Google Website Translator Gadget

miercuri, 12 martie 2014

INTERNAȚIONAL

AFP vorbește despre un troc între Occident și Putin pentru salvarea Ucrainei

Criza ucraineană ar putea lua o turnură neașteptată și dureroasă în același timp. Potrivit AFP, liderii occidentali ar accepta să cadă  la pace cu Vladimir Putin pentru a salva independența Ucrainei.
AFP vorbește despre un troc între Occident și Putin pentru salvarea UcraineiAFP vorbește de o stategie a liderilor occidentali, care ar fi de acord cu cedarea Rusiei a  Penisulei Crimeea în schimbul independenței Ucrainei. Această împărţire ar satisface ambiţia lui Putin  de a rămâne în istorie ca cel care a restaurat puterea Rusiei, afectată de prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice.
 În acest moment, niciuna dintre marile puteri nu pare pregătită să înfrunte Rusia pentru a apăra Crimeea, o regiune pe care liderul sovietic Nikita Hruşciov a desprins-o din Rusia în 1954 şi a “dat-o” Ucrainei, în cadrul URSS.
De asemenea, occidentalii ar vrea să vadă Ucraina ieşind din zona de influenţă a Moscovei, având astfel o ţară prietenă la frontiera cu Rusia.
“Occidentul poate să decidă să se uite în altă parte şi să se facă că nu vede ocuparea (Crimeei), dar doar dacă Putin recunoaşte Guvernul ucrainean actual”, apreciază profesorul Alexander Motyl de la Universitatea Rutgers din Newark, în New Jersey.
Cancelarul german Angela Merkel, de obicei prudentă cu privire la Moscova, i-a spus în mod ferm lui Putin că referendumul de la 16 martie privind anexarea Crimeei la Rusia este “ilegal”. Ea a subliniat asupra unei “anexări”, potrivit unui parlamentar german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!