Google Website Translator Gadget

vineri, 18 mai 2012

„Noi suntem urmaşii Romei?


Documentarul "Dacii-Adevaruri tulburătoare"

Documentarul "Dacii-Adevaruri tulburătoare"



„Noi suntem urmaşii Romei? Sau istoria României se bazează pe un lung şir de falsuri?" Răspunsurile oferite în documentar pentru aceste întrebări au provocat o veritabilă frenezie: peste 360.000 de vizualizări, aproape 800 de comentarii, peste 4.000 de like-uri.
EDITORIAL Dacii sunt cool, noi cum suntem?Filmul are aproape o oră şi susţine că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Studii genetice realizate în Germania, citate de autorii documentarului, indică faptul că populaţia românească din prezent este înrudită foarte puţin cu cea din Italia şi foarte mult cu cea existentă în Dacia înainte de cucerirea romană.

Autorii au anunţat că vor mai publica anul acesta lucrări ştiinţifice care vor revoluţiona istoria noastră veche.

Un oraş cât Bucureştiul zace sub Sarmizegetusa

Varianta scurtă

În 30 de secunde, teoria autorilor documentarului este că avem mai multe motive să ne considerăm daci, decât urmaşi ai Romei.



„Realitatea este foarte simplă. Simplitatea constă în faptul că au sosit romanii, au cucerit 14 la sută din teritoriul Daciei şi peste noapte, nu numai teritoriul cucerit peste o sută de ani învaţă perfect limba latină uitând limba lor, dar şi 86 la sută din teritoriul Daciei, oameni care nici măcar nu ştiau că au sosit romanii uită limba lor şi vorbesc latina", spune Napoleon Săvescu (foto sus), directorul fondator al societăţii Dacia Revival Internaţional.

Strămoşii noştri daci. „Ceauşescu se vedea un fel de Burebista comunist, care rezistă imperiului sovietic”

Dezbatere aprinsă 

Acest argument este primul dintr-un lung şir argumente cu care realizatorii documentarului încearcă să convingă publicul că în Dacia s-a vorbit o limbă aproape identică cu latina şi că întreaga civilizaţie romană provine, de fapt, din spaţiul cultural în care se vorbea limba Dacilor. Teoria a stârnit imaginaţia celor care au văzut documentarul. Youtube a contorizat peste 368.000 de vizualizări. Peste zece la sută dintre cei care au vizionat documentarul au apreciat că este foarte interesant şi sute de utilizatori s-au lansat într-o dezbatere cu aproxomativ 800 de comentarii.


FOTO: IMPERIUL ROMAN ŞI DACIA. Cu roşu e partea cucerită de romani şi cu albastru este zona liberă

Citeşte opinia unui istoric HISTORIA pe aceasta tema:
Cum falsificăm istoria României: dacomania şi romanomania
Fost ministru: De ce grecii, egiptenii şi evreii nu şi-au schimbat limba ?
În documentar apare şi un fost ministru al Apărării Naţionale, generalul în rezervă Nicolae Spiroiu. „Imperiul Roman nu avea cum să disemineze limba latină pe un areal de şase ori mai mare decât cel pe care l-a ocupat", spune Spiroiu. „Statul iudeu a stat sub romani 800 de ani, vreo 400 de ani au stat grecii, egiptenii la fel" spune în documentar Mircea Chelaru, general în rezervă şi fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române.



„Din această perspectivă apare o uriaşă enigmă. Cum e posibil ca Dacii să-şi fi abandonat limba şi tradiţiile şi să fi îmbrăţişat limba şi obiceiurile invadatorilor, în condiţiile în care mai putin de 20 la suta din spaţiul dacic fusese cucerit, teritoriu in care romanii au rămas doar 165 de ani. Oare o asemenea pretenţie nu sfidează logica. Alte state cucerite integral de romani şi în care stăpânirea romană s-a întins pe 400 sau 800 de ani nu şi-au lepădat limba şi nu şi-au uitat tradiţiile. Şi dacii au făcut-o fără ca măcar să-i forţeze cineva?", spun realizatorii documentarului.

Scriitorul Daniel Roxin: De ce nu vorbim turcă sau maghiară?

„Pe aceeaşi logică ar fi trebuit ca românii să vorbească turca şi maghiara pentru că cele două imperii au stăpânit părţi mai însemnate din această ţară. Studiile de paleogenetică şi logica simplă ne spun că limba dacilor ar putea să fie continuatoarea unei limbi mai vechi din care s-a născut şi latina vulgară. ", spune scriitorul Daniel Roxin care a lansat documentarul pe Internet.



Documentarul citează diverse surse istorice şi face referire la obiectele dacice descoperite pe teritoriul României, dar şi în alte zone ale Europei. Autorii mai fac referire la diverse monumente ridicate în Imperiul Roman în care ar exista indicii care susţin teoria lor.

Zoe Petre desfiinţează teza "dacologilor": Tezele tracomane răspundeau trufiei primare a lui Nicolae Ceauşescu

Studiu genetic: suntem daci?

Cea mai interesantă probă prezentată în documentar este un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania. Studiul a analizat informaţia genetică a unor oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele unde au locuit daci. Comparată cu structura genetică actuală a populaţiei, structura conturată din oseminte indică faptul că suntem, de fapt, urmaşii acelei populaţii pre romane şi că avem foarte puţin în comun cu actuala populaţie din Italia, spun realizatorii documentarului.



Lucrare de doctorat: Nu suntem „rude" cu italienii

„Am realizat aceste studii de paleogenetică în Germania, în perioada 2004 - 2006, pe piese osoase aparţinând unor indivizi care au trăit pe teritoriul României în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, scopul fiind o analiză a structurii genetice a populaţiei vechi şi să o comparăm cu datele genetice ale populaţiei actuale. Am realizat în Hamburg un alt studiu de genetică moleculară şi e populaţia actuală, pentru a le putea compara" explică Georgeta Cordoş, bilog la Institutul Victor Babeş, care şi-a realizat teza de doctorat pe această temă.



Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie al Universităţii din Hamburg spune în documentar că studiul genetic a indicat o înrudire îndepărtată cu populaţia actuală din Italia şi foarte apropiată cu cea din Grecia şi alte zone din Balcani. Procentul stabilit ca fiind moştenire genetică similară cu cea a grupului latin este surprinzător de mic, susţin realizatorii studiului. Studiile genetice au mai arătat că italienii din nord se întudesc într-un procent foarte mare cu tracii care au trăit acum 5000 de ani pe teritoriul României.

O concluzie halucinantă: nu suntem urmaşii romanilor?
Bazaţi pe studiile paleogenetice citate, realizatorii documentarului susţin că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie şi că din această zonă s-a desprins grupul care a înfiinţat Roma. „Se naşte o concluzie halucinantă. Nu noi suntem urmaşii romanilor ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor", mai spune scriitorul Daniel Roxin.

Toate argumentele pe care se bazează teoria realizatorilor documentarului sunt însă în contradicţie cu ceea ce am învăţat la şcoală şi este susţinut de comunitatea ştiinţifică „oficială". Realizatorii susţin că mai există şi alte studii care vor fi prezentate anul acesta în lucrări ştiinţifice.



VIDEO: Filmul documentar care a devenit viral pe YouTube. Click pe imagine pentru vizionare.

Cea mai veche scriere din lume: 7.500 de ani, Tărtăria


Aceştia mai fac referire la scrierea antică descoperită în 1961 la Tărtăria, pe nişte plăcuţe din lut (foto jos). Cu sprijinul unui istoric italian s-a făcut o datare cu carbon radioactiv a unor părţi din oasele descoperite alături de tăbliţele din lut. Rezultatul a fost uluitor pentru cei implicaţi: oasele au 7.500 de ani vechime. Acest lucru sugerează faptul că scrierea de la Tărtăria este cel mai vechi tip de scriere din lume, acest lucru susţinând teoria că pe teritoriul Daciei a existat o civilizaţie veche foarte dezvolatată. Aceeaşi civilizaţie a creeat monumente megalitice de la Sarmizegetusa Regia, mai susţin realizatorii documentarului.



Controversă aprinsă

Teoria a prins foarte bine la sute de utilizatori ai canalului Youtube, care s-au declarat convinşi de filmul vizionat. „Felicitări! În sfârşit nişte oameni cu inimă şi curaj. Nu pot decât să vă mulţumesc din toată inima şi Dumnezeu să vă lumineze calea şi să vă dea putere de a continua ceea ce aţi început. Minţile spălate de atâta vreme au nevoie de încă pe atâta ca să poată realiza care este de fapt partea ascunsă cu rea intenţie a poporului nostru", aşa sună unul dintre sutele de comentarii, în acelaşi ton, postate la documentar. Numărul mare de mesaje in acest ton indică o priză la public ieşită din comun.



