Google Website Translator Gadget

duminică, 24 septembrie 2017

VIVAT NATO..!!!

NATO răspunde la Zapad 2017 cu Dragon-17. Mii de trupe ale Alianței au început exerciții millitare în Polonia, după amenințările de securitate din partea Rusiei

Mii de militari din cadrul NATO au lansat, joi, exerciții militare de amploare în nordul Poloniei, pe fondul amenințărilor de securitate reprezentate de exercițiul militar Zapad-2017, desfășurat de Rusia și Belarus, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Manevrele, intitulate Dragon-17, implică 17.000 de militari și aproximativ 3.500 de echipamente, desfășurându-se până la 29 septembrie.

Pentru prima dată, la exerciții participă și noua structură de apărare a Poloniei, Forțele de Apărare Teritorială, care antrenează voluntari civili să susțină trupele armatei.

Viceministrul polonez al Apărării, Michal Dworczyk, va participa la aceste exerciții. El a specificat că operațiunile au un caracter defensiv și sunt efectuate ca răspuns la îngrijorările din regiune cu privire la activitatea militară din partea Rusiei.

Exercițiile militare comune Zapad-2017 s-au desfășurat în perioada 14-20 septembrie în Rusia și Belarus, la manevre participând 12.700 de militari (7.200 din Belarus, 5.500 din Rusia), 70 de aeronave, 680 de echipamente militare (250 de tancuri, 200 de arme, mortiere și sisteme de rachete). Scenariile cele mai optimiste vorbesc despre testarea capacității de reacție a Rusiei în cazul unui conflict armat cu NATO iar cele mai pesimiste, despre preludiul unei invazii. Alerta a fost lansată de generalul Philip Breedlove, fostul șef al forțelor americane din Europa, care a spus că, potrivit informațiilor sale, rușii au mobilizat de 83 de ori mai multe vagoane de tren ca la precedentul exercițiu Zapad, cel din 2013, la care participaseră circa 10.000 de militari.
 
De asemenea, există temeri că exercițiul ar putea include și o componentă nucleară, dat fiind că în ultima perioadă Kremlinul a făcut eforturi pentru integrarea forțelor sale convenționale și nucleare.

Președintele lituanian Dalia Grybauskaite a declarat că exercițiile militare Zapad-2017 reprezintă un semn că Rusia se pregătește pentru un conflict serios cu NATO.
 
Și ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a afirmat, joi, că Varșovia și statele din regiune trebuie să fie foarte precaute pe parcursul exercițiului militar Zapad-2017 desfășurat de Rusia și de Belarus, informează site-ul postului France 24.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!