Google Website Translator Gadget

miercuri, 12 septembrie 2012

Guvernatorul


Britanicul, Graham Watson, liderul liberalilor europeni în PE, cere demisia lui Băsescu

 Fragmente din interviul acordat în Cotidianul.ro

Graham Watson: Oamenii lui Băsescu au fost extrem de bine organizați în a-şi vinde versiunea lor despre ceea ce se întâmpla în România în fiecare capitală a Uniunii Europene, şi, mai ales, în Bruxelles. Totodată, nu trebuie uitat că Băsescu şi partidul său sunt afiliaţi la Partidul Popular European, grup politic din care fac parte doamna Reding .................


 Guvernatorul Băsescu

Din 29 iulie 2012, România nu mai are președinte. A fost înlocuit cu un Guvernator. Deocamdată, persoana desemnată să ocupe această funcție este tot Traian Băsescu.
Guvernatorul BăsescuCâteva fapte m-au condus la această concluzie.
După Referendum, când 88% dintre cei 8,4 milioane de români care au votat demisia președintelui n-au fost luați în seamă, au devenit evidente câteva lucruri.
1. România nu mai este condusă de la București. Deocamdată, capitalele cu influență în soarta acestui teritoriu – (cuvântul ”țară” a rămas o metaforă frumoasă) -sunt Berlin și Washington.
2. Votul cetățeanului român este cel mult consultativ, în niciun caz hotărâtor. Nicăieri în lumea civilizată, un vot covârșitor pentru sau împotriva unei idei sau persoane nu ar fi putut fi ignorat, așa cum s-a întâmplat în România.
3. Traian Băsescu nu mai este o persoană aleasă de poporul român, după 29 iulie. El este numit de o metropolă sau de un grup internațional de interese, oricum, de o entitate din afara țării.
Cred că analizele ulterioare asupra situației din România trebuie să se bazeze pe acest raționament. Dl. Băsescu are un mandat care nu mai e de președinte, ci de Guvernator. Acest lucru va constitui premiza mișcărilor politice din România, în viitorul apropiat.
Monstrul creat de TB pentru a-l menține la putere – Servicii, Parchete, Curți de toate felurile – îl va servi cu și mai multă obediență. Monstrul știe că în spatele lui Băsescu se află o forță superioară imună la șușotelile și intrigile dâmbovițene. O problemă vor avea liderii USL. Aceștia vor avea mari dificultăți să coabiteze cu Guvernatorul Băsescu. Pe de o parte, se vor confrunta cu umorile personale ale lui TB, dezbrăcat în fața poporului de orice poleială de legitimitate și democrație și, pe de altă parte, se vor confrunta cu stăpânii d-lui Băsescu, care nu-i pot accepta pe cei ce le-au pus omul în ipostaza de pierzător la puncte.
Schimbarea liderilor USL se poate face doar în cazul în care Uniunea PSD-PNL pierde alegerile. Acum, așa ceva pare imposibil, iar până la alegeri mai sunt trei luni.
Există o singură modalitate prin care USL pierde și, implicit, liderii săi vor fi schimbați: intrarea României în faliment economic. Teritoriul numit România nu este departe de această situație. Jaful comis de PDL în trei ani și jumătate a adus țara pe marginea prăpastiei. Stăpânii Guvernatorului nu trebuie nici măcar să împingă țara în hău. Pur și simplu, trebuie să întârzie puțin cu împrumuturile cu care urmează să se plătească alte împrumutiri, dar și pensii și salarii.
Liderii USL au câteva posibilități pentru a rezolva situația. Prima ar fi să demisioneze, pur și simplu, și să-i roage pe stăpânii lui Băsescu să numească în locul lor alți lideri. Faptul ar scuti România de falimentul economic. A doua posibilitate ar fi ca dnii Ponta și Antonescu să explice, acolo unde a explicat și Băsescu, care este viziune lor despre lume și viață, de ce este bine ca ei să conducă România și nu un Guvernator sprijinit de un Monstru de tip Noua Securitate, atât de urât de popor. Explicațiile nu sunt lesne de dat, nu există un rezultat garantat. Astăzi, când vorbim, avem o singură certitudine: coabitarea între guvernatorul Băsescu și liderii USL nu va însemna altceva decât o prelungire inutilă a suferinței pentru poporul român. Pe Guvernator și pe stăpânii lui nu-i interesează acest aspect. Pe când liderii USL nu au ajuns, cel puțin deocamdată, la acest grad de cinism și suferințele românilor s-ar putea să nu-i lase indiferenți.



