Google Website Translator Gadget

luni, 7 august 2017

Problema de metafizica-------------------------------------sau cum se transforma hotii de struguri acri , in hoti de curcani dolofani !!--------------------------------------------------By Cezar!

        
                                Anumite postari de pe internet, au trezit in mine nostalgia anilor  cand copil fiind, traiam
 ,,adevarata viata de la tara" intr-un satuc uitat de lume.........           Eram deci, cam prin clasa aVIII a.   Satul, frumos asezat la poalele unor dealuri impadurite,era intr-o perioada fasta, ca sa zic asa.
           Ii rupeau cu munca la colectiva.Totusi, oamenii fiind in puteri si usor entuziasmati, nu simteau greul.Se pare ca era o perioada mai destinsa,in care locuitorii comunei, aveau parte si de unele bucurii,, particulare""
           Una dintre acestea,era facutul tuicii,din prunele si alte fructe, stranse de prin gradinile personale. Activitatea se desfasura ,oarecum sub  control,in sensul ca nu producea  fiecare pe unde dorea!  La mine in gospodaria parinteasca ,era un cazan autorizat. In marinimia, mai marilor din judet si comuna,s-au aprobat inca doua cazane, care sa functioneze la mine acasa ,sub supravegherea parintilor. Era asa zisa ,Baterie de cazane"-de care,al meu tata,veteran de razboi,ranit la Cotul Donului, era tare mandru!.
            Este de la sine inteles ca la mine in curte si prin imprejurimi ,atunci cand incepea productia ,era mai ceva ca-n gara!  Zi si noapte.   Pentru noi, copiii, era o atmosfera placuta ! Noaptea mai ales, cand stateam la focuri . Mai coceam pe jar cate un porumb, un peste sau raci si cascam gura la cei mai in varsta care ,...bineinteles,  toti erau binedispusi si foarte ,foarte veseli!
             Eu aveam mai multi prieteni. Dintre acestia, unul Mitica,imi era mai apropiat. Dintr-o familie saracuta, statea mai mult cu mine, decat pe la el pe acasa..Dormeam impreuna, in podul de langa fanarie . Cu acesta  impartaseam  toate bucuriile si toate necazurile!. Cu el planificam si executam, cele mai nastrusnice aventuri. El era depozitarul tuturor secretelor,unele de importanta deosebita!
              Maica-mea, foarte severa in fapt,aproba aceasta prietenie ,cu atat mai mult, cu cat Mitica, ma ajuta mai tot timpul sa-mi rezolv sarcinile primite ..si nu erau putine.!   Seara, cand intunericul punea stapanire peste sat si doar focurile de la cazane, aruncau limbi rosii de lumina peste zidurile caselor,ca niste balauri ce se luau la tranta, noi urcam in mod demonstrativ-sa ne vada mama, pe scara in pod, la culcare.  Asteptam putin sa se lase linistea si apoi, pe partea cealalta a grajdiului, unde aveam aranjata o iesire, ce dadea fix peste o gramada de paie ,balegar si alte resturi,cu o franghie, coboram in rapel(nu stiam atunci ca asa se zice) si dusi eram! !!                                                                                                                                                                                             Functie de ce aveam in program,bateam satul in sus si in jos.Mama, era conviinsa ca, nazdravanii ei copii, dorm linistiti, in pod- in fan.
                                  Uite asa intr-o seara, mai spre sfarsitul verii,cand strugurii incepeau sa se parguiasca, conform programului  bine stabilit,eu si Mitica, trebuia sa facem o vizita,  la gradina unui vecin . Observasem noi cu alta ocazie ,ca vecinul  avea in gradina ,aproape sub geam, cativa busteni de vie,mai deosebita. Noi ii ziceam- altoita .Cum era si normal, trebuia musai, ca subsemnatii sa vedem si sa incercam-gustam, calitatea strugurilor!
   Dupa tipicul deja cunoscut ,facem un pic de demonstratie- sa vada toata lumea ,  cum noi copii cuminti si obositi de munca de peste zi , urcam in pod la culcare.!!!  
                                        Urcam dar, nu stam prea mult. Aveam ceva in program si venise vremea sa bifam activitatea. Coboram in rapel pe gramada de balegar si paie, punem cate o toala inchisa la culoare pe noi(eram atenti la detalii) si ne indreptam, pe trasee numai de noi stiute,catre obiectiv. La cateva case departare, era obiectivul nostru.!
                            Ajungem fara nicio problema. Deja satul dormea adanc si linistea era stapana deopotriva cu intunericul de zmoala!. Doar un vanticel ratacit in noapte,facea sa se miste, intr-o adiere lina ,varfurile plopilor inalti ce strajuiau raul. Discret,parca in surdina, susura apa raului ce alerga peste niste pietre mai mari. Din cand in cand ,cate o pasare de noapte trecea filfaind sinistru! Luna dormea si ea ,ascunsa dupa un nor. Arareori, mai trimetea cate o geana de lumina,peste satul disparut in bezna!!                                                                      Ne furisam (infiltram se zice in militarie) printr-o mica tarla cu porumb inalt,care ducea aproape pana la obiectivul nostru. . Ajungem pas,pas si....surpriza! .Stapanul zonei, inca nu adormise. Cu o lanterna(periculoasa scula) verifica ceva pe la cotetele cu gaini. Nu-i bai,  zicem noi. Ne retragem strategic cativa pasi mai in spate si una cu pamantul  intram in program de urmarire si asteptare(stand by)
