Google Website Translator Gadget

joi, 19 ianuarie 2017

Razboiul stirilor false

Traim vremuri din ce in ce mai complicate.
O lista scurta ne spune cate ceva:
– marile agentii  FBI, CIA, NSA, se contrazic asupra influentei Rusiei in procesul electoral din SUA. Ca si concluzie; este jenanta numai existenta subiectului.
Cand cheltui mii de miliarde de dolari pentru armament sofisticat, avioane invizibile, arme ultramoderne si nu stii daca alegerea presedintelui tau a fost sau nu influentata de Moscova, putere subestimata din toate punctele de vedere, atunci problema e  grava !
La ce ai consumat atatia bani, daca in final nu stii cine si cum a castigat alegerile? Mi se pare foarte rentabila investitia rusilor. Bagi un ban (PUTIN), dar stii ca i-ai incurcat  de nu mai stiu de ei. Eficienta maxima!
Trump ce o sa faca, o sa confirme ceva legat de influenta rusilor?
Nu are sens. Vom vedea ce va face ca presedinte.
– In Europa de vest e mare panica. Urmeaza alegeri in Germania, Franta si Olanda. La toti le e frica de ce pot face rusii! Adica nu mai sunt siguri pe votul popular, adica nu mai au incredere in esenta democratiei: Votul!
Deci Rusia, cu o economie muribunda, sugrumata de sanctiuni, avand o armata cu un buget mic in comparatie cu NATO, reprezinta un pericol iminent datorita propagandei si razboiului cibernetic!?
– Deja s-a intamplat cu asa zisul sprijin pentru Trump sau Brexit si toata lumea gandeste ca acelasi sprijin eficient va fi pentru LePen in Franta sau ar putea interfera in procesul electoral din Germania sau Olanda!
E clar ca Rusia isi doreste un NATO fragmentat si un UE total divizat.
Se vorbeste mult si doar teoretic de razboiul hibrid, dar deja e cava  real si palpabil.
Rusii nu se joaca, actioneaza cinic si eficient.
In plina iarna si ger, am auzit si comentariile unuia numit Degeratu. Probabil astepta decorul ca sa spuna si el niste tampenii.
Pe langa povestea cunoscuta a spargerii conturilor de email ale lui Hillary Clinton si ale Partidului Democrat, folosite din plin in camapania electorala din SUA, probabil una din cele mai eficiente arme a reprezentat-o raspandirea stirilor false, Se pare ca rusii sunt cei mai buni specialisti si in asta.
Nu intamplator, sintgama aleasa de Oxford Dictionary ca fiind „expresia” anului 2016, este POST-TRUTH!!!!!
„After much discussion, debate, and research, the Oxford Dictionaries Word of the Year 2016 is post-truth – an adjective defined as ‘relating to or denoting circumstances in which objective facts are less influential in shaping public opinion than appeals to emotion and personal belief.
Fake news is the boldest sign of a post-truth society. When we can’t agree on basic facts — or even that there are such things as facts — how do we talk to each other.”
Adica sitrile false, insemana adevar in perceptia colectiva. Nimeni nu are rabdare sau curiozitatea sa verifice daca o afrmatie facuta in presa este sau nu adevarata. Daca ceva a fost afirmat, implicit este considerat adevarat. Opinia publica reactioneaza emotional, iar adevarul nu mai conteaza.
Poate nu intamplator, societatea lingvistilor germani a ales aceeasi sintagma (POSTFACTISCH) pentru primul loc in 2016:
The Society for the German Language in Wiesbaden (GfdS) revealed its Word of the Year on Friday. The term „postfaktisch” was unanimously selected by the jury, said Peter Schlobinski, chairman of the association.
Lasand la o parte discutiile academice, este clar ca folosirea stirilor false facuta de profesionisti (rusi), poate cauza efecte grave intr-o societate nepregatita pentru astfel de atacuri.
Iata un exemplu din Suedia, unde mass media a avut induse urmatoarele subiecte:
– daca veti adera la NATO, veti fi tinte ale armelor rusesti
– NATO va aduce arme nucleare pe teritoriul suedez
– soldati NATO pot viola femei suedeze si nu vor fi pedepsiti

Mai jos este un top al stirilor false din campania electorala presedintie SUA


Daca ne uitam pe wikipedia. la https://en.wikipedia.org/wiki/Post-truth_politics, vedem o istorie a folosirii acestei notiuni. Paradoxal, un roman este mentionat (de fapt Romania) ca fiind un vector al raspandirii acestor stiri false. De fapt este un tanar de 24 ani, Ovidiu Drobota, care a reusit sa castige 10 000 USD/lunar prin crearea unui site de raspandire stiri (false).
Cititi cum a reusit sa invinga marile agentii de presa  (Ha! Ha! sau lol ):

 http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-roman-obtine-10-000-de-dolari-pe-luna-cu-ajutorul-stirilor-false-de-pe-facebook-cum-a-influentat-alegerea-lui-trump.html

