Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 31 octombrie 2015 http://img-fotki.yandex.ru/get/9322/39663434.49e/0_937bc_506bb3db_XL.gif


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vineri, 30 octombrie 2015

Ionel Tudorache - La Chilia-n Port - original & autentic


Se zice cum ca ..Hudrea a scuipat tot..tot....!! Sa ascultam aceasta frumoasa melodie !!!

Iubiti-va ...pe unde apucati ...-------------------------------------------------------------------------------------------------------- By Niko !
 

Amor nebun! Un barbat a făcut sex cu soția în

 maternitate înainte cu cateva ore de naștere

Cei doi amorezi au fost surprinși de femeia de serviciu care a auzit gemete ciudate


Dragostea nu cunoaște opreliști sau margini. Un bărbat din Marea Britanie a profitat de legile destul de permisive din această țară și a făcut dragoste cu soția sa deși aceasta se afla internată în maternitate, fiind însărcinată în luna a noua. Întreaga aventură amoroasă s-a petrecut potrivit tabloidului britanic The Mirror, exact în sala în care gravida se afla internată pentru a se pregăti de naștere sub ochii și urechile destul de receptive ale celorlate gravide internate aici.
Partida de sex a fost se pare presărată cu  picanterii și năbădăi, deoarece cei doi iubiți s-au dat singuri în vileag după zgomotele destul de ciudate pe care le scoteau într-o locație destul de liniștită și discretă. Ba mai mult, raporturile sexuale au fost întrerupte spontan de sosirea intempestivă a femeii de serviciu, care a rămas pur și simplu uluită de priveliștea la care devenise martoră accidental.
Zgomotele destul de nefirești produse de cei doi amorezi britanici au pus pe jar se pare întreagul palier, unde se aflau internate și alte gravide care au declarat că s-au simțit stânjenite și deranjate de cele petrecute acolo fără niciun fel de perdea. Paradoxal, partida de sex petrecută în maternitatea din Regatul Unit nu este una neobișnuită sau singulară, fiindcă legile din acaeastă țară sunt deosebit de permisive în acest sens. Astfel, legislația din Marea Britanie acceptă fără a sancționa prin vreun cadru legal aceste manifestări, atât timp cât aceste raporturi sexuale, consființite de comun acord de parteneri se petrec cu ușile închise și cu maximă discreție.
În altă ordine de idei se pare că orice cuplu care dorește să întrețină raporturi sexuale în spitalele din Anglia sau în maternități trebuie să apeleze la celebra plăcuță No Disturb și să închidă foarte bine ușa la intrare. În cazul nostru femeia de serviciu care a asistat la spectacolul sexual explicit a rămas surprinsă de aceste prevederi pe care nu le cunoștea în detaliu, neștiind totodată că partida de sex se înscria în rigorile flexibilității legilor civile
                              =====================================

Secretele Revoluției încep să fie deconspirate! Fostul șef al Securității vorbește după 26 ani de tăcere

