Google Website Translator Gadget

joi, 6 decembrie 2012

VAI SI VAI _________________________________________________



                                                                                                                     

                                                                 



POLITICĂ

Băsiștii anunță drama președintelui. Ce scenariu îl devastează pe Traian Băsescu


Partea presei care i-a scris osanale lui Traian Băsescu de la declanșarea suspendării din vara acestui an a fost în ultimul timp, pe rând, străbătută de curentul îndoielii, cu privire la poziția președintelui după scrutinul legislativ de duminică. Acum, când alegerile bat la ușa formațiunilor politice care își doresc cât mai multe scaune înParlament, susținătorii lui Băsescu bat spre capitulare, recunoscând chiar, în ciuda infirmărilor șefului statului, că ieșirile președintelui din această campanie electorală au scopul de a ridica ARD în sondaje, de a-l scoate din gaura procentelor umilitoare, de care se pare că vor avea parte pe nouă decembrie. Mai mult, Dan Tapalagă, într-un editorial publicat în data de cinci decembrie pe Hotnews, lasă să se înțeleagă cum, la o majoritate de peste 60% a USL în Parlament, alianța va pregăti dosare penale împotriva lui Traian Băsescu, adică o demitere a șefului de către Legislativ pentru înaltă trădare.
Băsiștii anunță drama președintelui. Ce scenariu îl devastează pe Traian BăsescuEditorialistul Hotnews recunoaște că Traian Băsescu va fi puternic constrâns de o majoritate USL câștigată la alegerile din iarnă, fapt pentru care, va trebui să-i acorde lui Victor Ponta al doilea mandat de prim-ministru. El spune că asul din mâneca a lui Traian Băsescu, speculat de unii, este de fapt inexistent. Destructuralizarea USL are cotă minimă și nici un președinte jucător nu ar paria pe ea. ”Cel mult face aluzie, evocă o posibilitate, cu scopul ca ARD să nu dispară complet de pe radar în ultimele zile de campanie astfel încât să se trezească sub 15%. E tot ce mai poate face președintele în fata unui blat politic rușinos. Tot ce i-a ramas este să încerce cumva să diminueze efectele unui dezastru iminent”, scrie Tapalagă.  Așadar, el admite ceea ce președintele se chinuie să dezmintă: discursurile din campania electorală și războiul cu Ponta au rolul de a ”însufleți” ARD. Acțiune neconstituțională a președintelui și un nou motiv de suspendare, recunoscute de chiar unul dintre ziariștii săi de casă.
Drama președintelui pare să fie alta, în viziunea lui Dan Tăpălagă, și anume ”faptul că nu deține pârghii pentru a zădărnici constituirea unei majorități constituționale în Parlament”. Adică, dacă USL va avea un procent de 66% în Parlament, îndeajuns să modifice legea fundamentală, social-democrații își vor împărții puterea după placul inimii și o vor folosi asemenea. De fapt, frica lui Dan Tăpălagă este că se vor pregăti dosare penale împotriva lui Traian Băsescu, protejat de imunitate pe durata mandatului său, totul culminând cu demiterea președintelui pentru Înaltă trădare.
O altă publicație, Național, scria în luna mai despre cum și-a asigurat președintele imunitatea, nemaiputând fi atins de adversarii politici, pentru că și-a asigurat o misiune oficială internațională de raportor NATO. ”Sprijinit de americani, în schimbul promisiunii că se va retrage încet dar sigur de pe scena politică, președintele României a primit asigurări de la partenerii externi că va beneficia de o imunitate totala, timp de 12 ani”, scria ziarul menționat. Dacă împletim această informație cu scenariu oferit de Dan Tăpălagă, în care la 66%, USL va pregăti anchete penale împotriva șefului statului, Traian Băsescu nu ar putea fi raportor NATO, dacă ar avea pe numele său un dosar penal.
La finele editorialului său, părerile lui Dan Tăpălagă converg cu cele ale colegului său de front politic, Ion Cristoiu, ambii recunoscând în ultimele editoriale că un spațiu de manevră a lui Traian Băsescu e foarte mic în cazul unei majorități obținute de USL, iar șeful statului nu poate face pe ”Jupânul” numind pe cine poftește, ci va trebui să acționeze conform interesului național, numindu-l pe Victor Ponta și evitând o destabilizare politică a țării.









Un comentariu:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!