Google Website Translator Gadget

vineri, 16 martie 2012

Deputatul Mihail Boldea este cercetat într-un dosar de fals şi uz de fals cu terenuri şi imobile. Tun de 1 milion de euro

16 martie 2012, 10:30 |  Autor: Ioana Oancea, Marius Mototolea |
Deputatul Mihail Boldea
FOTO: Marian Vilău

Deputatul Mihail Boldea

 
Procurorii de la Crimă Organizată Galaţi investighează o grupare ce făcea trafic cu terenuri şi imobile. Pe lista celor acuzaţi de procurori se află şi un deputat. Gruparea este acuzată de înşelăciune, fals şi uz de fals. Potrivit Antena 3, deputatul este Mihail Boldea.
Înb afară de deputatul Boldea, alte 21 de persoane sunt cercetate de DIICOT pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării. Pe listă se mai află un avocat şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi.
Procurorii DIICOT Galaţi fac la această oră 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă.
La sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.
Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
"În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals", a precizat sursa citată.
Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile, potrivit procurorilor DIICOT.
În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

marți, 13 martie 2012

Dosarul pensiilor ilegale: 167 de inculpaţi trimişi în judecată de DIICOT

 |  Autor: Dorin Ţimonea 
Şapte dintre inculpaţi sunt în arest preventiv
Alba Iulia

Şapte dintre inculpaţi sunt în arest preventiv

Procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a unui număr de  167 inculpaţi,  dintre care şapte în stare de arest preventiv, în dosarul pensiilor ilegale. Dosarul se va judeca pe fond la Tribunalul Alba.
Acuzaţiile procurorilor sunt constituirea unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Pe Aceeaşi Temă

Procurorii DIICOT au reţinut că liderii grupării, inculpaţii Toma Constantin şi Coasian Sabin, împreună cu ceilalţi membri ai grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti, fiind specializaţi în falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu şi alte acte oficiale.
Inculpaţii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenţă, de master, certificate de calificare profesională) pentru  67 de persoane, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.
În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au falsificat cărţi de muncă, adeverinţe şi alte acte folosite la întocmirea dosarelor  de pensionare, pentru un număr de 138  de  persoane, pentru ca acestea să poată beneficia în mod nelegal de pensie pentru vechime în muncă. Astfel, au fost prezentate Caselor Judeţene de Pensii un număr de  95 de dosare de pensie conţinând  înscrisuri  falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plată.
Acţionând în această manieră, membrii grupării au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentând sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in muncă.

luni, 12 martie 2012

DE CE NU URMAM EXEMPLUL GRECIEI ?

Grecia, infestată cu "febra cartofilor ieftini"

ă8
Grecii s-au înghesuit să cumpere cartofii ieftini. Sursa foto: AFP

Grecii s-au înghesuit să cumpere cartofii ieftini. Sursa foto: AFP

 
Grecii trăiesc de aproximativ două săptămâni ceea ce jurnaliştii au numit “febra cartofilor ieftini”, ceea ce ar putea schimba complet modul în care funcţionează economia ţării.
Totul a început când un producător de cartofi din zona Nevrokopi, supărat de faptul că vânzarea cu ridicata îi aduce pierderi, a descărcat 24 de tone de cartofi, pe care le-a oferit direct consumatorilor din oraşul Katerini, la preţuri de producător. El a fost inundat de cereri, unele dintre ele venind de la 1.000 de kilometri de oraşul său.
Grecii, profund afectaţi de înăsprirea măsurilor de austeritate, caută soluţii pentru supravieţuire.
Veniturile au scăzut dramatic, unul din cinci muncitori este şomer, şi mulţi au fost nevoiţi să îşi şteargă cheltuielile cu îngrijirea sănătăţii sau cu educaţia.

Personalul academic şi studenţii din Nevrokopi au pus la dispoziţia fermierilor un spaţiu din afara campusului pentru a-şi vinde produsele. Pentru cartofi, preţul de vânzare a fost de 25 de eurocenţi per kilogram, de trei ori mai mic faţă de preţul din supermarketuri, de 70 de eurocenţi kilogramul.
"Febra cartofilor ieftini" a cuprins în câteva zile toată ţara, astfel că mii de greci au stat la cozi în Atena sau Salonic, unde au cumpărat sacii de cartofi direct din camioane, înainte ca aceştia să apuce să fie descărcaţi.
Modificări în economia Greciei
De câştigat au ambele părţi - consumatorii care primesc produse ieftine, dar şi cultivatorii care reuşesc să îşi acopere costurile de producţie şi chiar să iasă în câştig. Ei vindeau marilor retaileri cu un preţ de 10 eurocenţi per kilogram, preţ care nu le acoperea cheltuielile.
"Este timpul ca profitorii să fie scoşi de pe piaţă", suţine un lider de asociaţie a producătorilor greci. "În acest fel, ajutăm producătorii de cartofi, dar, de asemenea, consumatorii care trăiesc vremuri grele din cauza crizei".
Bineînţeles, consecinţa a fost că agricultorii au început să refuze vânzarea către supermarketuri. Însă aceştia au început să facă oferte din ce în ce mai bune producătorilor, preţul pe care îl oferă acum a ajuns la 17 eurocenţi per kilogram. Agricultorii susţin însă că şi acest preţ este sub preţul de producţie.

Febra cartofilor ieftini pare însă contagioasă pentru că ea se extinde şi spre alte sectoare, următorii producători care s-ar putea adresa direct consumatorilor ar putea fi cei de ulei de măsline de pe insula Creta.

duminică, 11 martie 2012

Ganduri de peste ocean!_______________________________________By Robert

             

RobertDeva

                           Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.
Acum cateva ore un fost coleg m-a sunat la telefon si mi-a spus un mare
adevar: ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
                                          Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi- sunt  principalii vinovati pentru razboiul care s-a declarat, nu numai impotriva romanilor ,ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
                                        Da domnilor maghiari ,peste capul vostru, mafia maghiara si mafia romana si-a dat
mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, in timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor , se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
                                                     Voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara s-a stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor, impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
…..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte uniti-va ,asigurand nu numai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
                                           Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn,pentru a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol care se termina spunand :RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
Robert Horvath DEVA Cineast USA