Google Website Translator Gadget

joi, 23 februarie 2012

VIATA ARE UN SCOP !(raspunsul lui Tiger two)_______________________________________________by Tiger two


  1.               Da- viatza are un scop -perpetuarea-traim prin copii nostri si prin stramosii nostri! Durerea noastra este mai mare ca nu stim mai mult ,nu stapanim absolutul,suntem curiosi,noi mai mult vrem sa stim decat sa fim.  Suntem inzestrati cu gandire,cu constiinta spre deosebire de alte forme ale vietii de pe pamant, cum ar fi vegetalele si mineralele .Pe langa animale,OMUL care este in varful lantului trofic,este cel mai nefericit iar nefericirea este direct proportionala cu nivelu de cunostinte acumulat! Cu cat esti mai invatat cu atat constientizezi mai mult ca stii foarte putine despre esenta vietii ,despre Univers si despre moarte! Frica de necunoscut se amplifica odata cu urcusul pe drumul cunoasterii. Prostul ,nestiutorul ,este fericit si nevinovat,animalele sunt fericite atata timp cat le sunt satisfacute necesitatile fiziologice.  Ele nu au necesitati psihosociale.
                                                  De ce nu sunt fericiti bogatii? E logic ,apare lacomia care le tulbura satzietatea,incep sa creada ca li se cuvine tot mai mult ,sa se creada Dumnezei !La un moment dat li se intuneca gandirea si banul pune stapanire totala pe ei,iar banul este"ochiul dracului". Viatza de "dupa"da exista si eu o vad in doua moduri.Unul ar fi ca noi murim impacati cu gandul ca am lasat totul in ordine si avem asigurata perpetuarea genelor prin urmasii nostri !De aceea dorim sa ne vedem copiii asezati si apoi cu nepoti si rar avem pretentii sa ne mai vedem stranepotii , ne limitam aici !Se zice in popor ca a murit "linistit' sau impacat. Ar fi si a doua varianta;  a vietii de dupa moarte si anume "sufletul'dar nu in viziunea sarlatanilor care imbraca forme religioase ci cu totul altfel. Vad sufletul ca un fel de CIP al fiecarui om ,iar in acest CIP sunt stocate toate caracteristicile psiho-fizice ale individului.  Acestea sunt indestructibile chiar dupa moartea fizica,si sunt sub forma unei energii unice,deosebite,care dupa moartea fiecaruia se duc undeva anume,toate in acelasi loc si care odata si odata "va sa vina"!!!!
  2.                                                        Visul meu ?...dezvoltarea stiintei va face ca intr-un viitor apropiat [sub 15-20 de ani] toate cunostintele si trairile unei anumite persoane sa fie stocate intr-un fel de CIP,  iar persoana care se apropie de moarte sa fie transformata intr-un fel de android. Datele de care dispune sa fie transferate prin acest CIP,care se va tot perfectiona pana va ajunge la o frecventa sau lungime de unda identica cu a sufletului !! Aceasta  va insemna marea INVIERE. Practic cred ca majoritatea,cu cat inaintam in varsta,nu am dori sa ni se schimbe infatisarea ! Suntem tot mai nemultumiti de trupul nostru si ,pentru inceput, ideea cu androidul este cea mai la indemana. In vremurile ancestrale ,cand a fost sadita viatza pe pamant ,in toate formele ei,ADN-ul uman a fost inzestrat cu toate cele necesare perpetuarii speciei si chiar a individului !  Deci cu "viatza vesnica"si chiar a priori s-a planificat ca dezvoltarea gandirii si- a stiintei , sa duca la solutia perpetuarii vesnice ca specie,  iar mai apoi ca individ. Pe Pamant majoritatea formelor de viata au cam acelasi ciclu si cam acelasi sistem de viata ,doar ca in forme diferite-.Exemplu :nasterea, maturizarea, inmultirea,  moartea .Cu organele aferente asemanatoare si  toate bazate pe un principiu unic. Poate ca in infinitatea Universului sa existe si alte forme de viata , bazate pe cu totul alte principii si care sa foloseasca[consume] altfel de energie, sa aiba alte structuri chimice si altfel de gandire sau constiinta "alte lumi"  Sigur exista forme care in contact cu formele pamantesi sa se anuleze reciproc iar vorbele"grele"din scripturi sa fie adevarate ca "din nimic am venit, in nimic ne vom transforma".
                           La cele ce am scris vor apare numerosi "criticaci"care sa spuna ca sunt nebun , sau ca nu stiu ce vorbesc, dar eu nu ma supar!! Va cer doar atat- exprimati si voi un punct de vedere deosebit si eu ma inclin in fata voastra!  Nu faceci precum USDracul si sa nu spuneti nimic,decat sa criticati.                                                                                                                                                                                                           Va multumesc ca m-ati lecturat !      Mai am multe de spus dar vreau sa aud si parerile voastre,CVIS si "gasca"voastra de tineri ce spuneti???
    Care este scopul unui voluntar?

