Google Website Translator Gadget

vineri, 29 septembrie 2017

AMP 120mm si Abrams M1A2 SEPV3/4

AMP… noua munitie „Advanced Multi-Purpose” pentru Abrams M1A2 SEP v3 si v4 ( interesante filmarile cu „catafractul” american):

Intre timp, U.S. Army primeste primul lot de Abrams M1A2 SEPV3, standard la care vor fi probabil aduse in jur de 1500 de tancuri din inventarul american.
M1A2 SEPV3 introduce:
  • legatura de date pentru munitie (ADL), incluzand: SW nou, FCS imbunatatit, care comunica cu inchizatorul (culata) tunului, pentru programarea munitiei;
  • munitie imbunatatita si programabila prin legatura de date;
  • Senzor IR imbunatatit (IFLIR) la vizorul tragatorului si al comandantului – cu 4 campuri d evedere pe ecrane de inalta definitie, pentru a accelera identificarea si angajarea tintelor;
  • turela teleoperabila cu profil redus („low-profile”) LP CROWS (Common Remotely Operated Weapon System), cu camera de zi imbunatatita, incluzand modul de lucru imagine-in-imagine;
Munitia imbunatatita, care comunica prin legatura de date (ADL) prin inele aflate la baza proiectilului, consta in:
  • proiectilul antitanc cinetic de generatia a V-a de tip M829E4/ M829A4 APFSDS-T (Orbital ATK), cu penetrator compozit de uraniu saracit imbunatatit (cu 3 petale si aripioare cu rezistenta scazuta la inaintare) si distanta marita de angajare a tintelor (pulbere nedependenta de temperatura ambianta: −32 la 63 °C), impreuna cu o conceptie speciala pentru a lovi tinte protejate de ERA avansat de generatia a III-a si sisteme de protectie activa (APS). Proiectilul este in productie din 2016, comanda intitala din 2014 de 2501 proiectile costand aprox. 10.000$/bucata;
  • munitia multi-uz (AMP), cu trei moduri: detonare la impact, intarziata si in aer (airburst) – inlocuind urmatoarele tipuri dedicate (intrebarea este si la ce cost?): M830 (HE) AT, M803A1 multi-uz HEAT, M1028 canister si M908 HE-OR;
Aranjamentul actual al turelei la Abrams:
https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-94c1ca2a051fe1904137298326cbc8c7
Productia urmatoarei variante, SEPV4, este asteptata pentru 2023, iar intrarea in uz efectiva prin 2025… pentru a ramane standard pana spre 2050. Pentru dezvoltarea acestuia, US Army TACOM a lansat in septembrie 2012 un contract pe 8 ani, in valoare de 395 mil.$, modificarile vizand miniaturizarea electronicii (inclusiv arhitectura Line Replaceable Module/LRM), capacitate electrica crescuta cu nou APU, reducerea dimensiunilor, consumului electric si a masei sistemelor interne. Tancul va avea blindaj imbunatatit, sistem anti DEI (exploziv improvizat), imbunatatiri ale ssitemelor de date (switch ethernet ambarcat pentru legarea in retea rapida) si constienta situationala dar si protectie activa hard-kill (posibil Trophy: Multiple Explosive Formed Penetrators – MEFP).
M1A2 SEPV3 cu lesturi de masa suplimentara, pentru simularea „ingrasarii”
In data de 7 septembrie, anul curent, General Dynamics au anuntat obtinerea a doua contracte, vizand dezvoltarea si integrarea modificarilor in pachetul Abrams M1A2 System Enhancement Package Version 3 (SEPv3), dar si crearea pachetului SEPv4, cea mai mare parte in cadrul uzinei producatoare a M1 –  Joint Systems Manufacturing Center din Lima, Ohio:
  • primul contract, in valoare de 311 mil.$, vizeaza imbunatatiri ale vizoarelor comandantului si tragatorului si imbunatatiri ale senzorilor, letalitatii si supravietuirii in cadrul pachetului SEPV4, imbunatatiri ce vor fi implementate pe 7 prototipuri pe care GDLS le vor livra catre US Army in cadrul aceluiasi contract. Activitatile se vor desfasura in locatiile:  Sterling Heights, Michigan; Lima; Scranton, Pennsylvania; si Tallahassee, Florida.
  • al doilea contract, in valoare de 270 mil.$, este acordat de U.S. Army Tank Automotive Command cu scopul de a produce 45 de tancuri Abrams M1A2 SEPv3, primele fiind livrate de linia de productie in aceasta toamna, activitatea desfasurandu-se in Lima, Scranton, Tallahassee si Anniston, Alabama.
Cert este ca se pregateste si integrarea M1 intr-o retea complexa, alaturi de UAV-uri si UGV-uri.
Pe cand M1A3, daca nu introducerea unui urmas al programului M1 TTB ?
Design-ul Abrams M1 Bl.III, care a stat la baza TTB
si TTB-ul, la muzeu
Ca sa ajungem si in Europa, Bundeswehr incepe modernizarea parcului sau de tancuri la noul standard Leopard 2A7V (V= Verbessert = imbunatatit) , prezentat la Eurosatory 2016, cu o comanda de 118 mil. euro pentru un prim lot de 104 bucati: 68 Leopard 2A4, 16 Leopard 2A6 si 20 Leopard 2A7.
Leopard 2A7+
Modernizarea include noul tun Rheinmetall cal. 120mm cu teava lunga L55A1/55 calibre si munitie programabila DM11, alaturi de imagistica si detectie noua, un nou sistem de control al tragerii, un generator (APU) mai puternic si blindaj modular modern pentru placa frontala superioara a sasiului. Primele tancuri 2A7V ale acestui lot vor ajunge inapoi la Bundeswehr incepand cu 2020, contribuind cel mai probabil si la extinderea parcului activ de tancuri al Bundeswehr de la 225 la 320, adica 6 batalioane.

Marius Zgureanu
Surse:
http://www.benning.army.mil/armor/eARMOR/content/issues/2014/JAN_FEB/Brown.html
Steelbeasts
GeneralDynamics
Deagel
ArmyRecognition
Scout.com
Aw.my

Citeste si:
https://www.rumaniamilitary.ro/tanc-contra-tanc-optiunea-romaneasca-i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!