Google Website Translator Gadget

miercuri, 1 iulie 2015

NU CREDETI IN ...GRECI ...CHIAR DE VA FAC ...CADOURI !!!---------------------------------------------

Ce înseamnă incapacitatea de plată a unui stat

Grecia a intrat în incapacitate de plată. Incapacitatea de plată a unui stat nu înseamnă neapărat incapacitatea acelui stat de a plăti pensiile și salariile bugetarilor, ci este o noțiune care se referă în primul rând la incapacitatea acelui stat de a plăti datoriile creditorilor externi și interni, a explicat Stelian Muscalu, realizator al emisiunii „Business Club” , la Digi24.

 În primul rând, subliniază Stelian Muscalu, nu înseamnă sfârșitul lumii, bombă cu ceas etc. În incapacitate de plată, de-a lungul anilor, au fost cam toate statele, inclusiv România (la începutul anilor '80), Ungaria, Spania, Rusia (în 1998-1999), Ucraina etc. Marea Britanie și Statele Unite sunt singurele state care nu au intrat niciodată în incapacitate de plată.
Sunt trei tipuri de incapacitate de plată:
 
În momentul în care se constată incapacitatea de plată, datornicul se așează la masa negocierilor cu creditorul, pe care l-a anunțat că n-are cum să-i dea banii înapoi, și ia în discuție trei posibilități: renunțăm de tot, îți dau o parte din ei sau ți-i dau pe toți doar că într-o altă perioadă, spune Stelian Muscalu.
E foarte puțin probabil ca un stat să nu mai plătească niciun ban, pentru că atunci ar deveni un paria al piețelor financiare și nimeni nu va mai împrumuta țara respectivă.
Totuși, în momentul acesta, nimeni nu știe cum stă Grecia din punct de vedere financiar, este o imagine destul de opacă asupra finanțelor sale. Chiar dacă incapacitatea de plată înseamnă în primul rând imposibilitatea de a plăti creditorilor externi, asta nu înseamnă că în țară va fi „trai pe vătrai”, spune Stelian Muscalu. Există posibilitatea ca inclusiv pe plan intern lucrurile să se înrăutățească și atunci se iau măsuri, cum e cea care s-a luat deja – limitarea retragerilor de la bancomate la 60 de euro pe zi dintr-un cont. Când a intrat Argentina în incapacitate de plată, în 2001, limita a fost mult mai ridicată – 350 de dolari.
Dacă nu sunt bani, apar și alte probleme. Te duci, de pildă, să aprovizionezi magazinul de lapte, exemplifică Stelian Muscalu. Dai 20 de navete de lapte. Nu le dai cu banii jos, nicăieri nu se procedează așa. Marfa se dă în general cu un bilet la ordin, cu tot felul de instrumente financiare. În momentul în care ești în incapacitate de plată, nimeni nu-ți va mai alimenta magazinul cu instrumente financiare. Vor vrea plata jos. Dar plata jos n-ai cum s-o faci, pentru că nu sunt bani și se intră așa, într-un cerc vicios. S-ar putea ca la magazinul din colț să nu mai găsești lapte, pâine și toate celelalte necesare. Statul, neavând bani, va fi nevoit să facă o serie de restructurări, deci va da oameni afară, prin urmare, va crește șomajul. Lumea va fi nemulțumită, nu vor avea alimente, nu vor avea serviciu, vor ieși în stradă.
Dar în cele din urmă, cu resursele proprii, nemaiplătind cel puțin pentru o perioadă – fiindcă în urma negocierilor se ajunge la un termen, un an, doi ani, trei ani nu mai plătetești – cu resursele interne există posibilitatea ca statele să-și revină.
De altfel, asta a fost schema pe care au urmat-o toate statele care au intrat în incapacitate de plată. Grecia a fost de cinci ori în incapacitate de plată și a reușit de fiecare dată să treacă mai bine sau mai rău peste aceste momente.

 NEWS  !!!

