Google Website Translator Gadget

marți, 3 iulie 2012

Varu'Sandel si Puiu Codreanu - Armata


 
             Cu mult drag , pentru domnii colonei care urmeaza sa mearga la pregatire - 
   PENTRU A INVATA SA TINA O ARMA IN MANA!!!!  SUCCES  SMECHERILOR!!!
   

Razboiul coloneilor. Si generalilor

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 02 iulie 2012 la 16:10, i
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, ii cheama pe avansatii neamului in cantonament. La instructie. Pentru a-si onora stelutele de pe epoleti. Iar daca nu se prezinta, vor avea parte de dosare penale. Pe care doamna Codruta Kovesi le va pune la sertar. Pentru ca cei mai multi colonei si generali, aproape toti de altfel, sunt, ca si ea, oamenii Presedintelui.
Ce l-a apucat pe Dobritoiu? De ce ii cheama el sub arme pe acesti nevinovati rezervisti? Dintre care cei mai multi sunt oameni politici. Stalpi ai regimului Traian Basescu. In frunte chiar cu fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea. Care si el s-a trezit peste noapte plin de stele. Ploaia de stele nu i-a ocolit nici pe jurnalisti. Din pacate. E adevarat, nu toti au fost norocosi. Au fost loviti de stele doar basistii. Acei jurnalisti care i-au ridicat osanale Presedintelui. Din jena, nu ii voi enumera. Au facut-o si o vor mai face altii.
De ce pleaca toti sub arme? La instructie? A innebunit ministrul Apararii? De ce este necesar ca Armata, care si asa are conturile subtiate, sa mai cheltuie o gramada de bani, pe timp de pace, pentru a instrui in arta militara politicieni, politruci si jurnalisti politici? Nu ar fi fost mai simplu sa le ia gradele inapoi? Acele grade care au fost date abuziv? Miscand dosarele oamenilor dintr-un dosar in altul?
O parte din raspuns ni-l poate oferi birocratia. Probabil ca Dobritoiu, care e militar de profesie, si-a dat seama ca retragerea acestor grade, chiar daca ele au fost date in mod vadit abuziv, este o operatiune destul de complicata. Si, ca atare, poate ca mai simplu si mai util pentru tara este ca acesti oameni sa fie instruiti pentru a face fata pe timp de razboi, chiar daca aceasta operatiune este costisitoare.
Asadar, cetateanul roman va mai scoate din punga cativa gologani si pentru ca domnii maiori, colonei si generali, facuti pe puncte, recompensati astfel pentru merite politice, sa puna mana pe arme si pe manuale. Pe arme pe care poate nu le-au manuit niciodata. Si pe manuale de existenta carora nici nu au stiut. Ei vor dobandi, alergand pe branci, tehnica si arta militara. Vor invata sa conduca, altundeva decat la moarte, plutoane, companii si brigazi. Daca stam stramb si judecat drept, observam ca masura aplicata de Dobritoiu isi are logica ei. Ce este un colonel in rezerva? O persoana care nu prezinta niciun fel de pericol pe timp de pace. Dar in timp de razboi? Daca Romania este silita sa decreteze mobilizarea generala, daca, Doamne fereste, Romania intra intr-un razboi utilizandu-si si rezervistii, atunci un asemenea colonel, confectionat sub regimul Traian Basescu, raspunde de soarta a sute sau poate mii de oameni. Pe care, daca este, sa ma iertati pentru expresie, bou, ii trimite la moarte. Pur si simplu pentru ca nu are cunostinte militare elementare.
Asadar, chemarea in cazarmi a tuturor celor care si-au dorit grade superioare in Armata dar nu le-au obtinut in urma unei instructii este o operatiune obligatorie. Pacat, cum spuneam, ca sanctiunea penala, in caz de neprezentare, este o simpla ipoteza. Atat timp cat procurorii, care cred ca si ei au primit grade, se afla in aceeasi tabara cu cei care au dat grade si cu cei care au beneficiat de ele.

38 de comentarii:

  1. Reacţii:
    5 comentarii:

    Anonim3 iulie 2012, 10:12
    Baaaai, pe Turcaneasa o vreau io!sa mi se suptordoneze mie!

    RăspundeţiŞtergere

    CEZAR3 iulie 2012, 11:05
    Lasa un SUBlocotenent sa .....simta ce-i armata!!!

