Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 17 octombrie 2015

                      ******     Depasiram 200.000 ! Multumesc tuturor.!!  *****

                                                      Hip..hip...URAAAAAAAAAAAAAAAA.!!

Adevărul despre unul dintre cele mai mari planuri ale lui Nicolae Ceauşescu! Ce s-a întâmplat cu preţurile din 1985 până în prezent



Cozi interminabile în faţa magazinelor, revoltă şi oameni nemulţumiţi că nu găsesc alimente de bază. În urmă cu 30 de ani, românii se plângeau că nu au ce să pună pe masă. Acum, în schimb, supermarketurile pun la dispoziţia clienţilor mii de produse, însă preţurile sunt mult prea mari. Iată o comparaţie între situaţia din 1985 şi cea din prezent!
Deşi pare greu de crezut, preţurile raportate la salarii erau mai mari în 1985 faţă de 2010 la principalele alimente de bază: carne de vită cu oase (113%), carne de porc cu oase (104%), ouă (45%), orez (68%), zahăr (41%), cafea (420%), unt (51%), făină (12%), ulei (40%), portocale (98%).
Existau câteva alimente la care preţurile erau mai mici atunci faţă de 2010: cartofi (61%), mere (74%), ceapă (16%), peşte (16%), brânză (50%).


La sfârşitul anilor '80, întreţinerea unui apartament de trei camere – trei persoane, într-un cartier bucureştean mărginaş, era de circa 300 de lei pe lună, adică 10% din salariu mediu. În 2013, ea avea cam aceeaşi valoare, 300 lei, ceea ce înseamnă 18% din salariu mediu. Dar în 2013 există căldură în case şi apă caldă!
O fotografie cu Nicolae Ceauşescu, făcută cu patru luni înainte de căderea sa de la putere, circulă pe rețelele de socializare
Fotograful Peter Turnley a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu Nicolae Ceauşescu, unde dictatorul afișează o atitudine de... model.
"În august 1989, m-am dus la România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au facut un interviu în exclusivitate cu Nicolae Ceaușescu, unul dintre cei mai nemiloşti dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii. După acest interviu, l-am întrebat pe Ceaușescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine...."

O Dacie costa 70 000 lei, adică 23,3 salarii medii, în 2013 un Logan costa 30 000 lei, adică 18,68 salarii medii.
Dacia 1300
Dacia Logan
În anii '80, un apartament cu trei camere în Drumul Taberei costa 160.000 de lei – 53,3 salarii medii, iar în 2013 preţul apartamentului respectiv (cu termopane, uşă metalică, gresie etc.) era de circa 242.000 lei – 150,68 salarii.
Ce se întâmpla cu datoriile României? Care a fost planul lui Ceauşescu?
Regimul Ceauşescu a beneficiat de unele împrumuturi pentru finanţarea programelor sale economice. În anii „Epocii Ceauşescu” s-au construit metroul din Bucureşti, Canalul Dunăre-Marea Neagră şi zeci de mii de noi blocuri de locuinţe. În ultimă instanţă, datoria creată a devenit o povară pentru economia românească, între 1971-1982 datoria externă crescând de la 1,2 miliarde $ la aproape 13 miliarde $. În 1982, veniturile comerţului exterior al României au scăzut cu 17% faţă de anul precedent, iar Ceauşescu s-a văzut pus în situaţia de a fi incapabil să plătească toţi creditorii occidentali, ţara fiind declarată în incapacitate de plată.
Ceauşescu a dispus achitarea rapidă a datoriilor externe fără a mai lua noi credite. În acest scop, o mare parte a producţiei agricole şi industriale a ţării a luat calea exportului, privând astfel populaţia de alimentele de bază. Începând cu anii 1986-1987 s-a introdus raţionalizarea produselor de bază, iar benzina şi alimente ca pâinea, uleiul, zahărul, făina, orezul au început să fie distribuite pe bonuri sau cartele. Bunurile destinate exportului aveau standarde de calitate ridicată şi erau vândute de obicei în pierdere, iar cele pentru consumul intern erau mult mai proaste.
Staţia Piaţa Romană este un loc prin care trec mii de bucureşteni în fiecare zi, însă puţini ştiu ce istorie "ascunde". De ce e diferită faţă de celelalte staţii? Cum a fost construită? Iată misterul din jurul său...
Povestea transportului subteran din Bucureşti începe în 1908, când tânărul student Dimitrie Leonida își alegea ca temă a diplomei sale de licență proiectul construcției unui metrou în oraş. Deşi era o idee genială, nu a fost pusă în aplicare. Anii au trecut, au mai apărut încercări, planuri, însă în zadar, pentru că toate au fost puse “pe tuşă”.