În acelaşi timp, pe pagina documentarului sunt şi foarte multe comentarii care contrazic argumentele realizatorilor. „Mi-aş fi dorit ca ideile să fie ilustrate din mai multe puncte de vedere. Lipseşte dreptul la opinie al celor aflaţi în opoziţie cu ideile expuse aici. Trebuiau expuse idei pro şi contra, după care privitorul să tragă singur o concluzie, pentru că, totuşi, nimeni nu deţine un adevar absolut aici.", spune unul dintre cei care nu s-au lăsat convinşi.

Recent, realizatorii documentarului au fost invitaţi la Antena 3 pentru a da mai multe explicaţii.


VIDEO2: Emisiunea de la Antena 3 în care autorii documentarului oferă mai multe detalii


Spune şi tu ce părere ai!

Adevarul.ro vor prezenta zilele următoare un serial amplu pe această temă. Marţi, 15 mai 2012, veţi putea afla ce spune lumea academică despre teoria şi argumentele din documentar şi care este poziţia istoricilor români cunoscuţi.
Revista Historia a realizat în luna decembrie a anului trecut un dosar dedicat acestei teme - "Sunt dacii strămoşii noştri". Pentru cei interesaţi să lectureze poziţia pe care acestă publicaţie o adoptă faţă de această problematică click pe linkurile de mai jos:
 Spune şi tu, mai jos, ce opinie ai pe această temă şi de ce crezi tu că are atât de multă priză la public o teorie care răstoarnă tot ceea ce am învăţat în şcoală despre propriile noastre origini.


107 comentarii:

  1. Cat de fanteziste sunt aceste teorii m-a convins un istoric ieri pe Realitatea care citinnd alt istoric a spus:
    Daca dacii erau de culoare neagra romanii ar fi in prezent niste negri vorbitori de limba romana.
    Asta inseamna ca romanii au pastrat genele antropologice ale dacilor autohtoni dar, in secole, dupa retragerea romana, au dezvoltat o limba derivata din latina, mult mai evoluata decat limba dacilor. Asa s-au dezvoltat si franceza, si italiana, si spaniola, si portugheza.

    RăspundețiȘtergere
  2. UMBRA LUI CEAUSESCU SI A SERVICIILOR ANTI ROMANESTI !
    Asistam de cateva zile la un atac avantat pe doua directii impotriva ROMANIEI.
    Pe deoparte sa dat semnalul despartirii tarii de occident prin discursul anti occidental, filo rus al noului ministru Andrei Marga pe de alta parte se incearca acreditarea ideii descendentii dacice a poporului. Toata aceasta isterie anti romaneasca este pusa la cale de filiera anti occidentala ceausista a serviciilor secrete.
    Cunosc personal pe doctorul Savescu si cunosc pe cei care sponsorizeaza
    pe acesta. Faptul ca acest personaj este un ofiter acoperit este cunoscut de toata
    comunitatea romana din New York.
    UN CEAUSESCU PE INVERS
    Daca Ceausescu a incercat sa lanseze ideia independentei de Rasarit, fortele
    oculte cu sprijinul rusesc incearca sa lanseze ideia unei independete nationale
    fata de Occident. Semnalul la dat revenirea pe tronul tarului a lui Putin. Toata filiera pro ruseasca a trecut la actiune . Niciodata in istoria Romania nu am asistat
    la un atac pe fata de o asemenea anvergura . Romania este la rascruce de drumuri intre lumea rasariteana si cea occidentala. Ea a ales calea spre civilizatia
    europeana . Integrarea in Uniunea Europeana si NATO au fost calea spre aceasta
    integrare.
    DACII STRAMOSII NOSTRII ? CEAUSESCU SE VEDEA UN BUREBISTA CARE REZISTA IMPERIULUI SOVIETIC . PRIETENII LUI PUTIN DELA BUCURESTI SE VAD CA NISTE DECEBALI REZISTAND IMPERIULUI
    AMERICAN !
    Construcţia mitologică a dacilor a prins cote monumentale în discursul comunist al Epocii de Aur. Tovarăşul aproape că ajunsese să se creadă descendent direct din familia lui Decebal, însă Revoluţia din 1989 nu a pus capăt acestei aberaţii, dimpotrivă. Filmul agentului de influenta Napolen Savescu desvolta aceasta linie directoare.
    Stramosii romanilor sunt toate neamurile care au trait pe acest pamant.
    A selecta pe daci in detrimentul celorlalti este o argumentare falsa avand un evident caracter politic. Dacii sunt stramosii romanilor dar poate că mai corect ar fi să spunem că sunt unii dintre strămoşii romanilor. E mai curând credibil ca, în măsura în care vrei să-ţi identifici străbunii, să îi iei în calcul pe toţi cei care au trăit pe pământul pe care te-ai născut. Pe de altă parte, nici nu cred că e corect din punct de vedere istoric să faci un clasament al strămoşilor, dacă dacii sunt mai importanţi decât romanii sau dacă ei sunt în măsură să îi şteargă pe cei care au venit după, migratori, slavi etc.
    Acesti ceausisti de ultima ora incearca o stergere a elementului latin incercand sa falsifice istoria.
    Comunitatea vorbitorilor de limbă română din aria Dunării de Jos şi a Munţilor Carpaţi îşi are originea într-o relaţie interculturală ai cărei principali factori în Antichitate au fost pe de-o parte o ramură a tracilor de la nord de Balcani, şi pe de alta – latinofonii stabiliţi aici după cucerirea Daciei de către Traian.
    Dacii şi romanii sunt strămoşii istorici ai poporului român.
    Romani treziti-va ! Vi se pregateste ceva.........
    Robert Horvath Deva Cineast New York
    Articol complet Robert Horvath Deva Blog

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Agentul dac Lupus incearca sa creieze confuzie.
    El trebuie alungat pana la Targoviste si nu mai departe !

    RăspundețiȘtergere
  4. @ ERATA
    TITLUL : UMBRA LUI CEAUSESCU SI A SERVICIILOR ANTI ROMANESTI LA SARMISEGETUZA !

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim18:21

    Foarte interesant articolul. Un sfarsit de saptamana cat mai placut, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  6. Apoi dupa idiotii astia precis noi ne tragem din limbrici[au acelasi ADN cu noi.In sc.gen.aveam un profesor [de etnie maghiara] la fizica/chimie si cand se supara zicea"no,meretzi-va-n supar",apoi asa si cu acesti cititori in foi de kkt uscat>>>meretzi-va-n amar si suparare,excrocilor![va dati mari istorici,dar dovezile ce spun ,asa cu presupusul nu va crewd fiindca sunteti EXCROCI.

    RăspundețiȘtergere
  7. CEZAR
    Cu parere de rau.....
    SCMD CEA MAI IMPORTANTA FORTA POLITICA DIN ROMANIA
    DOGARU UN PERICOL PENTRU MAFIA BASESCU !
    CIA
    Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane impotriva mafiei politice .Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.
    în anul 1998: 36.500 ofiteri;
    - la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;
    la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;
    Nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare în anii de dupa revolutie!

    CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Salve Cezar
    Felicitari pentru articol
    Acest doctor Savescu este un ceausist convins. Sper ca militarii sa ia pozitie. Acest atac denigratoriu
    trebuie sa primeasca un protest ferm . Sper sa-ti expui parerea.

    RăspundețiȘtergere
  9. CE DNA ? CUM SE POATE LUA DELA DACI SAU DELA ROMANI ?
    MAINE NI SE VA SPUNE CA NE TRAGEM DIN POPORUL SOVIETIC MEREU ELIBERATOR !

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Se poate lua DNA dela agentul Lupus. Are acelesi date genetice cu bunicuta rosie Iliescu.....via Marga !

    RăspundețiȘtergere
  11. CITITI SI DATI MAI DEPARTE......UN DOCUMENT CARE CIRCULA IN RANDUL ARMATEI ROMANE MEMBRA NATO !