        Trece timpul ,omul termina de numarat, asigurat orataniile si intra in casa. Noi ,cu meseria in sange ,stabilim doar prin semne(ghionturi) ca asteptam pana stinge lumina si apoi, inca un pic .
         Cum stam asa cu ochii holbati pe lampa omului,numai ce auzim ceva miscare si un marait de caine, peste gard la celalalt vecin!
         - Cutu,cutu hai javra mica sa vedem a picat ceva in laturi- auzim o voce care ,clar- vorbea cu un catel!
  Intre vecini ,era un gard despartitor ,din asta mai saracacios:2-3 fire de sarma ghimpata si impletit cu maracinis. Fiind aproape de padure ,vecinul punea capcane (laturi) si mai prindea cate o jivina (vulpe,jder,iepure) .Ei bine, sistemul nostru de cercetare -informare, a dat gres.Nu stiam de obiceiurile lui nea Gheorghe de as  verifica , impreuna cu javra,  la asa ore tarzii -capcanele!
         Constienti de dezastul care putea sa urmeze, deja intrasem o palma in pamantul nisipos. Nu cred ca mai respiram,sau oricum ,foarte rar si pe rand, sa nu facem zgomot!
        -  Cutu ,cutu,hai vino-zice nea Gheorghe. Uite al dracului, aici nu-i nimic-raporta el, catelului.Mai verifica ,mai raporteaza si se tot apropie in mod primejdios de noi !!
         -Mrrrrrrr-zice javra si incepe sa se foiasca. Ne luase deja mirosul,ne descoperise !!!!
          -Cutu, cutu,ce-i ma? A dat ceva?   Se apropie si mai mult...!   Javra ,deja se pusese pe un latrat salbatec,ca la lup!. Nea Gheorghe, verifica si urmatoarea capcana si ..nimic. Javra dracului, latra sa moara.! Trece prin gardul de maracini, se posteaza la 3-4 palme de capetele noastre  si latra frate  de rasuna valea.!
          Nea Gheorghe, convins ca-i ceva vanat ranit dincolo de gard,isi face curaj si incaleca maracinii din gard sa treaca pentru a verifica. Noi,  la 2-3 pasi cu javra disperata langa cap!
          Cand am vazut ca nea Gheorghe incaleca gardul, ne-am zis- la trei, am zburat, in directii diferite. Urma sa ne vedem la baza..  Vorbeam prin semne  desigur,adica prin ghionturi.                                                              Nea Gheorghe deja era calare pe gardul din sarma ghimpata si maracini. Il imboldesc pe Mitica cu degetul.-.unu,doi ,trei....si decolam mai frate cu ..postcombustia aprinsa - cum ar zice Tigrii-2 sau Puiac!
          Mai reusim doar sa-l  auzim pe saracul om  ,  cum trage un ragnet de spaima,asemenea unui bivol injunghiat si se prabuseste gramada peste gardul maracinos. Isi revine insa destul repede si incepe sa incurajeze javra, care se tinea de urmele noastre!
         -Pe ei ,pe ei  mananca-i ...... dumnezeii mami lor de banditi............
    Javra dupa noi., cand la picioarele unuia, cand la celalalt. Cu dintisorii ei micuti , nu facea nici-o paguba.! Ne deconspira insa traseul si nu era bine deloc!. Cum cu retragerea strategica, stateam foarte bine, ii soptesc lu Mitica:
      -  Trecem raul si scapam de potaie!. Executia ca la carte si javra pacatoasa, ramane pe malul apei schelalaind.  Nu era loc si timp de bucurie sau odihna .Trebuia sa ajungem la locul de statie ,adica in pod, pana nu se dadea alarma in sat. Continuam deci deplasarea superrapida, facem o urcare pe coarda si  in culcus, in pod  -liniste deplina.!
        A doua zi, pe seara,vine nea Gherghe pe la cazan si dupa ce gusta 1-2 pahare, incepe sa se vaite.
            - M-au calcat hotii ieri noapte! Au venit sa-mi fure curcanii.....!!!
            -Doamne fereste, se cruceste o femeie care facea tuica la cazan!!da Marioara ,da Marioara , vina repede sa auzi minune- o cheama pe mama!
             Eu si Mitica, bineinteles cu gura cascata, sa nu scapam nimic....
          -Bai fratilor,zice nea Ghiorghe- pe la mijlocul noptii ,doua matahale ,gata ,gata sa-mi ia curcanii!!
        Noroc ca i-a simtit cainele si am iesit cu toporul la ei. I-am gonit cu cainele, pana i-am trecut apa. Au fugit in directia satului vecin(v-am spus de strategie- nu?) Cred ca aia ..ai lu....trebuie sa fi fost. Baaa-- ii omoram daca-i prindeam!
           Femeile: -Doamne fereste Gheorghe, da nu ti-a fost frica?!
                         - NUUU,pai cu cainele langa mine, ii omoram de-i prindeam!!
       Au mai trecut anii si mama tot mai tinea minte.- Sa inchizi bine curcile,ca lu Gheorghe era sa i le fure banditii.!!
   Cum intr-o seara(deja aveam in dotare stelute si nu mai era pericol de cotonogeala)- eram mai bine dispus ii zic
     -L-au calcat hotii pe naiba! Eram eu si cu Mitica ,la strugurii  lui tanti LENA!!