În 1970, Întreprinderea de Transport București (care s-a transformat în 1990 în RATB) nu mai reușea să asigure transportul în comun în zonele noi ale orașului, aşa că a fost înfiinţată o comisie formată din specialiști cu misiunea de a se documenta și a prezenta studii pentru realizarea metroului. Aceştia au ajuns la concluzia că unica soluție ar fi construirea unei rețele de trenuri subterane. 
Cinci ani mai târziu, treaba începea să meargă, iar ambiţia lui Ceauşescu să prindă contur: atunci s-au declanșat efectiv lucrările de construcție la metrou.
Elena şi Nicolae Ceauşescu, la primele călătorii cu metroul - Sursa: adevarul.ro
Fără îndoială, dintre toate staţiile de metrou din prezent, cea mai controversată este cea de la Piaţa Romană, pentru că în jurul său au apărut tot felul de poveşti şi zvonuri. De ce? Elena Ceauşescu şi-a dorit să o scoată de pe harta proiectanţilor în 1985.
„Sunt prea multe staţii! Mai răriţi-le!” – acesta ar fi fost ordinul Elenei Ceauşescu atunci când a văzut schiţele pentru al doilea tronson de metrou Berceni – Pipera, a povestit Sorin Călinescu, unul dintre cei trei proiectanţi ai staţiei. El susţine că acest punct de oprire al metroului s-a construit totuşi, în secret, încălcând ordinul tovarăşei. Marea problemă a Elenei Ceauşescu era faptul că oamenii „au început să se îngraşe” şi considera că aveau nevoie să facă mai multă mişcare, îşi amintesc cei care au lucrat la construcţia metroului.
„Am primit comandă de la partid să excludem cel puţin o staţie din schemă, ceea ce ne era aproape imposibil pentru că şi aşa erau puţine şi ne dădeau planurile peste cap, tehnic vorbind. Am decis să eliminăm, doar pe hârtie, staţia cea mai importantă, ca ulterior să fim «obligaţi» s-o punem la loc. Este vorba de Piaţa Romană”, a explicat Călinescu
Călinescu povesteşte că atunci când au început lucrările pe tronsonul Berceni-Pipera, prin ´86, oamenii care lucrau oficial la bucata dintre Piaţa Universităţii-Piaţa Victoriei au pregătit terenul în zona Romană, fără a scăpa vreo vorbă. Astfel, în doar trei luni, constructorii au făcut nişte galerii în spatele zidurilor groase pe care le vedem astăzi, cu gândul de a fi transformate în peroane, aşa cum s-a şi întâmplat. De aceea, când privim acum staţia de metrou vedem că aceasta are forma unei arcade, pentru că pe aici, până s-a aprobat construcţia staţiei, metroul a circulat fără oprire, aproximativ un an, între Universitate - Piaţa Victoriei.
Staţia Piaţa Romană
La un moment dat, în urma miilor de cereri venite din partea bucureştenilor, soţii Ceauşescu au fost convinşi că este necesară staţia, aşa că pereţii au fost sparţi imediat, ca să se poată face culoarul de acces la metrou. Chiar şi aşa, spaţiul a fost lăsat foarte îngust din cauza pericolului pe care îl presupunea o demolare masivă în acea zonă, pe Magheru, fiind foarte afectată de cutremurul din ´77.
Fie că a fost doar o ambiţie personală, fie că a fost vorba despre un plan măreţ, metroul construit de Nicolae Ceauşescu rămâne una dintre cele mai mari realizări ale sale... 
Plata datoriei externe, în valoare de 60 de miliarde de lei (10 miliarde dolari), s-a încheiat în primăvara lui 1989, cu câteva luni înaintea căderii regimului comunist. Ceauşescu urmărea organizarea unui referendum prin care să se introducă în constituţia României interdicţia de a contracta împrumuturi externe. Mai mult, pentru a evita deprecierea leului, acesta a continuat exporturile excesive, acumulând aur în Banca Naţională. Se spune, totuşi, că Ceauşescu ar fi avut de gând să facă leul convertibil încă de prin anii '70, deci cu aproximativ 30 de ani mai devreme faţă de când acest lucru s-a întâmplat...
Sursa: historia.ro

66 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sub comunism
    Avand origine extrem de sanatoasa
    Taranetele primitiv de tip Causescu
    Putea sa ajunga Presedinte
    Si chiar mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un blog ..de KK..tipic pentru personalitatea destructurata a lu ..Rh+...

      Ștergere
    2. Ce intelegi bai pulime
      Prin
      Personalitate destructurata
      Poate destructiva.
      Buda
      Ambulanta.


