Google Website Translator Gadget

duminică, 12 aprilie 2015


Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui.
În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După procesiune, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?    ierusalim, paste, ortodox, lumina sfanta, Sfântul MormântLumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Evenimentul este considerat de către adepţii creştinismului ca fiind cel mai vechi miracol atestat anual. Deşi a fost descrisă în mai multe scrieri începând cu secolul 4 e.n., minunea a început să fie documentată sistematic începând cu 1106, când a fost menţionată în scrierile călugărului rus Daniel.
Controverse de-a lungul istoriei
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?    ierusalim, paste, ortodox, lumina sfantaLumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Încă de pe vremea când Ierusalimul se afla sub conducerea musulmanilor a existat o doză serioasă de scepticism asupra acestui fenomen, însă acesta era tolerat pentru că pelerinii ce călătoreau special pentru a fi martori la moment aduceau venituri consistente. Când Ierusalimul a fost cucerit de cruciaţi, aceştia au izgonit preoţimea ortodoxă şi au descoperit că miracolul a încetat să se mai producă. Absenţa pelerinilor şi a taxelor plătite de aceştia l-au convins pe regele Baudouin să le permită preoţilor ortodocşi să revină în Biserica Sfântului Mormânt, însă întâmplarea a amplificat scepticismul.
Fenomenul este descris de celebrul istoric Edward Gibbon în opera sa de căpătâi, Istoria declinului şi prăbuşirii Imperiului Roman, în volumul IV, publicat în 1788: "Musulmanii zâmbeau cu condescenţă la menţiunea flacării miraculoase ce se aprindea în ajunul Paştelui. Această fraudă pioasă, concepută în secolul al IX-lea, era apreciată de cruciaţii latini şi este repetată anual de către preoţimea sectelor greceşti, armene şi copte, impunând-o asupra spectatorilor creduli pentru beneficiul propriu şi pentru cel al tiranilor ce îi conduc. Cu timpul, toleranţa asupra acestui fenomen a fost sporită şi de interes, veniturile prinţului şi ale emirului crescând în fiecare an datorită miilor de străini ce veneau să observe fenomenul".
O altă sursă istorică la care apelează scepticii este arhimandritul rus Porfirie, ce a fost trimis în secolul al XVII-lea la Ierusalim de către Biserica Ortodoxă Rusă pentru a fonda misiunea rusească. În jurnalul pe care l-a ţinut, acesta menţionează că preoţimea din Ierusalim ştia că «miracolul» este de fapt o fraudă. "Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi", a scris Porfirie în jurnalele ce au fost publicate între 1894-1901.
Victoria Clark, corespondenta pentru România a publicaţiei britanice The Observer în anii '90, a scris o carte dedicată miracolului de la Ierusalim, intitulată Holy Fire: The Battle for Christ's Tomb. Jurnalista relatează că în secolul al XIX-lea, clerul ortodox din Ierusalim a dorit să prezinte publicului larg miracolul ca fiind mai degrabă simbolic, însă pierderile financiare şi spirituale au fost considerate prea mari, aşa că ideea a fost abandonată. Nici incidentul grav din 1834, când sute de pelerini au murit călcaţi în picioare de mulţimea strânsă lângă micuţa biserică, nu a schimbat hotărârea clerului.
În 2001, un făclier armean care a luat de multe ori parte la ceremonia de la Ierusalim a dezvăluit pentru The Telegraph secretul Luminii Sfinte. "Nu este niciun miracol. Preoţii greci aduc o lampă - ce a fost folosită în acest scop de 1500 de ani - pentru a aprinde Lumina Sfântă. Pentru pelerinii credincioşi, ce vin din ţări îndepărtate, este un foc din rai, un adevărat miracol. Dar nu şi pentru noi", a mărturisit el.
Ipoteza unei lămpi cu o vechime de 1500 de ani nu pare a fi prea credibilă. Cea mai plauzibilă explicaţie a fost oferită acum câţiva ani de un specialist grec, care a studiat fenomenul timp de mai mulţi ani.
Fosforul, cheia Luminii Sfinte?
Pentru că Patriarhul nu poate pătrunde cu surse de foc în biserică, fiind controlat de autorităţile israeliene, scepticii au explicat că secretul Luminii Sfinte este ascuns în lumânările pe care acesta le ia cu el în Biserică. Dacă acestea sunt impregnate cu fosfor alb, nu este nevoie de o sursă de foc pentru a le aprinde, deoarece fosforul, în contact cu aerul umed, tinde să ia foc spontan.
Un istoric grec, Michael Kalopoulos, a făcut o demonstraţie în direct la o televiziune din Grecia, arătând cum lumânările folosite de Patriarh se pot aprinde fără a avea nevoie de o sursă de foc.
În imaginile video de mai jos se poate observa cum cercetătorul grec înmoaie vârful lumânărilor în fosfor, iar acestea se aprind apoi de la sine:
Pentru a amâna aprinderea flăcărilor, lumânările pot fi apoi înmuiate într-un solvent organic, fosforul urmând să ia contact cu aerul abia după ce acesta se evaporă.
Calităţile fosforului erau cunoscute încă din antichitate, spune Kalopoulos, fiind folosit de magicienii din Caldeea în secolul V î.e.n. De asemenea, Strabon descrie folosirea sa de către babilonieni în Geographica, lucrare publicată în anul 23 e.n.
Lumina Sfântă în viitorul apropiat
Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?  Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?
Chiar dacă a rezistat timp secole, în ciuda scepticilor care au acuzat fenomenul de fraudă, Lumina Sfântă ar putea fi afectată de o constrângere practică: necesitatea asigurării ieşirilor de incendiu.
Autorităţile israeliene sunt îngrijorate de faptul că Biserica Sfântului Mormânt are doar o singură intrare, nerespectând astfel regulile de siguranţă ce impun prezenţa unei ieşiri de urgenţă care să poată fi folosită în cazul unui incendiu.
În timpul procesiunilor de Paşte peste 10.000 de credincioşi se înghesuiesc în biserică, alte câteva mii aflându-se în exteriorul clădirii. Autorităţile israeliene se tem că un foc sau o îmbulzeală necontrolată în timpul ceremoniilor de Paşte ar putea duce la o adevărată tragedie. Temerile sunt susţinute de precedentul din 1834, când sute de persoane au murit călcate în picioare şi sufocate atunci când mulţimea s-a speriat şi a încercat să iasă din biserică.
Principala problemă este că Biserica este precis împărţită între ortodocşii greci, romano-catolici şi armeni, alte culte (precum cele ale etiopienilor, copţilor şi asirienilor) având de asemenea drepturi. Fiecare centimetru al clădirii este repartizat uneia din cele 6 Biserici conform unei înţelegeri ce datează de 155 de ani. Construcţia unei ieşiri de incendiu s-ar face doar pe teritoriul aparţinând unuia dintre aceste culte, însă niciuna nu este dispusă să cedeze.
De asemenea, autorităţile israeliene nu pot impune construirea ieşirii de incendiu, pentru că suveranitatea Israelului în Oraşul Sfânt nu este recunoscută la nivel internaţional, iar fiecare dintre 6 Biserici are susţinerea unui guvern, cel puţin.
Patriarhul Ierusalimului a avertizat autorităţile israeliene că este extrem de dificil să intervii în echilibrul agreat de cele 6 culte: "Biserica este precum o casă în ruine - dacă scoţi o piatră, rişti să se prăbuşească cu totul". Astfel, problema nu pare a avea o soluţie pe termen scurt, accentuându-se riscul ca, în viitor, un miracol să se transforme într-o tragedie.
NEWS  !!