    RăspundeţiŞtergere

    Anonim3 iulie 2012, 11:09
    plano10 Iulie 3, 2012
    Ar putea cineva sa explice de ce nu le convine militarilor activi Legea 263/2010, in afara de faptul ca trebuie sa plateasca CASS?
    Stiu, legea ii defavorizează pe comandanti si pe pilosi. Dar marea majoritatea a activilor ar fi in avantaj fata de prevederile Legii 164/2010 pe care onor Comisia si domnul Dobritoiu doresc s-o reintroduca… cu mici fardari.
    Domnul Dobritoiu ar trebui sa lase in pace pensiile actualilor rezervisti care au castigat prin recalculare/revizuire si sa nu uite ca are o datorie restanta fata de disponibilizati:modificarea OUG nr.1/2011 cu privire la cuantumul mai avantajos.
    Vad ca si disponibilizatii au fost imbroboditi cu speranta reintroducerii Legii 164 si au cam uitat de cuantumul mai avantajos ce ar fi trebuit introdus in OUG nr.1/2011.

    RăspundeţiŞtergere

    Anonim3 iulie 2012, 11:11
    karadeniz
    Militarii activi nu prea-și fac simțită prezența și poziția față de legea pensiilor. Probabil că sunt adepții sloganului ” trăiește-și clipa”. Unii dintre ei cred că până vor ieși la pensie se vor mai schimba lucrurile prin această legislație.
    Cum armata actuală, privind piramida gradelor și funcțiilor, se află cam în aceași postură de prin anii 1998 și probabil va trebui aplicată cât de curând o nouă restructurare, cei care vor fi prinși în acesta ( cei mai mulți fiind cei intrați în sistem prin filiera indirectă) ar pierde mult la pensie pe L.263, favorabilă doar celor cu carieră completă.
    Ministrul Dobrițoiu pe lângă calitatea de militar în rezervă o are și pe acea de om politic aceasta fiind cea care primează, iar contextul actual al unei alinațe politice de conjuctură îi limitează mult posibilitățile de manevră .
    O lege asemănătoare L.164 ar reduce mult din bugetul necesar pensiilor militare. L.119 și aplicarea integrală a HGS 1019 , pe lângă diminuarea pensiilor multora din cei ieșiți cu vechime incompletă cu ordonanța 7, ar duce la o crestere de peste 40- 45%% a bugetului de pensii, creștere neacceptată la semenea nivel de către clasa politică.
    Disponibilizații nu sunt chiar îmbrobodiți. Neprevederea în L.119 a cuantumului cel mai avantajos, prevăzut în L.19, la care face permanent trimitere L.119, aproape la fiecare articol, și tergiversarea introducerii acestui principiu, chiar și după schimbarea guvernului, cu toate promisiunile politice făcute anterior îi determină să prefere L.164. În plus aplicarea acestui principiu le va plafona pensia pentru o perioadă care, la cei mai mulți, este mai mare decât speranța de viață.

    RăspundeţiŞtergere

    Anonim3 iulie 2012, 12:00
    Pe Turcescu sa i-l dati lui Tigru.Pentru instructie, evident.

    RăspundeţiŞtergere

    RăspundețiȘtergere
  2. Am şters comentariul nu pentru că aş fi spus vreo prostie, dar greşisem pătrăţica, aşa că revin:
    Ave Cezar! Ce zici de doamna plotoner de la Sectorul 5, e bună să-i instruiască pe coloneii lu` Oprea? Că tot are dumneaei experienţă la instruit colonei! Tu ai spus-o, nu eu! Ce, credeai că uit aşa uşor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare don Biliuta ! E Bunaaaaaa ...!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe Turcescu am zis sa i-l dati lui Tigru deoarece au aceeasi culoare.Politica, normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe KKo-ve-si lui curdeleu ca au aceeasi statura si frunte ingusta..

      Ștergere
    2. Iar pe Oana Mizil lui cezar maimukles...

      Ștergere
    3. Ce rea, bai?? Ca e chiar bunicica...ma mir de vanghelinizarea ei.Deh, ce nu face banul din fomeie...

      Ștergere
  5. Get Feedjit Now!
    A visitor from Vienna, Wien
    viewed "ARMYIA -: Colegiul militar -Breaza------------------------------------------------------------------ By C zar -------------------------------------------------------- Bac 2011-O catastrofa nationala ?" 2 mins ago

    RăspundețiȘtergere
  6. Cezare, vericule ce tot are TPM-ul cu tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vere ,e grava treaba ! Cred ca razele lunii i-au cazut perpendicular pe teasta ! Drept urmare , capul i-a ajuns in pozitia in care cred ca ai remarcat ca se prezinta ! Intreg corpul i s-a transformat si in final a ajuns sa fie fix o p ..a ! Doamne fereste si apara !

