Google Website Translator Gadget

duminică, 26 aprilie 2015

AVIZ AMATORILOR DE RAZBOI ______________________


Carte postala din Cernobil, 29 de ani mai tarziu


Cernobil - reactorul 4
Foto: Ioana Moldovan
Cernobil - reactorul 4
Pe 26 aprilie 1986 avea aloc primul si, pana in prezent, cel mai grav accident nuclear din istorie. Astazi, Cernobil e un punct important pe harta turismului in zone devastate. Ucrainenii nu au timp sau dispozitie sa se gandeasca la tragedia din urma cu aproape trei decenii. Strainii vin, privesc si pleaca. Poate ca evolutia e normala dupa atata timp, dar ea ascunde pericolul uitarii si un fals sentiment de siguranta.

                                           Drumul de la Kiev la Cernobil dureaza aproximativ doua ore in unul din microbuzele care duc vizitatorii pana la o distanta de 200 de metri de reactorul 4 al fostei centrale nucleare. Primul control are loc la limita de 30 de kilometri de centrala. Se verifica pasapoartele, se compara listele, microbuzele stau unul dupa celalalt si isi asteapta turistii sa treaca de un control ce lasa mai degraba impresia de rigurozitate decat cel de la aeroport. Cativa pasi dupa bariera incepe strangerea de semnaturi. O declaratie pe proprie raspundere, prin care statul ucrainean nu isi asuma nicio raspundere, o luare la cunostinta a regulilor de securitate si incursiunea in universul Cernobilului poate incepe.
                                                    Dupa bariera se asterne linistea in microbuz. Ghidul, Nicolai Fomin, incepe masuratorile de radiatii ca sa linisteasca lumea. Intre 0,1 si 0,3 µSv/h (microsiverts per ora) este limita normala oriunde in lume. Aparatul lui arata 0,12 si linistea e deranjata de unele rasuflari de usurare. Drumul duce prin satul Zalissya, una din cele 186 de comunitati din zona centralei Cernobil, care au fost evacuate in urma accidentului din 1986. In total, 130.000 de oameni au fost stramutati. Unii, putini, au decis ulterior sa se intoarca in zona de excludere de 30km. In Zalyssia locuieste doar doamna Rozalia, care s-a saturat sa vada turisti.


In total, circa 1.700 de oameni locuiesc, astazi, in orasul Cernobil. In ciuda coincidentei de nume, acest oras nu este cel mai apropiat de centrala nucleara. De altfel, comunitatea e atestata documentar inca din 1193. Oamenii de aici, toti peste 18 ani, lucreaza, in majoritate, la noul sarcofag care trebuie sa acopere reactorul 4 al centralei si sa protejeze pret de 100 de ani de radiatiile inca foarte periculoase. Nicolai Fomin spune ca lucrarile efectuate de o companie franceza sunt deja in urma cu un an, motive oficiale nu exista.

                                                   Radiatiile cresc usor, dar nu depasesc limita normala pana in fata cladirii unei scoli abandonate. Strazile din zona sunt acoperite cu mai multe straturi de asfalt, dar bucati de pamant, precum cea de la baza unui copac din fata scolii din Kopachi, au ramas contaminate in ciuda eforturilor de curatare. Masuratoarea lui Nicolai Fomin arata 10, uneori chiar 11 µSv/h si turistii se ingramadesc sa auda beep-urile isterice ale aparatului si sa-i faca poze cu un arsenal de telefoane, tablete si aparate foto. 

Nicolai are circa 500 de tururi la activ in zona Cernobil si a vazut, in ultimii cinci ani, cum se schimba incet-incet peisajul din zona de excluziune. Povesteste cum natura isi revine si pune stapanire peste ruinele urbane „si nu pentru ca ar fi avut probleme cu radiatiile, ci pentru ca nu mai sunt oameni aici”. Greu de concluzionat daca e doar o replica de linistire sau o realitate studiata de cercetatori in zona. Ce il deranjeaza insa pe Nicolai Fomin e amprenta turistilor. „Vad cum, de la excursie la excursie, se schimba cate ceva. Mobilele nu mai sunt la locul lor, cartile sunt deschise fix la pagina cu Lenin, totul pare din ce in ce mai aranjat”, spune ghidul cu voce joasa, parca ar vrea sa nu il auda chiar toata lumea.


                                                                Kopachi este la limita „zonei moarte” sau a celei de excluziune de 10km in jurul fostei centrale. Aici, radiatiile sunt mai puternice, in medie ajung la 0,7 µSv/h. Drumul mai departe trece printr-un al doilea punct de control, unde sunt verificate listele, uneori si pasapoartele, dar, de data aceasta, pare ca politistii se bazeaza pe constiinciozitatea colegilor de la limita de 30km. 

Epicentrul turului este la 200 de metri de reactorul 4 al centralei nucleare Cernobil. De fapt, reactoarele 3 si 4 formeaza o singura cladire, reactoarele 1 si 2 sunt putin mai departe. Lacul de racire din imediata vecinatate e in continuare intretinut pentru ca fundul e plin de particule radioactive, iar apa are rol de scut. Acelasi rol il are si sarcofagul care acopera reactorul 4. Imaginea nu e una care sa dea inceredere: acoperisul e ruginit, peretii sunt crapati. Speranta da noul sarcofag, un semicilindru care luceste in soare, la care se lucreaza chiar si sambata. Cand va fi gata, noul sarcofag urmeaza sa fie mutat pe sine deasupra unitatii 4. Ar trebui sa fie terminat la sfarsitul acestui an, macar la comemorarea de trei decenii sa fie instalat. Nicolai nu e increzator.