Statele Unite au trimis armatei ruse o nota de protest. Incidentul care a revoltat fortele aeriene americane: "E periculos"

RC-135U Su-27
Statele Unite a trimis Rusiei o nota de protest dupa ce un avion de lupta rusesc a interceptat printr-o manevra "periculoasa" un avion american "de recunoastere", relateaza CNN.
  •   Incidentul s-a petrecut pe 7 aprilie, in spatiul aerian international, deasupra Marii Baltice, la nord de Polonia. Spre revolta fortelor aeriene americane, un avion de lupta rusesc Suhoi-27 (Su-27) a zburat periculos de aproape de un RC-135.  Avionul RC-135 (un Boeing 707 modificat) este folosit si pentru colectarea de informatii, inclusiv imagini foto, monitorizarea activitatii nucleare si spionaj industrial.
RC-135U Su-27
Moscova sustine ca avionul american avea transponderul oprit si ca se indrepta spre Rusia in timp ce americanii se apara, explicand ca aparatul se afla in spatiul aerian international.
"Aparatul SUA RC-135U zbura pe traseul de rutina in spatiul aerian international si a fost intreceptat de un avion rusesc Su-27 intr-un mod periculos si neprofesionist. SUA discuta deja despre acest incident cu Rusia pe canale diplomatice si oficiale corespunzatoare", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apararii SUA, Eileen Lainez, citat de CNN.
Agentia rusa de stiri Sputnik a relatat citandu-l pe purtatorul de cuvant al Ministrului Apararii ca aparatul american avea transponderul oprit iar cel rusesc a zburat in jurul sau de cateva ori pentru a-l identifica. Americanii neaga informatiile legate de transponder. Pentagonul si Departamentul de Stat vor face o plangere prin cai diplomatice catre Fortele aeriene rusesti.