Fostul șef al Securității, Iulian Vlad (84 de ani), a făcut primele declarații cu privire la Revoluția din ’89, după ce a tăcut vreme de 26 de ani. Acesta a spus că el şi generalul Guşe nu au fost cooptaţi în ceea ce s-a numit „Cupolă“, adică Consiliul Frontului Salvării Naţionale (CFSN), potrivit Adevărul Târgu Jiu.
Iulian Vlad (84 de ani) a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru evenimentele din decembrie 1989, din care a executat patru ani la Penitenciarul Jilava. Acesta a fost invitat la Conferința cu tema «1989 – Adevăr şi manipulare», organizată de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, unde a vorbit despre adevărul din spatele prăbușirii comunismului în România.
„Sunt profund emoţionat. Sunt emoţionat pentru că, după 26 de ani de tăcere impusă sau autoimpusă, iau pentru prima oară cuvântul în public, în afara depoziţiilor pe care le-am făcut în propriile mele procese, trei la număr, în urma cărora m-am ales cu o condamnare de 25 de ani de închisoare, din care am executat neîntrerupt patru ani, cei mai mulţi la închisoarea Jilava“, a spus generalul în rezervă.
Iulian Vlad a explicat că nu a fost cooptat în CFSN pentru că, alături de generalul Guşe, nu făceau parte din noua grupare care a pus mâna pe putere după Revoluţie, grupare care a purtat diferite denumiri, printre care şi «Cupolă».
„Prin natura funcţiei pe care o aveam în decembrie 1989, am fost plasat în centrul sau în epicentrul evenimentelor de atunci. Sunt foarte multe date şi foarte importante. Nu suntem singurii depozitari ai adevărului şi poate că, aşa cum e omeneşte, fiecare, aflându-ne în anumite puncte şi în anumite poziţii, stăpânim mai bine adevărurile pe care le-am observat din acele poziţii în care ne aflam. Prin natura funcţiei, trebuia să cunosc ansamblul situaţiei şi trebuie s-o mărturisesc, cu modestia care se impune, că am cunoscut-o şi am stăpânit-o în cea mai mare măsură. Atât generalul Guşe – care, pentru memoria lui, cu toţii îi suntem datori, pentru că a fost un foarte bun patriot, un mare român – cât şi subsemnatul nu făceam parte din ceea ce se proteja şi, mai târziu, s-a numit de către unii «Cupolă», iar de alţii –  «Conspiraţie», sau câte alte denumiri.
Noi, în zilele acelea de început, ne-am făcut pur şi simplu datoria de pe funcţiile pe care le aveam.   Generalul Guşe era şef al Marelui Stat Major, deci comandantul executiv al Armatei, iar eu eram ministru secretar de stat, şef al Departamentului Securităţii Statului, cealaltă forţă armată a statului pe care o avea ţara atunci. Puterea armată era în mâinile noastre. Cei care au fost, mai apoi, beneficiarii puterii nu puteau să ne asocieze şi pe noi, pentru că nu făceam parte din acelaşi grup”.
De asemenea, acesta a dezvăluit faptul că soţii Ceauşescu au ţipat la ofiţerii de Securitate care-i însoţeau, înainte de a se urca în elicopter, să se tragă împotriva populaţiei:
„Fuga lui Ceauşescu de la Comitetul Central a fost facilitată de Stănculescu, care, peste capul Direcţiei de Securitate şi Gardă, a chemat un elicopter în care s-a îmbarcat Ceauşescu şi alţi doi membri ai Comitetului Central. (…) Din faţa liftului în care s-au urcat pentru a ajunge pe platforma de deasupra Comitetului Central, pentru a se îmbarca în elicopter, cu o voce necontrolată, Elena şi Nicolae Ceauşescu au ţipat către ofiţerii de gardă care-i însoţeau să se tragă şi să nu se permită pătrunderea în sediul Comitetului Central“.
========================================================================
 

miercuri, 28 octombrie 2015

Turbulențe pe piața energetică globală: Moscova poate da lovitura cu resursele de petrol și gaze ale României | PULSUL PLANETEI

Autor: Iulian Chifu | luni, 26 octombrie 2015 
Iulian Chifu
Piața energetică globală a intrat în tangaj din cauza prețului redus al petrolului, fapt ce lansează semne mari de alarmă și pentru România, acolo unde cele două mari companii petroliere, Petrom și Rompetrol, care dețin și resursele de petrol și gaze ale țării, riscă să fie scoase la mezat și să-și schimbe proprietarii.

 Astfel, în cazul Rompetrol, Kazahstanul este într-o situație economică și financiară extrem de dificilă, a făcut încasări la buget anul acesta extrem de reduse în raport cu așteptările și prognoza, de doar 40%(cifre oficiale, dar pe surse) și se pregătește să treacă la privatizări masive și vânzări de active.
KazmunayGaz, dincolo de faptul că nu-și va achita datoriile către România din contractul de privatizare, nici pe cele din „aranjamentul Ponta” măcar, vinde! Vinde intern și vinde ce mai deține peste hotare, deci și Rompetrol ar putea deveni obiect de vânzare cât de curând. Iar destinatarii cei mai probabili sunt giganții ruși Lukoil și Gazprom, firește. Nu că ar sta prea bine cu finanțele, dar pentru așa o pleașcă cu relevanță geopolitică majoră, există prin visteria rusă vreo 144 miliarde de dolari, după cum ne anunța, la recenta ședință a Clubului Valdai, Președintele Vladimir Putin.
Pe de altă parte, la ultima întâlnire de la Viena de vineri, 23 octombrie, Grupul rus Gazprom şi grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la posibilitatea aprovizionării cu petrol a OMV de către companiile din portofoliul grupului Gazprom. De asemenea, vineri a avut loc la Viena o întâlnire de lucru între preşedintele Gazprom, Alexei Miller, şi directorul general de la OMV, Rainer Seele, ocazie cu care s-a discutat despre posibilitatea cooperării celor două companii la proiectul gazoductului Nord Stream 2, precum şi despre un posibil schimb de active.
Acorduri de acest fel, OMVGazprom, ar trebui să fie în prim planul atenției autorităților și decidenților români. Asta pentru că OMV deține în România Petrom și pentru că politica companiei aici este extrem de opacă, iar accesul Bucureștiului la deciziile ce privesc fosta companie națională este limitat. Nu mai vorbim aici despre faptul între „activele” OMV intră, firește, și Petrom. „Schimbul de active” e o formulă de interpătrundere a două companii care se traduce prin oferirea de acțiuni către cealaltă în cele mai rentabile proprietăți și acces la decizie pentru a întări credibilitatea tranzacțiilor și încrederea părților.


Iată că cele două evenimente ce se prefigurează pe piața externă sunt în măsură să afecteze serios piața energetică românească. Dacă mâine ne trezim cu ambele companii în mâinile Gazprom și Lukoil, capacitatea de independență decizională strategică a României scade dramatic. Este motivul pentru care o repliere și regândire a strategiei trebuie făcută foarte repede.
Astfel, criza se dovedește a fi amenințare și oportunitate, când e gestionată de oameni responsabili și profesioniști. Mai întâi, resursele statului român ar trebui aruncate mai puțin pe pomeni minore de natură electorală astăzi, cât pe prețul benzinei și gazului pe care- l va plăti întreaga populație mâine și în viitor. Statul român ar trebui să evalueze post-privatizare Rompetrol și să găsească suma necesară readucerii companiei în proprietate românească, dacă nu privată, măcar a statului român. Sub control majoritar. Apoi privatizările din Kazahstan pot fi avantaje pentru România, dacă vizează asemenea investiții ce ar fi utile într-un stat petrolier, când prețurile petrolului sunt scăzute. În fine, în cazul Petrom, situația e mai complicată, nu știm cum arată contractul de privatizare al Guvernului Năstase (deși după nivelul de trai al fostului ministru al economiei și industriilor Dan Ioan Popescu, aflat în Italia, contractul nu ne prea oferă pârghii de acțiune) dar poate reușim să introducem limitări din timp asupra unei asemenea tranzacții ca cea prognozată de OMV, dacă vizează și activele Petrom

luni, 26 octombrie 2015

Actualitate

SUA pregătește o mișcare de amploare. Ce au început să facă la granița cu Rusia:

1
Un prim esalon de armament greu din SUA – tancuri, tunuri autopropulsate si transportoare de lupta – a ajuns duminica in Estonia. Aceste echipamente ii vor dota pe militarii americani din cadrul NATO, care stationeaza prin rotatie continua pe teritoriul tarilor baltice. Autoritatile de la Tallinn atribuie aceasta necesitate de consolidare militara „comportamentului agresiv si imprevizibil al Rusiei”, potrivit agentiilor de presa Interfax si RIA Novosti, care au citat duminica publicatia locala Valgamaalane.
La sfarsitul lunii septembrie, 12 avioane de atac la sol A-10 au fost desfasurate la baza aeriana Amari din Estonia.
 ‘Garnitura contine in total 40 de echipamente militare, intre care patru tancuri M1A2 Abrams, zece vehicule de lupta pentru infanterie de tip Bradley si trei dispozitive de artilerie autopropulsata Paladin’, inventariaza agentia de presa RIA Novosti, indicand ca echipamentele au sosit in orasul eston Valga, de unde vor fi transportate pana luni la baza militara Tapa.
Tancurile si tunurile sunt destinate soldatilor din Divizia 3 de infanterie a SUA, care vor inlocui militari americani in cadrul procesului de rotatie a trupelor, preconizat sa aiba loc pana la 3 noiembrie, informeaza aktual24.ro.
Alte doua vehicule blindate de deminare si tehnica de sprijin sunt asteptate sa soseasca in Estonia saptamana viitoare.
Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, declarase anterior — intr-un comentariu cu privire la intarirea fortelor NATO in tarile baltice si in Europa de Rasarit — ca Alianta Nord-Atlantica isi justifica actiunile pretextand amenintari imaginare care ar veni dinspre Rusia.
Orice planuri de a aduce infrastructura militara a Aliantei Nord-Atlantice mai aproape de granitele Federatiei Ruse vor atrage o reactie de represalii din partea Moscovei, a tinut sa sublinieze Peskov.
Estonia isi anuntase in august intentia de a se izola printr-un gard de Rusia ‘agresiva’.
Astfel, potrivit presei locale, aproximativ doua treimi din frontiera terestra cu Federatia Rusa vor fi echipate cu un gard inalt de 2,5 metri.
Sarma ghimpata va fi instalata in partea superioara a acestui gard, care se va intinde pe o lungime de 108 km. Lucrarile de consolidare tehnica a frontierei dintre Estonia si Rusia sunt preconizate sa inceapa in 2018, iar costurile acestui proiect se ridica la 71 de milioane de euro.
Dupa agravarea situatiei din Ucraina, tarile baltice si-au exprimat in repetate randuri temerile fata de o eventuala amenintare rusa, in timp ce inalti oficiali occidentali au avertizat ca Rusia ar putea pregati un atac in regiune, potrivit portalului newsru.com.