Catre pauza de pranz, microbuzele trec pe portiunea de drum cea mai contaminata. E fix pe partea opusa a reactorului 4, opusa fata de parcarea unde oprisera mai devreme, si radiatiile sunt intre 8 si 10 µSv/h. La cantina insa, acolo unde iau masa muncitorii de la centrala, aparatele arata valori normale. Turistii sunt asigurati ca mancarea nu e din zona, ci adusa in fiecare zi de la Kiev. La intrare, un aparat de masurat radiatiile din corp serveste drept distractie. Trebuie sa se aprinda un bec - al doilea, cel portocaliu - pentru ca turistul sa poata intra in cantina. Nimeni nu a fost respins pana acum.


La 3km de reactor se asterne orasul fantoma: Prypiat. Fusese construit in 1970 de sovietici special pentru familiile muncitorilor de la centrala. Aceasta trebuia, apropo, sa aiba cinci reactoare. Ultimul nu a mai fost terminat dupa accidentul din 1986. Toti cei 48.000 de locuitori au fost evacuati a doua zi dupa explozia din reactor. Chiar si asa, pentru multi a fost prea tarziu. Fusesera deja expusi unei doze de mii si mii de ori mai mare decat limita mortala. „Ca sa nu creeze panica, autoritatile au preferat sa minta si sa spuna ca evacuarea e temporara, pentru doar trei zile. Oamenii si-au luat niste bani si niste haine. Au lasat totul in urma si nu au mai avut voie sa se intoarca”, povesteste Nicolai.

Multe articole despre Prypiat spun ca, de la evacuare, orasul a ramas parasit si neatins. O minciuna. Da, cladirile sunt acolo. Stau si nu cer nimic. Nici sa fie vizitate, nici sa fie ocolite. Cu siguranta insa ele nu au cerut niciodata sa fie praduite pana la tencuiala in cele mai multe cazuri. Lipsesc geamuri, gresie, faianta, chiar si tapetul a fost rupt de pe peretii multor apartamente. Tevile, caloriferele, obiectele sanitare „au fost furate ca in codru, iar asta e o lipsa grava de respect”, spune Nicolai. Multe in afara peretilor si zidurilor nu au mai ramas, asa ca, probabil, furatul s-a mai domolit. Culmea ar fi ca cineva sa se apuce sa fure elemente ale radarului Duga 1 - mandria sistemului sovietic de alerta in caz de atac balistic, a carui activitate s-a intrerupt dupa accidentul nuclear.


Ce exista din belsug in Prypiat e linistea intrerupta doar de cantecul pasarilor si sunetul de cioburi sub picoare. Probabil cel mai faimos punct al orasului e roata mare de la balci, care nici macar nu a apucat sa fie inaugurata oficial inainte de accident. Langa microbuzele care asteapta turistii la plecare, o vulpe vine sa cerseasca de mancare. Mananca sandwichuri. Cu paine cu tot.

Pe drumul de intoarcere catre Kiev, Nicolai povesteste ca ucrainenii nu se mai gandesc la Cernobil. Au alte griji. Tocmai au avut o revolutie, important e sa stea cu ochii pe noul guvern. Cand nu o fac, se uita cu atentie la moneda nationala, care pierde valoare pe zi ce trece. Si ar mai fi si micul detaliu al razboiului din estul tarii. 



Cine ii poate invinovati pe ucraineni ca au altele pe cap? Eu nu pot. Vad in jur semnele trecerii timpului si ma gandesc ca, poate, atitudinea e normala. Intre timp insa, poate ar trebui sa ne gandim daca Ucraina e sigura din punct de vedere nuclear. O tara cu un guvern nu tocmai stabil, confruntata cu un atac la suveranitatea sa si cu o clasa politica profund corupta se pregateste sa prelungeasca durata de viata la mai multe reactoare nucleare din cele 15 de care dispune in prezent.

E posibil ca Ucraina sa aiba nevoie de sprijin din partea statelor vecine si/sau din partea institutiilor europene pentru ca normele acestui proces sa fie respectate. Daca e asa - asta am venit sa aflu - atunci Ucraina trebuie ajutata. In joc nu e numai securitatea sa, ci a intregului continent.

Acest articol a fost realizat in cursul unei calatorii de documentare organizate de reteaua Bankwatch. Fotografii de Ioana Moldovan.