46 de comentarii:

  1. FOSFOR ALB. CHIMIA SA TRAIASCA, IGNORANTA SA-NFLOREASCA! "Minunea" de la Mormântul Sfânt nu este altceva decât fosforul alb, care se aprinde instantaneu în contact cu oxigenul din aer.

    Fosforul alb se obține prin calcinarea fosfatului de calciu (apatite sau fosforite) cu cărbune. În procedeul industrial se adaugă însă dioxid de siliciu (nisip) , al cărui rol este de a pune în libertate din ionul de fosfat, pentaoxidul de fosfor mai reactiv. Preotii introduc fitilul lumânărilor în fosfor alb înainte de începerea ceremonialului. Fosforul alb este foarte ușor inflamabil și se aprinde în contact cu oxigenul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare ..minune ! De aia zice biblia ...,,crede si nu cerceta "....
    Sniper one ..

    RăspundețiȘtergere

  3. LUMINA VINE DELA NICOLETA
    TRUP SI SUFLET FRUMOS

    RăspundețiȘtergere
  4. CITITI PE NERASUFLATE
    33 DE COMENTARII INCENDIARE

    LA EDITORIALUL ANTERIOR
    CU MARIA LATARETU

    STATI PE SCAUNE....AVETI GRIJA MARE .....CADERILA PE SPATE
    POT AVEA CONSECINTE PT PENSIONARII MILITARI !

    RăspundețiȘtergere
  5. PE CELEBRUL
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG :

    MESAGERUL LUI BEN LADEN ....PE FRUMOASELE BULEVARDE
    ALE BUCURESTIULUI !

    RăspundețiȘtergere
  6. FELICITARI PENTRU CEZAR !
    SUBIECTE EXCEPTIONALE SI CHIAR
    MAI MULT !

    RăspundețiȘtergere
  7. ATENTIE ROMANIA !
    DOCUMENTUL SECOLULUI :
    foto GENERALUL FLORIAN COLDEA
    IMPREUNA CU MESAGERUL LUI
    BEN -LADEN
    SE PLIMBA IN JURUL ARCULUI DE TRIMF -BUCURESTI -ROMANIA !

    DOCUMENTUL GUVERNULUI SUA
    Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey:
    Iata un fragment senzational :
    In addition to providing financial, material, or technological support to AQI and al-Qai'da, al-Dulaymi provides services to Usama bin Laden. As of late January 2007, al-Dulaymi allegedly carried a letter from bin Ladin to AQI leader Abu Ayyub al Masri, and in 2006, acted as an intermediary between AQI and al-Qai'da members surrounding bin Laden.
    SI ACUM ATENTIE
    As of mid-2007, al-Dulaymi was in charge of an al-Qai'da network in Europe comprised of two cells, including one in BUCHAREST, ROMANIA that financed al-Qai'da in Europe by smuggling cigarettes and coffee.

    http://www.implu.com/government_news/498/134975

    RăspundețiȘtergere
  8. AMERICANII ROAGA
    UN CINEAST PLIN DE CURAJ NEBUN

    LOVESTE SISTEMUL MAFIOT......UNDE DOARE MAI TARE.

    SECURITATEA CU NUMELE SCHIMBAT !
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Singura minune palpabila este trupul Nicoletei !

    A se citi cu atentie si deosebita consideratie .

    RăspundețiȘtergere
  10. CRISTOS A INVIAT !
    Si @ anonimii la fel.
    Prima postare de dupa pastele sfant .

    RăspundețiȘtergere
  11. SA DISOCIEM PE ROMANI DE
    @ ANONIMII RROMI
    !!!!!!!!!!!!!!!!


    SCRISOARE
    DESCHISA

    fragment

    PRESEDINTELE ROMANIEI KLAUS IOHANNIS



    Solicitarea unui cineast disperat din SUA

    Nu s-a luat nicio măsură şi românii, maghiarii, germanii, turcii, tătarii, bulgarii, ruşii, lipovenii şi toate naţionalităţile ,inclusiv tiganii care trăiesc cinstit ,trebuie să ia ei atitudine pentru că această confuzie voită “român-rom” îi afectează şi pe ei, ca şi pe toţi locuitorii civilizaţi din această ţară sau diaspora, adică pe cetăţenii români.

    Aici nu este vorba de rasism,

    eu sunt prieten

    al tiganilor.

    Am facut si un film despre ei la

    BBC.
    Dar cred că suntem de acord că fiecare etnie sa devina responsabila de faptele comise in interiorul ei.

    Fiecare cetatean roman sa fie responsabil numai de faptele sale, ci nu al altora. !


    EXCELENTA
    Eu, ca cetăţean român si american si prin casatorie japonez
    (deci nu ca etnic român, ca cetăţean român!) mă simt jignit pentru că sunt asociat cu nişte hoti si raufacatori. Ca sa ma exprim elegant.
    Va rog a lua masurile asteptate de poporul care v-a ales presedinte in Romania si in Diaspora.

    Astept raspuns
    Comfirmati primirea si numarul de inregistrare

    Robert Horvath Deva
    Presedinte
    DEVARTES FILM INTERNATIONAL
    New York Tokyo

    RăspundețiȘtergere
  12. MARESALUL ION ANTONESCU
    EROUL MEU INTRU ETERNITATE

    Intelegeti unde bat .

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt pentru MONARHIE CONSTITUTIONALA dar nu prin fostul meu erou mihai
    infiltrat de securitate .
    Pana una alta propun:

    IOHANNIS PRESEDINTE SPRIJINIT DE ARMATA SI BISERICA.

    RăspundețiȘtergere

  14. ATAC RROM IMPOTRIVA IMPERIULUI JAPONEZ !
    Sunt inmarmurit. Sotia mea Kyoko ma sunat de la
    Tokyo. Japonia explodeaza….
    Pentru a i se fura poseta o tanara japoneza i s-au
    taiat venele. Nasol foarte nasol.

    The police arrested the Romanian for allegedly being in possession of a bank book belonging to a third party and was being questioned about the stabbing.

    According to the police, Yamada was stabbed twice in the back and had a cut on her left wrist.

    She is thought to have been attacked shortly after stopping at a nearby convenience store on her way home. The police found her purse and other belongings about 200 meters from where she was found lying.

    RăspundețiȘtergere

  15. CE ASTEPT DUPA PASTI :

    Trecerea în rezervă, fără avansare la gradul următor, a tuturor nevolnicilor din Statul Major General, care au fost, tacit, de acord, cu umilirea camarazilor încă neajunşi la cimitirele militare, dar ale căror pensii au fost scuipate de Impostorul de la Direcţia personal a Statului Major General, comandorul care nu a fost niciodată de marină, decât în analele unor structuri vetuste, cu o conducere duplicitară, politizată, care l-au ajutat să pună pe epolet cusături aiurea. Nicio stimă. Doar dispreţ.

    RăspundețiȘtergere
  16. cea mai mare problemă a lui Antonescu erau ciorile. Din cauza bombardamentelor americane se mutase într-o vilă pe malul lacului Snagov şi trecea zilnic pe lângă moşia fostului ministru de externe Dimitrie I. Ghica care avea copacii plini de cuiburi de ciori. Mareşalul Ion Antonescu aprecia numărul croncănitoarelor de pe moşia lui Ghica ca fiind cel puţin de 20 de cuiburi în fiecare arbore. În 1942 Antonescu dăduse o lege prin care toate ciorile trebuiau exterminate, responsabili fiind proprietarii terenurilor unde se oploşiseră zburătoarele. Aşa că Ion Antonescu a poruncit ca Dimitrie I. Ghica să fie amendat cu 1 milion de lei pentru că nu exterminase ciorile.

    RăspundețiȘtergere
  17. TITLUL LA POSTAREA
    ANTERIOARA

    MARESALUL ION ANTONESCU URA CIORILE !