                                                Mama, isi face cruce de doua ori  si zice in stilul ei caracteristic:
     -  Nenorociti de copii! Daca va prindea Gheorghe  ? Va omora cu zile.......iar pe noi ,ne faceati de rasul satului!!








45 de comentarii:

  1. Frumos scris Cezare, f. frumos, dar asta parca ne-ai mai povestit-o...mai prin primavara.
    RăspundețiȘtergere
  2. Este editie revazuta si completata cu struguri dulci si ..un curcan dolofant pentru toti cei care ma viziteaza!
    Am prieteni noi si multi pe net!Poate vor s-o citeasca si ei!!
    RăspundețiȘtergere
  3. @Lyon57-Multumesc mult pentru apreciere! Te mai astept.
    RăspundețiȘtergere
  4. Stelian P.
    @CEZAR
    Frumos. Si eu imi modific textele asa ca te inteleg foarte bine.

    @Don Corleone
    Esti cel cu care vorbeam despre galetile cu ciment sau o clona ? Ar fi pacat.
    RăspundețiȘtergere
  5. @Stelian P
    Va respect si va intreb;
    Ar fi pacat...... CE??
    Da eu sunt responsabilul cu galetile&cimentul
    Acum e OK?
    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.
    @Don Corleone
    Ar fi pacat daca s-a ajuns pina aici. Parca ne intelegeam toti altfel si daca aveam ceva de impartit foloseam alte cuvinte.
    Sincer nu cred ca esti cel cu care faceam planuri la adresa....
    RăspundețiȘtergere
  7. @STELIAN-inca odata multumesc!
    In ceea ce-l priveste pe d.C.-asta e. El nu face nimic(l-am invitat sa puna un articol cu ideile lui) in schimb urmareste cu lupa sa distruga!
    E slabut din toate punctele de vedere,macinat de ura si invidie aiurea.
    In mod normal are interdictie-dar el se baga.....! Nu a inteles ca si-a ales gresit adversarul!!
    RăspundețiȘtergere
  8. Stelian P.
    @CEZAR
    Nu sunt sigur dar ceva imi spune ca nu e el. Cind folosea alt nick imi dadea sfaturi pertinente despre calculator iar aici greseste inexplicabil.
    RăspundețiȘtergere
  9. Este El garantat-probabil ca-i beat(mai tot timpul)
    Clonele -dati clik pe poza si vor aparea cu ,,profil indisponibil"
    RăspundețiȘtergere
  10. Pai m-ai chemat la struguri si strugurii ia-i de unde nu-s...:D Deci ai fost si tu candva copil!:)
    Citindu-te mi-am adus aminte de culesul la vie cand abia stiam cum ma cheama! :D
    De culesul porumbului,de mersul cu caruta(Ce dor imi e :D ),de cules fasole cu bunica...:))
    Am suferit ca nu aveam bunici la tara...Dar cum prindeam vreo ocazie...nu o ratam! Deci,iubi...ramai dator cu friptura de curcan si struguri!Eu vin cu muzica oricand! :D
    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ai aparut iubyCvis- nu inteleg !la tine nu se vad si strugurii si curcanul?!Habar nu am cum ii fenomenul. La mine sunt .Mai incearca la compul tau.Sunt curios daca la altii apar,ca daca nu m-am chinuit degeaba!!!!
    Eu nu am trait la bunici!Eu am crescut la tara!!
    Sper sa fii zambit,intamplarea e autentica personajele idem !Multumesc pentru vizita!!
    RăspundețiȘtergere
  12. Eu ma refeream ca tu nu ai mai apucat sa furi strugurii...:)Eu vroiam struguri furati de tine!
    Ca pe aia din poza ii vad si sunt apetisanti!Curcanul insa nu ma atrage prea tare!:))
    Fata mi-e un zambet! :D Cu placere,iubi Cezar! :)
    RăspundețiȘtergere
  13. AAA deci asa!Mi-a pierit cheful de struguri mult timp!
    Are noroc curcanul ,pt ca tii la silueta!!
    RăspundețiȘtergere
  14. Frac-miu vezi ca ti-am luat apararea pe MH...
    RăspundețiȘtergere
