Google Website Translator Gadget

joi, 11 iunie 2015

Se sting, pe rând, ultimii eroi. La sfârşitul lunii ianuarie 2015, a plecat la Ceruri vajnicul luptător Nicolae Păduraru, luptător neînfricat împotriva comunismului pe Oder în 1944, în rezistenţa anticomunistă din ţară şi în reeducările din închisorile comuniste.
nicolae paduraru batran
Nicolae Păduraru s-a născut la 8 martie 1921, într-o familie de muncitori din Bacău. După efectuarea stagiului militar, se va distinge în operaţiunile de pe frontul de Vest, din 1944. Căzut prizonier, în noiembrie 1944, pe râul Tisa, aproape de Szolnok, împreună cu întregul Corp 4 al Armatei Române, inclusiv generalul Platon Chirnoagă, Nicolae Păduraru va cunoaşte supliciul lagărele de prizonieri. De aici va fi recrutat, aidoma altor prizonieri români, de emisarii Guvernului Naţional de la Viena, înfiinţat de Horia Sima ca replică la ocuparea României de către sovietici după actul de le 23 august 1944. Unul dintre aceştia, profesorul Vasile Stoian, fusese prefect de Bacău în 1940, iar Nicolae Păduraru îl recunoscuse.
Ajuns la Viena, va cunoaşte şi alţi lideri ai Guvernului Naţional Român şi ai Mişcării Legionare, precum Corneliu Georgescu, Vasile Iasinschi şi alţii, în timp ce generalul Chirnoagă va deveni comandantul Armatei Naţionale constituite de acest guvern în exil. Se va înrola ca voluntar şi va fi repartizat uneia dintre formaţiunile destinate operaţiunilor speciale. Acest nucleu va fi pregătit în cadrul centrului de instrucţie a trupelor speciale de la Korneuburg, lângă Viena, sub îndrumarea ofiţerilor lui Otto Skorzeny. Tinerii voluntari deprindeau tehnica luptei de gherilă, activitatea de sabotaj şi diversiune în spatele frontului inpaduraru.tablou2amic. Nicolae Păduraru este apreciat de instructorii germani şi primeşte gradul de locotenent, cu care va lupta în compania de vânători de tancuri a Armatei Naţionale. Aici se va distinge în mod deosebit, în luptele de pe râul Oder, unde plutoanele comandate de el au opus rezistenţă blindatelor sovietice care avansau spre vest. 17 tancuri sovietice au fost distruse de acest viteaz care a uluit ofiţerii armatei germane pentru dexteritatea cu care pătrundea sub uriaşele vehicule, montând minele magnetice care le anihilau. În aceste lupte s-au tras practic ultimile obuze împotriva Uniunii Sovietice pe teritoriul Europei.
Înainte de capitularea Germaniei de la 9 mai 1945, în cadrul ultimei întrevederi a voluntarilor cu Horia Sima, decide să vină în România, refuzând – modest, cum îi era caracterul – orice funcţie de răspundere în cadrul Mişcării Legionare din ţară. Împreună cu ostaşii comandaţi de el, se va retrage din faţa avansului sovietic, reuşind să cadă prizonieri la trupele americane, care i-au tratat cu umanitarism. Aici, ofiţerii serviciilor secrete americane începuseră deja audierea prizonierilor, în vederea recrutării elementelor necesare luptei împotriva comunismului, care deja se prefigura pe fondul dispariţiei Germaniei naziste.