    RăspundețiȘtergere
  18. SPIONUL
    ROBERT HORVATH DEVINE
    JAMES BOND
    AGENTUL OO7
    http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/spionul-deva-pregateste-o-revolta-anticomunista-la-new-york-3284645

    "Artistul" 007




    În timp ce în autobiografia prezentată pe internet, Horvath se dă victimă a regimului comunist şi spune că a fost nevoit să fugă din ţară în America, există voci de pe blogosferă care-l acuză pe acesta că, dimpotrivă, a făcut spionaj în SUA în folosul regimului Ceauşescu.
    Ioan T. Morar, jurnalist la "Academia Caţavencu", a publicat pe blogul său, morar.catavencu.ro, un fragment din textul lui Horvath, pe care-l cataloghează "o mostră din opera unui fost spion". Pentru Morar, cazul lui Horvath ilustrează situaţia spionului român trimis în străinătate de regimul comunist şi care, după Revoluţia din 1989, a rămas fără obiectul muncii. "Brusc, România s-a aliat cu America, iar spionul român a rămas cu ochii în soare. Dar el fusese instruit să reziste la diverse situaţii. Aşa că a rezistat şi a făcut ce a ştiut, a raportat la Bucureşti tot ce, în nebunia lui recentă, i se părea normal să raporteze", explică Ioan T. Morar motivaţia manifestului revoluţionar al lui Horvath.




    "Serviciile sunt paralizate"

    RăspundețiȘtergere

  19. ROBERT HORVATH ESTE oo7 !
    CORECT

    Cand spui adevarul nu te crede nimeni

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe blogul colonelului de securitate
    Un alt colonel de securitate
    posteaza o poezie

    mi-au dat lacrimile


    Hristos a Inviat la firul ierbii,
    A înviat Hristos în Adevăr;
    În poienița-n care zburdă cerbii,
    În florile de piersec și de măr.

    MARE E GRADINA LUI DUMNEZEU
    SI PLINA DE SECURISTI !

    RăspundețiȘtergere

  21. AM PROPUS UN NOU SERIAL INCENDIAR
    CU TITLUL
    BANII LUI CEAUSESCU APARTIN POPORULUI ROMAN !
    4 MILIARDE DE DOLARI
    Din ei se pot cumpara
    medicamente, bani de dus la curve,pensii militare, bocanci nerupti etc
    DEOCAMDATA CEZAR TACE
    Probabil ca considera
    BANII RESPECTIVI .....
    NU APARTIN POPORULUI ROMAN !
    Ramanen buni prieteni desi
    avem opinii diferite.
    Oricum
    AVE CEZAR SI NICOLETA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Robert Horvath2 august 2012, 16:40
      Romanii americani in numar de 2 milioane au votat 1 la suta. Cinste lor.
      Pucistii au supt cariciul. Sugator principal : Cezar

      CEZAR2 august 2012, 16:41
      RH+ APATRIDULEW- esti un BOU!!

      CEZAR2 august 2012, 18:41
      Robert Horvath - baga-ti unghia in gat ca pitigoiul -Apatridule!!

      Robert Horvath2 august 2012, 23:24
      Cezar
      Doua cuvinte trei injuraturi. A-ti faci de rusine parintii si armata !

      Robert Horvath3 august 2012, 03:07

      Cezar este un simbol al manelismului militar care face de rusine o meserie
      onorabila plina de demnitate. El trebuie lasat de camarazi in fund de curte
      fara hartie higienica. Oricum nu stie cum sa o intrebuinteze.......

      Ștergere

  22. UN RITUAL NECUNOSCUT PULIMII JEGOASE
    Patriarhul Ierusalimului a săvârșit,
    ritualul spălării picioarelor
    Patriarhul ortodox al Ierusalimului a săvârșiti, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, un ritual religios cu o tradiție de două mii de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Robert Horvath2 august 2012, 16:40
      Romanii americani in numar de 2 milioane au votat 1 la suta. Cinste lor.
      Pucistii au supt cariciul. Sugator principal : Cezar

      CEZAR2 august 2012, 16:41
      RH+ APATRIDULEW- esti un BOU!!

      CEZAR2 august 2012, 18:41
      Robert Horvath - baga-ti unghia in gat ca pitigoiul -Apatridule!!

      Robert Horvath2 august 2012, 23:24
      Cezar
      Doua cuvinte trei injuraturi. A-ti faci de rusine parintii si armata !

      Robert Horvath3 august 2012, 03:07

      Cezar este un simbol al manelismului militar care face de rusine o meserie
      onorabila plina de demnitate. El trebuie lasat de camarazi in fund de curte
      fara hartie higienica. Oricum nu stie cum sa o intrebuinteze.......

      Ștergere
  23. Urmatoarea postare RH+...pregateste materialul si peste o saptamana ! Sa fie documentat ..nu presupuneri .....
    Se pare ca Nicoleta ...nu ne mai baga in seama ..si nici Alina ..blonda ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revin in curand,Cezare...in curand!Alfinuta,o avea clienti fara numar.:))) iti da ea un semn...cred ca esti singurul pe care il agreaza...