  15. Sar'' mana- auzi ba fratele meu? De ma scapi de nebun,vin cu curcanu la tine,ca fata oricum nu-i pofticioasa!!
    RăspundețiȘtergere
  16. Sa fie bine facut la cuptor, rumenit-dar nu ars, umplut cu castane (comestibile, nu din alea de maturai tu in fiecare toamna prin curtea regimentului), garnisit cu citeva masline (nu care cumva sa te duca dracu mintea la alea de oaie), asezat pe un pat de cartofi rumeniti si cu o salata de varza rosie. Sper ca ai priceput...Si ca sa nu mi se arda pipota, mai adauga un zaibar de ala de-al tau oltenesc, dar fii atent sa nu fie otzetit.
    RăspundețiȘtergere
  17. Stelian P.
    @CEZAR
    Daca e vorba de curcan m-as infiinta si eu da...nu face rau la colesterol ?
    Fiindca tot suntem in concediu si ca sa imi pastrez antrenamentul lucrez (ma rog, asa se spune) la un text hazliu, de vacanta.
    Daca esti de acord sa-ti fac putina concurenta il postez luni dimineata (sper sa nu ma prinda nepotelul ca inca am VERBOTEN la calculator).
    RăspundețiȘtergere
  18. @Cezarel--Maaaaai da pretentios te facusi asa dintr-o data(vezi ca te spun lu nenea Darwin)
    Ti-l dau viu sa-l faci cum doreste pipota matale si apoi venim si noi(adicalea Eu,don Stelian si ...si IubyCvis)
    @don Stelian -S-a marcat!
    RăspundețiȘtergere
  19. Cezare, daca scapi de nenorocitul acela dezaxat,daca te dezici public de el, promit sa devin un cititor fidel al blogului tau.
    RăspundețiȘtergere
  20. @ Anonim- Tu imi ceri ceva in timp ce te prezinti ca un ilustru anonim-nu-i F.play
    2.Daca as face asta ar insemna ca am ceva personal cu respectivul,ceia ce nu-i cazul.Eu nu duc problemele la nivel persoal ci incerc sa le pastrez la nivel de principii sau ...un pic de distractie!Ne contrazicem,ne luam peste ..pistol,ne mai si porcaim ,dar in final suntem in aceiasi barca!! O zi buna
    RăspundețiȘtergere
  21. Cine?? Stelian P posteaza??.Ok ,e super OK!!
    RăspundețiȘtergere
  22. @ Cezar,
    Daca cele afirmate de tine in postarea de la orele 14:00 sunt reale,inseamna ca dai semne de revenire la realitate.Este foarte posibil sa-ti recapeti cititorii si mai ales pe cei care au fost de buna credinta cand au postat pe acest blog.
    RăspundețiȘtergere
  23. Nene Stelian P , spune lumea ca matale esti (asa spui matale) baiat destept ... Pai , spusele matale ca "da...nu face rau la colesterol ?" arata ca nu este chiar asa ... Din cite am citit eu prin Wiki , se spune ca , tocmai , colesterolul este lucrul cel rau ... adica , daca acel curcan 'face rau la colesterol' insemneaza ca face un lucru bun pentru cel caruia i-ar fi facut rau colesterolul ...
    RăspundețiȘtergere
  24. @gigel-ai fost in vacanta la bunici? Doar asa se explica subita inclinatie a ta spre a filozofa....unde nu-i cazul!!!!
    Tu, la fel ca si mine si tooooti cititorii(care sunt mai destepti decat noi)ai inteles foarte bine spusele lui don Stelian!
    Revenind strict la lectia de medicina, sa stii ca te-am prins:
    Exista si un colesterol bun(surprizaaaa!!!!)si deci si in aceasta varianta don Stelian....cunoaste!!!
    Mi-ai uitat sfaturile de a nu te baga intre oamenii mari ..Gigele,Gigele...
    PS. Mi-am permis sa rasp. in locul lui don Stelian pentru ca stiu ca nepotelul i-a bagat VERBOTEN la comp. si nu puteam lasa sa creada oamenii ca un pusti ne vantura asa....
    RăspundețiȘtergere
  25. Guvide ala e BIG 6? Sper sa ai habar despre ce intreb...
    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim spunea...