    Recomandarea Consiliului Europei 1572/2002 (extras)

    Art. 7. De aceea, Adunarea recomanda Comitetului de Ministri sa solicite guvernelor statelor membre:
    a. sa permita membrilor fortelor armate si personalului militar sa se organizeze in asociatii reprezentative cu drept de negociere in chestiuni precum salarizarea si conditiile de angajare;
    b. sa inlature restrictiile actuale inutile privind dreptul de asociere al membrilor fortelor armate;
    c. sa permita membrilor fortelor armate si personalului militar sa fie membri in partide politice legale;
    d. sa introduca aceste drepturi in regulile si codurile militare ale statelor membre;
    e. sa analizeze posibilitatea crearii unui birou al unui avocat al poporului la care personalul militar sa poata apela in caz de dispute profesionale sau de alta natura legate de serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  12. O FOTOGRAFIE ISTORICA !
    NU E VORBA DE COROLONE, PONTA SAU LUPUS !

    http://lilick-auftakt.blogspot.com/2012/05/fotografia-zilei-regele-mihai-alaturi.html

    RăspundețiȘtergere
  13. @Blondel paramilitar
    Stalin a intrebat : Si cate divizii are papa ?
    Asa intreb si eu pe ce forta militara de bazezi ... Ai la dispozitie 1o planoare
    si o satra care nu se poate compara cu un tanc modern.
    Tragerile conventionale trase de mos Alecu desi au un miros patrunzator
    vor fi anihilate de flota 6 americana din Mediterana.....

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Cezar
    Vreau sa supar de moarte pe optimistii politici depe acest blog....
    Cotidianul,
    care spune lucrurilor pe nume .

    Rotaţia obedienţilor

    de Adrian Majuru









    România continuă să fie captiva sistemului politic dominat de vechii comunişti, de copiii, nepoţii, neamurile şi acoliţii lor. O uriaşă camarilă transpartinică dizolvă statul român economic, îl decapează politic şi îl defragmentează social. Este lesne de înţeles că nu poate fi vorba de înnoire politică, iar cât despre surpriză, este ridicol să vorbim, deoarece varianta guvernării USL era previzibilă în cazul colapsului politic al PDL. Aşadar avem victoria lor şi înfrângerea noastră. Iar surprizele abia acum îşi urmează cursul.



    În spaţiul media s-au făcut multe actualizări privind trecutul pătat al unor membri din actualul guvern, i. Iată-le:

    „Ministrul «Poşta Română» Dan Nica, cercetat pentru abuz în serviciu, în cazul înstrăinării unui teren al Poştei Române şi pentru faptul că a folosit serviciul secret al Internelor («Doi şi-un sfert») în interes de partid

    Ministrul «Consilierul lui Năstase» Titus Corlăţean s-a facut remarcat printr-o declaraţie în care a susţinut că procurorii care-l anchetează pe Adrian Nastase ar trebui arestaţi.

    Ministrul «slugă îndatorată», Daniel Constantin, a fost numit la Agricultură doar pentru că stăpânul lui, Voiculescu, a fost dat în judecată de acest Minister pentru o ţeapă de 60 de milioane de euro.

    Ca să fie totul corect, Daniel Constantin a fost «împrumutat» cu 300.000 de euro de şeful lui Voiculescu.

    Ministrul «Tombolă» Ioan Mang, recent demisionarul de la Învăţământ,
    plagiator şi prost …

    Ministrul «Speculă cu valută», Lucian Isar, care în anul 2008, fiind responsabil cu operaţiuni de Trezorerie la Bancpost, a iniţiat un atac speculativ asupra leului. BNR l-a acuzat că a încălcat regulile şi nu s-a lăsat până nu l-a expulzat din sistemul bancar. L-a adus Ponta unde altundeva dacă nu la Economie?

    Ministrul «Tunuri financiare» Florin Georgescu a fost ministrul Finanţelor în guvernul Văcăroiu, perioada în care au înflorit escrocheriile liberale CARITAS, SAFI şi FNI. A fost promovat fiind omul lui Vântu la Banca de Investiţii după care a ajuns în BNR. A fost numit la BNR în octombrie 2004 cu o lună înainte de pierderea alegerilor de către PSD. Acum este promovat şi mai sus de Ponta: Ministru de Finanţe al României.

    Ministrul «Traseist» Eduard Hellvig, fost deputat al lui Voiculescu, ajuns secretar general al PNL, considerat «omul lui Antonescu». La aşa traseu politic, a meritat Ministerul Dezvoltării Regionale.

    Ministrul «Abuz în serviciu» Mircea Diaconu, care a intrat de două ori în vizorul ANI fiind în paralel şi Senator şi director al Teatrului Nottara Omul de cultură al USL.”

    Și apoi care este poziţia profesorului de socialism ştiinţific din vechime, Andrei Marga, astăzi ministrul de Externe al României, faţă de politicile culturale înjositoare pentru România ale şefului ICR, Patapievici? Nu avem nici o singură atitudine faţă de acest personaj. Probabil că profesorul de marxism are interes să sprijine progenitura de nomenclaturist. Ce se naşte din pisici şoareci mănâncă.

    Și dacă ne-am fi închipuit că plecarea surpriză a lui Theodor Meleşcanu din PNL pentru SIE a însemnat şi sfârşitul colaborării acestuia cu partidul pe care l-a trădat, atunci putem fi naivi fără scăpare. Oamenii de încredere ai lui Meleşcanu au fost cooptaţi în echipa actualului ministru al Apărării. Este vorba de gen. (r) Florea Posteucă şi Andreea Dumitru. Posteucă este noul consilier al ministrului Dobriţoiu, iar Andreea Dumitru va coordona activitatea de relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale. Ea a fost purtătoarea de cuvânt a lui Meleşcanu în perioada cât acesta a condus MapN.

    Românii cred şi speră în schimbare. Schimbarea politică recentă va împlini oare această speranţă? O speranţă de schimbare, care, după cum vedem că stau lucrurile, nu este decât o rotaţie de cadre.

    RăspundețiȘtergere
  15. @RH ai revenit pe PAMANT,sunt de acord cu spusele tale,'spuse'gandite si argumentate nu aruncate aiurea.Bravo RH.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim13:29

      @tigri2
      te rog sa te uiti mai atent!
      RH a facut doar copy/paste.Autorul este cu totul altul.
      De unde pana unde sa gandeasca RH astfel.Ar fi imposibil.

      Ștergere
  16. Robert Horvath18 mai 2012, 22:59--Zice:
    CEZAR
    Cu parere de rau.....
    SCMD CEA MAI IMPORTANTA FORTA POLITICA DIN ROMANIA
    DOGARU UN PERICOL PENTRU MAFIA BASESCU !
    CIA
    Rh+ -- Asa de rau a decazut CIA ? Eu stiu ca a mai dat ceva chifle (Golful Porcilor,Vietnam, Afganistan ,Irak)Dar asta o intrece pe toate !
    Analistii care au spus asta trebuie repede concediati! Ori sunt Unineurali (ca mos Alecu ) ori sunt de la FSB !!
    Este usor sa lipesti etichete ! Deocamdata noul guvern Ponta se bucura de o mare credibilitate ! In cazul asta cu parere de rau ,,Nu se justifica o PALITURA MILITARA ! Mai asteptati si mai sperati ...aiurea!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. PS. COTIDIANUL = fituica de partid Basista -Pedelaca !!

    RăspundețiȘtergere
  18. PS1
    Ministrul Economiei Daniel Chitoiu a reuşit sa elimine preţul fix pentru energie - in mai putin de o saptamana ! PEDELACII- ,,nu au reusit -nu au vrut" in 7 ani !
    Ponta + ministru de finante - au scos la iveala Cateva milioane de Euro ascunse de pedelaci ( in doar 0 saptamana) Stai sa vezi ce-o sa mai fie !
    Kodruta - Plagiatoare en gross si Magna cum Lauda !
    Sa nu cauti in Cotidianul ca nu gasesti informatiile astea!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Speculațiile existau de multă vreme, însă acum devine oficial: numărul nașterilor înregistrate în rândul populației albe din Statele Unite este mai mic decât al populației de culoare (sunt incluși aici și hispanicii). Cifrele publicate de Biroul de Statistică din SUA arată că negrii, asiaticii, hispanicii și metișii au ajuns la 50,4% din total, în premieră în istoria Statelor Unite.
    „E un important punct de cotitură”, arată William H. Frey, specialist în demografie citat de New York Times. „E o trecere de la cultura baby boom a albilor la o ...... Aveti grija ca va vad cam negrii la fata !!

    RăspundețiȘtergere
  20. Precum tziganii in RRomanica.

    RăspundețiȘtergere
  21. @/tigri2 - noi cu tziganii ne mai descurcam ! Mai exportam in Franta , mai bagam o transa serioasa in Anglia,le mai trimitem chiar si lor in USA ! Ei insa nu stiu cum o scot la capat - ii vad tot mai negrii(ca ceaunul de mamaliga) la fata !!

    RăspundețiȘtergere
  22. Presimt ca cineva are nevoie de ,,tratament''.

    @RH-
    Cred ca nu este cazul sa-ti trimit ,,Flit''.Precis gasesti in USA.Ori in Japonia.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Cezar
    Civilizatia vestica este pe duca,,,,,,,,Coreolonii cuceresc blogul si
    chiar globul !

    RăspundețiȘtergere
  24. TIGRI 2 AU DREPTATE ......SUNT DESTEPTI SI PERICULOSI !

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Lupus
    O informatie inainte de plutonul de executie si glontul final.....
    "Guvernul Ponta nu se mai poate baza pe Trustul Intact în promovarea publică a programului său”

    Banii Intact sunt banii lui Ceausescu.....sau credeti ca Voiculescu a strans bilioanele $$$$ din banii de director la Crescent cu diurna pentru deplasari?
    Voi trimite toate documentatia despre contabilul personal al dictatorului
    carpatin guvernului Ponta. Le-am primit dela compania canadiana care a anchetat cazul. Recuperarea banilor Ceausescu reprezinta prioritatea mea numarul unu. Poate face si Victoras ceva folositor.
    Ai vor ura succes.
    Acest motan cangrenat este un cancer pentru democratia romana !

    RăspundețiȘtergere
  26. ERATA
    Acest motan cangrenat este ca si Lupus un cancer pentru democratia romana !

    RăspundețiȘtergere
  27. Ambasadorul SUA la Bucureşti despre achiziţionarea de F-16 noi sau vechi de către România
    El a subliniat că cererea iniţială ca SUA să ia în considerare vânzarea de avioane României a venit din partea Guvernului român şi că avioanele recondiţionate pot fi o soluţie.

    “Există avioane recondiţionate care au 95% din capacităţile avioanelor noi. Chiar au zburat în zona interzisă zborului din Libia. Am vorbit recent cu unul dintre reprezentanţii conducerii companiei Lockheed Martin, care mi-a spus că a fost pilot timp de 20 de ani şi în niciuna dintre operaţiunile NATO nu a pilotat un avion nou. Aşadar problema nu este dacă avioanele sunt noi sau vechi. Este important să se înceapă pregătirea piloţilor şi obţinerea avioanelor pentru a putea fi folosite. Altfel, dacă se face pregătirea piloţilor, dar nu au ce pilota, programele de pregătire vor fi inutile”, a explicat ambasadorul american.


    O URIASA MINCIUNA GHITENSTEIN !
    S.O.S !
    UN ANUNT IMPORTANT
    AVIOANELE IN CAUZA NU SUNT ALE ARMATEI SUA CI A NATIONAL GUARD
    PROST INTRETINUTE SI PILOTI DE MANA ZECEA . TOT STOCUL A FOST TRIMES LA
    FIER VECHI CU EXCEPTIA CELOR DE VANZARE FRAIERILOR ROMANI.
    AMERICANII.....TRBUIE SA DEA BANI CA SA LE IA CINEVA
    PREGATESC IN CALITATE DE CETATEAN SUA UN PROTEST PRESEDINTELUI OBAMA!

    RăspundețiȘtergere
  28. @RH-
    Cind iti dai cu FLIT vad ca-ti revii.
    Ia vezi cum faci sa-ti revii si din spaima fata de serviciilor rusesti.
    Si astept parerea imparatului Japoniei despre problema DACILOR in perioada B.C.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Am vorbit cu IMPARATUL JAPONIEI la telefon azi dimineata.
    . Mi-a spus ca romanii se trag din
    daci si romani . Romanitatea romanilor nu poate fi pusa in discutie si
    oricum nu mai conteaza ....datorita ultimei navaliri asiatice de tip indian

    RăspundețiȘtergere
  30. Erata
    ...datorita ultimei navaliri asiatice de tip coreolinian.

    RăspundețiȘtergere
  31. Dac' -ti trag una21:59

    @RH-
    Ei,daca admiti ca locuitorii actualei peninsule pot fi urmasii dacilor si ai fostilor traitori ,,in cizma'',mai putem discuta.Dar numai dupa ce poti justifica porcismele ambasadorului ,,cu Gat...''.Sau nu poti justifica ?!

    RăspundețiȘtergere
  32. CU RISCUL REPETITIEI
     Ambasada SUA- Bucuresti
    Ambasador

    RUSINE DOMNULE AMBASADOR SUA !
    Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara .....este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
    Am trimis o scrisoare presedintelui Obama pe aceasta tema.
    Va fac raspunzator moral pentru moartea tinerilor romani si va cer....demisia !
    ...........................................
    Am trimis aceste rînduri preşedintelui Obama şi membrilor nou aleşi ai Congresului S.U.A. Plecaţi, domnule ambasador, pînă nu veţi fi trimis acasă de alţii! Românii i-au aşteptat pe americani şi sper ca, după plecarea dvs., visul lor să se împlinească, de data aceasta cu adevărat. Domnule ambasador, vă rog să vă daţi demisia!

    PROPUN O SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PRESEDINTELUI SUA OBAMA DIN PARTEA OFITERILOR ARMATEI RUSINE .....PE TEMELE DE MAI SUS ! ASTEPT SPRIJINUL SI SEMNATIRILOR DUMNEAVOASTRA. NU VA MAI LASATI UMILITI SI CALCATI IN PICIOARE. !

    RăspundețiȘtergere
  33. N-are Obama timp de noi ! Acum ii cu alegerile! Stai linistit

    RăspundețiȘtergere
  34. @ Cezar
    Din Afganistan se retrage si Franta. Oare chiar nu deranjeaza pe nimeni ca tinerii romani sunt trimisi
    cu .....bocancii rupti , fara tehnologie la o moarte sigura. ? Avioanele clasate pentru fier vechi trebuiau
    facute cadou din partea aliatilor americani. A trimite o scrisoare colectiva catre presedintele Obama avea
    un caracter simbolic. Arata ca militarii romani au demnitate si nu....trebuie luati de fraieri......
    Nu m-am asteptat ca frica in oase ............Scuze sinceritatea mea.

    RăspundețiȘtergere
  35. De ce nu-l intrebi pe Base ca-i in voiaj in USA !
    Rh+ Stai linistit ca nu vom ramane noi singurii in Afganistan !
    Ce sa-i scriem? Sa ne dea avioane de pomana ? Este sub demnitatea unor ofiteri !
    Daca nu le vine lor ideea...asta e! Vom mai vedea !!

    RăspundețiȘtergere
  36. UN ACCIDENT CARE POATE SCHIMBA ISTORIA !

    @Anonim;
    Gluma-i gluma, dar voi ati auzit ce s-a intamplat azi la Brasov? Cica un curleon , aflat sub influenta bauturilor alcoolice, s-a dat la o leoaica prin gardul de protectie de la Zoo.Leoaica, in legitima aparate, i-a tras ..o laba intrusului.Drept sa spun, eu tare m-am speriat , stiind ca in Bv avem un amic...doamne feri, ca no fi cel la care ne gandim cu totii?!?

    ROBERT HORVATH :
    @ Anonim
    SPERANTA NU MOARE NICIODATA !

    RăspundețiȘtergere
  37. @Cezar
    INTALNIREA PRESEDINTELUI BASESCU CU MEMBRII SERVICILUI EXTERN ....NUMIT COMUNITATEA ROMANILOR DIN CHIGAGO !
    de la un martor ocular
    Dle Tapalaga,

    Ma numesc Robert MIHAI si am avut ocazia sa urmaresc slujba de la Catedrala Sf Imparati Constantin si Elena din Chicago exact langa umarul dvs. Eram in partea dreapta, aveam un tricou albastru. Dnul Turturica va poate confirma schimbul de amabilitati avut cu dansul la finalul sedintei foto inainte ca Presedintele sa paraseasca sala unde s-a tinut slujba.
    Pot sa va certific faptul de de aceasta vizita la biserica nu s-a stiut aproape deloc. Eu am aflat de intalnirea aceasta cu totul intamplator de la cancelaria bisericii in urma telefonului pe care l-am dat in cautarea unei invitatii la acea intalnire cu comunitatea de la hotel. La acea intalnire nu s-a intrat decat pe baza de invitatie iar acele invitatii au fost impartite la biserici, dar numai cateva la fiecare biserica ( asa cum mi s-a spus de la Cancelaria Bisericii Nasterea Domnului de catre o doamna " Noua nu ne-au ajuns decat 10 invitatii si aici la biserica suntem deja 6 persoane care dorim sa participam")

    Daca nu ascultam cu totul intamplator declaratia de la Otopeni inainte de plecare nici nu stiam de vreo intalnire fie ea la hotel sau biserica, pentru ca nu s-a anuntat mai pe nicaieri.

    Ma puteti gasi la robmih@gmail.com .

    Toate bune !

    Robert MIHAI

    RăspundețiȘtergere
  38. Lupus
    Din nou aiurezi. Ceva repetabil nu se cheama gafa. Acest golan de port
    stie ce face si ce spune. Penibilitatea USL al va reconsidera. Se va intoarce
    ca prim ministru dupa parerea revistei ECONOMIST . Singura solutie viabila
    este un tribunal militar si civil. Sunt impotriva pedepsei capitale....cu o singura exceptie...sau doua. Sper sa-l urmezi.

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Băsescu catre spionii românii din Chicago:rămâneți aici!

    RăspundețiȘtergere
  40. RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !


    Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, că România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate in loc sa fie alocata dotarii trupelor romanesti din Afganistan care au bocanci gauriti....conform relatarilor presei internationale !
    NEW YORK TIMES
    Soldatii romani au bocancii rupti....întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
    " Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
    GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …"

    RăspundețiȘtergere
  41. Mai tzacanitule ,mai lasa-ne cu prostiile tale ,ca suntem niste bieti pensionari si ne cam doare-n cot de hotiile unora sau altora,de ce nu vorbesti la "cestiune".
    "Istoricii"de doi lei care sustin tot felul de chestii fara dovezi ce au de spus despre descoperirile arheologice din zona Cluj -Bistrita ,urme de castre romane,Apullum ,Porolissum Potaisa,ca acestea sunt amintite de scrierile istoricilor romani ai vremii ?Cam "miroase "a maghiarisme ,sa demonstreze ca bozgorii ,cand au venit au gasit pamanturile nelocuite{ROESLER}.De ce pui botul la asa ceva mai Cezaricas
    ,te credeam mai destupat la minte.Si daca ar fi adevarat ,noi ar trebui sas sustinem ca nu este.ca pana la ajutorul americanilor lui tzacanitul de RH
    ii avem aici pe fratii nostri italieni si spanioli care ne ajuta si ne-au ajutat sa iesim din kkt ,din saracia impusa de POLITIHOTII romani.Ne-au dat ,si ne dau masa si casa nu minciuni si promisiuni deasarte precum americanii.

    RăspundețiȘtergere
  42. Lupus
    @ Multumesc pentru publicare. Sper sa avem o discutie cordiala dupa trecerea de plutonul de executie !

    RăspundețiȘtergere
  43. tigri219 mai 2012, 09:58
    Spunea
    @RH ai revenit pe PAMANT,sunt de acord cu spusele tale,'spuse'gandite si argumentate nu aruncate aiurea.Bravo RH.
    @Tigrisor de buda
    Nu mai posta cand bei palinca contrafacuta. Stai in fund de curte cu capul
    inaine ......ajuta la ......

    RăspundețiȘtergere
  44. Don Corleone :
    Mey ati auzit ce patii? Vrusei si eu sa-l pup in bot pe Tigri2 de ziua lui, dar din cauza "saniutei" incurcai cusca chigrului cu a leului. Noroc ca nu intrai in cusca gorilei ca ma lucra aia de-mi trozneau bucile. Oricum gorila era ocupata cu maimuca noastra ast' mica de Cezarica!

    Coreolone
    Sper ca data viitoare sa reusesti deplin in nazuintele tale. Un deces linistit !

    RăspundețiȘtergere
  45. @ Cand e ziua lui Mos Alecu.....sau e tot mort ?

    RăspundețiȘtergere
  46. ULTIMA ORA
    Peste 50 de tigani coroleonieni au ocupat un parc din centrul Londrei !
    Marti, politistii au incercat sa ii perchezitioneze, in timp ce, putin mai departe de ei, unii cersetori urinau in strada, scrie presa locala.
    Consiliul Westminster a tinut o intalnire cu agentiile locale inclusiv cu Ministerul de Externe si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei pentru a discuta problema. Au reusit repartrierea a 18 persoane, insa compania de transport a cerut ca acestia sa se spele si sa aiba haine noi inainte sa se urce in autocar.
    @ Coreolone
    Am atentionat saptamana aceasta necesitatea schimbarii sosetelor. Mirosul lor pune in primejdie Jocurile Olimpise si chiar....spoitul olimpic

    RăspundețiȘtergere
  47. @ Cezar
    Se pare ca apreciezi pe comentatorul brutanic. Si el este de parerea mea
    Propunere de editorial . Un agent de influenta rus Andrei Marga
    Fragment

    Tom Gallagher: Cel mai periculos membru al Guvernului Ponta

    Cu 21 de ani în urmă, un istoric de la Universitatea Babeş-Bolyai îmi mărturisea temerile sale legate de consecinţele pe care ascensiunea extremiştilor ruşi cu ocazia primelor alegeri parlamentare postsovietice le-ar putea avea asupra României. În 1991, cu puţine luni înaintea dezmembrării URSS şi a desfiinţării Pactului de la Varşovia, primul preşedinte postdecembrist al României se grăbea să semneze Tratatul de colaborare, bună vecinătate şi prietenie cu marele vecin de la Răsărit.
    Deşi gestul lui Ion Iliescu a rămas relativ singular în fostul bloc comunist, am conchis atunci amândoi că impulsul pentru reînscrierea României pe orbita Rusiei va fi venit în mod cert din exterior. Reamintindu-mi de discuţia de atunci cu ocazia osanalelor pe care noul ministru de Externe al României, Andrei Marga, le-a ridicat ţarului Putin şi „competenţei” sale net superioare abilităţilor liderilor occidentali, încep să cred că această concluzie a fost una eronată – pesemne că nici nu e nevoie de stimuli externi.
    În pofida creşterii spectaculoase a ponderii Rusiei pe piaţa energetică europeană o dată cu ascensiunea lui Putin, Kremlinul nu a putut masca niciodată faptul că sistemul său de putere a rămas la fel de viciat şi monopolist ca în vremuri sovietice, fiind incapabil să înscrie ţara pe traiectoria dezvoltării moderne. Rusia lui Putin mizează pe augmentarea influenţei Moscovei prin frică şi intimidare, nu prin dinamism şi inovare. Moldova vecină, divizată la propriu şi la figurat, a plătit până acum un preţ enorm pentru amestecul Moscovei în treburile interne ale fostei republici sovietice, iar cecul în alb acordat acum de Marga cezarului de la Kremlin va fi băgat categoric groaza în guvernul de la Chişinău.
    Cariera lui Marga seamănă oarecum cu cea a lui Putin. Aidoma acestuia, Marga s-a proiectat mai întâi ca modernizator pentru a urca scara puterii.
    Mai nou este un vajnic susţinător al lui Dan Voiculescu. Iar acum s-ar zice că se pregăteşte să susţină cauza unei Rusii total nereformate în cancelariile europene, preferând să uite inclusiv de cazuri flagrante cum ar fi uciderea brutală a jurnalistei Anei Politkovskaia şi a avocatului Serghei Magnitski.
    Noul ministru de Externe va aduce însă, categoric, servicii mai mari Moscovei decât României cât timp dă de înţeles că Europa trebuie să accepte Rusia aşa cum este, fără a mai insista asupra unor fleacuri gen reforme, democraţie sau drepturile omului.

    RăspundețiȘtergere
  48. @ELENA,
    La multi ani cu sanatate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  49. Sa inteleg ca-i ziua lui Elena ? Daca da ,atunci ,,La multi si fericiti ani - Elena!!
    Pun botul la ce ? Vrei sa fi mai explicit ! Ai vazut emisiunea de ieri seara pe Romania Tv. cu gen. Cheler??!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Daca te referi la mat. cu Dacii si Romanii , faci spume degeaba !
    Ce daca nu am fii urmasii Romei ?
    Din material si ce spunea Generalul, ar rezulta ca suntem urmasii ..populatiei primordiale europene "- adica Arienii !!
    Si in definitiv,,noi' suntem ,,noi" indiferent ce origini avem ! Alte interpretari tin numai de politica - jegoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Anonim10:07

    .....,te credeam mai destupat la minte.Si daca ar fi adevarat ,===============noi ar trebui sas sustinem ca nu este==========.ca pana la ajutorul americanilor lui tzacanitul de RH
    ii avem aici pe fratii nostri italieni si spanioli care ne ajuta si ne-au ajutat sa iesim din kkt ,din saracia impusa de POLITIHOTII romani.Ne-au dat ,si ne dau masa si casa nu minciuni si promisiuni deasarte precum americanii.
    Esti IN MARE EROARE ! DACA DORESTI DEZVOLT SUBIECTUL!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana nu-si spune Academia Romana cuvantul,nu am ce discuta pe aceast subiect,n-am dreptul s-o fac!Asa sunt satul de "povesti de popa beat"si de minciunile mele ,darmite de ale altora?

      Ștergere
    2. Anonim13:26

      ,,La discuţii în studio au participat pe unul din programe,nu spun care să nu se creadă că îi fac reclamă, realizatorii, doamna Corina Drăgotescu şi Cătălin Striblea şi o parte din realizatorii filmului, printre care profesorul Iscru şi generalul în rezervă Chelaru. Pentru cine nu ştie sau nu a văzut filmul pe internet, acesta prezintă un punct de vedere care poate părea ciudat, dar se bazează pe unele date istorice şi argumente destul de solide, care din păcate pentru unii, dacă pot fi acceptate sau nu tine de deschiderea fiecăruia, dar nu pot fi negate.
      ,,Istoria este de fapt o sumă de date transmise mai mult sau mai puţin obiectiv de unul sau mai multi martori oculari sau apropiati ai epocii,date retranscrise de istorici, interpretate şi acceptate sau nu, în mod diferit de oameni diferiţi la momente diferite. Aşa se face că chiar şi marele Ştefan al nostru este văzut sau judecat diferit de cronicarii nostril cei mai de seamă, Miron Costin şi Ioan Neculce, pentru că făceau parte din "partide" diferite. Iată deci că acelaşi eveniment sau aceeaşi personalitate poate fi vă

      Ștergere
  52. Traiasca axa Tandarei-Slobozia-U10:28

    Constantini si Elene ,la multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  53. Traiasca - si toti Constantinii si Elenele ! La multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  54. @tigruII
    Povesteste-ne despre minciunile tale!Te rog,te rog frumos!

    RăspundețiȘtergere
  55. Anonim16:42

    Discutiile de acum de la tv.,===ca suntem primii arieni si din noi au aparut grecii si romanii===, cred ca vor sa ne redea demnitatea chiar daca nu este asa. Sa ne dea un impuls.
    Acum mai mult ca oricand fiecare popor vrea sa-si arate identitatea chiar mistificata si noi ce sa facem? Sa spunem ca ne tragem din tiganii? Orice asociere a noastra cu tiganii barbari, nu face decat sa ne traga in jos. Trebuie sa facem ceva ca sa dam un exemplu europenilor ca, avem sange albastru si ei sunt urmasii nostrii si nu ne sunt egali. !!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Ei na.....asta trebuie sa fie!!
    Ei ce mai zici T2 ? ,,Pun botul ,dar vezi la CE?? "

    RăspundețiȘtergere
  57. P.S. Ungurii au pretentia ca ...Adam si Eva vorbeau ungureste!!

    RăspundețiȘtergere
  58. @ In toata gasca care lanseaza aceste aberatii nu se afla nici un istoric.
    Savescu....doctor, Chelaru..... general etc Aceasta ideie a pornit dela Ceausescu si
    este continuata de ceausisti. Limba romana este mai apropiata de latina.....comparativ cu italiana moderna.

    RăspundețiȘtergere
  59. @ Este exact situatia cu francezii.
    Frontierele Franței moderne se suprapun aproape perfect cu cele ale vechiului teritoriu al Galiei, locuit de către gali. Galia a fost cucerită de către romani în secolul I î.Hr. aici dezvoltându-se o cultură galo-romană prosperă ce a adus Franței un aport important de cultură latină.

    RăspundețiȘtergere
  60. Popa Tactu17:20

    @CZar
    Nu vorbeau ,comunicau prin semne.Adam era sofer de TIR iar primul lor ,,contact'' a fost pe centura raiului.
    Tot atunci a aparut si primul comentariu,cind s-a folosit degetul mijlociu in locul celui aratator.Din aceasta intimplare pina in zilele noastre a ramas povestea cu ,,ude mereu''!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..se pare ca ai dreptate ! cele ude mereu ...au fost - acum stau frumos la deparazitat si uscat!!

      Ștergere
    2. PS. am vazut la tembelizor!! Cele Ude..Mereu s-au uscat un piculet si acum fac frumos..frumos la ..USL !! hait!

      Ștergere
  61. citez din REVISTA HISTORIA
    Dacismul, care citeazã autori precum Iosif C. Drãgan, fost legionar, apoi comunist, cu lucrãri pseudo-istorice care propovãduiesc ideea existenţei acum 100000 de ani a populaţiei dace. Majoritatea protocroniştilor nu au studii de istorie, ignorã scrierile istorice, scot din context idei, hiperbolizeazã surse incerte şi izolate(Tãbliţele de la Sinaia, de la Tãrtria, codicele Rohonczy), apeleazã la argument logice care nu sunt decât speculaţii şi îi anatemizeazã pe istorici pentru cã ar ascunde adevãrul.
    Domnul Napoleon Sãvescu, de meserie medic, întreţine nevoia de mitizare şi senzaţional prin tot felul de speculaţii: scrisul l-au inventat dacii; dacii erau crestini inainte Cristos; aheii, grecii, etruscii, latinii, celţii erau de fapt urmasi ai pelasgilor, poporul strã-dacic, Traian era dac; românii sunt urmaşii exclusiv ai dacilor; izvoarele îndoielnice confirmã de fapt teoriile; existã o conjuraţie universal care vrea dispariţia naţiunii
    Absenţa formaţiei de istoric nu împiedicã abordarea de subiecte legate de arheologie, lingvisticã, etnografie, un evantai de probleme neelucidate de ochiul ştiinţific dar cu succes exploatate de pseudoştiinţã. Dacologii coboarã în istoria localã pânã la glaciacţiuni, atribuind romãnilor ancestrali zborul spaţial, populând cu daci China, Asia, Gallia, Troia, Grecia, Ierusalimul şi fãcând conexiuni improbabile între basic şi români. Zalmoxianismul dacic devine prima religie monoteistã din lume şi baza filosoficã a ortodoxiei româneşti. Civilizaţia sumerianã şi cea etruscã sunt strâns înrudite cu ‘noi, dacii’.
    Dacii puri sunt coloana vertebralã a istoriei lumii contemporane.
    Mişcarea sãvescianã poate a avut o intenţie bunã: dorinţa de a sluji neamul. E frumos, e un exerciţiu personal agreabil, dar în niciun caz un demers ştiinţific. Tot despre balast politic şi ideologic este vorba, despre un fel de ‘revoluţie culturalã’ despre care dacologii presupun cã ne va schimba percepţia asupra a ceea ce suntem. De dragul unui patriotism desuet, care nu va îmbunãtãţi nici viaţa ştiinţificã, nici personalã.

    RăspundețiȘtergere
  62. Pana mea17:49

    @RH-(negativ,ca asa-s majoritatea)
    Mai ,,hamericano'',tu nu ai bagat la cap ca pina nu-si precizeaza Academia.RO pozitia nu putem misca in front?Ai facut armata,ori ai avut platfus la dantura?!
    Ce,la voi in America ii halfel?
    La voi tot academia (nu stiu echivalentul la academia Catzavencu) a spus ca nu ati facut genocid nici cu ,,indienii'',nici voi intre voi. Caci despre ,,voi'' si Asia,ori Africa nici nu putem rasufla.Pe aia i-ati democratizat de ia luat dracu'.
    Nu sunt antiamerican,dar nu ne luati de prosti la tona!
    Pentru expertiza asupra perioadei B.C. SI urmatorii 1500 de ani din zona unde zici ca te-ai nascut studiaza documentele Universitatii din hURZICENI.

    RăspundețiȘtergere
  63. @ Pana mea
    Dacii si romanii si tot ce a trecut pe aceste meleaguri au contribuit la creiarea poporului roman.
    Academia va fi de acord cu aceasta concluzie de bun simt. Limbajul tau ca si sfaturile venind de la
    margine de canal ,trotuar nu merita atentie sau consideratie. Se pare ca te tragi tdintr-o populatie
    extrem de migratoare si foarte barbara....dupa limba si port.

    RăspundețiȘtergere
  64. FLIT22:45

    @RH-

    Nu-ti convine atitudinea limbajului?
    Dar mie,noua,de ce ne-ar conveni limbajul folosit de tine?Daca iti amintesti,atunci cind ai plecat nu locuiam in pesteri si nici comunicam cu fum!Romania a ramas cit a ramas,dar nu-ti baga nasul prea adinc...unde nu-ti fierbe oala!

    RăspundețiȘtergere
  65. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boschetare daca te mai prind pe aici ..nespalat si paduchios, dracul te ia!!

      Ștergere
  66. @ Flit
    Urgent trimite Dictionar ROMANO - ROMM !
    @ Coreolone
    Un geniu...recunosct inaine de moarte. Biblioteca de aur
    al literaturii maneliste !

    RăspundețiȘtergere
  67. O SCRISOARE DESCHISA PRIMULUI MINISTRU PONTA ! VA FAC RESPONSABIL DE MOARTEA SOLDATILOR ROMANI IN AFGANISTAN !
    Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru


    Domnule Ponta


    Ma numesc Robert Horvath cineast.....si cetatean roman.
    Am aflat prin Info Mondo de moartea unui militar in Afganistan. Al catelea ?
    Sunt nu numai indurerat ci indignat la culme.
    Va luati o mare raspundere morala si va asigur de acum penala.


    Să nu uităm că armata noastră a fost şi este, în proporţie de 99,9% pregătită să lupte pe teritoriul naţional, în anumite condiţii, nicidecum în condiţia numită Afganistan.
    Mulţi au murit nu atât din cauza actelor teroriste respective ci pentru că nu era pregătit autovehiculul, să zicem, pentru exploziile respective… Când ştii că trimiţi nişte oameni cu echipament precar şi mai şi mor dintre ei, trebuie săraspunzi penal


    Cine va raspunde pentru tinerii trimisi la moarte ? Dumneata domnule Pomta


    Aliatii nostrii îşi pregătesc foarte bine trupele pentru acţiuni în asemenea zone, asigurând protecţia fiecărui om de-al lor. Noi ne batem joc de el. Nu avem nici macar demnitatea de a pretinde acest lucru.
    Soldatii romani au bocancii rupti....întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
    Iata ce spune un document al armatei SUA:
    " Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
    GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …"
    Trezestete domnule ministru.....sau trimite-ti fiul sa lupte in Afganistan!!!!


    Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International New York - Tokyo

    RăspundețiȘtergere
  68. SCRISOARE SCRISA CU OCAZIA VIZITEI PRIMULUI MINISTRU PONTA IN AFGANISTAN !

    RăspundețiȘtergere
  69. FRANTA SE RETRAGE DIN AFGANISTAN....ROMANIA RAMANE ! PENTRU CINE SI PENTRU CE ?

    Exista o poveste care circula despre faptul ca oricine vine la putere in Romania trebuie sa ia “aprobare” de la tot felul centre de putere, care sunt fie state, fie grupuri de interese si lobby. Poate ca e doar o teorie a conspiratiei.

    Iata ce declara noul ministru de externe, dl Marga, din partea USL:

    “Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari la efortul NATO de finanţare a forţelor afgane”.

    Nu poti sa nu te intrebi: in timp ce Franta considera retragerea trupelor sale din Afganistan, Romania va suplimenta platile pentru aceasta operatiune militara? Romania, acest stat afectat de saracie, inca mai subventioneaza un razboial al SUA?

    Poate cineva sa spuna public ce avantaje a avut Romania cu participarea sa cu trupe in Irak si Afganistan? Au fost semnate ceva contracte cu firme romanesti? Au luat ele vreo licenta de exploatare? Le-a oferit cineva sa produca ceva in tarile astea? Am profitat si noi cumva, ca doar la asta te astepti cind semnezi la o astfel de participare.

    As vrea sa ma insel, insa ma tem ca suntem martorii unei alte farse pe spinarea acestui popor umilit, si daca ar fi asa, ne ramine fie o revolutie fie retragerea pe la manastiri.

    http://www.mediafax.ro/politic/marga-romania-ar-putea-aloca-500-000-de-dolari-la-efortul-nato-de-finantare-a-fortelor-afgane-9652933/

    RăspundețiȘtergere
  70. O VESTE ABSOLUT SENZATIONALA. BASESCU A APARUT DIN NOU IN FATA PROCURORILOR AMERICANI. SE REDESCHIDE PROCESUL BOUT SAU SE PREGATESTE PROCESUL BASESCU ? Coespondenta speciala Nipon PESS - Europe KIYOKO HORVATH


    SCAUNUL ELECTRIC SE APROPIE DE FUNDUL PRESEDINTELUI ROMANIEI
    TRAIAN BASESCU !


    Cel mai mare traficant de arme din istorie parea ca-si va sfarsi zilele intr-o inchisoare americane. Avocatii lui Victor Bout cer redeschiderea procesului.
    Ei demonstrand cu documente credibile faptul ca ucrainianul a transportat
    arme romanesti in jurul lumii. Procesul lui Bout de la NY sa axat pe incercarea
    traficantului de a trimite rachete sol -aer teroristilor columbieni FARC.
    Avocatii au prezentat documente noi demonstrand ca aceste rachete au fost romanesti .....Ei urmand sa demonstreze faptul ca Basescu a aprobat si semnat pentru acest transfer.
    Zilele trecute Presedintale Romaniei Traian Basescu a aparut din nou in fata reprezentantilor ministerului Justitiei SUA. Alaturi de el a aparut Valentin Vasilescu fostul director adjunct al aeroportului Otopeni Valentin Vasilecu. Ei au trebuit sa raspunda la acelasi chestionar de 33 de intrebari.
    Iata una din declaratiile absolut uluitoare a comandantului roman.
    'Vasilescu testifaes that in 1998, the Romanian authorities made up a fake cigarettes-smuggling case against him. In fact, there were no cigarettes on board Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for Air Sofia which were unloaded at the Bucharest-Otopeni Airport. Overnight standing at its military apron was necessary for the Romanian secret services to load Romanian-made anti- aircraft missiles for destination to under UN embargo.
    Connections of Bout and other gun-runners to the Romanian military intelligence ....... Vasilescu testifies ,,,,,Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in cigarette smuggling on the Bucharest airport and in the free trade zone of Agigea, in the Constanta Sea Port (new and old), to make money for support of the military training of Islamic organizations.
    Vasilescu mentions a business link for Bout with the Romanian ( government in the period from 1996-1999 )
    In the DEA's charges against Bout, which accuse him of supplying romanian weapons to the Colombian FARC .
    Vasilescu a predat autoritatilor americane o caseta inregistrata in secret in care Basescu recunoaste ca sunt arme pe bordul avioanelor. El precizeaza ca toate operatiunile au fost cordonate de actualul presedinte al Romaniei in calitate de ministru al transporturilor. Inchei aici. In cazul in care nu apar presiuni sau interese politice de moment zilele in libertate a lui Traian Basescu par numarate.


    VAURMA INTERVIUL CU VICTOR BOUT "AM TRANSPORTAT ARMELE LUI BASESCU " Urmariti Robert Horvath Deva BLOG

    RăspundețiȘtergere
  71. Cezar
    Sper sa-mi acorzi posibilitatea de a posta doua mesaje blondel ....Sper sa dispara cat mai curand
    depe blog si din viata cotidiana.


    DECESUL BLONDELULUI !
    Calcat mereu de tanc, ciuruit de camazi acest militar cu un singur epolet reapare
    pe toate blogurile militare sau paramilitare !?! Singura speranta este moartea naturala.
    Sau alunecarea in adancuri.....ma referea la locul din fund de curte de unde posteaza.
    Pana si Isus Cristos a inviat doar odata !


    @ Don Corleone
    Cum puteai iesi la pensie cand nu ai lucrat o zi in toata viata ta.
    Cersitul nu se impoziiteaza ....iar manglitul poate duce la masa casa
    gratis dar nu pensie. Singura pensie pe care o poti primi dupa deces este
    cea de urmasi ....pentru puradei .

    RăspundețiȘtergere
  72. Robert Horvath - Cine sapa groapa altuia.......

    RăspundețiȘtergere
  73. @Cezar
    Inteleg sentimentele tale umanitare dar uneori scopul scuza mijloacele.
    Sunt categoric impotriva pedepsei capitale....chiar pentru o musca.
    Totusi Plano si Coreolone trebuie trecuti prin fata plutonului de executie.
    Ei trebuie acuzati de crime impotriva bunului simt. si chiar mai mult.
    Ciuruirea lor va aduce bucurie printre militari si civili.....

    RăspundețiȘtergere
  74. @ L-as fi trecut in lotul Targoviste si pe Mos Alecu. Dar tinans seama
    de moartea falusului si de suferinta suferita merita o o amanare de scurta
    durata. Trebuie sa ne aratam respectuosi pentru durerea altora si sa acordam falusului decedat onorurile cuvenite....nu si cele militare.

