Google Website Translator Gadget

marți, 8 octombrie 2013

ECONOMIE

Germania ar datora Greciei 162 de miliarde de euro

Grecia pretinde Germaniei importante sume de bani, ca urmare a daunelor suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a creditelor din acea perioadă, pe care nemții nu le-au mai achitat elenilor.
Germania ar datora Greciei 162 de miliarde de euro
O comisie parlamentară de la Atena a arătat, într-un document de 80 de pagini, că nemții sunt datori Greciei pentru daune suferite în timpul războiului, scrieantena3.ro. În același document se arată că valoarea împrumuturilor contractate de Berlin de la Atena, între anii 1942 şi 1944, ajunge la 54 miliarde de euro. Cercetarea are la bază 761 de volume de materiale de arhivă, ce includ documente, acorduri, decizii judecătoreşti şi texte juridice.
Premierul elen, Antonis Samaras, a declarat că a înmânat documentul Consiliului Juridic, pentru a lua o decizie în acest caz.
Regimul de la Atena nu a publicat încă o sumă oficială estimată ca reprezentând datoria Germaniei. Dar există surse care susţin că Germania ar datora elenilor circa 220 de miliarde de dolari (162 de miliarde de euro).
În aprilie, cotidianul german Der Spiegel a relatat că nemții datorează Greciei suma de 108 miliarde de euro, pentru reconstrucţiile din urma celui de-al Doilea Război Mondial, şi 54 de miliarde de euro, valoarea totală a împrumuturilor contractate între anii 1942-1944.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!