      Ștergere
    3. Adica putin ...dus cu pluta ..narodule ....!!!

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna dimineata printesa deosebit de virgina.
    Suflet frumos si sensibil.
    Dece l-ai parasit pe pensionaril cel sarac
    Fara pula si apa curenta ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Am primit in cursul zilei de ieri
    Telefoane dela piticii felationisti si nefututi.
    O doresc din nou pe Nicole, Nicooleta si mai ales
    Pe Niko cu buze rosii deosebit de primitoare.
    Cativa m-au rugat sa continui serialul de basme erotice.
    In cirand
    Scufita rosie si lupul pervers.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nebunii au un loc unde sa stea ...asa ca MARS imputitule ..!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. RobortaCurului Horvath18 octombrie 2015 la 17:52

    Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

    Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Vi s-a gresit medicatia? din nou? Cam des...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cate pastile toarna asta in el...nici nu-i greu sa i-o greseasca !
      Cred ca i-au dat de turbare ...dar nu care o trateaza ci care o ..produc ..hi..hi...(bai ce tare sunt ....!!)

      Ștergere
  22. Atata timp cat veti da dovada de lipsa de respect ,va voi ignora.
    Toate au o limita,dumneavoastra o cam depasiti.

    Declar ca,nu cunosc acest om!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate un picut ..mai explicit Niko ...??

      Ștergere
    2. Este clar ..nu-l cunosti pe scarbosul de Rh+...spaima cersetorilor din ..Haarlem ...hi..hi..hi...

      Ștergere

  23. I do not know wҺether it's just mе or іf pethaρs eѵerybody else encountering issսes with your site. It appear as thoսgh some off the written text on уour posts are running ߋff the screen. Can someone else ρlease provide feеdback аnd let me knoѡ if thiѕ is happening to them as well? This could be a issue with my bropwser because I've had this happen prevіously. Thank you Check out my page - http://hack-jeu.com () la

    RăspundețiȘtergere
  24. Administratorul
    Cenzureaza pe cineast.
    Cu alte cuvinte anunt oficiial INCHIDEREA BLOGULUI
    ARMYA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care ,,CINEAST"..bolovane ??
      Da un titlu de film - documentar , care a rulat public ...????

      Ștergere
  25. Niko
    Pe cine nu cunosti?
    Pe cineastul cunoscut in jur de lume.
    Sau pe taranetele cunoscut
    Pana la marginea satului
    Si carciuma locala.....


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl.Robert Horvat,acordati-mi va rog frumos,macar un sfert din respectul pe care vi-l ofer eu.Un cineast nu se comporta asa...De ce stergi,Cezar comentariile dl.RH?Lasa-le sa vada toata lumea.

      Ștergere
    2. Niko ...chiar vrei sa-l las sa se faca asa de KK..pampalaul asta ..???

      Ștergere
    3. Cineast pe drakul ....om fara adapost in HHarleem ...

      Ștergere
  26. Nicole
    Ti-am aratat respect si admiratie.
    Fotografia ta se odihneste pe site meu de arta
    Devartes blog.
    Sunt in om al adevarului.
    Esti colega de camera cu maimuta cu muci pe fata.
    Care declara ca a-l iubesti cu disperare.
    Nu pot sa neg ca posezi un curulet de vis.
    Si nici erectile repetate.
    O zi buna fara de pulime
    a-ti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nicole
    Ador atacurile la persoana.
    Acord femeilor frumoase si sculative
    Acest drept ......fara rezerva.
    Despre pulimea cu muci pe fata
    Nu am intelegere.
    Organul ....la muian !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nicole
    Curulet de vise.....
    Iubitoare de taranete
    Ce miroase a balega proaspata
    Nu poti decat sa fii subiectiva
    Deci vorbe calde pentru pentru
    Cel cu pensie de irmasi
    Si .....

    RăspundețiȘtergere
  29. Am spus si repet
    Tovarasul tau de camera si pat
    Pute nasol
    Adevarul trebuie spus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he he ,nu "pute" nimic in locul in care eu sunt prezenta! ;)

      Ștergere
    2. He he he ,nu "pute" nimic in locul in care eu sunt prezenta! ;)

      Ștergere
    3. Ai auzit bai ..rapanosule....
      Da Niko cu ..Chanel five ..boule ...

      Ștergere
    4. Si eu cu ..palinka de pruna de 80 de grade ...