    @Ano 12:31,
    Pai ce sa comentam????
    Fiecare pensie inseamna cate un om, cu "viata si cariera" lui inconfundabile! Este normal ca la "oameni diferiti", sa fie si "pensii diferite"! Apoi .... lasa .... ti-am intuit rautatea! Asa au facut si ALTII, de au reusit sa ne incaiere in draci!
    20 august 2011, 12:55
    Anonim spunea...

    Cezarusule de la 12.55 ... las-o jos ca macane ... Pina acum sustineai ca te-au nedreptatit fata da alti lt.colonei din armata (deci nu mai erati
    " "oameni diferiti", sa fie si "pensii diferite"! " ... Acum , ca se insinueaza ca ai avea pensie mai mica decit agentul sef de post din Cocirlatii din Deal , gata ... " "oameni diferiti", sa fie si "pensii diferite"! " ...

    Dar despre fostul tau mecanic conductor TAB ... sau maistrul armurier ... ce parere ai ... ca precis te-au "intrecut" la pensie ... tot din motivele aratate mai sus de catre mos alecu ? ...
    RăspundețiȘtergere
  27. Hai nepoate "deşteptare" şi continuă postarea!
    RăspundețiȘtergere
  28. Big 6 doarme !Ori si-a schimbat atitutinea?
    Margelatu
    RăspundețiȘtergere
  29. @ Ano09.15(12.31)-Nu-i Opera mea pe- cuvant de onor!!
    Pe de alta parte M.Alecu de data asta are maaaaaaare dreptate in analiza lui... comparativa!
    Dupa cum se vede ca intodeauna unii tot ,,trag 'si tot pierd iar altii tot se ,,lipesc 'si tot castiga! Nu-i vina mea ca prin sferele inalte nu se gandeste nici cat cel mai prost caporal pe care l-am avut in subordine!!!!!!!!
    @Unchiule-fii binevenit(mai cum apar neamurile)S-o fii vorbind pe undeva ca ma paste vreo mostenire!Alaska,Crimeia..???!!!
    @Margelatu- intuiesc ce spui!! Eu m-am straduit.E bine sa intri si tu in actiune si daca se poate nu singur!!! Ozi super la toooooata lumea buna!!!!
    RăspundețiȘtergere
  30. Frumos scris. Este povestea copiilor care au trăit la ţară în perioada ceapeurilor...Sunt aproape trase la indigo. Diferă doar copacul, fructul, poama...şi Mitică