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. S-ar parea ca stie sa ..ALEAGA...hi..hi...

      Ștergere
    4. Sugi pula bombalaule ! Si, dupa ce iti stergi mucii de pe fata, sa i-o sugi si bozgoroiului imputit RH ! In pozitia 69, sa nu uiti !

      Ștergere
  24. MAE: România NU A VÂNDUT ARME ȘI TANCURI militanților SIIL


    Ministerul român al Afacerilor Externe respinge acuzațiile formulate de jurnalistul Robert Horvath
    in presa in presa americana , potrivit căreia armament din țara noastră ar fi ajuns în mâinile jihadiștilor care terorizează Irakul.


    CLARIFICARE :
    NU AM INTREBUINTAT VERBUL "A VANDUT "
    LA TRECUT.
    AM SPUS "VINDE "

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Cezar
    Femeile cu trup frumos tradeaza usor !

    VOICULESCU A FURAT BANII C.I.A TRIMISI LUI CEAUSESCU….PENTRU ARME RUSESTI, DATORITA REVOLUTIEI ARMELE NU AU AJUNS IN SUA, AMERICANII VOR BANII INAPOI SI PREGATESC EXTRADAREA LUI DAN VOICULESCU CATRE SUA. !

    Cifra de 400 milioane de dolari a fost pronuntata public prima data de procurorul militar Dan Voinea, care a facut parte din completul Tribunalului Militar Exceptional care, in 25 decembrie 1989, la Targoviste, a decis impuscarea sotilor Ceausescu:
    “Procuror: Pe numele cui sunt cele 400 de milioane de dolari din Elvetia”Elena Ceausescu: Ce bani?
    Procuror: 400 de milioane au fost depozitate in Elvetia!
    Elena Ceausescu: Dovada, dovada!”
    AM DOVADA DATORITA UNEI LUNGI ANCHETE PERSONALE.
    Robert Horvath
    Devartes Film International NewYork – Tokyo
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Robert Horvath2 august 2012, 16:40
      Romanii americani in numar de 2 milioane au votat 1 la suta. Cinste lor.
      Pucistii au supt cariciul. Sugator principal : Cezar

      CEZAR2 august 2012, 16:41
      RH+ APATRIDULEW- esti un BOU!!

      CEZAR2 august 2012, 18:41
      Robert Horvath - baga-ti unghia in gat ca pitigoiul -Apatridule!!

      Robert Horvath2 august 2012, 23:24
      Cezar
      Doua cuvinte trei injuraturi. A-ti faci de rusine parintii si armata !

      Robert Horvath3 august 2012, 03:07

      Cezar este un simbol al manelismului militar care face de rusine o meserie
      onorabila plina de demnitate. El trebuie lasat de camarazi in fund de curte
      fara hartie higienica. Oricum nu stie cum sa o intrebuinteze.......

      Ștergere
  26. DOVADA CEA MAI TARE :
    Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth

    Publicat: Marţi, 09 Aprilie 2013 10:31 // Actualizat: Marţi, 09 Aprilie 2013 10:34 // Sursa: RTV.net
    Autor: Alina Costache
    Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

    20 0 0 4Comenteaza

    Dan Voiculescu
    Foto: epochtimes-romania.com
    Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit banii pe care CIA i-a plătit României pe arme furnizate de regimul lui Ceauşescu

    "Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu", a declarat jurnalistul Robert Horvath, la România TV.

    Jurnalistul Robert Horvath spune că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu.

    "Crescentul a fost o firmă mixtă: palestiniano-română. A fost o firmă a lui Ceauşescu cu Arafat. Filmul meu va explica cum s-a furat şi cum s-a creat cel mai mare furt din istorie: 6 miliarde de dolari", a mai declarat Robert Horvath.

    De dincolo de Ocean, jurnalistul robert Horvath lansează şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu.

    "Probabil că dl Voiculescu urmăreşte emisiunea. Îl întreb: în ziua în care dl Marin Ceauşescu s-a "sinucis", unde aţi fost dv.?", a declarat Robert Horvath.

    Dan Voiculescu a răspuns pe blogul său acestor acuzaţii.

    "Când devii persoană publică îţi asumi – şi nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de întâlniri, acuzaţii şi lupte ,,exotice"", scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.



