Google Website Translator Gadget

joi, 20 iulie 2017

Saber Guardian River crossing

Saber Guardian 2017

Un foarte, foare bun videoclip!
Din toate declaratiile facute una trebuie s-o evidentiata, un general aliat – probabil american – a spus Marele Adevar; acest exercitiu are in prim-plan pe Maria Sa Logistica, fara de care nimic nu exista.
Tancurile, parasutistii, vechiculele blindate, militari, aviatia, fortarea Dunarii (cu adevarat magnifica operatia!!!), toate palesc in fata adevaratului star: Logistica!
Pentru ca in realitate Logistica da Senzatia!
GeorgeGMT

duminică, 16 iulie 2017

Date ale monitorizării de către americani a programului nuclear nord-coreean

Facilități ale programului nuclear nord-coreean sursa Global Security
Facilități ale programului nuclear nord-coreean sursa Global Security
Începând cu luna septembrie 2016 agențiile americane au desfășurat um amplu program de monitorizare a programului nuclear nord-coreea, Denumit Proiectul 38 North, programul s-a concentrate pe monitorizarea laboratorului radiochimic de la centrala nucleară Yungbon.
Potrivit raportului, Coreea de Nord produce bombe atomice utilizând uraniu şi plutoniu. Până în prezent au fost testate cinci bombe nucleare, cel de al şaselea test fiind posibil să se producă curând. În penultimul test, în ianuarie 2016 a fost folosită o bombă cu hidrogen.
Imaginile obţinute cu ajutorul radarelor termale arată că la cea mai importantă centrală nucleară a Coreei de Nord s-a reprocesat mai mult plutoniu decât statisticile estimate anterior. Cantitatea poate fi folosită pentru extinderea capabilităților nucleare.
Coordonatorii afirmă că şi imaginile din centrala de imbogăţire a uraniului arată desfăsurarea de operaţiuni de centrifugare cu scopul de a extinde rezerva de uraniu imbogăţit. Aceasta substanţă este folosită ca sursă pentru producerea de combustibil nuclear pentru bombe.
Imaginile din satelit cu laboratorul radiochimic arată că există cel puţin două cicluri de reprocesare despre care nu se ştia anterior. Aceste cicluri au rolul de a produce “o cantitate nedeterminată de plutoniu”.
De asemenea, există semne de activitate pe termen scurt la Reactorul Experimental de Apă Grea, acest lucru fiind o alta cauză de ingrijorare.
Potrivit analiștilor militari, Coreea de Nord deţine 20 de bombe nucleare şi are capacitatea de a produce câte una în fiecare lună. Din estimări, rezultă că rezerva de plutoniu şi uraniu a ţării ar ajunge pentru până la 8 bombe.
Mai mult decât atât, regimul de la Phenian s-a concentrat în ultimii ani pe producerea unei rachete care să poată fi echipată cu cap de luptă nuclear care să poată lovi Statele Unite. La începutul lunii iulie, nord-coreenii au testat prima rachetă balistica intercontinentală despre care experţii spun că ar putea lovi Alaska şi părţi din nord-estul Pacificului
Ovidiu Lăpuşte, InfoMondo Militar