Google Website Translator Gadget

marți, 3 decembrie 2013

HAI...HAI_______________________________________

POLITICĂ

Suspendata, mâine-i gata

Premierul Victor Ponta aruncă bomba: USL ia în calcul inițierea unei noi suspendări a președintelui Traian Băsescu,  după ce acesta a anunțat, luni seara,  că nu va semna memorandumul cu FMI.
Suspendata, mâine-i gata Decizia finală privind inițierea unei noi suspendări a lui Traian Băsescu se va lua, marți, în cadrul grupurilor reunite ale USL, care va avea loc la Parlament.
 ”Motive sunt destule, nu vreau să mă grăbesc în a anunța intenții sau decizii. AMR-ul merge, funcționează. Mâine avem ședința grupurilor comune la Parlament și o să încercăm să găsim soluții prin care să trecem de aceste blocaje, la care președintele ne supune mereu, fără însă a genera lucruri mai rele. Deci trebuie să ne gândim foarte bine când luăm decizia cum să facem să fim cât mai puțin afectați”, a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.
 Premierul a precizat că discuții în acest sens vor avea loc, însă are nevoie de o poziție unitară a USL pentru a face un anunț tranșant.
 ”Chiar mâine, în Parlament ne întâlnim, analizăm situația și vom căuta soluții să vedem cum trebuie să procedăm în așa fel încât să diminuăm pierderile. Nu pot să spun în această seară sau nu pot să spun doar ce cred eu, pentru că vorbim de lucruri atât de serioase încât ar fi absolut prematur”, a mai adăugat premierul.
Totuși, decizia unei noi suspendări ține de mai mulți factori pe care USL trebuie să-i ia în calcul. În primul rând, Curtea Constituțională  ar putea opri acțiunea suspendării, cel puțin în acest moment, când Băsescu controlează instituția. De la 1 ianuarie, raportul de forțe se poate schimba și aici, prin plecarea Iuliei Motoc la CEDO.
Al doilea factor este timpul. O suspendare a lui Traian Băsescu nu se mai poate face cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie. O comasare a referendumului de demitere a lui Traian Băsescu cu alegerile europarlamentare din luna mai este greu de luat în calcul.
De asemenea, chiar dacă se va lua decizia de suspendare în Parlament, atingerea cvorumului de 50 la sută plus unu este greu de atins, având în spate experiența de la referendumul din 29 iulie, 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!