    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/dan-voiculescu-l-a-dat-in-judecata-pe-jurnalistul-robert-horvarth_74706.html#ixzz3X77Flkgi

    RăspundețiȘtergere
  27. AFLAT IN PUSCARIE
    DAN VOICULESCU I-A SPART CASA DIN BUCURESTI A JURNALISTULUI
    ROBERT HORVATH ....ACESTA PROMITE O REVANSA PE MASURA !
    Pe blogul meu personal "Intalnire cu Dan Voiculescu...la puscarie" am scris despre furtul
    banilor Ceausescu si de lichidarea fizica a lui Marin Ceausescu la Viena.
    Desi acesta m-a dat in judecata am incercat sa nu dau o nota personala cazului.
    Tinand seama ca amenintarile curg la telefon, blogul prsonal al acestuia si chiar prin scrisori postale ,voi desvalui in premiera un caz personal cu promisiunea unei revanse pe masura.
    Mentionez ca locuinta mea apartine unui cetatean japonez Kiyoko Horvath si a persoanei mele, cetatean american.
    Usa mea a fost fortata , si 5 persoane au spart cu topoarele toata mobila noastra. Toti locuitorii cladirii cu pricina sunt martori oculari a unui eveniment fara precedent. Politia anuntata de zeci de ori a refuzat sa intervina la apelurile acestora.
    Ambasada SUA a documentat fotografic cazul si seful CIA din Bucuresti a inspectat spargerea la fata locului. Am atentionat si ambasada japoneza si serviciul special
    Nipon. Actiunea a fost dirijata la cel mai inalt nivel posibil.
    Cazul are o gravitate speciala. Seful " statiei americane " vorbind perfect romaneste a intrat la sectia de politie de care apartine locuinta si a intrebat ;
    ...Ce stiti despre spargerea de la Alexandrina 27 ?
    Un ofiter luat repede a replicat : STIM DESPRE SPARGEREA DE LA DOMNUL
    HORVATH DAR NI S-A SPUS SA INCHIDEM OCHII .
    Acelasi raspuns incredibil l-a dat si un politist tanar aflat in fata cladirii.
    Diplomatul american s-a legitimat promotand deschiderea unei anchete .
    PS Casa mea proprietate personala, este plasata intre Arcul de Triumf si Piata Aviatorilor
    .
    VA URMA...... CU DOVEZI DESPRE AMESTECUL LUI
    DAN VOICULESCU IN ACEST ACT CRIMINAL !

    RăspundețiȘtergere
  28. DECLARATIE BOMBA. MIHAI PACEPA : DAN VOICULESCU VA FI LICHIDAT IN CURAND. NU ARE NICI O SANSA DE SCAPARE !
    Fragment din interviu:

    R.H . Revin la Dan Voiculescu.. La Romania TV am declarat ca acesta nu va fi pedepsit niciodata in Romania.
    http://www.rtv.net/dan-voiculescu-l-a-dat-in-judecata-pe-jurnalistul-robert-horvarth_74706.html
    Tocmai de aceia l-am introdus in perimetrul legii americane. Banii CIA trimisi pentru armele rusesti, ultima tehnologie , datorita revolutiei nu au mai ajuns la Ceausescu. Prin lichidarea lui Marin Ceausescu banii au intrat in buzunarul lui Voiculescu. Nu am facut un secret ca l-am denuntal la FBI.

    MIHAI PACEPA : DAN VOICULESCU VA FI ARESTAT SI LICHIDAT IN INCHISOARE.
    SE REALIZEAZA PERICOLUL CA ACESTA SA AJUNGA IN MANA AMERICANILOR.
    STIE PREA MULTE. ACEASTA ESTE OPINIA MEA SI A SPECIALISTILOR CU CARE M-AM
    COSULTAT. SUNT SI ALTE VARIANTE…. DAR ORICUM SOARTA LUI ESTE PECETLUITA .

    CONVORBIRE TELEFONICA CU MIHAI PACEPA.

    In cursul serii de ieri am avut o scurta convorbire telefonica cu Mihai Pacepa…

    R.H. Urmariti evenimentele din Romania. Va mentineti pronosticul?

    Pacepa : Licjhidarea fizica a celor ce stiu prea mult este o veche traditie . Dupa cum

    am aratat sub fatada democratie serviciile conduc si astazi totul…..doar metodele sau schimbat.

    Voiculescu va fi arestat datorita presiunii occidentale. Insasi faptul ca ai vorbit la Romania TV ( 10 Martie – Simona Gheorghe …nota RH) din New York, arata ca jocurile sunt facute. S-a dat semnalul…….

