARMATEI ... Cum a controlat SPP-ul Guvernul Ponta ...
    www.ziuaveche.ro/zvonul-zilei/sie-a-preluat-mapn-92935.html

    Mişcări de trupe – oamenii lui Meleşcanu revin în MApN | Ziua Veche
    Acum 5 zile ... Alte stiri din: Armata Afisari - 1205. Articole similare ... Corneliu Dobritoiu a preluat portofoliul de la Aparare. - Corneliu .... SIE a preluat MApN ?

    RăspundețiȘtergere
  34. IN ATENTIAUNOR NOSTALGICI MILITARI...DANSATORI DE CAZACOIOC !


    ANDREI MARGA. Noul ministru de Externe vede în Putin un lider exemplar şi îl plasează pe acelaşi loc cu Papa Benedict XVI
    USL schimbă macazul şi inaugurează axa Bucureşti-Moscova-Beijing


    Declaraţiile noului ministru de Externe arată că politica externă a USL se sprijină pe o altfel de filozofie privind relaţiile internaţionale, pornind de la admiraţia pe care o are Andrei Marga faţă de Vladimir Putin şi luând în calcul priorităţile acestuia: Rusia şi China. Este prima declaraţie de război a USL faţă de Traian Băsescu şi în viitor principalul motiv de divergenţă între preşedinte şi noua majoritate.

    Primele declaraţii ale profesorului Andrei Marga, ca viitor şef al diplomaţiei române, urmărite cu mare atenţie de toţi ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, au făcut apologia lui Vladimir Putin. Vizibil marcat de grandioasa ceremonie de la Kremlin, unde a fost învestit cu mare fast noul preşedinte rus, Andrei Marga a ţinut să explice că „Putin e un om foarte competent" şi ar fi bine ca politicienii autohtoni sau din UE să şi-l ia ca model. Fie noul ministru de Externe nu ştie despre deficitul democratic încurajat de Vladimir Putin, despre jurnalişti incomozi care dispar atunci când anchetele lor se apropie prea mult de liderul de la Kremlin sau despre ceea ce se întâmplă cu manifestanţii anti-Putin, fie nu înţelege că relaţiile bune nu trebuie condiţionate de astfel de linguşiri.

    Fost profesor de socialism ştiinţific înainte de 1989, Andrei Marga pare să fi rămas în epoca de vasalitate a României faţă de URSS, când liderii din statele comuniste erau nevoiţi să-i gratuleze pe cei de la Moscova nu doar de frică sau pentru a le da anumite semnale, ci şi pentru a găsi sprijin pentru o carieră cât mai lungă. Venit din frig, la fel ca Vladimir Putin, Andrei Marga povesteşte cu nostalgie cum s-a întâlnit cu actualul lider de la Kremlin, în 1999, pe vremea când era ministru al Educaţiei, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o fostul premier Radu Vasile la Moscova, şi cum s-a bucurat împreună cu actualul lider PNL, Crin Antonescu, pe atunci ministru al Tineretului, de oportunitatea de a se afla în proximitatea acestei „personalităţi profilate". Andrei Marga, fost rector la Universitatea Babeş-Bolyai, a vorbit şi despre „cei doi prorectori care conduc lumea: Putin şi Ratzinger", fără să i se pară abuzivă alăturarea autocratului de la Moscova cu Papa Benedict al
    XVI-lea.

    Primele teme enunţate de Andrei Marga ca ministru de Externe se referă la ineficienţa parteneriatului strategic cu SUA şi la „relaţia stagnantă cu Rusia, China şi alte ţări". Favorizarea acestor ţări în discursul noului şef al diplomaţiei române sugerează că priorităţile politicii externe promovate până acum de Traian Băsescu ar putea să se schimbe, deşi lucrurile nu pot fi inversate atât de repede şi atât de uşor. Sau cel puţin acest lucru nu poate avea loc câtă vreme Traian Băsescu se află la Cotroceni.

    Există o tendinţă explicită în rândurile unor oficiali de diverse ranguri şi din variate domenii de a boicota relaţiile cu Occidentul şi de a le cultiva cu orice preţ pe cele cu Rusia. Punerea în practică a acestei paradigme chiar de ministrul de Externe este însă neaşteptată,

    RăspundețiȘtergere
  35. ELENA11:28

    LA MULTI ANI, CEZAR! NEAPARAT FERICITI!
    Nu am timp sa fac link, dar as vrea sa iti dedic melodia "Cu ce m-am ales in viata" (mai ales ca e din zona ta)! Vrei sa o postezi tu, te rog, de ziua ta (din partea mea)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Imi era teama ca ma vei uita de data asta ! Inca odata MULTUMESC si toate urarile , sa fie si pentru tie si cei dragi tie !!
      Cred ca voi rezolva si cu melodia !!

      Ștergere
    2. Er.- sa fie si pentru tine ,(scuze ..emotia!)

      Ștergere
  36. @ PLANO 10
    ERATA
    M-AM INERVAT
    CITITI SI RECITITI
    IN ATENTIA UNOR NOSTALGICI MILITARI....DANSATORI DE CAZACIOC
    MA REFER IN PRIMUL RAND .........LA PLANORISTUL ROSU !

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim13:19

    La multi ani sanatosi, fericiti si impliniti! Sa ne traiesti Cezarica fara frica!Sa-ti dea Domnul putere in partile slabe si minte in capul sec!Sa nu-ti pierzi umorul si omenia!Sa te bucuri de toti cei dragi tie, multa sanatate tuturor.
    LA MULTI ANI!
    Dracula

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc DraKule !(Ptiu,Doamne iarta-ma ca am zis asta ! Stai ca merg sa dau si cu un pic de aghiasma de 69 de grade ! asa acum ii mai bine ...mult mai bine!!!)

      Ștergere
  38. Stelian P.13:25

    @CEZAR
    Scuze pentru lipsa de informare. Iti doresc un sincer La multi ani fericiti si indeplinirea tuturor dorintelor alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Don Stelian ! Va doresc la fel :multa sanatate si fericire langa nepotel si langa toti ceilalti - dragi D-vs.!

      Ștergere
  39. La Multi Ani, CEZAR!
    Alaturi de cei dragi, tot ce iti doresti!
    Aceleasi urari de bine si viata lunga, in lumea bloggerilor!
    Sa ne traiesti intru multi si fericiti ani, dragul nostru CEZAR!
    Un oltean care iubeste Timisoara, si saluta cu respect intreg Banatul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ADMIN ! Aceleasi urari de sanatate si prosperitate din partea...ucenicului!!
      PS. Pentru toti : distractia va incepe la ora 00/17.05.2012 !
      Muzica o aduce ..ELENA (multumesc inca odata !)

      Ștergere
  40. @Salve Caesar, morituri te salutan!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AVE RH+ Sper ca muzica aleasa de Helen, sa fie si pe placul tau si al tuturor romanilor din USA !

      Ștergere
  41. @ O GUVERNARE INTRADEVAR PLANORISTA IN PERPETUITATE !
    O varianta nefericiita ar fi Plano Lupus pentru presedinte
    Tigri 2 la armata, Coreolone la lipsa de educatie, celalalt plano la planorism si traseism politic iar mos Alecu dupa soba. Bineinteles la
    afaceri externe ramane Andrei Putin Marga ! Ponta in fund de curte lasat
    fara hartie higienica. Romania va obtine iesirea din NATO devenind un stat intradevar ceausist. Drapelul tricolor va fi inlocuit de drapelul planorist. Diaspora va fi reprezentata de agentul tuturor servicilor nesecrete Robert Horvath care va propune mutarea capitalei la Deva si impuscarea noului presedinte planorist cu toate onorurile militare si nemilitare. Asa sa nu ne ajute dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  42. La multi ani,Cezar.Scuze ,dar am fost plecat din zona si nu am avut acces la net.Numai dwe bine,fericire si sanatate ,iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  43. @tigri2 - Multumesc foarte ,foarte mult ! Iti doresc la fel!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!