Google Website Translator Gadget

luni, 11 august 2014

Șeful NATO: Foarte probabil, Rusia va invada Ucraina

Iordachescu Ionut / 11 AUG, 2014 / 17:01 
Foto: nypost.com
Foto: nypost.com
Șeful NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat luni că este foarte probabil ca Rusia să intervină militar în Estul Ucrainei, adăugând că aliații nu au primit semnale că Moscova își retrage trupele masate la granița ucraineană.
Întrebat în cadrul unui interviu pentru Reuters cât de mari sunt șansele ca Rusia să efectueze o intervenție militară, Rasmussen a răspuns: "Există o probabilitate foarte mare", conform Business Insider.
"Vedem că Rusia dezvoltă pretextul pentru o asemenea operațiune sub masca unei operațiuni umanitare și vedem o concentrare militară ce ar putea fi folosită pentru a efectua asemenea operațiuni militare ilegale în Ucraina", a mai spus danezul.
NATO a atras atenția încă de săptămâna trecută că Rusia a reluat acțiunile de consolidare a forțelor armate de la granița cu Ucraina. Potrivit Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Rusia a masat peste 20.000 de soldați în apropiere de Ucraina. 
Armata Kievului susține că, pe lângă miile de soldați, Moscova a pregătit tancuri, avioane de luptă și piese de artilerie.
Între timp, armata ucraineană continuă operațiunile de recuperare a orașelor din Est controlate de separatiștii pro-ruși.
Ucrainenii se arată pregătiți să bifeze primul succes major și să recapete controlul asupra orașului Donețk.

Șeful NATO semnalează un risc de conflict România - Rusia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!