94 de comentarii:

  1. Nu tine mai balega trista sa schimbi subiectul.
    Razboiul a fost inceput .
    Si va sfarsi prin divortul prea frumoasei Niko !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pula..Pula...pulaaaaaa...zice frumoasa portugheza ..SABRINAAAAAA

      Ștergere
  2. APEL
    O MANA INTINSA CATRE @ PULIME
    Acest individ face de rusine congregatia voastra formata
    din milioane de neoameni. Nici macar sa injure nu are pricepere.
    Borati si mai putini borati. @Anonimi si @ Anonime.
    Din pacate avem o patrie comuna.
    Treziti-va din laba stramoseaca !Opliti manglitul pentru o clipa. !
    A venit primavara. Lebedele nemancate aluneca pe apele albastre.
    Scoateti paltonasele rosii !
    Clopotele prea tarziului au inceput sa bata.!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ NIKO
    AUZI DOAMNA DOCTOR
    " SUNT GRIZONAT "
    TARE DE TOT
    CEA MAI TARE !
    Am calatorit prin lume.
    Am auzit si vazut multe
    DAR UN SATEAN " GRIZONAT "
    NU !

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Doamna Horvath
    O noua creatie
    plina de adancime
    dovedita dupa multe ore de gandire
    " mama ce le-am tras-o ....hi..hi..hi.."

    Ce o fi de ras ? ..hi..hi..hi.."

    Am trait pe la oras Cluj, Bucuresti, New York , Tokyo
    " mama ce le-am tras-o " niciodata
    orasenii intrebuinteaza alte formule
    cand se refera la actul sexual !
    ..
    Apoi are o fixatie a grajdarului ....mirosul.

    CEZAR26 aprilie 2015, 20:51
    Nu-i vina mea ca ...pute ...!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Niko
    Nu-l lasa sa te atinga
    Nici cu gandul !
    Caci altfel tot
    Nu
    Poate !

    RăspundețiȘtergere
  6. Robert Horvath24 aprilie 2015, 20:11
    Mehedinti

    Apel
    Pulime, Elita, Prostime,Intelectuali,
    Avem azi un ideal comun !
    Inchiderea blogului securist Cezar.
    Primul imparat roman borat si vomitat pe el.
    Boicotati Armya
    Victoria este in mainile voastre!

    RăspundețiȘtergere

  7. STRIPTISU SATESC SI CEZAR INTELECTUALUL !

    Fragment
    Fiii satului au unde sa se distreze. In localitate exista doua cluburi de strip-tease, unde infrunta frigul patru fete. Printre ei este si un puriu ce-si spune Cezar.
    El este promotorul :
    Stript-ease rural
    Ajunsi pentru documentarea unui reportaj , am aterizat la ceas de seara in centrul comunei. Cum ne clantaneau dintii de frig, am intrat pe o usa deasupra careia scria "Night Club" in speranta ca putem gasi ceva incalzitor.
    Inauntru era ceva mai frig decat afara. Eram singurii clienti. O fata cu ochelari, care tot incerca sa-si puna niste sandale cu tocuri mari, a strigat mai intai, ca la W.C-ul public, "Ocupat!"
    Se caca Cezar
    . La cateva secunde si-a dat seama ca nu e chiar asa de ocupata, ca a ciripit "Poftiti!". O a doua fatuca, brunetica, statea lipita de soba. Poseda un fel de parpalac sub care se vedeau niste desuuri purpurii.
    Cezar iesi-se dela buda vesel si putin borat pe el.
    De bucurie ca aparusem, fata cu ochelari a renuntat la sandalele cu toc si si-a pus niste cizme lungi, care probabil tineau mai cald. Fara prea multe introduceri s-a cocotat pe bara de langa masa noastra si a inceput sa se agite consumand energie demna de o cauza mai buna.
    Toata actiunea se petrecea pe o manea necunoscuta care suna asa: "Zice lumea ca-s nebun, Io nu ma las de tutun!"
    "Mai Cezare "
    Mare imparat roman.
    Care ma fute intr-u bulan "
    La un moment dat, fata ni s-a adresat direct, aratandu-si disponibilitatea de a se sui pe bara pana da cu capul de tavan, daca-i luam o bautura energizanta. La cat de mult se miscase, merita, asa ca i-am facut pe voie.
    Apoi fetele cu tatele in vant au inceput sa stige.
    Pula lui Cezar ! Pula lui Cezar vrem !
    Taranetele cu fata de grajdar convins s-a urcat pe un scaun de lemn,
    care abia se tinea in cuie. Si....a inceput sa se desbrage lent.
    Pana a ajuns in pula goala. Care era de fapt o putulica mica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Erata
    TITLUL CORECT :
    STRIPTIZUL SATESC SI CEZAR FARA PULA !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nicoleta H.23 aprilie 2015, 08:58
    Sunt putin dezamagita...nu ma asteptam sa vad astfel de discuti.Dar tot raul spre bine...macar acum intelegem target-ul colegului de camera.Cauta aventuri,sa-l sustinem si sa strangem niste banuti macar sa fie doamne de calitate,nu orice ... panarame.
    @ Trimit si eu ceva dolari.

    RăspundețiȘtergere

  10. @ Domna Horvath
    Cezar si doamne de calitate.....spunea
    " am nevoie de bani de dus la curve "
    Poate vrei sa spuneti
    CURVISTINE DE CALITATE !

    RăspundețiȘtergere
  11. O DISCUTIE ELEGANTA
    INTRE DOAMNA HORVATH
    SI
    SEMI SOMNUL CEZAR !
    Nicoleta H.23 aprilie 2015, 15:05
    Cu conditia sa treaca doamnele intai pe la mine! ;) la verificari....


