Google Website Translator Gadget

duminică, 22 noiembrie 2015

NOAPTEA SFANTULUI ANDREI---------------------------------------------------------------------By T- 2

NOAPTEA SFANTULUI ANDREI
1.Intamplare din copilarie

Era pe la inceputul anilor '60 eu, fiind foarte atasat de strabunica mea ,stam tot timpul in preajma ei. Ii eram tare drag si vroia sa-mi transmita unele secrete strasnice pe care le detinea,vroia sa-i mostenesc puterile si sa-i cunosc secretele.avea peste 90 de ani,se pricepea la multe , vindeca oamenii de boli, multe dintre ele asa zis incurabile, avea puteri nemasurate ,facea anumite vraji,avea puterea de a se transforma , de a lua alt chip ,de om sau de animal...
Ziua aceea , zi de sfarsit de noiembrie ,a fost tare agitata,am stat tot timpul in apropierea ei,imi arata,imi explica ,ma punea sa repet anumite incantatii si mi-a zis ca ne asteapta o noapte interesanta NOAPTEA SFANTULUI ANDREI.
Spre inserat ,m-a luat de mana si a spus ca orice voi vedea in acea seara sa nu spun nimanui, cel putin cat este ea in viata. Sa privesc cuminte si sa tac. simteam o emotie puternica si frica pusese stapanire pe mine,dar strabunica m-a linistit si a mi-a dat un fel de pelerina cernita ,cu gluga, a spus sa o tin pe mine caci asa nu voi fi vazut si auzit dar eu voi vedea tot ce-i in jur.
M-a luat de manuta si ne-am indreptat spre cimitir,la poarta cimitirului era o casuta veche ,plina de mister,pe care satenii o ocoleau cu teama. acolo locuia Schirioaie,o batrana uitata de vreme si de lume.Am intrat in casa,practic ca intr-o hruba intunecoasa dar in care ardea un foc urias in vatra si langa care trona un motan negru ca smoala si mare cat un miel. Avea niste ochi rosii de te bagau in toate bolile.Cand am pasit peste pragul casei ,m-am impiedicat si motanul a scos un mieunat de te baga in groaza semana mai mult cu un urlet. Atunci Schirioaie i-a zis ;"Taci Sarsaila ca-n noapte asta iti dau suflet de copil nebotezat"
Am intrat si ne-am asezat pe o lavita mare,rand pe rand au inceput sa apara oaspeti "de seama":baba Matrona, baba Vartoaie, Miclos ,groparul satului si alti vreo doi cocosati ,pe care nu-i stiam. Era spre miezul noptii si am intrat in cimitir. acolo , Miclos a deschis o cripta de unde au inceput sa iasa niste pasari negre, uriase, ca niste lilieci. s-a auzit asa ca un tunet, babele si mosii au inceput sa se transforme in tot felul de aratari inspaimantatoare... motanul cel negru crestea si tot crestea , ajunsese asa ca un vitel, apoi cat un bivol si a urlat odata,un urlet de ti se facea parul maciuca...baierele cerului s-au deschis si limbi de foc au inceput sa curga peste dealurile care frematau,pamantul se misca si gemea inspaimantator,eu ma ingesuiam in poalele strabunicii,speriat,ea se transformase,simteam cum ma mangaia cu niste gheare imense, dinspre dealuri se auzeau alte urlete, se iveau lupii, niste lupi uriasi...(va urma)

5 comentarii:

  1. There are some sure factors that can increase the risk of creating Kind 1 diabetes.


    Feel free to surf to my web blog: cure diabetes in 30 days raw

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreak ..inamici mai sa-mi fure ..blogul ...!! Doua zile nu am mai putut sa intru pe el.....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!