      Ștergere
    2. Vere da-i cu tamuie, cu tamuie multa.

      Ștergere
    3. Nu merge , am incercat ! Cineva mi-a zis ca numai mangaiat cu M.14,5

      Ștergere
    4. Maaaai, da-i cu apa sfintita.. de 85 de grade!!Succes garantat!

      Ștergere
    5. Da chibrit de unde iau!!!!???

      Ștergere
  7. Viorel
    Sa traiti!(bineeee)si cu scuzele de rigoare pentru devierea de la subiect,legat de propunerea actualului ministru al apararii dl.Gl.Dobritoiu,in ce priveste o eventuala convocare de pregatire a generalilor de carton si a coloneilor de tinichea.Sunt un Locotenent Colonel in rezerva care in cariera militara am pregatit ofiteri,subofiteri,m.a.c.si militari in termen,pentru frumoasa cariera de cercetas in dispozitivul inamicului prin parasutare.Am fost un parasutist,scafandru,alpinist etc.si la randul meu mi-am pregatit subordonatii in aceste ,,maiestrii,,.Legat de o eventuala convocare de pregatire a ,,somitatilor,, mai sus amintite,ma ofer sa le fiu instructor si sa le arat adevarata onoare de a fi cu adevarat military (daca rezista…).Iar pe cei care vor termina intregi stagiul de pregatire sub comanda mea ,in dubla calitate de instructor si de executant,ii invit sa aprecieze in mod public daca persoana mea (si veritabilele cadre militare disponibilizate,in rezerva si in retragare) suntem indreptatiti sa primim pensia cu care am iesit in rezera nevoit.Cu scuzele de rigoare ,,AM ONOAREA SA VA SALUT!,,(Daca nu ,,SA TRAITI!,,)
    Scuzati diacridicele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te scuzam.Norocul tau ca ai post parasutist, altfel te banuiam ca esti din lista lui huoprea...

      Ștergere
  8. Gourkha
    Dreptul de optiune e cel care trebuie sa primeze si rezolva intr-un mod extrem de simplu si natural toata situatia. O noua reglementare ar trebui sa legifereze ceva in genul:

    (1) “Personalul in rezerva provenind din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale caror drepturi de pensie au stabilite pana la data de 31.10.2011 in baza L. 164/2001 si a L. 179/2004 si au fost desfiintate si revizuite in baza OUG 1/2011, poate opta pe baza de cerere pentru dreptul la pensie militara acordat in baza si in conditiile Noii Legi, in termen de … zile de la emiterea legii”.

    (2) …. ceva in genul ca inainte de avizarea cererilor de la (1), Casele de Pensii Sectoriale sa fie obligate sa aduca la cunostinta solicitantilor date despre cuantumul pensiei calculate in conditiile Noii Legi …

    Structurile asociative nu mai au niciun rol la faza asta, e clar ca deciziile trebuie sa fie individuale. Este arta suprema a legislativului de a integra posibilitatea de optiune, nimeni nu va mai carai niciodata, nimeni nu va putea sa acuze pe nimeni peste 5 ani ca colegul lui are pensie militara, iar el nu fiind normal sa nu aiba din moment ce nu cerut. Prin optiune legislativul scapa de necazuri, asociatiile scapa de necazuri, ramane la mijloc doar responsabilitatea sau iresponsabilitatea individului. Cine se bucura la 100 lei azi – sa aiba dreptul sa ramana pe OUG 1/2011, este iresponsabilitatea lui cand va constata peste 5 ani ca luat plasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai, ce dreak faceti ca mintenas vine canicula si ba pleostiti de tot?

    RăspundețiȘtergere
  10. CIA: LOVITURA DE STAT MILITARA IN GRECIA SI ROMANIA ?

    Haosului din Romania i se va pune capăt intr-un fel sau altul!
Un raport CIA avertizează ca o lovitura de stat militara in Romania este foarte probabila in lunile care vin. 
Sincer, avertismentul analiștilor de la CIA nu este o surpriza. Orb sa fii, sa nu-ti dai seama ca se apropie o perioada de haos, si lucrurile sa scape de sub control.


    Guvernarea coloneilor, reînviata.