    CEZAR23 aprilie 2015, 21:09
    Mai sa fie ....si la ce le verifici Nikoooo..???



    RăspundețiȘtergere
  12. INCA O FRAZA INTELECTUALA
    A UNUI FOST OFITER SUPERIOR AL
    ARMATEI NATIONALE .....
    IN PREZENTA UNEI DOAMNE !

    " Alea ..INOADA ..puta lu RH+...pentru ca sa plimbe si ele niste chilotei pe o scena .....parol ..."

    Stimata distinsa si frumoasa doamna Horvath
    oare chiar nu realizezi ?
    Acest taranete nu va reusii niciodata
    Repet niciodata
    Sa insaileze o propozitie rezonabila create dupa absolvirea a
    cateva clase primare.
    Dau un sfat de bine
    Nu-l prezenta niciodata colegilor doctori.
    Repet Niciodata !

    Numele de Horvath nu trebuie atins de vulgul mioritic. Niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  13. O CREATIE SUPRINZATOARE
    CU CARACTER PROBABIL ISTORIC !

    @ Nico
    poate ma ajuti sa o descifrezi.
    Este scrisa in latina plebeia intrbuintata de pulimea romana

    CEZAR21 aprilie 2015, 09:08
    Hal dreak ..Hanonimus...Faza Lunga !
    Mai suge-o si tu lu ..Ducipal ....


    RăspundețiȘtergere
  14. Maria Lataretu era tiganca din neam de lautari, dar avea un bun simt si o candoare pe care foarte putini romani o au.
    Nu e cazul Cezaroiului !

    RăspundețiȘtergere
  15. TE-AM
    APARAT DE ATACURILE NEMILOASE !
    ACUM DAU LIBER
    JETURILOR
    PROFUNDE !

    @ Anonimi treceti la actiune.
    RH este alaturi de voi.
    Ne unesc. Idealuri comune !

    RăspundețiȘtergere
  16. INCA O FRAZA INTELECTUALA
    A UNUI FOST OFITER SUPERIOR AL
    ARMATEI NATIONALE .....
    IN PREZENTA UNEI DOAMNE !

    " Alea ..INOADA ..puta lu RH+...pentru ca sa plimbe si ele niste chilotei pe o scena .....parol ..."

    Stimata distinsa si frumoasa doamna Horvath
    oare chiar nu realizezi ?
    Acest taranete nu va reusii niciodata
    Repet niciodata
    Sa insaileze o propozitie rezonabila create dupa absolvirea a
    cateva clase primare.
    Dau un sfat de bine
    Nu-l prezenta niciodata colegilor doctori.
    Repet Niciodata !

    Numele de Horvath nu trebuie atins de vulgul mioritic. Niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ O noua creatie intelectuala
    de grajd :

    CEZAR26 aprilie 2015, 20:52
    Sub forma de ..FALUS ..tricolor ...

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Domna Horvath
    Ce intelege sateanul etern
    " Nevata mandra .....si desteapta ?
    Ca esti frumoasa ?
    Ca esti infatuata ?
    Limbaj greu de prins de oraseni .
    Unchiul meu doctorul Marina fostul director al Spitalului
    de boli infectioase .....Cluj
    ruda cu arhiepisopul Marina
    s-ar crucii !
    Si te-ar sfatuii
    de bine

    RăspundeţiȘtergere

    Robert Horvath26 aprilie 2015, 21:26
    @ Doamna Horvath
    O noua creatie
    plina de adancime
    dovedita dupa multe ore de gandire
    " mama ce le-am tras-o ....hi..hi..hi.."

    Ce o fi de ras ? ..hi..hi..hi.."

    Am trait pe la oras Cluj, Bucuresti, New York , Tokyo
    " mama ce le-am tras-o " niciodata
    orasenii intrebuinteaza alte formule
    cand se refera la actul sexual !
    ..
    Apoi are o fixatie a grajdarului ....mirosul.

    CEZAR26 aprilie 2015, 20:51
    Nu-i vina mea ca ...pute ...!!

    RăspundețiȘtergere
  19. @ IN ATENTIA
    DISTINSEI DOAMNE DOCTOR HORVATH
    IATA
    O VORBIRE CARE VA FACE MANDRA :
    CEZAR22 aprilie 2015, 12:45

    Hanonime ..sa-mi lasi blonda in pace ..de mai vrei sa contaminezi aerul pe aici ....


    alfina cangur22 aprilie 2015, 14:27
    Cezar,multumesc


    CEZAR22 aprilie 2015, 15:41
    OK..da-i la moaca ....


    RăspundețiȘtergere

  20. @ LA CE SI LA CINE SE REFERA VIITORUL SOT ?

    RăspundețiȘtergere

  21. @ NIKO
    REVIN
    CEZAR : "SUNT GRIZONAT "
    TARE
    TARE DE TOT

    Doamna doctor Horvath
    fii mandra de grizonatul pensionar.