miercuri, 22 februarie 2012

ARE VIATA UN SCOP ?_____________________________________by Anonimus

Care este scopul unui voluntar?               Mai devremesau mai tarziu , aproape fiecare om se intreaba: care este scopul vietii ?
 Sa lucreze
din greu pentru a-si imbunatati conditiile de viata, sa se ingrijeasca de necesitatile familiei, sa moara dupa ,probabil 70 sau  80 de anii si apoi sa dispara definitiv?
       Un tanar care impartasea aceasta conceptie, spunea ca nu exista alt scop in viata decat ,,sa  ai copii, sa fii fericit si apoi sa mori"!!   Oare acesta sa fie adevarul?? Si chiar se sfarseste totul odata cu moartea??
      Multi oameni, atat din tarile estice cat si cele vestice, considera ca scopul principal in viata este de a acumula bogatii materiale! Ei cred ca aceasta poate sa duca la o viata fericita si plina de sens. Dar care este parerea celor care au deja mari bogatii materiale? Scriitorul canadian Harry Bruce spunea: ,, Un numar uimitor de mare de oameni bogati sustin ca nu sunt fericiti!" El a adaugat: ,,Sondajele de opinie lasa sa se inteleaga ca America de Nord este cuprinsa de un pesimism inspaimantator....Este cineva fericit in aceasta lume ? Daca da , care este cheia fericirii"?
   Jimmy Carter,fostul presedinte a spus:,, Am descoperit ca posedarea de lucruri si folosirea lor nu ne satisface dorinta arzatoare de a gasi sensul vietii...... Acumularea de bunuri materiale nu poate umple golul unei vieti lipsite de siguranta sau scop" Iar un alt lider politic zice: ,,Sunt deja cativa ani de cand caut neobosit adevaruri despre mine si despre viata mea; multi oameni pe care-i cunosc fac acelasi  lucru
      Niciodata nu au existat atat de multi oameni care sa se intrebe: ,,Cine suntem? Care este scopul nostru in viata?....................................................................................Va urma .....sau nu!!!!

marți, 21 februarie 2012

HOTI ADEVARATI , NU CIORDITORI!!!!

Cum a ajuns Europa să ne sisteze accesul la fonduri
Fraudele prin POSDRU au ajuns până la nivel de ministru