    Apropo...vreau un link cu blogul lui Stelian
    RăspundețiȘtergere
  31. @ Bazel-multumesc,probabil ca asa este!!!
    Nu are deocamdata...
    RăspundețiȘtergere
  32. Don Corleone spunea...

    cel care a postat la ora 13:28(don Corleone) este o clona si un hot .Din acest motiv ma vad obligat sa postez in continuare doar ca anonim sau deloc.
    Ce o fi crezand el ca rezolva in acest mod degradant,inafara faptului ca se autodefineste.
    La revedere.
    Daca voi suportati/va face placere aceasta situatie nu aveti decat,dar va spun ca NU E BINE pentru blog
    RăspundețiȘtergere
  33. Vede cineva la 13.28-un Corleone ??!!Eu NU !!
    ,, cel care a postat la ora 13:28(don Corleone) este o clona si un hot ".
    RăspundețiȘtergere
  34. @cezar
    Cel care baga strambe a uitat un fapt "minor".Era vorba despre blogul MH.Te rog sa verifici si ai sa vezi cu proprii ochi.Dupa cum vad ataca si MH si pe tine.
    ti-am mai spus ca iti stau la dispozitie cu un program de identificare(aproximativa)a ID-urilor
    Dar daca nu vrei asta e.
    In rest tot ce am spus e adevarat.Eu nu am ce pierde,dar daca dobitocul persista in hotie,voi adminii de bloguri veti avea de pierdut.Te rog sa te gandesti de 2 ori inainte de a raspunde.A patit-o si nea kiss=tigri2(de altfel un om "jos cu palaria")si uite asa daca le permiteti astia va "rad" incet dar sigur
    O seara buna!
    RăspundețiȘtergere
  35. @cezar
    poate te uiti si la culoarea ID-urilor?Ce zici!
    RăspundețiȘtergere
  36. Curleone/Hakordele ce jalnic esti...Te incadrezi perfect in categoria "javrelor ordinare". Pina de curind il mushcai de cur pe Cezar, iar acum il perii de scame. Interesantule, cred ca "spatiul virtual" ar avea numai de cistigat daca ar dispare cei ca alde tine.
    RăspundețiȘtergere
  37. Dar cei ca tine...javrete anonim?Ti-ar place sa ramai doar tu si sa-i bagi in "faliment" pe altii!
    Eeehh ce ti-ar mai place paduche!
    RăspundețiȘtergere
  38. @ano 21 august 2011, 22:34
    Nu are nici o importanta parerea mea despre Cezar.Eu sunt un oarecare.
    In comment-ul meu de la ora 21:27 ma refeream la un PRINCIPIU.Se pare ca unii le mai au dar altii din pacate au renuntat definitiv la ele(ca tine de altfel).Asadar mai bine sa nu-ti spun cine esti sau mai bine zis CE ESTI!.
    RăspundețiȘtergere
  39. Ba, tu asta de 06:45 ai dormit prost sau asa esti de felul tau?
    RăspundețiȘtergere
  40. @Don Stelian TOOOOOATA LUMEA ASTEAPTA!!!
    RăspundețiȘtergere
  41. Cezarusule ... daca "TOOOOOATA LUMEA ASTEAPTA!!!"
    inseamna cei 2-3 care apareti pe aici ... in care sint 2 cezari si un stelian ... atunci e corect ... TOOOOOATA LUMEA ASTEAPTA!!!
    RăspundețiȘtergere
  42. Narodule ,uita-te si tu la CONTOR!!
    RăspundețiȘtergere
  43. Sa ne uitam la contorul de la Mobra/Fietelul tau, la ala de apa, gaz sau lumina?
    RăspundețiȘtergere

26 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Popa Sfantu Pomocraci22 august 2017 la 14:01

    Buei Pedrones, tot n-ai reușit sa te lepezi de nebun ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Blogul inchid
    RH este la Bucuresti
    Deschideti
    Robert Horvath Deva Blog

    RăspundețiȘtergere
  8. Repet conditiile pentru a continua
    Colaborares
    Fotografia mea
    Ca actor de film
    Iubitor de Pizda !

