Google Website Translator Gadget

miercuri, 23 ianuarie 2013

FLORI RARE_______________________________________





Foto

Top cele mai rare flori din lume

Pe întreg curinsul Terrei se găsesc câteva exemple de plante ale căror caracteristici sunt ieșite din comun. Un clasament al celor mai rare și spectaculoase flori din lume, realizat de TopTenz.
1.Campion (SilenTop cele mai rare flori din lumee tomentosa).Originară din Gibraltar, despre floarea Campion s-a crezut până în 1994 că este o specie de plantă dispărută deja. Apoi, un alpinist a descoperit un exemplar, iar planta a fost dusă la banca de semințe Millenium. Astăzi, floarea se poate găsi atât la Grădina Botanică din Gibraltar, cât și la Grădina Botanică Regală din Londra.
 2.Liana de Top cele mai rare flori din lumejad. Uimește în primul rând prin culoarea sa, un turcoaz spectaculos, foarte rar întâlnit în natură. Habitatul său natural este în Filipine, însă floarea se găsește foarte greu, fiind amenințată de defrișările locale.
 3.Floarea de ciocoTop cele mai rare flori din lumelată (Cosmos astrosanguineus). Această floare este de un maron închis, este originară din Mexic, iar vara emite un puternic parfum de vanilie.
 4. Orhideea fantomTop cele mai rare flori din lumeă. Nu se hrănește prin fotosinteză, având nevoie de o ciupercă specifică la rădăcinile ei. Originară din pădurile din Cuba, se crede că floarea a dispărut de mai bine de 20 de ani. Florile cresc agățate în copacii de chiparos, plutind ca niște fantome, de aici venind și numele.

4 comentarii:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!