Eliberat, va parcurge pe cont propriu drumul spre ţară. Aici va se va încadra la fabrica Letea, de lângă Bacău. Va fi recrutat de Constantin Belecciu, şeful organizaţiei muncitoreşti legionare din Bacău. Prin acesta îl va cunoaşte pe Petru Baciu, şeful organizaţiei din judeţul Bacău, responsabil cu echipele mobile şi structura secretă de informaţii. Organizaţia de rezistenţă din judeţul Bacău dispunea de o reţea bine reprezentată, inclusiv în instituţiile publice. În munţi, în zona vârfului Uturea, aprigul Gheorghe Unguraşu organizase împreună cu studenţii din Centrul Studenţesc Legionar Iaşi un amplu depozit de armament, dotat inclusiv cu mitraliere de asalt şi aruncătoare de grenade anti-tanc Panzerfaust, dar şi cu un radio-emiţător pentru legătura cu Vestul. Aici urma să fie amplasat centrul de rezistenţă armată din Moldova de mijloc, în momentul declanşării mult aşteptatului conflict între Occident şi URSS (care din păcate s-a dovedit o iluzie). Echipele mobile ale lui Petru Baciu, care între timp se ocupau de culegerea informaţiilor destinate aliaţilor occidentali, urmau să arunce în aer podurile din trecători şi să distrugă cablul telefonic ce unea Moscova cu Balcanii, şi care trecea pe teritoriul judeţului Bacău.
Toate acestea însă nu au mai putut fi puse în practică. Pe neaşteptate, în noaptea de 14-15 mai 1948, Siguranţa controlată acum de agenţii NKVD-ului sub conducerea lui Gheorghe Pintilie şi Nicolscki (Grunberg) declanşeazăcea mai amplă operaţiune de arestări din istoria României. Peste 15000 de legionari sunt arestaţi în acea noapte. Neculai Păduraru va cădea, odată cu majoritatea organizaţiei din Bacău. Supus la chinuri inimaginabile în cadrul anchetelor interminabile la Suceava, va fi condamnat la 7 ani de temniţă grea. Va cunoaşte ororile experimentului reeducării prin tortură la Gherla, unde şeful său Constantin Belecciu va muri sub tortură. Va încerca să se sinucidă, tăindu-şi venele, dar va fi salvat de ceilalţi deţinuţi.
După expirarea pedepsei, Neculai Păduraru nu este eliberat. În dosarul său de Securitate, există documente în care organele represive cer să nu fie pus în libertate, întrucât, constrâns să colaboreze cu acestea, pentru a câştiga timp, a încercat în repetate rânduri să-i inducă în eroare pe securişti. De aceea, va fi internat trei ani cu domiciliu obligatoriu la Dropia, în judeţul Călăraşi, după care se va întoarce la familia lui. A fost un familist desăvârşit şi un tată-model.
După 1989, s-a implicat cu aceeaşi dezinvoltură în regruparea vechilor luptători, militând atât în Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, cât şi în Fundaţia Buna Vestire şi Partidul „Totul pentru Ţară” („Pentru Patrie”), reînfiinţat în 1993 de veteranii legionari, în frunte cu Nistor Chioreanu şi Virgil Mateiaş. A contribuit enorm la construirea sediului TPT din Bucureşti, str. Veseliei 21, a susţinut intens apariţia revistelor Buna Vestire, Crezul nostru şi Buciumul. Era omul faptelor. Vorbea puţin şi era totdeauna gata atunci când era nevoie să ajute. Îmi amintesc cu nostalgie de firea molcomă şi caldă ca sufletul moldovenesc a acestui uriaş cu suflet de copil. Ne întâlneam o dată pe lună, cu ocazia şedinţei pe ţară a Partidului „Pentru Patrie”, când venea împreună cu inginerul Vasile Abuligesei, reprezentând filiala Bacău. Nopţi petrecute până la ore târzii, la poveşti de pe front, din Armata de la Viena, din rezistenţă şi din închisori. Apoi, era nelipsit la toate manifestările care aveau loc la Bacău, la Bucureşti sau oriunde în ţară.
Cu durerea despărţirii în suflet, dar îmbărbătaţi de nădejdea revederii, ne plecăm frunţile înaintea memoriei tale, drag camarad şi îndrumător. Fie ca recunoştinţa noastră să-ţi încununeze memoria, aidoma florilor ce-ţi vor dezmierda mormântul sfânt.