    Ponta nu are loc de intors. Ambasada i-a spus-o in fata….probabil si europenii.

    ……Toti care au stat in spatele celui mai mare furt din istorie si beneficiaza de el, au intrat in panica. Ei vor incerca sa-l lichideze pe Voiculescu pana nu se prabuseste …….sandramaua. El stie prea multe si are in consecinta pe mai toti in buzunar.

    Unul din obiective a puciului rusesc condus de Brucan si Iliescu a fost preluara banilor depusi de Ceausescu. Desvaluirile pe care le faci dumneata pe blogul personal …..sunt urmarite cu atentie. Faptul ca l-ai asezat pe Voiculescu in perimetrul legii americane…..schimba lucrurile. ………Voiculescu trebuie lichidat cat se poate de repede intr-un fel sau altul ,inainte de ajunge pe mana americanilor . Probabil se va alege o metoda clasica. Disparitia persoanei incomode.

    Arestare si lichidare. ….

    R.H. Scuzati ca v-am deranjat atat de tarziu. Va multumesc . Sa auzim de bine.

    Amanunte pe blogul personal

    RăspundețiȘtergere
  29. DAN VOICULESCU : ROBERT HORVATH M-A DENUNTAT LA INTERPOL ! SUNT ACUZAT DE CRIMA SI DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU !

    Cititi pe blogul personal al acestuia :
    “Când devii persoană publică iti asumi – si nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de intâlniri, acuzatii si lupte ”exotice”. Zilele trecute, de pildă, am descoperit cum un simpatic critic al acestui blog, domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii…. Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. ”
    ROBERT HORVATH IN DREPT DE REPLICA :
    Aveti dreptate. Banii furati de Ceausescu vor fi redati poporului roman. Va invanuesc de crima si de furtul secolulului. Va invinuesc de comparatia persoanei mele cu un betiv ordinar

    Inspectorii Interpolululi dupa ce au studiat “sinuciderea ” lui Marin Ceausescu la Viena au sosit in cursul zilei de Pasti
    la Bucuresti !!!
    Va rog sa deschideti blogul Armya unde veti gasi serialul
    AVEREA DIAVOLULUI !

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunt si eu amtor de muzica populara.
    Cand nu filmez ....ascult romante.

    Maria Tanase a fost expulzata din USA (Expozitia Mondiala 1940 la care Maria

    Tanase canta) de catre FBI (mai precis de seful Edgar Hoover) pe motivul pretext ca Maria Tanase ar fi cantat: "Sari lelito cu Rooswelt" care in realitate a fost:"Sari lelito cu curul zvelt".
    Poate motivul era altul.
    In realitate
    Maria Tanase


    a fost spioana si a lucrat pentru Serviciul de spionaj Roman avand sef direct pe Cristescu.

    RăspundețiȘtergere

  31. LUMINA SFANTA !
    CRISTOS A INVIAT

    URMARITI FILMUL
    MEU

    MESSIAS
    ( PREVIEW)
    https://vimeo.com/59523190

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna dimineata Nicoleta
    LUMINA SFANTA !

    RăspundețiȘtergere
  33. Admin, Romania Megalitica6 aprilie 2015, 18:14
    SPER SA TE TII DE CUVANT NEA BAZILE ....LINDIC PAROS ZBURATOR
    Iar in final/doar o vorba va mai spun... chiar m-am plictisit... sa fac pe bloggerul!
    Nu sunt eu... cel chemat... sa indrept... cocosatii!!!
    Cand voi scade sub 300 de vizualizari... gata/l-am inchis!
    Ehee... cate nu mai sunt de facut in viata!
    De mers in natura, citit o carte buna, de vazut un film/serial celebru... etc.etc.

    PS
    CUM POATE UN COCOSAT FLOCOS SA INDREPTE ALTI COCOSATI ?
    ASTEPT DE URGENTA RASPUNS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ROBERTH HORVATH, zugravul limbrik paros, sa ne pupe pe toti in pula si mai ales in dos. Din partea noastra un HIP, HIP, URA si sa beleasca pula!

      Ștergere
  34. Today, while I was at work, my cousin stole my iPad
    and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube
    sensation. My iPad is now destroyed and she has 83
    views. I know this is totally off topic but I had to
    share it with someone!

    Also visit my weblog - JackelynEPolitz

    RăspundețiȘtergere
  35. Keep this going please, great job!

    Visit my web-site: RandellBRinghouse

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!