      Ștergere
  30. Nicole
    Vei declara ca esti doar colega
    Lui de camera
    Si ca dormiti in paturi separate
    Sau suprapuse.
    Da-mi voie sa ma indooesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Esti cadru medical.
    Nu cred ca erectiile repetate la vederea
    Unui trup tanar si frumos
    Reprezinta un pericol pentru societate
    Sau sunt imorale
    Dimpotriva !

    RăspundețiȘtergere
  32. Copilasu
    Din basmul lui Andersen
    - Imparatu este in pielea goala
    Si fara PULA !

    RăspundețiȘtergere
  33. Nocole
    Compara pozele noastre
    Eu cu masina Maserati
    El cu.....acordeonul
    Si ala furat !

    RăspundețiȘtergere
  34. Si? Care ii treaba,oricine isi poate face o fotografie cu o masina de lux si de fapt sa aiba in posesie un ...taxi pe care isi castiga banuti de paine.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nici taxi ..nu are ..amarasteanul asta ..cine se urca cu el in masina ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Niko
    Nu te ingrijora de situatia mea materiala.
    Orcum am destul banet pentru noi doi.
    Traiesc si la NY iar studioul meu de film
    Cu toate cele poate fi vizitat cu un telefon
    Prealabil de orice persoana femenina din comunitate.
    Se pare ca ai luat-o pe drumul lui cezar spre gaura rotunda.
    Ti-am aratat si aratat dragoste neproeteneasca.
    Si chiar mai mult. Sper sa revii la sentimente mai bune.
    Nu pot suporta sa vad o femeie sa fie facuta sa planga.
    Special daca are un cur frumos......de vise.

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Cezarica ,iar te-ai procopsit cu nebunul de RH? de fapt fiecare blog are nebunul sau,spre exemplu "infumuratii " de pe R-26500 (ELITA) care elita? Poate elita hotilor care au reusit sa umfle veniturile dupa L164 si sa-si traga pensii triple ,pensii care au fost faultate in 2011 , de aia acuma ,banditii fac spume la gura...Dar vor cam beli sfanta PULA ca dupa L223 vor castiga enorm (fata de pensia in plata) doar cei carew au iesit la pensie in jurul a 20 de ani vechime + armele tehnicde ,cele cu sporuri mari ,de aia il ustura pe Mos krici si pe altii din turma lui.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bine ai revenit T2....
    Dumnezeu sa te auda ..
    Legat de calcul ...am zis asa la misti sa-l oftic pe ...ELITRA...!!!! Partial cam stiu cum devine treaba...
    De Rh+..ce sa zic ..avem si noi de cine sa,,ne mai radem "".....
    Aviatia ...da senzatia .......mult noroc si sanatate ....

    RăspundețiȘtergere
  44. avianyc

    Tigri & Cezar sau invers
    Ceeace ai spus in citeva fraze este mai plauzibil si perfect aplicabil decît toata harababuara asta de presupuneri,comentarii aiurea,calculari si recalculari trîmbitate pe aici de mari maestri in filosofia pensiilor in frunte cu cdt.lor de pluton ,mos 164-Alecu ,mutat si stabilit cu adresa de corespondenta la , Bălaceanca FN ,sectia Recuperari Nerecuperabili. mosu-i o” javra ordinara ” ,care stie bine ce stie ,dar precum stilul de Rahova _vanghelion in orice propunere tendinta-i de a trage focul numai la oala lui.Practica facuta in Obor printre vînzatorii de facturi pe trotuar il face versat si temerar,iar cînd îi prins cu mîta-n sac ,nici usturoi n-a mîncat ,nici gura nu-i miroase. Am incercat sa-l conving precum ca egalitati mai exista doar in matematica ,iar in rest fiecare primeste pentru cît a muncit la un moment dat ,indiferent de functie ,grad,specialitate ,etc. El insa nu si nu, Are injectat in vene doar spiritul de cazarma -anii 50-60, drepti,totul functie de ierarhie, totul doar pe baza de solda lunara fara alte adaosuri ( ca daca i se cuvenea si lui la birou vreun adaos precis facea propunerea invers). Ba mai daunăzi facu pe aici o tîmpenie mai mare ca el propunînd neindexarea pensiilor si cu rata inflatiei ci doar ci doar sa fie actualizate functie de cresterea salariilor activilor. Si atunci , cu tot efortul, cine-l mai poate considera la normali si cu toate tiglele pe casa.

    RăspundețiȘtergere
  45. Aceasta este ultima mea postare.
    Elita sus
    Pulimea jos !
    Aceasta a fost ideia fundamentala.
    Neamul prost a castigat o batalie.
    Dar nu razboiul.
    La revedere tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  46. HIP, HIP, URAAAAAAAAAA !
    PETRICA CEZARICA SA NE SUJI PULAAAA !

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!