Un baiat a facut bani, pe baza naivitatii americanilor. Punct!
Nu cred ca avea vreo legatura cu FSB-ul. Un adevarat intreprinzator.
Oricum, serviciile de informatii germane, franceze, olandeze, sunt in alerta maxima privind acest subiect.
Nu e de joaca daca te uiti cat de nauci sunt americanii.
Mai spune si celebrul hacker roman Guccifer, din puscarie saracul:

The hacker – real name Marcel Lazar Lehel – spoke to Fox News from his jail cell in his home country of Romania, where he is serving time for illegally breaking into the email accounts of high-profile targets.
‘Americans are crazy about the Russian thing and that Russians are invading the United States,’ he said of the Russian hacking claims. ‘It’s crazy … it’s this hysteria you know?’
Cum la noi au trecut alegerile , cred ca nu mai avem de ce sa avem astfel de temeri.
Probabil la noi s-a castigat fara a fi nevoie de mari eforturi ale rusilor.
In schimb noi avem un serial nou : dupa Dallas, cand romanii stateau la coada la lapte noaptea si o deplangeau in acest timp pe  saraca Sue Ellen, in acelasi spirit critic , acum asista la serialul GHITA TV !!  Oricum subiectul si comentariile , chiar si comentatorii seamana mult .
Sa il recitim si sa il intelegem pe romanul EUGEN IONESCO!
Grigore Leoveanu

80 de comentarii:

  1. Ciorba de potroace este o mâncare tradiţională românească la mare căutare după o noapte de petrecere şi excese alimentare. Ştiri pe aceeaşi temă Dieta 5:5:5. Cum să slăbeşti mâncând 5 mese pe zi Un maestru al bucătăriei moldoveneşti, profesorul bârlădean Nicolae Curelea propune o reţetă de ciorbă de potroace, ciorba petrecăreţilor, cu i se mai spune, pe cât de simplu de realizat pe atât de gustoasă. ”Potroaca înseamnă sărătură, o zeamă reparatorie de după nopţile cumplite ale Valaho-Balcaniei, care scoate veninul din beţivi, mahmureala din naşi şi untul din bucătari. E ciorba dimineţilor obosite şi înfrigurate de excese, panaceul valah, dezintoxicant al râurilor întunecate de rachiu şi de vin ce poluează noaptea perversă, sardanapalică şi aventuroasă a nunţii. Când guşti, trebuie să-ţi simţi coroana de păr zbârlindu-se. Închizi ochii şi strângi fălcile, aşteptând atent să vezi ce se întâmplă. Sorbitura acră şi fierbinte îţi răcoreşte deodată arşiţa lăuntrică. Şi atunci simţi nevoia să mai guşti o lingură, şi-apoi încă una, şi-ncă una”, descrie profesorul Curelea ciorba petrecăreţilor. Reţeta oferită de profesorul Nicolae Curelea pentru 12 porţii: Ingrediente: oase cu sau fără valoare – 2–3 kg (din care se obţin 3-4 l supă); măruntaie de pasăre: gâturi, capete, spate, târtiţe, creste, inimi, pipote, picioare, de raţă, porumbel, bibilică, găină, curcan, gâscă – 1,5 kg; ceapă – 300 g; morcov – 300 g; păstârnac – 150 g; pătrunjel rădăcină – 150 g; ţelină – 150 g; orez – 100 g; pastă de tomate – 100 g; roşii proaspete – 1kg; zeamă de varză sau borş (să sară căciula) – 2 l; leuştean – 1 legătură mare; ţelină verde – 1 legătură mare; pătrunjel verde – 1 legătură mare; sare – după gust; 1 – 2 ardei iuţi tocaţi mărunţel. Preparare: Oasele se spală şi se opăresc. Se pun la fiert într-o oală cu apă rece şi sare. Când dau în fiert, se spumează. Se fierb circa 2 – 3 ore, după care zeama se strecoară în alt vas. Măruntaiele de pasăre se spală şi se pun la fiert în zeama de oase; se spumează la rândul lor şi se fierb circa o oră, după care se adaugă zarzavatul tăiat în pătrăţele mici: ceapa, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina. Când toate au fiert, se adaugă zeama de varză şi orezul spălat şi se mai lasă la fiert încă 10 – 15 minute, după care se adaugă bulionul dezlegat într-un polonic de zeamă şi roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt. Se potriveşte de sare şi acreală. Se opreşte focul. Se pune deasupra ardeiul iute tocat şi verdeaţa spălată, curăţată şi tocată mărunt. Ciorba se serveşte fierbinte. Notă: Cele 100 g orez se pot înlocui cu tăieţei de casă făcuţi din două ouă. Pasionat de gastronomie şi artă culinară, profesorul bârlădean Nicolae Curelea promovează bucătăria moldovenească, oferind secretele gustoaselor şi savuroaselor reţete autentice moldoveneşti prin intermediul unui blog intitulat Moldova Culinaria.

    Citeste mai mult: adev.ro/ok28hz

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai nu fii milog !
    Voi pune o reteta si cu ..ciorbita de oase ..fara carnita ...asa cum aveti voi la cantina sociala !

