Google Website Translator Gadget

joi, 29 noiembrie 2012

SUS.. PE DEAL I-O ..........MAIMUTA ! ! !_______________________________-


Alegeri 9 Decembrie. VOTATI USL

 


POLITICĂ
Antonescu: Când declanşăm suspendarea modificăm și cvorumul

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a ținut să precizeze, încă o dată faptul, că dacă USL ia peste 50% din mandate, iar Victor Ponta nu va fi nominalizat premier, atunci va fi declanşată procedura de suspendare a luiTraian Băsescu. Totodată va fi schimbată și  legislaţia privind cvorumul la referendum, iar noul Guvern va fi instalat.
 Antonescu: Când declanşăm suspendarea modificăm și cvorumulCrin Antonescu a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu va face altă nominalizare pentru funcţia de premier în afară de Victor Ponta, chiar dacă USL are majoritatea mandatelor din Parlament, se va declanşa suspendarea din funcţie.
 ”În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, domnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră” , a explicat Antonescu.
 În ceea ce priveşte momentul nominalizării premierului pentru noul Guvern, preşedintele PNL a afirmat că dacă USL are majoritatea parlamentarilor, şeful statului trebuie să accepte propunerea USL, respectiv pe Victor Ponta.
 ”Există o singură soluţie, nu o doreşte nimeni în acest moment, dar nu există alta. Dacă domnul Traian Băsescu procedează aşa cum a sugerat – destul de temeinic – în aceste ultime două interviuri, ceea ce nu sunt convins că o va face, dar dacă procedează aşa (de a refuza nominalizarea lui Victor Ponta, n.r.) nu avem decât o singură soluţie, şi anume suspendarea. Şi ea se va întâmpla, asta o pot spune tuturor, asta o pot garanta şi nu este dubiu în legătură cu acest lucru”, a explicat Antonescu, miercuri seara la Antena 3.
 El a precizat că un eventual demers de suspendare din funcţia a şefului statului se va baza “pe acţiuni anticonstituţionale” care încalcă litera şi spiritul legii fundamentale.
 ”Nouă ne convine din punct de vedere electoral orice apariţie de genul acesta a lui Traian Băsescu şi de aceea suntem complicii dumneavoastră la a mai discuta ce spune Traian Băsescu, pentru că ne convine. O spun cinstit. Chiar dacă avem un scor considerabil, nu strică în plus (…) Domnnul Băsescu vorbeşte de parcă ar fi cel puţin Hosni Mubarak înainte de primăvara arabă şi vorbeşte ca un faraon către poporul său şi zice «Aveţi grijă că asta vreau eu, că asta nu vreau eu». Nu ne interesează ce vrea domnul Băsescu”, a afirmat Antonescu.
“Pretenţia că Băsescu este paznicul cu parteneriatului cu SUA şi a apartenenţei la Uniunea Europeană este o mare minciună şi mare mizerie. Nimeni din USL nu pune la îndoială aceste lucruri, ba dimpotrivă, vrem un parteneriat cu SUA care să se accentueze”, a mai afirmat liderul PNL.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!