106 comentarii:

  1. S.O.S !
    Colonelului Nicoleta Horvath
    Fugi repede !
    Vei fi data afara din armata.
    Propaganda fascista legionara pe blogul Armya .!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am motive de fuga!Eu stau si imi apar tara...evident,imbracata in rochie rosie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce intelegi prin rochie rosie.
    Culoarea comunistilor nostalgici ?
    Romania nu mai este a lui Iliescu, Natase , Ponta, Cezar !
    Vantul bate dinspre apus !

    RăspundețiȘtergere
  4. Un colonel in armata Romaniei
    sef de cuib legionar ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Propaganda fascista este pedepsita de lege.
    Dar eu sunt pentru libertatea completa de expresie.
    Atentie marita :
    Nu pentru cadrele militare active si necurvete si curvete !

    RăspundețiȘtergere

  6. Amintesc ca Ion Antonescu i-a lichidat pe legionari.
    Au ramas cate unii !
    Un pensionar cu balega in gura are drept de opinie.
    Dar un militar activ cu copil din flori.
    Nu !

    RăspundețiȘtergere
  7. CEZAR SI CU TINE
    VETI IMBRACA LA NUNTA CAMASA VERDE ?
    Veti imbraca si copilasii din flori in culoarea traditionala ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Interzicerea sau restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati
    Articolul 28
    (1)Cadrelor militare in activitate le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi:
    a)sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda prin orice mijloace .
    PROPAGANDA FASCISTA = AFARA DIN ARMATA !

    RăspundețiȘtergere
  9. Domana Nicoleta Horvath
    Ce parere aveti despre miscarea legionara ?

    RăspundețiȘtergere

  10. HITLER I-A TRIMIS PE LEGIONARI IN LAGARE DE CONCENTRARE ALATURI DE EVREI !

    Pe scurt: naziştii i-au internat pe legionari în lagărele de concentrare de la Buchenwald şi Sachsenhausen (la Buchenwald în spatele sârmei ghimpate, iar Horia Sima la izolare, în lagărul de la Sachsenhausen).

    Ordinul lui Hitler referitor la legionari

    ,,Comunicare telefonică din 21.01.1943 din „Wolfschanze” (n.trad. Vizuina lupului, cartierul general al lui Hitler)
    Referitor la: legionarii români

    Ordinul lui Hitler referitor la legionari

    ,Ce-a de-a doua grupă de aproximativ 150 de legionari care în prezent sunt internaţi în lagărul special Fichtenhain dependent de lagărul de concentrare Buchenwald rămân deţinuţi acolo în continuare, în spatele sârmei ghimpate şi sub pază severă,

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt femeie,pot purta orice culoare doresc la rochite...si lenjerie!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUNTETI FASCISTA SI IN ACELASI TIMP COLONEL
      INTR-O TARA DEMOCRATA/NATO ?

      Ștergere

  12. EROUL LUI CEZAR : IASHNSKI IN CELULA IZOLATA
    ATENTIE ORDINUL LUI HITLER
    3. Cei 13 şefi ai legionarilor români, Iaşinschi şi ceilalţi, trebuie internaţi într-un alt lagăr în celule izolate. Trebuie să li se aducă la cunoştinţă că în cazul încercării de evadare sau a desfăşurării de activităţi politice ale unuia dintre ei vor fi predaţi cu toţii României.
    4. Horia Sima şi adjutantul său Borobaru vor fi separaţi de ceilalţi legionari şi supravegheaţi sever.

    RăspundețiȘtergere
  13. TI-AI FUTUT NOROCUL NICOLETO !

    OUG 31 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28.3.2002

    OUG 31/2002 actualizată prin:
    Legea 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi 11 august 2006 Monitorul Oficial 601/2006
    Legea 107/2006 - pentru aprobarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii 03 mai 2006 Monitorul Oficial 377/2006

    GUVERNUL ROMÂNIEI
    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.


    CAPITOLUL I
    Dispoziţii generale
    Art. 1
    Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii, prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

    Detalii: http://legeaz.net/text-integral/oug-31-2001-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist

    RăspundețiȘtergere
  14. VEI STA IN CHILOTEI 5 ANISORI...... LA BULAU

    Art. 6

    Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a fascismului , genocidului sau a crimelor contra umanităţii ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă.

    EU PERSONAL SUNT PENTRU LIBERTATEA DE EXPRESIE
    DAR NU PENTRU MILITARI !

    LA BULAU CU TINE MILITAR SI SEFA DE CUIB LEGIONAR !

    RăspundețiȘtergere
  15. VEI INDOCRINA COPILASII DIN FLORI CU PROPAGANDA FASCISTA ?

    RăspundețiȘtergere
  16. LEGIUNEA IMPOTRIVA ARMATEI ROMANE !

    În ianuarie 1941, Horia Sima și legionarii au declanșat o lovitură de stat, un război civil, împotriva lui Antonescu și a armatei române. Antonescu a reușit să învingă în trei zile rebeliunea legionară,

    RăspundețiȘtergere

  17. UN OSTAS AL ARMATEI ROMANE ARS DE VIU DE LEGIONARI !
    941, în timpul rebeliunii legionare, alaturi de generalul Ion Antonescu, ... Serviciul de informatii a clacat, dar un ostas a fost ars de viu, altii ...

    RăspundețiȘtergere
  18. COLEGII TAI DOCTORI STIU
    CA ESTE CURVETA VERDE ?

    AFARA CU TINE DIN SPITAL.....
    PERICOL PUBLIC !

    RăspundețiȘtergere
  19. Fara mila.
    Cezar poate sa posteze ce vrea.
    Dar tu nu !
    In calitate de cadru militar si medic esti un pericol
    pentru armata si profesiune de medic.
    In cursul acestei zile trimet un memoriu Presedintelui Iohannis si
    sefului Statului Major.
    Sa speram ca vei zbura rapid la bulau.
    Fara sutien la indemana....
    Sa nu te sinucizi.
    Copilasii din flori predati asistentei sociale.

    RăspundețiȘtergere
  20. Rh+....cunoastem Istoria ! asa ca suge pula si taci ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Avem pareri opuse.
    Eroul meu preferat Maresalul Antonescu !
    Nevasta ta in atentia autoritatilor .
    Nunta civila sau la Rahova.
    Nu are ce cauta in armata Romana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonescu a bagat Romania in razboi impotriva Antantei ..boule ....!!!!

      Ștergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  23. PS.. daca mai imi ataci marlaneste ..nevestica mea iubita .....iti tai macaroana ! Ramai numai cu ciorba de oase de la cantina de ajutor social din HHHarlem ....

    RăspundețiȘtergere
  24. Voi fi fara mila.
    Nu a-i dreptul sa-i indoctrineze pe copii infiati .
    Cu propaganda fascista.

    Poti sa scrii pe blog ce vrei.
    Nu discut opinii politice sau istorice.

    Gata a-ti pierdut totul.
    Copilasii precis.
    Si tot asa precis
    COLONELUL N. HORVATH VA FI DATA DIN ARMATA !
    PRECIS !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba boule fascisti au fost ..nemtii ..Hitler ..esti bolnav de tot ...??

      Ștergere
    2. A-ti...nu ! ..Ati ..da..anal...fabetule ....hi..hi..hi...

      Ștergere

  25. Nu mai tine.
    Nu am nimic cu tine. Poti fii fascist, comunist, curist.
    Este opinia ta si curul tau.
    Dar un militar nu are voie sa exprime opinii fasciste ,
    Este incontienta sau pur si simplu nu prea intelifenta.
    Ca sa fiu elegant .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba boule fascisti au fost ..nemtii ..Hitler ..esti bolnav de tot ...??
      Si desigur aliatii lopr de razboi ..DECI...??

      Ștergere
  26. Whats up are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated! Also visit my blog CleoNHoeffer

    RăspundețiȘtergere
  27. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

    CEZAR
    TE ROG SA PUBLICI
    FISA MEA MEDICALA !

    CEZAR 1 august 2012, 08:38
    Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
    RH + - II NORMAL??!!

    Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

    Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
    CEZAR8 august 2012, 20:14
    Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

    CEZAR9 august 2012, 12:50
    Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

    Robert Horvath2 august 2012, 16:40
    Romanii americani in numar de 2 milioane au votat 1 la suta. Cinste lor.
    Pucistii au supt cariciul. Sugator principal : Cezar

    CEZAR2 august 2012, 16:41
    RH+ APATRIDULEW- esti un BOU!!