    RăspundețiȘtergere
  22. OK..da-i la moaca ....
    APEL
    O MANA INTINSA CATRE @ PULIME
    Acest individ face de rusine congregatia voastra formata
    din milioane de neoameni. Nici macar sa injure nu are pricepere.
    Borati si mai putini borati. @Anonimi si @ Anonime.
    Din pacate avem o patrie comuna.
    Treziti-va din laba stramoseaca !Opliti manglitul pentru o clipa. !
    A venit primavara. Lebedele nemancate aluneca pe apele albastre.
    Scoateti paltonasele rosii !
    Clopotele prea tarziului au inceput sa bata.!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. ATENTIUNE !
    CEZAROIU FACE DE RUSINE UNIFORMA
    SI ONOAREA ARMATEI ROMANE !

    DOVADA
    SUS IN DREAPTA BLOGULUI ....SUTE SI CHIAR MII DE OSTASI
    URMARESC
    ROBERT HORVATH
    PE BLOGUL CEZATOIULUI !

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Niko
    Oare nu reusesti sa intelegi
    ca sufera de syndromul
    LATARETU !
    ( Maria )

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Se pare ca deja are
    putere de decizie :
    " Tu crezi ca Niko ..are nevoie sa ,,plimbe chiloti pe scena ""..?? "
    Iata ce intelege un taranete despre
    Fashion World !?!
    Paris, Milano, New York, Tokyo
    Deci presupunand ca devii model
    Tu crezi ca Niko ..are nevoie sa ,,plimbe chiloti pe scena ""..??
    Oare frumoasa si distinsa Niko
    Oare nu rosesti.....de rusine !

    RăspundețiȘtergere

  26. ELITA SUS !
    PULIMEA JOS !

    Romania are nevoie de o revolutie sociala.
    O mezalianta Niko + Cezar trebuie oprita cu orice pret
    si cu orice risc.

    NICOLETA HORVATH ESTE O DOAMNA
    EA FACE PARTE DIN ELITA
    CEZARUL
    ..............................................VITA !

    RăspundețiȘtergere
  27. CEZAR26 aprilie 2015, 12:08
    Bai ,,Pula moarta "(..hi..hi reusita comparatie !!)
    Tu crezi ca Niko ..are nevoie sa ,,plimbe chiloti pe scena ""..??
    A terminat medicina la Babes -Bolyai...bai talamba !! Ii specialist cardiolog !!
    Pupa-ti in cour ..cand sunt la mestruatie..manechinele alea ....pe care le plimbi tu la iarba verde !!!

    BAI TARANE
    LA IARBA VERDE SE PLIMBA VITELE
    NU MODELELE
    INTERNATIONALE !

    CONFUZEZI PULIMEA !

    RăspundețiȘtergere

  28. @Niko ..are nevoie sa ,,plimbe chiloti pe scena ""..??
    Tare si foarte intens !

    RăspundețiȘtergere
  29. ,,Pula moarta "(..hi..hi reusita comparatie !!)
    Cezar un geniu necunoscut care trebuie descoperit.
    Nu foarte modest !

    RăspundețiȘtergere
  30. INCA O FRAZA INTELECTUALA
    A UNUI FOST OFITER SUPERIOR AL
    ARMATEI NATIONALE .....
    IN PREZENTA UNEI DOAMNE !

    " Alea ..INOADA ..puta lu RH+...pentru ca sa plimbe si ele niste chilotei pe o scena .....parol ..."

    PAROL !

    RăspundețiȘtergere

  31. Pana si @ anonimi borati fac " misto " de el :
    Anonim23 aprilie 2015, 11:44
    Felicitari Cezarica ...una dintre cele mai reusite postari ! Ce ..realizare ..cata ..subtilitate ...excelent

    RăspundețiȘtergere
  32. @ IN ATENTIA MARITA A
    FOSTEI DOAMNE HORVATH
    O DECLARATIE

    BUNA LA
    DIVORT :

    CEZAR22 aprilie 2015, 17:38
    Sa renunte la pensie ..atunci ..
    Sa mi-o doneze mie ..sa am pentru ...curve....!!

    RăspundețiȘtergere
  33. CEZAR
    Nu vezi ca te VA parasit si prea frumoasa Niko ?

    RăspundețiȘtergere
  34. CEZAR, LUPUS, KARADENIZ SI ALTI BOLSEVICI !
    IMPAIEREA SI LA MAUSOLEU !
    LENIN SI CHIAR STALIN
    VA ASTEAPTA !

    RăspundețiȘtergere
  35. INTREBAREA ZILEI
    SI MAI ALES
    A NOPTII !

    CUM POATE UNUL DIN PULIME

    UN IUBITOR AL MARIEI LATARETU ?
    SA INDRASNEASCA
    SA NUMEASCA
    PE FRUMOASA SI SOFISTICATA
    NICOLETA
    DOCTOR CARDEOLOG

    " COLEGA MEA DE CAMERA " ?

    BAI TARANE !
    ESTI NEBUN LA CAP ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti Narod rau ..pai daca-i colega mea de camera de cand era ..studenta ..ce vrei ...???

      Ștergere
  36. @ Oamenii dela tara sunt frumosi si sunt plin de bun simt.
    Lumpenii proveniti dela tara
    Invers
    Studiati cazul Cezar.
    Sau cand @ pulimea ia drumul armelor !

