Google Website Translator Gadget

marți, 3 septembrie 2013

Miliardarii Ro !______________________________________-

STENOGRAME SUBMINAREA ECONOMIEI. Miliardarul Ioan Nicolae: „Dacă nu ai Ministerul Economiei, nu poţi să…Transgaz, Romgaz….Şi trebuie mulţi raşi de acolo, daţi afară!”


Miliardarul Ioan Niculae ameninţa cu mişcări sindicale în stradă sau pichetarea instituţiilor publice dacă întâmpina greutăţi la achiziţionarea la preţuri mici a gazelor naturale, potrivit referatului DIICOT prin care se cere începerea urmării penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.
"De altfel, inexistenţa vreunui interes în privinţa factorului social, a păstrării locurilor de muncă în industria chimică rezultă din discuţiile pe care învinuitul Ioan Niculae le are cu directorii combinatelor chimice. Astfel, în situaţiile când Ioan Niculae întâmpina greutăţi în achiziţionarea la preţuri mici a gazelor naturale, într-o primă fază solicita să se pregătească ample mişcări de stradă şi de pichetare a instituţiilor statului şi dacă nici prin asemenea ameninţări nu reuşea să-şi satisfacă interesul personal, imediat solicita emiterea de notificări pentru disponibilizarea muncitorilor şi închiderea combinatelor," arată procuorii DIICOT.
"Acum declanşez războiul"

Relevantă în acest sens este convorbirea telefonică dintre Ioan Niculae şi Marin Mirea din data de 4.03.2009 ora 1027: "săptămâna aceasta trebuie pregătite manifestări serioase" şi cele din data de 19.03.2009 ora 1128 şi din 5.11.2009 ora 1540 dintre Ioan Niculae şi preşedintele CJ Brăila, Gheorgeh Bunea Stancu, în care Ioan Niculae menţionează că "acum declanşez războiul", respectiv: "La Ministerul Economiei, …dacă nu ai Ministerul Economiei, nu poţi să…Transgaz, Romgaz….Şi trebuie mulţi raşi de acolo, daţi afară. Că dacă nu dai afară, nu se poate…". 

Potrivit procuroirlor DIICOT, Ioan Niculae îl contacta şi se întâlnea cu Adriean Videanu la orice oră din zi şi din noapte atunci când interveneau piedici în realizarea scopului infracţional asumat, iar Adriean Videanu intervenea de fiecare dată pentru sprijinirea grupului prin folosirea SNGN Romgaz. 

"Domnule ministru, mă plimbă iar!"
Pentru a se observa modul de lucru al miliadarului Ioan Nicula, în relaţia cu SNGN Romgaz SA, anchetatorii menţionează în acest context convorbirea telefonică dintre Ioan niculae şi Marin Mirea, din ziua de 16.09.2009, ora 1456, când primul îi comunică celui de-al doilea că, dacă SNGN Romgaz nu execută activităţile în aşa fel încât să-i satisfacă interesul grupului său infracţional, îl va suna pe ministrul Adriean Videanu căruia îi va spune:"domnule ministru, mă plimbă iar!". 

Potrivit procurorilor DIICOT, rezultă din această convorbire poziţia de autoritate pe care Ioan niculae o afirma prin raportare la ministrul Adriean Videanu care desfăşura activităţi prin care îi sprijinea acestuia activităţile de subminare a economiei naţionale prin folosirea SNGN Romgaz SA. 


Întâlnirile cu "prietenul nostru" Adriean Videanu 

Această poziţie de autoritate lui Ioan Niculae şi susţinerea totală pe care i-a acordat-o Adriean Videanu grupului infracţional al acestuia este încă şi mai evidentă din succesiunea următoarelor situaţii de fapt. 

Astfel, deoarece existau discuţii din partea SNGN Romgaz SA cu privire la imposibilitatea continuării acordării de discounturi de 40 USD/mmc, Dan Victor Alesandru, în calitatea sa de consilier al lui Ioan Niculae, l-a sfătuit pe acesta, în ziua de 19.10.2009 ora 2003 să vorbească cu "prietenul nostru" (ministrul Adriean Videanu) şi să-i comunice că "prietena noastră" (Ioana Apan) a identificat o variantă în care SNGN Romgaz va avea posibilitatea să acorde discounturi de 37 USD/mmc. 
Imediat, după primirea sfatului de la Dan Victor Alesandru, în aceeaşi zi 19.10.2009 la ora 2014, Ioan Niculae i-a transmis un mesaj telefonic ministrului Adriean Videanu: 
"te pot vedea în seara asta/mâine dimineaţă câteva minute?", 
iar ministrul Adriean Videanu îi comunică în scurt timp (19.10.2009, ora 2029) locul şi ora întâlnirii 
"scuze, la Piaţa Domenii, la 21.30". 
După întâlnirea cu Ioan Niculae, la ora 21.56, ministrul Adriean Videanu l-a sunat pe Marcel Piteiu, chemându-l a doua zi la Bucureşti, aici punându-l pe acesta faţă în faţă cu Ioan Niculae. 
Astfel, în prezenţa ministrului Adriean Videanu, Ioan Niculae a început să ţipe la Marcel Piteiu, reproşându-i că nu depune diligenţele necesare identificării unei variante în care SC Inteagro SA să poată beneficia în continuare de discounturi la achiziţionarea de gaze naturale

Un comentariu:

  1. Anonim19:51


    Wow! Finally I got a blog from where I know how to really obtain useful data regarding my
    study and knowledge.

    Review my web page - cowboy art nevada (http://www.bbned.nl/member/119228)

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!