Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 22 septembrie 2012


Profilul economic al lui Dan Diaconescu, noul acţionar majoritar al Oltchim: dator la stat, cu OTV-ul în insolvenţă şi cercetat pentru spălare de bani şi evaziune

de Biro AttilaPublicat la: 21.09.2012 22:43 
 Dan Diaconescu, declarat căştigător al licitaţiei pentru Oltchim, este acţionar la trei companii care au înregistrat datorii de 2,3 milioane de euro la bugetul statului. Diaconescu, care spune că va finanţa Oltchimul, ba cu ajutorul poporului, ba prin intermediul unor investitori misterioşi, este şi proprietarul OTV, care este în plin proces de insolvenţă. Din dosarul de faliment al OTV rezultă că datoriile totale ale televiziunii sunt de 6,5 milioane euro din care 600 000 euro către finanţele publice. Dan Diaconescu este cercetat de procurori pentru spălare de bani şi evaziune fiscală şi a fost trimis în judecată pentru şantaj.
 Dan Diaconescu nu a utilizat în "afacerea" Oltchim niciuna din firmele la care este acţionar şi care au datorii la stat, ci a depus oferta în nume propriu.
Dan Diaconescu a câştigat, vineri, licitaţia publică pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim devenind astfel noul acţionar majoritar al combinatului. Diaconescu spune că este pregătit să investească 2 miliarde de lei în combinat, dar nu a precizat clar de unde vin banii. O analiză simplă a activităţii firmelor la care Diaconescu este acţionar ne arată că acestea nu sunt lipsite de probleme şi de datorii către stat.
Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Dan Diaconescu este acţionar la cinci companii: Preciziei Bussines Center, Oglinda Television, El Salt &RCP 2000, Oglinda Press, Dan Diaconescu Distribution L.D şi Ocram Televiziune, companie care deţine postul OTV. Potrivit informaţiilor publicate de site-ul ANAF, în iunie două din companiile la care Dan Diaconescu este acţionar înregistrau datorii la stat de peste 1,75 milioane euro.
 Cele mai multe datorii le înregistra compania Oglinda Press, la care Diaconescu este acţionar cu 95%. Oglinda Press avea datorii totale de 7.035.582 lei, din care 7 milioane la bugetul de stat (din care 2,7 mil. lei TVA, impozit pe profit - 1 mil. lei, dobânzi şi penalităţi de 2,5 milioane de lei), 25.647 lei la pensii, 912 lei la şomaj, 9023 la sănătate.
Oglinda Television (companie disctinctă), unde Dan Diaconescu are 92% din actiuni, înregistra în iunie datorii totale către bugetul de stat de 843.571 lei, din care 500.662 lei datorii la bugetul de stat, 259.998 lei la pensii, 8.800 lei la somaj, 74.773 lei la sănătate.
La datoriile celor două companii se adaugă şi 600 000 euro pe care îi datorează Ocram Televiziune (care deţine licenţa OTV) la finanţele locale. În total, companiile la care Dan Diaconescu este acţionar au înregistrat datorii către stat în valoare de 2.350.000 euro.
Principala afacere a lui Dan Diaconescu este OTV-ul. Pe 30 martie OTV a intrat în faliment. Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea societăţii Mamitzu Production SRL, care a cerut instanţei declanşarea procedurii insolvenţei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu. Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL.
Mamitzu Production SRL a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă pentru o datorie de 200.000 de lei (aprox. 46.000 de euro). În cadrul procedurii de insolvenţă a fost realizată şi o listă cu datoriile totale pe care OTV le înregistrează. Presa a relatat că datoria totala a OTV este de 6,5 milioane euro, din care 2,6 sunt sub condiţie suspensivă (n.r. - condiţie care suspendă efectele unui act până la momentul realizării sale). Citeşte aici detalii despre procedura de insolvenţă a OTV http://www.mediafax.ro/cultura-media/otv-a-intrat-in-faliment-9454926.
OTV, 600 000 euro datorie la finanţe
Ocram Televiziune, firmă disctinctă de Ocram Press care are 7 milioane lei datorie la stat, înregistrează şi ea datorii la stat. Potrivit datelor din dosarul de insolvenţă publicate în presă rezultă că în lun august Ocram Televiziune era datoare şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti cu 575.000 de euro şi la Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale cu aproape 28.000 de euro.
DNA: Diaconescu, printr-un asociat, a şantajat un primar pentru 200 000 euro
Dan Diaconescu şi alţi doi colaboratori ai săi au fost trimişi în 2010 în judecată de DNA pentru şantaj. Procurorii spun că Diaconescu şi cei doi colaboratori au obţinut diverse sume de bani prin şantajarea unui primar şi a unui om de afaceri. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro. Primarul arădean, sub presiunea acestor ameninţări, i-a dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu". În 2010, în acest dosar, Dan Diaconescu a fost arestat preventiv pentru 2 zile.
OTV, cercetată pentru spălare de bani şi evaziune fiscală
Dan Diaconescu mai este cercetat şi pentru evaziune şi spălare de bani. În rechizitoriul dosarului de şantaj, procurorii DNA spun că un control al Gărzii Financiare a descoperit nereguli în contabilitate care conduc spre ipozeza că în cadrul OTV se spală banii din diverse activităţi infracţionale.
"Cu ocazia desfăşurării celor două percheziţii la sediul postului "OTV", a rezultat că SC Ocram Televiziune SRL, SC Oglinda Televizion SA şi SC Telecroma Media SRL prezintă serioase deficienţe în modul în care este organizată şi ţinută contabilitatea primară. Pentru acest motiv, s-a cerut Gărzii Financiare - Secţia Municipiului Bucureşti, prin adresa cu nr. 163/P/2009 din 14.07.2010, să efectueze verificări la societăţile comerciale susmenţionate. În raportul preliminar nr. 704272/17.08.2010, Garda Financiară - Secţia Municipiului Bucureşti a constatat mai multe nereguli, ce pot constitui indicii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani de către reprezentanţii şi administratorii respectivelor societăţi", se menţionează în rechizitoriu. Dosarul pentru spălare de bani şi evaziune nu a fost încă trimis în judecată.
Diaconescu, 8 milioane de euro avere estimată
În 2011 averea lui Dan Diaconescu era evaluată la 8-9 milioane euro. În 2010 presa a vehiculat că averea lui Diaconescu ar fi de 30 milioane euro. Un tabloid a realizat şi un recensământ al proprietăţilor imobiliare deţinute de Diaconescu. Astfel Diaconescu ar fi deţinut în 2010 şase imobile. Presa a mai vehiculat şi că Diaconescu ar mai deţine un iaht de 2.000.000 de euro, un Rolls-Royce Phantom de 385.000 de euro, un Rolls-Royce Drophead de 340.000 de euro, un Bentley Flying Spur de 200.000 de euro şi două elicoptere. Toate aceste proprietăţi nu au fost însă confirmate oficial.