    RăspundețiȘtergere
  75. ERATA MORALA
    FALUSUL LUI MOS ALECU MERITA ...ONORURI MILITARE. A FOST UN FALUS DACO ROMAN .

    RăspundețiȘtergere
  76. Anonim :
    Robert, numele falusului lui Mos Alecu era cumva Curdeleone?

    @ Curdeolone precis. A fost si este falusul unui minoritar blond calcat de tanc. Acest falus trebuie
    circumscris de la radacina comform legii lui Moise si regulamentului militar .

    RăspundețiȘtergere
  77. Anonim18:33

    Cezare, Maimucles uite cum acum postez din USA! Din pacate am incurcat avionul si in loc sa ajung in Dallas/Texas am ajuns in Seattle/Washington. Acum ai inteles babuinule cum sta treaba cu IP-ul?

    RăspundețiȘtergere
  78. Baga una din Tokio !!

    RăspundețiȘtergere
  79. Ce faci ? se pare ca nu mai merge..!!

    RăspundețiȘtergere
  80. Anonim21:37

    Pifane, pana pe 17 mai 2013 te belim, cm cu cm. Hai, pa!
    PS: Hai Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim22:24

      Lasa*l dom'le nu-l omori de tot, ca mai avem nevoie de mascota! Cam cioflingar, dar Czar maimutza n-are suflet chiar asa de rau...Cu sufletul sta binishor, cu tartacutza e pericol...

      Ștergere
    2. Anonim06:55

      Pai tocmai pentru ca mi-e drag...Eu am spus inca de acum doi ani, de cand bantui pe bloage, ca e singurul dintre ei care are suflet si omenie.In plus, are umor si stie sa tina spatele la toate mistocarelile noastre, intr-un cuvant e de-al nostru.Dar trebuie sa-i facem educatie, sa-l aducem pe calea cea dreapta...hai, noroc.
      PS.Cezare, tu nu esti urmasul dacilor, tu esti urmasul lui.. DRACULA.

      Ștergere
    3. Primii 19 cm sunt ..pregatiti !!

      Ștergere
    4. Arian pur(blondut ,ochi albastrii de la natura!)v

      Ștergere
  81. UN SPION PRINTRE NOI :VLADIMIR TISMANEANU ! CUM SI DE UNDE AM AFLAT DESPRE DUBLUL AGENT VOLODYA !

    Premierul Victor Ponta l-a eliberat pe Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.......Acesta trebuie sa fie doar inceputul. El trebuie imediat anchetat si arestat . Am trimis un memoriu oficial noului guvern
    Ponta.
    Dosarul de spionaj Vladimir Tismaneanu poate fi urmarit " serializat "
    pe Robert Horvath Deva blog.

    SOBOLANUL ROSU VOLODEA IN ATENTIA SERVICIULUI AMERICAN !
    Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul "nu ne vindem tara" trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful

    Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca "tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa". Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu "ofiterul politic". Reprezentantul

    C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este "bug ".adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.

    Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt "Ni s-a spus sa inchdem ochii.". Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus " Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU" La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune " un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti." Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este

    chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

    DOCUMENTUL VA FI PUBLICAT PE BLOGUL MEU IN DECURSUL SAPTAMANII VIITOARE.

    RăspundețiȘtergere
  82. @Cezar
    Propun un editorial de spionaj ....poate serializat
    A inceput deratizarea sobolanului rosu Vladimir Tismaneanu.
    Acest fapt poate duce la caderea sefului inainte de termen. Am in posesie
    documente noi despre intrarea frauduloasa a lui Volodea in SUA cu un
    pasaport si un nume fals. Vizita in Cuba si chiar o fotografie cu tovarasul de arme
    Raul Castro.

    RăspundețiȘtergere
  83. UN SPION ROSU PRINTRE NOI !

    @ Cezar
    Acesta este un serial exclusiv pentru Armyia. El are o importanta deosebita desconspirand un spion care actioneaza impotriva Romaniei si aliatilor ei.
    Cu aprobarea dumneavoastra va aparea intai pe blogul dumneavoastra ....si numai dupa un timp pe blogul meu personal. In acest serial vor aparea personaje
    celebre Teroristul Carlos, seful servicilui rus Primacov, seful statiei CIA din Bucuresti Nicholson dovedit spion rus, Raul Castro etc ....si bineinteles Ceausescu, Desi cazul este absolut senzational el este documentat cu miniotizitate. Sper sa intereseze. Sunt gata sa raspund oricarei intrebari care se refera la subiect . Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  84. Voi incepe printr-o scrisoare adresata noului Prim Ministru Ponta
    AMBASADA ROMANIEI IN SUA!
 Ministru Consilier
 Domnule Cristian Gaginsky Vă rog transmiteti acest memoriu oficial guvernului Romaniei.


    Prim Ministru
    Domnule Ponta
    Incep prin a va felicita. Darea afara a lui Vladimir Tismaneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului este un gest simbolic cu importanta deosebita. Acest moment a fost asteptat de mine si de majoritatea cetatenilor acestei tari de mult timp.
    Vladimir Tismaneanu spion ceausist.
    A dovedi acest lucru este deosebit de simplu:
    Volodea primeste impreuna cu mama sa o viza pentru toate tarile din occident. Vorbeste impotriva lui Ceausecu si a regimului la Europa Libera !!! ............ Cu toate acestea calatoreste nestingherit cativa ani cu un pasaport pe care scrie REPUBLICA SOSOALISTA ROMANIA iar viza este prelungita la fiecare 6 luni de consulatele romanesti. Orice comentariu este de prisos.

    RăspundețiȘtergere
  85. Domnule Prim Ministru
    Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El reliefeaza pentru prima data faptul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea s-a produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta, va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel guvernamental. Mentionez ca în calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti. Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
    DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
    Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) - Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea s-a facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola,cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR. In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste în vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. (Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.). Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta....etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela, dupa ce i s-a refuzat initial viza de intrare in SUA. De abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. Pentru a intra in SUA agentului Volodya i sa creat o noua biografie, i sa dat un nou nume si un nou pasaport. PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA FIT NEW YORK. DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE.

    RăspundețiȘtergere
  86. Anonim23:30

    deja cand vad numele ROBERT HORVATH deasupra unui comment....trec mai departe.Stiu ca e total neinteresant si pierdere de timp

    RăspundețiȘtergere
  87. @ Blondel
    Intrebuintarea hartiei higienice se deprinde din copilarie. Acum este prea tarziu.........

    RăspundețiȘtergere
  88. Anonim08:20

    @rh
    Mda...foarte "inteligenta"replica.

    RăspundețiȘtergere
  89. COREOLONE MEDALIE DE AUR LA JOCURILE OLIMPICE !
    Propunere editorial
    În urma unor decizii de ultim moment, membrii comisiei Jocurilor Olimpice care vor avea loc în această vară la Londra, Marea Britanie, au hotărît să adauge o probă nouă: cea a furtului din buzunarele participanţilor şi a celor din public. La numai o oră de la anunţul oficial peste 1.000 de ţigani români din Marea Britanie şi-au anunţat intenţia de a se înscrie la Jocurile Olimpice pentru a putea participa la această nouă probă. Se estimează că alţi 100.000 de ţigani răspîndiţi de-a lungul şi de-a latul Europei (în principal Franţa şi Italia) sînt pe cale să-şi rezerve bilete de avion spre Londra pentru a se înscrie la rîndul lor.
    Se pare ca favoritul pentru medalia de aur este un rom dim Brasov ....supranumit Coreolone.
    Maiestatea sa, regina Marii Britanii, a susţinut într-o conferinţă de presă de urgenţă in care a aparut cu Coreoilone spunand ca este o ideie excelenta.....pentru că s-ar putea declanşa un val migraţionist nemaiîntîlnit în istorie al tuturor ţiganilor din România spre insulele britanice.

    RăspundețiȘtergere
  90. Anonim13:34

    Adevarul istoric este si a fost in ochii nostrii din totdeauna, din pacate refuzam sa-l vedem de zeci de ani in ciuda multor evidente. Imnul roamniei nu este intamplator, avem nevoie sa ne trezim ca sa vedem evidenta adevarurilor din fata noastra.
    Am sa va intreb doar de unde vine numele de Romania ?, de ce se scrie cu "i" din "a"? si unde anume in istoria omenirii a fost intalnit acest nume exact in aceias forma? Cand veti reusi sa aflati motivul pentru care inaintasii nostrii precum Eminescu din perioada iluminismului ne-au lasat mostenire acest nume, atunci veti intelege adevarata noastra istorie si veti regasi identitatea mareata a neamului nostru.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!