Google Website Translator Gadget

joi, 24 ianuarie 2013

Asta ..Maimuta__________________________________________________




Republica Capitalista Romania


INTERNAȚIONAL
Coreea de Nord ”coace” teste nucleare și lansări de rachete

Coreea de Nord se pregătește pentru noi lansări de rachete, dar și pentru un test nuclear, ce au ca țintă Statele Unite ale Americii, punându-se astfel în aplicare succesivele amenințări împotriva țării descrisă ca ”inamicul”, relatează The Guardian.
Coreea de Nord ”coace” teste nucleare și lansări de racheteAnunțul făcut de forțele militare coreene vine la o zi după ce consiliul de securitate ala Națiunilor Unite a aprobat o rezoluție a S.U.A, care presupune cenzurarea și sancționarea statului din peninsulă pentru o lansare de rachetă din luna decembrie care a încălcat prevederile ONU.
”Nu ascundem faptul că mai mulți sateliți și rachete de rază lungă pe care le vom declanșa și testul nuclear la nivel înalt pe care îl pregătim vizează S.U.A”, a declarat comisia de securitate națională a Coreei de Nord, potrivit agenției de știri KCNA.
Coreea de Sud și alți observatori cred că din punct de vedere tehnic, Coreea de Nord este pregătită pentru un al treilea test nuclear, iar decizia de a acționa îi aparține liderului King Jon-un, care a sfidat ONU prin insistențele sale privind lansarea rachetei din decembrie.
”Depinde doar de Coreea de Nord dacă va produce sau nu un test nuclear”, spune Glyn Davies, trimisul diplomatic al S.U.A în peninsulă.
Nordului i s-a interzis să dezvolte arme și tehnologie nucleară  de sancțiuni de datează din perioada testelor nucleare din 2006 și 2009.
Marea îngrijorare este că Phenianul, al cărui singur aliat este China, ar putea porni un al treilea test nuclear folosind pentru prima dată uraniu cu proprietăți puternic îmbogățite, creându-se astfel premizele pentru construirea unei bombe.
.............................................................................................................................................................



Vezi cele 10 „profeţii” ale românilor pentru 2013


Un sondaj de opinie realizat în data de 10 ianuarie de IRES, la comanda ARES, prezintă 10 „profeţii” pentru România, în anul 2013. Astfel, PDL va scădea în sondaje, în timp ce USL va crește și nu se va rupe, iarregionalizarea nu va avea loc, conform celor intervievați.
Vezi cele 10 „profeţii” ale românilor pentru 2013
Iată lista pronosticurilor date de români pentru acest an:1. PDL va scădea în sondaje în 2013, cred jumătate dintre cei chestionați. Alți 31% spun că democrat-liberalii vor rămâne la aceleaşi procente, iar 20% cred că aceştia vor creşte.2. USL va creşte în sondaje – 33%, va rămâne la fel – 29%, va scădea – 29%.
3. Suspendarea lui Traian Băsescu nu va reuşi în 2013 – 52%
4. Numărul de parlamentari nu se va reduce – 57%
5. Parlamentul va rămâne bicameral – 68%
6. În 2013 nu se va face împărţirea pe regiuni a României – 52%
7. În acest an lucrurile vor evolua în bine – 46%
8. Constituţia României va fi modificată în 2013 – 74%
9. USL va rămâne unită – 56%
10. Guvernul Ponta nu va reuşi să relanseze economia şi să crească nivelul de trai al populaţiei – 51%
Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1411 persoane şi are o marjă de eroare de +- 2,6%.









2 comentarii:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!