Google Website Translator Gadget

duminică, 3 noiembrie 2013

INTERNAȚIONAL

Momentul în care omenirea a fost cel mai aproape de războiul nuclear

Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au fost extrem de aproape să provoace un atac nuclear din partea Uniunii Sovietice, ce urma să aibă ca destinație Occidentul, potrivit unor documente clasificate publicate recent.
Momentul în care omenirea a fost cel mai aproape de războiul nuclear
foto: dailymail.co.uk
În 1983, în momentul de apogeu al Războiului Rece, lumea a fost în pragul unui holocaust nuclear, în ceea ce mulți consideră că reprezintă un incident mult mai grav decât criza rachetelor din Cuba, din 1962.
Documentele Guvernului britanic, citate de Daily Mail, invocă un exercițiu militar susținut de trupele NATO în luna noimembrie a anului 1983. Antrenamentul a fost atât de veridic, încât sovieticii l-au interpretat ca pe un atac nuclear iminent venit din Vest.
În replică, aceștia au desfășurat trupe impresionante: submarine cu rachete nucleare la bord, pe sub gheața Arctică și peste o duzină de avioane echipate cu arme nucleare.
La o apăsare de buton distanță de războiul nuclear
“Am fost la un o apăsare de buton de la un război nuclear ireversibil. Acest lucru, în opinia mea, a fost mult mai grav decât criza rachetelor din Cuba”, a declarat regizorul Peter Burt.

Un comentariu:

  1. Great post. I used to be checking constantly this weblog and I am inspired!
    Extremely useful information specially the last phase :
    ) I deal with such info a lot. I used to be seeking this
    certain info for a very long time. Thanks and good luck.



    Also visit my web page; dragons of atlantis hack dragons of atlantis cheats dragons of atlantis triche dragons of atlantis astuce dragons of atlantis hack

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!