    In 1967, un grup de militari de dreapta au înlăturat guvernul pro-comunist care se pregătea sa aducă Grecia sub aripa URSS. Militanții de stânga au fost arestați in masa si mulți au fost executați fără judecata. Guvernarea coloneilor a durat 7 ani, a fost sprijinita oficial de către SUA si a păstrat Grecia sub umbrela NATO.


    Situația politică de azi din Romania este la fel de grava ca cea din 1967.din Grecia
    Romanii prin Ponta si-au făcut-o cu mâna lor!
    Grecia, pasul unu. România, pasul doi.
    Vor fi cu siguranța manifestații de stradă, iar ele vor fi cu siguranța strivite brutal. Altă cale nu este!
    Cât de multa forța va fi însa necesara? Sau vom avea dictatura militara? Vom păstra măcar câteva drepturi cetățenești de bază? Sau vom ajunge la suspendarea Constituției și la legea marțială?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ptiu,ptiu,ptiu,piei drace.Czare, scoate-l dreaku pa asta de pe aici ca ne ingrozeste cu scenariile lui horror.Bai, asta nu stie ca nu mai sunt meletari??Da-l indezirabil pentru o vreme ca ne ia cu frisoane- taman in toiul caniculei- predictiile lui.Ma duc sa ma tamaiez...cu 55 grade, ca la noi asa e buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ RH+ CINE_I PROST ? TU SAU CIA ?
    Totul ii sub control parlamentar si democratic ! Aveti orbul gainilor sau ce dracului??

    RăspundețiȘtergere
  13. excelent,spus, gigimarga,nenorocitii astia au taiat pensiile militarilor,care au imbracat haina militara de la 14 ani,dar unor nenorociti care sunt niste puturosi jegosi care au tradat armata sau care nu au nicio treaba cu armata dar au fost angajati pe pile,chioru betiv si izmanaru le-au triplat pensiile.
    si nici jegosi astia de uslinosi,nu isi dau seama ca pensionari militari adevarati,nu aveau pensii de peste 4000-5000 de lei si le-au fost scazute la 3000 de lei spre exemplu.
    au fost pensii de sub 3000 de lei,care au fost scazute cu sume exorbitante,pana au ajuns,asa de jos,ca un ceapist,ajunge sa castige mai mult decat un colonel.
    dar lasa,ca o sa se duca la razboi tigani tradatori gen corleone,cezar,tigri,stelian p etc. care o sa aiba peste 60 de ani,ca cei a caror pensii au scazut,fiti sigur ca nu o sa se duca in niciun razboi,care va fi in urmatorii ani.
    oricum,pe timp de criza,ultimu,care ar trebui sa sufere ar trebui sa fie militaru,dar se pare ca ii singuru si primu(bugetarii au primit banii inapoi,pensionari civili la fel iar cei dati afara,vor fi angajati la primarii inapoi).
    pai in mod normal,daca se continua asa in urmatorii ani,pensionarii militari romani,vor fi primi militari din lume si din istoria lumii,care vor murii de foame,la propriu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Grid Modorcea, corespondenta de la New York
    Intr-una din serile trecute, mai exact, pe 12 iunie, ma intorceam de la
    vernisajul unei expozitii organizate de ambasada Ecuadorului la Chashama
    Gallery, pe Third Avenue, cand, deodata, la coltul strazii 38, vad in vitrina
    cladirii o tanara urcata pe o masa, cum isi desfacea picioarele in fata unui
    tanar slabanog, cu ochelari, care statea la acea masa si manca. Parca manca din
    sexul ei! Ii privea de alaturi o femeie intr-un carucior. E o reclama la un
    restaurant, mi-am zis, si am vrut sa trec mai departe, dar cand m-am uitat pe
    zidul cladirii scria “Institutul Cultural Roman”. Na, nimerisem fara sa
    vreau la datul poalelor ICR peste cap!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buey Cezarica putza mica, cam slaba miscarea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si io care tocmai vroiam sa intreb de ce nu mai apare ducele de Bako, adicatelea ctitorul din Bacau( greseala imi apartine).

      Ștergere
  16. LoremIpsum
    S-a ajuns in situatia sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Nu trebuie sa scapam esentialul din vedere, fumigene de genul asta sunt aruncate sa ne abata atentia de lucrurile cu adevarat importante pana isi pun „ei” lucrurile la punct si apoi Dumnezeu cu mila.
    Trebuie sa luptam(lupt) pentru implementarea Grupei Majore:0(Fortele Armate) cu toate masurile, drepturile, obligatiile ce decurg de aici. Eu nu vreau sa mai fiu pedichiurist sau chelner.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bai, cacaciosilor, treziti-va, lasati-l dreaku de tembelizor ca va tampiti de tot! haideti la clantzaneala, luati tastele la pipait ca altceva pe caldura asta nu merge...