vineri, 21 septembrie 2012

BEAR !!


Ion Ţiriac, atac la Merkel şi Barroso: să stea în banca lor


Miliardarul Ion Ţiriac îi atacă pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel dar şi pe preşdintele Comisiei europene,Jose Manuel Barroso. Ţiriac le transmite celor doi să îşi vadă de treabă în problema urşilor din România, pentru că ei au văzut ursuldoar în poze. Ion Ţiriac este cunoscut ca un pasioat de vânătoare, el organizând anual o sesiune de vânătoare la Balc. Pe domeniul de la Balc se strâng anual unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. 
Ion Ţiriac, atac la Merkel şi Barroso: să stea în banca lor„Dacă un urs se obişnuieşte cu carnea, crezi că mai mănâncă iarbă? Caută carne tot timpul!”, a declarat Ion Ţiriac. În România, trăiesc în prezent peste 6.000 de urşi.
Ţiriac a lansat şi un atac la adresa unora dintre cei mai importanţi lideri europeni. „Merkel să stea în Germania, Barroso, la Bruxelles, să mă lase să-mi fac treaba mea aici. Că ei n-au 6.000 de urşi şi au văzut numai în fotografii ursul. Germania a avut acum patru ani un urs şi sărea toată lumea în sus până l-a împuşcat un vânător, că aşa era legea, iar atunci a plâns toată Germania două zile”, a spus fostul tenismen.
În prezent, legea europeană interzice orice formă de capturare şi ucidere a urşilor. Animalele nu pot fi împuşcate decât atunci când provoacă pagube însemnate sau reprezintă un pericol iminent.

