Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 15 august 2020

......ULA...ULA...ULAAAAAA! NE-au REZOLVAT SI PE NOI !!

 

Guvernul plafonează pensiile speciale, mai puțin cele ale magistraților

0
 

Pensiile de serviciu ale civililor și militarilor, cu excepția celor a magistraților, au fost plafonate. Măsura a fost adoptată săptămâna trecută, printr-o ordonanță de urgență a guvernului. Aceasta stabilește că pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la creșterile salariale. Astfel, acestea se vor majora doar în funcție de coeficientul de inflație, așa cum se procedează, în prezent, în cazul pensiilor reglementate de Legea 263/2010. Actul normativ mai prevede că valoarea netă a pensiei de serviciu nu va mai putea depăși media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul a pensiei.

Guvernul a precizat însă că „niciuna dintre pensiile de serviciu aflate în plată nu va fi micșorată ca urmare a adoptării prezentei ordonanțe de urgență”. „Totodată, nu suferă modificări nici baza de calcul și nu intervin schimbări nici în ceea ce privește vârsta și vechimea avute în vedere la data depunerii cererii de pensionare”, se mai arată într-o postare pe site-ul Executivului.

Măsuri adoptate pentru eliminarea inechităţilor 

Acesta mai precizează că măsurile au fost adoptate în vederea eliminării inechităților dintre categoriile de pensionari, dar și în contextul în care există pensii de serviciu care au crescut și cu 300% în ultimii ani, ca urmare a creșterilor salariale semnificative din respectivele domenii de activitate. „Spre exemplu, o pensie de serviciu stabilită la aproximativ 7.000 de lei în anul 2010 a ajuns la valoarea de 22.000 de lei în anul 2017, ca urmare a corelărilor cu creșterile salariale, efectuate ulterior pensionării”, mai arată guvernanții. Aceştia mai susțin că adoptarea acestor măsuri era necesară în contextul în care Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede creșteri anuale semnificative ale salariilor în următorii ani. Asta ar fi generat, implicit, actualizarea pensiilor de serviciu „cu sume ce ar fi putut produce efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, din care sunt suportate”.

Actul normativ reglementează pensiile personalului Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Apărării Naționale, al serviciilor de informații, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic și Consular, al Curții de Conturi, cel auxiliar din instanțe și parchete, al funcționarilor parlamentari, dar și al membrilor Senatului României și Camerei Deputaților. „Menționăm că pensiile magistraților nu sunt incluse în categoriile enumerate mai sus pe motiv că acestea au făcut obiectul a două decizii ale Curții Constituționale a României”, se mai arată în materialul guvernului.

Cei care mai vor să se pensioneze pe vechea legislaţie o mai pot face până pe 15 septembrie, dar guvernanții le recomandă „să rămână în activitate, în condițiile în care Legea 153/2017 prevederi creșteri salariale considerabile pentru următorii ani, care vor genera, implicit, pensii mai mari

vineri, 14 august 2020

 MAE RUS AMENINTA ROMANIA datorita unor viitoare  relocări de trupe americane: Cântăriți minuțios riscurile și gândiți serios la consecinţe

de Iulian Soare ,14.8.2020

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova (foto), a criticat în briefingul de presă de joi planurile SUA privind desfăşurarea inclusiv în România a unei părţi din unităţile militare americane retrase din Germania şi a avertizat că aceste planuri nu vor rămâne fără un răspuns din partea Rusiei, potrivit unei sinteze a briefingului postat pe site-ul MAE rus, preluată de Agerpres.

„Washingtonul nu ascunde că aceste măsuri fac parte din eforturile de consolidare a aşa-numitei axe nord-sud de la Marea Baltică până la Marea Neagră, destinată să devină linie de descurajare a Rusiei. România este considerată în cadrul acestui plan drept cap de pod cheie pentru proiectarea forţei în regiunea Mării Negre”, a menţionat Zaharova.

„Se vede clar tendinţa de sporire sistematică a grupării de forţe SUA-NATO în aşa-numita zonă de lângă frontieră, ceea ce în terminologia Alianţei înseamnă graniţele vestice ale Rusiei. În momentul de faţă este vorba de apariţia în regim aproape permanent a unor contingente semnificative ale SUA şi ale aliaţilor lor în Europa de Est, adică acolo unde nu au mai fost niciodată înainte. Faptul că o astfel de prezenţă este numită cazuistic rotaţie continuă nu schimbă esenţa problemei”, consideră reprezentanta MAE rus.

„Aceşti paşi, dacă vor fi făcuţi, pun în pericol prevederea stabilită în Actul fondator NATO-Rusia privind angajamentul (Alianţei) de a nu desfăşura forţe combatante semnificative în noile ţări membre ale Organizaţiei. Toate acestea mărturisesc intenţia Statelor Unite şi a aliaţilor lor din NATO de a continua să formeze un fel de arc de tensiune de-a lungul liniei de contact cu Rusia în detrimentul securităţii europene”, susţine Zaharova.

„Este clar că astfel de tentative provocatoare nu vor rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei. Acest fapt ar trebui luat în considerare şi în capitalele acelor ţări din Europa de Est, care zi şi noapte se gândesc ce ar mai putea să inventeze în materie de rusofobie, invitând pe teritoriul lor soldaţi americani. Le sfătuim să cântărească minuţios toate riscurile şi să se gândească serios la consecinţe”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.