    RăspundețiȘtergere

  37. RETRAG
    " UN COMUNIST MORT
    ESTE UN COMUNIST FRUMOS !

    RăspundețiȘtergere
  38. @ NIKO
    CREZI CA E DE RAS ?
    ..hi..hi...

    CEZAR, :
    Niko
    Cu niste ,,banuti"..vrei tu sa ma sustii....??..baga si tu acolo un cek ..cu mai ulte zerouri ..minim..sase ...hi..hi...

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Cezar
    BAI FOAME IN GAT
    VREI SA-TI DE DOAMNA DOCTOR LOVELE
    SI HARTIE WC ?
    TOT DEGEABA
    HARTIA HIGENICA
    SE DEPRINDE
    IN COPILARIE
    ACUM ESTE TARZIU
    BAI MILOGULE
    FOAME IN GAT !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Treaba este ca fata ..castiga bine .....intelegi ce vreau sa zic ...??

      Ștergere
  40. CEZARANE
    CE SA FACI TU LA CURVE ?
    TE VA PARASI SI NEVASTA

    DIN ACELASI MOTIV !

    RăspundețiȘtergere
  41. CEZAR 23 aprilie 2015, 09:06
    Se pare ca nu ai inteles prea multe ...Niko ...din pacate ...!!!

    NU MAI CEZARENE
    @ Niko
    A inteles perfect
    Esti un impotent prost dela balega !!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Ultima ora
    Bomba bombelor :
    CEZAREANUL
    LA GRAJD SE INTOARCE !

    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    DOAMNE AJUTA

    RăspundețiȘtergere
  43. CEZAR23
    Hi..hi..hi..ho..ho..ho...
    Cam taranete RH+..
    .ce dreak sa-i ceri ..?

    @ Doresc o clarificare .
    Sunt taranete ....Sau cam taranete.
    Ce vrei sa insinuezi ?
    Hi..hi..hi..ho..ho..ho...
    Deva este oras !

    RăspundețiȘtergere
  44. @ Niko
    Ajutor ! Te rog explica sateanului.
    Deva unde familia mea avea
    o gramada de case ....
    este un oras
    din Ardeal.

    RăspundețiȘtergere
  45. @ NIKO
    ACEST

    " Hi..hi..hi..ho..ho..ho..."

    ESTE O STRIGARE DE NUNTAS
    SAU
    UN COD MILITAR ?

    RăspundețiȘtergere
  46. ELITA SUS !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    DOAMNE AJUTA !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    Niko anunta divortul !
    PULIMEA JOS !

    RăspundețiȘtergere
  47. STRIPTISU SATESC SI CEZARANUL IN PULA GOALA !

    Fragment
    Fiii satului au unde sa se distreze. In localitate exista doua cluburi de strip-tease, unde infrunta frigul patru fete. Printre ei este si un puriu ce-si spune Cezar.
    El este promotorul :
    Stript-ease rural
    Ajunsi pentru documentarea unui reportaj , am aterizat la ceas de seara in centrul comunei. Cum ne clantaneau dintii de frig, am intrat pe o usa deasupra careia scria "Night Club" in speranta ca putem gasi ceva incalzitor.
    Inauntru era ceva mai frig decat afara. Eram singurii clienti. O fata cu ochelari, care tot incerca sa-si puna niste sandale cu tocuri mari, a strigat mai intai, ca la W.C-ul public, "Ocupat!"
    Se caca Cezar
    . La cateva secunde si-a dat seama ca nu e chiar asa de ocupata, ca a ciripit "Poftiti!". O a doua fatuca, brunetica, statea lipita de soba. Poseda un fel de parpalac sub care se vedeau niste desuuri purpurii.
    Cezar iesi-se dela buda vesel si putin borat pe el.
    De bucurie ca aparusem, fata cu ochelari a renuntat la sandalele cu toc si si-a pus niste cizme lungi, care probabil tineau mai cald. Fara prea multe introduceri s-a cocotat pe bara de langa masa noastra si a inceput sa se agite consumand energie demna de o cauza mai buna.
    Toata actiunea se petrecea pe o manea necunoscuta care suna asa: "Zice lumea ca-s nebun, Io nu ma las de tutun!"
    "Mai Cezare "
    Mare imparat roman.
    Care ma fute intr-u bulan "
    La un moment dat, fata ni s-a adresat direct, aratandu-si disponibilitatea de a se sui pe bara pana da cu capul de tavan, daca-i luam o bautura energizanta. La cat de mult se miscase, merita, asa ca i-am facut pe voie.
    Apoi fetele cu tatele in vant au inceput sa stige.
    Pula lui Cezar ! Pula lui Cezar vrem !
    Taranetele cu fata de grajdar convins s-a urcat pe un scaun de lemn,
    care abia se tinea in cuie. Si....a inceput sa se desbrage lent.
    Pana a ajuns in pula goala. Care era de fapt o putulica mica.

    RăspundețiȘtergere
  48. APEL DISPERAT
    CEZAR ESTE UN RAHAT
    DE CACAT !