luni, 17 septembrie 2012

USL, după deciziile de la MurighiolCrin Antonescu vorbea, mai în glumă, mai în serios, despre semnarea Tratatului de la Murighiol. Victor Ponta spunea că deciziile luate în Deltă țin de ”realpolitik”. Antonescu are dreptate: după trei ani de confruntări cu UNPR, acordul din acest weekend poate fi văzut ca un tratat de pace, o alianță cu un fost adversar, pentru a pregăti lupta cu un dușman mai puternic. Nici Ponta nu greșește: termenul de realpolitik, în accepțiune  germană, descrie  o abordare realistă a confruntărilor politice, în opoziție cu  viziuni idealiste, fără șanse de materializare.USL a învățat multe din războiul cu regimul lui Traian Băsescu, iar concluziile discuțiilor de la Murighiol par să confirme această evoluție.
Liderul autoritarist de la București a condus opt ani România (două mandate complete ale unui președinte din epoca pre-Băsescu) folosindu-se de erorile adversarilor. Acționând separat, ca în 2008, partidele din USL nu aveau nicio șansă. Unirea PSD și PNL, la sfârșitul anului 2010-începutul anului 2011, a fost prima lovitură serioasă dată regimului.
Mergând pe o variantă maximală, USL ar fi trebuit să lase PDL, UNPR și UDMR la guvernare, până în decembrie și apoi să ia singură Puterea. Riscant: dacă acum procurorii lui Băsescu și prietenii săi din PPE au acționat cum au acționat la referendum, ce s-ar fi întâmplat dacă mai controla și Internele și prefecturile și dacă nu exista un vot popular atât de semnificativ, având reverberații în toată Europa democratică?
Scopul electoratului este să scape de Traian Băsescu, sau cel puțin asta vor 75 la sută dintre persoanele active politic din țară (7,4 milioane din 10 care merg la vot). Odată eșuată încercarea de înlăturare prin referendum, este limpede calea de urmat: o demontare în trepte a regimului Băsescu.
Primul pas l-a constituit păstrarea majorității parlamentare. Tentative de răsturnare  a guvernului Ponta vor mai fi, dar șansele s-au redus spre zero după parafarea protocolului cu UNPR. Din această perspectivă, semnarea ”Tratatului” corespunde scopului principal.
Urmează câștigarea alegerilor și constituirea noului guvern. Așa cum aminteam, dacă partidele din USL se băteau între ele, cu candidați proprii, șansele de a face 50 la sută erau aproape de zero. Orice vot contează, inclusiv cele 1-2 procente ale Verzilor, pentru a limita fragmentarea rezultatelor. Poate interesul electoral al fiecărei formațiuni era mai bine satisfăcut, dacă mergeau pe liste proprii,  dar nu și interesul popular de a scăpa de Băsescu.
Războiul continuă și dacă USL ia peste 50 la sută: Băsescu va căuta orice chichiță juridică pentru a contesta decizia majorității și a-și impune voința, ca în 2004, 2008 și 2009. Cu o majoritate parlamentară solidă, USL poate declanșa în acel moment o nouă suspendare. Din nou se va ajunge la Curtea Constituțională, iar România va avea de înfruntat propaganda popularilor europeni.
Din această perspectivă, numirea procurorului general la DNA nu poate fi considerată o trădare a USL sau o abatere de la scopul principal-demiterea lui Băsescu, ci dimpotrivă, o repliere strategică pentru atacul final. Deja poziția liderului extrem de impopular se clatină pe plan extern. Alde Barroso și Reding și-au legat prea mult imaginea de Băsescu. Acuzațiile dure, inclusiv cele de represiune sau de apartenență la fosta Securitate, lansate în plenul Parlamentului European, vor fi reluate și când se va pune în discuție mandatul actualei Comisii.  Cum va justifica Barroso  atacul la adresa democrației, dacă în decembrie Băsescu refuză să respecte dorința cetățenilor? Singurele argumente pe care i le poate oferi propaganda portocalie sunt cele legate de independența Justiției. Numirea lui Kovesi ar pune punct acestei dezbateri și l-ar lăsa pe Băsescu singur în fața poporului. Nici dracu nu-l mai scapă, chiar dacă ia chipul unui ambasador,să zicem  Gitenstein.
                                                 SA NU UITI ......VOTANT ROMAN  !!

O a doua decizie luată de USL este organizarea unui “Marş al Democraţiei”. Acesta se va desfăşura în 17-18 octombrie, când la Bucureşti va avea loc Congresul PPE, organizat de PDL. La acest marş, liderii USL vor încerca să aducă peste 100.000 de oameni.
Congresul PPE de la Bucureşti va aduce nume importante. Jose Manuel Barroso, Viviane Reding sau Angela Merkel sunt doar câţiva dintre liderii europeni care vor fi prezenţi la Bucureşti.
                                                                 Frau Merkel, scrisorica mea
                                                          Găsească-mi-te-n pace!
                                                          La noi să ştii că vremea-i grea
                                                            Şi domn Băsescu zace
                                                                De ceva timp într-un garaj,
                                                                Să-l vezi, te-apucă plânsul,
                                                                Doar eu şi Neamţu-avem curaj
                                                                 Să stăm pe lângă dânsul...............
................................................................................................................................................................
                                                                     Aşa mi-a spus şefu să-ţi spun,
Să-ţi spun pe îndelete,
El doarme, sărăcuţul, tun,
Proptit de un perete.
Să ne ajute Dumnezeu
Şi să le spargem clica!
Ţi-am scris aceste rânduri eu,
Fost procuror Monica.


Monica dragă, îţi răspund,
Să ştii, în mare grabă,
Mă aflu tocmai în afund
De land, cu nişte treabă,
Unde cinci rromi de pe la voi,
Cam beţi şi puşi pe sfadă,
Şi-ar fi făcut niscai nevoi
La unul în ogradă.