Comisia Europeană a informat oficial autoritățile române că a întrerupt plăţile în cuantum de 3,5 miliarde de euro destinate României în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) după descoperirea unor deficienţe majore ale sistemului de management şi control.
Fraudele prin POSDRU au ajuns până la nivel de ministruȘtiind ce avea să se întâmple, Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut săptămâna trecută ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii. Ca urmare a acestei cereri, șefa de la AMPOSDRU a demisionat din funcție.
Carmen Ionel fusese numită la conducerea AM POSDRU la începutul lunii mai 2011.
Pe 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, făcea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar în momentul numirii sale ca ministru şi care, spunea el, s-a dovedit a fi "o femeie competentă", obţinând un punctaj foarte mare la concursul pe post.
Neregulile legate de derularea POS DRU nu sunt însă o premieră și nu sunt legate doar de numele fostei șefe a AMPOSDRU. Și alți înalţi funcţionari ai statului, propulsați în funcție de actuala Putere, au fost implicaţi în scandaluri legate de finanţările pe POS DRU, scrie rtv.net.
Anul trecut şeful ANOFM Silviu Bian şi alţi doi directori din Agenţie (Alexandra Maria Ţichindelean, Cristache Ristea) au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi complicitate la această faptă, după ce Bian ar fi primit mită de la 8 angajaţi din cadrul unor proiecte POS DRU.
Miza: 2 proiecte prin POS DRU. Mita: peste 270.000 de euro.
Din 1 iulie 2010, la Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov se aflau în derulare 2 proiecte finanţate prin POS DRU, "Pregătirea aprofundată, continuă în serviciul public de ocupare - PACSPO" şi "Învăţământ continuu aprofundat pentru România - ICAR". Fiecare dintre ele a fost finanţat cu 5 milioane de euro (alocarea maximă per proiect prin POS DRU).
În intervalul decembrie 2010-octombrie 2011, şeful ANOFM Silviu Bian a fost acuzat că a primit peste 270.000 de euro de la 8 angajaţi în cadrul proiectelor antemenţionate în schimbul acordului său că va vira echivalentul a 25% (cofinanţarea) din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Dacă Bian nu ar fi furnizat cofinanţarea (din fondurile ANOFM) pentru cele 2 proiecte, ele ar fi fost întrerupte, şi cei 8 angajaţi nu ar mai fi fost plătiţi în cadrul proiectelor prin POS DRU.
Alexandra Maria Ţichindelean, director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), a fost acuzată şi ea de luare de mită, în acest caz. Ţichindelean ar fi primit mită 10.000 de lei de la un angajat al firmei partenere în cadrul aceloraşi 2 proiecte POS DRU, folosite ca pretext pentru mita în formă continuată furnizată lui Bian. Ea ar fi luat banii, după efectuarea unui control la firma respectivă pentru a o favoriza/"proteja" în cazul unor controale viitoare.
Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, instituţie aflată în subordinea ANOFM, a fost acuzat pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, în acelaşi caz. Ristea e acuzat că ar fi colectat lunar mita de la cei 8 angajaţi în cadrul proiectelor prin POD DRU şi o dădea mai departe lui Bian. Bian este cercetat penal în stare de libertate
Al doilea caz: fostul ministru al Muncii Ioan Botiş. Acesta găzduia în casa sa un ONG care a atras 500.000 de euro prin POS DRU. Şi în care, întâmplător, lucra soţia sa.
Ioan Botiş declara în 2011 la Realitatea TV că soţia sa lucrează în cadrul unui ONG din Bistriţa, care funcţionează temporar în casa lui, şi care a atras 500.000 de euro prin POS DRU, program pe care îl gestiona chiar ministerul pe care îl conducea.
Este vorba de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa (APEB), înfiinţată pe 14 septembrie 2007.
Botiş a argumentat că nu există niciun conflict de interese în faptul că finanţarea primită de ONG vine prin POSDRU, program coordonat de ministerul pe care îl conduce.
În septembrie 2010, deputatul PDL Botiş a fost numit ministrul Muncii. În octombrie acelaşi an, ONG-ul soţiei sale a depus dosarul pentru accesarea fondurilor europene prin POS DRU. Într-o lună, ONG-ul a primit 450.000 de euro nerambursabili, plus 187.700 de lei de la bugetul de stat.
ANI s-a sesizat din oficiu pe 19 aprilie 2011 cu privire la nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Botiş, în mandatul de ministru al Muncii (3 septembrie 2010-20 aprilie 2011). ANI susţine că sunt indicii temeinice că fostul ministru Ioan Botiş ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese.
Botiş şi-a dat demisia de onoare.
Accesări: 324

1.500.000 €, sifonaţi din baza de date a Casei de Sănătate

20 februarie 2012, 21:23 |  Autor: Sorin Ghica |

Sistemul informatic al CNAS a fost inaugurat cu fast în decembrie 2010.  La lansare a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu
Foto: mediafax

Sistemul informatic al CNAS a fost inaugurat cu fast în decembrie 2010. La lansare a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu


Curtea de Conturi a stabilit că sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a picat acum un an, s-a dovedit a fi o gaură neagră pentru bugetul instituţiei.
Ultimul raport al Curţii de Conturi - referitor la modul în care a fost gestionat bugetul de stat în 2010 - confirmă dezvăluirile făcute de „Adevărul"  încă de anul trecut: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost prost conceput şi executat. Din această cauză, susţin auditorii, bugetul instituţiei a fost prejudiciat cu peste 1,4 milioane de euro. În replică, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, susţine că sistemul informatic - care a înghiţit iniţial peste 120 de milioane de euro - a fost îmbunătăţit între timp. Duţă nu a precizat şi câţi bani au mai fost cheltuiţi pentru această „îmbunătăţire". 