    O MANA INTINSA CATRE PULIME
    Acest individ face de rusine congregatia voastra formata
    din milioane de neoameni. Nici macar sa injure nu are pricepere.
    Borati si mai putini borati. @Anonimi si @ Anonime.
    Din pacate avem o patrie comuna.
    Treziti-va din laba stramoseaca !Opliti manglitul pentru o clipa. !
    A venit primavara. Lebedele nemancate aluneca pe apele albastre.
    Scoateti paltonasele rosii !
    Clopotele prea tarziului au inceput sa bata.!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. COMPARATIA SECOLULUI !

    ROBERT :
    AL DOILEA SI CHIAR AL TREILEA RAZBOI MONDIAL !
    CEZAR ;
    O SERBARE LA IARBA VERDE CU CEVA CURVE MILITARE !

    RăspundețiȘtergere

  50. @ Cezar
    Vrenea iluzilor a trcut !
    Nici o femeie ....in toate mintiile
    Nu te va lua
    fara pula !
    Pensia nu ajunge !

    RăspundețiȘtergere
  51. LA VREMEA SINUCIDERILOR

    erata
    A se citi si recitii.
    @ Cezar
    Vremea iluziilor a trecut !
    Nici o femeie ....in toate mintiile
    Nu te va lua
    fara pula !
    Pensia nu ajunge !

    Sinucidere reusita si neratata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Ștergere

  52. Multumesc intregului vulg mioritic.
    Boicotul blogului Armya este o victorie !

    Din pacate avem o patrie comuna.

    Si un viitor diferit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Ștergere

  53. Inchei simplu
    PULIMEA SUS
    ELITA JOS !
    din pacate......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Ștergere
  54. BOMBA BOMBELOR
    DESCHIDETI
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG

    NEW YORK
    IN CURAND
    ROBERT HORVATH
    NOUL MODEL INTERNATIONAL
    NICOLETA!
    HORVATH
    ROMANIA

    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Ștergere
    2. "IN CURAND" bozgoroiul transfug si venetic o sa ne pupe drept in varful pulii !
      Si-o limba-n cur, de control !

      Ștergere
    3. La fix....asta-i scopul lui suprem in viata lui de milog de NY..Cyti

      Ștergere




  55. LOVITURA SECOLULUI !
    ROBERT SI NICOLETA HORVATH
    IN JURUL LUMII !
    NOUL MODEL PE BLOGUL
    CELEBRULUI FOTOGRAF DE MODA !
    DESCHIDETI
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/
    SI
    DEVARTES BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Ștergere
  56. Fisa clinica a pacientului cretin Robert Hortvath:

    -simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare -agitaţie psihomotorie,
    - heteroagresivitate,
    -ostilitate,
    -atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală
    -energie crescută,
    - logoree,
    -hiperactivitate fară scop,
    -limbaj decenzurat,
    -bizarerii comportamentale,
    -delir de urmărire,
    -supraveghere,
    -mister, interpretări delirante, comportament influenţat,

    -labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn,
    - agitaţie psihomotorie, cverulentă,
    -potenţial marcat auto şi hetero-agresiv.
    -hiperactivitate,
    -suspiciozitate,
    -relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială
    -preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc,
    -tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane),
    -gîndire magică,
    -delir erotoman,
    -delir de grandoare.

    Prindeti veneticul imputit si la Balaceanca cu el !

    RăspundețiȘtergere
  57. NU ! NU ! NU
    NU SUNT NORMAL !
    FUG DE NORMALITATE
    CA DRACUL !
    SUNT EXTREM DE CREATIV
    DOVADA :
    LOVITURA SECOLULUI !
    ROBERT SI NICOLETA HORVATH
    IN JURUL LUMII !
    NOUL MODEL PE BLOGUL
    CELEBRULUI FOTOGRAF DE MODA !
    DESCHIDETI
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/
    SI
    DEVARTES BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/

    CU ALTE CUVINTE
    CEZARANUL
    .....TARANUL

    A LUAT-O ADANC IN BUBA !

    UN ALT NEBUN CU FISA MEDICALA....PARANOE GALOPANTA !
    SALVADOR DALI !

    Vedeti expozitia
    " DELA SALVATOR DALI LA DEVA "


    Deva Gallery
    www.devagallery.com/‎
    V Déva. Déva. Profile. Exhibitions. Portfolio. Q uantum. Art. Contact. Start Here. Go Back. Déva is a Renaissance man, or just a typical artist of this new century ...

    ATENTIE : ROBERT HORVATH ESTE UN OM AL RENASTERII ---
    TRADUS DIN LIMBA GERMANA
    SI DIN ALTE LIMBI LATINE !

    RăspundețiȘtergere
  58. MAI APROAPE CA ORICAND !
    @ Nico
    Clujul este orasul meu . Ultima mea adresa Baritiu 27. Colt cu teatrul maghiar
    si parcul meu iubit. Spre stanga este ....Mozart Caffe unde a-mi beau expresso.
    Poate .....
    ps Fotografia ta pe blogul meu de arta face ravagii,
    Telefoane ...Milano ...chiar acum doua minute.
    Lovitura mare !
    Salvam imaginea Romaniei.
    Cu cea mai noua si pura frumusete.
    NICOLE

    DEVARTES BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  59. Viitoare mea expozitie
    la VENETIA.
    " RED GONDOLA "
    Unde voi lansa cartea cu acelasi nume.
    Sper sa te intalnesc ......

    http://devartesblog.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

  60. Pentru filmul
    EGON
    Voi face o deplasarea
    la Viena si Budapesta.

    A-si dori sa trec pe la Cluj
    dar ......

    RăspundețiȘtergere
  61. Sotia mea japoneza este de acord cu fisa mea medicala.
    Spune sa o traduc si s-o pun pe blogul personal.
    Chiar s-o traduc in jaopneza

    フィさ 目近ら 亜 簿lなヴルイ
     ロベrt ホrヴァth

    RăspundețiȘtergere
  62.      
    ヒラハナ 
    Chiar s-o traduc in jaopneza
     Sotia mea japoneza este de acord cu fisa mea medicala.

    ベリレア PULEI !

    RăspundețiȘtergere

  63. LA REVEDERE NICOLE !
    MAINE VA FI DIN NOU PRIMAVARA !
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://devartesblog.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  64. Asa Rh+.....e bine ..faci progrese dar incearca sa te concentrezi pe ..subiect ....
    Aveti si voi in Japan ..Fukushima....a bagat radiatie in voi de nu va mai puteti...defeca ...fara muzica simfonica la WC..si cate o limba de ..vaca in loc de hartie igenica !!

    RăspundețiȘtergere
  65. Aaaaa si sa nu uit ...poti sa-ti faci reclama la blogul ala ..pe care nimeni nu=l deschide !! Nu-i nici-o suparare eu sunt un ..domn...oltean ..!!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Bancul zilei: Eschimosii

    Vine un eschimos in vizita la alt eschimos și vede aruncata pe jos o blana de urs. Se uita atent, cu admiratie, se tot invarte in jurul ei, dar nu vede nici o gaura, asa ca pana la urma întreabă:
    - Singur l-ai omorat?

    - Da.
    - De câte ori l-ai împuscat?
    - De zece ori.
    - Şi de câte ori ai nimerit?
    - Niciodată. A murit de râs.

    RăspundețiȘtergere
  67. Bai Porkovane de RH+...vezi ca folosesti fara drept ..imaginea lu nevasta-mea !!
    Vrei sa fac un denunt la FBI...Wantead..live and death -hotul de RH+.....!!!!

    RăspundețiȘtergere
  68. Dl.Robert Horvath ,va rog frumos sa imi stergeti fotografia de pe blogul dumneavoastra.
    Cezar,te rog frumos sa imi stergi fotografia de pe blogul tau.
    Va rog frumos sa nu ma mai unt o pasati prin discutiile dumneavoastra domnilor.Sunt o femeie pe picioarele ei,nu doresc schimbarea profesiei.Sunt multumita de ceea ce fac,sunt multumita de ce am obtinut pana acum prin munca proprie.O zi buna va doresc,domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  69. Porkul dreak...recunosti ca ti-a luminat si tie blogul !
    Apoi - cu expiratele alea aduse de la periferia ..Harlemului.....dai in depresie ...hi..hi..hi...

    RăspundețiȘtergere
  70. Cioroiule.......Renașterea New York-ului spre sfârșitul secolului al XX-lea a dus la schimbări și în Harlem. În 1995, în Harlem începuse să se manifeste un fenomen de gentrificare socială și economică. Deși procentul de rezidenți negri a atins apogeul în 1950 și de atunci a scăzut constant, zona rămâne una locuită predominant de negri.

    RăspundețiȘtergere
  71. Primesti tiganul de RH+ in casa si el se sterge la nas cu ...fata de masa alba imaculat ...intinsa de frumoasa mea sotie ..Niko.....

    RăspundețiȘtergere
  72. Cum este posibil ca doi oameni care se cunosc sa nu se accepte asa cum sunt ,chiar si cu imperfectiuni.
    Cezar nu este de etnie rroma si chiar daca ar fi nu vad care este problema.

    RăspundețiȘtergere
  73. Un sfat ...NU MAI PRIMITI TIGANI (PEIORATIV desigur ) IN CASA ....!!!!

    RăspundețiȘtergere
  74. Cezareee...Imparate - maria Ta..tine minte:
    ,,Din Cocos nu faci Gaina ,
    Nici din Ciciolina ...Gospodina ......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii din experienta proprie?

      Ștergere
    2. Leul, regele animalelor declară pace totală între
      animale şi dă un party fastuos. Leul se uită, bucuros: oaia
      dansa cu lupul, vulpea cu ursul, toţi erau prieteni. Apoi
      vede că doar măgarii, într-un colţ, stăteau fără să
      interacţioneze şi se duce leul la ei.
      - Ce-i, băi băieţi,de ce nu beţi şi mâncaţi şi voi ceva?!
      Măgarii se uită apatici la leu:
      - Ei, aşteptam să se întunece, să năvălim şi noi cu.....ulele

      Ștergere
  75. @ NICO
    CREZI CA CEZAR
    FACE PARTE DIN ELITA MILITARA ?

    SAU DIN ELITA NEAMULUI
    SI DECE ?

    RăspundețiȘtergere
  76. ELITA SUS !
    PULIMEA JOS !

    Romania are nevoie de o revolutie sociala.
    O mezalianta Niko + Cezar trebuie oprita cu orice pret
    si cu orice risc.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!