Google Website Translator Gadget

vineri, 12 august 2011

ANGLIA-TARA MEA DE DOR !

  
Imaginile televizate care-i înfăţişează pe compatrioţii mei incendiind clădiri şi maşini, atacând poliţişti şi pompieri şi jefuind magazine, în întreaga ţară, mă fac să regret că sunt englez. Imagini cu persoane jefuite, în timp ce zac fără cunoştinţă, sau cu răni grave, mă dezgustă – acesta nu este un comportament normal. Nu există nicio justificare pentru ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Este pur şi simplu o scuză a unei minorităţi mici pentru a încălca legea. Ceea ce a început ca o consecinţă a împuşcării a unui om (pare-se) neînarmat în nordul Londrei şi a demonstraţiei ulterioare de protest în faţa secţiei de poliţie locale s-a transformat, rapid, într-o scuză pentru ca jegul Angliei să provoace dezordine şi haos şi să distrugă vieţile altor cetăţeni, prin acţiunile lor necugetate.

Aceasta nu a fost o acţiune plănuită şi coordonată de către un grup, sau de o sectă religioasă anume, ci doar acţiunea unor indivizi egoişti, care fură sau distrug lucruri care nu le aparţin.

Suntem atât de obsedati să fim corecţi din punct de vedere politic, încât ne-am pierdut bunul simţ. De ce în Irlanda de Nord  e ok să folosesri tunuri de apa, gaze lactimogene si gloante de cauciuc, dar în Anglia nu?

Ceea ce m-a consternat şi mai mult a fost faptul că anumite secţiuni ale mass-mediei şi societăţii învinuiesc poliţia şi guvernul pentru acţiunile jefuitorilor. Locuri de muncă insuficiente, taxe mari, tensiuni rasiale, etc. etc. – acestea sunt prostii! Consider că majoritatea celor implicaţi în răzmeriţe trăiesc bine-mersi de pe urma ajutoarelor de stat, sau sunt angajaţi. La fel de şocant a fost răspunsul Ministrului de interne, Teresa May, care nu a permis folosirea tunurilor cu apă pentru eliberarea străzilor. Deci este ok să foloseşti tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene în Irlanda de Nord, dar nu în Anglia. De ce nu? Motivaţia domniei sale a fost  următoarea: din cauza riscului pentru sănătate şi siguranţa cetăţenilor.

Am ajuns în troaca de porci; suntem atât de obsedati să fim corecţi din punct de vedere politic, încât ne-am pierdut bunul simţ. Ceea ce totuşi a reieşit, în urma violenţelor, a fost că oamenii decenţi s-au adunat pentru a curăţa şi a repara stricăciunile, precum şi pentru a-i identifica pe vinovaţi, cu ajutorul reţelelor de socializare precum Facebook sau Twitter. Mulţi vandali au fost identificaţi şi predaţi poliţiei, în timp ce o persoană vinovată pentru incendierea unui magazin în Manchester s-a predat de bună voie, după ce şi-a văzut poza pe Facebook.

De fiecare dată când eram întrebat de ce am venit să locuiesc în România, mi-era greu să exprim în cuvinte ceea ce îmi place aici şi ce mă face să rămân. Acum am răspunsul perfect, doar citiţi ce-am scris mai sus. Românii nu se comportă precum „compatrioţii” mei din Anglia.

Biserica şi Statul -Dacă biserica vrea catedrală, să şi-o plătească singură

Nu mi-am putut crede ochilor când am citit că biserica şi statul vor cheltui 6 milioane de euro pentru o nouă catedrală, mai ales că această cifră se va majora, aşa cum se întâmplă adesea cu proiectele româneşti de construcţii. De ce se implică guvernul în acest proiect? Există spitale şi şcoli care se închid,  personal calificat, precum medicii, care pleacă peste hotare din cauza salariilor de mizerie. Conform Băncii Mondiale, peste 1 milion de cetăţeni ai României trăiesc în sărăcie totală. Nu ar trebui aceste probleme rezolvate înainte ca guvernul să risipească banii publici pe asemenea nebunii? Dacă biserica vrea catedrală, să şi-o plătească singură. Dacă chiar au nevoie de o clădire, există una foarte mare şi aproape goală, chiar lângă locul viitorului proiect. Motivaţiile bisericii sunt bizare, ceva de genul că noua catedrală nu trebuie comparată cu şcolile şi spitalele, pentru că această catedrală este complementară sănătăţii şi educaţiei şi, în acelaşi timp, un simbol al comunităţii religioase a ţării. Totodată, biserica susţine că nu au suficient loc pentru seminarii şi învăţământ religios în locaţia curentă, dar există multe clădiri de birouri abandonate sau neterminate unde s-ar putea ţine aceste seminarii şi cursuri de religie. Cu toate că apreciez religiozitatea românilor, spre deosebire de Marea Britanie, acest ridicol elefant alb este o risipă ruşinoasă de bani, iar guvernul ar trebui să oprească imediat orice contribuţie.

Bechtel-în sfarsit ministrul Transporturilor a văzut lumina

În sfârşit, ministrul transporturilor a văzut lumina şi a eliminat Bechtel din programul de construcţii rutiere din România.  O decizie excelentă, doamnă. România are una dintre cele mai precare infrastructuri rutiere, cei mai puţini kilometri de autostradă din Europa, dar şi costul cel mai scump pe kilometru. Să sperăm că lucrul la autostradă va putea fi reluat şi că investiţiile străine vor creşte datorită îmbunătăţirii infrastructurii rutiere. Doar timpul ne va spune adevărul, dar se pare că, în sfârşit, aleşii au început să se concentreze la conducerea responsabilă a ţării şi la dorinţele electoratului care i-a pus acolo.

Declaraţiile lui Gigi Becali ni-l dezvăluie, de fapt, aşa cum este – un cretin

În încheiere, Becali, cea mai cunoscută curvă a mass-mediei româneşti, rosteşte cu propria sa guriţă probabil cele mai „frumoase” comentarii idioate şi sexiste, şi citez (cu permisiunea Bucharest Herald):
„Bărbaţii care-şi înşeală nevestele sunt şmecheri, iar femeile care-şi înşeală bărbaţii sunt curve” şi „dacă un bărbat îşi înşeală nevasta odată, a fost un accident, dar o femeie care-şi înşeală bărbatul odată, este o târfă.” Totodată, Becali ar fi spus că nevestele înşelate nu au dreptul să-şi părăsească bărbaţii, dar bărbaţii înşelaţi au acest drept.

Nu-mi vine să cred că cineva poate să fie atât de ridicol, mai ales cineva atât de respectat în special de cei mai săraci membrii ai societăţii.  Da, a fost amendat cu 500 de euro de Consiliul naţional pentru combaterea discriminării. Pentru un multimilionar, asta nu înseamnă nimic. Persoane precum domnul Becali au o anumită obligaţie şi responsabilitate să se comporte corect în public. Declaraţii de genul acesta ni-l dezvăluie, de fapt, aşa cum este – un cretin.

Aşa, sezonul de fotbal a început, în sfârşit, în Marea Britaniei, seria de meciuri amicale de cricket Anglia – India merge bine, Campionatul Mondial de Rugby începe luna viitoare (şi-i urez succes selecţionatei României!). Din fericire, afacerile stagnează, aşa că am timp să le urmăresc pe toate!

duminică, 7 august 2011