Google Website Translator Gadget
marți, 7 septembrie 2021
LUMEA SE TREZESTE..DESI CAM TIRZIU !
Eduard DomanLiga ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor rezervisti
21h ·
Și totuși! Fundamentul existenței pensiilor militare, este că pensionarul militar poate fi scos oricând din pensie, și trimis pe front. Pe o funcție, pe un post, compatibil cu instruirea sa ca militar.
Așa că - dacă cu militarii treaba este clară! Ce fac pe front polițiștii care după o viață de funcționari civili, s-au trezit doar la pensie echivalați ca militari! Întrebarea este adresată în mod deosebit polițiștilor intrați în sistem după demilitarizarea din 2002/2004!
De reținut, că de exemplu, un subofițer de armată comandă de regulă o grupă, înzestrată cu blindate, mitraliere, aruncătoare de grenade, dirijează focul, intervine la cooperare, execută diverse manevre tactice, după proceduri și standarde NATO! Așadar, ce face la război, agentul de poliție ajuns subofițer în rezervă și căruia la război i s-a dar funcția de comandant de grupă? În condițiile în care acesta nu a avut în toată cariera de polițist civil, nici un dram de instruirea privind comanda unei grupe de luptă a armatei?
La ofițeri, situația este similară, doar că nivelul de instruire este mult mai complex. Așadar, ce face la război, ofițerul de poliție ajuns ofițer de armată în rezervă, și căruia la război i s-a dar funcția de șef de stat major, locțiitor sau chiar de comandant de batalion într-o structură a armatei? În condițiile în care acesta nu a avut în toată cariera de polițist civil, nici un dram de instruirea privind comanda unei structuri de luptă a armatei? Nici la logistică nu există compatibilități, nici altundeva, întrucât toate specialitățile armatei acționeaza după standarde NATO, implementate în urma unor ani și ani de instruire!
A nu cădea în capcana, cum că la război polițiștii ar fi activați tot ca polițiști! Este exclus, polițiștii nu au atribuțiuni la război. Conceptul de mobilizare în caz de război se adreseaza militarilor în rezervă. Niciodată un militar în rezervă nu poate fi activat ca civil, ci doar ca militar activ!
A nu cădea nici în capcana, cum că la război polițiștii ar fi activați la poliția militară! Unitățile de poliție militară nu au în comun cu poliția civilă, decât maxim 1%, respectiv doar acele misiuni de dirijare a circulației. 99% dintre misiunile poliției militare fiind de infanterie pură. Iar armamentul poliției militare depășește cu mult, dotarea cu un banal pistol.
Mulți se vor ofusca, însă întrebările și comparațiile sunt extrem de serioase și au ca miză, accentuarea unei breșe extrem de vulnerabile în caz de mobilizare a armatei române. Mai ascundem mult această vulnerabilitate sub preș? O dezbatem sau fugim de adevăr?
Abonați-vă la:
Postări (Atom)