    RăspundețiȘtergere
  4. 2017
    Blog inchis si mort.
    Sincere condoleante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Caderile succesive in buda
    Nu pot continua la infinit
    Ramai acolo
    Spre bucuria tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramai singur.
    Tu scrii tu comentezi
    Tu te arunci in buda
    Nimeni nu te scoate din adancuri
    Ma doare in cur de tine
    Incerc sa salvez blogul
    Stergi genialele mele comentarii.
    Ramai in Pula mea singur !

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Demisia acestui guvern
    Si inchiderea acestui blog.
    Dragnea si Cezar in Buda !

    RăspundețiȘtergere
  10. Faptul ca nu stii sa tragi apa
    Nu trebuie sa te descurajeze
    Niciodata nu este prea tarziu
    Poate un camarad sa te invete......

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mai dute
    Dute.....
    In pula mea ?
    Este un sfat bun
    Dremn de urmat !

    RăspundețiȘtergere
  12. Dece te-a parasit
    La nevoie
    Labarul trist ?
    Esti singur
    Fara femei
    Si bani de tigari
    Si hartie higeniica
    Pe care oricum nu stii sa o intrebuintezi !

    RăspundețiȘtergere
  13. Propunere de Pace
    Eu nu mai desvalui opiniei publice
    Ca mirosi nasol
    Iar tu Cezarane
    Nu mai stergi comentariile mele
    Interesante si chiar geniale.!

    RăspundețiȘtergere
  14. Blogul trebuie salvat
    Nu vad dece stergi comentariile mele
    Toata lumea te cunoaste
    Pulime intru Pulime !

    RăspundețiȘtergere
  15. Te rog sa te ocupi
    De blindate si
    Cururi blindate
    Lasa Luceafarul in pace
    Sau baneaza-l
    Nu este de nasul tau
    Pulime intru Pulime !

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  44. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  45. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  49. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  50. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  53. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  55. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  56. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  57. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  59. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  60. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  61. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  62. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  63. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  64. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  65. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  66. Mortul zilei ..RH+-....sa.l bag in ma-sa ..!

    RăspundețiȘtergere
  67. HOP, HOP, HOP, CEZAR SI RH-UL SA O EA LA CEOK!

    RăspundețiȘtergere
  68. Sunt foarte foarte trist !
    Un foarte bun prieten virtual ..si un pamfletar de exceptie
    nu mai da niciun semn..!!
    Stiu ca avea probleme deosebite de sanatate !
    Dupa Craciun s-a internat pentru ,,revizia la fortonase :..cum ii placea sa zica !!
    Prietene ..PMT..alias LT..macar doua cuvinte pentru ca sa-ti pot spune sa ai o primavara frumoasa ..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PMT cu oIo bleaga !27 februarie 2017 la 19:41

      La Molti Ani, cracanatule !
      Si nu dispera, cacand va hi vremea o sa ma intorc !
      Zeii hie cu noi !
      Traeasca stapanul tabului de nicaieri !

      Ștergere
  69. Uraaaaa...omule ...!!!
    Zeii hie cu noi !
    Sa ai o primavara frumoasa in suflet ..maestre !!

    RăspundețiȘtergere
  70. Bai , cine dreacului e stampilaru asta Robert , ca nu poti sa te mai cureti la doz de cat posteaza asta ?

    RăspundețiȘtergere
  71. La multi ani ...pana la cutremur ! O urare de bun simt nu ?

    RăspundețiȘtergere
  72. Micutzule ..esti ..beat cu apa de trandafir ..??
    Care cutremur ....??

    RăspundețiȘtergere
  73. Pulimea.
    A preluat ....fostul blog Cezar.
    Miroase a ulei de par ieftin
    Si beutari contrafacute
    Lipsa de pizda
    Si creier.
    Reaparitia mea este salutata
    De elita si femei cu buze
    Primitoare.
    Traiasca Rober !,

    RăspundețiȘtergere
  74. Pana si Cristos
    A avut a doua sansa.
    Reaparitia mea este de ordin Divin
    Cel putin !
    Pentru cei ce mai poseda Pula
    Sau ceva asemanator
    Va doresc ciocuri
    Primavaratice
    Si cururi aferente.
    Jos Pulimea
    Sus elita femenina !

    RăspundețiȘtergere
  75. Iesirea din casuta
    Urat mirositoare
    Din fundul curtii
    A pensionarului Cezar
    Este un semn de viata
    Si speranta.
    Locul lui este luat
    Intru eternitate
    Si chiar mai mult
    De Micutul cel basinos
    Si fara de sperante si femei.
    Pitic.....labagiu.

    RăspundețiȘtergere
  76. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  77. Cenzura leninista
    A ciochistului sovietic de factura
    Mioritica.
    Continua in zilelele noastre
    Datorita unui administrator
    Mirosind nasol
    La figurat
    Si mai ales la propriu.
    Deci ma retrag cu pizdoase
    Cu tot.
    La revedere ostasi
    Si mai ales......ostase !

    RăspundețiȘtergere
  78. By...By...Atlanticul ii maaare ..!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!