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Insfarsit blogul taranetelui blemoragic a decedat !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cezar imprmintat in secret cu blog cu tot
    In
    Cimitirul Erorilor Neamului !


    RăspundețiȘtergere
  12. Robert Horvath la Bucuresti.
    Deschideti Robert Horvath Deva Blog
    Urmeaza
    Celula terorista depistata la Braila.

    RăspundețiȘtergere
  13. ANUNT IMPORTANT
    Draga Cezar.
    Un gand de pace.
    Te rog publica ancheta
    GRUPUL TERORIST LEPADATU DIN BRAILA IN ATENTIA SERVICIULUI DE PAZA
    A PRESEDINTELUI TRUMP.
    Senzational si terrminal.
    Incredibil dar adevarat.
    Seful sercuciului secret american din Romania amenintat deasemenea.
    Grup terorist un jurul unui fost ofiter de securitate.
    Pe nume Chirita Lepadatu.
    Blogul nazistilor romani
    Deschidetu
    PRO ROMANIA LEPADATU BLOG
    in curand
    Ancheta cazului Lepadatu pe blogul
    Robert Horvath Deva Blog
    Ave Cezar !
    Muritorul Robert te saluta din mers !

    RăspundețiȘtergere


  14. Robert Horvath8 septembrie 2017, 05:07
    Fragment
    Ambasada Roman in USA
    Domnule Ambasador
    Nota oficiala
    Va rog a remite SRI aceste randuri in regim de urgenta..
    Am depistat pe un blog fascist din Romania amenintari cu moartea
    la adresa Presedintelui SUA Donald Trump si a sotiei sale .
    Deasemenea un atac direct ,nominal la adresa reprezentantul Serviciului Secret American
    Dela Ambasada SUA dela Bucuresti.
    Mentionez ca in calitate de cetatean american am contactat autoritatile competente.inclusiv serviciul
    care asigura paza presedintelui.
    Deasemenea am contactat Romanian Desk dela Departamentul de Stat.
    Este de datoria sa ancheteze acest caz in regim de urgenta.
    Iata scrisoarea adresata SRi
    Domnului director Helvig
    Ea trebuie sa ramina confidentiala.........
    Va multumesc anticipat
    Robert Horvath Deva
    Devartes Film International
    New York Tokyo
    Presedinte
    Date de contact

    Draga Cezar
    Baga un nou editorial
    la orizont un scandal international fara precedent!
    Vechile comentarii creiaza confuzie !
    Ave Cezar !

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragul meu priete
    Deschide stand pe scaun
    Robert Horvath Deva Blog
    Poate preiei cevs.
    Cu poze cu tot.
    Ave Cezar.
    Nimic si nici o fusta nu ne va desparii.
    Ave Cezar !

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimate si iubit prieten.
    Pana cand ramine postst opera
    Si capodopera.
    O tii pana intra in istoria
    Literaturii romane ?
    Pula ! Pula !

    RăspundețiȘtergere
  17. Cezar este un om de bine.
    Un patriot al armelor
    Un om al cartilor
    Un intelectual in unifirma.
    Avem nevoie de asemenea oameni
    Eita sus
    Pulimea jos

    Ce Pula mea!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mult prea stimate domn
    Si Emperor
    Cand redeschizi blogul?

    RăspundețiȘtergere
  19. Toate admiratoarele noastre
    Stau cu gura deschisa
    Si intre deschisa.
    Asteapta deshiderea blogului
    Si a slitului !

    RăspundețiȘtergere
  20. Adoratoarelor sculative le dedic
    Noul meu blog de arta.

    devartesblog.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Atentie
    Dedic ultimul meu film
    In care apar cu prietenul
    Donald Trump
    Si el
    Pizdar
    Deschideti
    devartesblog.blogspot.com
    La filmul cu cele mai sculative femei din lume
    Filmul
    Casablancas

    RăspundețiȘtergere
  22. Cand postezi un nou editorial ?
    Sculativ sau extrem de sculativ ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!