Google Website Translator Gadget

marți, 8 aprilie 2014

Roccia zice .._________________________________________

Iordachescu Ionut / 08 APR, 2014 / 19:33 
Rusia a avertizat, marți, că uzul de forță al Guvernului de la Kiev în regiunile din Estul Ucrainei ar putea duce la un război civil, transmite CNN.
Protestatarii pro-ruși au capturat sedii ale administrațiilor regionale în trei orașe din Estul Ucrainei, Donețk, Luhansk și Kharkiv. Manifestanții din Donețk au proclamat ”Republica Poporului” și independența față de Kiev, cerând un referendum privind secesiunea nu mai târziu de 11 mai.
Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a spus că cea mai mare îngrijorare o provoacă relatările conform cărora forțele de ordine ucrainene intervin brutal împotriva protestatarilor.
”Solicităm oprirea imediată a pregătirilor militare, care ar putea duce la război civil”, a spus Lavrov, conform unui comunicat publicat pe site-ul ministerului pe care îl conduce.

Șeful diplomației ruse a pretins că ”experți americani ai organizației militare private Greystone”, deghizați în soldați, la fel și militanți ai grupului de extremă-dreapta Sectorul de Dreapta s-au alăturat forțelor ucrainene care se pregătesc să ia cu asalt manifestanții din Estul țării.
Între timp, doi oficiali americani au declarat pentru CNN că distrugătorul american USS Donald Cook va intra joi în apele Mării Negre.
Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a spus marți că forțele ruse și agenți speciali au fost în spatele ”haosului” care a pus stăpânire pe estul Ucrainei în ultimele 24 de ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!