13 comentarii:

  1. Dragule, mai vino pe Mehedinti daca vrei sa primesti ceva bun...

    RăspundețiȘtergere
  2. Waww !! Nu se poate ..un pic mai mare..poza ??!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mare de la tine si mai strimta de la mine, dar numai daca vii pe MH. Asa, pe blogul asta al tau unde e atit de intuneric, mi-e frica de violatori.

      Ștergere
  3. Vorbesti prostii !
    Tie iti place sa te scalzi in..sperma !Mie nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim16:13

      Ei si ? Pe El il doare in cour !!!
      Doamna Viviane Reding şi domnul Barroso au comis o mare eroare politică atunci când au insistat ca la referendumul din România să participe 50% plus unu din votanţii înscrişi pe listele electorale, sugestie care este totalmente împotriva cerinţelor Comisiei de la Veneţia din cadrul Consiliului Europei. De asemenea, aceşti oficiali europeni au greşit când nu i-au condamnat, aşa cum ar fi trebuit să o facă, pe politicienii din România care au cerut cetăţenilor să nu meargă să voteze. Este datoria principală a oricărui politician ales democratic să încurajeze poporul să ia parte la astfel de alegeri. Îmi fac griji pentru viitorul politic al Europei. Când o parte a celui mare mare grup politic, mă refer la Partidul Popular European, aplaudă la scenă deschisă, timp de 5 minute, în plenul Parlamentului European, un personaj politic ca Viktor Orban, care a încălcat în mod evident constituţia ţării, când vedem PPE sprijinindu-i pe cei mai autoritari lideri politici, atunci consider că acest grup politic şi-a pierdut simţul raţiunii. PPE nu a spus nimic atunci când Berlusconi se juca cum voia el cu regulile democraţiei în Italia, nu a contestat anumite lucruri pe care premierul bulgar Boyko Borisov nu ar fi trebuit să le facă. Acum îl susţine necondiţionat pe Băsescu. Berlusconi, Borisov, Băsescu. Cei trei B. Aceasta este echipa de lideri naţionali care au ajuns să joace în divizia B a politicii europene, nu în prima divizie.

      Sunt extrem de surprins că domnul Băsescu s-a mai întors în palatul prezidenţial. La referendum s-a văzut foarte clar că există o majoritate a cetăţenilor României care sunt împotriva continuării mandatului său prezidenţial. A fost la putere o lungă perioadă de timp, iar o serie de scandaluri în care este implicat, şi care au fost dezvăluite de presă, au demonstrat clar că nu mai avea ce căuta în fotoliul prezidenţial. Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Băsescu ar fi fost să demisioneze şi să declanşeze noi alegeri prezidenţiale. Trăim însă într-o perioadă în care lupta politică din România a devenit extrem de dură.

      Oare Motanul Kaka cios - ce va zice??!! Slinder

      Ștergere
    2. Anonim16:17

      CELE DE MAI SUS LE_A SPUS Britanicul, Graham Watson, liderul liberalilor europeni în PE, care cere raspicat demisia lui Băsescu


      Ștergere
  4. Anonim16:43

    Baaa, di undi PM le scoti, bre, simultan cu Pulano dintre craci, ca oricum va numim frati?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim18:44

    Cind un britanic cere demisia cuiva de la noi asta nu este amestec in treburile interne ? Cind doamna Merkel a cutezat sa spuna ceva despre noi au sarit in aer romanii ca se amesteca. Sau amestecul este permis cind slujeste cauza ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu incepea Merkel si Barosso -nu se baga nici englezul ! Se pare ca nu va mai place ! Ese adevarul la iveala!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim15:35

    erata:iese
    daca il credeti si pe puscariabilul Chirieac sunteti de tot rasul.
    dosarele in justitie i le-ati vazut?aveti idee "ce-l mana in lupta"??

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc !
    Justitia sa-si faca datoria ..daca are probe ! Asteapta cumva aprobare de la...mine !
    Sincer , eu nu-i prea stiu dosarele !
    Stiu insa alte dosware,care cataresc greu la propiu (in kg.) si in ani de puscarie ! Nu ai tentatia- dorinta de a le vedeaq ...judecate ??

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai raspunzi D.C.? Sa fie ..spirtul de vina ??!!
    Erata: Ba nu..!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!