Grecia AMENINŢĂ că va da în judecată Uniunea Europeană pentru a bloca excluderea ţării din zona euro


Grecia a ameninţat că va da în judecată Uniunea Europeană pentru a bloca excluderea ţării din zona euro şi a evita sufocarea sistemului bancar, relatează Daily Telegraph în ediţia electronică.


Grecia ameninţă că va da UE în judecată pentru a bloca excluderea ţării din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Guvernul grec îşi va folosi toate drepturile legale", a afirmat ministrul grec de Finanţe, Yanis Varoufakis.
"Primim consiliere şi cu siguranţă vom lua în considerare o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie. Tratatele UE nu prevăd ieşirea din zona euro şi noi refuzăm să o acceptăm. Calitatea noastră de membru nu este negociabilă", a declarat Varoufakis pentru Telegraph luni seara.
Această poziţie intervine după ce marile puteri europene au avertizat că Grecia va fi forţată să iasă din uniunea monetară dacă alegătorii resping măsurile de austeritate propuse de creditorii internaţionali, în urma referendumului de duminică.
"Problema care se pune este dacă grecii vor sau nu să rămână în zona euro sau vor să îşi asume riscul de a ieşi", a afirmat anterior preşedintele francez Francois Hollande.
Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, lider al social-democraţilor, a declarat de asemenea că poporul grec nu trebuie să îşi facă iluzii despre alegerea pe care o are de făcut. "Trebuie să fie foarte clar ce este în joc. În esenţă, este vorba despre un da sau un nu pentru menţinerea în zona euro", a subliniat el.
O acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva instituţiilor UE ar fi o mişcare fără precedent şi ar complica situaţia referitoare la Grecia.
Oficialii greci au precizat că iau în considerare inclusiv să dea în judecată Banca Centrală Europeană (BCE) pentru că a decis să menţină dar să îngheţe finanţarea băncilor din Grecia, deşi datoria instituţiei este să asigure stabilitatea financiară.
După luni de incertitudini legate de programul de susţinere financiară, timp în care BCE a aprobat săptămânal majorarea fondurilor destinate Greciei pe fondul retragerilor masive de lichidităţi din bănci, premierul Alexis Tsipras a decis să convoace pe 5 iulie un referendum pe tema măsurilor de austeritate solicitate de creditorii Greciei.
Anunţul a luat prin surprindere miniştrii de Finanţe din zona euro, care au respins solicitarea autorităţilor de la Atena de a prelungi cu o lună programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro. În lipsa fondurilor, Grecia riscă să nu poată plăti o datorie de 1,6 miliarde de euro către FMI, scadentă marţi, zi în care expiră şi programul de finanţare.
Grecia a adoptat euro în 2001, în cadrul primului val de state care au început să folosească efectiv moneda unică de la 1 ianuarie 2002, potrivit site-ului Comisiei Europene. Nicio ţară nu a părăsit zona euro şi nu există un mecanism oficial pentru a face acest lucru.
Premierul Tsipras a declarat luni că referendumul de duminică are ca obiectiv prelungirea negocierilor Greciei cu creditorii săi şi nu ieşirea din zona euro şi le-a transmis grecilor că dacă se pronunţă pentru austeritate să nu se bazeze pe el pentru aplicarea acestor politici.

5 comentarii:

  1. May I just say what a relief to uncover somebody that actually understands what they are discussing over the internet. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people ought to read this and understand this side of the story. I was surprised that you aren't more popular since you definitely have the gift. Feel free to surf to my web site www.match.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, wonderful weblog structure! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The overall glance of your website is wonderful, let alone the content material! Here is my web site :: JeramyXStonecypher

    RăspundețiȘtergere
  3. Appreciate the recommendation. Will try it out.


    My blog :: CecilaWRampley

    RăspundețiȘtergere
  4. Your style is very unique compared to other folks I've read stuff
    from. Thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I will just bookmark
    this web site.

    Here is my site - DolorisEKlingberg

    RăspundețiȘtergere
  5. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day.

    It will always be exciting to read through articles from other
    authors and use a little something from other web sites.

    Also visit my web page; JayRTerrian

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!