    RăspundețiȘtergere
  18. Czare, maimukles, si tu dormi dreaku pe tine??Pai daca nu am cu cine sa ma conversez ma duc la iaga cu palinca chit ca maine iar imi sparge meclosonul cucoana de o sa arat ca un cur intors pe dos! Halal tovarasi de harjoana,.. ti-ai dreaku de basinosi! Tara arde si voi taceti ca porcu-n popusoi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bai, vrusei sa ma duc in vizita la pulaOX, chiar am arborat steagul alb in semn de pace, pace, intre doua dobitoace.Dar.. suspriza, usa mi s-a inchis in nas.Cica nu sunt binevenit,numai cei cu sange rosu aprins au acces.Degeaba am strigat in gura mare ca si eu am copiat la bac, nu m-a luat nimeni in sama...

    RăspundețiȘtergere
  20. Czare, unde mama dreaku haladuiesti pe caldurili aste??Sau dospesti pe fotelul din salon ca mata pe cuptor?Scoal dreaku, nu vezi ca traim din plin istoria,lasi sa treaca ocazia pe langa tine?/
    Baga subiecte, da-ne de lucru, provoaca-ne si sa vezi cum te vom uimi si noi pana te lasam lat.
    Vezi ca mai sus ma zsmitii- neintentionat- si a iesit o vorba spurcata, n-am vrut sa spui p.OX ci pulanOX.Pe bune.Mea culpa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ANCMRR - COMUNICAT din 05.07.2012
      Stimaţi camarazi,
      Vă informăm că delegaţia conducerii ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” provenite din activitate în M.Ap.N. a participat astăzi 05.07.2012 la dezbateri în cadrul Comisiei de Lucru iniţiată şi condusă de M.Ap.N. pentru elaborarea unei Legi a pensiilor militare de stat.
      Conducerea ANCMRR a reiterat şi în cadrul dezbaterilor pe articole al noului proiect al legii, următoarele :
      - pensia militarilor să fie denumită „pensie militară de stat” – aceasta nefiind contributivă şi nici ocupaţională, ea având caracter specific pentru profesia militară ;
      - legea să respecte principiul „neretroactivităţii” având efecte numai pentru viitor ;
      - în cadrul metodologiei de calcul a veniturilor obţinute în întreaga carieră militară să se asigure, fără discriminare, tuturor pensionarilor sporurile pentru condiţiile de muncă recunoscute, durata minimă de 20 de ani şi Ordinul Meritul Militar ce asigură un spor de 20% al valorii pensiei brute;
      - în situaţia în care în procesul de recalculare lipsesc datele despre veniturile obţinute se va lua în considerare solda gradului şi a funcţiei maxime îndeplinite în acea perioadă ;
      - corelarea pensiilor în plată în raport cu creşterea soldelor cadrelor în activitate şi în funcţie de inflaţie ;
      - pensia militarilor să fie cumulată cu salariul ce-l poate obţine un rezervist în perioada post carieră activă.
      Avem speranţa că legea în ansamblul ei va fi o lege bună şi vor fi eliminate toate nemulţumirile care mai există în momentul de faţă în cadrul pensionarilor şi familiilor acestora, asigurându-se astfel condiţii de stare socială şi de viaţă decente pentru segmentul socio-profesional cel reprezintă rezerviştii (pensionarii) militari.
      Dragi camarazi,
      Vom aduce de fiecare dată la cunoştinţă tuturor membrilor Asociaţiei problemele de interes major şi prioritare cu oportunitate, solicitându-vă în acelaşi timp şi eventualele dumneavoastră propuneri.

      Ștergere
  21. Te rog pune asta pe blog tau:

    http://youtu.be/YIlM7mte8GU

    RăspundețiȘtergere
  22. I really like it when people come together and share opinions.
    Great blog, continue the good work!

    Here is my homepage :: DarellPOrdon

    RăspundețiȘtergere
  23. Thanks for every other wonderful article.
    The place else may anyone get that kind of information in such an ideal approach of writing?

    I have a presentation next week, and I am on the
    look for such information.

    my web-site; DirkRJappa

    RăspundețiȘtergere
  24. For hottest information you have to visit world-wide-web and on world-wide-web I found this web site as a best site for most
    recent updates.

    my homepage :: JoseZGrisset

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!