Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 11 iulie 2015

General american: Rusia, cea mai mare amenintare pentru existenta SUA



Foto: Twitter/Joseph F. Dunford
General american: Rusia, cea mai mare amenintare pentru existenta SUAGeneralul Joseph F. Dunford, nominalizat pentru a deveni urmatorul sef al Statului Major General al armatei SUA, a afirmat, la o audiere in comitetul pentru Servicii Armate din Senat, ca Rusia reprezinta cea mai mare amenintare la adresa SUA si ca tara sa trebuie sa trimita arme grele Ucrainei, pentru a se apara in fata agresiunii rusesti.
Generalul a pledat pentru modernizarea felului in care Pentagonul se pregateste pentru razboiul hibrid, in care actiunile militare conventionale sunt combinate cu operatiuni secrete precum inarmarea separatistilor din alta tara, scrie The Washington Post.

Dunford a aratat ca arsenalul nuclear al Rusiei, combinat cu recentele actiuni ale tarii, fac din aceasta o amenintare ce trebuie luata in serios: "Daca vreti sa vorbiti despre o tara care ar putea reprezenta o amenintare la adresa existentei SUA, trebuie sa arat inspre Rusia (...) Daca va uitati la comportamentul lor, este de-a dreptul alarmant".

Acesta a precizat ca, din punct de vedere militar, ar fi rezonabil ca SUA sa ajute Ucraina cu armament greu, pentru ca altfel Kievul nu va reusi sa faca fata agresiunii rusesti.

PUBLICITATE
Dunford a mai adaugat China, Coreea de Nord si gruparea extremista Statul Islamic pe lista amenintarilor grave la adresa SUA, in aceasta ordine.

Generalul a mai aratat ca, daca va fi confirmat in functie, va incerca sa mentina o relatie in care armatele americana si rusa sa poata preveni o "greseala de calcul" care ar putea duce la un conflict mai mare.

Presa de la Washington scrie ca sansele gen. Joseph F. Dunford de a deveni noul sef al Statului Major General al armatei SUA sunt extrem de mari, iar audierea in comisia senatoriala a fost doar o formalitate.

Comandantul civil al Fortelor aeriene americane: Rusia, "cea mai mare amenintare" la adresa SUA

Interventia lui Dunford vine la o zi dupa ce Deborah James, secretarul U.S. Air Force, afirma ca Rusia este cea mai mare amenintare la adresa securitatii nationale a Statelor Unite, iar America trebuie sa-si consolideze prezenta militara in intreaga Europa.

"Eu consider Rusia cea mai mare amenintare", a declarat James, miercuri, intr-un interviu, dupa ce a efectuat o serie de vizite si a participat la intalniri cu aliati ai Statelor Unite in intreaga Europa, inclusiv in Polonia.

SUA vad posibil un conflict militar cu Rusia: Ce masuri a decis Vladimir Putin

Comandantul civil al Fortelor Aeriene a recunoscut ca Europa se confrunta cu problema dificila a imigratiei si provocarile economice din aceasta perioada, dar a subliniat ca alianta militara si angajamentele asumate trebuie sa fie considerate o prioritate.

SUA vad posibil un conflict militar cu Rusia: Moscova convoaca de urgenta Consiliul de Securitate

Ea a subliniat ca activele Fortelor Aeriene sunt foarte solicitate in contextul tensiunilor cu Rusia si al razboiului impotriva gruparii Statul Islamic (SI), dar ca U.S. Air Force face tot ceea ce este necesar pentru a-si apara sistemele de armament si retelele de atacuri cibernetice, tot mai numeroase in ultima perioada.

5 comentarii:

  1. Fantastic items from you, man. I have take into accout your stuff prior to and you're just too great. I really like what you have acquired here, really like what you're saying and the best way in which you say it. You're making it enjoyable and you continue to care for to keep it sensible. I can not wait to learn far more from you. This is actually a great site. my web site ... RachealQBabcock

    RăspundețiȘtergere
  2. Appreciation to my father who informed me regarding this blog, this website is really amazing. My web page :: ClarisaMBoissy la


    Hello to every one, the contents existing at this web page are genuinely remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows. Feel free to visit my blog :: JeraldineAViscarro

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello, I enjoy reading all of your article post. I like to write a little comment to support you. Also visit my page :: quest bars

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa esti in dimineata asta ..Niko ....!!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!