Costuri umflate


SIUI a pornit cu stângul încă de la început. Potrivit Curţii de Conturi, contractul pentru realizarea sistemului informatic al CNAS a fost încheiat „fără a se respecta în totalitate prevederile legale şi cele conţinute în caietul de sarcini referitoare la tipul de contract, finanţare, condiţiile de predare, condiţiile de rambursare". În plus, prin contract nu ar fi fost calculaţi indicatori privind performanţa economică.


Raportul mai menţionează că, pe parcursul derulării contractului, CNAS a renunţat la mai multe componente ale sistemului informatic. Cu toatea acestea, costurile nu s-au redus. Sumele tăiate iniţial au fost realocate apoi aceluiaşi sistem.


În plus, conform Curţii de Conturi, CNAS a pompat în SIUI şi o parte din sumele care ar fi trebuit folosite pentru bunuri şi servicii. Chiar şi aşa, sistemul a fost realizat cu mare întârziere: în şase ani, în loc de doi cât prevedea contractul iniţial. Iar şefii CNAS au invocat nu doar multiplele schimbări legislative, ci şi „insuficienţa resurselor financiare".


Cauza blocării: sistemul este instabil


La începutul anului trecut, blocarea SIUI, la nici o lună de la inaugurare, a aruncat în haos activitatea CNAS. Raportul Curţii de Conturi a pus în evidenţă vulnerabilităţile sistemului, care ar fi putut conduce la acest incident: SIUI nu este suficient de stabil, interfaţa nu e suficient de prietenoasă (mod greoi de raportare a datelor), iar durata de operare este foarte mare şi depinde de abilităţile operatorului. Mai mult, instruirile şi documentaţiile pentru implementarea SIUI au fost insuficiente şi incomplete, înainte ca aplicaţia să fi fost testată şi introdusă în producţie, relevă raportul.
SIstemul nu elimină toate erorile
Informatizarea reţelei CNAS a fost realizată pentru ca în sistemul medical să nu mai apară pacienţi fictivi, reţete eliberate pentru bolnavi inexistenţi sau internări nejustificate. Aceste probleme nu au fost însă eliminate cu totul.
Potrivit auditorilor Curţii de Conturi, sistemul este incapabil să depisteze plata unor sume necuvenite pe perioada de prescripţie, procesează raportările fără eliminarea tuturor erorilor, nu sesizează şi nu operează automat ieşirea unei persoane dintr-o categorie atunci când nu mai îndeplineşte condiţiile legale. Toto­dată, bazele de date aferente sistemului continuă să conţină încă multe informaţii incomplete, incorecte sau actualizate cu întârziere, SIUI prezentând numeroase inadvertenţe legate de verificarea calităţii de asigurat.


Prejudiciu de 1,4 milioane de euro


„Rateurile" sistemului informatic al CNAS au fost traduse de Curtea de Conturi într-un prejudiciu de 5.850.000 de lei (1,4 milioane de euro). Raportul nu menţionează însă şi ce măsuri trebuie să ia CNAS pentru recuperarea acestui prejudiciu. Pentru îmbunătăţirea sistemului, Curtea de Conturi a emis totuşi o serie de recomandări. Astfel, CNAS trebuie să scoată din sistem informaţiile referitoare la persoanele decedate - introduse de multe ori în bazele de date chiar după data decesului.


În plus, trebuie să-i elimine din listele de asiguraţi ale medicilor de familie pe românii plecaţi definitiv din ţară şi care, potrivit legii, îşi pierd calitatea de asigurat, dar şi pe deţinuţi, care sunt asiguraţi de Ministerul Justiţiei. Aplicaţiile SIUI trebuie îmbunătăţite, astfel încât un asigurat să fie găsit în sistem nu doar cu ajutorul codului numeric personal, dar şi după alte criterii de căutare, cum ar fi nume şi prenume, adresă etc.


Totodată, CNAS urmează să facă determinarea corectă a valorii întregului sistem prin includerea în valoarea investiţiei şi a acelor sume finanţate din cheltuieli curente (de materiale şi servicii). Deşi raportul Curţii de Conturi a analizat activitatea CNAS din anul 2010, preşedintele instituţiei, Lucian Duţă, susţine că, de fapt, ar fi vorba despre o altă perioadă.


