Google Website Translator Gadget

duminică, 17 iunie 2012


 Câteva mii de spectatori au asistat la mitingul aerian de la Boboc

16 iunie 2012, 18:03 |  Autor: I. Bunilă 
Acrobații aeriene la joasă înălțime

Acrobații aeriene la joasă înălțime

 
Show aviatic de excepţie pe aerodromul de la Boboc. Mii de oameni au putut vedea acrobaţii aeriene, salturi cu paraşuta, zboruri la joasa altitudine, iar la final i-au aplaudat la scenă deschisă pe piloţii care au defilat prin faţa lor la manşa avioanelor. Cel mai mult s-au bucurat copiii, care au declarat cu toţii că vor să se facă piloţi.
Cel mai mare miting aviatic din ultimii ani a reunit pe aerodromul de la Boboc zeci de piloţi şi paraşutişti militari şi civili, iar spectacolul oferit de ei a strîns mii de admiratori. Din ce in ce mai multe fete işi fac în rîndul piloţilor.

Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc le-a dat ocazia spectatorilor să admire şi să atingă aparatele de zbor din dotarea armatei române. Micuţii s-au urcat pe scaunele piloţilor şi au visat pentru cîteva minute ca zboară.
GALERIE FOTO

Spectacolul a avut loc cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de învăţământ militar aeronautic românesc. Manifestarea a început încă de la primele ore ale dimineţii, atunci când vizitatorii au vizitat Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”și o expoziţie statică de avioane şi elicoptere, aparate aflate în acest moment în dotarea Forţelor Aeriene Române

Momentul cel mai așteptat a fost fără îndoială spectacolul aviatic, oferit de cei mai buni piloţi ai momentului. Aceștia au evoluat deasupra aerodromului de la Boboc cu avioane de antrenament IAR 99 ŞOIM, standard şi modernizat, elicoptere de tipul IAR 316 B, precum şi avioane de acrobaţie  IAK 52 şi Extra 300 L.

Un alt moment aplaudat de participanţi a aparţinut Batalionului 620 Operaţii Speciale  care a prezentat un exerciţiu de căutare şi salvare în condiţii de front.

4 comentarii:

  1. Pacat de colegul nostru ,Petru Lazar,care participase si ieri la mitingul de la Boboc,unde am fost si eu,iar azi si-a jertfit viatza pe altarul celei mai arzatoare dorinte a omului ZBORUL.sa-ti fie tarana usoara scumpul meu prieten si coleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnu CEZAR
    Constatam ca pe Blogul de Mehedinti, au cam luat-o toti in dinti !
    S-a inchis "la liber" acolo!

    Ne dati voie sa mai postam si noi, cate una mica, pe aici ?
    Promitem ca nu injuram pe nimeni !
    Multumim !

    RăspundețiȘtergere
  3. Dati bataie ! Dar sa nu fiti rai,rai ...doar un picut!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!