    CEZAR2 august 2012, 18:41
    Robert Horvath - baga-ti unghia in gat ca pitigoiul -Apatridule!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ion Antonescu a decis intrarea României în al Doilea Război Mondial de partea puterilor Axei, pe baza promisiunilor lui Adolf Hitler că teritoriile românești pierdute în 1940 ca urmare a Dictatului de la Viena și Pactului Ribbentrop-Molotov vor fi retrocedate României sub presiunile Germaniei.[1][2] Politica sa externă s-a dovedit, inițial, câștigătoare, România reușind să dobândească pentru scurt timp teritoriile cedate Uniunii Sovietice și Transnistria, motiv pentru care Antonescu a primit de la rege bastonul de mareșal.

    Soarta războiului antisovietic fiind întoarsă la Stalingrad și teritoriile estice ocupate de Armata Roșie, Antonescu a fost demis de la conducerea statului de către rege, prin lovitura de stat de la 23 august 1944, fiind arestat și predat spre pază comuniștilor, apoi deținut în Uniunea Sovietică. La 17 mai 1946 a fost condamnat la moarte pentru crime de război de Tribunalul Poporului din București. La 1 iunie 1946 a fost executat prin împușcare la închisoarea Jilava. Antonescu rămâne un personaj istoric controversat și polarizant.

    RăspundețiȘtergere
  29. Antonescu a depus jurământul legionar ca membru al Mișcării Legionare[109].

    Unii autori contestă că Antonescu a fost un dictator fascist. Istoricul Florin Constantiniu prezintă guvernarea antonesciană ca o „dictatură moderată” datorită comunicării intense cu liderii fostelor partide politice, incomparabilă cu regimul existent în Germania celui de-al Treilea Reich, în Italia fascistă sau în Uniunea Sovietică[110]. Comparativ cu Hitler, Stalin și Mussolini poate fi considerat un „dictator moderat”.

    Simpatiile mareșalului au fost filoengleze și filofranceze în perioada în care a fost atașat militar la Londra și Paris și filogermane după întâlnirile cu Hitler. Antonescu i-a declarat lui Hitler că pe el „nu-l interesează ideologiile, ci interesele superioare ale patriei sale”, dar această poliță a rămas fără acoperire, dacă se are în vedere obediența sa față de ordinele Führerului, prin subordonarea economiei, politicii externe și interne (față de minorități), precum și a armatei române, intereselor germane.

    Antonescu avea un comportament sinusoid. De ordinele pe care le dădea la furie, dimineața, adesea se dezicea seara, fie că era vorba de masacre de evrei sau de romi, fie că interzicea cetățenilor să iasă din casă în cămașă în miezul verii (vara lui 1941), fie că pretindea pietonilor să circule pe trotuare cu sens unic, fie că decreta felul în care le era permis femeilor să meargă pe bicicletă și cu ce lungime de fustă. Se zvonea că suferea de boli cronice. Istoricul Ioan Scurtu amintește un fapt cert: la un moment dat, Antonescu „a ieșit din circuitul public o bună bucată de timp, în 1943”[111] Istoricul militar Mihail Ionescu îl cita pe Gheorghe Magherescu, ofițer din anturajul lui Antonescu în perioada 1940-1944: „acesta mi-a spus că suferea de malarie, dar că doctori plasați de mișcarea legionară pe lângă Antonescu ar fi încercat să utilizeze tratamentul cu bismut pentru a-l lichida. De aici” (spunea el încercând să apere memoria fostului șef) „legenda că Mareșalul ar fi suferit de sifilis.” Magherescu lăsa să se înțeleagă că tratamentul cvasiidentic aplicat și sifilisului și malariei a putut da naștere mitului unui Antonescu sifilitic.

    Potrivit istoriei medicinei, în acea perioadă malaria nu se trata cu bismut, tratamentul de preferință era chinina, completat cu plasmokina și atebrina (produse Bayer). Injecțiile cu bismut se administrau la tratarea sifilisului terțiar, cerebral, deși provocau intoxicări cronice (bismutoză). Tot ca tratament antisifilitic se folosea malarioterapia - infestarea indusă cu malarie care, prin șocurile hipertermice periodice pe care le provoca, avea potențialul să omoare spirochetele sifilitice sensibile la temperaturi de peste 400 Celsius. Aceste trei boli împreună (sifilis, malarie, bismutoză) și fiecare separat ar fi fost suficiente pentru a limita activitatea normală a unui conducător de stat[112][113][114]. Istoricul politicianul și publicistul Alex Mihai Stoenescu, în cartea sa „Armata, Mareșalul și evreii” (1998), respinge ipoteza legată de presupusul sifilis punând la îndoială competența și corectitudinea medicilor care l-au tratat pe Mareșal: „Este o ipoteză pe care au lansat-o medicii în primul rând. ...Fiind vorba de dictatorul Antonescu, s-a folosit și acest amănunt pentru a justifica cumva reacțiile lui între care unele sunt într-adevăr de neînțeles sau reprezintă erori foarte grave. Consecințele unora dintre ele le tragem și astăzi.”[

    RăspundețiȘtergere
  30. Legatura celor doi colonei cu gruparile legionare sunt evidente.
    Nu este vorba de istorie.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule draga,aveti probleme grave!
    Nici macar numele nu ma mai poate face sa va inteleg iesirile!
    Ieri am spus ca nu va voi mai vorbi,dar de astazi imi voi tine cuvantul!
    Habar nu aveti daca am numele real postat si ma luati cu amenintari,ar fi cazul sa faceti diferenta intre viata reala si cea virtuala!

    RăspundețiȘtergere
  33. Lasa copii din flori......floristului !

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu am nimic cu legionarii.
    Au avut rolul lor in istorie.
    Am avut si prieteni legionari desi
    Nu le-am impartasit opiniilr.

    RăspundețiȘtergere
  35. Problemele lui sunt la mansarda ..nevasta !! A uita geamurile descgise si are un curent.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  41. Problemele mele sunt la mansarda.
    Cele ale nevestei
    La parter.
    Prea focoasa si flo

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. @ Cur ciuruit si buze prea dezvirginate

    RăspundețiȘtergere
  44. Alba ca Zapada a imbracat camasuta verde.
    Spre bucuria nemarginita a piticilor virili si ciochisti !

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu am nimic cu legionarii.
    Multi au fost eroii luptei anti comuniste.
    Dar am cu buzele prea primitroare ale prea curvetei Nicole !

    RăspundețiȘtergere

  46. Am avut prieteni legionari. Nu le impartasesc doctrina .
    Multi au devenit eroi in inchisorile comuniste.
    Nu au nimic comun cu un taur smecher.
    Care vede rosu dar canta verde !

    RăspundețiȘtergere
  47. FIIND CENZURAT
    CINEASTUL SE RETRAGE VICTORIOS !

    RăspundețiȘtergere
  48. Cu gura plina de KK..de la Niko..si de la mine ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

      CEZAR
      TE ROG SA PUBLICI
      FISA MEA MEDICALA !

      CEZAR 1 august 2012, 08:38
      Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
      RH + - II NORMAL??!!

      Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

      Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
      CEZAR8 august 2012, 20:14
      Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

      CEZAR9 august 2012, 12:50
      Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

      Robert Horvath2 august 2012, 16:40
      Romanii americani in numar de 2 milioane au votat 1 la suta. Cinste lor.
      Pucistii au supt cariciul. Sugator principal : Cezar

      CEZAR2 august 2012, 16:41
      RH+ APATRIDULEW- esti un BOU!!

      CEZAR2 august 2012, 18:41
      Robert Horvath - baga-ti unghia in gat ca pitigoiul -Apatridule!!

      Ștergere
  49. Cezar,nu mai sterge comentariile sa vedem cu toti starea naturala a dl.Robert Horvath!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Starea naturala ALBA CA ZAPADA cu
      Cur sau curuletul ciuruit !

      Ștergere
  50. Adevarul supara pe taranetele smecher fascist .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai magarule ...cum poti sa-i vorbesti in asa hal lu Niko..!! Nu ai pic de bun simt in tine..imputitul drakului ....

      Ștergere
    2. CEZAR FARA PULA !
      Niko este ciuruita peste tot.
      Tu nu ai nici un amestec.
      Deci nu te baga
      Unde nu-ti fierbe oala !

      Ștergere
    3. .ALBA CA ZAPADA CEA DEZVIRGINATA.......... SUGE PULA LA PITICI
      SI LA CEI CU INALTIMEA POTRIVITA !

      Ștergere
  51. Antonescu a depus jurământul legionar ca membru al Mișcării Legionare[109].

    Unii autori contestă că Antonescu a fost un dictator fascist. Istoricul Florin Constantiniu prezintă guvernarea antonesciană ca o „dictatură moderată” datorită comunicării intense cu liderii fostelor partide politice, incomparabilă cu regimul existent în Germania celui de-al Treilea Reich, în Italia fascistă sau în Uniunea Sovietică[110]. Comparativ cu Hitler, Stalin și Mussolini poate fi considerat un „dictator moderat”.

    RăspundețiȘtergere

  52. Daca era Antonescu .....
    Acesta ar fi lichidat pulimea cea bronzata.
    Scapam de Cezar cu toata satra familiara

    Acum eu raman ultima speranta !

    RăspundețiȘtergere

  53. MARESALUL ANTONESCU I-A BELIT PE TIGANI !
    IAR IN CAZUL CURISTILOR CA CEZAR ,
    A ORDONAT
    IMPUCAREA
    LA CUR !

    DACA VENEAU LA PUTERE LEGIONARII
    DUPA REBELIUNE
    O PATEAI SI MAI RAU !

    RăspundețiȘtergere

  54. NICI CURVELE ......GEN NICOLETA .....

    RăspundețiȘtergere
  55. Răspunsuri
    1. Acest erou a facut parte din trupele SS ?
      Ce parere ai ofiter Horvath despre faptele de arme ai
      acestor luptatori de elita !
      Sper sa aflam parerea sincera si plina de admiratie.

      Ștergere
  56. Oare toti cei cu numele de Horvat-Horvath sunt curvete si afemeiati?romani sau toti maghiari?

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu inteleg.
    Eroul editorialului a fost comandat in trupele SS.
    Ce parere aveti de aceasta participate.
    In cazul in care refuzati sa raspundeti
    Incetam dialogul.

    RăspundețiȘtergere
  58. Nu inteleg intrebarea ?
    Nu cred ca toti Horvatii sa fir curvari sau talentati ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  59. ,,Căzut prizonier, în noiembrie 1944, pe râul Tisa, aproape de Szolnok, împreună cu întregul Corp 4 al Armatei Române, inclusiv generalul Platon Chirnoagă, .....

    Nu esti in stare sa citesti ..???

    RăspundețiȘtergere
  60. Tigane ..ultimul avertisment : daca nu -ti ponderezi limbajul fata de nevasta -mea ...ramai doar cu ciorba de oase de la cantina ..Harlemului n....

    RăspundețiȘtergere
  61. DECI NU ESTE VORBA DE ARMATA NATIONALA
    CI TRUPE DE COMANDO SS !

    Romanii in unitatile speciale

    Unul dintre cele mai mari grupuri de comando SS românesc (din cele trei create) a fost organizat pe lânga unitatea speciala SS Jagdverbaende "Sudost" comandata de Standartenfuhrer SS Otto Skorzeny si a fost dislocat la Stockerau Hollabrun, langa Viena. Era preconizata utilizarea acestei unitati pentru misiuni de sabotaj în spatele liniilor sovietice în timpul ofensivei planuite de Armata 6 SS de tancuri în în Ungaria, în cursul lunii martie 1945. Ofensiva fiind ulterior anulata, personalul antrenat al subunitatii românesti a fost utilizat în actiuni de mica anvergura

    RăspundețiȘtergere
  62. Tigane (peiorativ,desigur) ..Rh+....atentie ....!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tigan e puradelul matii.
      Daca traia maresalul........Scapam de necazuri !

      Ștergere
  63. In atentia lu Rh+...daca ai ceva de scris ..interesant ..fara atacuri la persoane ..scrie si te public ! Daca vei continua ..doar sa-mi ataci frumoasa sotie ..iti voi inchide poarta in bot ..ca la un porc..ce esti !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inchide blogul tarane .
      Sau mai precis inchid blogul !
      Publica un nou editorial.
      Fara mine....prezenta luminata
      Blogul Armya este mort !

      Ștergere
    2. EROUL COLONELULUI HORVATH
      OFITER SS
      SUB COMNDA
      Standartenfuhrer SS Otto Skorzeny !

      Ștergere

    3. IN CAZUL IN CARE MA CENZUREZI
      INCHIDEM BLOGUL !
      LA REVEDERE OSTASI !
      LA REVEDERE ......PREA .....NICOLE !

      Ștergere

    4. Dupa ce au desviginat buzele Albei ca Zapada !
      Piticii cei virili si pule uriase
      Te vor fute in cur !

      Ștergere
    5. Regimul legionar i-a distrus placile

      Dupa 1940 regimul legionar i-a interzis orice activitate artistica. A fost decretat Doliu National, de catre Miscarea Legionara "Regimul Pompelor Funebre" iar muzica populara si de petrecere a fost pusa la index. Motivul real a fost acela ca in cercul de prieteni ai Mariei Tanase se gaseau o serie de intelectuali evrei, precum etnologul Harry Brauner. Legionarii au distrus cu toporul placile de gramofon ale Mariei Tanase si matritele de la casele de discuri.

      Dupa cateva luni de "absenta artistica" vocea ei e auzita din nou la posturile de radio. Si nu numai. A urmat turneul din Istanbul, pe scena Teatrului Taxam si recitaluri la Radiodifuziunea din Ankara. Presedintele Turciei i-a oferit un post de cercetatoare la Institutul Etnografic din Istanbul si chiar cetatenia de onoare a Turciei. A refuzat.
      Maria Tanase, care a purtat "frunza verde" in lume, spunea cu modestie ca "ar fi cel mai trist lucru pentru un artist sa-si tina minte succesele. Ar insemna ca le-a avut foarte rar". Cea care a creat folclorul din nou, cum spunea slefuitorul "Cuvintelor potrivite", a fost invitata, in decembrie 1943, sa participe la serbarea Pomului de Craciun de la Regimentul de Garda Calare. A cantat piese folclorice si colinde la care au fost prezenti Regele Mihai I si Regina Mama Elena si maresalul Ion Antonescu.

      Ștergere
    6. Nicoleta s-a dus din nou la florist ?
      Cezar singurel .

      Ștergere
  64. AGENTIILE INTERNATIONALE :
    CEZAR A LUAT-O IN BUBA !
    NICOLETA IN BIBA !

    RăspundețiȘtergere
  65. Nu am nimica cu legionarii.
    Am avut prieteni buni.
    Desii nu le impartasesc idealurile.
    Incercarea unui tigan borat de a se infiltra
    si a unei curvete .......

    RăspundețiȘtergere
  66. PURADELBULANGIU
    LEGIONARII TE VOR IMPUSCA IN GAURA CURULUI !

    RăspundețiȘtergere
  67. Ai toate calitatile pentru a te integra in Legiune
    -Tigan
    -Curist
    -Nevasta unguroaica
    - Copil din flori

    RăspundețiȘtergere
  68. Why users still use to read news papers when in this technological globe everything is available on web? Feel free to visit my web blog p90x results la


    Hello, Neat post. There's an issue together with your web site in internet explorer, may test this? IE nonetheless is the market chief and a good portion of other folks will omit your magnificent writing because of this problem. my webpage ... best Web Design in seattle la


    I was recommended this web site via my cousin. I'm not sure whether this post is written through him as no one else understand such certain approximately my difficulty. You're incredible! Thank you! my weblog: low impact workout la

    RăspundețiȘtergere
  69. Cezar,transmite-i,te rog dl.Robert Horvath ca nu ii voi raspunde atacurilor,sa nu isi mai uzeze tastatura...

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!