Preşedintele CNAS nu-şi asumă hibele


„Trebuie să facem diferenţa între perioada până în 2009, înainte să preiau mandatul la CNAS, în care SIUI era într-o anumită formulă tehnică, şi perioada de după 2009.  Toate constatările Curţii de Conturi se referă la ce era înainte de 2009. Deci, nu este vorba despre sistemul informatic pe care l-am inaugurat în 2010", a declarat pentru „Adevărul"  Lucian Duţă.
Şeful CNAS susţine că sistemul informatic, care a suferit, între timp, un upgrade, este performant. „Toate constatările Curţii de Conturi sunt corecte, dar le-am remediat prin noul sistem 2.0. Această formulă tehnică nu a fost încă auditată. Sistemul este foarte bun şi funcţionează. Blocarea din ianuarie 2011 nu a avut legătură  cu modul în care a fost constituit SIUI, ci a fost cauzată de o defecţiune de soft", a mai spus Duţă.
"Analiza Curţii de Conturi a fost făcută pe perioada dinaintea mandatului meu.''
Lucian Duţă preşedinte CNAS


Raport ţinut la secret


„Adevărul" a dezvăluit, anul trecut, că şefii CNAS au ţinut la secret un raport de audit intern, care avertiza că Sistemul Informatic Unic Integrat nu va rezista. „Apreciem că, până la sfârşitul anului viitor (2010), sistemul informatic va intra în colaps, din cauza încărcării echipamentelor, dacă nu se iau măsuri urgente", este concluzia raportului de audit intern al CNAS, din decembrie 2009. 
Potrivit auditorilor,  sistemul informatic înregistra timpi mari de răspuns în exploatarea reală, în cazul încărcării raportărilor, cât şi în cazul raportării unor date. Pentru a evita un scandal mediatic, şefii CNAS au negat existenţa raportului de audit intern. Însă, la nici o lună de la inaugurarea cu fast a sistemului, în ianuarie 2011, previziunile auditorilor s-au adeverit: SIUI s-a blocat, aruncând în haos activitatea caselor de sănătate din toată ţara.

duminică, 19 februarie 2012

ROMÂNII AU SPERIAT VESTUL.!!!

 Anglia se teme de “un val de criminalitate”, în Franţa românii i-au depăşit la furat pe algerieni, iar Olanda are bancomatele sub asediu

de Andrei Luca POPESCU Postat la: 18.02.2012 18:24 Ultima actualizare: 18.02.2012 18:28
Numărul infracţiunilor comise de persoane de naţionalitate română în statele din Vestul Europei a crescut îngrijorător în ultimii ani, după cum arată statisticile forţelor de poliţie occidentale
Numărul infracţiunilor comise de persoane de naţionalitate română în statele din Vestul Europei a crescut îngrijorător în ultimii ani, după cum arată statisticile forţelor de poliţie occidentale. În Londra, românii sunt depăşiţi doar de polonezi la infracţiuni. Situaţia britanicilor nici nu se compară însă cu ce se petrece în Franţa, unde în doi ani infracţiunile românilor s-au dublat în volum. În Olanda, românii şi-au adjudecat locul întâi la infracţiunile bancare, folosind carduri false.
În 2011, numărul infracţiunilor comise de est-europeni în Londra a depăşit 11.000, iar străinii au ajuns să fie acuzaţi de 25% din infracţiunile comise în capitala Marii Britanii, relatează Daily Mail, citând statistici ale Poliţiei Metropolitane londoneze, obţinute de BBC 1. Străinii sunt autorii a 9 din 10 infracţiuni care implică droguri, iar suspecţii de infracţiuni sexuale sunt o treime străini.
În Londra, anul trecut, străinii au fost acuzaţi de 46.588 de infracţiuni, iar britanicii de 149.126 de infracţiuni.
Cu patru ani în urmă, străinii erau responsabili doar de una din cinci infracţiuni în Londra, evoluţia criminalităţii alimentând teama britanicilor faţă de "un val de criminalitate a imigranţilor". Cazurile care au oripilat opinia publică în ultimul an au fost comise de cele mai multe ori de imigranţi.
La Londra, anul trecut, românii au fost suspecţi în 3.952 de infracţiuni. Ei au fost depăşiţi doar de polonezi, care au fost suspectaţi pentru 4.742 de infracţiuni. Topul ţărilor din care provin cei care comit cele mai multe infracţiuni la Londra continuă cu Lituania, Irlanda, Jamaica, India, Somalia, Franţa, Italia şi Portugalia.

Infografic: Daily Mail
Un fost infractor polonez le-a povestit realizatorilor de la BBC că sistemul legal britanic este slab şi că infractorii polonezi consideră închisorile engleze ca pe un fel de "spa", în comparaţie cu cele de acasă.
Legile europene nu permit stoparea imigranţilor care au cazier la graniţă şi nici expulzarea lor, după ispăşirea pedepsei cu închisoarea. Cu toate acestea, un străin care a stat la închisoare mai mult de un an în Marea Britanie este automat recomandat pentru deportare, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră britanice.
Faptul că sistemul legal al Marii Britanii poate fi cu uşurinţă păcălit pare să fi fost descoperit şi de români, care profită masiv mai ales de sistemul de ajutoare sociale din Anglia. Dacă fac dovada că au un domiciliu stabil şi că au încercat să-şi găsească un loc de muncă în Marea Britanie, românii, ca de altfel orice alt imigrant, are dreptul să ceară ajutor de şomaj şi ajutor de întreţinere a copiilor.
Cazul celebru al Firuţei Vasile, mamă a patru copii care a obţinut într-o instanţă britanică până şi ajutor social de locuinţă, în plus faţă de cele 25.000 de lire sterline pe an pe care le primea deja de la asistenţa socială britanică, a scos la iveală cum românii, în special cei de etnie romă, au parazitat sistemul de vânzare a revistei "Big Issue", rezervat persoanelor fără adăpost din Marea Britanie, care sunt ajutate astfel să câştige ceva bani şi să aibă dreptul la ajutor social, pentru că muncesc.
Franţa: Numărul hoţilor şi tâlharilor români s-a dublat în doi ani
Un raport intitulat "Observatorul naţional al delincvenţei şi a reacţiei penale", întocmit în Franţa şi dat publicităţii în această săptămână, arată că numărul străinilor acuzaţi de infracţiuni asupra bunurilor a crescut cu aproape 50% din 2008 în 2011. În fiecare an, infracţiunile comise de străini cresc cu 10% faţă de anul precedent, mai arată studiul, care este realizat anual, începând din 2006.
În 2011, numărul infracţiunilor comise de străini în Franţa a crescut ameţitor, arată raportul citat de Le Figaro . Numărul spargerilor a crescut cu 79%, iar cel al furturilor cu 105,5%. Forţele de ordine au acuzat de infracţiuni un număr de 52.751 de persoane străine.
"Numărul persoanelor de naţionalitate română, acuzate de furturi de către poliţia naţională s-a dublat între 2008 şi 2010 şi a crescut cu peste 95% în baza de date a Jandarmeriei", arată raportul.
În doi ani, 4.977 de români au fost acuzaţi de furturi, iar alţi 1.489 de tâlhării. Numărul spargerilor comise de români s-a dublat şi el, crescând de la 3% din total în 2008 la 6,5% în 2010.
Spre comparaţie, în doi ani doar 4.900 de algerieni au fost acuzaţi de poliţie pentru infracţiuni similare, iar creşterea este de doar 30%. În aceeaşi perioadă, numărul infracţiunilor comise de ex-iugoslavi (bosniaci, croaţi, kosovari, macedoneni, muntenegreni, sârbi şi sloveni) a crescut cu 67,8%.
Olanda: 36 milioane de euro furate de români prin skimming la bancomate
Numărul românilor suspectaţi de infracţiuni în Olanda s-a dublat între 2007 şi 2009, arată un raport al Institutului pentru Probleme Multiculturale FORUM din Utrecht, Olanda.
Cei mai mulţi români care comit infracţiuni în Olanda se află însă în trecere sau sunt stabiliţi în alte state europene. Infracţiunea preferată de români, în perioada respectivă, era skimming-ul (montarea de dispozitive la bancomate, prin care sunt copiate informaţiile de pe carduri, precum şi codurile PIN).
Conform Procurorului General din Olanda, la acea dată aproximativ 60% din infracţiunile de skimming erau comise de reţele de români, care produseseră o pagubă de 36 de milioane de euro în 2009.
Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul